Laserprinter TEST: Bedste Farvelaserprintere og Sort/Hvid Printer

En laser printer bruger en anderledes teknologi end en normal blækprinter. Med toner i stedet for blæk kan du både printe hurtigere og billigere i store mængder. Men hvad er den bedste laserprinter? Det kommer vi nærmere på i denne laserprinter test.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

De fleste kontorer i Danmark har en printer, og det er også meget normalt at have en printer derhjemme. Måske man skal skrive et kort ud til en fødselsdag, eller måske din revisor skal bruge alle dine bilag i fysisk form. Der er mange forskellige printere på markedet at vælge imellem – blandt andet en laserprinter.

Der er en række fordele ved at eje en laser printer frem for en normal blækprinter. Den er som regel hurtigere, mere økonomisk og så er papiret helt tørt, når den er færdig med sin opgave. Det kan dog være svært at vælge imellem de mange forskellige modeller, men frygt ikke – vi skal nok give dig det fulde overblik over de bedste.

Herunder vil du kunne finde vores laserprinter anmeldelser. Vi har blandt andet taget et kig på kvaliteten af printerne, de forskellige funktioner de besidder og sammenlignet dette med prisen. Ud fra dette har vi kåret en “laserprinter bedst i test”, som vi anbefaler, hvis man skal bruge en god “all in one laserprinter”. Husk dog at vælge den model, der passer bedst til dine behov. Lad os komme i gang med denne printertest.

Fordele
 • pros-icon.svg Printer tekst i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Hurtig udskrift
 • pros-icon.svg Nem opsætning
 • pros-icon.svg Billig pris pr. print
Ulemper
 • cons-icon.svg Stor printer
 • cons-icon.svg I den dyre ende

Detaljeret gennemgang

Her har vi en lidt større laserprinter model. Brother farvelaserprinter HL-L8360CDW er en rigtig god printer, der også er udstyret med fantastiske funktioner. Med en udskriftfart på 31 sider pr. minut, både i sort/hvid og i farve, Apple AirPrint og Google Cloud Print samt fantastisk udskrift kvalitet, er denne printer god til dig der har et mindre kontor grundet prisen og størrelsen på printeren. Blev udnævnt som testvinder hos PCMagazine.

Finder du dig selv i den situation, at du skal printe ekstra store mængder papirer ud? Så kan det være at du skal have fat i denne model. Denne laserprinter har plads til 300 ark i bakken med en udvidelsesmulighed helt op til 2300 ved tilkøb af ekstra bakker. Samtidig kan du printe i en respektabel fart på 31 sider/minut. Tekstkvaliteten er rigtig god, og grafik kvaliteten er mere end god nok til at få dine grafer og tabeller til at se ordentlige ud. Det er nemt at styre sine opgaver, da laserprinteren er udstyre med en nem at bruge touchscreen.

Lavet til kontorbrug

Dette er en printer til kontoret. På hele 21,9 kg, er denne laserprinter en smule stor at have i hjemmet. Det anbefalede max udskriftvolumen ligger på 4.000, hvilket er mere end rigeligt til et mindre eller mellemstort kontor. Det er også en glimrende opgradering til hjemmekontoret. Leder man dog efter en lille og let printer til hjemmet, skal man kigge på en anden model.

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig godt toner system
 • pros-icon.svg Hurtig print fart
 • pros-icon.svg Billig pris per print
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen bluetooth forbindelse
 • cons-icon.svg Dårligere end gennemsnitlig billede kvalitet

Detaljeret gennemgang

HP LaserJet MFP M479fdw er storebror til den forrige HP LaserJet M281fdw i denne printer test. Hvor den forrige passede godt til hjemmet, er denne et godt valg for et mindre kontor. Denne multifunktionsprinter er udstyre med det hele: scanner, fax, kopiering og print. Så behøver du ikke at købe andre maskiner. Det er en farve laserprinter, så du både kan printe i s/h og farve. Har fået 9/10 hos RTINGS.

Præcis ligesom “lillebror” er dette en multifunktionsprinter. Det betyder at den er udstyret med scanner, kopimaskine, fax maskine og print funktionen i en og samme maskine, og den klarer alle opgaver super godt. Denne LaserJet Pro er en hurtigere end den anden, og kan komme helt op på 29 sider i minuttet. Denne er også udstyret med duplex (automatisk dobbeltsidet udskrift), hvilket bringer den allerede lave print pris ned endnu mere (hvis man udnytter funktionen). Derudover er farverne næsten spot on, selvom grafik kvaliteten er en smule værre en gennemsnittet.

Trådløs farvelaserprinter

Denne maskine kan både printe med og uden farver. Den er nem at bruge med sin touchscreen, der er lige til at gå til. Derudover har HP sin egen app, hvor man kan connecte sine printere. Du kan både forbinde til printeren gennem Wi-Fi, Ethernet og Apple Airprint, så du både kan udskrive på din telefon og computer. I denne farvelaserprinter test vil vi dømme denne, til en af de bedste valg til et mindre kontor.

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtigt setup
 • pros-icon.svg Automatisk dobbeltside print
 • pros-icon.svg Trådløs laserprinter
 • pros-icon.svg God kvalitet til prisen
Ulemper
 • cons-icon.svg Dårligere en gennemsnitlig grafik kvalitet

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en billig laserprinter, er dette et rigtig godt bud. Printeren er en af de billige laserprintere, og dette er blandt andet grundet at det er en monokrom laserprinter. Det betyder, at den ikke printer i farve men i sort og hvid. Selvom det er den billigste printer på listen, betyder det dog ikke, at den er dårlig. Der er blot sparet nogle funktioner væk, som man ikke har brug for, hvis man blot har et simpelt printer behov. Udnævnt som bedste billige laserprinter af BudgetReport.

Selvom den er billig, skal du ikke gå ned på smarte funktioner. En efterhånden vigtig funktion i printere, er deres evne til at printe trådløst, og det kan denne. Printeren indeholder et trådløst netkort, så du både kan printe fra computeren, telefonen eller tabletten.

Rigtig god kvalitet for pengene

Køber du Brother HL-L2350DW, får du en masse for pengene. Den er lille, og kan dermed stå på skrivebordet uden at fylde for meget. Den kan printe op til 32 sider pr. minut (30 sider pr. minut for normale A4 sider), kan printe automatisk dobbeltisdet (duplex), og så bruger den effektive Brother tonerkaplser, så du sparer penge på den front, da man også her får mere for pengene.

Fordele
 • pros-icon.svg God kvalitet på tekst og grafik
 • pros-icon.svg Multifunktionsprinter
 • pros-icon.svg Nem at bruge
 • pros-icon.svg Mange tilslutningsmuligheder
Ulemper
 • cons-icon.svg Nogle forbrugere mener, at den er lidt dyr
 • cons-icon.svg Relativt langsom for en laserprinter

Detaljeret gennemgang

Af vores printer test er denne model en af de bedste farvelaserprintere. Det er hvad man kalder for en multifunktionsprinter, eller “all in one laser printer”, da den er udstyret med alle de funktioner, man nu engang kunne få brug for. Kopiereing, laserprint, scanning og fax er intet problem for denne HP laserprinter. Printeren blev udnævt som bedste printer i multifunktions gruppen af Techgearlab.

HP printere er generelt over standarden inden for printere. De har tradition for at lave rigtig gode modeller, og denne er ingen undtagelse. HP Color LaserJet Pro M281fdw passer til dig, der skal udskrive op til 100 sider om ugen. Det er godt nok en hurtig printer, men den har ikke verdens største kapacitet. Skal du udskrive mere end dette, skal du bruge en større og mere kraftfuld model.

Multifunktionel laserprinter

Som nævnt kort, så er LaserJet M281fdw udstyret med alt, du har brug for. Det er altså en laserprinter med scanner, kopimaskine og faxmaskine. Derudover udskriver den rigtig hurtigt – hele 21 sider i minuttet. Den første side tager 13 sekunder at skrive ud. Dette gælder både for farve- og gråskalaudskrifter. Derudover er denne laserprinter udstyreet med automatisk dobbeltsidet udskrift. Dett var en stor ulempe ved gamle modeller, da mange godt vil printe på begge sider.

Fleksibel tilslutning

LaserJet M281fdw er udstyret med “laser printer wifi”. Det er en trådløs laserprinter, der kan kobles direkte på via Wi-Fi eller med et ethernet kabel. Når du skal sende noget til print, kan du selvfølgelig gøre dette fra din computer, men faktisk også via din smartphone eller tablet via HP ePrint eller Apple Airprint. Det giver dig noget fleksibilitet, hvis du får tilsendt noget til print, men din computer er gået død.

Guide

Som nævnt kort tidligere, så er laser printere en type printer, der bruger toner (også kalder lasertoner) frem for blæk. Det giver nogle fordele i længden. Den første fordel er farten af printet. Det går som regel hurtigere at printe en side, når man bruger lasertoner, da den brænder tonerne direkte ned på papiret. På denne måde kan man printe flere sider i minuttet.

Udover farten, så er det faktisk økonomisk billigere med en laserprinter. Man kan udskrive flere papirer i gennemsnit med lasertoner, end man kan med blækpatroner, før man skal skifte sine tonerpatroner.

Hvordan virker en laser printer?

Først skal vi tage et kig på lasertonerne eller laserprinter farve. I stedet for at være flydende som blæk, så er tonerne faktisk en tør substans. Man kan næsten sige, at det er blæk på pulverform. Selve processen ved printet er også anderledes.

Laserprintere fungerer med statisk elektricitet. Inde i maskinen sidder en tromle, der lades op med toner, lige der hvor teksten skal printes på papiret. Toneren bliver placeret som tekst på papiret, når det papiret passerer forbi, og inden det kommer ud af printeren, bliver papiret varmet op, således at toneren brændes fast på papiret med en printer laser. Derfor er papiret også lidt varmt, når det kommer ud. Dette gælder både for en sort/hvid laserprinter og farvelaserprinter, og virker både til enkeltside print eller print på begge sider.

Find dit laser printer behov

Når man skal købe et produkt, også når det gælder farvelaserprintere, skal man altid tænke over sit behov. Der er ingen grund til at gå ud og investere i det dyreste og vildeste produkt, hvis man ikke kommer til at bruge halvdelen af enhedens funktioner. Husk derfor at tænke dit behov ind i dit køb. Herunder går vi gennem nogle af de ting, som man skal tænke over, når man skal ud og købe en laserprinter. Skal du også printe i 3D, kan du læse vores 3D printer test.

Print

Når vi siger print, mener vi antaller af print man skal lave. Er printeren til kontoret eller til hjemmet? Skal man printe 20.000 ark om måneden, eller drejer det sig blot om 20-30 ark om måneden? Når vi siger dette, taler vi om behovet for en top hurtig og effektiv printer. Er det nødvendigt, at printeren løser sin opgave på få sekunder og kan printe mange sider i minuttet, eller må der godt gå lidt længere tid? Og hvor stor skal maskinen være?

Har du et mindre behov for, hvor meget du skal printe, er det nok ikke nødvendigt at investere i en topmodel.

Farve

Skal du printe i farve? Eller skal du kun udskrive papirer med tekst?

Ved man allerede på forhånd, at man ikke har brug for en laser farveprinter, kan man muligvis spare nogle penge, ved at købe en laser printer, der ikke kan printe farve. Dette går vi mere i dybden med længere nede på siden.

Scanning

En laserprinter med scanner kan være en rigtig god investering – hvis man bruger det. Man sparer både plads og tid ved at have en kombineret løsning. Det er nemt blot at udskrive sine papirer, og lægge dem direkte op i scanneren bagefter, hvis man har glemt at sende arket til andre. Derudover er en laser printer scanner god at have, hvis man skal have bilag eller billeder sendt til computeren.

Wi-Fi

“Laser printer Wi-Fi” betyder egentligt blot, at din printer har Wi-Fi adgang, hvilket betyder for dig, at du nemt kan tilslutte dig til din printer via dit internet. Du skal blot selv være tilsluttet til WiFi for at bruge funktionen. De fleste laserprintere af høj kvalitet nu til dags er udstyret med denne funktion.

Andre printere er dog ikke altid udstyret med denne funktion. Dog kan de have en bluetooth funktion, der gør, at man kan koble sig direkte sammen med sin printer.

Skal du bruge en farve laser printer?

Som nævnt kort, kan man både få fingrene i en sort/hvid laserprinter, men faktisk også en farve laserprinter. Tit er en standard model udstyret med farveprinter laser funktioner, da de fleste gerne vil have muligheden for at kunne printe farver. Har du dog ikke behov for dette, er det muligt at finde modeller, der har sparet dette væk. Vi vil dog anbefale dig at købe en farvelaserprinter, da disse kan bruges til begge dele, og man ved aldrig, om det er nødvendigt en dag at skulle printe noget med farve på.

En farvelaserprinter fungerer på samme måde som en almindelig laserprinter. Der gøres stadig brug af denne laser funktion, hvor printeren kan brænde toneren fast på papiret.

FAQ

Hvad er den bedste laserprinter?

Vi har udnævnt HP Color LaserJet Pro MFP M281fdw til den bedste laserprinter ud fra vores research. Med en “all in one” løsning, høj kvalitetsprint og god kvalitet for pengene, mener vi at det er den bedste model hele vejen rundt.

Hvilken printer skal jeg vælge?

Du skal vælge den printer, der passer bedst til dit behov. En farvelaserprinter kan væge rigtig god, hvis du skal printe i farver. En monokrom printer vil være rigtig god hvis du kun skal udskrive sort tekst. Det samme gælder for printer størrelsen. Gå stort, hvis du skal printe meget, og køb noget mindre hvis dit behov er mindre.

Hvilke toner skal man bruge?

De toner du skal bruge afhænger af din printer. Er du i tvivl, kan du altid spørge den butik, hvor du har brugt den. Tit har de forskellige mærker deres egne toner. Nogle printere kan bruge ekstra store tonere, andre bruger mindre størrelse tonere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×