Videokamera Test: Her er de bedste videokameraer

Vil du gerne i gang med at lave YouTube? Filme dine boldtricks? Eller måske bare filme dine oplevelser? Så gå på opdagelse her i vores test, hvor vi kommer omkring de bedste videokameraer, der er på markedet lige nu.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vil du gerne i gang med at lave YouTube? Filme dine boldtricks? Eller måske bare filme dine oplevelser? Så gå på opdagelse her i vores test, hvor vi kommer omkring de bedste videokameraer, der er på markedet lige nu.

Har du fået øjnene op for de mange spændende muligheder, der er med et videokamera? Og kunne du godt tænke dig at begynde at filme mere?

Uanset om du er nybegynder, øvet eller professionel, er det alfa og omega med et godt videokamera, når du gerne vil lave content. For det gør det nemmere at blive bedre og blive fortrolig med professionelle funktioner.

Der findes rigtig mange videokameraer på markedet – så hvilket et skal du vælge? Det kan vi naturligvis ikke fortælle dig, da vi ikke kender dine præferencer eller niche. Til gengæld kan vi guide og inspirere dig ud fra et særligt udvalg af kameraer, der er de bedste på hver deres område.

Så lad os dykke ned i det, så du kan komme i gang med at lave videoer og optagelser i høj kvalitet!

Er du klar til at finde det bedste videokamera? Så er der gode chancer for det herunder, da vi præsenterer dig for 5 af de absolut bedste videokameraer til video, der er på markedet lige nu. Vi har valgt at finde fem videokameraer inden for forskellige kategorier, så du uanset interesse eller niche forhåbentligt kan finde et video kamera, der matcher din ønsker.

Kribler det allerede i fingrene for at komme ud og skyde videoer? Så lad os komme i gang med præsentationen af de enkelte videokameraer!

Fujifilm X-T4

Bedste 4K Kamera

Fordele
 • pros-icon.svg Integreret billedstabilisering
 • pros-icon.svg Har serietagning op til 15 billeder per sekund
 • pros-icon.svg Har hurtig og ultrapræcis autofokus
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke nogen ulemper at finde

Detaljeret gennemgang

Leder du efter et rigtig godt videokamera med god opløsning? Med X-T4 fra Fujifilm får du et kraftfuldt og kompakt systemkamera, som både giver dig gode stillbilleder og video. Med en lynhurtig autofokus og 15 billeder i sekundet, kan du være sikker på et videokamera, der tager dit indhold op på nye højder.

Med X-T4 kan du være sikker på optagelser og video i knivskarp kvalitet. For takket være integreret billedstabilisering kan du få hele 5 til 6,5 gange længere lukkerhastigheder. Det gælder uanset, om du gerne vil lave video eller foto. Du behøver med andre ord ikke holde et højere ISO-niveau.

I stedet kan du blot øge lukkerhastigheden uden at være bekymret for, om der er støj på video eller billeder.

Lynhurtig autofokus

Det nye og lækre videokamera fra Fujifilm kommer med en lynhurtig autofokus. Dertil har den også øjenfokusering, hvilket gør kameraet rigtig godt til portrætbilleder og portrætoptagelser. Altså kan du bruge det i mange sammenhænge, hvor hurtig fokus er vigtigt!

Fujifilm X-S10

Bedste kamera til YouTube

Fordele
 • pros-icon.svg Den har fem-akset billedestabilisering (IBIS) med op til 6 stops kompensation
 • pros-icon.svg Du kan optage full-HD-højhastighedsvideo op til 240p med høj kvalitet og autofokus (200 Mbps)
Ulemper
 • cons-icon.svg Objektiv skal købes ved siden af

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne gøre det godt på YouTube? Det får du et godt udgangspunkt for med Fujifilm X-S10, der med lysstyrkeindstilling og billedeffekten Color Chrome Blue giver dig alletiders mulighed for et godt og flot billede.

Når du skal vlogge, er det vigtigt, at billedet er af god kvalitet. Det kan du være sikker på, at det er med Fujifilm X-S10, da kameraet giver dig mulighed for at sætte dit helt eget look på billeder. Det kan du blandt andet med funktionen lysstyrkeindstilling, som blandt andet supplerer den eksisterende farve, skarphed og skygge for enten af gøre billedet lysere eller fremhæve noget i billedet.

Du kan endda også bruge Color Chrome Blue, der giver ekstra dybde og naturlig mætning.

Høj kvalitet i alle situationer

Det kan godt betale sig at kaste penge efter modellen her fra Fujifilm, da det er et videokamera, der er i stand til at autofokusere i meget mørke omgivelser og endda kan tracke øjne og ansigt. Det er rigtig godt, både når du tager billeder og laver video.

Når du benytter det til at optage video, har den en videoydelse på 4K/30P. Sensoren læser altså i 6K men nedskalerer til 4K, hvilket giver dig mange detaljer og lav støj. Du bliver derfor ikke skuffet, hvis du benytter dette som et YouTube kamera.

Canon EOS R5

Bedste professionelle videokamera

Fordele
 • pros-icon.svg Optager exceptionel video og tager billeder af hidtil uset kvalitet
 • pros-icon.svg Et videokamera med meget høj opløsning
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er egnet til professionelle og deraf et meget dyrt videokamera

Detaljeret gennemgang

Med et Canon videokamera som dette går du ikke galt i byen, når det kommer til højkvalitetsvideo. For du kan optage intet mindre en biograflignende video eller tage sensationelle fotos med 45 MP opløsning ved op til hele 20 billeder pr. sekund.

Glem alt om Full HD og 4K. For nu kan du optage i hele 8K og tage dine videoer til absolut nye højder. Der er ingen tvivl om, at kameraet her er for professionelle, da det er lavet til at kunne give biograflignende optagelser. Det kan lade sig gøre takket være 45 MP opløsning ved op til 20 billeder pr. sekund og 12-bit 8K raw-video.

Ja, og så har kameraet indbygget billedstabilisering, der fungerer sammen med objektivets egen stabilisering – dermed er der høj beskyttelse mod kamerarystelser.

Et filmkamera for professionelle

Skarpheden og fokus bliver taget til helt nye højder med dette fantastiske Canon videokamera. Med Dual Pixel CMOS AF II kan selv motiver i meget hurtig bevægelse holdes helt skarpe – selv når bevægelserne sker uforudsigeligt.

Vil du gerne bruge kameraet til portrætter, kan du også dette, da kameraet er udstyret med øje- og ansigtsgenkendelse.

GoPro Hero10 Black

Bedste action kamera

Fordele
 • pros-icon.svg Optagelse i 5,3K
 • pros-icon.svg Det er et vandtæt videokamera
 • pros-icon.svg Udstyret med Hypersmooth 4.0 for smidige optagelser
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er et videokamera, der er bedst egnet til action-optagelser og ikke andre professionelle optagelser

Detaljeret gennemgang

Skal dit nye videokamera kunne bruges til actionrelaterede optagelser? Så er et GoPro Hero10 Black lige noget for dig, da du både får video i høj opløsning og kvalitet samt mulighed for optagelser under vand.

GoPro er et af de bedste videokameraer, når det kommer til actionprægede aktiviteter. Det er ingen undtagelse med modellen her, da den kan optage 5,3K videoer ved 60 fps eller meget skarpe 4K videoer ved 120 fps.

Det betyder, at du kan fange detaljer som aldrig før – faktisk helt ned til sandkornsniveau. Sammen med digital videostabilisering, får du samtidig rolige videoer, der er fri for rystelser og sløring. Så sæt i gang med fede aktiviteter og videoer!

Optag videoer med stemmestyring

Vil du gerne have et videokamera, der er nemt at sætte i gang, selvom du kun optager selv? Så kan du gøre brug af stemmekontrollen, som giver dig mulighed for at lave videoer helt uden at røre kameraet.

Alt du skal gøre, er bare at give en stemmekommando. Så starter optagelsen – eller du tager et foto

Sony ZV-1

Bedste billige videokamera

Fordele
 • pros-icon.svg Et billigt og godt videokamera med høj opløsning
 • pros-icon.svg Det er et godt vlogger-kamera, da skærmen kan vippes
Ulemper
 • cons-icon.svg Fokus sker ikke så hurtigt

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter et billigt videokamera? Men uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten af video? Så prøv Sony videokamera, der til trods for sin lave pris giver dig mulighed for at optage fantastisk flotte videoer.

Kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med vlogging eller bare optage dig selv mere, når du er afsted på ture eller optagelser? Så er dette digitale videokamera fra Sony et rigtig godt sted at starte, da du kan vippe skærmen og altid se, om du er i fokus.

Vil du ovenikøbet gerne tage nogle gode selfies, er skærmen også perfekt til dette formål. Da videokameraet heller ikke hverken fylder eller vejer meget, er det også nemt at have med på farten.

Så det er bestemt et godt videokamera, selvom det er billigt sammenlignet med andre videokameraer.

Videokamera med mange funktioner

Videoer bliver en fornøjelse at optage med dette videokamera fra Sony, da det er udstyret med en rigtig god opløsning – også når det gælder foto. Du kan endda uploade dine billeder fra dette videokamera til sociale medieplatforme med det samme, da der hører en app med til. Herfra kan du overføre, redigere og uploade billeder.

Dertil hører der også et smart ND-filter med, som gør det nemt for dig at optage i alt slags vejr og lys!

Guide

Er det første gang, du skal købe et videokamera? Eller måske første gang du giver dig i kast med købet af et professionelt videokamera? Så er det en god ide, at du først sætter dig ind i nogle af de mest basale ting, så du får det rette i hænderne – og dermed kan få stor glæde af det med det samme.

Herunder kommer vi derfor med vores bedste tips til, hvad du bør være opmærksom på, inden du smider dine penge efter et nyt videokamera.

Læs også: Digitalt Kamera test

Amatør eller professionelt kamera

Vil du gerne bruge kameraet til optagelser, der kun skal ses og bruges derhjemme? Eller har du planer om at skulle være kreativ og enten bruge det til måske YouTube eller andre professionelle sammenhænge? Det er gode tanker at gøre dig, da kameraet gerne skal matche de ambitioner og planer, du har for brugen af det.

Der er stor forskel på, hvordan funktionerne og opløsningen er – og dermed også hvilke muligheder der er med kameraet – afhængigt af om du vælger et amatør- eller professionelt kamera.

Opløsning

Når du køber et kamera og har i sinde at bruge det til mere seriøst indhold, er opløsning noget af det, du bør studere nærmere. Det er ikke længere lige så vigtigt, som det var engang, da langt de fleste videokameraer i dag er født med en god opløsning.

Det er dog især afgørende, hvis du gerne vil lave inspirerende indhold, som skal deles på YouTube, eller du gerne vil benytte det i forbindelse i professionel sammenhæng for kunder. For her kan det være en god ide at gå efter en 4K-skærm, da den giver dig mulighed for at optage video i absolut god kvalitet. Kan kameraet samtidig også bruges til at tage billeder med, vil du også have gode muligheder for print i store størrelser i god kvalitet, når opløsningen er så høj.

Find ud af, hvad du har brug for, så du ikke ærgrer dig over for lav en opløsning!

Objektiv

Er du stadig ny inden for kameraverdenen, kan det at skulle vælge et objektiv godt være ret forvirrende. For der er mange forskellige typer at vælge mellem. Netop derfor er det også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilket objektiv du har brug for at kunne lave den type af indhold, du brænder for.

For udover at skulle tage stilling til, om du skal bruge en standard, ultra vidvinkel, vidvinkel eller tele, skal du også tage stilling til, om objektivet skal være fullframe, crop eller micro. Det er meget at tage stilling til – og er du i tvivl, kan vi varmt anbefale dig at tage en snak med medarbejderne i den lokale fotobutik.

Ekstra funktioner

Har du brug for at kameraet kan optage i slowmotion i høj kvalitet, have exceptionel zoom eller noget helt tredje? Det bør du overveje eller i hvert fald tænke med ind i købet af dit nye videokamera. For der er stor forskel på, hvad det enkelte kamera er designet til at kunne – eller hvad det er bedst til.

Brug af kameraet spiller en rolle

Der er stor forskel på, hvad de enkelte videokameraer er egnet til. Det giver f.eks. ingen mening at købe et systemkamera, der ikke er vandsikkert, hvis du gerne vil have det med ud i det fri og på adventure. Dertil giver det heller ikke mening med et adventurekamera, hvis du gerne vil sidde og vlogge inden for, mens du strikker, gamer eller noget helt tredje.

Så sæt dig godt ind i, hvad de enkelte videokameraer er gode til eller for, så du får et, der matcher det, du gerne vil.

FAQ

Hvilket videokamera skal jeg vælge?

Du skal vælge det videokamera, som imødekommer dine behov. Det lyder måske som en kliché, men det nytter ikke noget at vælge et spejlrefleks, hvis et actionkamera i virkeligheden er det bedste eller omvendt. Dyk derfor ned i videokameraer, der understøtter din niche. For når du gør det, og også bruger tid på at vælge det helt rigtige kamera, får du størst mulig glæde ud af det. Du er velkommen til at tjekke de videokameraer ud, vi har her i vores test, da de alle er ment til noget forskelligt.

Hvad koster et videokamera?

Et simpelt videokamera kan fås helt ned til under 1.000 kroner. Derudover kan du også finde kameraer i den modsatte ende til flere tusinde kroner, hvor der er gjort meget mere ud af funktioner, opløsning, lyd, skærm og meget mere. Find derfor gerne ud af, hvad du har brug for at kunne lave det indhold, du har i tankerne. For det er ikke beløbet, der afgør om videokameraet er det bedste for dig – det gør i stedet funktionerne og det miljø, som kameraet er tiltænkt.

Hvilket kamera til YouTube?

Når du gerne vil lave videoer til YouTube, skal du ikke nødvendigvis tænke i stort objektiv eller et kæmpe setup. Til gengæld skal du finde et kamera, der matcher den type af indhold, du gerne vil lave: Er det meget actionpræget? Så benyt et actionkamera med høj opløsning Vil du gerne vlogge? Så benyt et letvægtskamera (måske endda i lommeformat), der er nemt at have med rundt. Og så videre… Størst elle dyrest er ikke nødvendigvis det bedste i dit tilfælde. Brug hellere et kamera der imødekommer de behov og udfordringer, du har, når du skal lave content til YouTube. Går du efter et allround-kamera til YouTube, kan vi varmt anbefale Fujifilm X-S10, som vi også har med i testen her.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×