Wifi Forstærker Test: Den Bedste Wifi Extender

Hvis du ikke har et godt netværksignal i hele huset, kan det være frustrerende. Hvis du oplever dette, bør du overveje at købe en wifi forstærker. I denne artikel vil vi finde den bedste wifi forstærker, så du kan få et ordentligt trådløst netværk.

De 9 udvalgte modeller

Netgear Range Extender EX7000

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Glimrende output på begge bånd
 • plus-circle.svg Nem at installere og konfigurere
 • plus-circle.svg 5 Gigabit LAN porte

Vær opmærksom på:

 • minus-circle.svg Dyr
 • minus-circle.svg Du skal have det rette internet og router, for at den er det værd

Asus RP-AC66

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Stærk performance all-round
 • plus-circle.svg God værdig for pengene

Vær opmærksom på:

 • minus-circle.svg Ikke den kønneste med to store antenner
 • minus-circle.svg Ingen USB port

Artikel af Miklas

Det værste der kan ske, når man er midt i en rigtig god film eller midt i et computerspil, er at nettet går eller at forbindelsen er ringe. Det kan ske, hvis ens internet er for svagt, eller hvis rækkevidden ikke er godt nok. Heldigvis er der en løsning – en wifi-forstærker.

Det er en lille anordning man sætter i væggen, parrer med sin router og voilá – du har forstærket dit internet. Det giver dig en bedre rækkevidde, og en bedre forbindelse når du er langt væk fra routeren, fordi forstærkeren vil overtage signalet.

I denne wifi repeater test, har vi samlet de bedste produkter til formålet at forstærke wifi singal. Disse produkter har vi vurderet baseret på andre tests, brugeranmeldelser og produkternes specifikationer, både på godt og ondt. Formålet med testen er, at kåre en “Wifi forstærker bedst i test” – men vær opmærksom på, at det ikke altid er denne testvinder, der er bedst til dig.

Vi har vurderes ovenstående produkter på pris, funktionalitet, design og kvalitet, for at få en overordnet ide omkring produktet. På baggrund af dette info har vi rangeret produkterne. Du kan læse mere dybdegående om de forskellige produkter herunder.

Længere nede i artiklen kan du læse om tips til køb, opsætning og generel info om wifi forstærkere, så du kan få det bedre wifi signal derhjemme.

Det mener vores produkteksperter

Vi har dømt TP-Link RE650 til vores testvinder – og det er der god grund til. Du får en wifi-forstærker, der kan sprede sig op til 1.300 kvadratmeter (kan dog variere). Selvom prisen ligger i den lave ende af premium klassen, får du en masse værdi for pengene. Denne enhed vil kunne opfylde de fleste, hvis ikke alle, behov, så du kan være på internettet i hele hjemmet med alle dine enheder.

De størrere wifi-forstærkere bruger som regel et kabel til strømtilslutning – men ikke denne TP-link forstærker. Dette er en stor model af en trådløst internet forstærker, der går direkte ind i væggen. Dette medfører desværre at den ser lidt klodset ud, og at den muligvis dækker over tilstødende stikkontakter. Dog er den også rigtig kraftfuld, med sine 4 antennner (2 på hver side).

Massere saft og kraft

Der er trods alt en grund til, at denne enhed er større end de andre wifi forstærkere. TP-Link RE650 er nemlig en dual-band forstærker, der på 2,4 GHz kan udsende 800 Mbps og på 5 GHz kan udsende 1.733 Mbps – alt i alt omkring 2.600 Mbps. Dette, kombineret med en potentiel massiv rækkevidde, giver en enhed der kan toppe alle andre wifi forstærkere i denne prisklasse. Det er muligvis mere end de fleste skal bruge, men til denne pris er det klart den wifi forstærker, der er bedst til prisen.

Denne model er til husholdninger med mange enheder, der har brug for at dække hver eneste kvadratmeter med en stabil forbindelse.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Rigtig god performance
 • plus-circle.svg Stor rækkevidde
 • plus-circle.svg App der er nem at bruge
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg I den dyre ende
 • minus-circle.svg Kan blokere tilstødende stikkontakter
 • minus-circle.svg Klumpet design

Bedste premium valg

Netgear Nighthawk X6S EX8000

Det mener vores produkteksperter

Udover størrelsen og prisen er der intet at klage over her. Netgear X62 EX8000 er et premium valg til dig, der gerne vil have det bedste af det bedste. Med en fantastisk performance og rækkevidde, vil du dække hele huset med en fantastisk forbindelse og dækning. Da den opererer på tri-band, er der mere kraft end nogen anden enhed på listen.

Hvis du skal bruge toppen af poppen, er det denne enhed du skal købe. Det er en wifi forstærker til en høj pris, men også en wifi forstærker der er pakket med egenskaber og kvalitet. De fleste forstærkere kører på dual-band, hvilket betyder at de kan operere på to frekvenser på samme tid – dette resulterer i en bedre og mere stabil forbindelse. Netgear har opgraderet denne til tri-band, hvilket man sjældent ser i en wifi forstærker.

Enheden rækker 50 meter, og du kan opnå hastigheder på 1.733 Mbps / 800 Mbps / 400 Mbps fordelt på de tre bånd.

Stor tilgængelighed i et stort design

De fleste wifi forstærkere kommer kun med 1 LAN port, hvis du man vil forbinde den med kabel til sin router. Denne kommer dig med 4 LAN porte, så man kan koble sin computer, spillekonsol eller sit TV direkte til internettet, uden at skulle bruge et kabel i væggen eller i sin router. Så kan man få en fantastisk forbindelse lige ved hånden. Dog er denne Netgear Range Extender jævnt stor, hvilket kan have stor betydning, hvis du går meget op i indretning.

Denne enhed er til dig, der skal have det bedste wifi, bedste forbindelse til streaming, gaming og hvad dit hjerte ellers begærer. Den er til dig der nægter at gå ned på udstyr, og til dig der allerede har en verdensklasse router.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Bedste performance
 • plus-circle.svg opererer på tri-band
 • plus-circle.svg Mange porte
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Rigtig dyr
 • minus-circle.svg Stor

Bedste lavpris valg

Linksys RE6500

Det mener vores produkteksperter

Skal du bruge en wifi forstærker i kvalitet, men er de forrige lige voldsomme nok, er det denne model du leder efter. Med en maks hastighed der stadig understøtter de fleste behov, og en rækkevidde der gør det samme, vil du ikke gå galt i byen med Linsys RE6500. Det er ikke den kønneste repeater, men den gør sit arbejde godt.

Selvom denne wifi repeater ikke er lige så vild som de to forrige, betyder det bestemt ikke at den er dårlig. For prisen får du en masse for pengene, nemlig en Dual-band repeater med mulighed for op til 1.200 Mbps, hvilket er en glimrende hastighed for de fleste.

Med en rækkevidde på 900 kvadratmeter, dækker den de fleste danskeres hjem. Derudover får du 4 LAN porte med i købet, så du nemt kan tilslutte flere enheder direkte til boksen. En egenskab få produkter i denne priskategori giver mulighed for.

Middelmådigt design

Hvad angår design, så er det ikke ligefrem en wifi repeater, der automatisk passer ind i ethvert hjem. Selve kassen er relativt lille, ikke meget større end en normal telefon, men derfra kommer de to antenner, der står lige op i luften.

Der er ikke mange valgmuligheder, når det kommer til indstillinger. Man kan ændre basisindstillingerne for Wi-Fi såsom SSID, Sikkerhedsmode og password. Derudover er der dog ikke meget at tage sig til. Repeateren har en lille lampe der blinker, når den prøver at parre via WPS, og når den stopper med at blinke, betyder det at den er klar. Når den er forbundet, kan man vælge at repeater og router skal køre over samme SSID (navn).

Denne model er god til dig, der ikke har brug for noget vildt, men blot skal have en stabil wifi forstærker, der ikke koster særlig meget, men stadig er bedre end de andre wifi forstærkere i lavpris kategorien.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God performance til prisen
 • plus-circle.svg En lille tobåndsforstærker
 • plus-circle.svg God pris
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den passer dårligt ind

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter et monster af en wi-fi forstærker, så er du kommet til den rette. Forgængeren til EX8000 er ikke at kimse af, selvom den er en ældre model. Med 5 Gigabit LAN porte, 1.900 Mbps og en helt vildt brugervenlig opsætning, kan det ikke gå galt. Det eneste problem er, at du skal bruge det rigtige hardware, før du kan udnytte enhedens fulde potentiale.

En af hovedelementerne i Netgears produkter er kvalitet. Det betyder en god forbindelse, en hurtig forbindelse og en stabil forbindelse – hvilket EX700 modellen bestemt lever op til. Ved en test lavet af pcmag.com, fandt de ud af, at EX7000’erens hastighed kun faldt med 44% over næsten 25 meter (hvilket er langt bedre end genemsnittet).

Ikke nok med at hastigheden var god over længere distancer, så var forbindelsen også stabil hele vejen igennem. Selvom hastigheden var hurtig trådløs, har man dog mulighed for at forbinde enheden til både computer, Smart TV og spillekonsol på samme tid – og så har man stadig to LAN porte til overs.

Nem opsætning og kontrol

Netgear forsøger altid at gøre det nemmest muligt for deres kunder. Derfor har de også deres egen web-baserede management brugerflade, hvor man kan konfigurere og administrere sine produkter – både router, repeater eller forstærker.

Inde på denne platform kan du se en signal styrke, så du ved præcis hvor god din trådløse forbindelse er i dit hjem. Du kan ændre på alverdens indstillinger, hvis du lyster. Bruger du meget tid på dette normalt, vil dette være en god overraskelse. Platformen er dog lavet, så alle kan være med, så alle forbrugere ved præcis hvordan deres forstærker har det.

Denne model er til dig, der skal overgå alle andre, hvad angår hastighed. Du skal have mere og bedre udstyr, og du har allerede en toptunet router og en fantastisk internet. Du får det ikke meget bedre end hvad denne forstærker kan give dig.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Glimrende output på begge bånd
 • plus-circle.svg Nem at installere og konfigurere
 • plus-circle.svg 5 Gigabit LAN porte
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Dyr
 • minus-circle.svg Du skal have det rette internet og router, for at den er det værd

Det mener vores produkteksperter

TP-Link RE450 er forgængeren til RE650, som du nok kan høre på navnet. Da denne model blev udgivet, var det den bedste på markedet i dens prisklasse. Nu bliver den slået af RE650, hvilket dog har fået TP-Link RE450 til at falde i pris, hvilket gør den til et glimrende tilbud – for det er bestemt stadig en wifi forstærker med en masse at byde på.

Hvis du ikke har en router, der kan nå helt ud i hjørnerne af huset med dit wifi, så kan du med denne TP-Link wifi forstærker helt bestemt gøre det. Den dækker omkring 30 meter i hver retning, og koster ikke særlig meget – det er en router alle har råd til.

Det er en dobbeltbånds wifi forstærker, så den kører både på 2,4 Ghz og 5 Ghz, med hastighederne 450 Mbps og 1.300 Mbps. Den har to antenner, der kan foldes ud, så du får et bedre signal, hvilket ikke gør den allerede klodsede model pænere.

Foran på forstærkeren vil du se forskellige lys og en stor knap – denne knap er til parring af enheden til din router. Denne lyser blåt når der er en god forbindelse mellem de to, og den lyser rødt hvis forbindelsen er dårlig, og der er brug for justering.

Installation og performance

Eftersom det er i den billige ende af spektrummet, vil man ikke opleve helt det samme, som hvis man investerer i RE650’eren. Når det er sagt, så er det bestemt ikke en dårlig løsning, som man kan købe sig til her.

Installering er nemt – sæt enheden i stikkontakten og tryk på den store knap på fronten, efter du har trykket på WPS knappen på din router. Dette får wifi forstærkeren til at blinke – når den lyser solidt blåt, er den klar til brug.

Når det kommer til performance, så er det en glimrende model – især på tæt hold. Den falder dog hurtigere af på den ift. topmodellerne, når man flytter væk fra forstærkeren. Ens hastighed vil falde, men ikke lige så meget, som mange andre modeller i denne prisklasse.

Alt i alt en glimrende wifi forstærker til dig, der gerne vil holde dig inden for et rimeligt budget, uden at gå alt for meget på kompromis med brugervenlighed og performance.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Rigtig god performance til prisen
 • plus-circle.svg Nemt setup
 • plus-circle.svg Bedste model da den blev udgivet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Klodset og ikke den kønneste

Det mener vores produkteksperter

Hvis du gerne vil eje et stykke af Netgears premium udstyr, men ikke vil have en wifi forstærker der kræver kabel til stikkontakten, kan vi glæde dig med Netgear Nighthawk EX7300, der er den hurtigste Plug-in wifi forstærker. Den sikrer en fantastisk dækning og hastighed i dit hjem, så længe du har en router, der kan matche den høje Mbps.

Netgears EX7300 er en smule større end TP-Links RE450, der i forvejen er lidt klodset – hvilket ikke ligefrem gør noget godt for modellen. En ting der dog opvejer dette er, at denne model, i modsætning til mange andre wifi forstærkere, ikke har eksterne antenner, hvilket giver den et mere streamlinet udseende.

Dette er en mere avanceret wifi forstærker, i den forstand at den understøtter beamforming (hvilket gør det muligt at sende data direkte til enheder og ikke over et breder sprektrum) og MU-MIMO streaming (der sender data direkte til enheder på samme tid, i stedet for i sekvenser).

En lyn hurtig plug-in wifi extender

Som regel vil plug-in enhederne være en smule værre hvad hastighed og dækning angår, end enheder der får strøm gennem kabel, simpelthen fordi de er mindre – men ikke denne model. Netgear har forsøgt at lave den hurtigste plug-in wifi extender, og de lykkedes. Denne model slår alle andre lignende wifi forstærkere på performance.

Med en maks hastighed på 450 Mbps på 2,4Ghz og 1.733 Mbps på 5Ghz kan man opleve fantastisk hastighed og dækning. Vi støder bare ind i det samme problem som ved de andre forskellige Netgear produkter – man skal have den rette hastighed fra sin udbyder og en rigtig god trådløs router, før det kan betale sig. Det er mere end den gennemsnitlige dansker er udstyret med derhjemme.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Solid performance
 • plus-circle.svg Understøtter MU-MIMO
 • plus-circle.svg Nem installering
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ingen pass-through stikkontakt
 • minus-circle.svg Klodset

Det mener vores produkteksperter

TP-Link TL-WA850RE er den billigste wifi forstærker vi har på denne liste. Dog har prisen også noget at sige om kvaliteten. Man vil ikke få i nærheden af, hvad man får ved de dyrere modeller, men har man simple behov, vil denne enhed sagtens kunne opfylde dem. Den passer bedst til mindre hjem, der ikke har forfærdeligt mange enheder, der skal være på internettet samtidig. På 300 Mbps opfylder den også de simple hastighedsbehov.

Denne TP-Link model er den billigste på listen – det er til gengæld og den wifi forstærker med laveste hastighed på 300 Mbps. Rækkevidden dækker ens behov, hvis man bor i et mindre hjem, da hastigheden og dækning hurtigt falder af på den.

Når alt det negative er kommet af banen, vil vi sige at det faktisk er en udemærket model, sammenlignet med andre wifi forstærkere til denne pris. På 300 Mbps dækket den de simple behov, og selvom den ikke kører på to bånd, kan man sagtens få massere ud af den, så længe man ikke har alverdens enheder, der skal køre på samme tid.

Performance

Denne wifi booster er kun udstyret med en enkelt LAN port – dog understøtter denne ikke Gigabit, men kun Fast Ethernet. Routeren performer fint på koste distancer, men forbindelsen og hastighed falder hurtigt af på den, hvis man rykker mere end 10-20 meter væk. Ved +20 meter vil der ikke være meget forbindelse tilbage.

TL-WA850RE er en glimrende model til mindre huse og lejlighedern, der har døde Wi-Fi zoner, men hvad angår rækkevidde, falder den hurtigt af på den – alt efter 20 meter er ikke værd at snakke om.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Super billig
 • plus-circle.svg Rigtig god til prisen
 • plus-circle.svg Nem at administrere
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Dårligt signal efter 20 meter
 • minus-circle.svg Gigabit er ikke understøttet ved ethernet porten

Det mener vores produkteksperter

Vil du gerne booste dit Wi-Fi netværk, men har du ikke lyst til at have en enhed, der skille sig voldsomt ud, kan du købe Linksys RE7000. Med fokus på et design der nemt kan passe ind i de fleste husholdninger, og en Wi-Fi forstærker der nemt kan gemmes, behøver du ikke at tænke over om modellen er pæn eller ej. Derudover får du også en fin performance – dog er prisen oppe i den dyre ende.

Linksys RE7000 er lavet med minimalisme i tankerne. Det er en lille hvid boks, der ikke skiller sig meget ud fra en hvid væg. Størrelsesmæssigt holder den sig til bunden af skalaen, og fylder ikke mere end en tiendedel af Netgear Nighthawk X62 EX8000. Forstærkeren sættes direkte i en stikkontakt, og blokerer ikke tilstødende kontakter.

Der er ikke nogen eksterne anternner, og der er kun et LED lys, der igen er gjort, for at modellen ikke skiller sig ud. Når lyset lyser grønt, har enheden forbindelse til routeren – lyser det orange, skal du flytte den tættere på din router.

Performance

Udstyret med beam-forming og MU-MIMO teknologi, kan både begyndere og experter inden for WiFi indstillinger bliver tilfredsstillet. Har du lyst, kan du rode alt det du har lyst med indstillingerne til denne forstærker – men du kan også sætte systemet op nemt og let.

Det er hverken den hurtigste, vildeste eller bedst dækkende wi-fi forstærker – men den klarer det helt fint i alle kategorier. Den koster ikke alverden, men er heller ikke billig. Alt i alt er den en glimrende middelklasse model.

Vi anbefaler denne wifi-forstærker til dig, der gerne vil have en enhed, der ikke skiller sig ud, men samtidig leverer en solid performance.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Simpelt design
 • plus-circle.svg Praktisk software
 • plus-circle.svg Stabil dækning
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Bliver hurtigt varm
 • minus-circle.svg Skiller sig ikke ud på performance

Det mener vores produkteksperter

Asus RP-AC66 er en versatil wifi range extender, der ikke koster alverden, men stadig leverer en god oplevelse til brugere. Ved udgivelse gik den for en premium pris, men er nu blevet sat ned i pris, så den ligger tættere på middelklassen. Selvom den ikke kan matche hastigheden, som vi ser ved de bedste modeller, overgår den konkurrenterne på prisen.

Asus RP-AC66 er ikke den kønneste model i verden. Afhængigt at hvordan man ser på den, kan den enten være forstyrrende eller smart. Den er udstyret med to justerbare antenner på toppen. Til gengæld er den relativt tynd, så den ikke står så langt ud fra væggen.

Når det kommer til features, er forstærkeren udstyret med en enkelt LAN indgang på venstre side, en power knap og 3 LED lys, der hver især viser om den er tændt, samt hvordan de to bånd er forbundet til routeren.

Installation og setup er simpelt, så det kan alle få gjort på få minutter.

All-round fin performance

Til prisen er dette en glimrende wifi forstærker hele vejen rundt. Begge bånd klarer hastighed fint, både på kort og længere distancer – dog er 5Ghz bedre, sammenlignet med lignende enheder.

Vi vil anbefale denne model til dig, der gerne vil have en simpel wi-fi forstærker, der klarer sig godt hele vejen rundt. Dit budget er ikke alverden, men nok til at anskaffe dig en middelklasse enhed.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Stærk performance all-round
 • plus-circle.svg God værdig for pengene
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke den kønneste med to store antenner
 • minus-circle.svg Ingen USB port

En WiFi-forstærker er præcis, som det lyder. En enhed der forstærker dit internet. Dette er dog i forhold til rækkevidden, og ikke den maskimale hastighed, som dit internet kan yde. Disse går også under navnet WiFi forlænger, WiFi extender, WiFi booster og WiFi repeater.

De fleste hjem i Danmark har internetforbindelse, men mange af disse har også, hvad man kalder for døde zoner. Dette er steder i huset (ofte i kældre, hjørner eller i yderkanten af huset), hvor internettet enten er så dårligt, at det knap fungerer, eller hvor internettet er ikke-eksisterende. Dette er som regel grundet en router, der ikke har stor nok rækkevidde, til at dække hele huset med trådløst internet.

Oplever du dette derhjemme, vil en WiFi-forstærker være fordelagtig, da denne vil forstærke din routers rækkevidde. En forstærker til WiFi hjælper altså med at forbedre rækkevidden af ens trådløse internet, så man bedre kan dække hele huset.

I denne WiFi extender test har vi taget et kig på de bedste løsninger, så man kan komme dette problem til livs.

Hvordan virker en wifi forstærker?

Alle wifi forstærkere kan opsættes som trådløs wifi forstærker. Du vil altså kunne forstærke dit wifi signal, så du undgår døde zoner i huset – uden at skulle forbinde router og forstærker med kabel.

En wifi repeater forstærker dit wifi signal, så dit internet kan række længere end din routers rækkevidde. Oplever du mange døde zoner, vil en internet forlænger være en god ide.

Helt simpelt forklaret, kobler forlængeren sig på dit trådløse internet, og sender derefter signal videre.

Vil man gerne forbinde flere wifi forstærkere, er dette tit en mulighed. Tag fat i producenten af den wifi forstærker du har købt, og spørg dem om det er en mulighed. Ofte skal man blot følge samme opsætningsmodel, som når man skal installere en enkelt Wi-Fi forstærker.

Wifi forstærker opsætning

Når du har købt en WiFi-forstærker, der passer dine behov, er det blevet tid til at installere og sætte enheden op. Denne process varierer alt afhængigt af model og producent, men det fungerer tit på samme måde. Ofte gør man brug af den såkaldte WPS knap/funktion, der kan forbinde routeren med forstærkeren

Trin 1: Første trin er meget simpelt. Du skal indsætte din WiFi-forstærker i en stikkontakt og vente på, at den er klar. Dette varierer fra model til model, men som regel er der et lille lys, der begynder at blinke.

Trin 2: Nu skal du forbinde forstærker til internet. Først skal du trykke på WPS-knappen på din router. Placeringen varierer, men der er som regel en indikation (ellers kan du altid søge på Google). Inden for 1-2 minutter af, at du har trykket på WPS på routeren, skal du gøre det samme på din wi-fi forstærker. Dette vil parre de to enheder sammen.

Trin 3: Du kan nu koble dig på din nye internet forstærker. Som regel vil denne enhed hedde det samme som dit normale internet, men med en lille ekstra endelse (eksempelvis “_ext” eller “.ext”). Hvis du ikke kan finde det nye trådløse netværk, er der højst sandsynligt gået noget galt undervejs. I så fald kan du prøve at gennemgå dette igen.

Vi vil dog anbefale, at du følger instruktionerne, som du har fået med extenderen/routeren. Tit kan man også finde disse netværk forstærker instukser på producenternes hjemmeside. Vi vil kun anbefale denne fremgangsmåde, hvis du ikke har andre muligheder.

Sådan vælger du en wifi forstærker

Når det kommer til wifi forstærkere, er der rigtig mange modeller at vælge imellem. Derfor er det vigtigt, at man finder ud af, hvad ens behov er, før man begynder at lede efter den rigtige enhed.

Vi kommer til at gå i dybden med, hvordan man finder den rigtige wifi forstæker, ift. nedenstående parametre;

 • Pris
 • Kvalitet
 • Type
 • Brug

Hvis du allerede kender dit behov, kan du springe denne sektion over. Ved du ikke hvilken router forstærker du har brug for, anbefaler vi at gå igennem nedenstående.

Pris

Når du skal købe en wifi forstærker, vil du blive præsenteret for en stor vifte af priser, helt fra få hundrede kroner, helt op til flere tusinde. Her bliver du nødt til at kigge på dit budget, så du kan finde ud af, hvad du er villig til at bruge på en wifi forstærker.

Er du på et tight budget, og kan du gå på kompromis med hastighed og kvalitet, kan du købe en billig wifi forstærker. Har du et stort budget, og vil du gerne have forstærker til router i rigtig god kvalitet, har du selvfølgelig mulighed for at vælge nogle wifi forstærkere i premium prisklassen.

Kvalitetsbehov

Kvaliteten af wifi forstærkeren hænger ofte sammen med prisen. Dog kan man godt få høj kvaliteten for en billig penge.

Når vi siger kvalitetsbehov, mener vi hvor hurtig forstærkeren er, hvor stor rækkevidden er, hvor stabilt wifi signalet er og den generelle funktionalitet af wifi forstærker.

Spiller man meget computer, streamer meget eller bor der mange i husholdningen, kan det resultere i langsomt wifi signal, hvis man har en dårlig router/en dårlig wi-fi forstærker. Ved at investere i en ordentlig wi-fi forstærker, der kan levere et ordentligt wifi i hele huset, vil man ikke behøve at opgradere sin enhed i lang tid, og man vil have en bedre oplevelse ved streaming og generelt brug af sit trådløse netværk. På den lange bane kan man faktisk ende med at spare penge.

Forstærker eller repeater?

Selvom vi bruge både forstærker og repeater som det samme, og de to typer også har samme resultat, er det faktisk to forskellige typer teknologi.

En Wi-Fi forstærker fungerer således, at den opfanger dit originale wifi signal, hvorefter den genudsender det som et nyt trådløst netværk, der også har et nyt navn.

En repeater fungerer en smule anderledes. Ligesom en forstærker, opfanger den dit originale wifi signal, men i stedet for at genudsende det som et nyt trådløst netværk, vil en repeater forstærke wifi signalet, så det er det samme wifi i hele dit hjem. Dette vil altså resultere i, at dit originale netværk bliver boosted med hensyn til rækkevidde.

Hvor skal den bruges?

De fleste tænker kun på internet inde i deres hjem og som regel kun i stueetagen. Dog er der nogle, der har brug for Wi-Fi enten udenfor eller i kælderen. I dette tilfælde er det ikke altid, at en hvilken som helst wifi forstærker vil virke.

Skal du forstærke signalet enten udenfor eller i kælderen, skal dit wifi signal som regel flytte sig igennem enten beton eller mursten, hvilket kan være svært at få til at lykkes. Dette kan man fikse på to måder: anskaffe sig en utroligt stærk trådløs Wi-Fi forstærker eller forbinde routeren og wifi forstærkeren direkte med et ethernet kabel.

Sørg dog for at ungersøge, om din forstærker kan trænge igennem muren, før du køber eller flytter rundt på den – der er ingen grund til at forsøge, hvis man på forhånd ved, at det komme til at fejle.

Opnå det bedste signal

En forsinket eller hakkende forbindelse kan være virkelig irriterende, når man er i gang med at se en film eller spille computer. Derfor er det vigtigt at have en stabil forbindelse til sit internet.

Der er en række ting man kan gøre for at sikre sig, at man får aller mest ud af sit internet. Herunder vil vi gå igennem nogle tips fra os, men også andre tips og tricks vi har lært igennem andre eksperter.

Oplever du at dit internet er langsomt, eller er blevet langsommer gennem tiden, kan det være en god ide at gå igennem listen, så du kan finde ud af, hvad du kan gøre, for at få et bedre trådløst netværk.

Interferens

Interferens betyder forstyrrelser. Hvis du har en enhed, der forstærker wifi signal, nytter den ikke meget, hvis signalet alligevel bliver blokeret af andre elektroniske enheder. Det er nemlig meget muligt.

De fleste er ikke klar over dette, men hvis man har mange elektroniske apparater på samme sted, og de alle sammen udsender en form for signal, kan de forskellige signaler forstyrre hinanden. Hvis dette sker, vil de alle blive værre – hvilket også vil resultere i et svækket og langsommere trådløs netværk.

Derfor er det vigtigt at stille både sin trådløse forstærker og router et sted, hvor der ikke er andre elektronisk enheder. Hvis du har flere wi-fi forstærkere, skal du også sørge for, at de ikke står for tæt sammen, da de dermed kan forstyrre hiandens signaler – især hvis de bruger samme frekvens til at udsende signalet.

Antal enheder på wifi signalet

Dette tip er måske åbenlyst, men det er værd at forsøge alligevel. Jo flere enheder du har på internettet, jo langsommere vil det blive. Har du overbelastet dit trådløse netværk med enheder, som du måske ikke engang bruger, vil det blive langsomt og ustabilt.

Sørg for at koble fra internettet, på de enheder du ved du ikke bruger. På denne måde kan din router eller forstærker udsende et stærkere trådløst signal, til de enheder der faktisk bruger signalet.

Du kan tænke over dit trådløse netværk som et kage – jo flere enheder der skal dele kagen, jo mindre et stykket de hver især får. Hvis der er for mange enheder, vil stykket blive så lille til sidst, at man ikke vil få noget som helst. Sørg derfor for at logge af nettet, når du er færdig med at bruge en enhed.

Placering

Placeringen af din router eller wifi forstærker er ikke ligegyldig – det har faktisk en stor betydning for signalets styrke, stabilitet og rækkevidde. Der er nogle helt simple guidelines, som du kan følge, for at opnå det bedste wifi signal.

Når det kommer til routere og wifi forstærkere, gælder de samme principper, når vi snakker om placering.

For det første, skal du undgå at stille din enhed bag ved noget eller nede i noget. Ved dette menes, at du skal undgå at stille din wifi forstærker ned i en skuffe eller bag en skabslåge. Selvom det måske ikke altid er verdens pæneste enhed, vil hvad som helst mellem din telefon og din wifi forstærker kunne forværre signalet. Det samme gælder for døre og vægge. Hvis du skal bruge et stærkt signal i stuen, anbefales det er stille din wifi extender i stuen.

Hvis du kan, hjælper det også at stille wifi forstærkeren højt oppe. Det vil give et stærkere signal, så undgå at stille din extender på gulvet.

Netværksforlænger rækkevidde

For at udnytte rækkevidden bedst muligt, skal du sørge for at splitte din wifi forstærker og router op, så de står i hver deres ende af huset. På denne måde vil du have den bedste balance af wifi signalet i dit hjem. Du skal dog sørge for, at din wi-fi forstærker er inden for routerens rækkevidde – ellers vil den ikke kunne forstærke signalet.

Hvis du har sat din extender rigtigt op, sammen med din router, og har de to nok rækkevidde, vil du have et godt trådløst signal i hele dit hjem. Det er kun hvis dine forskellige enheder ikke har rækkevidde nok, at du vil opleve døde zoner, hvor du ikke vil have forbindelse til netværket. I så fald kan du anskaffe dig flere wifi forstærkere.

Opdater routeren/forstærkeren

Det sker fra tid til anden, at der kommer en ny opdatering til routerens eller wi-fi forstærkerens software. Sørg altid for, at din enhed er up-to-date. Har du aldrig opdateret din enhed, og er forbindelsen gået fra god til dårlig, kan mangel på opdatering være grunden.

Brug en eftermiddag på at finde ud af, hvordan du opdaterer din router – det kan være en rigtig god ide.

Er din router meget gammel, kan du investere i en ny – se vores forslag på de bedste routere i denne router test.

Forstærk wifi signal med flere antenner

En wi-fi forstærker har wifi antenner, der både modtager og udsender netværkssignalet fra din router. En ekstra wifi antenne betyder generelt en bedre forbindelse – men dette er selvfølgelig ikke altid korrekt. Hvis du dog oplever en dårlig eller ustabil forbindelse, og du har gennemgået alle forrige trin, kan du forsøge at tilføje flere antenner til din wi-fi forstærker.

Nogle wifi-forstærkere har interne antenner – derfor er det ikke altid, man har mulighed for at tilføje flere. Der er heller ikke særlig æstetisk smukt, hvilket også er en overvejelse, man skal gøre sig.

Test wifi signal

Hvis du har gjort alt hvad du kan, for at optimere din dækning, hastighed og signal, men oplever du stadig problemer, skal du lave en wifi test. Dette er heldigvis nemt og enkelt at udføre.

Tag en computer, tilslut til internettet (gerne med kabel og ikke det trådløse netværk) og gå ind på din foretrukne browser. Der findes mange inline hastighedstest, så vælg den du foretrækker.

Her kan du få en download og upload hastighed. Vær opmærksom på, at denne hastighed som regel er væsentlig lavere, en hvad du har købt hos din internetudbyder. Det du køber hos internetudbyderen er maskimum hastighed, men det er sjældent, at man opnår denne maks hastighed. Er din hastighed dog meget langsommere, end hvad du har købt fra din internetudbyder, kan det være et tegn på et problem. Ring her til din udbyder, så de kan fortælle dig hvordan du kan forstærke wifi signal hos dig.

FAQ

Hvilken WiFi-forstærker er bedst?

I denne wifi forstærker test har vi udnævnt TP-Link RE 650 som den bedste. Herefter kommer Netgear Nighthawk X6S EX8000, Linksys RE6500, Netgear EX7000, TP-Link RE450, Netgear Nighthawk EX7300, TP-Link TL-WA850RE, Linksys RE7000 og Asus RP-AC66.

Hvilken WiFi-forstærker skal man vælge?

Du skal vælge den wifi-forstærker, der passer bedst til dit behov. Dette gælder både for pris, kvalitet, funktionalitet og design. Hvis du vælger en internet forstærker, der er langt over eller under dit behov, vil du enten have en for dårlig forstærker, eller en forstærker der er så god, at du ikke vil bruge alle dens egenskaber.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en WiFi-forstærker?

Du skal hovedsageligt kigge efter pris, hastighed og rækkevidde, men også udseende, type og hvor forstærkeren skal bruges. Sørg altid for at du har lavet overvejelser, før du køber din wifi-forstærker, så du nogenlunde ved, hvad du kigger efter.

Din produktekspert

Miklas

Administrator