Støjreducerende hovedtelefoner test: Se de bedste noise cancelling modeller

Bruger du hovedtelefoner meget? Måske endda så meget, at du gerne vil have de bedste støjreducerende hovedtelefoner? Det finder du her, hvor vi tester de 7 bedste støjreducerende hovedtelefoner på markedet.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Hører du meget musik på farten? Bruger du podcasts hver dag til at koble fra? Eller bruger du dem måske også til at få lidt ro fra omgivelserne?

Støjreducerende hovedtelefoner er gode for mange ting. Især de bedste af slagsen, da de formår at holde alt støj og larm ude fra omgivelserne. Det er fantastisk, når du arbejder, og gerne vil have fuld koncentration, eller du måske har sat dig hen i et hjørne for at koble lidt fra det hele.

Der er stor forskel på støjreducerende hovedtelefoner. Ikke kun når det kommer til, hvor meget støj de formår at holde ude, men også hvordan de sidder på ørerne. Alle 7 modeller i nedenstående tests er forskellige i designet og i deres egenskaber, hvorfor der bør være en god chance for, at du finder nogle, der passer lige til dig og dine ører.

Det er netop, hvad du finder i vores liste herunder. Mere præcist finder du de 7 bedste støjreducerende hovedtelefoner, der er på markedet. Modellerne er fra producenter som Sony, Apple og Bose som du helt sikkert kender godt i forvejen.

For at gøre det lidt mere overskueligt for dig at vælge mellem de mange forskellige modeller, har vi valgt at uddybe med en nærmere beskrivelse af hver enkelt herunder. Vi kommer ind på alt lige fra designs til egenskaber, så du er helt med på, hvad du får for pengene.

Vi håber, du finder de helt rette hovedtelefoner, og at du inden længe kan nyde musik, podcasts og andet helt uden afbrydelser.

Fordele
  • pros-icon.svg De har et lækkert design
  • pros-icon.svg Lyden er fantastisk
  • pros-icon.svg Alt støj holdes ude
Ulemper
  • cons-icon.svg Der er ikke noget dårligt at sige

Detaljeret gennemgang

Med disse Sony hovedtelefoner med noise cancelling på kan du læne dig tilbage i stolen, sidde koncentreret ved computeren eller lytte til musik helt uden forstyrrelser. Men den bedste noise cancelling nogensinde holdes både høje og mellemhøje lyde ude.

De smarte støjreducerende hovedtelefoner fra Sony er med Dual Noise-sensorteknologi med to mikrofoner på hver ørepude. De opfanger omgivende støj og videregiver data til en HD-støjreduceringsprocessor, QN1. Takket være en algoritme er processoren i stand til at tilpasse lyden alt efter miljø.

Som om det ikke er nok, samarbejder den også med Bluetooth Audio SoC, som opfanger lyden og justerer musik og støjsignaler mellem enheden og ørerne 700 gange i sekundet. Der er derfor ikke noget at sige til, at de er blandt de bedste noise cancelling høretelefoner på markedet.

Snak med dine høretelefoner

Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er muligt med disse støjdæmpende høretelefoner. For de er nemlig med speak-to-chat, der gør det muligt at sætte din musik på pause, hvis du er nødt til at tale. Derudover har de også en nærhedssensor og accelerometer, der fornemmer, om du har hovedtelefonerne på.

Der er mange gode lydoplevelser i vente med Sony!

Fordele
  • pros-icon.svg Flot og lækkert design
  • pros-icon.svg Har et mobilt ladeetui
  • pros-icon.svg Har en lang batteritid
Ulemper
  • cons-icon.svg Støjreduceringen er ikke lige så god som tilsvarende model i over-ear

Detaljeret gennemgang

Endnu et sæt lækre lydisolerende høretelefoner fra Sony – blot som in-ear model. Med et toplækkert design og en lyd, der er uovertruffen, kan de meget vel gå hen og blive dit foretrukne valg, når du er på farten.

Høretelefoner med støjreduktion behøver ikke fylde meget. Det er disse lækre in-ear hovedtelefoner et rigtig godt eksempel på. For her får du både et lækkert design, trådløs opladning og hi-fi-lyd med noise cancelling i topklasse. Alt teknologi er nyudviklet, hvilket også gælder for processoren, V1, der er i stand til at udelukke endnu mere støj end tidligere.

Løb aldrig tør for strøm med ladeetuiet

Med 8 timers spilletid er der til en lang flyvetur eller en normal arbejdsdag. Har du brug for længere spilletid, er det også muligt at lade dem op med det medfølgende ladeeuti, der giver dig 2×8 timers opladning. Ja, og så tager det faktisk kun 5 minutter at få en halv times spilletid.

Fordele
  • pros-icon.svg Et stilrent og flot design
  • pros-icon.svg ANC på højt niveau
  • pros-icon.svg Hele 9 mikrofoner til at lukke lyd ude
Ulemper
  • cons-icon.svg Det er et dyrt sæt hovedtelefoner

Detaljeret gennemgang

Så melder Apple sig også på banen med deres AirPods Max, der ikke kun har en god lyd, en høj komfort og et fantastisk design. De leverer også noise cancelling i verdensklasse takket være avanceret teknologi.

AirPods Max kombinerer lækker hi-fi-lyd med ANC. Det giver den bedste mulige lydoplevelse, du overhovedet kan få. Høretelefonerne er desuden med en specialudviklet driver, der arbejder på højtryk for at producere lyd med lav forvrængning. Du hører derfor samtlige toner i musikken med en helt anden klarhed, end hvad du er vant til – selv når der er godt gang i bassen eller de højere tonelejer.

Forkælelse for ørerne

Går du højt op i komfort, og er du i forvejen vild med produkter fra Apple, bliver du på ingen måde skuffet med disse trådløse høretelefoner. De er lavet med et stort fokus på komfort og at gøre det så behageligt for dine ører som muligt at have dem på dagen lang. Skummet føles derfor blødt mod huden, ligesom den lette vægt gør dem behagelige at bære i flere timer ad gangen.

Fordele
  • pros-icon.svg De har noise cancelling med tre indstillinger
  • pros-icon.svg De har et smart knap-system
Ulemper
  • cons-icon.svg Designet er ikke lige så stilrent som Apple og Sony

Detaljeret gennemgang

Komfort, stilrent design og lang battertid er bare noget af alt det, du får med Sennheiser høretelefoner. Ja, og så må vi endelig ikke glemme den fantastiske noise cancelling, der er uovertruffen.

De smarte hovedtelefoner med støjreduktion fra Sennheiser er både med Active Noise Cancelling og Transparent Hearing, der gør det muligt for dig at tilpasse lyden. Støjreduktionen har nemlig tre indstillinger, som alle er skræddersyet til de forskellige omgivelser. Sammen med Transparent Hearing kan du både lytte til musik og være til stede i nuet alt efter situation.

Skift nemt mellem indstillinger

Sennheiser her er ikke bare et par hovedtelefoner, der lukker støj ude. De er nemlig også udstyret med en smart app, hvor du kan vælge forskellige indstillinger for lyden og en equalizer. Det sker med et 3-knaps-system, hvor du også nemt kan skifte mellem samtaler og musik. Uanset hvad du har brug for af lyd, hjælper de dig derfor godt igennem dagen.

Fordele
  • pros-icon.svg Det er trådløse høretelefoner
  • pros-icon.svg De har et lille og smart design
  • pros-icon.svg De er med god lyd
Ulemper
  • cons-icon.svg Støjreduktionen kunne være bedre
  • cons-icon.svg Batteritiden er ikke så lang

Detaljeret gennemgang

Disse Bose støjreducerende hovedtelefoner er lavet som små, smarte in-ear Earbuds. De fås i forskellige farver og er med verdensklasse støjreducering, hi-fi-lyd og ikke mindst simpel touch-kontrol, så du nemt og hurtigt kan skifte musik eller indstillinger.

Noise cancelling høretelefoner behøver ikke fylde meget. Det beviser Bose med deres smarte in-ear hovedtelefoner. Selvom de af fysiske årsager ikke kan lukke lyden lige så meget ude som omsluttende høretelefoner, gør de det meget godt til trods. Det er tydeligt, at der er investeret meget i teknologien og den aktive noise cancelling for at give den bedste mulige oplevelse.

De er naturligvis trådløse og dermed nemme at have med på farten, når musikken er et must eller støjen helst gerne skal holdes ude.

Hurtig forbindelse og godt signal

Så snart de små Bose hovedtelefoner tages ud af deres euti, opretter de forbindelse til din telefon og er dermed klar til brug. Sammen med Bluetooth er der et altid klart og stærkt signal mellem hovedtelefonerne og den anvendte enhed. Ja, og så er lyden selvfølgelig også helt fantastisk til en dag fyldt med musik.

Fordele
  • pros-icon.svg De er med god støjreduktion
  • pros-icon.svg De sidder behageligt på ørerne
  • pros-icon.svg De er med god lyd
Ulemper
  • cons-icon.svg Designet er ikke lige så elegant som andre i denne test

Detaljeret gennemgang

Bose noise cancelling hovedtelefoner efterlader dig bestemt ikke skuffet. Med nem adgang til stemmeassistent, et kraftfuldt mikrofonsystem og en sublim lyd, er der ikke noget, der kan holde dig tilbage.

Regner du med at skulle bruge dine støjreducerende hovedtelefoner meget? Så er modellen her fra Bose et meget godt valg, da de er lavet i et letvægtsmateriale. Det giver dig mulighed for at have dem på dagen lang, uden de føles tyngende eller på nogen måde ubehagelige at have på. At lyden tilmed går klart igennem uden forstyrrelser fra trafikken eller kollegaerne er bare endnu et plus.

Lang batteritid

Det er guld værd at kunne bruge sine hovedtelefoner med støjreduktion i mere end bare et par timer. Det er også tilfældet med disse som har hele 20 timers brugstid. Altså er der til mere end en dag på kontoret eller bag skolebænken. De er tilmed hurtige at lade op igen!

Fordele
  • pros-icon.svg De kan individuelt tilpasses
  • pros-icon.svg De er med god lyd
  • pros-icon.svg De er billige sammenlignet med øvrige høretelefoner
Ulemper
  • cons-icon.svg Batteritiden er ikke lang

Detaljeret gennemgang

Er du ikke så meget til omsluttende høretelefoner, kan du i stedet prøve disse lækre Apple Airpods, der giver dig næsten samme omsluttende lyd. Dertil er de med individuel tilpasning, så de er behagelige for dig at have på dagen lang.

Selvom de er små og ikke fylder meget i øret, bliver der ikke lukket meget lyd hverken ind eller ud. Sammen med en god lyd er der lagt op til mange skønne stunder med musik, lydbøger, samtaler og måske podcasts.

Mange smarte teknologier

Staven på de smarte AurPods har en tryksensor, der gør det nemt at styre musik, opkald og at skifte mellem aktiv støjreducering og transparent lyd. Dertil har de også en funktion, meddel, der gør det muligt for Siri at læse dine beskeder højt. Ja, og så kan du faktisk også dele samme lydstream på to sæt AirPods, så du kan spille, se film eller høre musik sammen med en ven.

Guide

Der er stor forskel på noise cancelling høretelefoner. For der er både forskellige typer af designs, som mere eller mindre effektivt lukker lyden ude, ligesom der også er både aktiv og passiv noise cancelling. For at gøre dig helt skarp på, hvad der er det bedste for dig, uddyber vi herunder de forskellige egenskaber og designs, der er ved støjreducerende hovedtelefoner.

Hvordan virker støjreducerende høretelefoner?

Når det kommer til støjreduktion og at holde lyd ude, findes der både aktiv og passiv støjreduktion. Hvad den præcise forskel er, får du et indblik i herunder.

Passiv støjreduktion

Den passive del af støjreduktionen i et par høretelefoner findes i ørepuderne. Hvordan og hvor god støjreduktionen er, er afhængigt af hvordan ørepuderne omslutter ørerne, og hvad de er lavet af. Der er derfor stor forskel på, hvordan de enkelte modeller lukker lyd ude. Ønsker du en god, passiv støjreducering i høretelefonerne er det bedste valg enten on-ear eller over-ear, da ørerpuderne lægger sig ovenpå ørerne og dermed kan lukke lyde ude.

Læs også: Trådløse høretelefoner test

Aktiv støjreduktion

Aktiv støjreduktion kaldes også for ANC. Det er et system, der er baseret på mikrofoner, som så at sige “lytter” til de lyde, der er uden for og inden for ørestykket. Dertil har det også et chip-sæt, der inverterer lydbølger samt en højttaler, som effektivt reducerer lyden fra dine omgivelser. Altså er den aktive støjreducering baseret på teknologi.

Da det netop beror på teknologi, er der derfor selvfølgelig også stor forskel på, hvor gode mikrofonerne og højttalerne er og dermed også, hvor effektive de egentligt er til at lukke alt støj ude.

Type af hovedtelefoner

Hovedtelefoner er ikke bare hovedtelefoner. Der er stor forskel på, hvordan de sidder på øret. Du er derfor også nødt til at overveje nærmere, hvad du foretrækker, når det kommer til designet af selve hovedtelefonerne. Er du mest til, at de sidder i ørerne? Rundt om øret? Eller på øret?

Det er meget forskelligt, hvad man finder behageligt, hvorfor det er en god og fornuftig overvejelse at gøre dig. Du skal jo gerne kunne holde ud at have dem på i flere timer ad gangen.

In-ear

In-ear høretelefoner er for dig, der ikke så godt kan lide, at de sidder på eller omkring øret. De fylder ikke særligt meget og kan nemt kommes ned i en lomme, når det skal gå stærkt. Når det kommer til støjreduktion, er de dog ikke nødvendigvis det bedste valg. For i og med, at de ikke slutter rundt om øret, har de ikke samme isolerende effekt, som hvis de sad på eller omkring øret.

De kan dog også være et godt alternativ at have ved hånden, hvis du har brug for at give ørerne en pause engang imellem, men stadig gerne vil høre musik, podcasts eller andet med en smule støjreduktion.

On-ear

On-ear hovedtelefoner er mellemstore i størrelsen og er designet med flade ørepuder, der hviler på ydersiden af øret. De dækker ikke ørerne helt til – men næsten. De kan derfor godt give dig en god og kraftfuld lyd med en høj grad af noise cancelling. Dog lukker de ikke helt tæt. Det kan være en ulempe, hvis du gerne vil have, at de skal være fuldstændigt støjreducerende. Omvendt kan de være fornuftige i brug, når du gerne vil bevæge dig udenfor og have en smule føling med omgivelserne.

Over-ear

Over-ear er den bedste type af hovedtelefoner, når du søger efter nogen med noise cancelling. For de omslutter ørerne fuldstændigt, har en høj komfort og lukker mere eller mindre alt støj ude. Det er fantastisk, hvis du gerne vil høre musik på kontoret, i skolen eller bare gerne vil kunne føre en samtale uden at kunne høre kollegaerne i baggrunden.

Ulempen ved denne type af hovedtelefoner er dog, at de både er tungere og større end de to øvrige modeller. De kan derfor godt komme til at føles tyngende. Til gengæld får du fuld valuta, når det kommer til støjreduktion, da der ikke slipper den mindste lyd hverken ind eller ud fra dem.

FAQ

Hvad er støjreducerende hovedtelefoner?

Støjreducerende hovedtelefoner ser ud som almindelige høretelefoner. Der er dog den forskel, at de reducerer baggrundsstøj og andet støj fra omgivelserne ved hjælp af højttalere og mikrofoner i meget høj kvalitet. Det er en smart teknologi, som ikke fylder meget i selve hovedtelefonerne – der er derfor ikke den store forskel designmæssigt fra almindelige høretelefoner uden støjreduktion. Du kan derfor sidde med musik i ørerne uden at kunne høre andre i lokalet, ligesom det også er muligt at føre en samtale, uden du bliver forstyrret eller distraheret af høje lyde fra omgivelserne. Det er smart, hvis du bruger høretelefoner rigtig meget til daglig.

Hvad er passiv støjreduktion?

Passiv støjreduktion er den reduktion af lyden, der sker udelukkende ved brug af ørekopperne. Det anvendes i alle typer af støjreducerende høretelefoner – også in ear. Den største passive støjreduktion sker dog ved brug af høretelefoner med ørekopper, da de slutter meget mere tæt om øret sammenlignet med in-ear. Sammen med aktiv støjreduktion fra mikrofoner og højttalere, får du den ultimative stilhed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×