De Bedste PC Højttalere (Test)

Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Creative Sound BlasterX Kartos S5 3

Creative Sound BlasterX Kartos S5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et par gode højttalere er altid en god ide, også når man skal se film eller spille spil på sin PC. Skal du have hjælp til at finde et par gode computerhøjtalere, så læs med i denne test, hvor vi gennemgår nogle af de bedste produkter.

Nu til dags bruger man ikke kun computeren til arbejde eller skolearbejde. Der bliver både spillet, streamet, afspillet musik, set YouTube og meget andet. Til dette skal man bruge et par gode højttalere til PC, da lyden som regel er en vigtig del af disse aktiviteter. Da ens bærbare computer sjældent har særlig gode indbyggede højttalere, kan det være nødvendigt at investere i et par eksterne højttalere, der kan stå på skrivebordet. Så er spørgsmålet bare, hvilken computer højttaler skal man købe? Hvad er godt og hvad er skidt?

Vi har været igennem verdenen af højttalere, for at finde de bedste af slagsen, så vi kunne udføre denne PC højtaler test. For at skære alle de dårlige valgmuligheder væk, har vi fundet frem til tre forskellige: en med 5.1 lyd og to med 2.1 lyd.

De forskellige PC højtalere er både blevet vurderet ud fra deres funktioner, pris, kvalitet samt hvad andre købere egentlig synes om produktet. Nogle gange kan en højtaler fremstå god på papiret, men præstere dårligt i virkeligheden. Herunder kan du finde finalisterne.

Logitech Z906

5.1 højttaler

Fordele
 • pros-icon.svg Man får meget for pengene
 • pros-icon.svg God lyd – både bas, kvalitet og styrke
Ulemper
 • cons-icon.svg Mangel på HDMI-input

Detaljeret gennemgang

På hele 500 Watt i alt er denne Logitech PC højtaler anerkendt af både forbrugere og eksperter på området. Om du vil bruge denne højtaler til PC, eller om du vil koble den til dit TV for at opnå en “hjemmebiograf” oplevelse, er helt op til dig – systemet er nemlig tilstrækkeligt til begge dele.

I denne højttaler finder vi helt klart en masse gode funktioner. Dette højttalersystem er faktisk THX-certificeret, og det er en Dolby Digital samt DTS forstærker, så du ved, at lyden er lige som den skal være.

Systemet er bygget med mange indgange til lydkilder, så du nemt kan skifte mellem din computer, telefon eller andre lydkilder. Med et digitalt display kan du zappe dig frem og tilbage mellem de forskellige kanaler.

Sidst, men ikke mindst, så er denne højtaler til computer selvfølgelig bygget med digital afkodning, så du får den helt rigtige surroundlyd. Med fjernbetjeningen kan du både styre denne og lydstyrken, og dermed nemt tilpasse afhængigt af behov.

Forbrugerne elsker den

Selvom højtalere til computer kan se godt ud på papiret, er det ikke altid tilfældet. Derfor har vi valgt at søge mod forbruger anmeldelserne. Der bliver blandt andet sagt: ”Utroligt godt system”, ”Et af de bedste køb jeg nogensinde har gjort” og ”Kan garantere at du ikke får bedre lyd til den her pris, super tilfreds.”

Logitech Z623

2.1 højttaler

Fordele
 • pros-icon.svg THX-certificeret
 • pros-icon.svg Samlet system når op på 200W
 • pros-icon.svg Stor lyd i små højttalere
Ulemper
 • cons-icon.svg Lavere mellemregister på bekostning af bedre bas
 • cons-icon.svg Satellithøjttalerne er lavet af plastik og ser ikke særlig kønne ud

Detaljeret gennemgang

På hele 500 Watt i alt er denne Logitech PC højtaler anerkendt af både forbrugere og eksperter på området. Om du vil bruge denne højtaler til PC, eller om du vil koble den til dit TV for at opnå en “hjemmebiograf” oplevelse, er helt op til dig – systemet er nemlig tilstrækkeligt til begge dele.

Dette højttalersystem er THX-certificeret. Det betyder, at lyden er super skarp og klar og kalibreret efter nøje fastlagte specifikationer. Med spidsbelastning på 400 W og RMS på 200 W afspiller højttaleren forstærket lyd. Med dette 2.1-system får du klar lyd og fyldig bas, både når du lytter til musik, ser actionfilm eller spiller konsolspil.

Det er nemt og overskueligt at tilslutte en eller flere enheder. Z623 understøtter flere forskellige indgangstyper samtidig, inklusive 3,5 mm og RCA. Man kan tilslutte op til tre kompatible enheder samtidig, f.eks. din PlayStation, dit TV og din computer. Derudover kan du skifte mellem enhederne uden at skulle frakoble dem.

Hvad siger forbrugerne?

Også dette produkt er en favorit hos forbrugerne. Om denne højttaler siger de: ”Der er ikke noget at klage over på et par højttalere i denne prisklasse” og ”vildt gode højttalere”. Det bliver også påpeget at bassen er rigtig god, og der bliver lagt vægt på, at det er enormt god lyd til prisen.

Creative Sound BlasterX Kartos S5

Creative Sound BlasterX Kartos S5
Fordele
 • pros-icon.svg Trærammen giver en god og naturlig lyd
 • pros-icon.svg God og stærk bas fra subwooferen
Ulemper
 • cons-icon.svg Dårligt placeret knap til lyseffekter
 • cons-icon.svg Lidt svagere kvalitet når man afspiller musik

Detaljeret gennemgang

På hele 500 Watt i alt er denne Logitech PC højtaler anerkendt af både forbrugere og eksperter på området. Om du vil bruge denne højtaler til PC, eller om du vil koble den til dit TV for at opnå en “hjemmebiograf” oplevelse, er helt op til dig – systemet er nemlig tilstrækkeligt til begge dele.

Dette system er lidt anderledes end de to andre. Denne er nemlig lavet af træ. Dette er gjort for at opnå en mere naturlig lyd, og for at opnå en bedre resonansdæmpning. Man kan med systemet opnå en glimrende lydstyrke og detaljeret mellemtonelyd.

Oplev et forbedret niveau af realistisk lyd med fordybende virtuel 7.1 surroundsound, klare signaler og bas boost gennem fuldt tilpasselig BlasterX Acoustic Engine Pro software til pc.

Forbrugernes bedømmelser

Umiddelbart roser forbrugerne denne højttaler. Der er snak om både god lyd og bas, men også en anelse uengagerende lyd til tider. En forbruger siger: “God lyd kvalitet, god bas, taber næsten ingen kvalitet på max volumen (der er høj for brug i hjemmet). Helt klart pengene værd, kvaliteten skinner virkelig igennem.”

Guide

Forskellen på 5.1 og 2.1 lyd er mængden af højttalere, der er tilsluttet systemet (blandt andet). 5.1 er normalt også kendt som “surround sound”, hvor 2.1 nogle steder blot kaldes for en “soundbar” eller et højttalersæt. Man kan faktisk udlede fra navnet, hvor mange højttalere der er tilsluttet:

2.1: I denne type er der 2 højttalere og en subwoofer, eller en soundbar og en subwoofer (en soundbar har to indbyggede højttalere). Altså 2 højttalere og 1 subwoofer (2.1).

5.1: I denne type er der en soundbar, 2 eller flere ekstra højttalere og en subwoofer. Selvom den hedder “5.1”, kan der faktisk godt være 4 højttalere, hvilket måske virker skørt.

Umiddelbart er 5.1 lyd bedre, men det koster som regel også mere. 2.1 systemer kan også levere rigtig god lyd. På samme tid er det billigere, men som sagt, så er lyden ikke lige så god som 5.1.

En PC højttaler til dit behov

Når man skal vælge sine PC speakers, skal man ikke blot vælge ud fra de specifikationer, som de forskellige højttalere besidder. Det er vigtigt at se på ens eget behov også, som en del af udvælgelsesprocessen.

Skal du blot høre lidt musik og se lidt film en gang imellem, uden et behov for et vanvittigt højttalersæt, vil det måske være en dårlig investering at købe de bedste computer højtalere (for de vil også være dyrest). Her vil en Logitech Z623 måske være bedre, end en Logitech Z906. Eller en bluetooth højtaler.

Husk også at tjekke pladsen på og omkring dit skrivebord. Har du plads til en stor soundbar/surround system, der kan vælte dig omkuld, eller vil det være smartere at gå med en mindre højttaler, så du rent faktisk kan sidde ved skrivebordet, når du har installeret dine speakers.

Skal man have en subwoofer til PC’en?

Vi synes helt bestemt, at hvis man køber en højtaler til computeren, skal man også have en subwoofer med. Derfor har vi også kun medtaget højttalersæt med, der kommer med en subwoofer inkluderet.

Hvis man køber et system med subwoofer, vil man opnå en bedre bas. Det er specielt godt til film og musik, hvor man vil kunne opnå en helt anden lydkvalitet.

Kigger du også på andre systemer, men er du ikke sikker på, om der er en subwoofer med? Kig på om der står “5.1” eller “2.1” – ettallet indikerer, at der er en subwoofer inkluderet i sættet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×