Webcam test: Her er de bedste webcams

Er mange af dine møder eller meget af din undervisning blevet online? Så er det godt, du er landet på siden her, da vi har fundet frem til de 5 bedste webcams. Alle med en god opløsning og billedkvalitet, så du er fuldt ud klar til at gå mere online i din hverdag.

De 5 udvalgte modeller

Logitech C920

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Den stiller automatisk skarpt
 • plus-circle.svg Den har støjreducerende mikrofoner
 • plus-circle.svg Den har fleksible monteringsmuligheder

Vær opmærksom på:

 • minus-circle.svg Der er ikke mulighed for at zoome særligt meget
 • minus-circle.svg Webkameraets billedkvalitet kunne være bedre

Artikel af Miklas

Zoom, Teams, Skype. Der er mange muligheder for at holde møder og afvikle undervisning online. Men for at få det til at blive en succes for både dig og dem, der skal lytte på dig eller formidle noget til dig, er det nødvendigt med et webcam i en høj kvalitet. For jo bedre kvalitet, jo bedre bedre en oplevelse bliver det for alle parter.

Takket være coronaepidemien er mange ting rykket online. Det er også meget praktisk og nemmere i mange henseender. Men, det bliver endnu nemmere og en bedre løsning for dig, når du både har en computer, der er i topkvalitet samt et godt webcam, der kan streame, gå live, filme og meget andet i en høj kvalitet.

Vi er sikre på, at der åbner sig en helt anden verden for dig, når først du oplever kvaliteten af et af de webcam til PC, som vi har udvalgt. Brug derfor gerne god tid på at læse produktbeskrivelserne igennem, så du er helt sikker på at få det rette webcam med dig hjem til din computer.

Som du måske allerede har opdaget, er der en meget stor verden af webcams. Både når det kommer til design, størrelse og billedkvalitet. For at gøre dig mindre forvirret samt præsentere dig for det bedste udvalg, der er på markedet lige nu, har vi lavet dybdegående research. Det har resulteret i et håndplukket udvalg i denne webcam test med 5 forskellige webcams.

Alle er gode nok til at blive brugt hver dag samt til at streame, filme og holde møder, hvor lyd og billede er meget vigtigt. For at gøre det endnu nemmere for dig, går vi i dybden med alle webcams og deres specifikke egenskaber, fordele og ulemper. Dermed skulle du gerne nemt og hurtigt kunne vælge det webcam ud, der passer til dig og det, du skal bruge det til.

Ellers kan du også altid klikke dig direkte videre til den forhandler, vi har linket til. Her vil der fremgå yderligere informationer, ligesom det er muligt at komme i kontakt med deres kundeservice.

Det mener vores produkteksperter

Med Logitech webcam c920 kan du arbejde hvor end, du gerne vil. Derudover kan du gøre det med en video- og lydkvalitet, der er bedre, end hvad langt de fleste webcams på bærbare computere er. Du får med andre ord videostreaming i en professionel kvalitet – og så endda til en pris, hvor alle kan være med.

Logitech kamera til computer er et perfekt match til dig, som har brug for et webcamera i forbindelse med dit arbejde. C920 fungerer nemlig sammen med Zoom, Skype for Business, Microsoft Teams, Google Meet og mange andre populære videoopkaldsprogrammer. Uanset hvad du og arbejdspladsen eller studiet bruger af videoprogram, passer den med al sandsynlighed til.

Et altid skarpt billede

Selvom dette webkamera til PC fra Logitech snildt kunne have en højere opløsning og bedre billedkvalitet, fejler det ikke noget, når det kommer til skarpheden på billedet. For den har nemlig en indbygget HD-autofokusfunktion. Det sikrer, at du altid ses tydeligt under videoopkaldet og dermed også sagtens kan fremlægge eller vise grafer, statistikker og meget andet, som du måske har forberedt i fysisk forstand. Derudover har den også automatisk lyskorrektion og optik – så du bliver altid vist fra din bedste side.

Styr dit webcam med en app

Logitech kan det der med at lave gode webcams. For med dette web camera er det faktisk også muligt at koble det til Logi-Tune computerappen, som gør det meget nemt både at styre og tilpasse dit webcam. Appen generer ikke på skærmen – så du kan derfor sagtens gøre brug af den, mens du laver en optagelse, et videoopkald eller holder et møde live. Med app’en kan du aktivere de dobbelt integrerede mikrofoner, zoomstyring, justering af farve og ikke mindst downloade firmwareopdateringer.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den stiller automatisk skarpt
 • plus-circle.svg Den har støjreducerende mikrofoner
 • plus-circle.svg Den har fleksible monteringsmuligheder
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke mulighed for at zoome særligt meget
 • minus-circle.svg Webkameraets billedkvalitet kunne være bedre

Det mener vores produkteksperter

Logitech BRIO er et avanceret 4k webcam, som tager online møder, konferencer eller undervisning til et meget højere niveau. For med flere innovative teknologier giver dette webcam mulighed for at tilpasse samtlige indstillinger, så lyd, billede og opløsning er helt perfekt, til når du skal gå live.

Webcamet kan i hvert fald sørge for, at lyset er helt perfekt – også selvom du måske sidder i et lokale, hvor du ikke har mulighed for selv at opsætte det optimale lys. Det smarte web cam er nemlig udstyret med RightLight 3 og HDR-teknologi, som automatisk justerer billedet, så der er fokus på dig – i det helt rette lys.

Lyd i meget høj kvalitet

BRIO kameraet til computer har to indbyggede retningsuafhængige mikrofoner med en støjreducerende teknologi. Det betyder, at det er muligt at optage lyd i op til en meters afstand – og så er det helt uden baggrundsstøj. Sidder der derfor også en anden i lokalet, eller blæser det lidt ind ad vinduet, er det ikke forstyrrende for vedkommende på den anden side at skærmen, da samtalen vil være helt tydelig og naturlig.

Et webkamera med høj sikkerhed

Logitech BRIO webcamera kan hjælpe dig med at højne sikkerheden på din computer. For den har nemlig både optiske og infrarøde sensorer, der er kompatible med den hurtige ansigtsgenkendelse i Windows Hello. Du behøver derfor ikke nogen adgangskode, men kan i stedet benytte dig af BRIO-kameraet.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Har en fantastisk opløsning i 4K
 • plus-circle.svg Det er muligt at zoome meget
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det er et dyrt web kamera

Det mener vores produkteksperter

Logitech C310 er et webcam i den billigere ende og dermed oplagt for dig, som blot skal bruge et godt webcam engang imellem. Dog sikrer det skarpe og meget flydende opkald i bredformat og har da også automatisk lyskorrektion.

Dette webcam fra Logitech er ikke deres bedste. Til gengæld er det deres bedste billige webcam. Det betyder da heller ikke, at det er dårligt. Tværtimod. For selvom opløsningen blot er 720p står billedet skarpt, når du skal i gang med et live møde eller skal have en optagelse i hus. Det har et 60 graders diagonalt synsfelt og automatisk lyskorrektion, som er rigeligt for langt de fleste – især hvis du blot har møder et par gange om måneden. Det er desuden også kompatibelt med populære platforme såsom Skype og Zoom.

Et webcam med klar lyd

Selvom dette webcam er et af de billigere af slagsen, er der ikke gået ned på lydkvaliteten. Kameraet har nemlig en støjreducerende mikrofon, der sikrer, at stemmen lyder klar og tydelig – også selvom du befinder dig en meter væk.

Montering med universalklips

Uanset hvilken computer du har, er det muligt at benytte dig af dette webcam. For den har en justerbar universalklemme, som du kan bruge til at sætte kameraet fast på din skærm eller bærbare computere. Faktisk kan klemmen også foldes, så det er muligt at placere den på en hylde, hvis det passer bedre.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Det er et billigt webkamera
 • plus-circle.svg Den er perfekt til almen brug
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den har en begrænset opløsning
 • minus-circle.svg Den er uden avancerede teknologier

Det mener vores produkteksperter

Dette Razer webcam er rigtig godt til både arbejde, studie og frtid, da den har et ukomprimeret Full HD-billedkvalitet med en lyssensor, der tilpasser sig alle lysforhold. Den har også USB 3.0-forbindelse og alsidige monteringsfunktioner, som gør det nemt at bruge.

Razer Kiyo Pro webcam er et kamera med en følsom CMOS-sensor. Den har derfor en lyssensor, der tilpasser sig, og som registerer, hvor lyse og mørke omgivelser er. Det kan derfor også justere billedet til at være så klart som muligt. Full HD-billedkvalitet giver et skarpt billede og faktisk også en optimal videokvalitet for langt de fleste brugere. Skal dit webcam derfor bare levere en god lyd og et godt billede, er dette et rigtig fint og oplagt valg.

Webcam med vidvinkel

Grunden til, at det er et af de bedste webkameraer på markedet lige nu er, at det er med et vidvinkelobjektiv med justerbar FOV. Altså har du mulighed for at justere synsfeltet mellem 103°, 90° og 80°. Billedet kan derfor tilpasses dine omgivelser og det, som du skal bruge webkameraet til i den givne situation. Det er super smart og er også en af grundene til, at mange brugere synes, det er det bedste webcam.

Et lækkert design

Lyd- og opløsning skal naturligvis være i orden, når snakken falder på webcam. Men ser vi et øjeblik væk fra kvalitet på billede, opløsning og lyd, er dette webcam nu og engang også meget lækkert i designet. For her er der om noget også tale om høj kvalitet. Det har en lækker, organisk form, som er meget tiltalende, hvis du ofte skal bruge det til at holde møde, streame undervisning eller gå live i andre forbindelser. Betyder designet derfor også noget for dig og dit webcam, bliver du bestemt ikke skuffet med dette.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God billedkvalitet
 • plus-circle.svg God lyd
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det er et webcam i den lidt dyre ende

Det mener vores produkteksperter

Microsoft LifeCAm HD-3000 er et billigt og rigtig god webcam for dig, der har brug for at kunne foretage videosamtaler i forbindelse med jobbet, studiet eller fritiden. Den leverer video i højkvalitets widescreen med helt klar lyd.

Der er ingen tvivl om, at dette er et lækkert webcam, også selvom det er et af de billigste her i vores test. For det kan nemlig også optage i 16:9 bredformatsfunktion, hvilket er det format, der matcher opløsningen på langt de fleste moderne computere. Fordi det også har TrueColor-teknologi, bliver farven på videoen også gengivet i klart og farverigt. Billedet er derfor også behageligt at se på.

Webcam med fleksibel montering

Dette smarte webkamera er godkendt til Microsoft Lync og Skype. Men, det kan sevfølgelig også bruges til optagelser, live chat, YouTube og Facebook. Derudover følger der også en fodstøtte med, som kan stå af sig selv. Webkameraet behøver derfor ikke være at monteret på skærmen. Det giver dig en stor fleksibilitet i forhold til de optagelser, du kan lave med det.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Webcamet gør automatisk billederne skape
 • plus-circle.svg TrueColor justerer eksponeringen
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Opløsningen kunne være højere

Når du skal ud at købe et webcam, bør du gøre dig nogle overvejelser først. Det sikrer i højere grad, at du køber et, som opfylder dine behov, og som gør dig glad både nu og på længere sigt.

Vi anbefaler dig nedenstående overvejelser, som vi også har uddybet nærmere for at hjælpe dig ekstra godt på vej.

Opløsning

Opløsning er en uhyre vigtig faktor, når det kommer til valget af dit webcam. For det har nemlig betydning for, hvor skarpt du står på skærmen. Både på din egen men også hos dem, der skal se på eller lytte til dig under en længere seance. Som du måske kan se her i vores webcam test, er der meget stor forskel på, hvor høj en opløsning de enkelte kameraer kommer med.

Det giver derfor rigtig god mening at bruge ekstra tid at overveje, hvilken opløsning der er nødvendig for dig og det, du skal bruge den til. For skal du ofte streame online, afholde møde eller fremlæggelser, er det vigtigt, at du står skarpt fra første øjeblik – det bliver både du og andre bag skærmen glade for.

Bruger du ofte et webcam, kan vi varmt anbefale en opløsning i 4k ultra HD eller ultra HD. For med en opløsning der er så høj som dette, kommer der aldrig til at være problemer med billedet. Bruger du omvendt kun et webcam engang imellem, er det længe fint med en lavere opløsning såsom Full HD eller 720p.

Lyd

Sammen med opløsning er lyd også en meget vigtig faktor. Både den lyd, du modtager, men også den lyd du sender. Her skal du overveje, hvilke mikrofoner der giver mening for dig ved dit webcam. Logitech har generelt nogle rigtig gode mikrofoner, der kan sortere baggrundsstøj fra og opsnappe lyd fra afstand, der er relevant (din stemme).

Er Zoom eller Teams derfor en fast del af din dagligdag, kan det være godt givet ud at gå efter en lidt højere pris på dit webcam. For her betyder kvalitet virkelig meget og kan være alfa og omega for, hvor glad du bliver for dit webcam, men også hvor glade folk på den anden side af skærmen bliver for at snakke med dig.

Når kameraet har en god lyd, er der også færre problemer med, at folk ikke kan høre dig.

Formål

Det dyreste er det bedste. Tror mange. Men, sådan er det ikke nødvendigvis. For ofte afhænger det bedste webcam af, hvad formålet er med det. For selvom det måske har mange teknologier og funktioner, giver det ikke meget glæde, hvis ikke du benytter dig af det.

Se derfor et kort øjeblik væk fra, om det skal være med Ultra HD, 4K ultra HD eller have nogle særlige mikrofoner. Overvej i stedet for, hvad formålet er med det:

 • Skal det bruges til møder på jobbet?
 • Til chats med venner?
 • Til at gå live på sociale medier?
 • Til at modtage online undervisning?
 • Eller til at snakke med din kusine på den anden side af jorden en gang om måneden?

For skal du bruge dit webcam hver eneste dag, er det naturligvis nødvendigt, at kameraet lever op til en vis standard. Et HD webcam er foreksempel ikke det optimale, hvis du hver eller hver anden dag skal være klar til online meetings, eller hvis du skal streame til dine 10K følgere på Twitch. Her vil et webcam med 4k i stedet være at foretrække for HD webcam.

Når du har fundet ind til kernen af, hvad formålet med et nyt webcam skal være, kan du nemmere gå på opdagelse her i vores test og finde frem til det absolut bedste.

Pris

Pris er altid en faktor, der ikke er til at komme udenom, når nye gadgets eller elektronik skal købes. Sådan er det naturligvis også ved et webcam. For selvom du måske godt kunne tænke dig den bedste opløsning og den bedste kvalitet på billedet og lyden, er prisen også nødt til at være realistisk og noget, du kan følge med til.

For at give dig forskellige muligheder, har vi udvalgt webcams med forskellig pris. Det bedste for dig, behøver nemlig ikke nødvendigvis at være det med den højeste pris. Læg derfor gerne et loft for, hvor meget du må bruge på et webcam, inden du kaster dig ud i købet af et. Det gør det også nemmere for dig at navigere mellem de forskellige modeller, fordi du kan sortere nogle fra.

FAQ

Hvilket webcam er bedst i test?

Logitech BRIO webcam er klart det bedste her i vores test, hvis vi skal se på det i professionelt sammenhæng. For det er et webcam, der om noget leverer på lyd og billede. Du bliver i hvert fald ikke skuffet ved valget af kameraet her, da det kan alt det, du har brug for, når du skal gå online i forbindelse med arbejde og fritid. Når det så er sagt, skal kameraet naturligvis matche dine behov og også dit formål, som vi også har uddybet højere oppe. For når dit valg af webcam gør det, sikrer du, at det giver dig det, du forventer. Læs derfor gerne samtlige beskrivelser igennem her i vores webcam test, så du klæder dig absolut bedst på til at vælge det bedste webcam.

Hvilket webcam skal jeg vælge?

Det som giver mening for dig! Vi vil helst ikke diktere, hvilket webcam du skal vælge til din PC eller bærbar. Du får rigtig meget ved at vælge et fra Logitech – og det vil bestemt ikke skuffe dig. Dog synes vi også, du skal give de andre producenter og modeller i vores test en chance, inden du beslutter dig for, hvilket webcam du skal vælge. Vi har gjort det så nemt som overhovedet muligt for dig at vælge blandt de bedste webcam på markedet. Så læs gerne om egenskaber, fordele og ulemper – så kommer svaret helt af sig selv

Hvad koster et godt webcam?

Du får rigtig meget for et webcam, hvis du kigger fra 500 kroner og op. Mange af de helt gode webcams koster gerne 1500 kroner og opefter. Så skal du gerne have et meget godt eller nærmest professionelt webcam, er det den pris, du skal regne med. Selvom det er en høj pris at give for et webcam, er det dog rigtig godt givet ud. For du får mange funktioner, et knivskarpt billede, en lyd der aldrig svigter og meget andet. Vi har flere webcams her i vores test, der ligger i den prisklasse. Så se gerne, om ikke de godt kunne være noget for dig.

Din produktekspert

Miklas

Administrator