Vaffeljern test – Bedste vaffeljern i test 2022

Læs med i vores vaffeljern test, hvor vi hjælper dig med at vælge det helt rigtige, så du får så meget ud af det som muligt. Så er der garanti for at begejstre venner og familie med lækre vafler til næste brunch.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores vaffeljern-test har vi valgt de fem bedste modeller på markedet lige nu. Der er både dobbelte vaffeljern til lækre belgiske vafler eller vaffeljern til almindelige vafler, så du er sikker på at finde lige det vaffeljern, der passer til dine behov.

I vores informative købsguide får du desuden en masse at vide om, hvad du bør overveje, inden du går ud og anskaffer dig. Du får også tips og tricks til, hvordan du bager de allerbedste og lækreste vafler på bedste vis.

Vil du gerne have et hurtigt overblik over modellerne i vores vaffeljern-test, kan du hoppe videre til vores praktiske sammenligningstabel, der giver dig et lynhurtigt overblik. Velbekomme!

Åviken 910 Elegance

bedste vaffeljern i test

Fordele
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Non-stick belægning
 • pros-icon.svg Jævn varmefordeling
 • pros-icon.svg Varmeisoleret håndtag
 • pros-icon.svg Termostatstyring
Ulemper
 • cons-icon.svg Pladerne kan ikke tages ud
 • cons-icon.svg Tungt

Detaljeret gennemgang

Med Åviken 910 Elegance-vaffeljernet bliver det en leg at lave lækre, sprøde vafler på kun to minutter, så det ingen tid tager at lave mange vafler! Et dobbelt vaffeljern, der varmer op på syv minutter. Det rustfrie stål har en praktisk non-stick belægning, der ikke kun gør det nemt at løsne vaflerne, når de er bagte, men også at rengøre pladerne efter endt brug.

Den praktiske indikatorlampe fortæller dig, når de hjerteformede vafler er færdigbagte. Du kan ydermere indstille temperaturen, så du er herre over, hvor sprøde dine vafler skal være. Vi er især vilde med, at vaffeljernet kan opbevares lodret, det det gør det nemmere at finde en plads i køkkenskabet! Desuden får du hele to vafler på én gang – dobbel op på vafler er lig med dobbel op på lækker mad! Nu skal du bare vælge, om du vil have det i tidløs sort eller elegant hvid.

Wilfa BW-1000

bedste billige vaffeljern

Fordele
 • pros-icon.svg Temperaturindstillinger
 • pros-icon.svg Kan opbevares lodret
 • pros-icon.svg Non-stick belægning
 • pros-icon.svg Indikatorlampe
Ulemper
 • cons-icon.svg Pladerne kan ikke tages ud
 • cons-icon.svg Varmeste indstilling meget varm

Detaljeret gennemgang

Er du fan af vafler, er dette Wilfa-vaffeljern det rette valg for dig. Og så kan du endda tilberede hele to vafler på én gang! Det har fem forskellige temperaturindstillinger, så du selv bestemmer, hvor varmt det skal være (vær opmærksom på, det bliver meget varmt!). Det er desuden udstyret med en praktisk lampe, der lyser, når vaflerne er bagt gyldne og sprøde. 

Den praktiske non-stick belægning sikrer nem rengøring efter endt brug. Og så kan jernet opbevares lodret, hvilket er særlig praktisk i et tæt pakket køkken. Et billigt dobbelt vaffeljern. Den eneste ulempe er, at pladerne ikke kan tages ud til rengøring, men belægningen gør til gengæld, at de er nemme at rengøre.

Sage The Smart Waffle

bedste premium vaffeljern

Fordele
 • pros-icon.svg Drypbakke
 • pros-icon.svg Jævn varmefordeling
 • pros-icon.svg 4 forudindstillede programmer
 • pros-icon.svg Timer
 • pros-icon.svg Opskrifter medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Meget tungt
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Et dobbelt vaffeljern til traditionelle belgiske vafler. Denne model er i luksusudgaven af vaffeljern og perfekt til vafler. Pladerne er fremstillet af støbejern, der giver en jævn varmefordeling og perfekte vafler, der ikke kræver yderligere fedtstof. Det dobbelte vaffeljern er udstyret med fire forudindstillede programmer: belgisk vaffel, klassisk vaffel, chokoladevaffel og vaffel lavet med kærnemælk, så alt du skal gøre er at indstille den på det rigtige program.

Ønsker du dem en smule mere sprøde, har vaffeljernet en praktisk A-Bit-More-funktion, der varmer i yderligere 30 sekunder. Vaffeljernet har derudover også en smart drypbakke. Hvis du kommer til at hælde for meget vaffeldej i, opfanges det simpelthen i drypbakken stedet for at flyde ud på bordet. Når du er færdig, tørrer du blot pladerne af med en fugtig klud, og så er det igen klar til brug! Et anderledes vaffeljern, der garanterer masser af sjov!

Gastroback 42424

bedste vaffeljern med forudindstillede programmer

Fordele
 • pros-icon.svg Non-stick belægning
 • pros-icon.svg Indikatorlampe
 • pros-icon.svg Varmeindstilling
 • pros-icon.svg Timer
 • pros-icon.svg 5 forudindstillede programmer
Ulemper
 • cons-icon.svg Brugsanvisning ikke på dansk

Detaljeret gennemgang

En belgisk vaffel til morgen, frokost eller dessert? Vi siger ja tak til tykke belgiske vafler! Det belgiske vaffeljern er et dobbelt vaffeljern og har med sine 1.600 watt masser af power, så du er sikker på at få lækre, sprøde belgiske vafler. Pladerne har en slip let belægning, der gør dem nemme at rengøre samt et smart LED-display, der nemt kan indstilles.

Det er desuden udstyret med hele fem forudindstillede programmer: belgiske vafler, klassiske vafler, chokoladevafler, vafler lavet med kærnemælk og eget program, så du er sikker på at have noget til enhver smag! Takket være varmeindstillingen kan du vælge, om du vil have bløde vafler, sprøde vafler eller helt gennembagte vafler. Uanset hvad, bliver det gode vafler! Og kommer du til at hælde dejen lidt ved siden af, opfanger rillen på siden den overskydende dej, så det eneste du skal tænke på er at bage dine vafler.

OBH Nordica 6967

bedste kompakte og lille vaffeljern

Fordele
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Non-stick-overflade
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen drypbakke

Detaljeret gennemgang

Et fint lille og billigt vaffeljern i rustfrit stål. At bage vafler tager ingen tid med dette kompakte vaffeljern. Modsat de yderligere vaffeljern har vaffeljernet er en plade til én stor, almindelig vaffel, som du kan dele i fem små hjerteformede vafler, når vaflen er bagt. En lampe indikerer, når vaffeljernet er klar til brug.

Takket være den justerbare termostat, kan du selv indstille temperaturen, når du bager vafler, så du får så en perfekt sprød vaffel. Der er desværre ingen drypbakke til at opfange overskydende dej. Til gengæld gør non-stick belægningen det dejligt nemt at rengøre dit vaffeljern. Lav luftige vafler til en absolut overkommelig pris og imponér familie og venner næste gang, du inviterer dem til brunch!

Guide

Hvem kan sige nej til en sprød og gyldenbrun vaffel? Nej, vel? Vi kan alle lide at spise vafler. Uanset om det er varme eller afkølede vafler, om det er gyldne vafler eller mørke og sprøde vafler, så er de som regel et sikkert hit til enhver morgenmad, brunch, eftermiddagskaffe eller som dessert.

Det kan dog være svært at finde rundt i de mange modeller og gøre sig klart, hvad man gerne vil have. Overordnet set er der to spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du anskaffer dig et vaffeljern.

 1. Hvilken slags vafler vil jeg gerne lave?
 2. Hvor meget kommer jeg til at bruge vaffeljernet?

Vaffeltyper og former

Der er mange typer vaffeljern på markedet. Og du kan få et, som bager én stor, rund vaffel, der efterfølgende ofte kan deles i mindre dele, som for eksempel hjerter eller trekanter.

Du kan også vælge at anskaffe dig et belgisk vaffeljern. Den belgiske vaffel er tykkere og blødere end de tynde, danske vafler, men faktisk også sødere end de tykke amerikanske vafler.

Modeller med den belgiske vaffelform er nemlig markant anderledes end de tynde vafler, som man laver i for eksempel Frankrig, men også som dem, man typisk laver i Danmark. Derfor skal du som det første overveje, hvilken slags du gerne vil bage.

Du kan selvfølgelig selv bestemme, om du vil bage amerikanske eller bage belgiske vafler i den. Det vigtigste her er at gøre sig tanker om selve formen og tykkelsen på vaflerne.

Hvor meget du bruger vaffeljernet

Dernæst bør du overveje, hvor meget du regner med at tage vaffeljernet i brug. Vil du nemlig gerne bruge vaffeljernet meget, kan det godt svare sig at investere flere penge i det.

Det kan også være en fordel at købe et såkaldt dobbelt vaffeljern, så du for eksempel får to belgiske vafler pr. bagning, hvis det er den type vaffel, du foretrækker. På den måde går bagningen en del hurtigere.

Egenskaber

Vaffeljern er efterhånden udstyret med en del praktiske egenskaber, og alt efter hvor ofte du tænker, du gerne vil bruge vaffeljernet, kan nogle af egenskaberne gøre arbejdet en del lettere for dig og derfor få dig til at bruge vaffeljernet endnu oftere.

Vi har samlet dem for dig her.

Non-stick belægning

Vil du gerne sikre dig, at rengøringen af pladerne er så nem som muligt, så sørg for at anskaffe dig en model med let slip-belægning. De fleste vaffeljern har en praktisk non-stick belægning, der gør, at vaflen ikke hænger fast i pladen, når den er bagt, og så letter belægningen også rengøringen.

Aftagelige plader

Ikke alle vaffeljern har aftagelige plader eller plader, der kan tåle opvaskemaskine. Igen er det en prioriteringssag, men det er da dejlig nemt bare lige at skulle tage dem ud og sætte dem i opvaskemaskinen efter endt bagning, og så ellers lade opvaskemaskinen klare resten, mens du nyder vaflerne!

Justerbart termometer

Vil du bruge vaffeljernet til forskellige ting eller selv kunne bestemme, hvor sprøde vaflerne skal være, er det vigtigt, at du kan indstille varmen manuelt. Ikke alle vaffeljern har en justerbar varmeindstilling, hvilket er noget, du bør være opmærksom på, når du anskaffer dig et.

Det kan jo også være, du gerne vil være fri for at skulle indstille varmen. Vælg i så fald en model, der automatisk indstiller den rette temperatur.

Varmedistribution

Det er meget vigtigt, at pladerne giver en jævn og ligelig fordelt varmedistribution, så dine vafler bages jævn over det hele.

Du kan eventuelt følge vores tips forneden til en god og jævn varmefordeling, hvis det er noget, du synes er lidt svært.

Dryprille

Har du før lavet vafler, ved du, hvor irriterende det er, når dejen løber ud over siden og ned på bordet! Det kan nemlig give et værre griseri! Det kan du dog undgå ved at købe et vaffeljern med drypbakke, der opfanger dejen og på den måde forhindrer det i at løbe ned på bordet.

Multifunktionelle vaffeljern

Vil du kunne bruge jernet til at bage små pandekager, doughnuts, bagels udover vafler, så kan det være en idé at investere i et multifunktionelt vaffeljern som tefal snack collection multijern, der består af mange forskellige plader, der kan sættes i samme vaffeljern.

I deres tefal snack collection kan pladerne desuden komme i opvaskemaskine.

Sådan bager du de bedste vafler

Resultatet afhænger naturligvis af vaffeljernet, og om det er et godt vaffeljern eller en god vaffelmaskine. Det er ligemeget, om du gerne vil bage vaflerne som den klassiske vaffel, for eksempel hjerteformede vaffel, eller om du vil lave en belgisk vaffel. Vores tips her sørger for, at du altid får et godt og lækkert resultat, så du kan servere en skøn gylden vaffel, der vil begejstre din familie og venner hver eneste gang!

 • Klumpet dej

Bliver din dej altid lidt klumpet? Så kan du med fordel sigte melet, inden du rører det sammen med resten af ingredienserne.

Du kan også vælge først at røre dejen sammen og derefter sigte dejen igennem en si. Brug i så fald en dejskraber til at presse dejen igennem siens huller.

 • Sprødere vafler

Jo mere fedtstof der kommer i dejen, desto sprødere bliver vaflerne i sidste ende. Så vil du gerne have dem meget sprøde, skal der på bedste brødrene Price vis simpelthen mere smør i.

 • Den rette dosering

Det kan være lidt svært at vide, præcis hvor meget dej der skal i vaffeljernet. Det bliver dog meget nemmere at dosere den rette mængde dej, hvis du bruger en ske til at øse med.

Du kan også vælge at bruge en kande, en flaske eller lignende og så markere på selve kanden, hvor stor en mængde af dejen der skal til for at få den perfekte mængde til én vaffel.

Du skal nok lige lære dit vaffeljern at kende, men har du først luret den rette mængde, bliver det hele meget nemmere!

 • Jævn varmefordeling

Har du svært ved at finde den rette varmefordeling, kan du prøve at vende vaffeljernet under bagningen.

Dejen begynder at bage fra det øjeblik, den rammer de varme plader. Den rammer dog først de øverste plader, når dejen begynder at hæve. Ved at vende vaffeljernet, kommer den øverste del af vaflerne også til at ramme den varme plade.

Pas dog på, at dejen ikke løber ud, når du gør dette, så prøv dig forsigtigt frem.

 • Vaflerne bliver for bløde og fugtige efter bagning

Vi har tendens til at lægge vaflerne på en tallerken eller en serviet, når vi tager dem af pladerne. Men det er faktisk meget bedre at lægge de bagte vafler på en rist i stedet for en lukket flade som for eksempel en tallerken. På den måde undgår du, at de bliver bløde og får i stedet en lækker, sprød konsistens.

 • Opbevaring af overskydende vafler

Har du bagt for mange vafler, kan de sagtens holde sig i køleskabet i cirka et døgn.

 • Frys de overskydende vafler

Du kan også fryse vaflerne. Lad dem afkøle på en rist, og læg derefter et stykke madpapir imellem hver enkelt vaffel, så de ikke klistrer sammen.

 • Opvarmning af vafler

Hvis du gerne vil bage dem i forvejen, kan du varme dem inden servering. Du kan gøre dette ved at lægge dem på en rist og bage dem i ovnen, varme dem på en brødrister eller sågar i vaffeljernet. Smart!

 • Forbered dejen dagen inden

Vil du helst servere helt friskbagte vafler om morgenen, kan du sagtens røre dejen og sætte den i køleskabet natten over, så det eneste du behøver gøre, når du står op, er at bage. Dejen kan holde sig i køleskabet i omkring 2-3 dage.

Brug dit vaffeljern på mange måder

Jeg har købt et vaffeljern udelukkende med det formål at lave vafler, tænker du måske, men du kan faktisk bruge det til en hel masse.

Du kunne også eksperimentere med forskellige slags kager.

Hvorfor ikke bage dine brownies i vaffeljernet? De bliver ikke kun lækre, men får også en smuk og anderledes form, der helt sikkert vil begejstre ved eftermiddagskaffen!

Men det er ikke kun til søde kager og desserter, vaffeljernet kan tages i brug. Du kunne for eksempel bruge det til at lave en lækker omelet!

Pisk æg med salt og peber og eventuelt nogle krydderurter og/eller grøntsager (hakket eller skåret i mindre stykker), og hæld massen i vaffeljernet. Da pladerne opvarmes på begge sider, er det faktisk overraskende godt til at lave omeletter med!

FAQ

Hvilket vaffeljern er bedst i test?

Det bedste vaffeljern i test er Åviken 910 Elegance, der varmer op på små syv minutter og bager vaflerne gyldne og sprøde på sølle to minutter! Det traditionelle vaffeljern giver dig to hjerteformede vafler eller otte små. Du kan selv indstille temperaturen, og takket være let slip-belægningen er pladerne særlig nemme at rengøre.

Hvorfor bliver mine vafler bløde?

Det kan der være to grunde til. Den ene er, at de ikke er blevet bagt længe nok. Den anden er, at du lægger dem over på en tallerken efter endt bagning. Læg dem i stedet på en rist, så skulle de gerne blive dejligt sprøde!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×