Soundbar Test: Se de Bedste Soundbars

af


I denne soundbar test kigger vi på de bedste modeller, så du kan lave dit hjem om til en hjemmebiograf. En soundbar forbedrer lyden, hvad enten om du har et TV eller en projektor. En soundbar er en tynd, rektangulær bar, der indeholder højttalere til at sprede lyden.


Denne artikel indeholder kommercielle links.

De moderne, supertynde TV er super fede, de har gode billeder og fungerer ofte upåklageligt – men der er en ting, som de ofte ikke er så gode til: lyd. Det er svært at putte gode højttalere ind i en 5 cm bred skærm, hvis der også skal være fokus på gode billeder. Her kommer en soundbar ind i billedet.

Der er rigtig mange soundbarer på markedet, hvilket kan gøre det uoverskueligt at skulle vælge en model. I denne soundbar test, vil du kunne finde den model, der passer bedst til dit behov – om du ser film, skal streame musik eller spille videospil. Vi vil længere nede i denne test svare på spørgsmål såsom: Hvordan kan man tilslutte en soundbar? Skal man bruge HDMI indgang? Hvad er de bedste soundbars? Hvad gør man for at opnå bedre lyd?

Læs mere om de bedste soundbars herunder.

Soundbar test

Herunder vil du kunne finde vores soundbar test. Vi har undersøgt markedet, og fundet frem til de bedste produkter, der vil kunne opfylde dine behov. Vi har i testen både haft fokus på gode og dårlige egenskaber ved hvert produkt, så du kan danne den rigtigste mening om hver soundbar.

Vi har ikke selv testet disse enheder fysisk, men har i stedet taget udgangspunkt i diverse fysiske tests fra andre eksperter. Dette gælder tests fra hjemmesider såsom PC Magazine, Tom’s Guide, CNET, What Hi-Fi og World Wide Stereo.

Vær opmærksom på, at det ikke er testvinderen, der vil passe til alle. Du skal vælge en soundbar, der passer til dit behov, budget og krav. Den soundbar vi har erklæret “bedst i test soundbar”, er vurderet udfra specifikationer, pris og performance, men krav til ydeevne kan selvfølgelig varierer fra person til person.

De bedste soundbars

 1. Sonos Beam – Soundbar testvinder
 2. Sony HT-X8500
 3. Samsung HW-Q70R
 4. Sennheiser Ambeo
 5. JBL Bar 5.1
 6. Samsung HW-MS660 / XE
 7. JBL Bar 2.1
 8. Sonos Playbar

Herover er det soundbars, som vi har erklæret “bedst i test”. Herunder vil du kunne finde mere information om hver model, hvad de forskellige modeller gør godt og skidt, og andre specifikationer, der er gode at kende.

Sonos Beam

Sonos Beam – Soundbar bedst i test

Sonos Beam er vores valg af testvinder i denne soundbar test. Det er denne model vi vil anbefale til den gennemsnitlige dansker, der gerne vil forbedre deres film, TV eller musik oplevelse derhjemme, uden at skulle af med alt for mange penge. Du vil med denne model få skarpere og generelt bedre lyd, og det er en model der bliver anbefalet af flere eksperter på tværs af soundbar markedet. Vi giver denne 5 ud af 5 stjerner.

Lydformat: Dolby Digital 5.1 | Subwoofer: Ja | Forbindelse: 1x HDMI ARC, 1x optical digital, Wi-Fi, Ethernet | Stemmestyring: Amazon Alexa | Dimensioner: 7 x 65 x 10 cm | Pris: $$$

Det gode

 • Imponerende tredimensionel lyd
 • God bas i Sonos Beam
 • Streaming og multi-room smart funktioner

Det dårlige

 • Sonos Beam vakler en lille smule på max volumen
 • Kun en enkelt HDMI indgang 

Design

Under udvikling af Sonos Beam’en, kan man se at de har prøvet at skille sig lidt ud. De har undgået den helt kasseformede model, som man eller kan se mange andre steder, og i stedet lavet helt afrundede kanter. Soundbaren er stadig helt sort, hvilket jo også passer godt sammen med de fleste TV. Man kan også få den i hvid. Du får her en størrelsesmæssigt gennemsnitlig soundbar på 2,8 kg, der kan være de fleste steder under TV’et.

Oven på Sonos Beam finder du nogle touch funktioner, der lader dig skrue op og ned for volumen, skifte sang, starte og stoppe samt mute mikrofonen. Bagpå kan du finde HDMI forbindelse, ethernet porten, tilslutning til strøm og en parrings knap.

Funktioner

Selvom dette ligner en helt almindelig soundbar, er Sonos Beam meget mere end det. Ud over at give TV’et god lyd, er det en trådløs, multi-room højttaler, der kan afspille musik fra næsten alle medier (Spotify, Apple Music, Google Play osv.). Har du en Sonos One (eller en anden af de smarte Sonos produkter), vil din Sonos Beam kunne forbindes med denne, så de spiller samme musik.

Den tidligere model (Sonos Playbar) var kune udstyret med optical digital som forbindelsesmulighed – det har man valgt at ændre. Sonos Beam kan forbindes med HDMI, så man nemt og enkelt kan føre lyden fra TV’et ned til soundbaren.

Ligesom Sonos har valgt at være neutrale, hvad angår musik platforme, vil de også gerne være neutrale, når det kommer til stemmestyring. Enheden understøtter både Amazon Alexa, Google Assistant og Apples Siri – vil du bruge Siri, skal det dog være gennem telefonen, da man ikke kan gøre dette direkte til soundbaren.

Performance

Ligesom mange af de andre lyd-produkter fra Sonos, starter præstationen med en kalibrering. Ved hjælp af Sonos “Trueplay” system (kun tilgængeligt for iPhone brugere), optimeres lyden ud fra rummet og din sædvanlige siddeplads. Dette gør lyden endnu bedre, end den er i forvejen.

Det anbefales også, at du inden brug sikrer dig, at dine enheder der forbindes med soundbaren, sender lyd i Dolby Digital format, da dette vil få lyden til at være aller bedst.

Lyden beskrives som skarp og ren, og med forskellige præ-installerede tilstsande, vil du kunne tilpasse din lyd afhængigt at hvor meget bas, diskant osv. der skal inkluderes i oplevelsen.

Når det kommer til surround oplevelsen, klarer Sonos Beam det exceptionelt godt. Lyden bliver skudt godt ud i lokalet, og man kan høre både ekko og baggrundsstøj, der alt sammen er med til at give en et mere fuldent indtryk af film.

Vores endelige soundbar anmeldelse lyder på, at denne soundbar vil passe fantastisk ind i de fleste danske hjem, og uden tvivl en fantastisk maskine.

Soony HT-X8500

Sony HT-X8500

Hvis du leder efter en soundbar, hvor du får rigtig god kvalitet for pengene, så er denne model bestemt en, du skal kigge efter. Selvom den kun er udstyret med 2 kanaler (venstre og højre-vendte højttalere), vil du stadig få en god lydoplevelser. Den er kompatibel med Dolby Atmos, så du kan få en 3D-oplevelse, Sony’s Vertical S teknologi og en subwoofer der overgår al forventning (til prisen).

Lydformat: 2.1 kanaler | Subwoofer: Ja | Forbindelse: 2x HDMI, 1x optical digital, Bluetooth | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 6,4 x 89 x 9,6 cm (H x B x D) | Pris: $$

Det gode

 • Bedste soundbar til prisen
 • Dolby Atmos og DTS:X kombatibel
 • Nem at installere

Det dårlige

 • Intet High Resolution lyd kabel

Design

Sony har bygget mange gode soundbars gennem årene, og deres Sony HT-X8500 er ingen undtagelse. Denne model har ingen eksterne enheder (ekstra højtalere eksempelvis) – det hele er bygget ind i selve soundbaren. Selvom du får en subwoofer indbygget i modellen, har Sony formået at holde en lækkert og tyndt design, så denne soundbar kan passe ind alle steder. De 89 cm’ers bredde passer perfekt til et TV, der er mellem 49-55 tommer stort.

På toppen af den minimalistiske bar finder du knapper til lyd, power og Bluetooth parring. Bagpå finder du forbindelse med kabel. Der er sparret en smule på det, da der kun er 1 HDMI udgang og 1 HDMI indgang samt en enkelt optical digital indgang.

Det er alt i alt en meget enkelt soundbar af udseende, der kan passe ind de fleste steder.

Funktioner

Sony har både tilføjet funktioner, der taler godt for denne model, men de har også fjernet andre funktioner, som man måske godt ville have haft, i et produkt der skal prøve at tage førstepladsen.

For det første, så er det super, at man kan forbinde trådløst via bluetooth. Det gør processen nem og overskuelig, da alle ved hvordan bluetooth fungerer. Dog har de fjernet trådløs wifi forbindelse, en mulighed der nogle gange fungerer bedre end bluetooth.

Med soundbaren kommer en simpel, tynd fjernbetjening med en masse knapper – du kan vælge mellem en række præ-installerede tilstande, så lyden passer til formålet.

Performance

Af en middelklasse (prismæssigt) soundbar i denne test, får du ikke bedre lyd end fra denne model. Den beskrives af flere som “overraskende fantastisk” og at det føles som “at sdde midt i biografen”. Selvom den kun er udstyret med 2 kanaler (vi anbefaler 3 kanaler eller over), understøtter denne soundbar stadig Dolby Atmos. Det er denne funktion der løfter lydkvaliteten til et helt andet niveau, ved at projektere lyden over dig, samtidig med at den bliver leveret som på normalvis.

Derudover beskrives bassen også som overraskende god – dog ikke på niveau med en ekstern enhed. Det er ikke noget, der ryster jorden, men det giver helt bestemt en god følelse under film, eller hvis man skal afspille musik.

SENNHEISER AMBEO

Sennheiser AMBEO

Hvis du skal have den absolut vildeste oplevelse, så er det Sennheiser Ambeo, du skal have fat i. Det er godt nok den dyreste enhed på listen, men det er samtidig også den soundbar, der har de vildeste egenskaber. Du vil med dette monster tilsluttet til dit TV/hjemmebiograf føle, at du sidder midt i biografen. Denne maskine lever bestemt op til sin pris, og vil give dig den vildeste surround sound effekt, uden overhovedet at have baghøjttalere.

Lydformat: 5.1.4 AMBEO processing | Subwoofer: Ja | Forbindelse: 4x HDMI, 1x optical digital, Wifi, Bluetooth, 1 x analog RCA L/R | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 14 x 127 x 17 cm (H x B x D) | Pris: $$$$

Det gode

 • Rig og naturlig lyd
 • Overbevisende surround sound
 • Dynamisk og detaljeret lyd

Det dårlige

 • Rigtig stor og tung
 • Dyr
 • Kan være svær at positionere grundet størrelse

Design

På lige over 18 kg, og 127 cm lang, er dette den størtste soundbar i vores test. På denne størrelse får du et monster af en soundbar. På fronten kan man lige ane de mange højtalere. Soundbaren her er helt sort, med et Ambeo logo der lyser op i det ene hjørne. I midten finder du et lille kontrolpanel, hvor du kan styre volumen, tænd/sluk, parringsknappen og en playback multifunktionsknap.

Bagpå finder du plads til de mange HDMI porte, strømkablet, ethernet og USB indgange ved siden af det optiske digitale stik. Der er også en gummiring, så man kan holde styr på alle ledningerne, hvilket vi synes er super smart.

Funktioner

Vi behøver vidst ikke at fortælle dig, at til den højeste pris i denne test, får du både den største soundbar, men også den med mest saft og kraft. Denne Sennheiser Ambeo soundbar leverer en gennemført fantastisk lyd oplevelse, der kan få nogle af de billige modeller til at blegne.

Med understøttelse af Atmos/DTS:X, MPEG-H og Ambeo funktionen bliver stereoen konverteret til det Sennheiser kalder for “3D lyd oplevelser”. Lyden bliver kastet hele vejen rundt om dig, så du lige meget hvad, vil føle dig som en del af filmen.

Det bliver beskrevet, at lige meget hvilke film der sættes på, så lever denne soundbar op til udfordringen. Hvis du ser film med mange eksplosioner, vil du kunne mærke en kraftig bas, og surround lyd der involverer dig i filmen. Igen skal det selvfølgelig siges, at var subwooferen ekstern, ville man have opnået et endnu vildere resultat.

Alt i alt er det en gennemført kraftig soundbar, der fortjener plads hos de bedste hjemmebiograf setups.

Performance

Leder du efter en soundbar, der er fantastisk til film og gaming, så vil du med denne model få en garanteret god oplevelse. Kombinationen af Adaptive Sound mode, Acoustic Beam teknologi og Atmos/DTS:X teknologi giver en fordybende lyd, der bare spiller.

Derudover beskriver brugere at lyden er “placeret med præcision”, “godt fordelt i rummet” og det fortælles at den centrerede højtaler giver en klar dialog, så man altid kan høre, hvad der bliver sagt.

Alt i alt får du en fantastisk oplevelse for pengene med en kraftig bas i subwooferen.

Samsung Namu kino sistema HW-Q70R_EN

Samsung HW-Q70R

Denne Samsung Soundbar leverer en rigtig god oplevelse. Prisen er lidt deroppe ad, men det er kvaliteten bestemt også. Med understøttelse af Dolby Atmos og DTS:X, kan denne soundbar spille lyd i hele lokalet. Med 3 højttalere vil du opleve en god kunstig surroundsound, der er ideel til film og videospil. Denne soundbar er til dig, der gerne vil give lidt ekstra penge for et produkt, for også at modtage lidt ekstra kvalitet på den anden side.

Lydformat: 3.1.2 kanaler | Subwoofer: Ja (ekstern) | Forbindelse: 2x HDMI, 1x optical digital, Wi-Fi, Bluetooth | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 40,3 x 110 x 10 cm (H x B x D) | Pris: $$$

Det gode

 • Rigtig god subwoofer
 • Fantastisk til film og spil
 • Lækker kvalitet og design

Det dårlige

 • Kun et enkelt HDMI input
 • Den eksterne ekstra enhed optager ekstra gulvplads

Design

Når det kommer til udseendet, er der ikke noget vildt over denne Samsung model. Den er sort, aflang og ret boks lignende. Bunden er ikke lige så dyb som toppen, hvilket adskiller den en smule fra de andre modeller. Den har en super lækker metal finish, der får den til at se moderne og clean ud. Soundbaren er 110 cm lang, hvilket gør den god til 60-75 tommer TV (hvis de to skal stemmer overens), men kan også sagtens bruges til andre fjernsyn.

Med i købet kommer en ekstern basenhed. Dette vil give dig en ekstra god lydoplevelse, men hvad angår design, så tæller det lidt ned. Det betyder nemlig, at du skal finde ekstra plads under TV’et.

Foran er der LED lys, der lyser op når du tænder soundbaren eller ændrer instillinger (lydstyrke eksempelvis). Samtidig er der nogle simple knapper i den ene ende, så du ikke nødvendigvis behøver at bruge fjernbetjeningen, for at tænde enheden.

Funktioner

Samsung HW-Q70R bruger et 3.1.2 kanal højtaler setup. Dette giver soundbaren mulighed for at sprede lyden rigtig godt ud i rummet, samtidig med at der er en dedikeret central højtaler til dialog. “2” tallet i kanal konfigurationen betyder, at der har 2 opadskydende højtalere, der afspiller lyden opad. Dette skaber en tredimensionel lydeffekt (det bedste resultat fås med et fladt loft).

Subwooferen der kommer med systemet er en ekstern, men trådløs, enhed. Det tager ekstra plads, men grundet tråsløsheden og et relativt pænt design (det er begrænset hvor pæne, de kan blive), bliver der ikke kreeret ekstra kaos med ledninger. Man opnår samtidig en bedre bas, der er lækker at have, hvis man ser film (specielt action film).

Der er ikke mange forbindelsesporte, men i det mindste kan den HDMI port, man forbinder med TV’et, klare 4K, HDR10+ og Dolby Vision, så man opnår en enormt god kvalitet. Desværre understøtter det ikke eARC.

En ny fed funktion Samsung har integreret er Adaptive Sound mode. Soundbaren vil analysere lyden og ændre den, så du får den bedste lyd på en scene til scene basis.

Performance

Leder du efter en soundbar, der er fantastisk til film og gaming, så vil du med denne model få en garanteret god oplevelse. Kombinationen af Adaptive Sound mode, Acoustic Beam teknologi og Atmos/DTS:X teknologi giver en fordybende lyd, der bare spiller.

Derudover beskriver brugere at lyden er “placeret med præcision”, “godt fordelt i rummet” og det fortælles at den centrerede højtaler giver en klar dialog, så man altid kan høre, hvad der bliver sagt.

Alt i alt får du en fantastisk oplevelse for pengene med en kraftig bas i subwooferen.

JBL Bar Studio

JBL Bar Studio

JBL Bar Studio er en soundbar uden subwoofer til dig, der gerne vil have god lyd, men samtidig ikke gider at betale kassen for det. Dette er en af de billigste soundbars på listen, men det betyder ikke dårlig lyd. Du vil få en skarp lydoplevelse ud af denne lille enhed. Skal du dog afspille noget med en masse bas, vil vi anbefale dig, at du køber en subwoofer, som du kan tilslutte systemet, da denne er blevet sparet væk, for at få prisen helt i bund.

Lydformat: JBL Surround Sound | Subwoofer: Nej | Forbindelse: 1x HDMI, Bluetooth, 1x optical digital, USB | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 6 x 61 x 9 cm (H x B x D) | Pris: $

Det gode

 • Trådløs Soundbar
 • Bedste billige soundbar
 • God og skarp lyd

Det dårlige

 • Ingen subwoofer
 • Kun en enkelt HDMI indgang

Design

Kompakt, minimalistisk og nem at have med at gøre. Sådan ville vi beskrive denne soundbar. På kun 61 cm er det faktisk den mindste i vores soundbar test (i hvert fald den smalleste), hvilket gør at den både passer til små TV, da den vil ligne en naturlig forlængelse af TV’et, men også til store TV, da den vil ligne en ekstra højtaler. Den tager ikke meget plads, vejer ikke meget og man lægger ikke så meget mærke til den.

På toppen finder du kontrolpanelet, hvor du kan styre de forskellige basale indstillinger (tænd/sluk, volumen, parring osv).

Funktioner

På trods af den størrelse, har JBL alligevel forsøgt at lægge diverse funktioner ind – hvilket de har bevist, at man sagtens kan. Soundbaren består stort set kun af højtaler, da nogle funktioner vi ser andre stedet, enten er sparet væk eller skåret væk grundet pladsmangel.

Den første funktion de har fundet plads til, som vi synes er god at have, er bluetooth forbindelsen. De har gjort det muligt både at streame musik via bluetooth fra telefon, computer og TV – men har selvfølgelig også integreret en HDMI port, så TV’et altid kan være tilsluttet.

Soundbaren er også udstyret med JBL Surround, hvilket er JBL’s eget surround lydsystem. Dette får lyden til at bevæge sig hele vejen rundt, selvom soundbaren kun står foran – altså kunstig surround lyd.

Performance

Hvis du gerne vil have en soundbar, der blot virker som et forlænger, forstærker og forbedrelse af dine TV højttalere, så er JBL Bar Studio et perfekt valg til dig. Vi kan vidst roligt sige, at den ikke slår nogle rekorder, men til denne pris, er det heller ikke noget man forventer.

Selvom den er lille, vil du alligevel få en bas med, der er værd at nævne. Denne beskrives som rig og fyldig, på trods af soundbarens umiddelbart lille og spinkle krop.

Vi vil ikke anbefale denne soundbar til en stor stue, men har du en mellem eller lille størrelse stue, kan det lige netop være denne model du leder efter – det er her enheden skinner igennem.

Samsung HW-MS660

Samsung HW-MS660 / XE

Leder du efter et brugervenligt valg, der leverer en skarp og ren lyd, så er Samsung HW-MS660 et rigtig godt valg. Det er ikke en lille enhed – den både vejer en del og er stor af størrelse, men på trods af det, ligger den i middelklassen på prislejet. Den er udstyret med 3 højtalere (midten, venstre og højre), hvilket giver en velafbalanceret lyd i hele rummet. I lang tid var forgængere (HW-MS650) i front på soundbar markedet, men denne topper den klart.

Lydformat: 3.0-kanal | Subwoofer: Nej | Forbindelse: 2x HDMI, 1x optical digital, Wifi, Bluetooth | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 7 x 65 x 10 cm (H x B x D) | Pris: $$

Det gode

 • Skarp og ren lyd
 • Samsung er i front når det kommer til naturlig lyd
 • God brugervenlighed

Det dårlige

 • Ingen subwoofer
 • Kun en enkelt HDMI indgang

Samsung HW-MS660 test: Design

Samsung leverer en masse imponerende produkter (især TV), og heriblandt finder man deres soundbars. Deres HW-MS660 model har vist sig at være meget populær, lige siden den blev lanceret. Hvad angår udsseende, så er den faktisk ret pæn. Det er en meget standard rektangulær form, helt sort soundbar. Den er relativt høj, hvilket er noget man skal have i mente, når man finder en placering til den. Den er til gengæld ikke super bred, så den passer ind under de fleste TV.

Bagpå finder man forbindelsesmuligheder, heriblandt en enkelt HDMI port og en optical digital tilslutning. Ved hjælp af en power loopthrough funktion, kan du til gengæld nøjes med at bruge et enkelt stik i væggen, til at give strøm til både din soundbar og dit TV (såfremt du har et Samsung TV).

Funktioner

Samsung HW-MS660 kommer med både kabel tilslutning, men også bluetooth og wifi. Det gør det blandt andet nemt at skifte mellem TV output eller musik streaming via bluetooth.

Med til soundbaren kommer Samsungs egen app, der er nem at navigere i. Denne indeholder blandt andet understøttelse til en række streamingtjenester. Dog mangler den nogle smarte funktioner, så det er ikke altid, man har lyst til at åbne denne app, i stedet for musiktjenesternes egne apps.

Højtaleren indeholder 3 højttalere (heraf 3.0), hvilket giver en fin lydfordeling mellem højre, venstre og midte.

Performance

Det første vi vil fremhæve er, at selvom der ikke komer en ekstern subwoofer med i købet, betyder det ikke, at der er en dårlig bas. Den kan faktisk være for voldsom til tider, når man eksempelvis ser film med mange eksplosioner.

Selve fordelingen af lyden i rummet kunne være bedre. Man bliver ikke indhyllet i lyd, som nogle af de andre soundbars sørger for – den projekterer lyd i et relativt smalt område. Sidder man dog i dette område, vil man opleve en fantastisk lyd, der passer super til både musik, film, serier, videospil eller bare til TV avisen. Den får dog et kæmpe plus ved understøttelse af 4K.

Har du allerede et Samsung TV, men gerne vil opgradere lyden til rigtig høj kvalitet, anbefaler vi denner soundbar.

JBL Bar 2.1

JBL Bar 2.1

Fra JBL har vi igen fat i en god soundbar, til en pris der er til at betale. Du får her en soundbar med 2 højttalere og en subwoofer (ekstern) med i købet. Så kan du både nyde en god soundbar med fokus på klar og skarp lyd, og en subwoofer der har fokus på en dyb bas. Det gør denne model god til dig der ser film, men også til dig der gerne vil have en god lyd generelt.

Lydformat: 2.1 kanal | Subwoofer: Ja (ekstern) | Forbindelse: 1x HDMI, 1x optical digital, USB, Bluetooth | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 5,8 x 96,5 x 8,5 cm (H x B x D) | Pris: $$$

Det gode

 • Til at betale
 • Stærk lyd og god bas fra den eksterne subwoofer
 • Gode forbindelsesmuligheder

Det dårlige

 • Problemer med optisk kabel
 • Har ikke mange accessories

Design

Når du forestiller dig en sort, rektangulær kasse, så vil det billede du får i hovedet nok ligne JBL Bar 2.1 ret godt. Den ligner mere eller mindre mange af de andre soundbars i denne test – den står ikke alt for meget ud, og er ret minimalistisk i udseende. På næsten 100 cm er det dog en af de længere modeller, der er med i vores soundbar test.

Du kan både hænge denne enhed op på væggen, eller have den stående på en kommode. På toppen finder du kontrolpanelet til tænd/slik, volumen og en knap til at skifte mellem lydkanaler. Med til soundbaren kommer en seperat subwoofer. Sub’en har gummi fødder, så man ikke ridser gulvet og har en trådløs parrings knap, så man nemt kan forbinde den med sin soundbar. De to forbindes også automatisk når man tænder dem, og hvis dette fejler, kan man bruge den manuelle knap.

Performance

JBL Bar 2.1 har fået rigtig pæne ord med på vejen af flere kilder. Der bliver blandt andet sagt, at den eksterne sub fungerer upåklageligt, når det komme til vilde action scener. Man kan mærke rumlen igennem hele kroppen. Derudover kan man, takket være Movie Mode, skrue ekstra op for bassen, uden at miste renheden af lyden.

Derudover bliver der fortalt, at soundbaren surround funktioner også fungerer enormt godt. Man kan blive indhyldet totalt i lyd, hvilket giver en super effekt, når man gerne vil engagere sig i sin film.

Soundbaren klarede det også rigtig fint under musik test. Bassen trådte igen super igennem, og baren har endda sin egen “Music Mode”.

SONOS PLAYBAR


Sonos Playbar

Sonos Playbar giver dig den fulde Sonos oplevelse – god lyd der fylder rummet og (næsten) intet at klage over. De eneste smertepunkter man kan sætte en finger på er dog, at man ikke kan forbinde med HDMI, hvilket ellers er en standard forbindelsesmulighed efterhånden. Denne soundbar er i den dyre ende, og er heller ikke en lille soundbar. Ud over det, så får du en fantastisk enhed.

Lydformat: Dolby Digital 5.1 kanaler | Subwoofer: Ja | Forbindelse: 1x HDMI, 1x optical digital, Wifi, Ethermet | Stemmestyring: Nej | Dimensioner: 14 x 90 x 8,5 cm (H x B x D) | Pris: $$$$

Det gode

 • Den fulde Sonos oplevelse
 • Bred, dynamisk og detaljeret lyd

Det dårlige

 • Ingen HDMI forbindelse
 • I den dyre ende

Design

På 90 cm er Sonos Playbar også en af de længere modeller. Den er ikke særlig dyb, men til gengæld på dej høje del af spektrummet. Den er helt sort, bortset fra fronten, hvor der er en stålplade med Sonos logo på. Det er samtidig en af de ældre soundbars i vores test, men derfor er det stadig en god enhed (selvom den har lidt svært ved at følge med efterhånden).

På vesntre siden af soundbaren vil du kunne finde kontrolpanelet, hvor du kan tænde, slukke og skrue op eller ned for lyden. Bagpå finder du tilslutningen, både optical digital og ethernet. Det er desværre ikke HDMI, hvilket trækker ned i vores bog.

Performance

Som sagt er et en lidt ældre model – men lige så snart man har sat sin nye soundbar op, vil man lægge mærke til, at lyden er længder bedre end selv de bedste TV. Lyden bliver projekteret i et meget bredt spektrum, så man får fyldt hele rummet ud.

Lyden bliver beskrevet således: “lyden der kommer ud af denne enhed, er enormt imponerende. Der er detaljer, vægt og tonebalance, som man ikke kan finde i et TV.” – man får altså opgraderet sin lyd på alle områder.

Leder du efter en soundbar, der udelukkende giver dig en bedre lydoplevelse når du ser film, kan du finde noget der er langt bedre – men vil du have en enhed, der kan afspille bedre lyd hele tiden (ligegyldigt hvad du ser eller afspiller), så er denne løsning noget for dig.

Soundbar vs. Soundbase

Dette er en soundbar test, men der er faktisk to forskellige slags: soundbars og soundbases. Selvom der er en forskel, har de samme job: at få lyden fra dit TV til at lyde bedre og klarere. Begge dele kommer med højttalere og funktioner, der gør lyden fra dit TV giver klarere dialog, rigere lyd, bedre detaljer og en hjemmebiograf følelse. Men der er nogle forskelle.

Hvad er en soundbar til TV?

En soundbar er en lang, tynd og rektangulær kasse, der er fyldt til randen med højttalerudstyr og en masse andet teknologisk udstyr. En soundbar en længere end en soundbase, hvilket resulterer i, at lyden kommer bedre rundt i rummet – godt til et bredt setup til en stor sofa. En god bar gør for din lyd, hvad et par briller gør for øjnene – gør alting skarpere. Man kan få mange gode soundbars, der kan få din sture til at føles som en hjemmebiograf.

En soundbar er som regel enten monteret på væggen under TV’et eller sidder foran TV’et på en kommode/et TV bord. Nu til dags kommer mange soundbars med en ekstern trådløs subwoofer, så man også får en bedre oplevelse med bassen.

Hvad er en sound base?

Formålet med en sound base er præcis det samme som en soundbar – at få lyden til at blive bedre, når man ser TV eller film. Men der er selvfølgelig forskelle. En sound base er dybere og smallere, og har derfor også (som regel) mere plads inde i selve produktet. Dette kan selvfølgelig varierer. En sound base kommer med bedre amplifikation og større bass enheder, hvilket gør det mindre nødvendigt at købe en trådløs subwoofer (selvom det er svært at slå en ekstern subwoofer, når det kommer til bassen).

En sound base klarer stereo lyd dårligere end en soundbar, eftersom de er smallere. Samtidig er de dybere, hvilket ikke altid passer godt ind med de tynde TV, som nu til dags er meget populært. Dog vil vi sige, at går du med en soundbar (der også er tynd som et TV), vil vi anbefeale at du køber en ekstern subwoofer med.

Sådan køber du en soundbar

Når man skal ud og købe et stykke elektronik, er der mange ting man skal tænke over: pris, design, størrelse, tilslutningsmuligheder osv. Derfor har vi samlet de vigtigste punkter, som du skal huske, når du skal på jagt efter den bedste soundbar.

Soundbar pris

Prisen vil altid være en faktor, når man skal på indkøb. En god soundbar kan lige pludselig se knap så god ud, hvis prisen ikke er i det rigtige område. Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på dit budget først, så du er klar over, hvad du vil give for en enhed.

På denne måde kan du også finde ud af, om du skal på udkig efter en billig soundbar, eller om du skal op i det dyrere prisleje, hvor du kan få fingrene i en af topmodellerne. Der er stor forskel på prisen, men en billigere soundbar vil som regel også være en smule dårligere end de dyrere modeller. Dog er det heller ikke alle, der har behov for et soundbar monster, hvis man blot skal fylde en mindre stue med god lyd.

Design og størrelse

Indretning er en vigtig del for mange danske hjem. Det hele skal se ordentligt ud – derfor er det også en faktor, vi har valgt at tage med på listen.

I vores øjne er der to aspekter: der er selve designet, og så er der størrelsen. Når vi siger designet, så mener vi farven, formen og looket. Størrelsen er selvfølgelig, præcis som det lyder: højde, bredde, dybde.

Hvis designet er vigtigt for dig, er der rigtig mange forskellige modeller af soundbars i høj kvalitet, der sagtens kan passe ind i alle moderne hjem. Den klassiske soundbar farve er sort, præcis ligesom TV og højttalere – men man kan godt finde andre farver, hvis du har behov for dette.

Når det kommer til størrelsen, vil en enhed der er lige så bred som dit TV, passe rigtig godt ind. Det vil se ud som om, at soundbaren kom med TV’et, og at det hele passer sammen. De fleste soundbars er ret tynde, ligesom et TV, så dette er ofte ikke et problem.

Ægte eller kunstig surround sound

Soundbars er enormt gode, hvis man vil have en bedre lydoplevelse, når man ser film og TV – der er dog lige et lille problem. Den surround lyd man vil opleve, er hvad man kalder for “kunstig surround sound”. Eftersom din nye soundbar kun vil sidde under TV’et, vil man faktisk ikke få lyd 360 grader rundt – det vil kun komme foran. Soundbaren kan får det tilat lyde som om, at det kommer bagfra, men det er ikke helt det samme.

Vil man gerne have “ægte surround sound”, skal man altså ud i, at købe et system der kan udvides. Et system hvor ens soundbar kan tilsluttes til højttalere, der placeres bag ved ens siddeplads. På denne måde vil lyden faktisk komme bagfra, hvilket vil give den bedste lyd og en rigtig god srround sound oplevelse.

Tilslutningsmuligheder

De nyeste soundbarer kommer med diverse tilslutningsmuligheder. Det er vigtigt at vide, hvordan man kan slutte sin soundbar til sit TV, så man ikke køber en model forgæves. Her er nogle af de tilslutningsmuligheder, som man skal holde øje med:

HDMI ARC

Dette er den mest almindelige tilslutningsmulighed. Stort set alle TV og soundbarer (i hvert fald de nye), kan tilsluttes på denne måde. Du bruger simpelthen bare et HDMI kabel til at tilslutte soundbaren til dit TV’s audio return channel (ARC).

Trådløs forbindelse

Hvis du vil forbinde din soundbar til dit TV trådløst, er der to muligheder: via Wi-Fi og via bluetooth. Med bluetooth forbinder du de to direkte. Gennem Wi-Fi skal du først forbinde dit TV og din soundbar til dit trådløse netværk hver for sig, hvorefter du kan forbinde de to.

USB

Hvis du vil afspille musik via en computer, kan du ofte forbinde den direkte til soundbaren via en USB port. Dette er ikke altid nødvendigt dog.

Antal soundbar kanaler

Når du skal købe en soundbar, vil du blive præsenteret for “kanaler”. Dette er ikke som på TV’et, hvor du kan skifte mellem DR1 og TV2. Du skal se det som individuelle højttalere. Vi vil anbefale at du ikke vælge en soundbar med mindre en 2 kanaler, medmindre du har et minimalt behov og krav til din soundbar.

De fleste TV-show og film nu til dags, deler lyden op i 5 kanaler, men eftersom de fleste af os får lyden leveret direkte fra TV’et, kan vi ikke høre de forskellige lydspor. Disse er delt op digitalt i midte, højre front, venstre front, højre bagved og venstre bagved. Normalt vil et surround sound system dele disse op i 5 forskellig enheder, men med en soundbar er det muligt at opnå denne splittelse i samme enhed.

Herunder kan du se opdelingen af kanaler:

 • 2 kanaler: 2 højttalere, højre og venstre
 • 3 kanaler: 3 højttalere, midte, højre og venstre
 • 5 kanaler: 5 højttalere, alle delt op som forkalret foroven (midte, venstre og højre foran samt venstre og højre bagved).
 • 7 kanaler: 7 højttalere, delt op ligesom de 5, men ved at splitte surround sound og bagudvendte højttalere i 4 i stedet for 2, opnår du altså 7 kanaler.
 • Dolby Atmos Soundbar: Dette er den nyeste form for teknologi inden for soundbarer. En soundbar med dette teknologiske system er enten udstyret med 5 eller 7 kanaler. Forskellen er, at denne type soundbar også vil skyde lyden op over dig, så du opnår en forbedret, tredimensionel oplevelse. Hvis du ser en soundbar med tallene “5.1.2” eller “7.1.2”, betyder 2-tallet, at den er udstyret med Dolby Atmos (det første tal er antal kanaler, det andet tal viser, om der er subwoofer).

Så, hvor mange kanaler skal du bruge? Jo flere jo bedre lydoplevelse.

Soundbar placering

Placeringen af dit TV kan bestemme, hvilken type soundbar du skal købe. Afhængigt af om det er et væghængt TV, om det er et stående TV, samt hvor meget plads du har omkring dit TV, vil der være plads til forskellige enheder. Samtidig vil det også spille en rolle ift. hvor god lyd du vil få.

En soundbar er heldigvis ret versatil, når det kommer til placeringen. De fleste modeller kan både placeres under et stående TV på en kommode eller hænges op på væggen. Du skal blot sørge for, at der er plads nok under TV’et til, at du kan placere din soundbar der. Sørg derfor for at tage mål, inden du køber et produkt.

Hvis du kun har plads over dit TV, er det en mulighed. Men vi vil helt klart anbefale, at du gør, alt hvad du kan, for at få din soundbar monteret under fjernsynet. Det vil helt klart give den bedste lyd i sidste ende.

Hvad skal din Soundbar bruges til?

Der er stor forskel på modellernes evne til at gengive henholdsvis tale, musik og lydeffekter. Du skal derfor undervejs i dit køb tænke over, hvad du bruger dit TV til. Er det film og serier, eller ser du mange TV-shows? Eller måske TV Avisen?

Ser du meget film eller skal du streame musik ofte, skal du sørge for, at soundbaren enten kommer med en ekstern subwoofer, eller at man i hvert fald kan tilslutte en sådan enhed. Her er bassen nemlig ekstra vigtig. Her vil en spinkel soundbar ikke fungere lige så godt, da den ikke kan gengive lyden lige så godt. En mere robust soundbar vil altså være langt bedre.

FAQ

Hvilken soundbar er bedst?

Sonos Beam er den bedste soundbar. Derefter kommer Sony HT-X8500, Samsung HW-Q70R, Sennheiser Ambeo, JBL Bar 5.1, Samsung HW-MS660 / XE, JBL Bar 2.1 og Sonos Playbar.

Hvordan skal du vælge en soundbar?

Du skal vælge den soundbar, der passer til dine behov. Hvis du vil have den bedste oplevelse, skal du købe en soundbar med 5 eller 7 kanaler (gerne med Dolby Atmos). Har du ikke de store krav, kan du gå med en soundbar med 3 kanaler. Derudover kommer design, størrelse, pris osv.

Hvordan er modellerne blevet testet?

Alle modellerne er blevet testet af eksterne kilder og eksperter. Vi har ikke selv testet dem fysisk, men vi sammenligner og opsummerer andre kilders fysiske test, for at give dig den bedste mulighed for at danne en oprigtig mening om produkterne.

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.