Vejrstation test – Vi kårer den bedste vejrstation 2022

Læs med i vores vejrstation test, hvor vi tester og anmelder de 5 bedste vejrstationer. En vejrstation, også kaldet en vejrmåler, er en smart og nem måde til at foretage forskellige målinger af vejret omkring dig, både indendørs og udendørs.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Oregon-Scientific-BAR206SX-transformed 5
Bedst til vejrudsigt

Oregon Scientific BAR206SX Vejrstation

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er smart, hvis du er landmand og afhængig af vejret, men også hvis du er en ganske almindelig vejrnørd. En vejrstation derhjemme kan måle både temperatur og luftfugtighed, dårlig luftkvalitet, måle vindhastighed og du kan også få en vejrstation, der inkluderer en regnmåler. Du kan kort sagt få et hav af information omkring vejret fra de fleste vejrstationer.

I sammenligningstabellen herunder får du et overblik over de 5 vejrstationer, vi har i vores vejrstation test. Du får deres fordele og ulemper, hvad de kan og i vores købsguide længere nede guider vi dig til, hvilke parametre du kan holde øje med, når du skal købe en vejrstation.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan måle fugtigheden i luften
 • pros-icon.svg Kan måle temperaturen, både udendørs temperatur, samt temperaturen indendørs
 • pros-icon.svg Inklusiv ur, dato og alarmfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Inkluderer ikke regnmåler

Detaljeret gennemgang

Vejrstationen fra Denver kan måle temperaturer både indendørs og udendørs, og så inkluderer den både ur og alarm.

Med denne vejrstation får du en vejrstation, der kan det den skal. Vejrstationen giver information omkring temperaturer og luftfugtigheden, både indenfor og udenfor. Det er en trådløs vejrstation og den vinder på at være en brugervenlig vejrstation, der samtidig kan bruges som ur, alarm og til at fortælle dig hvilken dato det er.
Du får også en trådløs sensor med. Den trådløse sensor kan blive anbragt i din have eller på din altan og derfra sende oplysninger til vejrstationen.

Den bruger både vekselstrøm og batterier, og når du opsætter vejrstationen kan du vælge om den skal måle i Celsius eller Fahrenheit.
At kunne måle indendørs luftfugtighed kan være en god idé for mange. Luftfugtighed indendørs kan fortælle noget om luftkvaliteten og at kunne måle luftkvalitet kan være rart i forhold til at bedømme dit indeklima.

Arbejder du f.eks. hjemmefra, kan det være rart at holde øje med luftfugtigheden, og temperaturen for den sags skyld, fordi temperatur og luftfugtighed kan påvirke din sundhed og dit indeklima. At holde luftfugtigheden på et balanceret niveau kan være afgørende for vores sundhed, idet lav luftfugtighed kan påvirke hoste og høj luftfugtighed indendørs eks. kan påvirke husstøvmider og dermed påvirke folk med allergi.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan både måle temperatur og luftfugtigheden
 • pros-icon.svg Indbygget ur, alarm og dato
 • pros-icon.svg Snooze-funktion på alarm
 • pros-icon.svg Måler både indendørs og udendørs
Ulemper
 • cons-icon.svg Inkluderer ikke regnmåler

Detaljeret gennemgang

Her får du en trådløs vejrstation til testens bedste pris. Den måler både temperatur og luftfugtigheden indendørs, og så har den en smart snooze-funktion på alarmen, samt ur- og dato-funktion.

Her får du en billig og brugervenlig vejrstation til den bedste pris i vores test af vejrstationer.

Du får ikke nødvendigivs en avanceret vejrstation, men den kan det, den skal og så får du en trådløs sensor med, som du stiller i haven eller et lignende sted udenfor, som sender information til din trådløse vejrstation. Den giver dig en præcis måling af temperatur og luftfugtigheden udenfor

Vejrstationen placeres nemt indenfor og måler temperaturen, samt luftfugtigheden ved hjælp af det hygrometer, der er installeret i den.

Et hygrometer er netop et instrument som kan måle luftfugtigheden og giver dig et praj om hvor sundt dit indeklima er.

Det gør denne til et godt valg både til dit eget hjem eller hvis du har en arbejdsplads, hvor indeklimaet spiller en rolle. Du kan blot placere vejrstationen hvor du vil og det passer dig, og så kan du få lige præcis de målinger og oplysninger du har brug for.
Den måler ikke regn, men til gengæld kan du få et godt indtryk af hvor meget vand der er i luften, netop ud fra de målinger om luftfugtighed, som vejrstationen giver dig.

Fordele
 • pros-icon.svg Fungerer via app
 • pros-icon.svg Inkluderer trådløs regnmåler
 • pros-icon.svg 5 trådløse sensorer
 • pros-icon.svg Kan måle lufttrykket, samt støjniveau
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ingen skærm

Detaljeret gennemgang

Med Netamo får du en trådløs Wi Fi vejrstation, der fungerer via en app og har mange smart funktioner, der leveres direkte til din smartphone.

Her får du vinderen af bedste premium vejrstation. Netatmo Wifi vejrstation er en af de avancerede modeller, over det sædvanlige.
Den giver en lang række målinger, og du kan bruge vejrstationen til at få en meget meteorologisk korrekt vejrmåling.
Det er en vejrstation med app. Det vil sige at alle informationer bliver sendt direkte til din telefon. Denne vejrstation er yderligere en trådløs vejrstation med regnmåler, så du kan få informationer omkring mængden af regn.

Det, at der medfølger en app gør, at du på selve vejrstationen har et meget simpelt display, fordi alle information sendes direkte til din smartphone. Du kan også bruge denne funktion til at få påmindelser omkring, hvornår det f.eks. er smart at lufte ud i dit hjem, så du undgår at få for meget forurenet luft og dermed få et dårligt indeklima.
Det er en komplet vejrstation, der også kan måle lufttemperaturen både udenfor og indenfor. Du kan også få analyser omkring dit miljø og indeklima, så du kan få et overblik over hvordan det har stået til før og dermed hvordan du kan optimere din fremtid.
Du kan tilslutte hele 5 sensorer, der fungerer trådløst og giver dig målinger, der er enormt præcise.

Ventus W830 Vejrstation

Bedst til vindmåling

Fordele
 • pros-icon.svg Inklusiv vindmåler og propel
 • pros-icon.svg App medfølger
 • pros-icon.svg Inklusiv regnmåler og UV-indeks
 • pros-icon.svg Måler lufttrykket
Ulemper
 • cons-icon.svg Kører på batterier, så du skal være opmærksom på at skifte dem engang imellem

Detaljeret gennemgang

Denne Ventus Vejrstation vinder som bedst til vind. Der medfølger en propel på den sensor, du placerer udendørs, som giver dig gode målinger af vindhastigheden.

Du får med din nye vejrstation her den vejrstation, der er bedst til vind. Den inkluderer samtidig en regnmåler, en sensor som giver udendørs og indendørs målinger af temperatur, luftfugtighed, lufttryk samt UV-indekset, som især er smart hvis du er sart over for solens stråler.

Den ideelle placering for den medfølgende sensor er på en horisontal overflade. Den medfølgende sensor til udendørs brug giver et helhedsbillede af vejrforholdene, og selve vejrstationen, som du sætter på en vandret overflade indendør, giver dig gode oplysninger om dit indeklima.

Den medfølger en propel, der måler vindhastighed, vindstød og vindretning fra op til 16 forskellige retninger, og som skal sættes på dit tag. Derfra giver den målinger, der er meget præcise, og bl.a. kan være en fordel for dig, der er vild med kitesurfing eller blot bruger cyklen som primære transportmiddel, så du ved når der er modvind.

Er du ikke i nærheden af din vejrstation, får du al den information du skal bruge sendt direkte til din smartphone via den app, der hører til vejrstationen.

Der er 5 ikoner til at indikerer den vejrtype, du står over for. Det er en fordel for dig, der er haveejer eller landmand og dyrker grøntsager eller planter.

Oregon Scientific BAR206SX Vejrstation

Bedst til vejrudsigt

Oregon-Scientific-BAR206SX-transformed
Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Fugtigheds- og temperaturmåler
 • pros-icon.svg Inklusiv ur
 • pros-icon.svg Inklusiv vejrudsigt
Ulemper
 • cons-icon.svg Inkluderer ikke regnmåler

Detaljeret gennemgang

Her får du den vejrstation, der er den bedste til vejrudsigt. Den kan selvfølgelig måle luftfugtighed og temperatur, har et ur i sig og så har det et læsevenligt display.

Med denne vejrstation får du den bedste til at give dig en vejrudsigt. Den giver dig de basale og vigtigste information, du kan bede om fra en vejrstation.

Der følger en sensor med, så du også kan få informationer fra din vejrstation om hvordan temperaturen er udenfor. Du får samtidig en vejrprognose baseret på de data, din vejrstation får ind omkring temperatur, luftfugtighed mm.

Det giver dig et godt overblik over hvordan du kan strukturerer dine dage. Du kan både bruge denne til at optimere dit indeklima i forhold til luftfugtighed og hvornår du f.eks. skal lufte ud.

Sensoren, der følger med denne vejrstation, har en rækkevidde på 50 meter. Det er tæt på at være den ideelle horisontale afstand, når du vil have et overblik over vejrudsigten i dit lokale område og hvordan det påvirker din have og kan påvirke din aktivitet, hvis du f.eks. er aktiv med løb, cykling, windsurfing eller en anden udendørs aktivitet, der bliver påvirket af vejret.

Der er desværre ikke en regnmåler med i denne vejrstation, men til gengæld får du et godt overblik over for meget fugt der er i luften, fordi den også måler luftfugtigheden.

Guide

Der findes mange forskellige vejrstationer med varierende funktioner. Det kan derfor være en jungle, når du skal vælge en vejrstation. I denne købsguide guider vi dig til, hvilke parametre, du skal overveje inden køb. På den måde kan du let og elegant danne dig et overblik over, hvad du skal kigge efter hos de mange forskellige vejrstationer, så du får lige præcis den du vil have.

Vejrstationens funktioner

Du skal naturligvis være klar over hvad du vil have, din vejrstation kan, alt efter dine behov og hvad du gerne vil have, din vejrstation skal måle for dig.

Du kan få simple vejrstationer, der blot måler temperaturen i luften. Her kan det være en god idé at hænge dit termometer 2 meter over jordens overflade. Vær opmærksom på, at rengør dit termometer og vedligeholde dit lufttermometer, da det måler sin egen temperatur. Det, at vedligeholde og rengøre den løbende er med til at sikre, at du får de mest præcise målinger.

En vejrstation med lufttryk og luftfugtighed

Du kan få vejrstationer, der måler både luftfugtighed og temperatur. Kan din vejrstation måle luftfugtigheden, betyder det, at der er installeret et såkaldt hygrometer i din vejrstation.

Du kan også få vejrstationer, som måler lufttrykket. Det betyder, at der er installeret et barometer i din vejrstation. Her er det en god idé at være opmærksom på at der findes to forskellige typer lufttryk, som du kan måle. Det ene lufttryk er det lufttryk, som dit barometer måler af sig selv ud fra dens egen placeret. Det andet lufttryk er det, som vil komme hvis du placerer din vejrstation ved havets overflade. Det første vil altid være lavere end det andet, da jo højere du kommer op, jo tyndere er luften og jo lavere er lufttrykket.

En vejrstation med vindmåler

Du kan også få vejrstationer, der måler vindhastighed, vindstyrke mm. som er god til dig, der kitesurfer eller windsurfer. Ideelt set skal en vindmåler placeres 10 meter oppe i luften og være i god afstand høje genstande, som højhuse og elmaster.

Det kan være svært at leve op til, men forsøg at stille den så frit og højt op som muligt.

Med en vindmåler i en vejrstation kan det være en fordel, at være opmærksom på at dine egne målinger muligvis vil variere fra officielle målinger fra DMI og lignende.

En vejrstation med regnmåler

Du kan få vejrstationer, der måler regn og regnmængde, hvilket især kan være godt for dig med en have eller dig, der er landmand, og gerne vil have et konkret overblik over mængden af nedbør i dit lokale område.

Har din vejrstation en regnmåler, betyder det også at den som regel kan måle alle former for nedbør. Når du skal placere din vejrstation med regnmåler, er det vigtigt at du sætter den på et fladt sted – gerne i vater, – i læ og i en højde på 1,5 meter. Ved at din regnmåler er i læ sørger du for, at regndråberne ikke blæser forbi, hvilket sikrer dig målinger, der er mere præcise. Din regnmåler må heller ikke stå under træer eller buske, da du risikerer at der løber regndråber fra disse ned i din regnmåler og forvirrer dine data.

Vejrstation med tilhørende app

Vil du have dine data på telefonen, kan du også få vejrstationer, hvor der følger en app med. Her kan du få analyser af udviklingen af vejret i dit lokale område og blandt andet sætte en alarm til, der kan advarer dig om at dit indeklima er på vej til at blive dårligt og du derfor skal lufte ud, eller fortælle dig, om der er regn på vej og du skal nå at tage dit vasketøj ind, tage regntøj på eller glæde dig på din have og dine planters vegne over, at de får regn.

Hvad kan en vejrstation?

Med egen vejrstation kan du få alle de funktioner, der skal til for at få et overblik over vejret.

Du kan få avancerede vejrstationer der kan give dig mange forskellige målinger og præcise målinger. Kort sagt kan du følge udviklingen omkring vejret i dit lokalområde.

Forskellige vejrstationer, også simple vejrstationer, kan give dig lokale målinger. Nogle vejrstationer kommer også med en elektronisk regnmåler, som f.eks. giver dig præcise tal på hvad din have har behov for ift. vanding og evt. ekstra vanding. Det kan være med til at optimere din have.

En vejrstation kan f.eks. også give dig flere målinger om luftfugtighed, lufttryk, vindhastighed – f.eks. om vinden kommer fra sydlig retning, – en vejrudsigt mm. end et trådløst termometer, som til gengæld er smart, hvis du blot vil have information om temperaturen.

Hvor skal min vejrstation stå?

Det er vigtigt at være bevidst om, hvor du sætter din vejrstation. Hvor nøjagtig alle målinger fra din vejrstation bliver, påvirkes af hvor du placerer den henne, samt de lokale forhold der er omkring din vejrstation.

Sørg altid for, at din vejrstation placeres på en vandret overflade. Overfladen må gerne være med græs eller lignende, som gør at overfladen ikke er for glat. Det er en god idé at stille din vejrstation så åbent som muligt, da træer, bakker, huse og andre objekter kan påvirke dine målinger. Det er en god idé, at undgå at placere din vejrstation på bakker, skrænter, husmure og lignende, da disse kan forvirre dine målinger og give dig mere upræcise data.

Når du placerer din vejrstation, er det vigtigt at tage højde for hvilke funktioner, din vejrstation har. Kan din vejrstation f.eks. måle vind, er det vigtigt at tage højde for hvor du stiller din vejrstation. Under de forskellige vejrstationer og deres funktioner har vi beskrevet, hvordan du bedst placerer en vejrstation alt efter dens funktion.

FAQ

Hvilken vejrstation er bedst i test?

Den bedste vejrstation i test er Denver WS-540 vejrstation. Du får en god og basal vejrstation, der kan det den skal. Den måler luftfugtighed, temperatur, har et ur, alarm og dato og har en fornuftig pris, hvor alle kan være med.

Hvor skal jeg placere min vejrstation?

En vejrstation kommer ofte med et display, du stiller indenfor og en sensor, du placerer udenfor. Det er vigtigt du ikke stiller den for tæt på jordens overflade, da det kan give for høje målinger omkring luftfugtigheden. Prøv at stille den omkring 1,5 m over overfladen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×