En vakuumpakker er ikke en maskine, som alle og enhver har stående i køkkenet. Har du heller ikke været så heldig at eje en vakuumpakker før, kan du med fordel gøre dig nogle nærmere overvejelser, inden du udvælger en af de 9 modeller her i vores vakuumpakker test.
Vi anbefaler dig at overveje alt fra, hvad du gerne vil give for en vakuumpakker, til hvad du skal bruge den til. Vi kommer nærmere omkring det ved en uddybning, så du hurtigt og nemt kan tage den rette beslutning.
Vi håber, du med vores hjælp bliver helt skarp på dine overvejelser og i sidste ende på, hvilken af de mange vakuumpakkere på markedet, du godt kunne tænke dig.
Hvad skal vakuumpakkeren bruges til?
Kort og godt: hvad vil du gerne bruge din kommende vakuumpakker til? Er det til at vakuumpakke fødevarer med? Til sous vide tilberedning? Eller noget helt tredje? Selvom en vakuumpakker som udgangspunkt kan bruges til det hele, kan det være en god ide at overveje nærmere, hvad du regner med at bruge den til.
For der kan være forskel på, hvor gode de er, vakuum hastighed, størrelse på poserne og meget andet. Så jo oftere du gerne vil bruge din vakuumpakker, jo hurtigere skal den også gerne være, så du ikke bliver træt af ventetiden. Dertil skal den naturligvis også være i god kvalitet, så den kan holde til at blive brugt ofte.
Opbevaring: Hold maden frisk
Er du typen, der bedst kan lide maden, når den er helt frisk? Men når du ikke altid at spise maden, inden den begynder at være en smule kedelig? Så kan vakuumpakkede fødevarer være vejen frem for dig, da det ganske enkelt holder dine råvarer friske. Det gælder uanset, om du har købt nogle bøffer hjem, du først skal bruge midt på ugen, eller du har købt en stor bunke grøntsager, som du gerne vil være sikker på holder sig resten af ugen.
Det gælder dog også, hvis du har købt kød eller grøntsager hjem, som du gerne vil fryse ned, inden de overskrider holdbarhedsdatoen. For når det er vakuumpakket, undgår du at det bliver tørt, kedeligt og alt for frossent i forhold til, hvad godt er.
Madlavning: Den populære sous vide metode
Vil du gerne kaste dig ud i sous vide tilberedning og den store verden, det nu og engang er? Så giver det god mening at investere i en god vakuumpakker. For sous vide metoden kræver netop, at råvarerne bliver vakuumpakket, inden de bliver sunket ned i det varme vand.
Læs også: Sous vide test
Det er svært at udføre sous vide tilberedning uden en vakuumpakker, da det er meget svært ellers at forsegle posen og selv skabe vakuum. Ønsker du at bruge en del tid på sous vide tilberedning, kan det især godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på det. For der er stor forskel på en vakuumpakker bedst i test og en en af de helt billige.
Prisen
Hvad vil du gerne give for en vakuumpakker? For det er ikke til at komme udenom i dine overvejelser, da de langt fra koster det samme. Du kan derfor både få billige vakuumpakkere såvel som de dyrere. Du gør din søgning efter en vakuumpakker bedst i test meget nemmere ved at beslutte dig for en bestemt prisklasse.
Alene her i vores test er der stor forskel på priserne på de forskellige vakuumpakkere. Så det kan godt betale sig at sætte dig ind i, hvad du gerne vil give, og hvad du kan få for det, du har mulighed for at give prismæssigt.
Vakuumpakker type
Selvom alle vakuumpakkere skaber vakuum og hjælper dig med at forsegle posen inden tilberedning, er der stor forskel på kvaliteten og deres egenskaber. Nogle er meget simple i designet, mens andre er så smarte, at de er håndfri. Dertil er der også nogle i så høj en kvalitet, at de er restauranter værdige.
Så hvilken type passer bedst til dig og dine udskejelser i køkkenet? Jo bedre din kommende vakuumpakker passer til dine evner, tid og lyst i køkkenet, jo mere får du ud af den – og jo gladere bliver du også for den.
I denne vakuumpakker bedst i test har vi forsøgt at finde frem til så mange forskellige typer af vakuumpakkere som muligt. Du skulle derfor gerne have et godt udgangspunkt for at finde din nye bedste ven i køkkenet.