Varmeblæser test – Bedste varmeblæser 2022

Har du brug for en ekstra varmekilde, kan en varmeblæser være løsningen for dig. Så kan du nemlig på ingen tid få varmet dit værksted eller arbejdsværelset op i de kolde vintermåneder.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Rowenta SO6510F2 4
bedste bærbare varmeblæser

Rowenta SO6510F2

Nedis HTIF30FYW 5
bedste industrielle varmeblæser

Nedis HTIF30FYW

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores varmeblæser-test kigger vi på de fem bedste varmeblæsere på markedet lige nu, så du ved præcis, hvilken varmeblæser passer til dine behov og din økonomi. Her kigger vi på, hvor stort et rum, de kan opvarme, om de også kan bruges til afkøling om sommeren, om det er en elektrisk eller en keramisk varmeblæser, sikkerhedsfunktioner, indstillinger og meget mere.

I vores købsguide går vi i dybden med de forskellige varmeblæsere og giver dig alle de nødvendige informationer, du har brug for. Du får for eksempel svar på, hvad forskellen er på en elektrisk og en keramisk varmeblæser, og hvor meget de koster at bruge. I vores sammenligningstabel får du et lynhurtigt overblik over de fem modeller.

Stadler Form Anna

bedste varmeblæser i test

Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvag
 • pros-icon.svg Moderne design
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse
 • pros-icon.svg To varmetrin
 • pros-icon.svg Sikkerhedsfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke egnet til store rum
 • cons-icon.svg Tager lidt tid at varme rummet op

Detaljeret gennemgang

En lille keramisk varmeblæser til moderne hjem, der til trods for sin størrelse er en kraftig og effektiv varmeblæser med keramisk PTC-varmeelement, der giver lang levetid. Med sine 2.000 watt egner den sig i særdeleshed til rum på omkring 25 m2. Den vejer kun to kilo og kan derfor nemt flyttes rundt.

Termostaten og de to varmeindstillinger sørger for, at du opnår den ønskede temperatur. Den er fremstillet i et yderst flot design med en forkromet zinkfod, der på smukkeste vis integreres i enhver indretning. Vi er især vilde med, at den har en praktisk sikkerhedsfunktion, der sørger for, at den automatisk slukker, hvis den skulle vælte. Med sine 43 dB er den desuden forholdsvis lydsvag. Og så fås den ovenikøbet til en aldeles overkommelig pris. Vinderen i vores varmeblæser-test og andre diverse tests, der med et smukt og stilrent design passer ind i den øvrige indretning.

TriStar KA-5065

bedste billige varmeblæser

Fordele
 • pros-icon.svg Tre varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Automatisk sluk-funktion
 • pros-icon.svg Anti-vælte-funktion
 • pros-icon.svg Sommerventilation
 • pros-icon.svg Egnet til rum på cirka 50 m
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så stor forskel på trin 1 og 2
 • cons-icon.svg Bliver meget varm at røre ved

Detaljeret gennemgang

Vaks og kompakt: en keramisk varmeblæser og en multifunktionel model til brug indendørs, der med sine kraftige 1.500 watt  egner sig til rum på op til hele 50 m2, så du uden problemer kan opvarme dit arbejds- eller børneværelset på nul komma fem. Den kan nemlig også bruges til at køle rummet ned med på varme sommerdage.

Den indbyggede ventilator spreder varm luft på kolde dage og giver kold ventilation på varme. Takket være de 3 varmeindstillinger er du altid sikker på at få den rette temperatur. Derudover er varmeblæseren forsynet med en sikkerhedsfunktion, der forhindrer den i at falde, hvilket giver den ekstra stabilitet. Den slukker endvidere helt automatisk, hvis den bliver for varm, så du undgår overophedning. En billig varmeblæser til hurtig opvarmning.

Stadler Form Anna Big

bedste premium varmeblæser

Fordele
 • pros-icon.svg 8 varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Termostat
 • pros-icon.svg Sikkerhedsfunktion
 • pros-icon.svg Touchpanel til nem betjening
 • pros-icon.svg Minimum lydniveau på 28 dB
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun egnet til små rum
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Stadler Form Anna Big er luksusudgaven af testvinderen og derfor udstyret med flere funktioner. Det er en skam, den ikke kan varme større rum end sin lillesøster, men til gengæld er den multifunktionel og egner sig til brug om sommeren og vinteren. Om vinteren varmer den rum på op til 25 m2 op, og om sommeren blæser den takket være Breeze-funktionen kølig luft ud.

De otte indstillinger på touchpanelet giver mulighed for en meget præcis indstilling, så du opnår en behagelig temperatur. Den Adaptive Heat-teknologi kontrollerer automatisk rummets temperatur og sørger for, at den valgte temperatur holdes stabil, når først den er opnået, så du sparer på strømmen. Skulle det ske, at den vælter, aktiveres den automatiske sluk-funktion. Og så er den desuden også pæn at kigge på, hvilket i vores bog altid er et plus! En luksuriøs keramisk varmeblæser og en af de bedste varmeblæsere i vores varmeblæser-test.

Rowenta SO6510F2

bedste bærbare varmeblæser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg To indstillinger
 • pros-icon.svg Auto-boost-funktion
 • pros-icon.svg Automatisk sluk-funktion
 • pros-icon.svg Bærbar
Ulemper
 • cons-icon.svg Design ikke så pænt
 • cons-icon.svg Kan vælte

Detaljeret gennemgang

Den kompakte Rowenta-varmeblæser er egnet til rum på op til 30 m2. Dens smarte auto-boost funktion giver dig en effektiv opvarmning af rummet på kun 10 minutter, hvorefter den slår over i 20 minutters regulering af rumtemperaturen. Når rummet har opnået den rette temperatur, slukker varmeblæseren automatisk, så du slipper for at huske på det. Den kan dog ikke udelukkende bruges til at varme rum op, men er også den ideelle følgesvend om sommeren til at køle rum ned.

Dens lave lydniveau er dejlig diskret, så du ikke forstyrres af den, mens den er i brug. Sørg dog for at placere den på en plan flade, da den godt kan vælte og ikke er udstyret med en anti-vælte-funktion. Men det er også den eneste virkelige ulempe. Vi elsker nemlig dens kompakte størrelse – en lille varmeblæser perfekt til at tage med dig, så du altid har det dejligt varmt – eller køligt!

Nedis HTIF30FYW

bedste industrielle varmeblæser

Nedis HTIF30FYW
Fordele
 • pros-icon.svg 2 varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Overophedningssikring
 • pros-icon.svg Energieffektivt PDC-varmeelement
 • pros-icon.svg Termostatstyret
 • pros-icon.svg Kold luft
Ulemper
 • cons-icon.svg Bør ikke bruges i rum mindre end 4 m2

Detaljeret gennemgang

En lydsvag varmeblæser i lækkert industrielt design, som du nemt kan flytte rundt på og placere i præcis det rum, du gerne vil opvarme. Den smukke varmeblæser har trods sin lille størrelse en høj effekt og egner sig til rum på op til 20 m2, men bør dog ikke anvendes i rum på mindre end 4 m2. Den keramiske varmeblæser har en justerbar termostat, så du kan vælge mellem to varmeindstillinger, der henholdsvis bruger 1.500 eller 3.000 watt, og Nedis-varmeblæseren er dermed en særlig effektiv varmeblæser. Dens kabellængde på 1,5 meter giver dig desuden masser af fleksibilitet. Vi er vilde med, at den også kan bruges om sommeren til at køle et rum ned. Desuden er den forsynet med en sikring mod overophedning, så du ikke behøver bekymre dig om det. Perfekt til dit arbejdsværelse, dit værksted eller andre små rum.

Guide

En varmeblæser kan ikke varme hele huset. Men i de kolde vintermåneder er det for de flestes vedkommende rart med lidt ekstra varme.

Ikke alle har en brændeovn, og mange er måske nervøse for at ødelægge indeklimaet og luftkvaliteten i hjemmet, når de bruger pejs eller åben ild. Desuden er brænde blevet virkelig dyrt, hvis man ikke lige har et par træer i baghaven, der alligevel skal fældes.

Det kan jo også være den i en periode er tænkt som primær varmekilde, for eksempel i et skur, der fungerer som arbejdsværelse eller i dit værksted. Uanset anvendelsen, så er varmeblæseren et godt bud.

En god varmeblæser eller elvarmer kan være svaret på dine varmeproblemer og en hurtig og effektiv måde at opvarme mindre rum. En kraftig varmeblæser, som for eksempel Stadler Form Anna, der er bedst i test, kan på en kold vinterdag være en sand redning!

Men der er faktisk forskellige typer at vælge imellem. Der findes elektriske, keramiske og gasdrevne varmeblæsere. Vi koncentrerer os i denne købsguide om de første to modeller af gode varmeblæsere på markedet.

Hvad er forskellen på en elektrisk og en keramisk varmeblæser?

I vores varmeblæser-test giver vi dig de fem bedste varmeblæsere, og testen består af fire keramiske varmeblæsere og en el-varmeblæser.

Men hvad er egentlig forskellen? Og hvilken type er den perfekte varmeblæser til dig? Det giver vi dig svar på lige her, så bliv endelig hængende.

Som navnene måske antyder anvender en keramisk model keramiske varmeelementer. Praktisk set betyder det, at varmen kan justeres. Desuden kan man med et keramisk varmeelement spare på strømmen, hvis man sætter den på en lav varmeeffekt.

De har derudover ofte den autofunktion, så varmeblæseren slukker, når den ønskede rumtemperatur er nået for dernæst på automatisk vis at tænde sig igen, hvis temperaturen falder under den ønskede indstilling. På den måde holdes temperaturen i rummet på et stabilt niveau, og du slipper for konstant at skulle tænde og slukke samt undgå, at rummet bliver enten for koldt eller for varmt.

En el-varmeblæser indeholder derimod et varmeelement, som bliver varmet op, når den tændes. Når varmeelementet er varmt, blæser den varm luft ud og opvarmer på den måde rummet.

Der er dog fordele og ulemper ved begge.

En keramisk varmeblæser bliver hurtigere varm end en el-varmeblæser.

Til gengæld er den elektriske varmeblæser bedre til at fordele varmen i rummet, fordi den blæser den varme luft ud.

En keramisk model blæser ikke varmen, da den udelukkende kommer fra et keramisk varmeelement. Det kan derfor tage noget tid at varme hele rummet.

Hvad du kan bruge en varmeblæser til

Den giver naturligvis varme, men i hvilke tilfælde er det smart at have en varmeblæser ved hånden?

Den kan blandt andet bruges til:

 • at give ekstra varme ved særligt kolde dage/nætter.
 • at varme et rum uden radiator op, for eksempel et skur eller lignende.
 • at bekæmpe fugt i et rum, der ikke ofte bliver opvarmet.
 • at tørre et rum efter en vandskade.
 • at varme stalden eller teltet, når der skal holdes fest.
 • at holde fødderne varme, mens man arbejder ved skrivebordet (det er rart, når lidt varm luft blæser på fusserne).

Desuden er nogle varmeblæsere transportable, så du kan tage den med dig på ture. Den er for eksempel virkelig smart at have med på campingferie, da den kan hurtigt lige kan varme forteltet op på de lidt køligere dage.

Den skal dog ikke ses som erstatning til en almindelig radiator, men som et ekstra varmelegeme, der kan varme et rum op hurtigere end en almindelig radiator, samtidig med at du ligesom på en ganske almindelig radiator kan indstille temperaturen varmeblæseren, så du opnår præcis den temperatur, du ønsker.

Så meget koster det at bruge en varmeblæser

Har du flere rum eller måske et meget stort rum, du gerne vil varme op, kan en elektrisk varmeblæser, der blæser varmen ud, i sådanne tilfælde være at foretrække. Det kan dog også være du ikke kan nøjedes med en eneste varmeblæser, og du gerne vil have flere varmeblæsere, som du så kan stille op på forskellige steder i rummet, så de blæser varm luft ud rummet og tilsammen giver en god temperatur.

Men det øger selvfølgelig også energiforbruget at bruge flere.

Og energieffektivitet er naturligvis også en vigtig faktor at tage med i ligningen, hvis du overvejer at anskaffe dig en varmeblæser. Så hvor meget koster det egentlig at bruge en varmeblæser?

Det kommer faktisk an på, hvor stort et rum du opvarmer med ønskede varmeblæser, og hvor mange watt den har.

En varmeblæser på 2.000 watt bruger 1,5 kWh. Hvis vi regner med en kWh-pris på omkring 3,57 kroner på landsplan, koster det lidt under 5,4 kroner i timen at varme et mindre rum på mellem 10 og 20 m2.

For et større rum på op til cirka 50 m2 koster det omtrent 3,57 kroner i timen med en varmeblæser på 3.000 watt, da den bruger 1 kWh.

Jo flere watt varmeblæseren har, desto billigere er den i drift.

Egenskaber og funktioner

En funktionel varmeblæser er en varmeblæser, der dækker dine behov. Døjer du med ryggen, er den rigtige varmeblæser for dig måske en model med ergonomisk håndtag, så den er nemmere at bære rundt på – for man kan hurtigt komme til at flytte rundt på den mange gange i løbet af en dag!

Er rummet forholdsvist stort, eller skal varmeblæseren varme rummet meget hurtigt op, så er det måske en god idé at vælge en elektrisk varmeblæser, hvori en ventilator blæser den varme luft ud i resten af rummet.

Men der er også andre smarte funktioner, der er vigtige at overveje.

Justerbar termostat

Vil du have din varmeblæser tændt på forskellige tidspunkter af året og i forskellige rum, er det særdeles praktisk at kunne indstille temperaturen på din varmeblæser. Den justerbare termostat gør nemlig, at du selv kan vælge, hvor varmt rummet skal være ved ganske enkelt at sætte den til en bestemt temperatur.

Har den en elektronisk termostat sørger den for selv at regulere temperaturen alt efter, hvad du har indstillet den til.

Hot-cool-varmeblæsere

Alle varmeblæsere egner sig til at opvarme, men i de seneste år døjer vi udover kolde vintre også med hedebølger, der kan være altødelæggende for vores nattesøvn. Her kan en varmeblæser komme dig til undsætning, hvis du vælger en hot-cool-model, det vil sige en model, der både kan tilføre varme, men også blæser kold luft. Et eksempel herpå er Stadler Form Anna Big-varmeblæseren, der netop er sådan en hot-cool-model, hvorpå du kan justere temperaturen og blæse kold luft om sommeren. Varmeblæseren udfylder på den måde altså mange funktioner og kan både være en ekstra opvarmning eller sørge for at nedkøle et rum, når tropenætterne bliver for voldsomme.

Støjniveau

Støjniveauet på varmeblæseren er ikke uvæsentligt. Især hvis du vil bruge den i et rum, du også skal opholde dig i, mens den er i brug. Er det tilfældet, bør du helt klart vælge en model med et lavt støjniveau. Støjniveauet angives i decibel, og du bør altid tjekke, hvor højt støjniveauet på den givne varmeblæser er, inden du anskaffer dig den, hvis det er vigtigt for dig. Gå i så fald efter en varmeblæser med en lav decibel.

Energikilde

Heldigvis er varmeblæsere yderst brugervenlige. De fleste varmeblæsere skal nemlig bare tilsluttes en helt almindelig stikkontakt, og så er de klar til at opvarme rum overalt i hele huset!

Fjernbetjening

En medfølgende fjernbetjening er virkelig smart, hvis du gerne vil kunne regulere varmen på afstand. Det er meget nemmere lige at trykke på en fjernbetjening end at skulle rejse sig i tide og utide for at ændre varmeindstillingen.

Det er også muligt at få en varmeblæser med timer. På den måde kan du indstille den til at varme i et bestemt antal timer, hvorefter den slukker helt af sig selv.

Forholdsregler

Omend det er super smart med en varmeblæser, er der lige nogle ting, du bør være opmærksom på, når du har den kørende.

 • Sørg for ikke at stille brændbart materiale foran den eller i nærheden af den.
 • Den kan øge strømforbruget, hvis den bruges meget.
 • Lad den aldrig køre uden opsyn, da nogle kan overophede.

FAQ

Hvilken varmeblæser er bedst i test?

Den bedste varmeblæser i test er Stadler Form Anna. Det er en let og keramisk varmeblæser, der overbeviser med 2.000 watt og egner sig til rum på 25 m2. Den har to indstillinger samt en sikkerhedsfunktion, der sørger for, at den slukker automatisk, hvis den vælter. Bedst i test simpelthen!

Hvad koster en varmeblæser i strøm?

Det kommer an på rummets størrelse, men du skal regne med, at det koster omkring 5,4 kroner i timen at varme et mindre rum på mellem 10 og 20 m2, du bruger en varmeblæser med 2.000 watt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×