Sous vide test: Se de bedste sous vide maskiner

af


Er du en haj i køkkenet? Og kunne du godt tænke dig at prøve at eksperimentere med sous vide? Det kan vi godt forstå, og netop derfor har vi udført en sous vide test på de 8 bedste sous vide maskiner på markedet. Læs mere herunder.


Denne artikel indeholder kommercielle links.

Får en mør steak munden til at løbe i vand? Eller glæder du dig måske allerede til den perfekt tilberedte oksefilet, der har masser af saft og kraft? Eller vil du gerne prøve noget nyt med grøntsagerne?

Sous vide metoden rummer så mange forskellige muligheder, at det næsten kan være svært at vælge, hvad der skal laves til frokosten eller aftensmaden. Fælles for alle retter lavet med en sous vide maskine er dog, at de er utroligt velsmagende.

For at sikre netop dette ved din madlavning har vi støvsuget nettet for de bedste sous vide maskiner. For kun det bedste er godt nok i vores optik. Sådan må du også gerne have det.

Brug derfor gerne god tid på at gå vores sous vide test igennem og se, om ikke der er en maskine eller to, som gør sig ekstra bemærket.

Hvem ved, om en af dem ryger direkte i kurven og sendt hjem til dig?

Sous vide test (kar & stave)

Sous vide er en meget nem måde at tilberede mad på. Men, det bliver kun gjort endnu nemmere af et sous vide kar eller sous vide stave, der er i rigtig høj kvalitet, og som dermed formår at holde en god temperatur.

For at sikre netop dette har vi gennemsøgt markedet og nettet for sous vide maskiner. For kun at finde frem til de bedste, som vi kan præsentere for dig herunder. For hvorfor lade sig nøjes, når du kan få det bedste og dermed også det bedste resultat, når du laver mad?

Her er de bedste sous vide maskiner fra vores sous vide test:

Det skal selvfølgelig være så nemt for dig som overhovedet muligt at vælge din kommende sous vide maskine. Derfor har vi specificeret ved hver enkelt model, hvad der er kendetegnet for den – og hvilke egenskaber den har. På denne måde skulle du gerne kunne kende forskel på de forskellige modeller og finde frem til en maskine, som matcher dine behov fuldstændigt.

Er der nogle ulemper fremhæves disse naturligvis også, så du er helt med på, hvad du går ind til ved købet af den respektive model.

Skulle du have lyst til at vide mere om modellerne, har vi gjort det muligt at klikke sig direkte videre til forhandleren. Her vil der fremgå yderligere specifikationer, som du kan bruge i valget af din kommende sous vide maskine.

Og lad os så komme i gang!

Anova Precision Cooker 4.0

Anova Precision Cooker 4.0

Anova sous vide er en ny og forbedret sous vide stav sammenlignet med tidligere modeller fra producenten. Den giver optimal ydelse, har et vandtæt design og er lille nok til, at du kan pakke den væk i køkkenskabet, når den ikke er i brug.

Specifikationer: 20 liters kapacitet | Temperatur: 0-92 grader | Effekt: 1000 watt | Højde: 32,5 centimeter

Det gode

  • Den er lille og kompakt
  • Den opvarmer til en høj temperatur
  • Den har WIFI-forbindelse

Det dårlige

  • Kapaciteten er ikke så høj

Lav et perfekt tilberedt måltid med en app

Sous vide er i forvejen en nem måde at tilberede et saftigt stykke kød på. Men med denne anova sous vide bliver det kun endnu nemmere. For den kan nemlig forbindes til den såkaldte Anova-app, som giver dig mulighed for at lave et perfekt måltid ved bare at trykke på en knap. Tilbage er der kun at vente på, at maden bliver færdigtilberedt. Resultatet med Anova sous vide er vanedannende, da kødet og grøntsagerne kommer til at smelte på tungen.

Hurtig opvarmning af vandet

Den nye og forbedrede model er fremstillet til at kunne opvarme vandet hurtigere end tidligere. Det betyder også, at den kan tilberede kødet og grøntsagerne hurtigere, da vandet hurtigere opnår den ønskede temperatur. Om du bare skal tilberede et enkelt stykke kød eller gerne vil tilberede mad til en hel fest, er det ingen årsag med Precision Cooker.

Smart LCD-display

Du behøver ikke appen for at kunne tilberede et lækkert stykke kød eller nogle saftige grøntsager. For det er også muligt at indstille temperaturen på et smart LCD-display øverst på sous vide staven. Det er bare at trykke op eller ned for temperaturen – så går det helt automatisk derfra.

Champion CHSV310 Precision Circulator

Champion CHSV310 Precision Circulator

Champion Precision Circulator er en meget brugervenlig sous vide stav, der tilmed også er billig sammenlignet med andre modeller. Den holder en altid temperaturen stabil og gør det både nemt og enkelt at tilberede et lækkert stykke kød.

Specifikationer: Display til temperatur | 800 watt | Timerfunktion | Temperatur: 0-92 grader | 1,2 meter ledning

Det gode

  • Timeren lader kødet passe sig selv
  • Den har en lang ledning
  • Den er billig

Det dårlige

  • Den har ikke WiFi eller tilknyttet app

Lad sous viden passe sig selv med timeren

Vi har sagt før, at det er fantastisk nemt at tilberede mad med en sous vide stav. Men, det er endnu nemmere at gøre det med denne stav, da den har indbygget timer. Altså kan du sætte den til at give lyd, når kødet eller grøntsagerne har fået nok. Det giver dig tid og mulighed for at tilberede andet tilbehør til maden, uden du behøver være ekstra opmærksom på tiden.

Timerfunktionen kan nemt og enkelt indstilles på det smarte LCD-display, der er på toppen af staven.

Smart sous vide med lang ledning

Med denne smarte sous vide stav bliver det ingen årsag at lave mad hvor som helst i køkkenet. For den når rigtig langt med sin ledning på 1,2 meter. Du behøver derfor ikke stå lige op og ned ad en stikkontakt for at sætte gang i madlavningen.

Når den ikke længere er i brug, fylder staven heller ikke mere, end at den sagtens kan kommes i køkkenskabet.

Witt Smart SousVide Wifi

Witt Smart SousVide Wifi

Leder du efter en smart sous vide er det, hvad du får fra Witt. For den kan ikke bare tilberede bøffer , der er så møre, at englene synger. Den kan også styres via en app, så madlavningen bliver endnu nemmere, end hvad den har været.

Specifikationer: 25 liters kapacitet | Timerfunktion | 1000 watt | temperatur: 40-95 grader | WiFi | 11 centimeters dybde

Det gode

  • Den kan kobles på WiFi
  • Den kan styres via en app
  • Den kan opvarme mange liter ad gangen

Det dårlige

  • Der er ikke umiddelbart ulemper at finde

Lav sous vide i små som store gryder

Vil du gerne lave noget laks til dig selv? Eller venter der en masse middagsgæster? Begge dele er mulige, da den smarte sous vide stav fra Witt kan opvarme op til 25 liter vand ad gangen. Dermed kan der findes den helt store gryde frem, når børnene er hjemme eller svigermor, svigerfar og resten af familien kommer på besøg. Det er bare at indstille temperaturen, timeren og ellers bare sætte den i gang. Så passer det hele sig selv.

Masser af opskrifter med sous vide app

Hvis du ikke ved, hvad den rette temperatur til din lækre mørbrad skal være, eller hvad det kræver for at tilberede et godt stykke laks, kan du alt sammen finde det i den smarte app, der hører med. Her fremgår der en masse lækre opskrifter, som både kan hjælpe dig til den rette tilberedning ved retter du allerede kender, samt hjælpe dig til inspiration til nye retter.

Den er derfor på mange måder en smart sous vide koger.

Høj kvalitet til en lav pris

Modellen her er så absolut blandt sous vide bedst i test på grund af den høje kvalitet. Designet og materialerne udstråler tydeligt, at der er tale om et professionelt produkt. Men, det skinner heldigvis ikke så tydeligt igennem i prisen, som er i den lavere ende sammenlignet med andre sous vide modeller . Så kan du godt lide høj kvalitet og en rigtig god pris, er det, hvad du kan forvente.

Steba SV 50

Steba SV 50

Steba Sous Vide 50 er en vaskeægte sous vide testvinder i 2021. Kvalitet og brugervenlighed er derfor på alle måder helt i top. Sous viden har et lækkert display og en timer med mulighed for at køre i 99 timer. Der kan derfor gives maks gas med den!

Specifikationer: 800 watt effekt | Max. temperatur: 90 grader | 1,2 kilo | Vandomløb: 8 liter i minuttet | Mobil anvendelse | Kapacitet: 20 liter

Det gode

  • Sous vide staven får hurtigt vandet op i temperatur

Det dårlige

  • Den har ingen WiFi
  • Den kan ikke tilknyttes en app

Kan bruges til alle gryder med minimum 15 centimeters dybde

Om du har en stor eller en lille gryde, er ikke vigtigt for brugen af Steba sous vide stick. Så længe gryden blot har en dybde på 15 centimeter, kan den benyttes til at lave sous vide i. Det går også ganske hurtigt med at opvarme vandet, da den kan opvarme 20 liter vand til 56 grader på 45 minutter. Benytter du dig af en mindre mængde vand, går det naturligvis tilsvarende hurtigere.

Brugervenlig betjening

Modellen her er skabt med et særligt fokus på at være brugervenlig, hvorfor den i høj grad også fortjener en plads her i sous vide stav bedst i test. Den kræver heller ikke mere end et drej på drejeknappen for at indstille temperatur og timer. Nemmere bliver det ikke. Den har ikke WiFi og en app til at hjælpe dig – men til gengæld er den holdt simpelt og enkelt, så du bare skal koncentrere dig om én ting: lave god mad.

Lad sous viden passe sig selv

Med sous viden her er det meget afslappende at lave mad i køkkenet. For den passer praktisk talt sig selv, når først du har indstillet temperaturen og en eventuel timer. Når kødet, fisken eller grøntsagerne er færdige, siger den selv til. Altså kan du lægge dig ind på sofaen og vente eller trisse rundt i køkkenet for at lave flere retter og tilbehør.

Sansaire Sous Vide

Sansaire Sous Vide

Modellen her fra Sansaire er intuitiv i brug, har et enkelt design samt funktioner, som er nemme at komme i gang med at bruge. Den står meget stabilt i gryden og behøver ikke at sidde på kanten. Det giver en smule mere fleksibilitet i madlavningen.

Specifikationer: Digitalt display | 23 liters kapacitet | 1100 watt | Touch display | Dybde: 10 cm

Det gode

  • Den er simpel i brug
  • Den har et flot design
  • Dens display er med touch

Det dårlige

  • Den kan ikke tilsluttes WiFi

En kraftig motor

Sous viden her er en af de mest kraftige, der er på markedet. Med hele 1100 watt kan den varme godt og hurtigt op med en stabil temperatur, så dit kød får den helt rette saft og kraft. Temperaturen indstiller du blot på det smarte touch display, som nemt og hurtigt lader dig vælge temperaturen.

Den lever op til sous vide metoden på bedste vis og giver dig en masse lækker mad gang på gang.

Lær professionel madlavning med et professionelt værktøj

Den professionelle madlavning er ikke langt væk med sous vide maskinen her. For da den er så intuitiv i brug, lærer du meget hurtigt, hvordan du bedst tilbereder diverse retter med den. Det er så nemt, at det med garanti giver dig lyst til at kaste dig ud i meget mere og andet professionel madlavning.

Emerio Sous vide

Emerio Sous vide

Emerio Sous vide er for dig, der gerne vil være fri for stavene og i stedet have et helt kar til rådighed. For denne er et professionelt kar, som takket være dets design holder alt vanddamp inde og dermed kan holde en helt perfekt temperatur. Den fylder ikke meget og kan sagtens placeres i køkkenskabet.

Specifikationer: 6 liter kapacitet | Timerfunktion | Digitalt display | Justerbar termometer | 520 watt

Det gode

  • Det er et kar
  • Den er udstyret med timer og justerbar termometer
  • Den er god til mindre portioner

Det dårlige

  • Den optager mere plads end en stav

Madlavning som på restaurant

Det er i hvert fald meget tæt på! Denne gør det i hvert fald noget nemmere at komme dertil, da den med sit kar gør alt arbejdet for dig. Du skal sådan set bare sætte den rette temperatur og den rette tilberedningstid – så er der mad.

Det er da også ganske let at lave lækker mad med Emerio, da den har et flot digitalt display, en smart timerfunktion og et justerbart termometer. Så bliver det ikke nemmere og sjovere at lave mad som på restaurant – kun den gode steg mangler!

Mindre kapacitet men mere lækker mad

Karret her har ikke lige så stor en kapacitet som mange af de stave, vi har fremhævet her i vores test. Den byder nemlig kun på seks liter mod minimum 20 liter ved udvalget af stave. Til gengæld får du et lukket kar med god mulighed for at holde en helt stabil temperatur og at tilberede det dyre kød til perfektion.

Melissa 16310170

Melissa 16310170

Endnu et kar i rækken får du her fra Melissa. Den ligner nærmest til forveksling karret ovenfor og funktionerne er da også stort set de samme. Men derfor skal du ikke snydes for en præsentation af denne sous vide, som har en kapacitet på 6 liter og en effekt på 520 watt.

Specifikationer: 520 watt | 6 liter kapacitet | 90 grader max. temperatur | Timerfunktion

Det gode

  • Den holder en altid stabil temperatur
  • Den varmer hurtigt vandet op
  • Den har 90 grader som max. temperatur

Det dårlige

  • Den har ikke så stor en kapacitet

Få lækkert og mørt kød til perfektion – hver gang

Det bedste er, at det ikke engang er nogen overdrivelse. For det er, hvad du kan forvente dig af denne smarte maskine. Den fortjener en plads her i vores sous vide maskine test, fordi den er blandt dem, der klarer sig allerbedst, når vi udelukkende ser på den ene sous vide anmeldelse efter den anden.

Ja, den ligner ovenstående kar rigtig meget, men den er til gengæld også eminent til at lave lækkert og mørt kød hver eneste gang – nærmest mere mørt og lækkert, end når du er på restaurant. I hvert fald når du først har lært den at kende.

For det er bare at krydre kødet, vakuumpakke det og så ellers sætte temperaturen med mere. Så går der ikke længe, før du kan sætte tænderne i et lækkert stykke kød.

En maskine, du trygt kan gå fra

I modsætning til en sous vide maskine med stave, kan du i langt højere grad gå fra denne maskine med god samvittighed. For den er helt lukket i brug og passer derfor bogstaveligt talt sig selv. Der er derfor ikke noget, der koger over, eller en maskine der kan vælte. Den gør derfor i høj grad madlavningen meget mere fleksibel.

Witt Easy Sous Vide

Witt Easy Sous Vide

Witt Easy Sous Vide er en meget populær model blandt forbrugerne takket være dens praktiske funktioner som temperaturpræcision, et tydeligt display, en smart app og en tænd/sluk-knap. At den også er støjsvag er blot endnu et plus i bogen.

Specifikationer: 1000 watt | 25 liters kapacitet | Max. temperatur på 95 grader | LCD display | 11 centimeters dybde

Det gode

  • Mulighed for store portioner med den store kapacitet
  • Kraftig motor

Det dårlige

  • Den har ikke WiFi-funktion

Effektiv og kraftig motor

Denne model fra Witt, behøver du ikke bekymre dig for, hvorvidt den er kraftig nok til at varme vandet op i gryden. For den har nemlig en motor med hele 1000 watt. Vandet kommer derfor hurtigt i kog, hvis det ønskes, og du behøver derfor ikke vente længe på det saftige stykke kød.

Du kan vælge mellem en temperatur på 40 til 95 grader. Temperaturindstillingen bliver vist med 0,1 graders interval, så du kan indstille den meget præcist.

Foruden dette får du også en sous vide cirkulator, som er forsynet med en autosluk-funktion, overophedningsbeskyttelse og endda også en lav-vand alarm. Den er derfor på alle måder behagelig at benytte til madlavning.

Store portioner på ingen tid

Med en kapacitet på hele 25 liter, er der rig mulighed for at lave store portioner, til når familien eller vennerne kommer på besøg. vil du derfor gerne lave laks til alle eller saftige bøffer og grøntsager, tager det hverken en masse tid eller kræfter.

Før du køber din nye sous vide stav / kar

En sous vide maskine vil derfor uden tvivl tilføre ny magi til din madlavning. Men, hvis det skal være en fornøjelse at benytte den hver eneste gang, skal den naturligvis også være god og behagelig i brug – for ikke at nævne i en høj kvalitet også.

Sous vide maskiner er blot endnu en række maskiner til samlingen i køkkenet. Derfor bør du også gøre dig nogle gode overvejelser, inden du lægger en eller flere sous vide maskiner i indkøbskurven. For det er endnu en maskine, der fylder – men der er også forskel på dem.

For at du finder den rette maskine, som opfylder dine ønsker og behov, kan det være en god ide at gøre dig følgende overvejelser:

  • Hvilken type ønsker du?
  • Ønsker du ekstra funktioner?
  • Hvordan bruger du den korrekt?

Med disse overvejelser ved hånden sikrer du dig i langt højere grad, at du kommer fra vores sous vide test med den helt rette maskine. Om den så er enkel eller fancy – det er fuldstændigt ligegyldigt, så længe du får glæde af netop det, som maskinen kan.

Overvejelserne gør dig forhåbentligt også til en stor fan af sous vide metoden.

Typen af sous vide maskine

Sous vide er ikke bare sous vide, da der er lavet lidt forskellige udgaver af maskinen. Du kan nemlig både få stave, som du sænker ned i din gryde, og et kar sammen med staven samt en professionel udgave, hvor du ikke skal bøvle med stave for at få din mad tilberedt under vakuum.

Der er stor forskel på, hvad madglade mennesker foretrækker alt efter, hvor meget de bruger den. Derfor kan det være en meget god ide at overveje, hvilken type du bør have.

Sous vide stave (cirkulator)

Sous vide stave er meget populære at bruge, da de er gode til at holde en stabil temperatur i gryderne derhjemme. Ved at lade vandet cirkulere opvarmer stavene stille og roligt vandet til den ønskede temperatur. Der følger ikke noget låg eller kar med – de skal bare sænkes ned i vandet. Fordelen ved denne type af sous vide er, at du blot kan have staven gemt i køkkenskabet, finde den frem og ellers bare komme den ned i din gryde, og så er den klar.

Dog er der den ulempe, at det fordampede vand forsvinder fra gryden, da der ikke følger et låg med.

Sous vide kar (vandbad)

Med et sous vide vandbad eller kar tager du din madlavning op på et helt andet niveau. For her får du en professionel maskine, som er helt lukket, så der ikke slipper det mindste damp ud. Denne type maskine koster typisk lidt mere, fordi de er egnet til brug i restauranter med mere.

Det kan dog være penge, der er rigtig godt givet ud, hvis du godt kan lide at stå meget i køkkenet og at tilberede en del kød og grøntsager på denne måde.

Forskellen på sous vide vandbad og cirkulator

Når du køber sous vide, skal du gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker en cirkulator eller et vandbad. Forskellen er ikke så stor – og dog. For en cirkulator – eller en stav som den også kaldes – cirkulerer vandet i din gryde. Dermed er der ikke noget låg over, ligesom det fordampede vand også forsvinder fra gryden.

Med et sous vide vandbad får du i stedet et kar med til din stav, som altså er designet med låg og til at holde dampen inde. Det betyder, at der ved langtidstilberedning ikke behøver tilsættes mere vand – og så holder temperaturen sig også mere stabil.

Et kar er især at anbefale til dig og dem, som godt kan lide at nørde i køkkenet. Eller som ved at sous vide maskinen kommer til at blive brugt rigtig mange gange. Altså er der ikke forskel på, hvad du kan tilberede – men i stedet på hvordan og hvor hurtigt det sker.

Ekstra funktioner

Har du brug for WiFi for at kunne bruge en sous vide? Eller vil du gerne kunne styre den gennem en app? Måske en timerfunktion også er at foretrække, hvis du skal være helt ærlig? Der er mange forskellige funktioner at få i forbindelse med et køb af en sous vide. Derfor kan det også være en god ide, at du overvejer nøje, hvad du forventer ved en sous vide, og hvad du reelt set har brug for.

For ekstra funktioner koster naturligvis også mere – men de kan også være meget rare at have.

Hvordan bruger man en sous vide maskine?

Selvom navnet på maskinen måske lyder lidt fancy og kun for professionelle eller finere kredse, er det ikke sådan, det forholder sig. Denne type maskine er ganske simpel at bruge. Uanset om du blot benytter dig af en stav i din gryde, eller om du også tilkøber et kar, der er lavet til den specifikke model.

For det er bare at fylde gryden eller karret med vand, gøre maskinen klar til at blive sænket i vandet og ellers indstille den til den temperatur, du ønsker vandet skal være for at tilberede dit kød, fisk eller dine grøntsager.

Herefter klarer maskinen arbejdet selv. Er den desuden udstyret med en timer, kan du sætte den til at give lyd, når kødet er færdigt. Nemmere bliver det ikke at tilberede mad.

FAQ

Hvad er sous vide?

Sous vide lyder fransk og er det også. Det betyder “under tryk”, hvilket netop også er, hvad du forbereder maden under med en sous vide maskine. Med sådan en maskine og tilberedningsmåde tilbereder du maden, mens den er vakuumpakket, i en opvarmet væske. Dette er normalt et vandkar.

Altså er der med sous vide som tilberedningsmetode ikke direkte kontakt mellem råvaren og vandet, hvilket sikrer en mør og lækker steg, som altså ikke er kogt, og hvor vitaminer og mineraler er velbevaret. Maskinen er typisk en stav, som du placerer i et vandkar eller vandbad – og så passer det sig selv.

Hvad er bedst sous vide stav eller kar?

Det kommer både an på, hvem du spørger, og hvor ferm du er i et køkken. For en sous vide stav er rigtig god i brug, hvis du blot gerne vil eksperimentere med ekstra mørt kød eller grøntsager, når den står på weekend. Den skal blot placeret i et vandbad i f.eks. en gryde og indstilles til temperatur. Den kan både klare store og små mængder vand og er nem at opbevare. Et kar er i højere grad at foretrække for dig, der går meget op i madlavning. For karret kan bevare vandets temperatur i længere tid takket være låget, ligesom den også byder på flere forskellige funktioner, som staven ikke gør.

Så det er dig, dine madlavningsevner og lyst, der afgør om den ene form er bedre end den anden.

Er sous vide godt?

Det korte svar er: JA! Sous vide er rigtig godt. For det bedste ved sous vide er, at du ikke behøver købe dyrt kød for, at det bliver godt. Selv en billig svinemørbrad kan blive løftet op på et meget højere niveau – simpelthen fordi du med sous vide kan gennemstege kødet uden det mister dets kraft og saft. Det resulterer i et mørt stykke kød, som du aldrig har fået det før.

Vil du derfor gerne prøve noget nyt samt drømme om endnu mere lækkert kød, er det bare at gå i krig med en sous vide maskine. For det bliver med garanti en lækker og velsmagende succes.

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.