TechEksperten er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Elektrisk tandbørste TEST: Her er de bedste el tandbørster

Skrevet af

Er du blevet træt af den manuelle tandbørste? Eller leder du efter en ny og mere moderne elektrisk tandbørste? God tandbørstning er utrolig vigtigt, og det er, hvad du kan opnå med en elektrisk tandbørste. For at give dig optimale rammer for at vælge den bedste, har vi her lavet en elektrisk tandbørste test med de bedste elektriske tandbørster på markedet.

Et flot og hvidt smil er, hvad vi alle sammen gerne vil have. Men for at få det til at ske, kræver det, at tænderne bliver børstet godt hver eneste dag, flere gange om dagen. Det kan du i langt højere grad sikre med en elektrisk tandbørste, da den med dens roterende bevægelser og mange funktioner kan give dig de optimale rammer for at børste tænderne tilstrækkeligt til at opnå det flotte smil og den gode mundhygiejne.

Bedste elektriske tandbørste

Det har ikke været nemt at finde de bedste elektriske tandbørster. Men med en god portion tålmodighed og mange uvildige tests og forbrugeranmeldelser senere er vi lykkes med at finde frem til 8 forskellige elektriske tandbørster, der lige nu er de bedste.

I vores test gennemgår vi særlige funktioner, fordele og ulemper, så du har et godt udgangspunkt for at vælge en elektrisk tandbørste, der passer godt til dig og dit behov.

De 8 bedste modeller er:

 1. TONY eltandbørste
 2. Oral-B Pro 2000
 3. Philips Protective Clean 4500
 4. Oral-B iO Series 9s
 5. Oral-B Genius 10000N
 6. Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803
 7. Philips Sonicare EasyClean HX6511
 8. Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111

Elektriske tandbørster har længe været på markedet, og derfor er der efterhånden et væld at vælge mellem. Det ved vi godt, gør det sværere at overskue at skifte fra den manuelle tandbørste og over til den elektriske. Netop derfor har vi samlet de bedste elektriske tandbørster på markedet lige nu og gennemgået dem hver for sig, så du hurtigt og nemt kan finde frem til den perfekte elektriske tandbørste for dig.

Dermed slipper du for at stille dig selv en masse spørgsmål, som du alligevel har svært ved at få besvaret, fordi der er så mange modeller at vælge mellem. Ved at læse og gennemgå vores test er der dermed ikke langt til, at du får et flot og rent smil.

Bliv klogere på hvad de alt sammen kan, og hvad der får dem til at skille sig ud fra hinanden ved læse mere nedenfor.

TONY eltandbørste

TONY eltandbørste

TONY eltandbørste er knap så kendt en spiller på markedet, men de har her en rigtig god og effektiv elektrisk tandbørste, som med timer og mere end 35.000 roteringer i minuttet giver dine tænder de bedste forudsætninger. Den er desuden vandtæt og har hele 5 års garanti.

Specifikationer: Timer: Ja | Batteritid: 20 dages børstning | Vandtæt: Ja | Børstefunktioner: 4 | Rotationer: 38.000

Det gode

 • Vandtæt
 • 4 børstefunktioner

Det dårlige

 • Der medfølger ikke ekstraudstyr

IPX7 vandtæt

Du behøver ikke være nervøs for, om din TONY eltandbørste går i stykker, når den bliver udsat for vand. For den er bygget til at blive brugt under vand, hvorfor du sagtens kan skylle og vaske den samt gå i bad med den, helt uden den går i stykker. Du kan derfor gå glad i bad og ordne alt det, du har brug for om morgenen under bruseren. Det er smart!

4 børstefunktioner

Det er rart at kunne vælge mellem forskellige funktioner og hastigheder. Det kan du med TONY eltandbørste, da den har følgende børstefunktioner: Clean, Whitening, Polish og Gum Care. Vil du derfor gerne have hvidere tænder eller fjerne misfarvninger, kan den også hjælpe dig med dette.

Smart timer

Du behøver ikke længere tænke selv eller at tænke over, hvornår mon det er tid til at skifte side. For det fortæller den dig med den smarte 2-minutters timer, der også har 30 sekunders interval. Det er en fast del af den, og gør det simpelthen så nemt at børste tænderne ordentligt.

Oral-B iO Series 9s elektriske tandbørste

Oral-B iO Series 9s

Oral-B iO Series 9S er en af de bedste eltandbørster fra producenten. Den giver en af de bedste rengøringer i munden og har revolutionerende magnetisk iO-teknologi samt et interaktivt farvedisplay, der giver en følelse af professionel børstning af tænderne.

Specifikationer: Levetid: 40 minutter | Opladning: 3 timer | Indbygget tryksensor: Ja | Pulseringer: 34.800 | Børstetilstande: 7

Det gode

 • Interaktivt farvedisplay
 • 3D tandsporing
 • Syv børstetilstande

Det dårlige

 • En dyr eltandbørste

Intelligent 3D tandsporing

Der er ingen tvivl om, at Oral-B iO Series 9S er en eltandbørste, der er langt bedre end mange andre på markedet. For modsat mange andre modeller har denne 3D overvågning af tænderne, hvilket sker med hjælp fra kunstig intelligens. Det overvåger og kontrollerer børstningen af for-, bag- og tyggeoverfladerne og sikrer derfor, at du får den mest grundige rengøring af dine tænder.

7 børstetilstande

Med Oral-B iO Series 9S kan du børste tænder, som du selv bedst kan lide det. For den har nemlig hele 7 børstetilstande, der inkluderer daglig rensning, skånsom børstning, tandkødspleje, intensiv, blegning, tungerensning og ekstra skånsom. Der er derfor alle muligheder for at børste dine tænder på den bedste mulige måde.

Masser af tilbehør

Grunden til den højere pris for denne eltandbørste skal blandt andet ses i, at der følger en del tilbehør med, hvilket ikke er tilfældet ved mange andre elektriske tandbørster. Der medfølger naturligvis en oplader, der lader børsten op på bare tre timer. Men, der medfølger også en opladningsrejsetaske, der kan oplade din børste, når du er ude at rejse eller på farten. Du får også et rejseetui og et børstehoved med i købet.

Oral-B Eltandbørste Pro 2 2000 Black Edition

Oral-B Pro 2000

Med en professionel 2-minutters timer, en 30-sekunders alarm og en roterende børste, hjælper Oral-B Pro 2000 dig med at opretholde en god mundhygiejne. Den fjerner helt op til 100% mere plak sammenlignet med en normal tandbørste, hvilket giver dig et hvidere smil og et sundere tandkød.

Specifikationer: Indbygget timer: Ja | Indbygget tryksensor: Ja | Pulseringer: 40.000 | Oscillieringer: 8.800

Det gode

 • 2 minutters timer med 30 sekunders intervaller
 • Tryksensor
 • Kan børste 2 uger på 1 opladning

Det dårlige

 • Rejseetui medfølger ikke

Rene tænder med timer

Børstetiden er altafgørende for, at du får børstet dine tænder helt rene og kommer både plak, bakterier og misfarvninger til livs. Med den indbyggede timer, der også har 30 sekunders intervaller, bliver det nemt for dig at holde styr på, hvor langt i tandbørstningen, du er, og hvornår det er tid til at skifte side. Det er derfor slut med at glemme både sider og flader.

Rundt børstehoved fjerner effektivt plak

Oral-B Pro 2 er udstyret med et rundt børstehoved med børster, der når godt ind mellem tænderne og sørger for at fjerne op til 100% mere plak, end når du børster med en normal tandbørste. Ved at bevæge den stille og roligt rundt i munden sikrer du, at den kommer ind alle steder.

Den har tilmed op til 40.000 pulseringer og 8.800 oscillieringer i minuttet, hvilket sikrer en absolut optimal tandbørstning. Endeligt kommer du heller ikke til at trykke for hårdt i din stræben efter at fjerne plak, da dens tryksensor siger til, hvis du skal børste mere blidt.

Alt i alt en virkelig god eltandbørste.

Philips Protective Clean 4500

Philips Protective Clean 4500

Philips Protective Clean 4500 er en eltandbørste, der med garanti kan hjælpe dig til renere tænder. Den soniske og hurtigt bevægende teknologi og dens evne til at komme godt rundt i munden, er blandt andet det, der gav den titlen som Forbrugerrådets testvinder i 2019. Dine tænder kan kun blive gode venner med modellen her.

Specifikationer: Indbygget timer: Ja | Indbygget tryksensor: Ja | Rotationer: 62.000 | Børstebevægelser: 31.000

Det gode

 • Timer
 • Effektivt børstehoved
 • Lang levetid

Det dårlige

 • Har kun 1 børstefunktion

Sonisk teknologi

Philips Protective Clean 4500 er en rigtig god eltandbørste til dig, der gerne vil gøre det nemmere at opnå en god mundhygiejne. For med børstehovedets runde form er det nemt at komme rundt i munden og at komme til selv helt bagerst i munden.

Børstehovedet har tætsiddende hår og sammen med en sonisk teknologi, der gør hovedet hurtigt bevægende, får du en meget effektiv plakfjerning – også på fyldninger, kroner og facader, som ikke tager skade af de hurtige og grundige bevægelser. Børsterne når også ind mellem tænderne samt under tandkødskanten, så plak fjernes alle steder.

BrushSync-teknologi

Denne eltandbørste skiller sig ud fra andre på markedet, da den har BrushSync-teknologi, som sporer hvor længe du har brugt børstehovedet og ikke mindst, hvor hårdt du børster. Når du har brugt børstehovedet i den anbefalede tid, giver en indikationslampe et bip og fortæller dig dermed, at det er tid til at udskifte det.

For ikke at komme til at børste for hårdt på tandkødet og tænderne, når du har udskiftet børstehovedet, har den et smart program, der gør det muligt gradvist at øge børstningseffekten.

Det er på alle måder en fantastisk eltandbørste, som du kun kan blive glad for.

Oral-B Electric Toothbrush Genius 10000N

Oral-B Genius 10000N

Modellen her fra Oral-B fortjener også en plads i vores test, da det er en fantastisk og meget effektiv eltandbørste, der gør det nemt at børste dine tænder som anbefalet. Den har en enestående tracking teknologi og et rundt børstehoved, der sikrer at plak bliver fjernet i hele munden.

Specifikationer: Timer: Ja | Tryksensor: Ja | Børsteindstillinger: 4 | Rotationer: 10.500 | Pulseringer: 48.000 | Flere børstefunktioner: Ja

Det gode

 • Billig eltandbørste
 • Har GumGard-teknologi
 • Lang batteritid

Det dårlige

 • Få roteringer sammenlignet med andre modeller

Fjerner plak og pletter fra tænderne

Oral-B Genuis er rigtig god og effektiv, når det kommer til at fjerne overfladiske pletter og plak. Den har nemlig forskellige børstefunktioner, der gør det muligt at indstille den til lidt hårdere børstning, hvis du gerne vil misfarvninger til livs. Du kan selv vælge, om du ønsker at børste med PRO Clean, afblegning, tandkødspleje eller skånsom.

Aldrig mere ømt tandkød

… I hvert fald ikke på grund af for børstning. For med 360° Smartring og en tryksensor alarmerer og ikke mindst sænker Oral-B Genius sin bevægelseshastighed, hvis du kommer til at børste og trykke for hårdt. Din tandbørstning kommer derfor ikke til at være hårdere, end hvad dit tandkød og tænder kan klare.

Det er en rigtig fin og god all-round eltandbørste, som lever op til de funktioner og forventninger, man har til en god og professionel elektrisk tandbørste. Oral B Genius gør sig så absolut fortjent til at være med her i vores eltandbørste bedst i test.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803

Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803

Den elektriske tandbørste Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 giver dig en skånsom rengøring af tænderne og en friskere mund. Den er fremstillet med inspiration efter professionel tandpleje og er kendt for dens høje effektivitet. Det er bestemt en tandbørste for dig, der går højt op i dine tænders udseende.

Specifikationer: Hastighed: 62.000 børstebevægelser | Indbygget timer: Ja | Tryksensor: Ja | BrushSync: Ja

Det gode

 • Billig eltandbørste
 • Har sonisk teknologi

Det dårlige

 • Har ikke mange børstefunktioner

Fjerner op til 7 gange mere plak

Det er, hvad du kan forvente sammenlignet med en almindelig tandbørste. Det kan du, fordi børstehovedets buede form nemt kommer til og rundt i munden – også helt inde bagved. Derudover har hovedet tætsiddende hår og en sonisk hurtigt bevægende teknologi, som giver dig de allerbedste muligheder for at få fjernet plak på tænderne.

Altid optimal børstning

Det kan ikke undgås, at børstehovedet bliver slidt med tiden. For at undgå at børste tænder med en tandbørste, der er for slidt, har modellen her BrushSync-teknologi, som aktivt sporer, hvor længe du har brugt børstehovedet.

Når du har brugt det i den tid, som det bliver anbefalet af producenten, fortæller en indikatorlampe dig, hvornår du skal skifte hovedet. Du kan derfor altid være sikker på, at du med modellen her får den mest optimale børstning.

Timer giver dig besked undervejs

Som med mange andre af de elektriske tandbørster i vores test har denne også en timer, der giver dig besked, når du har børstet tænder i de anbefalede to minutter.

Du kommer derfor på ingen måde til at forsømme dine tænder med denne elektriske tandbørste.

Philips Sonicare EasyClean HX6511 elektriske tandbørste

Philips Sonicare EasyClean HX6511

Philips EasyClean HX6511 er en eltandbørste, der fra første øjeblik giver dig en sundere følelse i munden. Den har patenteret sonisk teknologi, der presser vand og tandpasta ind mellem tænderne og tandkødskanten og dermed når ind, hvor en almindelig tandbørste ikke kan. Du vil med garanti opleve en kæmpe forskel.

Specifikationer: Hastighed: 62.000 børstebevægelser | Indbygget timer: Ja | Brugstid: Op til 2 uger | Børstefunktion: 1

Det gode

 • Mange børstebevægelser
 • Timer
 • Har Sonicare

Det dårlige

 • Kun en enkelt børstefunktion

Hvidere tænder med Sonicare

For at du kan have det godt, er dine tænder også nødt til at have det godt. Det kan de komme til med denne eltandbørste, da du med Sonicare kan få hvidere tændere og en friskere ånde. De rene tænder har også andre helbredsmæssige fordele, da utiltrækkelig mundhygiejne kan føre til andre sygdomme i munden og krppen. Det kan du undgå med Sonicare.

Vinklet børstehoved

For at give dig de mest optimale betingelser for at børste dine tænder, har Philips valgt at lave denne model med en vinklet børstehovedhals. Det gør det meget nemmere for dig at nå dine bagerste tænder og dermed også fjerne plak de steder, hvor en normal tandbørste kan have svært ved at komme til.

Quadpacer-intervaltimer

Philips vil gerne gøre det så nemt som muligt for dig at børste dine tænder. Derfor har modellen her også en 30-sekunders intervaltimer, der giver lyd, når du har fuldført et område i munden, og det er ved at være tid til at skifte over i et nyt område. Det giver en ensartet rensning af tænderne i hele munden og forhåbentligt færre huller eller og mindre betændt tandkødsbetændelse, hvis du gør brug af det.

Sonicare flexcare platinium

Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9111

Philips Sonicare FlexCare Platinium giver dig en grundig og blid rengøring af munden. Faktisk fjerner den helt op til 10 gange mere plak og giver tilmed et sundere tandkød. Takket være børstehovedet og tryksensorern får du maksimal fjernelse af plak og madrester og et smil, der nærmest blænder, når du er færdig.

Specifikationer: Tryksensor: Ja | Indbygget timer: Ja | Hastighed: 62.000 roteringer | Børsteintensiteter: 3 | Brugstid: Op til 3 uger

Det gode

 • Mange roteringer
 • Har tryksensor
 • Forskellige intensiteter

Det dårlige

 • En eltandbørste i den dyre ende

Lader dig slippe dine gamle vaner

Det kan være svært at slippe de gamle vaner, du har haft med en manuel tandbørste. Men, det bliver hurtigt så let som en leg med FlexCare Platinium, da dens børstehoved og tryksensor gør det ligetil for dig at børste tænderne helt optimalt. Børstehårene kan faktisk fjerne op til 10 gange mere plak alene på grund af de mange roteringer og den måde, børstehovedet er udformet på.

Børstehovedet tilpasser sig tænderne

Børstehovedet er en innovativ en af slagsen, da den som en af de eneste på markedet faktisk kan tilpasse sig formen på dine tænder og tandkød. Det kan den, fordi den har fleksible gummisider, der kan tilpasse sig alle former. Det giver en højere overfladekontakt og dermed også større fjernelse af plak mellem tænderne og ved tandkødet.

Der er ingen tvivl om, at den hører til blandt vores bedst i test eltandbørster.

Børst dine tænder korrekt

Det er meget vigtigt at passe på dine tænder, da du skal bruge dem hele livet. Det starter med, at du børster dem grundigt to gange om dagen. Men, det er ikke nok bare at køre tandbørsten tilfældigt rundt i munden – det skal også gøres korrekt og længe nok, så du fjerner mest muligt plak og dermed undgår huller eller tandsten.

Men, hvordan børster du så dine tænder korrekt?

Jo, det gør du i disse enkle trin:

 1. Sørg for at holde din tandbørste i en vinkel på 45 grader mod tænderne og tandkødskanten og børst forsigtigt under tandkødskanten, så du får plakken med. Det er her, der samler sig mest plak og ofte også dannes tandsten – så du skal være grundig.
 2. Kør tandbørsten frem og tilbage over de enkelte tænder flere gange, så du får alt plak og madrester med. Du kan også med fordel børste opad og nedad på både ydersiden og indersiden, så du også her får alt plak med.
 3. Børst de invendige overflader på fortænderne. Det gør du ved at børste op og ned med den forreste halvdel af børsten. Gør det forsigtigt, så du ikke irriterer tandkødet.
 4. Husk også at børste tyggefladerne grundigt ved at børste frem og tilbage. Glem ikke tungen, da der her også sidder mange bakterier.

Når du børster tænder, kan det være en rigtig god ide, at du koncentrerer dig om én side i munden af gangen. Børst alle flader i den ene side i enten undermunden eller overmunden først, inden du rykker videre. Det sikrer, at du ikke glemmer nogle flader.

Tandlæger anbefaler generelt, at man benytter sig af en elektrisk tandbørste, da dens roterende bevægelser gør det nemmere at holde tænderne rene og sunde. Overvej derfor at skifte til en elektrisk tandbørste, hvis du generelt har svært ved at holde tænderne rene eller ofte døjer med tandsten. Det kan være en rigtig stor hjælp.

Hvad er bedst: Normal eller elektrisk tandbørste

Flere kliniske undersøgelser har vist, at elektriske tandbørster med roterende bevægelser er meget mere effektive til at fjerne plak og generelt er bedre til at holde munden sundere sammenlignet med manuelle tandbørster.

Normal tandbørste

En af de store udfordringer med en normal tandbørste er, at det kan være svært at overholde børstetiden på 2 minutter eller at følge den børsteteknik, som tandlægerne anbefaler. Det giver i langt størstedelen af tilfældene en mangelfuld rengøring af tænderne, som kan føre til tandsten, begyndende huller eller andre mund- og tandsygdomme.

Det behøver selvfølgelig ikke at være sådan, hvis du generelt er rigtig god til at børste dine tænder. Men, desværre er der mange, der ikke kommer godt nok omkring, eller ikke får lavet bevægelser, der får fjernet alt plak.

Elektrisk tandbørste

Mange elektriske tandbørster har i dag en timer, der kan indstilles til to minutter, som sikrer, at du får børstet tænderne i den anbefalede tid. Nogle har endda også en alarm, der giver lyd hver 30. sekund, så du ved, hvornår du skal skifte område i munden. Altså kan du meget nemmere administrere at komme rundt i hele munden i den tid, det er påkrævet.

En rigtig stor fordel ved den elektriske tandbørste er også, at den generelt er bedre til at beskytte dit tandkød. De roterende bevægelser giver tandkødet god massage, ligesom nogle af tandbørsterne også kan give besked, hvis du trykker for hårdt.

Den elektriske tandbørste er derfor på mange områder et langt bedre og mere fornuftigt valg end en normal tandbørste, da det er nemmere og mere ligetil at børste tænderne helt rene.

Valget er naturligvis dit, men vil du gerne dine tænder det bedste, anbefaler vi også som udgangspunkt, at du får investeret i en elektrisk tandbørste. Det kan komme til at spare dig for nogle besøg ved tandlægen.

Overvej dette inden køb af tandbørste

Når du skal købe noget så vigtigt som en elektrisk tandbørste, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring den inden. Der er nemlig stor forskel på, hvad du får med en eltandbørste, og hvad den er i stand til. Hvis du har læst samtlige beskrivelser igennem her i vores test, vil du også hurtigt kunne se, hvor stor en forskel der er på blandt andet funktioner.

Du bør derfor gøre dig følgende overvejelser:

 • Hvilke funktioner skal den have? Herunder sensor, timer med mere.
 • Hvordan skal børstehovedet være?
 • Hvad har du mulighed for prismæssigt?

Vi gennemgår overvejelser nedenfor, så du kan blive tunet helt ind på, hvad du gerne vil have og måske endda også forventer af en elektrisk tandbørste.

Børstehovedet

Børstehovedet er en af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge din kommende elektriske tandbørste. For der er stor forskel på, hvordan de er formet, hvordan børsterne er og ikke mindst, hvordan børstehovedet former sig, når den rammer dine tænder og tandkød.

For at komme til mellem alle tænder og helt inde bagved, kan det være rigtig godt med et børstehoved, der har lidt længere børster i toppen, da det sikrer, at du nemmere kan komme til at gøre selv de bagerste kindtænder rene på alle flader. Det er selvfølgelig en smagssag, men kan være rigtig godt at overveje, da det generelt gør rengøringen af dine tænder meget nemmere.

Funktioner

Der er mange forskellige funktioner ved elektriske tandbørster, som naturligvis også spiller ind på, hvad prisen i sidste ende kommer til at være for den enkelte model. Herunder er blandt andet sensor, app og timer, som vi kommer nærmere ind på herunder.

Sensor

Når du skal vælge din nye elektriske tandbørste, kan det være rigtig godt at gå efter en med en sensor. Denne registrerer, om du trykker for hårdt på tænderne og tandkødet, når du børster. Da det kan være svært selv at mærke eller administrere, giver det rigtig god mening at finde en model, der har det. For med en sensor undgår du i højere grad betændt tandkød eller tandkød, der trækker sig tilbage som en følge af, at du over længere tid har børstet for hårdt.

Alle tandbørsterne i vores bedst i test er med sensor af både den ene og anden art. Nogle af modellerne kan derfor også registrere, hvornår du har brugt børstehovedet længe nok, og det derfor er tid til at skifte det.

App

Kan du godt lide data og at forbedre dig på baggrund af den indsamlede data om dine vaner og rutiner, kan en eltandbørste med tilknyttet app være noget, du bør overveje. Det er selvfølgelig ikke en stærk nødvendighed, men det giver dig et helt andet inblik i din børstning af tænderne.

Samtlige tandbørster fra Oral-B her i vores test kan tilknyttes en smart app, hvori du kan se, om du børster dine tænder godt nok. I appen er der tracking af, hvordan du børster dine tænder. Den indsamler dataen og giver dig et overblik over, hvor du kan sætte ind for at forbedre din tandbørstning yderligere.

Er det lige noget for dig, eller har du brug for lidt ekstra hjælp til børstningen, kan det være rigtig godt givet ud med en eltandbørste, der har de muligheder.

Timer

En eltandbørste med en timer er alle pengene værd og virkelig værd at overveje, da det gør det hele nemmere for dig. Tandlæger anbefaler at børste tænder i 2 minutter to gange dagligt. Men, da det kan være svært at fornemme, hvornår der er gået 2 minutter, kan en timer være en god og hjælpende hånd til det.

Samtlige af de eltandbørster, der er i vores test, har en timer. Udover det har de fleste af dem også en 30 sekunders indikator, som giver en lyd, når det er tid til at skifte område i munden. Det sikrer i højere grad, at du kommer godt rundt i hele munden og får alt plak og madrester med.

Du kan også få elektriske tandbørster uden – men mundhygiejnen bliver med garanti højere, hvis du vælger en med en sensor.

Pris

Prisen er naturligvis det, der endeligt afgør, hvilken eltandbørste du har mulighed for at købe. For prisen skal selvfølgelig også matche dit budget, så du fortsat har råd til at gå til tandlægen eller købe en god tandpasta.

Det bedste du kan gøre, er at lægge et budget, så du er helt sikker på, hvad der er råd til. I vores test har vi valgt de bedste elektriske tandbørster i forskellige prisklasser, så der er noget for dig, der måske ikke har mulighed for at smide mange penge efter en ny tandbørste og til dig, der gerne vil have toppen af poppen, når nu du alligevel skal investere i nyt.

Der er selvfølgelig stor forskel på, hvad du får for pengene – og den dyreste her i vores test er også den, der kommer med mest ekstraudstyr og funktioner. Så inden et køb er det derfor vigtigt at gøre dig klart, hvad du egentligt har brug for.

Særlige tandbørster til børn

Hvis du leder efter en eltandbørste til et barn, er det vigtigt, at du i stedet går efter en, der er fremstillet til børn. For er tænderne endnu ikke faldet ud, vil en almindelig eltandbørste være for voldsom for tænderne og tandkødet.

Børstehovedet på en eltandbørste til børn er mindre og nøje tilpasset et barns tænder og mund og har i flere tilfælde også blødere børstehår, så det ikke er for hårdt for tandkødet.

FAQ

FAQ

Hvilken tandbørste er bedst?

Dette er et rigtig godt spørgsmål at stille, da der er stor forskel på de enkelte modeller og på, hvad du og andre prioriterer og foretrækker ved en eltandbørste. Alle modellerne er valgt ud til vores bedst i test, fordi de hver især er de bedste i deres prisklasse. Det er vurderet på, hvad andre testmagasiner og testsider synes, men også hvad brugerne mener om produkterne.

I stedet for at vælge en enkelt model ud som den bedste her i vores test, vil vi hellere anbefale dig, at du overvejer dine behov nøje og af den vej finder ud af, hvad du har brug for ved en eltandbørste. Oral-B er naturligvis altid et rigtig godt valg og er også anbefalet af tandlæger verden over – så her vil du ikke gå galt i byen. Det samme gælder for Philips, som også altid leverer gode produkter med en lang holdbarhed og en høj driftssikkerhed.

Det er dine tænder, der skal børstes – derfor skal du også vælge, hvilken elektrisk tandbørste, der er bedst for dig.

Skal du købe en almindelig eller en elektrisk tandbørste?

Vi vil naturligvis anbefale dig at købe en elektrisk tandbørste, da det på mange ledder og kanter giver dig en langt bedre børstning af tænderne og dermed også en højere mundhygiejne. Det er vigtigt at prioritere dine tænders sundhed, og det gør du ved at vælge en elektrisk tandbørste, da den kommer ind mellem alle tænderne og effektivt fjerner plak der, hvor det kan være svært ellers at komme til.

Med det sagt kan du naturligvis også have en rigtig god mundhygiejne ved at bruge en normal tandbørste – men muligheden for hvidere og renere tænder stiger betragteligt, når du bruger en elektrisk tandbørste.

Du skal naturligvis vælge den type af tandbørste, som du har det bedst med. Men, vil du gerne det bedste for dine tænder og være sikker på, at du altid får fjernet plak og madrester, er en elektrisk tandbørste et godt og trygt valg.

Er der forskel på elektriske tandbørster?

Ja! Det er det meget korte svar på spørgsmålet. Et lidt længere et er, at der er forskel, når det kommer til funktionerne. Nogle har både skånsomme og mere intensive børsteprogrammer, som lige giver et ekstra skub til Karius og Baktus. Men, det er heller ikke alle elektriske tandbørster, der er velsignet med sensorer eller apps, som nøje registerer hvor i munden du børster dine tænder godt nok, eller hvor der kan optimeres.

Vi anbefaler derfor som udgangspunkt, at du læser alle beskrivelserne her i vores test nøje igennem, så du er helt med på, hvad forskellen er, og hvad du får for pengene. Har du brug for lidt mere viden omkring de enkelte modeller, kan du med fordel klikke dig videre til forhandleren. For her fremgår der yderligere tekniske specfikationer og andet information, som kan være meget gavnligt og måske endda afgørende for, hvilken eltandbørste du ender at gå med.

Din nye elektriske tandbørste skal gerne holde og bruges i mange år frem – så vælg den med omhu, så du også bliver glad for dit valg på længere sigt.

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.