Trykkoger test: Se de bedste trykkogere

Vil du gerne prøve noget nyt? Og vil du gerne lave lækre simreretter på ingen tid? Så er du kommet til det rette sted, da det netop er, hvad du kan få ud af at bruge en trykkoger. I vores trykkoger test guider vi dig til de bedste modeller på markedet.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

WMF Perfect Plus trykkoger stål/grå 4,5 liter
TESTVINDER

WMF Perfect Plus trykkoger stål/grå 4,5 liter

WMF Perfect Plus trykkoger er en af de bedste trykkogere, du finder på markedet lige nu. Den er nem at bruge, har en god kapacitet og er lavet i stærke og holdbare materialer, som gør…

WMF Perfect Plus trykkoger stål/grå 4,5 liter 1

WMF Perfect Plus trykkoger stål/grå 4,5 liter

Crock-Pot CSC051 5

Crock-Pot CSC051

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er ikke noget så lækkert som en god simreret. Men, de tager bare så lang tid om at tilberede. Sådan behøver det ikke være længere takket være en trykkoger. Det er ikke et køkkenredskab, som har fået meget opmærksomhed i de danske køkkener, men flere og flere er ved at få øjnene op for det fantastiske redskab det i virkeligheden er.

Har du også fået øjnene op for, at det kan give dig bedre madoplevelser i køkkenet, uden du behøver bruge mere tid på det, kan du med hjælp fra vores trykkoger test finde frem til den bedste trykkoger til dit behov. Vi har taget udgangspunkt i de bedste trykkogere på markedet, så du får succes i køkkenet fra første øjeblik.

Vil du gerne prøve noget nyt i køkkenet, hjælper vi dig herunder godt på vej. Efter en del research og mange uvildige tests og anmeldelser er vi kommet frem til de fem bedste trykkogere, der er på markedet lige nu.

Du behøver derfor ikke selv lede internettet tyndt, da vi har gjort det hårde arbejde for dig og fundet frem til forskellige trykkogere, som alle fortjener en plads i vores trykkoger test. For at gøre det endnu nemmere for dig, kommer vi ind på fordele og ulemper, og hvad der karakteriserer det enkelte produkt. Det skulle meget gerne hjælpe dig til at vælge den helt rette model.

Brug gerne god tid på at læse detaljerne, så du kommer herfra med en trykkoger, der lever op til de forventninger, du har.

Rigtig god læsning og jagt på den bedste trykkoger.

WMF Perfect Plus trykkoger stål/grå 4,5 liter

WMF Perfect Plus trykkoger stål/grå 4,5 liter
Fordele
 • pros-icon.svg Fungerer på alle komfurtyper
 • pros-icon.svg Er i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav kapacitet
 • cons-icon.svg En dyr trykkoger

Detaljeret gennemgang

WMF Perfect Plus trykkoger er en af de bedste trykkogere, du finder på markedet lige nu. Den er nem at bruge, har en god kapacitet og er lavet i stærke og holdbare materialer, som gør det muligt for dig at lave mad i den dag efter dag, år efter år.

Med denne trykkoger behøver du ikke frygte, om dit nuværende komfur går i stykker og skal udskiftes med en anden type, eller om den virker på sommerhusets komfur. Den er effektiv og kommer hurtigt op i en høj temperatur og tryk som skal til for at lave mørt kød og lækre fiskeretter.

En trykkoger, der holder længe

Denne WMF trykkoger er lavet i rustfrit stål, hvilket har den fordel, at du kan regne med at have din trykkoger i mange år. Det er også en af grundende til, at den er med i vores trykkoger test – for jo længere holdbarhed, jo større glæde får du af den.

Den tåler også at komme i opvaskemaskine men har dog bedst af, at du vasker den op i hånden.

Fordele
 • pros-icon.svg God kapacitet
 • pros-icon.svg Kan bruges på alle kogeplader
Ulemper
 • cons-icon.svg Vi har ikke kunne finde nogen ulemper

Detaljeret gennemgang

Med Tefal Trykkoger Secure 5 Neo 6L er det nemmere end før at tilberede maden perfekt. Den kan bruges på ethvert komfur og giver brugeren mulighed for at justere madlavningshastigning efter den type af mad, der bliver lavet. Med sikkerhedsventiler, forsegling og et låsbart låg er den sikker i brug.

Vil du gerne være sikker på at erhverve dig et køkkenredskab, der holder i mange år, kan du roligt vælge denne smarte trykkoger fra Tefal. For med hele 10 års garanti på denne model er der ingen tvivl om, at kvaliteten og holdbarheden er i orden – præcis som det skal være. Der er derfor til mange lækre simreretter nu og i fremtiden.

Smart dampkurv til grøntsager

Trykkogeren holder ikke kun længe i brug, den giver dig også mulighed for at tilberede grøntsager helt perfekt. Med i købet af trykkogeren følger der nemlig en smart dampkurv med, som giver dig alletiders mulighed for at tilberede grøntsager perfekt. Den er nem at bruge og er også, hvad andre brugere fremhæver ved modellen.

Kan bruges til alle typer af kogeplader

Den måske bedste feature ved denne tryk koger er, at den kan bruges til alle typer af kogeplader. Det gælder keramisk, gas, induktion, halogen og forseglet plade – intet mindre. Skulle du derfor få nyt komfur på et tidspunkt, kan den stadig benyttes.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Meget høj kapacitet
 • pros-icon.svg Har perforeret indsats til dampning af grøntsager m.m.
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr trykkoger

Detaljeret gennemgang

Med en trykkoger fra Fissler er der ikke langt til den gode mad. Trykkogeren her har en indikator med to forskellige indstillinger til madlavning. Der kan derfor laves alt fra fisk til gryderetter. Hvor højt trykket er, kan der følges med i på den integrerede indikator. Den er nem i brug og kan også benyttes uden tryk.

Med denne trykkoger behøver du bestemt ikke gå på kompromis med den mad, du gerne vil lave. For den har nemlig to forskellige madlavningsindstillinger til henholdvis følsomt mad (fisk og grøntsager) og hurtigere mad (supper, gryderetter og kød). Sammen med den perforerede indsats er det også muligt nænsomt at dampe både fisk og grøntsager, så det bliver perfekt tilberedt.

Endeligt kan du også altid følge med i trykkogningsprocessen, da den har en indikator for det. Når den er grøn, begynder tilberedningen, mens gul betyder, at varmen skal sænkes. Og bliver den rød, er temperaturen høj.

Spar op til 70% i tilberedningstid

Trykkogeren fra Fissler kan faktisk spare dig helt op til 70% i tilberedningstid sammenlignet med en almindelig gryde. Det gør det meget sjovere og nemmere at lave gryderetter, simreretter og lækre fiskeretter. Fordelen er også, at maden beholder farven, og at vitaminer og mineraler bliver bevaret.

Den hurtige tilberedningstid betyder selvfølgelig også, at du sparer penge på strøm – så der er kun fordele ved at investere i denne trykkoger, hvis du er glad for at lave mad.

Dine fingre er sikre

Temperaturen bliver høj i en trykkoger som denne, men det er ikke noget, du behøver bekymre dig om, da Vitavit Premium har et sikkerhedshåndtag. Du kan derfor nemt tage trykkogeren af og på kogepladen alt efter, hvad du tilbereder.

Fordele
 • pros-icon.svg Til alle typer af komfur
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg God kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke indikatorer

Detaljeret gennemgang

Funktion trykkoger er en flot og god trykkoger, der gør det muligt at spare masser af tid i køkkenet. Med en 3-trins sikkerhedsanordning kan låget ikke åbnes, mens gryden er i brug. Der medfølger også en si til lynhurtig dampning af grøntsager og fisk.

Selvom gryden måske normalt er gemt væk i et skab, gør det ikke noget, at denne trykkoger har et flot og stilfuldt design. Det gør det kun endnu mere attraktivt at benytte den til madlavning i hverdagen. Det er en meget solid gryde, som uden tvivl kan holde til at blive brugt i mange år – også selvom du bruger den flere gange i ugen. Det specialdesignede låg slutter desuden tæt om gryden og sikrer, at trykket holdes, som det skal.

Kapacitet på 6 liter

Med en kapacitet på hele 6 liter, er der mulighed for at lave suppe i massevis eller gryderet til fødselsdage eller andre begivenheder, hvor mange mennesker skal samles hos dig. Det er en perfekt størrelse og gør det også muligt at håndtere den, uden den bliver for tung eller uhandy.

Med til trykkogeren følger der også en dampindsats, som kan bruges til tilberedning af lækre grøntsager og frisk frisk.

Virker på alle typer af kogeplader

Trykkogeren fra Funktion er designet til at kunne bruges på alle typer af kogeplader. Det har derfor ingen indflydelse, om du har induktion eller gas, da gryden tager godt imod varmen uanset, hvad der bruges. Du kan derfor også sagtens tage den med i sommerhuset, i campingvognen eller med på ferie uden problemer.

Crock-Pot CSC051

Crock-Pot CSC051
Fordele
 • pros-icon.svg Det er en elektrisk trykkoger
 • pros-icon.svg Mange madinstillinger
 • pros-icon.svg Opskriftshæfte medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Vi har ikke fundet nogen ulemper ved trykkogeren

Detaljeret gennemgang

Crock-Pot trykkoger skiller sig ud fra de øvrige modeller i testen, da den er en elektrisk trykkoger. Ved et tryk på nogle knapper, kan maden derfor stå og passe sig selv midt på køkkenbordet! Den har desuden otte forudindstillede madindstillinger. Har du brug for inspiration til madlavning, følger der også en opskriftsbog med i handlen.

Med denne smarte trykkoger fra Crock-Pot er det vitterligt så let som en leg at lave mad i køkkenet. For med otte forudindstillede madindstillinger, der kan sættes i gang med et tryk på en knap, er det lettere end før at tilberede maden. Med gryden kan du tilberede alt lige fra gryderetter og risotto til supper og youghurt. Men, du kan også vælge bruning og slowcooking!

Der er stort set ikke de retter, du ikke kan lave med denne fantastiske trykkoger.

Nem rengøring

Crock-Pot trykkoger har nonstick-belægning, hvilket gør det nemt at gøre den ren. Den tåler desuden også at komme i opvaskemaskinen, men holder længere, hvis du vasker den op i hånden. Vil du rigtig gerne prøve at begynde at lave mad i trykkoger, er denne et ret godt bud på det, fordi den er så nem at have med at gøre fra start til slut.

Få inspiration til maden med et opskriftshæfte

Det er lige før, du heller ikke selv behøver finde på nogle retter, da Crock-Pot også hjælper dig med inspiration til maden. Du kan derfor vitterligt komme i gang med at bruge den med det samme, da du ikke først behøver sætte dig ind i, hvilke retter det er muligt at lave med den.

Den fortjener derfor på alle måder at være en del af vores trykkoger test.

Guide

En trykkoger er et fantastisk køkkenredskab. Men inden du lægger dig fast på trykkogeren fra Crock-Pot eller WMF, bør du gøre dig nogle overvejelser først. En trykkoger er lavet til at holde i mange år – og hvis du skal være glad for den i samtlige af de år, du bruger den, skal det også være den rette, du vælger.

Vi har allerede gjort meget for at specficere, hvad de enkelte trykkogere kan, men vi hjælper dig lidt mere på vej herunder.

Inden du køber trykkogeren anbefaler vi nemlig, at du overvejer følgende:

 • Hvilken mad skal den kunne hjælpe dig med at lave?
 • Hvor hurtig skal den være til at koge maden?
 • Hvilke behov har du?
 • Hvor stor en kapacitet skal den have?
 • Hvad er dit budget?

Vi håber, det kan hjælpe dig endnu mere til at træffe det rette valg og vælge den af de fem i vores trykkoger test, som er absolut bedst for dig.

Trykkoger mad

Først og fremmest er det en god ide at få afdækket, hvilket trykkoger mad den er i stand til at hjælpe dig med at lave. Dette er der stor forskel på, særligt fordi der også er forskel på kapacitet og dermed, hvad der kan lade sig gøre.

Du bør især lægge mærke til, om de forskellige trykkogere, du har udset dig, kommer med en indsats til dampning af mad. For det giver dig nemlig også mulighed for at lave lækre fiskeretter og saftige, møre grøntsager.

Vil du gerne have alt, hvad den kan trække, bør du se nærmere på en elektrisk trykkoger, som den vi har sidst i vores trykkoger test, da den både kan lave simreretter på rekordtid og slowcooke retter, som har bedre af at have lang tilberedningstid – dog uden du selv behøver holde øje med det hele tiden.

Trykkoger tider

Hvor hurtig skal den være til at tilberede din mad? Det er en god ting at have med in mente, når du ser dig om efter en trykkoger. De trykkogere vi har valgt ud til vores test er dog meget ens på dette punkt, da de tilbereder maden 70-80% hurtigere end almindelige gryder.

Køb ud fra behov

Vi anbefaler altid, at du og andre køber ud fra de behov, du har. Så selvom vi måske synes, at WMF er den bedste model, er det ikke nødvendigvis den bedste for dig og det, du gerne vil bruge den til. Læs derfor gerne beskrivelserne og specifikationerne nøje, så du får købt den helt rette hjem. Du skal gerne blive glad for den, så brug hellere lidt længere tid på det, end hvad du måske ellers ville gøre, da det giver dig det bedste udgangspunkt for at vælge den bedste trykkoger.

Kapacitet

Hvor meget mad vil du gerne kunne tilberede ad gangen? Selvom vores trykkogere ligner hinanden meget ved første øjekast, er der stor forskel på kapaciteten. Den største i vores trykkoger test har en kapacitet på hele 10 liter, mens den mindste kun har en kapacitet på 4,5 liter.

Skal du derfor lave mad til storfamilien, er det naturligvis at foretrække med en høj kapacitet, mens det selvfølgelig omvendt er rigeligt med 4,5 liter, hvis du bare er dig selv eller blot engang imellem gerne vil lave simremad.

Pris

Hvad er dit budget? Det er så absolut væsentligt, da de billigste trykkogere i vores test fås for under 500 kroner, mens de dyreste fås for mere end 1.500 kroner. Der er derfor stor forskel på, hvad du skal slippe for de enkelte modeller. Inden du derfor kigger nærmere på nogle bestemte modeller, kan det være en god ide at sortere dem fra, som du enten synes bliver for billige eller for dyre. Så har du nemlig allerede sorteret dem fra, som prismæssigt ikke er muligt eller i din interesse.

FAQ

Hvad er en trykkoger?

En trykkoger er et praktisk køkkenredskab, som danskerne ikke før nu har taget til sig. Det smarte ved en trykkoger er, at den giver dig mulighed for at lave simreretter og andre kødretter, der ellers normalt er meget tidskrævende, på meget kortere tid. En trykkoger gør det, at den reducerer retters tilberedningstid med helt op til 80% af den normale kogetid. Da den samtidig med er nem at bruge, er det lige pludselig en fornøjelse at lave simreretter og andre lækre retter, der normalt tager lang tid at tilberede. En sidste fordel ved at bruge en trykkoger er, at vitaminer og mineraler i langt højere grad bliver bevaret i råvarerne, fordi tilberedningstiden er kortere. Overvejer du derfor at købe en trykkoger, og at kaste dig ud i madlavning med den, kan det kun blive en succes.

Hvordan virker en trykkoger?

Når man bruger en trykkoger, bliver maden tilberedt ved en højere temperatur end i en almindelig gryde. Det nedsætter helt naturligt kogetiden. Faktisk halveres kogetiden for hver 10 grader, temperaturen stiger – og da temperaturen i en almindelig gryde ikke kan komme over 100 grader celcius, kan kogetiden ikke nedsættes. En trykkoger fungerer ved, at der bliver fastspændt et tætsluttende låg. Det forhindrer dampen i at komme ud, som så får tykket til at stige. Trykket kan dog maksimalt stige så meget, at temperaturen når op på 116 grader celcius. For at holde vandet så varmt og trykket så højt, er der en trykregulator på trykkogeren. Bliver ventilen stoppet til, er der også flere sikkerhedsanordninger, så dampen kan slippe ud.

Hvad er den bedste trykkoger?

Vi fristes i høj grad til at sige, at trykkogeren fra Crock-Pot er den bedste her i vores test. Med det sagt betyder det ikke, at du ikke får stor glæde ved at vælge en af de andre. Men, det er en gryde, der skiller sig ud fra resten, simpelthen fordi den er en kombineret trykkoger og slowcooker. Det åbner for lidt flere muligheder – og da den er elektrisk, er den også lidt nemmere at have med at gøre i hverdagen. Trykkogeren er dog også kun den bedste, hvis du har behov for otte forudindstillede madindstillinger og en gryde, der er elektrisk. Hvis ikke du har dette, bør du også tage et nærmere kig på de øvrige trykkogere, da de så med al sandsynlighed vil passe bedre til dine behov. Inden du tager den endelige beslutning, bør du gøre dig nogle overvejelser først og læse samtlige beskrivelser og specifikationer igennem, så du er helt sikker på, at du vælger den rette her fra vores trykkoger test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×