Toaster test – Den bedste toastmaskine 2022

I denne toaster test har vi undersøgt markedet for toastere og udvalgt de fem bedste toastere i forskellige prisklasser og med forskellige specifikationer. Der vil helt sikkert være en toaster, der passer til dig.
Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Sage The Perfect Press 3
bedste premium

Sage The Perfect Press

Tefal SW852D 4
bedste multijern

Tefal SW852D

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en toaster kan du nemt og hurtigt lave en lækker klassisk toast eller sandwich. Du kan desuden få toastmaskiner med forskellige aftagelige plader, så du kan variere dine måltider på toasteren. En toaster fylder ikke ret med i køkkenet, men det kan hurtigt blive en uundværlig køkkenmaskine, som både voksne og børn vil elske.

I vores købsguide hjælper vi dig med at vælge den bedste toastmaskine til dig. Vi har samlet al vores viden og gennemgår nogle af de egenskaber, som du bør være opmærksom på, når du skal ud og købe din nye toaster. For et hurtigt og overskueligt overblik kan du gå direkte til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Non-stick belægning 
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Med cool-touch håndtag 
Ulemper
 • cons-icon.svg Kommer ikke med aftagelige plader 

Detaljeret gennemgang

Denne sandwich toaster fra Krups klarer sig bedst i vores toaster test. Den kommer i et flot og stilrent design, som vil se flot ud i dit køkken. Den kommer i et mat sort design, og så er den yderst nem at anvende.

Denne toaster er særligt velegnet til tykke skiver brød grundet det ekstra dybe plader, som selvfølgelig er udviklet med en non-stick belægning. Det betyder, at du kan lave sprøde toast og grillet sandwich helt uden, at det brænder på. Samtidig betyder det, at det er afsindig nemt at rengøre pladerne efter brug.

Toasteren har et cool-touch håndtag, så du aldrig risikerer at brænde fingrene, når din toaster er færdig med at tilberede din toast eller sandwich. Dog skal du selvfølgelig være opmærksom på pladernes varme non-stick overflade, som naturligvis vil være varm.

Det er en simpel toaster, som kan tilberede to toasts ad gangen, og udseendemæssigt er det en af de mere moderne toastere. En lille lampe viser dig desuden, når maskinen er opvarmet og klar til brug.

Denne toaster fra Krups er en effektiv toaster og er blandt de bedste toastere på markedet, og den vil helt sikkert også passe godt til dig og dit hjem. Vær dog opmærksom på, at pladerne ikke kan udskiftes.

Fordele
 • pros-icon.svg To store plader, der ikke deler din sandwich over
 • pros-icon.svg Kan opbevares lodret 
 • pros-icon.svg Perfekt som panini grill
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke med udskiftelige plader 

Detaljeret gennemgang

Denne toaster fra OBH Nordica er særligt god, hvis du elsker at lave panini i en toaster. Den kommer nemlig med et sæt panini-plader med non-stick belægning, som er perfekte til formålet.

Den er velegnet til både flade og store sandwiches, og den opvarmes hurtigt. Varmen fordeles jævnt over pladerne og sikrer sprøde toasts. Du kan selv bestemme, hvor mange du vil tilberede ad gangen, da panini-pladen ikke er opdelt i rum. Det betyder også, at du kan lave én stor panini uden, at toasteren skærer dem over, som ved en almindelig toaster.

Med en slip let-belægning er toasteren utrolig nem at rengøre, og du kan blot tørre pladerne med en klud efter brug.

Denne OBH toastmaskine kommer desuden med en dryp- og krummebakke, som opsamler overskydende fedt og krummer. Det er med til at minimere både røg og lugt. Den lille bakke kan nemt tages ud og rengøres.

Det er den perfekte toaster til dig, der ønsker en kompakt toaster, som kan lave både sandwich, panini og toasts på et øjeblik. Den producerer nemlig en rigtig god varme, og så fylder den ikke ret meget sammenlignet med nogle af de andre toastere på markedet.

Sage The Perfect Press

bedste premium

Sage The Perfect Press
Fordele
 • pros-icon.svg Særligt hængsel sikrer et kontrolleret tryk på din toast eller sandwich 
 • pros-icon.svg Perfekt til højtbelagte sandwiches 
 • pros-icon.svg Sikrer en jævn tilberedning
Ulemper
 • cons-icon.svg Den fylder en del i køkkenskabet eller på køkkenbordet

Detaljeret gennemgang

Toasteren fra Saga er luksusudgaven, når du skal have fat i en god toaster. Den er udstyret med to store, flade plader med non-stick belægning. De flade plader betyder, at du kan grille din toast eller sandwich nærmest uanset størrelse. Desuden undgår du riller eller, at toasteren skærer din sandwich over.

Det er den oplagte sandwich toaster, da den har et særligt Crush Control-hængsel, som betyder, at toasteren åbner og lukker på en særlig måde, så der er plads til de helt store sandwich uden, at de bliver mast. Hængslet sørger for et kontrolleret tryk.

Er du mere til en klassisk toast kan denne sandwichtoaster dog også sagtens bruge, og du kan være sikker på, at varmen fordeles helt perfekt, og at den optimale temperatur holdes konstant. Grundet det store størrelse på non-stick pladerne kan du endda lave mange toast hurtigt.

Toasteren tændes og slukkes ved hjælp af en lille knap på siden, og når du skal rengøre toasteren, er det bare at finde en klud frem og tørre pladerne af. Med denne toaster bliver det nemt og lækkert at lave adskillige toasts og sandwiches, og du opnår perfekt resultater med en sprød ydre og en luftig indre.

Tefal SW852D

bedste multijern

Tefal SW852D
Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel toaster 
 • pros-icon.svg Med aftagelige grillplader 
 • pros-icon.svg Fordeler varmen perfekt 
Ulemper
 • cons-icon.svg Toppen bliver meget varm

Detaljeret gennemgang

Med denne toaster fra Tefal hedder også Tefal Snack Collection. Det er nemlig en multifunktionel, som kan lave mange forskellige snacks grundet de aftagelige plader, som naturligvis alle kommer med en god non-stick belægning.

Med Tefal Snack Collection er det muligt at tilkøbe alverdens forskellige plader herunder plader til at tilberede traditionelle toasts, sandwiches, hjerteformede vafler og donuts. Når du køber toasteren fra Tefal Snack Collection medfølger en plade til club sandwiches samt til belgiske vafler. Derudover kan du vælge at tilkøbe de ti andre plader.

Denne toaster er således en alsidig toastmaskine, som kan bruges til lidt af hvert. Hvis du både elsker at lave toast og dessert som pandekager og vafler, så vil denne toaster være det oplagte valg.

Toasteren er desuden i rigtig god kvalitet, og den varmer op lynhurtigt, og varmen fordeles perfekt på hele pladen. Den kommer i rustfrit stål, og pladerne med non-stick belægning er lette at rengøre, og de tåler opvaskemaskine, hvilket gør det endnu nemmere at rengøre.

Med Tefal Snack Collection som en del af dit køkken bliver det altså lidt sjovere at tilberede forskellige snacks – og så er det altså bare nemt og hurtigt. Desuden sparer du en masse plads, ved kun at have én maskine til det hele.

Severin SA 2968

bedste lille toaster

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt sandwich toaster 
 • pros-icon.svg Med aftagelige plader
 • pros-icon.svg Varmeisoleret kabinet
Ulemper
 • cons-icon.svg En smule lang tid om at blive ordentlig varm

Detaljeret gennemgang

Denne sandwich toaster fra Severin er et godt valg til det lille køkken, da den ikke fylder ret meget trods de mange muligheder, den giver dig. Det er nemlig muligt at udskifte toasterens plader, så du kan lave alt fra sandwich til vafler.

Toasteren er udviklet i et varmeisoleret kabinet, der betyder, at du undgår at brænde dig, når du rører ved toasteren. Det betyder også, at den er modstandsdygtig overfor skrammer. Dog er selve midten af toasteren udviklet i rustfrit stål, hvilket bliver varmt.

Alle pladerne kommer med en praktisk non-stick belægning, som betyder, at du ikke skal bruge meget fedtstof for at få lækre toast. Faktisk kan du helt droppe fedtstoffet, og stadig få gode resultater, der ikke brænder på, og det bidrager til en nem rengøring.

En lille lysindikator på låget viser, når maskinen er varmet op og klar til brug. Og så er det ellers bare i gang med at tilberede måltider. Toasteren kommer desuden med skridsikre fødder, så den ikke kan skubbes rundt på bordet.

Her får du altså en lille multifunktionel maskine, som både er vaffeljern og toaster i én. Det er således et fint alternativ til Tefal toastmaskine med udskiftelige plader.

Guide

Der er flere overvejelser at gøre sig, når man skal ud og købe en toaster. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man har brug for i en toaster, og derfor bør du tænke over dine egne behov og ønsker til en toaster. Det er både i forhold til størrelse, funktioner og type af toast.

I denne købsguide vil vi forsøge at hjælpe dig på vej i forhold til at vælge den helt rigtige toaster for dig.

Almindelige toastere vs multifunktionelle

Det er muligt at få fat i en helt almindelig toastmaskine, som kan lave de traditionelle club sandwiches, som man kender fra restauranter og cafeer. Et sådan toastjern er udstyret med to plader, som ikke kan udskiftes – én i bunden og én i toppen. Som regel vil pladerne være delt op, så du kan lave to ad gangen.

Er du interesseret i at kunne tilberede flere forskellige ting med din toaster, kan det være en god ide at se efter en multifunktionel model, hvor du får en toaster med udskiftelige plader. Her er det muligt at udskifte pladerne, så du eksempelvis både kan lave sandwich, toast, vafler og pandekager. Det giver helt nye muligheder med en toaster.

Nogle modeller er endda lavet sådan, at du ikke behøver at klappe den sammen. På den måde bliver det også muligt at tilberede kød eller grøntsager eller blot riste brød. I vores toaster test testede vi to forskellige bud på en multifunktionel toastmaskine.

Nyttige funktioner

En toaster er en rimelig simpel køkkenmaskine, og de er nemme at anvende – selv for børn. Enten tænder toasteren automatisk, når du sætter den til strøm, og ellers er der en tænd/sluk-knap. Det er som regel det eneste, som du kan indstille på ved en toaster. De fleste regulerer nemlig selv varmen og har én fast varmeindstilling. Dog er det muligt at finde toastere, hvor du kan justere temperaturen.

En funktion, der kan være nyttig, er en lysindikator, der viser, hvornår toasteren er klar til brug. Dertil kan du også få toastere, hvor en knap lyser, når din toast er færdigtilberedt. Det er dog ikke en standardindstilling, og det fleste har kun en indikator for, når den er varm nok til at bruge.

Krummebakke

En krummebakke er nok ikke en decideret funktion til din toaster, men det er alligevel værd at nævne. Nogle toastere er udstyret med en lille krumme- eller drypbakke, som opsamler fedtstof og krummer. Det kan nemt rengøres, og så undgår du at svine på køkkenbordet.

Sikkerhed

Du bør også overveje materialet, som toasteren er lavet af. Det kan eksempelvis være en vigtig faktor for dig, at have en toastmaskine med cool-touch, så man undgår at brænde sig. Det kan særligt være en fordel, hvis der er børn, der skal kunne betjene toasteren. Her er det muligt både at få toastere, hvor det kun er håndtaget, der ikke bliver varmt samt toastere, hvor det er hele den ydre del, der forbliver kølig.

Ofte vil en del af toasteren også være fremstillet i rustfri stål, hvilket kan blive meget varmt. Det hjælper naturligvis også maskinen med at blive godt varm, når den kan tilberede din mad hurtigt og effektivt.

Af sikkerhedsmæssige grunde er det vigtigt at undersøge toasterens materiale. Nogle toastere kan nemlig blive op til 100 C. udenpå, og så er der en decideret sikkerhedsmæssig risiko. Derfor bør du være opmærksom på dette.

Varmeplader

Pladernes materiale er også væsentligt. Her kan det være en god ide at gå efter en toaster med non-stick belægning, så maden ikke brænder på, og så pladerne er nemme at rengøre efter endt brug. Langt de fleste toastere er udstyret med denne type plader efterhånden, men vær alligevel opmærksom på det, da det giver en meget bedre brugeroplevelse.

Når du vælger en toaster med non-stick plader mindsker du også behovet for fedtstof, hvilket sikrer en fedtfattig tilberedning. Der er således flere gode grunde til at vælge en toaster eller sandwichtoaster med non-stick plader.

Udover pladernes materiale er det også væsentligt at vælge en toaster med den type eller de typer plader, som du ønsker at bruge. Som nævnt er dette nemlig noget, som varierer.

Toastlomme eller grillplade

Der findes overordnet to typer af plader: Der er dem med toast-lomme og dem som er en stor grillrist. En toaster med toast-lomme har som regel plads til to gange toast, der kan ligge ved siden af hinanden. En af fordelene ved en toast-lomme er, at det som regel sikrer en meget jævn varmefordeling, og samtidig sørger udformningen for, at indholdet i din toast ikke løber ud.

Med en toast-lomme er det dog ofte sådan, at brødet skal have en bestemt størrelse for at passe ned i lommerne. Det mindsker den alsidige brug af toasteren. Vælger du derimod en toaster med én stor overflade, får du mange muligheder til at lave toasts og sandwiches i forskellige størrelser. Denne type toaster vil ofte blive kaldt en panini grill.

Du bør derfor overveje, hvad dit behov er til din nye toaster, inden du beslutter, hvilke typer plader der passer bedst til dig.

Energiforbrug

Generelt bruger en toaster ikke ret meget strøm, og du vil ofte kun have den tændt i kort tid ad gangen. Hvis alternativet er at varme dit brød i en ovn, vil en toaster uden tvivl være de miljøbevidste valg. En toaster bruger som regel 600 og 1.500 W, og dette er ofte angivet fra producentens side, så du nemt kan se det.

Brug af toaster

Din toaster kan som nævnt bruges til alverdens tilberedninger alt afhængig af, hvilken type du vælger. Du kan variere dine toasts præcis som du ønsker, og det er vel egentlig bare at prøve sig frem. Hvis du ønsker en rigtig god sprød ydre, kan det være en god ide at smøre ydersiderne af brødet. Sådan opnår du det bedste resultat.

FAQ

Hvilken toaster er bedst i test?

Den bedste toaster i test er Krups FDK452 Sandwichgrill. Her får du en alsidig og flot toaster, som varmer hurtigt op og sikrer dig gode og sprøde sandwiches og toasts. Den kommer med gode non-stick plader og et varmeisoleret håndtag, så du ikke brænder dig.

Hvor lang tid skal en toast have?

Med en toaster er det utroligt nemt at tilberede en toast, og du kan nemt holde øje med, hvornår din toast er, som du ønsker. Den kan nemlig være en smagssag. Men ofte vil man gerne have smeltet ost, og det kan være en god indikator for, hvornår din toast er færdig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×