Vaskemaskine test: Se de bedste vaskemaskiner

Er din vaskemaskine stået af? Eller vasker den ikke længere ordentligt? Så er det fornuftigt at skifte den ud med en ny og bedre model. I denne vaskemaskine test gennemgår vi nogle af de bedste vaskemaskiner, der er på markedet lige nu, så du kan få rent tøj igen.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Siemens WM14T69EDN (Vaskemaskine testvinder)
TESTVINDER

Siemens WM14T69EDN (Vaskemaskine testvinder)

Hvis du gerne vil have det bedste inden for vaskemaskiner og produkter fra Siemens, er dette vaskemaskinen, du bør gå efter. Det er nemlig en vaskemaskine med smarte teknologier, som gør det nemmere end nogensinde…

Siemens WM14T69EDN (Vaskemaskine testvinder) 1
BEDST I TEST VASKEMASKINE

Siemens WM14T69EDN (Vaskemaskine testvinder)

Bosch WAT2869ISN 2
BEDSTE BOSCH VASKEMASKINE

Bosch WAT2869ISN

LG FH6F9BDS2 3
BEDSTE LG VASKEMASKINE

LG FH6F9BDS2

Samsung WW80K5400WW 4
DEN BEDSTE VASKEMASKINE TIL PRISEN

Samsung WW80K5400WW

AEG L7FBM862E 5

AEG L7FBM862E

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6268N3 6

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6268N3

Miele WCF130 7
MIELE VASKEMASKINE BEDST I TEST

Miele WCF130

Bosch WAWH26I9SN 8

Bosch WAWH26I9SN

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er både upraktisk og meget bøvlet at have en vaskemaskine, der ikke virker. Dette vil meget hurtigt kunne løses ved at købe en ny vaskemaskine. Men, som du måske allerede har fået øjnene op for, er der rigtig mange vaskemaskiner på markedet – og kun flere kommer til. Så hvilken vaskemaskine skal du gå efter? Og hvilken passer både til dit behov og dit budget? Det er netop, hvad vi giver dig svar på i vores ”bedste vaskemaskine test”.

Med den rette vaskemaskine kan du ikke kun komme til at vaske tøj. Du kan også komme til at vaske det billigt og miljøvenligt, da de nye maskiner benytter sig af teknologier, der vasker tøjet mere effektivt med mindre vand og med kortere programmer. Der kan derfor også på sigt være flere økonomiske fordele for dig at hente ved at opgradere din vaskemaskine.

I vores test af vaskemaskiner har vi fokuseret på flere forskellige parametre, der er afgørende for, hvornår en vaskemaskine er god. Vi har blandt andet set på kapacitet, programmer, smarte teknologier og andre features ved hver eneste vaskemaskine.

For at kunne finde frem til den absolut bedste vaskemaskine, som måske endda også bliver dit nye kæreste eje, har vi fundet frem til andre vaskemaskine tests og vaskemaskiner bedst i test på nettet. Her har vi sammenlignet på kryds og tværs for at kunne frem til, hvilken vaskemaskine der er den absolut bedste på markedet lige nu. Formålet med dette er at give dig og andre mulighed for at finde en vaskemaskine, der lever op til dine behov og krav til, hvad en vaskemaskine skal kunne. Vi har bestemt været kræsne for at være sikre på, at vi kun gennemgår og tester vaskemaskiner, der kan holde til at blive anvendt flere gange om ugen i flere år.

I vores test gennemgår vi fordele og ulemper ved alle vaskemaskiner, så du har et godt udgangspunkt for at vælge din nye vaskemaskine.

Siemens WM14T69EDN (Vaskemaskine testvinder)

BEDST I TEST VASKEMASKINE

Siemens WM14T69EDN (Vaskemaskine testvinder)
Fordele
 • pros-icon.svg 0 års garanti
 • pros-icon.svg Energibesparende vask
 • pros-icon.svg Brugervenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr vaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have det bedste inden for vaskemaskiner og produkter fra Siemens, er dette vaskemaskinen, du bør gå efter. Det er nemlig en vaskemaskine med smarte teknologier, som gør det nemmere end nogensinde før at vaske tøj. Sammen med flere andre funktioner og det faktum, at den er meget holdbar og stabil i drift, kan du igen begynde at vaske tøj uden bekymringer.

Når du køber Siemens WM14T69EDN får du en vaskemaskine, der er designet til at gøre det nemt og hurtigt for dig at klare dagens vask. For med vaskemaskinens I-Dos doseringssystem, registrerer den nøjagtigt, hvor meget vaskemiddel og skyllemiddel, dit vasketøj skal bruge til vasken. Den doserer det med stor nøjagtighed, hvilket både er optimalt for tøjet men også for dit vand- og energiforbrug.

Har du travlt en dag, kan du endda speede hastigheden på vasken op takket være maskinens VarioSpeed-funktion, der vasker tøj på kun 15 eller 30 minutter. Det er smart, og gør det nemt at vaske selv i nødstilfælde, hvor det skal gå ekstra stærkt.

Høj brugervenlighed

Vaskemaskinen her kommer med en brugervenlighed, som sjældent er set ved andre vaskemaskiner. For ikke nok med at den er udstyret med alle tænkelige funktioner og programmer, som du kan få brug for, så kan disse vælges direkte på et ekstra stort LED-berøringsdisplay. Der er derfor ingen knapper, og det er nemt og forståeligt at benytte.

Minimalt forbrug

Hvad der ikke er til at undgå at bemærke ved denne vaskemaskine er, at den er yderst energibesparende sammenlignet med mange andre vaskemaskiner på markedet. Den har en energiklasse A+++, hvilket gør det muligt for dig at spare flere hundrede kroner på dit årlige vandforbrug og strømforbrug. I løbet af dens levetid kan det løbe op i mange penge, som du kan bruge på noget andet.

Den har desuden 10 års garanti, hvorfor du ikke skal bekymre dig om udgiften til endnu en ny vaskemaskine lige med det samme igen.

Bosch WAT2869ISN

BEDSTE BOSCH VASKEMASKINE

Bosch WAT2869ISN
Fordele
 • pros-icon.svg Har kulfri motor
 • pros-icon.svg Har allergivenligt program
 • pros-icon.svg Har automatisk doseringssystem
Ulemper
 • cons-icon.svg Prisen er i den høje ende

Detaljeret gennemgang

Bosch er kendt for kvalitet, og det er netop også, hvad du får med denne model. Det er en rigtig god vaskemaskine med mange forskellige funktioner og intelligente teknologier, der gør det nemt for brugeren at sætte en vask over. Med plads til 9 kg vasketøj og et automatisk doseringssystem er det overskueligt for selv storfamilien at sætte en vask over. Den er samtidig et godt økonomisk valg på grund af dens energiklasse.

Vaskemaskinen er en af de bedste vaskemaskiner på markedet lige nu, blandt andet fordi den er med EcoSilence DriveTM, som betyder, at vaskemaskinen har en kraftig kulmotor, der er meget stille i brug. Det giver meget mere ro, når den ene vask efter den anden skal sættes over. Sammen med dens AntiVibration-Design, der gør vaskemaskinen mere stabil og reducerer vibrationer, gør det den til en af de mest lydløse vaskemaskiner på markedet.

Skåner dit tøj mod slid

Tøj har ikke godt af at blive vasket hyppigt, selvom det er en nødvendighed. Men det har Bosch en løsning på med denne vaskemaskine, da de har udstyret den med et VarioDrum-system, der gør det muligt at vaske tøjet skånsomt men effektivt, uden tøjet bliver strukket, krøllet eller ødelagt. Selvom tøjet er meget beskidt, bliver det vasket effektivt af systemet.

LG FH6F9BDS2

BEDSTE LG VASKEMASKINE

LG FH6F9BDS2
Fordele
 • pros-icon.svg 20 års garanti
 • pros-icon.svg Meget stor kapacitet
 • pros-icon.svg WiFi-tilslutning
Ulemper
 • cons-icon.svg Den kulfri motor larmer mere end andre modeller

Detaljeret gennemgang

LG FH6F9DBS2 er en vaskemaskine med en imponerende kapacitet og gode vaske- og centrifugeringsresultater. Det er en af deres nyeste flagskibsvaskemaskiner, som indeholder flere fantastiske vasketeknologier, der både sikrer en effektiv vask gang efter gang samt lavere forbrugsomkostninger. Sammen med en 20 års garanti på modellens Direct Drive-motor kan du være sikker på at have en vaskemaskine i mange år frem.

Vaskemaskinen er til dig, der godt kan lide en god vaskemaskine med intelligente løsninger. For modellen her har avanceret LG Smart ThinkQTM teknologi, der gør det muligt at tilslutte den til WiFi. Det er optimalt for dig, som godt kunne tænke sig at kunne styre vasketøjet, uanset hvor du er. Det er muligt at hente op til 20 vaskeprogrammer ned, som løbende bliver opdateret af LG. Ved hjælp af Smart DiagnoseTM kan du endda også sætte en fejlfinding igang, hvis der er opstået en mindre udfordring med vaskemaskinen.

Kapacitet på 12 kg tøj

Med en kapacitet på 12 kg er det muligt at komme til bunds i vasketøjskurven rimelig hurtigt. Den høje kapacitet gælder for flere af vaskemaskinens programmer. Nogle af specialprogrammerne har dog bedre af en mindre kapacitet for at sikre, at tøjet bliver helt rent. Overordnet set giver den høje kapacitet dog mulighed for at vaske mere på én gang.

Samsung WW80K5400WW

DEN BEDSTE VASKEMASKINE TIL PRISEN

Samsung WW80K5400WW
Fordele
 • pros-icon.svg AddWash funktion
 • pros-icon.svg Fejlsøgning gennem app
 • pros-icon.svg Skånsom vask
Ulemper
 • cons-icon.svg Højere vandforbrug end andre modeller

Detaljeret gennemgang

WW80K5400WW er en frontbetjent Samsung vaskemaskine, der har en kapacitet på 8 kg og en nærmest lydløs kulfri motor. Med en restfugtighed på 44% og en centifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet, er det en af de bedste vaskemaskiner, når det kommer til det punkt. Grundet dens kapacitet er den især godt egnet til mindre husholdninger.

Det er nemt at komme til at glemme en strømpe eller et par bukser, når der er travlt. Med med AddWash-funktionen er det muligt at lægge mere tøj i vaskemaskinen, selv efter den er sat i gang med at vaske. Men det smarte ved funktionen er også, at du også kan smide tøj i, som du kun ønsker at skylle eller centrifugere – det kan bare tilføjes vasken senere.

Kan lægge tøjet i blød

Modsat mange andre vaskemaskiner er det med modellen her muligt at lægge tøjet i blød. Det sker med hjælp fra Bubble Soak, som er designet til at fjerne selv de mest genstridige pletter på tøjet. Ved blot at trykke på en knap kan du lægge tøjet i blød i boblerne, hvilket opløser de genstridige pletter.

Find frem til fejl på en app

En vaskemaskine er ikke uden fejlmeldinger i løbet af sin levetid. For at minimere dine udgifter og frustrationer, kan du med app’en Smart Check udføre en automatisk fejlsøgning, som både fortæller, hvor fejlen er, men også hvordan den kan løses. Det kan spare dig for mange penge i det lange løb.

AEG L7FBM862E

AEG L7FBM862E
Fordele
 • pros-icon.svg Slut med krøllet tøj
 • pros-icon.svg Energieffektiv vask
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen autodosering

Detaljeret gennemgang

AEG L7FBM862E er en vaskemaskine med plads til 8 kg tøj ad gangen. Det er en effektiv vaskemaskine med hele 1600 omdrejninger i minuttet. Hvad bedre er, at den er ret energieffektiv med damp og også kan udglatte krøl. Den har flere funktioner og teknologier, der gør det muligt at vaske energieffektivt, og som derfor gør den til et oplagt valg i bryggerset.

Som noget helt andet sammenlignet med andre modeller på markedet, kan denne vaskemaskine fra AEG benytte damp til at opfriske tøjet. Det gør den ved hjælp af korte og skånsomme dampprogrammer, der både kan fjerne lugt og reducere krøl. Du kan også vælge at afslutte vaskeprogrammet med en skånsom damp, så du efterfølgende ikke behøver stryge særligt meget. Det er derfor ikke en katastrofe, hvis du skal ud af døren om en time og har glemt at stryge skjorten.

Energieffektiv vask gang efter gang

Denne AEG vaskemaskine er i energiklasse A+++ -30% og er udstyret med nogle smarte programmer og en motor, der gør det muligt at spare på både vand- og strømforbruget. Vores AEG vaskemaskine test viser også, at flere af vaskeprogrammerne er ECO og sammen med dens Eco TimeSave funktion, kan du tilmed vaske hurtigt og energieffektivt på samme tid. ÖKOInverter-motoren sikrer samtidig også, at du altid vasker med det lavest mulige energiniveau på alle vaskeprogrammer.

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6268N3

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6268N3
Fordele
 • pros-icon.svg 10 års garanti
 • pros-icon.svg Overdoseringskontrol
 • pros-icon.svg WoolMark Blue for skånsom vask af silke og uld
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke fejlsøgningsfunktion

Detaljeret gennemgang

Electrolux vaskemaskiner er generelt meget populære. Denne model er ingen undtagelse, da den er energirigtig og med smart teknologi kan sikre, at tøjet ikke bliver overvasket. Den har en kapacitet på 8 kg og kan vaske selv sarte stoffer takket være en tromle med beskyttende tromlemønster. Den er Woolmark Blue certificeret og har vundet IF Design Award i 2008.

Hvad vi særligt godt kan lide i vores test af vaskemaskine af denne model er, at den har eletronisk overvågning af skumdannelsen i skyllene. Du skal derfor ikke bekymre dig om et forhøjet vandforbrug, hvis du er kommet til at anvende for meget vaskemiddel. Systemet vil ved for meget skumdannelse indlægge en automatisk ventepause, til skummet igen er nede på et niveau, hvor det ikke kræver meget vand at skylle det. Det giver dig et mindre årligt vandforbrug.

Udskyd programstarten

Vil du gerne være fri for at høre på vaskemaskinen, mens den er i gang, kan du med hjælp af den udskudte start-funktion indstille vaskemaskinen til først at starte senere. Altså kan du vaske dit tøj om natten, eller når du ikke er hjemme, hvis du foretrækker dette.

Alt i alt er det en god billig vaskemaskine med et godt og effektivt vaskeresultat.

Miele WCF130

MIELE VASKEMASKINE BEDST I TEST

Miele WCF130
Fordele
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau
 • pros-icon.svg God centrifugering
Ulemper
 • cons-icon.svg Relativt højt vandforbrug
 • cons-icon.svg Få intelligente teknologier

Detaljeret gennemgang

Denne Miele vaskemaskine er blandt de bedste vaskemaskiner på markedet lige nu. Modellen har et CapDos-system, der gør det muligt at vælge mellem flere forskellige vaskekapsler, så selv sensitive tøjfibre kan vaskes. AutoClean-vaskedispenseren gør det også muligt at rengøre maskinen indvendigt. Den vandt Tænk bedst i test i 2019.

Miele er kendt for at producere produkter, der er gode og holdbare. Sådan er det også med denne frontbetjente vaskemaskine, som i mange henseender minder om det, mange vil kalde for en ganske almindelig vaskemaskine. Den har en høj centrifugereringsevne og kan vaske tøjet skånsomt takket være SoftCare-tromlen. Ønsker man derfor ikke en vaskemaskine, der kan noget udover det sædvanlige, er dette et rigtig godt og fornufigt valg.

Vask uden at høre det

Sådan kan det i hvert fald næsten blive, da Bosch vaskemaskinen har en stille kulfri motor. Den er specielt udviklet af Bosch og er endda også udviklet til at give dig som bruger et lavere energiforbrug og en vaskemaskine, der holder længere.

Der er derfor ingen tvivl om, at det er en god, grundig vaskemaskine, der vasker dit tøj med et uovertruffent resultat.

Kvalitet, når det er bedst

Tænk valgte tilbage i 2019 at tage denne model med i deres vaskemaskine test, som den uden tøven vandt, simpelthen fordi det er en god og gedigen vaskemaskine, der aldrig skuffer. Med et lydniveau på 48 dB under vask og 75 dB under centrifugering er den også behagelig at have i gang, selv når man er hjemme.

Med en energiklasse A+++ er der heller ikke en finger at sætte på det samlede energiforbrug.

Bosch WAWH26I9SN

Bosch WAWH26I9SN
Fordele
 • pros-icon.svg Kan styres over en app
 • pros-icon.svg Har automatisk dosering
 • pros-icon.svg Effektiv styring af vandforbrug
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr vaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Bosch vaskemaskiner er bare gode. WAWH26I9SN er et godt eksempel på det, da det er en 9 kg vaskemaskine med et intelligent doseringssystem, som man kender det fra andre modeller. Med Home Connect er det tilmed muligt at kontrollere og betjene vaskemaskinen via smartphone eller tablet, hvilket giver en nemmere hverdag.

Denne Bosch vaskemaskine er meget smart og perfekt til den gadgetglade type, da Home Connect gør det muligt at overvåge og betjene hvidevarer fra ens smartphone eller tablet. Faktisk kan den også sende beskeder direkte til dig, når vaskeprogrammet er slut, eller når noget andet er relevant at fortælle dig. Det er der ikke mange vaskemaskiner, der kan. Heller ikke i vores test af vaskemaskiner. For at kunne bruge det, skal du blot bruge din smartphone, et trådløst netværk og den smarte app, som helt gratis kan hentes ned.

Spar penge på vandregningen

Modellen her har en smart ActiveWater Plus-teknologi, som både giver perfekte vaskeresultater, men som også kun bruger den mængde af vand, der er nødvendig. Det sker med hjælp fra indbyggede sensorer i vaskemaskinen, der kan justere forbruget af vand alt efter tekstiltype og tøjmængde. Tromlen og vandtilførselssystemerne giver også en hurtigere iblødsætning, som på sigt giver dig et noget lavere årligt vandforbrug.

Guide

Inden du kaster dig over et køb af en vaskemaskine, er det godt at gøre dig nogle overvejelser inden. Det sikrer, at du får købt en vaskemaskine, som lever op til dine behov og forventninger.

Du bør overveje følgende, når du skal købe vaskemaskine:

 • Hvor stort et energiforbrug må den have?
 • Hvad må vandforbruget være?
 • Hvor mange kg tøj skal den kunne vaske?
 • Betyder centrifugeringshastigheden noget for dig?
 • Hvor meget må den larme?
 • Hvad er dit budget?

Disse overvejelser er alle sammen nogle, som vi gennemgår med dig herunder, så du kan blive godt klædt på til at købe den rette vaskemaskine.

Energiforbrug

Energiforbruget er en vigtig faktor at tage stilling til, når du skal ud og købe en vaskemaskine, da det har betydning for, hvor mange penge du skal af med årligt for at bruge den. Her er det en god ide at se på energiklassen og det gennemsnitlige, årlige energiforbrug. Dette giver dig en indikation af, hvad du skal regne med, at den koster i strøm.

Langt de fleste vaskemaskiner i dag er dog optimeret så meget på energiforbruget, at det er minimalt, hvad det koster at bruge den på årlig basis. Der kan dog være forskelle som gør, at du kan spare et par hundrede kroner ekstra om året alene ved at se på vaskemaskinens elforbrug.

Vandforbrug

Vand er bestemt ikke nogen billig post i budgettet. Derfor kan det godt betale sig for dig at se på, hvad vandforbruget er for den enkelte vaskemaskine. Selvom alle modeller i vores test af vaskemaskiner er i energiklasse A+++, er der stadig stor forskel på, hvor meget de gennemsnitligt bruger i vand.

Sammenlign derfor gerne flere modeller med hinanden, så du enten kan vælge den med det laveste vandforbrug eller kan blive bevidst om, hvad den model du gerne vil have, kommer til at koste dig årligt.

Kapacitet

Dette er et meget relevant punkt at overveje, da det har betydning for, hvor meget vasketøj, du kan vaske ad gangen. Det er meget almindeligt med en vaskemaskine med en kapacitet på 8-9 kg tøj. Men, har du en større familie med mange børn og derfor også store mængder vasketøj hver eneste uge, kan det være en fordel at se på en vaskemaskine med en højere kapacitet, hvilket du også finder i vores vaskemaskiner test.

Centrifugeringshastighed

Centrifugeringshastigheden er det, der er med til at afgøre, hvor meget fugt der er tilbage i det vaskede tøj, når programmet er færdigt. Det har derfor en indflydelse på, hvor lang tid vasken tager. De bedste vaskemaskiner har som regel en centrifugeringshastighed på et sted mellem 1.400 og 1.600 omdrejninger i minuttet, hvilket også er gældende for de vaskemaskiner, vi har valgt ud til vores test.

Lydniveau

Hvor meget kan du holde ud, at din vaskemaskine larmer? Det er et spørgsmål, du er nødt til at stille dig selv, inden du køber en vaskemaskine. For der er stor forskel på, hvor meget de larmer. Ønsker du en næsten lydløs vaskemaskine, bør du vælge en model med en kulfri motor. Disse er fremstillet til at nedbringe niveauet markant.

Det kan selvfølgelig ikke undgås, at en vaskemaskine larmer – særligt ikke under centrifugeringen. Men, en vaskemaskine med et lydniveau på 40-50 dB kan gøre meget for din oplevelse af vaskemaskinen, hvis du foretrækker ikke at høre den. Ellers er det meget normalt, at lydniveauet ligger på et sted mellem 50-75 dB.

Prisniveau

Selvom du måske har lyst til at købe den bedste vaskemaskine fra vores test, skal det også hænge sammen med dit budget. Gennemgå derfor gerne din økonomi først, så du kan regne ud, hvor meget du har til rådighed til en vaskemaskine. En dyr vaskemaskine eller ikke nødvendigvis bedre end en billig vaskemaskine, da det kommer an på, hvad dit behov er. Det er klart, at de dyrere vaskemaskiner oftere har flere smarte teknologier end de billige. Så bestemt dig gerne for et budget, inden du køber din nye vaskemaskine.

Typer af vaskemaskine

Inden for vaskemaskiner findes der tre forskellige typer, som du kan vælge mellem:

Frontbetjent vaskemaskine

Dette er den absolut mest populære og anvendte type af vaskemaskine i Danmark. Alle vaskemaskiner i vores test er således også frontbetjente. Det betyder egentligt ganske enkelt, at tøjet fyldes i maskinen forfra.

Det praktiske ved en frontbetjent vaskemaskine er, at der kan stå en tørretumbler ovenpå, hvis man har en vaskesøjle. De mest billige vaskemaskiner vil som regel også være frontbetjenete vaskemaskiner, fordi udvalget er så stort.

Topbetjent vaskemaskine

En topbetjent vaskemaskine er kendetegnet ved, at man lægger tøjet i ovenfra. Denne type af vaskemaskine er derfor i høj grad velegnet, hvis den skal stå et sted, hvor der ikke er meget plads foran maskinen. En topbetjent vaskemaskine er typisk en lidt smallere model sammenlignet med en frontbetjent vaskemaskine. Det smarte er dog, at nogle af dem har påmonteret hjul, så de er praktiske i lejligheder eller andre steder, hvor det kan være nødvendigt at køre dem frem.

Vaske-tørremaskine

En kombineret vaske-tørremaskine begynder at vinde mere og mere frem i de danske hjem, da den gør det muligt at spare plads i bryggerset eller på badeværelset. Det er ofte mennesker, der bor i lejlighed, der vælger denne type af vaskemaskine, da det dermed er muligt både at vaske og tørre, uden det optager for meget plads.

Med den rette og bedste vaske-tørremaskine behøver du ikke gå ned på kvaliteten af vasken eller tørringen af tøjet.

FAQ

Hvilken vaskemaskine er bedst?

Den bedste vaskemaskine til langt de fleste mennesker vil være Siemens WM14T69EDN. Det er en brugervenlig og meget energieffektiv vaskemaskine, der vil passe langt de fleste. Andre gode vaskemaskiner er dog også, Bosch WAT2869ISN, LG FH6F9BDS og Samsung WW80K5400WW, som adskiller sig en smule fra vores vaskemaskine bedst i test i form af teknologier og funktioner. Uanset hvilke behov og krav du har til en vaskemaskine, kan du finde den bedst mulige løsning her i vores vaskemaskine test.

Hvilken vaskemaskine skal jeg vælge?

Ønsker du den bedste vaskemaskine, vil vi selvfølgelig anbefale dig at vælge Siemens WM14T69EN, da det er en fremragende vaskemaskine med mange kvaliteter. Men, det er ene og alene op til dig at vælge, hvilken vaskemaskine du skal gå efter, da vi hverken kender dine behov eller ønsker til en vaskemaskine. Når du derfor stiller dig selv spørgsmålet: “Hvilken vaskemaskine skal jeg købe?”, kan vi råde dig til at læse beskrivelserne i vores test meget grundigt, da det giver dig det bedste udgangpunkt for at vælge den rette og den bedste vaskemaskine. Her kan du både få indblik i specifikationer, og hvad der får den enkelte vaskemaskine til at skille sig ud fra de øvrige.

Hvor længe holder en vaskemaskine?

Ved et helt normalt og fornuftigt brug af vaskemaskinen afhænger dens levetid af, hvor hyppigt du bruger vaskemaskinen, hvilken kvalitet maskinen har, samt hvor meget kalk der er i vandet. Normalt siger man, at levetiden på en vaskemaskine er cirka 10 år eller mere. Det er også tilfældet ved de vaskemaskiner, vi har valgt ud til vores test, da mange af dem enten har en garanti på 10 eller 20 år på motoren. Jo flere penge du vælger at bruge på en vaskemaskine, jo længere kan du også forvente, at den holder, da de indvendige komponenter dermed vil være i en højere kvalitet. Men en lang levetid forudsætter også, at du behandler den ordentligt, giver den en rengøring jævnligt og generelt ikke driver rovdrift på den – for så korter det helt naturligt af på levetiden.

Hvor mange liter vand bruger en vaskemaskine?

Dette er der meget stor forskel på og afhænger igen af, hvilken type af vaskemaskine du vælger. For at få et vandforbrug, der er så lavt som muligt, bør du som minimum vælge en vaskemaskine med energiklasse A+++. Dette sikrer nemlig, at der ikke bliver brugt unødvendigt meget vand til dit tøjvask. Du kan sagtens gøre mere end dette for at sikre en vaskemaskine med et minimum af forbrug af vand. For flere af vaskemaskinerne i vores test har energiklasse A+++ -30% eller mere, hvilket betyder, at de bruger 30% mindre vand sammenlignet med en vaskemaskine med energiklasse A+++. Det kan hurtigt komme til at dreje sig om flere hundrede kroner hvert år, du kan spare alene ved at se på vaskemaskiner med de bedste energiklasser. En billig og ældre vaskemaskine vil typisk have et meget højere vandforbrug, da de ikke er udstyret med smarte teknologier eller funktioner, som nedsætter vandforbruget. Det kan derfor godt betale sig at dykke nærmere ned i, inden du køber din nye vaskemaskine.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×