Kaffekværn test: Se de bedste kaffekværne på markedet

Tænker du på kaffe som det første om morgenen, når du vågner? Og er du ikke så meget til kaffe, der allerede er formalet? Så er en kaffekværn det perfekte valg for dig. I denne kaffekværn test gennemgår vi således de 8 bedste kaffekværn på markedet. Så læs endeligt gerne med videre.

De 8 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

En god kop kaffe giver en god start på dagen. Sådan er der i hvert fald mange mennesker i Danmark, der har det, når tankerne og snakken falder på kaffe. Sådan skal det selvfølgelig også være, og derfor skal du heller ikke gå ned på dit udstyr eller ønskerne for, hvordan kaffen skal være.

En kaffekværn er således et glimrende udstyr at have i køkkenet, da den giver dig mulighed for selv at male kaffebønnerne og dermed få friskkværnet kaffe. Med andre ord kan du få den kaffe, som du godt kunne tænke dig, præcis som du gerne vil have den

Til vores kaffekværn test har vi udvalgt, hvad der for os og forbrugerne er de 8 bedste kaffekværn. Vi har brugt en del tid på at finde frem til de absolut bedste kaffekværne på markedet, så du ikke behøver bruge tid på det.

For at give dig det bedst mulige indblik i forskellen på de forskellige kaffekværne fremhæver vi herunder modellernes egenskaber, og hvad der skiller dem ud fra hinanden. Vi giver selvfølgelig også et indblik i, hvilke fordele og ulemper, der er ved de enkelte modeller, så du har det bedste mulige udgangspunkt for at vælge den bedste kaffekværn til dit køkken.

Med ønsket om at give dig så god en start på dagen eller så velsmagende en afslutning som muligt, uddyber vi herunder hver enkelt kværn.

Det mener vores produkteksperter

Vil du gerne have en frisk og lækker kop kaffe at starte dagen på, får du mulighed for det med denne Wilfa kaffekværn. For med denne får du fem forskellige kværneindstillinger, en ny og forbedret motor og timerfunktion, som gør det muligt at indstille den til, hvornår den skal have friskkværnet kaffe klar.

Uanset om du er til groftmalet kaffe, filterkaffe, stempelkande kaffe, mocca eller aeropress, har du mulighed for at lave det med denne kværn fra Wilfa. Du vælger helt selv, hvor længe og hvor fint den skal male kaffen – og da den er en elektrisk kværn, er det nemmere end nogensinde før at kværne kaffen selv derhjemme.

God aroma og smag takket være forbedret motor

Wilfa Sort Aroma kaffekværn har fået en ny og forbedret motor sammenlignet med sin forgænger. Den har derfor en lavere hastighed, som producerer mindre varme, når den er i gang. Det betyder, at aromaen og smagen fra kaffen bliver bevaret bedst muligt.

Da der samtidig også er en timerfunktion i kværnen, er det muligt at indstille den til, hvor længe den skal kværne kaffen, så du får den præcist, som du godt kunne tænke dig. For at sætte prikken over i’et er den tilmed også godkendt af European Coffee Brewing Centre, som er din garanti for kaffe, der bliver kværnet til perfektion gang efter gang.

Lækkert og tidløst design

Et flot og lækkert design er altid at foretrække ved et produkt, der ofte skal bruges. Det er også tilfældet ved kværnen her, som med sin sorte farve, runde form og elegante knapper fortjener at blive vist frem i køkkenet. Du kan i hvert fald sagtens lade den stå fremme, da designet er helt i top og blot blender ind med resten af interiøret i køkkenet.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Skjult ledningsopbevaring
 • plus-circle.svg God og forbedret motor
 • plus-circle.svg En fornuftig kapacitet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke nogen ulemper at finde ved denne kværn.

Det mener vores produkteksperter

Krups kaffekværn er en vaskeægte testvinder hos TÆNK tilbage i 2016. Den er derfor uden tvivl en af de bedste kværn, du kan få. Med hele 17 kværneindstillinger er der da heller ikke noget at sige til, at den er havnet på vores liste over de bedste kaffekværne.

Med det mener vi selvfølfelig at kværnen her giver mulighed for at kværne kaffe, der kan benyttes til brygningen af helt op til 12 kopper kaffe per gang. Det kan den, da den har en relativt stor beholder, der kan indeholde op til 200 gram kaffebønner. Vil du derfor gerne have friskmalet kaffe hele dagen uden at skulle kværne hele tiden, er dette muligt med denne kaffekværn.

Kværn løs med 17 forkellige indstillinger

Med kværnen fra Krups er der ikke længere nogen undskyldning for at brokke sig over kaffen. For med hele 17 forskellige kværneindstillinger er det muligt at kværne kaffen præcist, som du bedst kan lide den. Der kan males alt lige fra grovmalet kaffe til den fineste kaffe, der kan benyttes til espresso. Så uanset hvad du er til af kaffe, er der mulighed for at få det med kværnen her.

Problemfri rengøring

Det skønne ved kaffekværnen her er, at den er nem at rengøre, efter den har været brugt. For motordelen er nemlig aftagelig. Der følger dog også en rensebørste med, hvis du gerne vil benytte dig af den på de dage, hvor du ikke ønsker at give den en fuld rengøring. Den bør dog som minimum blive fuldstændigt rengjort 1 gang om ugen, da det sikrer, at den kan kværne bedst muligt og ikke alt for hurtigt bliver sløv.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kaffekværnen fås til en god pris
 • plus-circle.svg Den har kværneindstillinger
 • plus-circle.svg Den er kompakt i designet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Effekten er en smule i den lave ende

Det mener vores produkteksperter

Er du meget til malet kaffe fra en kværn, men vil du helst ikke investere i en dyr og professionel kaffekværn, er modellen her fra Baratza Encore perfekt for dig. Med den kan du nemlig hurtigt og enkelt få malet dine bønner – og endda med hele 40 forskellige trin, som du blot indstiller ved at dreje på bønnebeholderen.

Encore kaffekværn er udstyret med 40 mm koniske stålknive, som meget effektivt og præcist kværner kaffen. Faktisk kværner den så godt, at du aldrig kommer til at købe formalet kaffe igen. Med de 40 indstillinger er der heller ingen grund til det, da det er muligt at få din kaffe, som bestilte du den på cafe. Mere lækkert bliver det ikke! Det anbfales dog af producenten, at kværnen bliver brugt til sort kaffe og ikke til espresso, selvom den godt kan kværne det.

En semiprofessionel kaffekværn

Kan du godt lide at kværne kaffe, og vil du gerne have mulighed for at kværne den relativt professionelt, er denne kværn et rigtig godt bud, da den er mere eller mindre semiprofessionel. Det er dog ikke noget, der kan ses på prisen, da den er relativt prisvenlig i forhold til, hvor mange indstillinger, den er udstyret med.

Ingen kaffespild med det vertikale kværnsystem

Det er aldrig fedt at spilde god kaffe. Men, det kommer heller ikke til at ske med Encore, da alt kaffe ender i den medfølgende beholder. Alt sammen takket være det vertikale kværnsystem. Derudover er både kværnen og beholderen fremstillet i antistatisk materiale, som sikrer, at kaffen ikke sidder fast, og at du meget nemt kan hælde det over i en stempelkande, kaffefilter eller hvad end, du bruger.

Det er også meget nemt at styre, hvor meget kaffe du gerne vil hae kværnet, da kaffekværnen har en tænd-og slukknap.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har mange kværneindstilinger
 • plus-circle.svg Der er plads til mange bønner
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En lidt dyrere kaffekværn – til gengæld har den mange indstillinger

Det mener vores produkteksperter

Vil du gerne have mere frisk kaffe? Men må det også godt være pakket ind i et flot og skandinavisk design? Begge dele får du med Bodum kaffekværn Bistro 11160, som er elektrisk samt har knivblade af holdbart stål. Der er dermed ikke langt til en god kop kaffe.

Bistro kaffekværn fra Bodum er nem og enkel at bruge – også selvom du ikke har prøvet at bruge en før. For det er blot at hælde 60 gram kaffebønner i kaffekværnen, fastgøre låget og ellers trykke på startknappen, indtil bønnerne har den konsistens, som du godt kunne tænke dig. Du kan bruge knappen i op til 60 sekunder ad gangen. Når bønnerne er malet, som du gerne vil have dem, hælder du blot de malede bønner op i din foretrukne kaffebrygger. Vupti, så er kaffen klar.

Kaffekværn i lækkert, æstetisk design

Foretrækker du køkkenmaskiner i et flot og lækkert design, bliver du ikke skuffet, når du køber denne kaffekværn hjem. For den er både kompakt i designet og har en elegant æstetik, som gør sig rigtig godt i moderne og skandinaviske køkkener. Den kan derfor også fint stå ved siden af kaffekanden, stempelkanden eller hvad end, du bruger til brygge din kaffe med.

Nem rengøring af kaffekværnen

Det er selvfølgelig rart, når kaffekværnen er god i brug. Men, det er også rigtig rart, når rengøringen er nem af den. Og det er den hos Bodum kaffekværn. Det er blot at bruge en blød børste og en fugtig klud – så er den god til brug igen. Husk dog aldrig at nedsænke den elektriske kaffekværn i vand, da det vil ødelægge den.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har et pænt og elegant design
 • plus-circle.svg Ledningsopbevaring
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kapaciteten er lav

Det mener vores produkteksperter

Bosch kaffekværn er perfekt til dig, der godt kan lide en kaffemølle i et stilrent og sort look – og som støtter op om din interesse for god kaffe. Med maling af 150 gram bønner i minuttet, kan du også hurtigt og nemt male en masse bønner til din kaffe. Modellen her er også en helt ny model af deres klassiske kværn – den har blot fået forbedret motor.

Når du ikke maler kaffebønner med den smarte kaffe grinder her fra Bosch, kan du også bruge den som en krydderimølle til friske og lækre krydderier. Den kan derfor sagtens bruges til at knuse hele peberkorn og mange andre lækre krydderier, som du kan bruge, når tiden skal bruges på andet end at drikke kaffe.

Det er nemt og enkelt at bruge den til det, ligesom det også er nemt at rengøre den efter både maling af kaffe og krydderier, så du ikke får kaffe, der smager af krydderier og omvendt.

Ny og forbedret motor

Går du bare en lille smule op i, hvordan kaffekværnen kværner din kaffe, og hvordan smagen bliver som følge af det, kan du med fordel vælge denne kaffekværn. For den kværner nemlig i et langsommere tempo end tidligere og bliver derfor også mindre varm – det er godt for dine kaffebønner, da smagen dermed får lov til at træde mere frem. Motoren holder desuden også rigtig godt og rigtig længe.

Mal kaffebønner nemt og hurtigt

Bosch kaffekværnen er meget nem og enkel at bruge. For det er bare at fylde beholderen op med en masse bønner, sætte låget på og ellers sætte stikket i stikkontakten. Herefter er det bare at trykke ned på kontakten, der sidder på låget – og så bliver der kværnet. Hvordan malingsgraden bliver af bønnerne afhænger af, hvor mange bønner du hælder op i den, og hvor længe der bliver malet. Det kan du dog nemt følge med i takket være det gennemsigtige låg.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Høj effekt
 • plus-circle.svg Materialer i god kvalitet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kapaciteten er lidt lav

Det mener vores produkteksperter

Det er skønt med duften af friskkværnede kaffebønner. Med denne Wilfa elektriske kaffekværn kan du få lov til at kværne din kaffe helt friskt. Det giver kaffen en bedre aroma og dermed en langt bedre smagsoplevelse. Der kan desuden kværnes en del, da beholderen har 250 gram.

Med kaffekværnen her fra Wilfa, kan du godt tillade dig at være kræsen, når det kommer til din kaffe. For med den er det nemlig muligt at lave groftmalet kaffe, filterkaffe, stempelkandekaffe og mocca. Vil du gerne have det helt fint, er det også muligt at male kaffen så fint, at det kan bruges til en espresso. Mulighederne er derfor på alle måder åbne for en frisk kop kaffe, som du allerbedst kan lide den.

Kværn rigeligt med bønner på én gang

Med kværnen her bliver du ikke forhindret i at male bønner nok til din kaffe. For det er nemlig muligt at kværne helt op til 250 gram bønner på én gang. Får du derfor også gæster på besøg, behøver du ikke stå meget mere end et minut for at male bønner, da det svarer til 11-12 gode kopper kaffe.

Meget kaffekværn for pengene

Med en pris på lige omkring 500 kroner får du virkelig meget kaffekværn for pengene, hvis du går med denne. For det er en kaffekværn, der uden tvivl er i rigtig god kvalitet og som ved den rette rengøring og vedligehold holder i rigtig mange år.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Det er en billig kaffekværn i god kvalitet
 • plus-circle.svg Det er en kværn med en stor beholder
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke noget dårligt at find eved denne kaffebønne kværn

Det mener vores produkteksperter

Kan du godt lide at skifte mellem filterkaffe og espressokaffe? Så er denne et rigtig godt valg, da den med 9 forskellige indstillinger kan lave lige præcis den kaffe, som du bedst kan lide eller har lyst til på selve dagen. Den kan kværne bønner, der kan bruges til 2-18 koppper, har automatisk slukning og er nem at rengøre.

Betyder designet også lige så meget som selve kaffekværnens funktion i sig selv? Så er det oplagt at gå med denne OBH kaffekværn, da designet er meget diskret og moderne. Den kan derfor sagtens få en fast plads ved siden af kaffemaskinen, espressomaskinen eller stempelkanden. Den er tilmed nem at bruge, da det bare er at dreje på knappen øverst på fronten af kaffekværnen – her kan du vælge mellem de 9 forskellige indstillinger, som kværnen tilbyder.

Smart automatisk slukning

Du behøver ikke være nervøs for, om du glemmer at slukke for kværnen, når du er færdig med at bruge den. For når den er færdig med at kværne kaffe, slukker den helt automatisk. Det er naturligvis altid en god ide at hive ledningen ud, når du er færdig med at bruge kværnen for en sikkerheds skyld – dog er du godt sikret, da den helt selv slukker.

Billig kaffekværn i høj kvalitet

Kaffekværne behøver ikke være dyre for at være gode. Det beviser kværnen her til perfektion, da forbrugerne melder om, at den kværner effektivt gang på gang. Dag efter dag. Vil du derfor gerne være sikker på at købe en rigtig god kaffekværn, er det oplagt med denne.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 9 kværneindstillinger
 • plus-circle.svg God effekt
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Forholdsvis lille bønnebeholder

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en god og billig kværn, får du begge dele i denne Melitta kaffekværn. Med 17 forskellige trin, 100 watts effekt og mulighed for at justere kaffemængden, fortjener kværnen om noget en god plads her i vores test.

Om der skal formales fint til aromatisk eller til stærkt espresso er det muligt med den elektriske kaffekværn fra Melitta. Altså kan du male kaffebønner til enhver lejlighed – om der skal inviteres gæster, eller du bare gerne vil hygge med picnic ude på terrasen. Da den er elektrisk, er det bare trykke på knappen, og så sætter den i gang – nemmere er det ikke at male kaffe.

Lækkert og brugervenligt design

Om du har haft en kaffekværn før eller ej, er denne meget nem at benytte. For du kan nemt følge med i, hvor meget bønnerne males, og hvor meget der er blevet malet. Vil du gerne justere det undervejs, er det også nemt og enkelt at gøre på drejeknappen på fronten. Altså kan du lave et miks alt efter, hvad du har lyst til af smag og aroma.

Kaffekværn, der holder i mange år

Melitta kaffekværn er den billigste kaffekværn her i vores test. Men, det gør den stadig god nok til at være med i vores test af kaffekværne. Materialerne er rigtig gode og tåler at blive brugt dag efter dag i mange år – også selvom du godt kan lide at kværne kaffe flere gange om dagen.

Den er desuden også SGS-cerfitificeret, hvilket er din ganrati for, at du benytter dig af en sikker kaffekværn.

Alt i alt fortjener den derfor en rigtig god og solid plads her i vores test af kaffekværne. Vil du gerne vide mere om, hvad den kan eller af tekniske specifikationer, kan du nemt og hurtigt klikke dig videre til den forhandler, vi har linket til.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Holder længe
 • plus-circle.svg Billig
 • plus-circle.svg Minimalistisk design
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lidt dårligere kvalitet

Det er helt igennem fantastisk at kunne male sin egen kaffe. Men det bliver endnu mere fantastisk, når du har en kværn, som passer til netop dine behov. Derfor anbefaler vi, at du gør dig nogle overvejelser, inden du kaster dig ud i at købe din (måske) første kværn.

Hvad du bør overveje, er vi også kommet i forkøbet med, så du blot kan læse dig til, hvad du alt bør tænke over, inden du køber den.

Vi anbefaler, at du gør dig følgende overvejelser, inden du køber en bedst i test kaffekværn:

 • Hvor fint skal bønnerne kværnes?
 • Hvordan skal kværnens kvalitet være?
 • Hvad må kværnen koste?
 • Hvor brugervenlig eller avanceret må kaffekværnen være?

Vi uddyber alle overvejelserne for dig herunder, så du bliver helt skarp på, hvilken kaffekværn du bør gå med af dem, vi har udvalgt her til vores kaffekværn test. Vores ønske er, at du får kværnet en god kaffe hver eneste dag, så du kan starte eller slutte dagen på absolut bedste vis.

Klik her for at finde de bedste kaffemaskiner med kværn.

Hvor fint skal bønnerne kværnes?

Der er meget stor forskel på, hvor fint en kaffekværn kan male bønnerne. Derfor er det også noget, du er nødt til at tage med i dine overvejelser, så du ikke ender med at blive skuffet over, hvad kværnen reelt set kan. De bedste kaffekværne kan kværne med helt op til 40 forskellige indsstillinger, mens de mest simple kan kværne med 5 indstillinger. Altså er der meget stor forskel på malingsgraden og dermed også, hvad du kan forvente dig af smag og aroma.

Under hvert eneste produkt har vi nøje beskrevet, hvor mange kværneindstillinger der er – og du finder netop alt lige fra 5-40 indstillinger. Prisen følger naturligvis også med, da en kaffekværn med 40 indstillinger naturligvis koster lidt mere end en, der har færre muligheder. Så tænk gerne nøje over, hvordan du godt kunne tænke dig din kaffe.

Kvaliteten af kværnen

Betyder kvalitet noget for dig? Det gør det i hvert fald for os, og derfor har vi også udvalgt, hvad der er de bedste kaffekværne på markedet lige nu. Med det sagt er der naturligvis også forskel på kvaliteten, da nogle er i den lidt mere simple og billige ende, mens andre sniger sig op i den lidt dyrere og semiprofessionelle ende.

Det giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige kvaliteter. Når det så er sagt, anbefaler vi naturligvis kun kaffekværne, som vi ved, holder en god kvaliet i rigtig lang tid. Ender du derfor med den billigste kaffekværn fra vores kaffekværn test, kan du fortsat være sikker på, at du får et rigtig godt stykke udstyr til trods.

Når du også er i gang med at overveje, i hvilken kvalitet du ønsker din kaffekværn, kan vi også i samme omgang anbefale, at du overvejer designet på kaffekværnen. For ligesom kvaliteten, har designet på kaffekværnen også stor betydning for, hvor glad du bliver for kaffekværnen i sidste ende .

Pris

Hvad er du villig til at give for en kaffekværn? For som du måske allerede har set i vores kaffekværn test, er der stor forskel på, hvad de forskellige kaffekværne på markedet koster. Pris hænger som regel sammen med kvalitet. Men, det skal også være realistisk i forhold til, hvor meget du kommer til at bruge kaffekværnen.

Regner du med at skulle bruge den hver eneste dag, inden der skal brygges en god kop kaffe, kan det anbefales at gå efter en kaffekværn i den lidt dyrere ende – for da vil den have klinger og funktioner, der er helt i top, og som giver dig det, du har behov for.

Regner du omvendt med blot at skulle bruge den engang imellem, når du har lidt mere overskud til at bruge længere tid på at brygge kaffen, er det ganske udmærket med en kaffekværn, der er mere simpel i designet og funktionerne og dermed også lavere i prisen.

Klik dig gerne gennem kaffekværnene i vores bedst i test og se, om ikke du kan finde en, der matcher dine behov rent økonomisk.

Avanceret eller brugervenlig kaffekværn

Skal den bare kunne kværne din kaffe? Eller må det gerne være lidt mere avanceret end det med mange forskellige indstillinger og måske også en timer? For det er der nemlig stor forskel på. Nogle har endda også en ledningsskjuler, så den ikke er i vejen, når kværnen ikke er i brug.

Om det skal være en avanceret eller brugervenlig kaffekværn, er naturligvis helt op til dig. Men foretrækker du blot det simple med et strejf af luksus, er det ganske fint med en brugervenlig kaffekværn, der blot skal tændes for at gå i gang. Er du i stedet lidt af en kaffenørd som os, er det godt givet ud med en kaffekværn med flere funktioner. Særligt hvis du godt kan lide at få kaffen forskelligt fra dag til dag.

FAQ

Hvilken kaffekværn er bedst i test?

Hvis vi selv skal sige det, er vi ret vilde med kaffekværner fra Wilfa. Særligt den førstnævnte, da den både har timer, et flot og nordisk udseende samt en meget attraktiv pris. Wilfa Svart kaffekværn er derfor et meget godt og sikkert valg, hvis du godt kunne tænke dig kaffe, der er mere frisk og smager af mere i din hverdag. Dog skal vores personlige holdning dog ikke holde dig fra at tage et nærmere kig på de øvrige modeller i vores test af kaffekværn. Læs derfor gerne alle produktbeskrivelserne igennem og klik dig også gerne videre til de respektive forhandlere, så du får et godt helhedsbillede og overblik. Dermed kan du nemt og hurtigt vælge den kaffekværn ud, som er bedst til dig og din hverdag. Vi håber, du kommer herfra med en rigtig god kaffekværn!

Hvad bruges en kaffekværn til?

En kaffekværn bruges helt simpelt til at male hele kaffebønner, så de kan bruges til at blive brygget kaffe på i kaffemaskinen. Det smarte ved en kaffekværn er, at den ikke bare maler kaffebønnerne efter en standard formel. I stedet er det muligt at male bønnerne i alt lige fra grov til fint alt efter, hvad dine smagsløg er til. Kunne du om morgenen derfor godt tænke dig en mildere kaffe at vågne på, kan du blot male bønnerne grove. Ønsker du så en stærk kaffe, når du kommer hjem, så du ikke falder hen på sofaen, kan du i stedet male bønnerne helt fint. Altså giver en kaffekværn dig en fantastisk mulighed for både at få frisk kaffe, men også for at få kaffe med forskellig styrke og aroma. Det er netop, hvad der gør kaffekværnen så populær i de danske hjem!

Hvilken kaffekværn skal man vælge?

Du skal vælge den kværn, der stemmer bedst overens med dine behov. Selvom vi har brugt tid på at vælge de bedste kaffekværne ud, vil vi helst ikke diktere, hvad du skal vælge. For du bliver i sidste ende mest glad for din kaffekværn, hvis du vælger den efter, hvad DU synes, er bedst. Er 40 forskellige indstillinger derfor det, du synes er at foretrække, er det bare sådan en kværn, du skal gå med. Inden du vælger din kaffekværn, kan vi med fordel anbefale dig at gå tilbage og se, hvad vi anbefaler at overveje inden køb. Det kan nemlig gøre dig helt skarp på, hvad du bør prioritere, og hvad der måske ikke er så vigtigt i dit valg af kaffekværn. Brug derfor gerne god tid på at vælge din kaffekværn – for så er vi sikre på, at du kommer herfra med den helt rette.

Din produktekspert

Miklas

Administrator