Den Bedste Portable Mini Projektor (Test)

af

En projektor er en fed opfindelse, men kan være svær at flytte rundt på. Her kommer en mini projektor ind i billedet. En bærbar og portabel projektor som man kan have med på farten.

Denne artikel indeholder kommercielle links. 

Skal man ud og rejse, kan det være svært at få en ordentlig filmoplevelse. Måske man er taget på hotel, hvor man tit finder et gammelt og kedeligt TV, eller måske man har sin computer med, som man bruger til film. Er man flere, eller vil man gerne have en ordentlig oplevelse, kan dette være et svært til tider. Her er en bærbar projektor løsningen.

Bedst til prisen

Asus mini projector

ASUS Projektor S1

Vores favorit

Optoma Projektor

Optoma Projektor ML750e

En bærbar projektor er egentlig bare en lille projektor. Denne vil både kunne give dig et større billede, mulighed for at være flere sammen om filmen og en bedre oplevelse.

Hvis du er på udkig efter en bærbar projektor, har du måske lagt mærke til, hvor mange forskellige modeller der findes. Det kan være uoverskueligt at vælge, især hvis man ikke har helt styr på termerne inden for feltet. Hvor mange lumen skal man have? Hvilket kontrastforhold er nødvendigt? Der kan være mange spørgsmål.

Vi har udvalgt og sammenlignet de bedste mini projektorer på markedet, så du kan finde ud af, hvilken portabel projektor der er den bedste for dig. De forskellige produkter vil blive sammenlignet på funktionalitet, pris og generelle specifikationer, for at skabe det bedste overblik.

Mini projektor test

Vi har forsøgt at finde de bedste forskellige modeller, typer og produkter inden for mobile projektorer. Som nævnt vil de forskellige produkter sammenlignes på tværs af deres funktionalitet og pris, så du ved hvilken lommeprojektor du skal købe for at imødekomme dine behov.
Asus mini projector

ASUS Projektor S1

Asus S1 er det sikre valg, når man skal købe en mini projektor. Med ekstra kort projektionsafstand, 200 lumen og et kontrastforhold på 1000:1, kan man næsten ikke gå galt i byen, hvis man skal se film og serier på farten. Det er ikke den bedste, men det er et godt alternativ, hvis man ikke vil bruge alt for mange penge på en lommeprojektor.

God kvalitet for prisen

ASUS S1 er en solid bærbar projektor. Sammenligner man den med andre projektorer på denne størrelse, får man helt klart en god maskine for pengene i ASUS’en. På kun lige over 300 gram er denne model pakket med gode specifikationer, som man kan få adgang til, uden at skulle tømme pengepungen.

Let og elegant

Denne portable projektor er perfekt til dig der rejser meget, eller tit er på farten. Som nævnt vejer denne mini projektor kun 342 gram, og den er kun 11 cm lang, 10 cm bred og 3 cm i højden. Lige så man kan have den i lommen. Man kan nemt tilslutte den til computeren med HDMI, eller endda til mobilen, hvis din telefon understøtter dette.

Andre specifikationer

 • Kan vise fra 30 tommer til 100 tommer
 • Kommer med indbyggede højttalere
 • Throw distance ligger på 0,73 meter til 2,43 meter
 • 200 lumen og 1000:1 kontrastforhold
Optoma Projektor

Optoma Projektor ML750e

Optoma ML750e er nok en af de bedste lommeprojektorer, man kan købe. På kun 380 gram får du integrerede højttalere, HD billeder, hele 700 lumen, 3D-duelighed og meget, meget mere. Helt klar en af de bedre mini projektorer man kan få – dog koster den også lidt mere, end eksempelvis en ASUS S1, men man betaler for kvalitet.

Det bedste af det bedste

Denne bærbare projektor er muligvis den bedste inden for kategorien, hvis man udelukkende sammenligner med projektorer under 500 gram. Pakket med god kvalitet, fås det næsten ikke bedre. På kun 380 gram får du en mini projektor, der kan vise high-definition billeder med et forrygende kontrastforhold, indbygget højttaler og meget mere. Projektoren har fået 366 anmeldelser og lander på 4,3/5 i gennemsnit, hvilket er rimelig imponerende.

Nem tilslutning

Optoma har gjort det nemt for brugeren at komme i gang. Man kan tilslutte både med HDMI, microSD, USB og VGA, hvilket gør den utroligt nem at sætte op, så man kan komme hurtigt i gang. Derudover kan man tilslutte en højttaler, hvis man har behov for dette.

Andre specifikationer

 • Kan vise fra 17 tommer til 100 tommer

 • Kan vise 3D film

 • Kommer med indbyggede højttalere

 • Throw distance ligger på 0,55 meter til 3,23 meter

 • 700 lumen og 15.000:1 kontrastforhold

Anker Projektor Nebula Capsule Pro

Anker Projektor Nebula Capsule Pro

Nebula Capsule Pro er kompakt, let og portabel – lige som en mini projektor skal være. Dens lækre udseende indeholder en masse gode funktioner, og er en mini projektor man kan bruge alle steder. Med integrerede 360 graders højttaler, behøver man ikke en ekstern højttaler tilsluttet.

TV i en dåse

Nebula Capsule Pro er en udmærket mini projektor, der både kan vise dig TV og film hvor som helst – om du er på arbejde, derhjemme eller ude og campere. Den fylder ikke mere end en almindelig dåse sodavand, og så har den et lækkert design, som mange producenter af projektorer glemmer at fokusere på. Den er nem, praktisk og super at have med på tur, og så vejer den kun 470 gram.

Andre specifikationer

 • Kan vise fra 20 tommer til 100 tommer
 • Kommer med indbyggede højttalere
 • Throw distance ligger på 0,51 meter til 2,53 meter
 • 150 lumen og 400:1 kontrastforhold
Xiaomi Projektor Mi Smart Compact Projector Mini

Xiaomi Projektor Mi Smart Compact

Denne projektor kan ikke betegnes som en lommeprojektor, men er stadig nem at have med i bagagen, hvis man skal ud og rejse. Vil du gerne have en bærbar projektor, der viser lidt bedre billeder, end en af de helt små, er dette bestemt en projektor for dig. Med full HD, 500 lumen og DLP teknologi, vil du kunne nyde en masse film med denne projektor.

Større og bedre

Som nævnt foroven, er dette ikke nødvendigvis en lommeprojektor – dog er den stadig bærbar. Man kan sagtens have Xiaomi’en med på tur, dog ikke i lommen. Den ekstra vægt og fylde betyder dog også, at du vil få bedre billedkvalitet. Du kan afspille i full HD, afspille lyd fra de integrerede højttalere.

Bluetooth og HDMI tilslutning

Xiaomi har gjort det nemt for deres bruger. Ikke nok med at du nemt kan tilslutte med HDMI, så kan du også streame lyd direkte gennem bluetooth eller Wi-Fi. Du får også en trådløs fjernbetjening med, så du hverken behøver at rejse dig for at skifte film eller for at rette på projektoren.

Andre specifikationer

 • Viser billeder fra 60 til 100 tommer
 • 2x5W højttalere integreret i projektoren
 • Vejer 1,3 kg
 • 500 lumen og et kontrastforhold på
 • Understøtter Google Assistant stemmestyring
 • God opløsning på 1080p der gør billedet skarpt
Anker Projektor Nebula Mars II portabel projektor

Anker Projektor Nebula Mars II

Ligesom Xiaomi Mi Smart, er dette en af de større bærbare projektorer. På 1,5 kg er det ikke en lomme projektor, men en man godt kan have i tasken. Du vil få en solid mini projektor, der kan leve i helt op til 30.000 timer, mens den afspiller videoer i HD. Derudover er designet rigtig lækkert, og projektoren er udstyret med 2x10W højttalere, der sikrer dig god lydkvalitet.

Perfekt til film og underholdning

Med sine 300 er denne portable projektor oplagt til at bruge om aftenen til en god film. Med HD opløsning (720p) vinder den ingen priser, men det er bestemt acceptabelt. Du kan vise film helt op til 150 tommer, og med rigtig god lyd fra 2x10W højttalere, er der ikke brug for eksterne højttalere. Udstyret med Android 7.1 vil du have adgang til apps og en ready-to-go video funktion, som meget få andre projektorer har. Ved at forbinde denne til Wi-Fi vil du også kunne streame Netflix direkte fra projektoren.

Lækkert design lavet til at tage med overalt

Nebula Mars II er lavet til at tage med på farten. Med indbygget håndtag og en vægt på 1,49 kg er den nem at transportere. Det er en firkantet kasse med runde kanter, der har en lækkert og minimalistisk look. Går man op i, hvordan ens projektor skal se ud, vil man ikke blive skuffet.

Andre specifikationer

 • Kan vise video fra 30 tommer til 150 tommer

 • Kommer med indbyggede højttalere

 • 300 lumen og 1.000:1 kontrastforhold

 • Fin opløsning på 720p

Mini projektor typer

De to hyppigste typer projektor er DLP og LCD. Dette er to forskellige typer teknologier, der på hver deres måde får fremkaldt billederne. Herunder kan du læse forskellen på de to.

DLP

En DLP mini projektor er en bestemt type projektor, der gengiver billedsignalet via en elektronisk chip. Chippen består af millioner af mikrospejle, der herfra reflekterer lyset fra pæren. Bag linsen sidder et hurtigt roterende farvehjul. Denne type bruges til tit film og videoer, da man får en god glidende bevægelse i hurtige scener.

LCD

En LCD-projektor er en anden type projektor. Her dannes billederne ved at lyset fra pæren splittes op med et prisme. Lyset sendes gennem røde, grønne og blå LCD-paneler for at danne farverne. Denne type bruges tit til præsentationer, da man får nogle skarpe billeder.

Dette skal din miniprojektor kunne

Skal man til at købe en portabel projektor, skal man sørge for købe en model, der opfylder ens behov. Alt afhængigt af hvad man skal bruge den til, skal man købe en model ud fra forskellige specifikationer. De vigtigste er: lumens, kontrast og opløsning.

Lumens i din lommeprojektor

Lumens, eller ANSI Lumens, er billedets lysstyrke. Jo højere antal lumens en projektor er udstyret med, jo lysere kan projektoren vise et billede. Det betyder også, at en portabel projektor med højere lumen, vil kunne bruges i lysere rum, hvilket kan være vigtigt, da man ikke altid kan vide, hvor mørkt eller lyst der vil være, når man skal se den næste film.

Et højt antal lumen vil som regel være vigtigt, hvis man skal bruge en mini projektor til præsentationer, da man tit fremviser i et lyst mødelokale. Man vil som regel se film i et mørkt lokale, men det er ikke altid muligt.

Skal du bruge en projektor til det hele, vil vi anbefale at købe en mini projektor med et gennemsnitligt antal lumens. Så vil du både kunne bruge den til fremvisninger på arbejdet og til film derhjemme.

Kontrasten i din bærbare projektor

Kontrasten er forskellen mellem de lyse og mørke farver på billedet. Jo bedre kontrastforholdet er, jo bedre vil de sorte og hvide nuancer være. Dette er tit vigtigt hvis man ser film, da skygger og sorte nuancer er vigtige for at få den helt perfekte oplevelse. Dette er som regel ikke så vigtigt til præsentationer, da man til præsentationer tit bruger stillbilleder. Dette er et af de vigtige elementer at tage med i sine overvejelser, da brug af sin mini projektor kan variere – hellere gå med en højere kontrast, så du ved, at du vil få en god filmoplevelse, når du ser film.

Opløsningen

Opløsningen er det totale antal pixels en mini projektor er i stand til at vise. Jo flere pixels der vises, jo bedre vil billedkvaliteten være. Dette er særligt vigtigt til en hjemmebiograf, hvor man viser film eller spiller videospil, da man ofte vil sidde tættere på skærmen. Sidder man tæt på, vil man nemmere kunne se et uskarpt billede. På arbejdet vil man som regel sidde længere væk fra lærredet, og derfor kan man ofte også slippe afsted med en lavere opløsning,

De hyppigste opløsninger er 720p (HD) og 1080p (full HD). Herudover kan man få 480p opløsning. Man kan desværre ikke få 4K opløsning til en portabel projektor, da den vilde opløsning vil kræve en masse kraft, som man ikke kan pakke ind i en lille og let løsning.

Umiddelbart vil vi anbefale, at du går efter 1080p, altså full HD. Dette er standarden nu til dags. Med denne opløsning vil man få et lækkert billede i god kvalitet, der kan bruges til det hele. 720p og 480p går også an, men vi vil ikke anbefale at gå længere ned end dette.

FAQ

Hvad er den bedste mini projektor?

Den bedste mini projektor er ASUS Projektor S1. Andre gode mini projektorer er OptomaML750e, Anker Nebula Capsule Pro, Xiaomi Mi Smart Compact og Anker Nebula Mars II.

Hvordan er de blevet testet?

Mini projektorerne er blevet testet på deres vægt, størrelse, billedkvalitet, pris, lydkvalitet og andre funktioner, så du kan tage den bedst informerede beslutning. De er ikke blevet testet direkte af os, men af kvalificerede tredjepartseksperter.

Hvilken mini projektor skal jeg vælge?

Du skal vælge den mini projektor, der opfylder dine ønsker og behov. Skal du på farten med rygsæk, skal du vælge en mindre model, end hvis du er i bil, og kan tage en større model med.

Skrevet af: TechEksperten
Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.