Fladskærm Test: Bedste TV og Smart TV på markedet

af

De fleste af os nyder at kunne smide fødderne op efter en lang dag, tænde for TV’et og nyde en god film. Vil man dog gerne opgradere sin fladskærm derhjemme, kan det være svært at finde det bedste fjernsyn - men det vil vi gerne hjælpe med i denne fladskærm test.

Denne artikel indeholder kommercielle links. 

Markedet for TV fladskærme og fjernsyn er meget stort. Der er mange produkter, mærker og fabrikanter at vælge imellem, for ikke at nævne de mange forskellige termer og funktioner disse producenter skriver på listen over specifikationer til de forskellige fjernsyn. Derfor vil vi godt hjælpe dig på vej, så du nemmere kan danne dig et overblik. Når man skal købe et nyt TV, er det vigtigt at finde en model, der opfylder ens egne behov. Går man meget op i billedkvaliteten, er et 4K fjernsyn rigtig godt. Vil man gerne have rigtig god lydkvalitet, skal man kigge efter en fladskærm med gode indbyggede højttalere. Der er mange andre funktioner, man kan kigge efter. Disse vil vi dække i vurderingen af de individuelle fladskærme, så du kan få det bedste overblik.

Bedst til prisen

Samsung 55” UE55RU7179U – Bedste billige TV

Samsung UE55RU7179U

Vores favorit

LG OLED C9 - Bedst i test TV

LG OLED C9

Fladskærm test: det bedste fladskærms TV

I vores fladskærms TV test og sammenligning herunder vil du få en oversigt over de bedste fladskærme på markedet. Dette vil blive vurderet på kvalitet, design, funktioner og pris. Generelt set skal man dog være forberedt på at betale ekstra, hvis man gerne vil have gode TV, der er udstyret med de bedste features og kan erklæres “bedst i test TV”.

Samsung 55” UE55RU7179U – Bedste billige TV

Samsung 55” UE55RU7179U – Bedste billige TV

Samsung laver flere fjernsyn, der er til at betale – dette inkluderet. Bare fordi prisen er i bund, betyder det ikke, at det er et dårligt TV (tværtimod). Man kan sagtens få et 4K Smart TV til billigere penge, end de helt dyre modeller. Det siger dog lidt sig selv, at dette 55” TV ikke er lige så godt, som nogle af de helt dyre, men det er mere end tilstrækkeligt. Vi har givet denne model 5/5 stjerner.

P

Det gode

 • Smart funktioner
 • 4K opløsning
 • God pris
O

Det dårlige

 • LED teknologi (OLED og QLED er som regel bedre)
 • Billedkvaliteten er ikke lige så god som topmodeller

En masse funktioner i en billig pakke

Som nævnt behøver man ikke at betale spidsen af en jetjager for at få hænderne på et toplækkert smart TV. Dette “tilbuds tv” kommer med flere funktioner – en af de fedeste er dog Google Assistant. Det fungerer ligesom Siri (der er Apple’s version), hvor man kan tale til TV’et og derigennem få hjælp.

Gode billeder

Denne 55 tommer fladskærm kommer udstyret med UHD opløsning, der er en af de bedste opløsninger, man kan få. Desværre er det ikke alle TV-bokse eller spillekonsoller, der understøtter dette, men når det endelig er tilgængeligt, er det bestemt ikke noget, man vil gå glip af.

Bedste TV til prisen

Vi har udnævnt dette TV til det bedste til prisen i vores fladskærms test. Det er simpelthen fordi, at det kan fås for under 4.000 kroner, uden at man behøver at gå på kompromis med en god oplevelse. Hvis du skal købe ny fladskærm, men ikke har det største budget, er dette helt klart en mulighed.

LG OLED C9 - Bedst i test TV

LG OLED C9 – Bedst i test TV

Dette LG OLED C9 bliver vores valg af “bedst i test” TV – og det er simpelthen, fordi det kan det hele. Både billed- og lydkvaliteten er i top, man kan få det helt op til 77 tommer (LG OLED77C9), men det findes også som 55 tommers TV og 65 tommer. Med 4K UHD billeder og smart funktioner får man det næsten ikke federe.

P

Det gode

 • Knivskarpt billede
 • Fladskærm med god lyd
 • En masse smart funktioner
 • 4K billeder med HDMI 2.1
O

Det dårlige

 • I den dyre prisklasse hvis man skal have mange tommer
 • Lidt rodet fjernbetjening

Sikrer ægte 4K opløsning

Vi vil selv kalde C9’eren for LG’s topmodel, hvis man tager prisen med i overvejelserne – ellers må den pris vidst gå til E9’eren. Forskellen på det to er ikke stor, og hvis man ikke behøver at have topmodellen, vil vi klart anbefale C9, og det er der flere grunde til.

En af disse grunde er ægte 4K. Når man køber et LG OLED C9 TV, om det er 55”, 65” eller 77”, får man nemlig ægte HDMI 2.1 tilslutning med i købet. Denne giver dig 4K opløsning og 120 Hertz, når dette er understøttet på enten din TV boks eller spillekonsol.

Smarte funktioner

LG har selvfølgelig sørget for at udstyre denne fladskærm med nogle af de aller smarteste smart funktioner. Med Google Assistent tilsluttet kan du faktisk snakke til TV’et, og få hjælp direkte derigennem. LG har også deres egen variant af denne, der kører i baggrunden. Derudover understøtter TV’et Airplay, og egentlig alt andet du kunne ønske dig i et smart TV.

Smart og fantastisk lyd og billede

C9 modellen er udstyret med OLED teknologi, hvilket betyder, at der selvfølgelig medfølger alt det gode, som OLED tilbyder. Det vil sige rigtig gode billeder, der også er understøttet af HDR, hvilket giver dig en glidende og god billedoplevelse.

Det tunge stativ man får med TV’et, er der også af en grund. Ved stativet sidder nemlig også en lyssensor, der helt af sig selv justerer lysstyrken og billederne baseret på sine omgivelser.

Man kan heller ikke sige meget dårligt om lyden i dette TV-apparat. Det bliver reflekteret af stativet, hvilket sammen med selve højttaleren, der er integreret i systemet, giver en rummelig og god lyd.

Samsung Q60R - Bedste fladskærm

Samsung Q60R – Bedste middelvej

Samsung har her lavet et glimrende QLED TV apparat (eller faktisk to). Samsung Q60R og Q67R lyder måske ens, og det er de faktisk også (næsten). Forskellen findes kun på størrelsen og farven. Denne model vil vi betragte som mellemklasse – gode funktioner, midt i pris-spektret, men hverken vinderen i begge. Og ja, der er UHD opløsning.

P

Det gode

 • Samsungs QLED teknologi
 • Fed interface og nem at bruge fjernbetjening
 • God lysstyrke og gode farver
O

Det dårlige

 • Vakler en smule på lyden
 • Kantbelysningen forværrer sortheden lidt

Lækre farver med QLED

Samsungs QLED teknologi er i toppen af poppen, og denne får du også med her. Som sagt, så er det en mellemklasse fladskærm. Det betyder i dette tilfælde, at skærmen ikke har bagbelysning, men kantbelysning. Det gør sortheden og lyset en anelse værre, men det er ikke meget.

Når det så er sagt, så får man stadig den rigtig fede Samsung QLED teknologi med – og det er de gode til. Farverne på TV’et er rigtig gode, og kan faktisk justeres, hvis man har lyst til dette, helt uden at miste detaljeringen af billederne. Man opnår et rigtig godt billede på denne 65 tommers skærm.

Et TV med apps

Med TV’et følger Samsungs eget Tizen-system og deres super enkle fjernbetjening. Det er ligetil og nemt at komme i gang med dette system. Man får et interface, hvor man kan vælge imellem de forskellige apps. Heri medfølger en “butik”, hvor man kan downloade apps til streamingtjenester og spil.

Hertil får man også andre Smart features, som eksempelvis Google Assistent, som vi også har set i andre fjernsyn.

Du kan finde dette TV i både 43 tommer, 49 tommer, 55 tommer og 65 tommer. Går du med en af de mindre, bevæger vi os faktisk ned i lavprisklassen. Står du dog og skal vælge mellem Q60 serien og Q70 serien, vil det højeste tal altid være det bedste. Skal du købe på budget, er Q60 dog slet ikke et dårligt valg.

LG SM9800 fjernsyn

LG SM9800

LG SM9800PLA er denne fladskærms fulde navn. Vi har taget fat i 65 tommers modellen her. Dette er LG’s topmodel inden for deres NanoCell linje i 2019, og er i dag stadig en fantastisk maskine. Farverne er intet mindre end fantastiske, kvaliteten er i top og det hele spiller – næsten i hvert fald.

P

Det gode

 • Fantastisk gode farver
 • WebOS og andre smart funktioner
 • Mulighed for tilslutning med HDMI 2.1
O

Det dårlige

 • Sortheden og detaljerne i mørke billeder kan falme

Mange smarte muligheder nu og fremover

I denne model har LG installeret WebOS, der er LG’s smart interface. Det er nemt at bruge, og giver dig en masse muligheder som bruger – både i form af streaming og andet. Dertil kommer indbygget stemmestyring (både LG’s eget og Google Assistant), så man er godt dækket ind, hvis der er noget, man ikke kan finde.

Oven i hatten er TV’et modtageligt for HDMI 2.1, hvilket betyder, at man kan føre 4K opløsning fra eksempelvis spillekonsoller op på skærmen. Det er noget som eksempelvis den nye PlayStation kommer til at understøtte. Det er bestemt ikke en model, der vil blive forældet hurtigt.

Farver i top

LG har udviklet deres egen teknologi kaldet “NanoCell”. Hvis du ikke har hørt om det, er det helt forståeligt. Det er LG’s svar på Samsung’s QLED, hvilket giver skærmen en helt unik farvegengivelse, der virkelig siger spar to.

Det kan desværre ikke alt sammen være en dans på roser. Selvom farverne er i top, har SM9800 svært ved de sorte nuancer ved hurtigt bevægende billeder. Stillestående billeder er ingen kamp, men når der kommer for meget bevægelse på, kan detaljerne i sortheden svækkes en smule.

Dette TV er specielt et, som du skal holde øje med i udsalgssæsonen. Trods problemerne ved sortheden, er det et stykke elektronik af høj kvalitet.

Sony XG95

Sony XG95

Det kan være svært at vælge mellem OLED, QLED og LED. Det har Sony prøvet at ændre på. Sony XG95’eren er i toppen af LED TV, og er bestemt et luksus valg inden for denne verden. På hele 85 tommer kan du nyde en fantastisk billedkvalitet på et baggrunds belyst TV, der bærer Sonys X1 Ultimate-chip.

P

Det gode

 • Toppen inden for LED billeder
 • Naturlige farver
 • Massere gode smart funktioner
O

Det dårlige

 • HDMI 2.0 i stedet for 2.1
 • Lyden er ikke i top

Toppen af LED billeder

Det kan være svært som LED model, at skulle konkurrere med OLED og QLED. Dog er det meget muligt, at vi har fundet en god konkurrent.

LED kan ikke vise den samme sorte dybhed, som den man opnår ved de to andre teknologier. Dog kan det sagtens vise nogle rigtig fine farver, hvilket er hvad denne model gør. Sony har opnået en naturlig og neutral farvetone, der komplimenterer, alt hvad du vil vise, på denne kæmpe skærm.

Er lydkvaliteten i orden?

På den ene siden kan lyden virke god. Højttalerne er placeret således, at de giver en god rumeffekt og mere fylde. Dog er lyden fra de indbyggede højttalere ikke de noget, man ikke kan finde andre stedet.

Vil man gerne have en rigtig god lyd, vil det anbefales, at du investerer i et godt eksternt system (eksempelvis en soundbar).

LG OLED65E9

LG OLED65E9

LG OLED E9 er storebroren til LG OLED C9. Med en helt fantastisk billedkvalitet, hjulpet på vej med OLED teknologien og en ny a9 Gen 2 processor, vil du uden tvivl få en god oplevelse. Højttaleren i dette fladskærmstv er heller ikke noget at lave sjov med. Ud over det, indeholder den alt det gode, som LG kan tilbyde deres top linje.

P

Det gode

 • Super god billedkvalitet
 • Gode højttalere
 • Fedt styresystem (WebOS)
 • Fantastisk design
O

Det dårlige

 • Mangel på HDR 10+

En premium billede oplevelse

Hvis man gerne vil se film i med helt fantastiske billeder, så kan denne model klart være en mulighed. LG har investeret meget i deres nye OLED serier, hvilket har resulteret i denne skabning – et 65 tommers tv med det hele (næsten).

TV’et viser gode billeder ja, men er ikke udstyret med HDR10+. Det er ikke verdens undergang, men kan resultere i en smule nedgang, når billederne går rigtig hurtigt. Sidder du langt væk, er det ikke sikkert at du vil lægge mærke til det – måske du ikke engang vil kunne se det, selvom du sidder tæt på. Hvem ved.

Det lækre design gemmer på god lyd

Denne E9 model er lavet lidt specielt, nemlig med et glas frame. Ledningerne og ophæng er gemt bag TV’et, og der er intet andet end skærmen, når man har hængt det op. Du kan ikke engang se et LG logo i bunden, kun en lille rød prik, der indikerer, at apparatet er slukket.

Inden i dette super fede design, har LG gemt et par højttalere. Der er indbyggede 4.2 channel speakers på 60W, der vil levere en glimrende lydkvalitet, både fra høj til lav volumen.

Alt i alt et super godt TV.

Samsung Q70R

Samsung Q70R

Tidligere tog vi et kig på Q60R – nu opgraderer vi. Q70R er den midterste model inden for Samusungs QLED skærm serie, og den fås i flere størrelser (49”, 55”, 65”, 75” og 82”). Den er udstyret med et godt billede, Smart funktioner, 4K-opløsning og meget mere, der bestemt trækker modellen op blandt toppen, ligesom de andre i QLED-serien.

P

Det gode

 • Gode og flotte farver
 • Let at betjene
 • Tizen-systemet er lige til at gå til
 • God skarphed ved bevægelse
O

Det dårlige

 • Farverne kan virke tilbageholdende til tider
 • Mangel på HDMI 2.1

Gode mættede farver

Samsung er gode til farver – sådan er det bare. Det har de også været i dette tilfælde. Fra tid til anden, går de lidt over gevind, og laver elektroniske skabninger, der har lidt for meget smæk på farverne. Heldigvis har de ramt plet på Q70R’eren.

Farver er gode, fyldige og mættede uden at være for vilde. De kan faktisk godt virke en smule matte eller dæmpede til tider, men ikke så det gør farverne utydelige. Vil man dog godt skrue yderligere op på skarpheden af farverne, kan man sagtens det.

Ud over dette, så opnår man med denne model en god sorthen, og et godt stabilt billede, selv når tingene på skærmen bevæger sig hurtigt.

Samme smarte funktioner

Der er ikke meget andet at sige på “Smart-funktions” siden. Ligesom de andre Samsung modeller, er denne udstyret med deres Tizen system, der er super nemt at gå til. Det er hurtigt, brugervenligt og let at navigere i.

Fjernbetjeningen er også let at betjene, da den er gjort dejlig simpel.

Hvilken opløsning skal man vælge?

Når man skal vælge en fladskærm, vil man blive præsenteret for mange forskellige valg, som man skal tage. Et af disse er opløsning. Hvilken opløsning skal man vælge? Alt afhængigt af, hvor meget du går op i billedkvaliteten, vil du skulle vælge forskellige opløsninger.

Opløsningen er antallet af pixels som skærmen består af. Jo flere pixels på skærmen, jo bedre vil kvaliteten af det viste billede være. Som minimum vil vi anbefale at du vælger et full HD TV. Dette er efterhånden også standarden inden for fjernsyn, især hvis man køber en nyere model. Jo længere op man bevæger sig på opløsnings-stigen, jo bedre kvalitet og jo højere antal pixels vil man opnå. Jo flere pixels skærmen viser, jo tættere vil man også kunne sidde på skærmen.

De hyppigst sete opløsninger er som nedenstående:
720p (HD): 1280 x 720 pixels
1080p (Full HD): 1920 x 1080 pixels
1440p (QHD): 2560 x 1440 pixels
4K eller 2160p (Ultra HD): 3840 x 2160 pixels
8K eller 4320p: 7680 x 4320

Er du ikke sikker på forskellen mellem de forskellige opløsninger, kan du gå på YouTube, hvor du kan skifte mellem de forskellige opløsninger. Det vil give dig en ide om, hvor stor forskellen er.

Fladskærm med fuld HD

Som nævnt vil vi anbefale dig som minimum at købe en full HD fladskærm. Full HD består af 1920 x 1080 pixels (2 millioner pixels i alt). Det er standarden hvis man godt vil se film, serier eller andet i god kvalitet, og man finder også denne opløsning på billigere TV-modeller. Hvis du vælger en grad værre end denne, vil du hurtigt begynde at lægge mærke til mangel på kvalitet, når du bruger TV’et.

Sidder du tæt på skærmen, vil kvaliteten automatisk blive lidt dårligere, end hvis man sidder langt væk fra skærmen. Har du en værre billedkvalitet end 1080p, vil du hurtigt blive utilfreds med TV’ets evne til at vise skarpe billeder.

4K/Ultra HD TV

4K, 2160p, UHD eller Ultra HD – kært barn har mange navne. Denne opløsning er på vej fremad, og der går nok ikke lang tid, før 1080p er blevet erstattet helt af 4K. Her har du en sammensætning af pixels, der hedder 3840 x 2169, hvilket sammenlagt giver næsten 8,3 millioner pixels. Det er 4 gange så mange pixels som Full HD.

Opgraderer man sin fladskærm til dette format, vil man opleve en væsentlig fremgang i detaljeringsgraden – dog kommer det ikke uden sine problemer.

Det er ikke på alle skærme, at du vil kunne se den store forskel. Er din skærm “for lille”, vil forskellen ikke være synderligt stor, eftersom man trods alt sidder et lille stykke væk fra skærmen. Samtidig skal man sørge for, at både ens tilslutningskabel og afspiller understøtter 4K. Gør de ikke dette, vil man ikke kunne nyde sin Ultra HD fladskærm, men i stedet vil kvaliteten nedgraderes til Full HD.

Hvorfor dit TV skal have 100 Hz

Det kan være svært at holde styr på alle udtrykkene, så her kommer en lille TV Hz forklaring.

Når man snakker om antal “hertz” i et fjernsyn, handler det om, hvor gode produkterne er til at vise hurtigt bevægende billeder. Når du skal købe et TV, burde du ikke gå under et 100 Hz TV. TV-apparater med lavere hertz end dette, kan nemlig godt have problemer med at vise hurtigere billeder. Det kan til tider resultere i et uskarpt billede, eksempelvis hvis man ser actionfilm eller spiller videospil.

Fladskærme nu til dags laves med 100 eller 200 Hz, lige netop for at undgå problemet med uskarpe billeder, men det er dog muligt at finde nogle med 50 eller 60 hertz. Det anbefales at undgå disse, også selvom det er billigere fladskærme.

TV med HDR

Når man snakker om billedkvaliteten, er det ikke kun opløsningen, der spiller ind (selvom det har en stor betydning). Også HDR er et udtryk, der ofte bliver brugt, når man snakker om TV.

HDR står for “High Dynamic Range”. Det er en teknologi, som man også ofte ser i kameraer (måske du har set det i din mobiltelefon). Når det nævnes i sammenhængen med fladskærme, handler det dog om større intervaller inden for farver, kontrast og lysstyrke. Den sorte farve kan blive sortere, lysstyrken kan blive mere intens, kontrasten kan blive vildere osv.

LED, OLED eller QLED?

QLED, OLED og LED er alle tre forskellige måder at få billedet op på skærmen. Selvom de alle tre lyder ens, er der faktisk stor forskel på fordelene og ulemperne ved de tre forskellige typer teknologi. Ingen af dem er perfekte til det hele, men der er fordele og ulemper, der kan hjælpe dig med at vælge mellem dem.

Hvad er LED?

LED er den første type teknologi. Denne viser billedet på TV skærmen, ved at millioner af flydende krystaller skiftevis tænder og slukker for lyser i små dioder. LED skærme er som regel meget energieffektive og kan være meget slanke.

Ulempen ved denne form for teknologi er, at det kan være svært for billedet at opnå en rigtig god sort farve. Derudover kan bagbelysningen skinne let ujævn gennem skærmen fra tid til anden.

Hvad er QLED?

QLED er næsten det samme som LED – bare bedre. Det er en teknologi, der er udviklet af Samsung, der har formået at skabe en bedre version af LED. De flydende krystaller udsender her et grønt, rødt eller blåt lys, når de rammes af lyset fra de små dioder. Dette gør farverne rigtig gode i et QLED TV.

Ulempen ved denne type teknologi er dog, at man stadig ikke kan opnå den helt dybe og sorte farve, da TV’et stadig viser billedet gennem små lys – og det kan være svært at vise en sort farve ved at tænde for en masse små lys.

Hvad er OLED?

OLED fungerer helt anderledes end de to andre typer teknologi. Her udsendes lyset ikke fra små dioder, men fra de individuelle pixels selv. Det betyder altså, at man her kan opnå den rigtig gode og dybe sorte farve. Gør dette så OLED bedre end QLED og LED? Ikke nødvendigvis.

OLED har det problem, at det kan være svært at opnå samme lysstyrke som QLED. Man skal altså tage et valg her: vil man gerne have en god lysstyrke fra QLED, eller vil man gerne have en god og dyb sort farve fra OLED.

En anbefaling vil være, at ser man meget TV om dagen eller i lyse rum, vil QLED være en god investering. Ser man derimod mange film, specielt når det er mørk, kan OLED være et godt køb.

Skal man have et 3D TV?

3D teknologi i TV var noget, som producenterne skaffede sig af med relativt hurtigt. En god 3D-film i biografen kan være et hit, men derhjemme får man ikke i nærheden af samme oplevelse. Derfor laver de fleste TV-producenter ikke længere fjernsyn der understøtter 3D teknologi.

I stedet for 3D, er der kommet mere fokus på bedre billeder, bedre opløsning, bedre lyd og andre smarte funktioner.

TV størrelse og afstand

Alt afhængigt af, hvor stort ens TV er, skal afstanden til dette apparat også variere. Det er vigtigt at man ikke sidder for tæt på sin fladskærm, da man ikke vil få det bedste billede. Derudover skal man heller ikke sidde for langt væk, da det kan blive svært at se, hvis man sidder for langt væk. Eksempelvis vil en TV skærm på 32 tommers være bedre fra 1,5 meter end et 75 tommers tv.

Der kan også være forskellen på afstanden fra sofa til TV apparater, baseret på fladskærmens opløsning. Har du et 4K/UHD fjernsyn, vil du kunne sidde tættere på skærmen, da der vil være flere pixels, og kvaliteten på billedet vil derfor være bedre, selvom du sidder tættere på.

Se herunder en generel guide til betragtningsafstand og TV-størrelse:

 • Afstand under 1,5 meter: 31”-40”
 • Afstand mellem 1,5 og 2 meter: 41-49”
 • Afstand mellem 2 og 3 meter: 50-59”
 • Afstand over 3 meter: Fra 60” og op

TV prisklasser

Når man skal købe sin fladskærm, skal man selvfølgelig tænke over, hvilken TV pris man gerne vil give. Skal det være et fjernsyn på tilbud, altså en billig fladskærm, eller vil man gerne op i de dyrere prisklasser?

Umiddelbart vil TV prisen afspejle kvaliteten (som ved alle andre produkter), det er dog ikke altid tilfældet. Køber man eksempelvis et B&O TV, betaler man også for et brand, der er kendt for at lave lækre og flotte TV – det er dog ikke altid, at man får lige så meget kvalitet for pengene, som hvis man gik med et mindre “luksus” TV mærke.

  Lavprisklassen

  Skal man ned i lavprisklassen, vil man finde TV tilbud på under 6.000 kr. Blot fordi man finder et billigt fladskærms TV, betyder det dog ikke nødvendigvis, at det er et dårligt produkt. Tværtimod, så kan man faktisk finde ganske finde produkter, der ikke koster særlig meget. Man skal blot sørge for at slå til, når de store elektronik butikker holder fladskærms tilbud. Man kan eksempelvis købe et nyt TV på tilbud til Black Friday, hvor de store butikker tit har rabat på årets eller forrige års modeller.

   Mellemklassen

   I denne prisklasse bevæger vi os op i omkring 6.000-15.000 kr. Disse modeller er lidt dyrere end de billige fjernsyn fra lavprisklassen, og man vil ofte få god værdi for pengene, da der her begynder at blive introduceret mere avancerede funktioner (eksempelvis billigere smart TV, eller fladskærme med 4K opløsning). Her bevæger vi os samtidig også op i de mere kendte mærker, hvis kendetegn er kvalitets TV.

   Du vil også finde større TV skærme, ofte omkring 55 tommer til 65 tommer. Billedkvaliteten vil være bedre, og designet vil oftest også være lidt flottere.

    Premiumklassen

    I premium klassen finder vi de absolut bedste fladskærme, der også forbindes med mest prestige. Det er ikke billige fladskærms TV vi taler om her. Prisen befinder sig på over 15.000 kr. i denne klasse.

    Her vil du finde TV med skærmstørrelse omkring 55 tommer og op til 80 tommers TV – nogle gange endnu større. Der vil ofte være endnu flere funktioner end i mellemklassen (stemmestyring og Smart funktioner), billedet vil være bedre (måske endda 8K), og det vil også tit være tilfældet at lyden er bedre.

     Hvilket TV skal man vælge?

     I sidste ende handler det hele om behov og budget. Hvad skal du bruge? Og hvad har du råd til?

     Har man et lille stuerum, vil der slet ikke være grund til at købe et 80 tommer TV. Omvendt kan man sige, at der ikke vil være nogen grund til at købe et 32 tommer TV, hvis der er 4 meters afstand mellem sofa og fjernsyn.

     Brug vores test som en guide, og tag et valg derigennem. Har du spørgsmål, kan du altid skrive til os.

      Skrevet af: TechEksperten
      Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.