Terrassevarmer test – bedste terrassevarmer 2022

I vores terrassevarmer test, anmelder vi de fem bedste infrarøde terrassevarmere på markedet. Står du også og vil bytte din gamle gasterrassevarmer ud med en infrarød terrassevarmer, så giver vi dig her det bedste overblik over mulighederne.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

Vi har undersøgt markedet og samlet nogle gode råd sammen i vores købsguide, som kan give dig et overblik over de mest essentielle funktioner ved en infrarød terrassevarmer.

Vi håber, at guiden kan hjælpe dig med at afdække dine egne behov, så du kan finde den bedste og hyggeligste løsning til din terrasse, altan eller udestue.

I vores terrassevarmer test, som du finder herunder, lægger vi blandt andet vægt på effekt, varmefordeling og funktionalitet.

Få et hurtigt overblik over de forskellige modeller i vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan passe under bordet
 • pros-icon.svg Opstartseffekt på 1 sekund
 • pros-icon.svg 92 % energiudnyttelse
 • pros-icon.svg Effekt på 1200W
 • pros-icon.svg Strømtilførsel 230v med 180 cm ledning.
Ulemper
 • cons-icon.svg Mest til at varme fødderne
 • cons-icon.svg Ikke nok varme til et stort selskab

Detaljeret gennemgang

Hortus terrassevarmer er nem at få i gang og spreder varmen ud på blot et sekund, efter den er tændt. Så hvis du vil have, at dine fødder ikke fryser, og en terrassevarmer, som ikke fylder alt for meget, så kan denne model være den perfekte løsning.

Terrassevarmeren fylder kun 65 cm i højden og 20 cm i omkreds. Den passer derfor perfekt til at have under bordet. Den er lavet med den nye, effektive golden tube-teknologi, som betyder, at rørene udsender infrarøde stråler, der kun opvarmer de overflader, som strålerne rammer. Det betyder, at den ikke opvarmer luften omkring dig, som dermed også gør, at den ikke spilder energien.

Den flotte udformning er en kombination af rustfrit stål i bunden og toppen, samt af det sorte rør lavet af aluminium. Den har en indbygget væltesikring, så hvis nogen får sparket til den under bordet, vil den slukke automatisk. Den vil starte igen, så snart den står korrekt op.

Fordele
 • pros-icon.svg Smart design som gør, at du selv kan bestemme, om den skal være væghængt eller på en stander.
 • pros-icon.svg Kraftig terrassevarmer med 1500W
 • pros-icon.svg Har to forskellige varmefunktioner
 • pros-icon.svg Den kan opvarme 20-25 m²
 • pros-icon.svg Ledningen er på 2 meter
Ulemper
 • cons-icon.svg Der medfølger ikke en fjernbetjening

Detaljeret gennemgang

Nedis terrassevarmer kan både vægmonteres eller monteres på den medfølgende stang. Du bestemmer derfor selv, om du vil have den til at være en fast del af din terrasse året rundt, eller om den skal tages frem, når der er brug for den. Den er udstyret med en vandbeskyttet stænksikkert design (IP34), som gør, at den kan holde til vind og vejr.

Nedis terrassevarmer vejer 10,1 kg og måler 197 x 50 x 50 cm, hvis den er monteret på den medfølgende stang. Dens infrarøde lys gør, at den kun varmer de flader op, som lyset rammer. Derudover giver den et dejligt lys, som kan bidrage til hyggen på en kold aften.

Den har både beskyttelse mod overophedning og vælteafbryder, så du kan med tryghed tænde op for varmen.

Fordele
 • pros-icon.svg Har seks varmefunktioner med op til 2000 w
 • pros-icon.svg Kan styres fra en app eller fjernbetjening
 • pros-icon.svg Indbyggede højttalere, som kan afspille fra bluetooth
 • pros-icon.svg Kan både hænge på væggen med et vippebeslag eller sidde på et af Heat1’s stativer
 • pros-icon.svg Indeholder ULG+ halogenrør, som reducerer lyset med 98 % i forhold til LG rør.
Ulemper
 • cons-icon.svg Den klart dyreste model at investere i.
 • cons-icon.svg Standerstativet og Heat1 timer kontakt koster ekstra

Detaljeret gennemgang

Hvis du er en af dem, som gerne vil have større valgfrihed i brugen af maskiner, og ekstra funktioner indbygget, så er det her den rigtige terrassevarmer for dig.
Heat1 er konfigurerbar fra enten en app eller fjernbetjeningen, og den har endda 6 forskellige varmefunktioner fra 660 w – 2000 w.

Halogenrørene lyser med infrarødt lys, så intet af energien går til spilde ud i den blå luft. Heat1 er udstyret med en af de seneste teknologier indenfor halogenrør Ultra Low Glare Plus (ULG+), som gør, at den ikke lyser så meget op. Perfekt til terrassen, der allerede har den perfekte hyggebelysning.

Heat1 er både støvtæt og vandstrålebeskyttet (IP65), så den kan klare det danske vejr. Den har også en energibesparende funktion, så dens driftsomkostninger i timen ligger mellem 0,50 kr – 4,40 kr. Den er udstyret med en 180 cm lang ledning og har et dækningsområde på ca. 16 m².

Fordele
 • pros-icon.svg God varmeevne til prisen
 • pros-icon.svg Nem at sætte op og få i gang med det samme
 • pros-icon.svg Giver både varme og et hyggeligt lys
 • pros-icon.svg Forskellige varmeindstillinger
 • pros-icon.svg God til et lille intimt rum
Ulemper
 • cons-icon.svg Dårlig respons på fjernbetjeningen
 • cons-icon.svg Ingen knapper til varmejustering på terrassevarmeren

Detaljeret gennemgang

Hortus væghængte terrassevarmer er god til at fylde en overdækket terrasse på 15 m² eller en lille terrasse på 10 m². Den effektive infrarøde lampe starter på 1 sekund, hvorefter du kan mærke varmen strømme til dig. Den har god varmespredning og tre forskellige indstillinger på hhv. 500, 1000 og 1500 watt.

Hortus terrassevarmer kan også påsættes et stativ, som skal købes seperat, hvis du vil kunne rykke rundt på den. Den er nem at sætte op på sit vægopslag, og fjernbetjeningen kan nemt indstille varmen. Fjernbetjeningen har dog nogle mangler, da rækkevidden er dårlig og responsen ligeså.

Hortus er også IP65-certificeret (støvtæt og vandstrålebeskyttet), så den egner sig godt til udendørs brug under en markise eller tagudhæng. Hortus er både støjsvag, og så har den en indbygget separat strømafbryder, så du ikke behøver tage den ud af stikket. Det er en funktion, som mange terrassevarmere faktisk ikke har.

Hortus 211-305 terrassevarmer

Bedste lofthængte model

Fordele
 • pros-icon.svg En lofthængt infrarød model
 • pros-icon.svg IP24-klassificeret
 • pros-icon.svg Den er kun 37 cm i højden og 42 cm i omkreds.
 • pros-icon.svg To varmefunktioner på 600 w og 1500 w.
Ulemper
 • cons-icon.svg Dækker kun 4-5 m²
 • cons-icon.svg Tager 5 sekunder om at starte

Detaljeret gennemgang

Hortus terrassevarmer er i rustfrit stål, hvilket giver den et råt look. Halogenrørene giver infrarød stråling, som sørger for, at varmen ikke ryger ud i luften. Formen på lampen gør dog, at effektiviteten kun når op på 80 %.

Hortus 211-305 er dog den eneste i denne test, som kan hænge i loftet. Den er derfor egnet til teltet, forstuen eller en overdækket terrasse. Den skal blot tilsluttes el – derefter er du klar til at få både varme og lys henover bordet på en mørk aften.

Du kan også købe et overtræk til den, for at ændre udtrykket. Dette koster dog ekstra, men giver dig også flere stilistiske muligheder.

Guide

Det omskiftelige vejr i Danmark gør, at mange er blevet interesseret i en terrassevarmer, som kan forlænge sommerfølelsen og gøre det tåleligt at sidde udenfor.

Hvis du ikke gider bøvle med en terrassevarmer med gas, så skal du vælge en med infrarød opvarmning i stedet for.

Men hvordan får du valgt den helt rigtige? Du kan starte med at overveje, hvad den skal opvarme, og hvor stort det område er.

De ovenstående testede modeller har forskellig effektivitet og varmestyring. Terrassevarmerne kan dække forskellige kvadratmeter alt efter, hvor mange watt de har. Så mål dit udeareal eller din overdækkede terrasse op, så du ved, hvilke modeller der kan opfylde dine ønsker.

Skal den være væghængt eller på en stander?

Med en infrarød terrassevarmer kan du få hurtig opvarmning af dit udeareal eller ikke-opvarmede udestue. Men skal den hænge af sig selv hele året rundt, eller skal den kunne flyttes rundt efter behov?

Du står måske allerede og kigger på det areal, som du vil have til at være opvarmet. Ellers vil vi anbefale dig at gå ud og gøre det. På den måde kan du skabe dig et overblik over, om dine behov enten kræver en stationær- eller en transportabel infrarød terrassevarmer.

Herunder vil vi ridse nogle af fordelene og ulemperne op ved forskellige terrassevarmere.

Den væghængte terrassevarmer

Hvis du har en markise eller et tagudhæng, så kan løsningen være den væghængte terrassevarmer. Det smarte er, at den både kan hænge i væg eller loft.

Når den først er hængt op, kan du hurtigt tænde og slukke for den uden at skulle rejse dig. Det skulle måske lige være for at finde fjernbetjeningen frem. De hurtigt opvarmede infrarøde lys gør også, at du hurtigt vil kunne mærke varmen, når kulden endnu engang kommer på besøg en sen aften.

Du får dog ikke så stor bevægelighed og mulighed for hurtigt at rykke rundt, hvis du har hængt din terrassevarmer op. De fleste kommer med et beslag, som kan vippes op og ned, så varmespredningen er meget begrænset. Har du en lille udestue, så er det perfekt med en væghængt terrassevarmer, da du kender kvadratmeterne og kan opsætte den et praktisk sted.

Du vil med en væghængt terrassevarmer derfor have hurtig adgang til varme, og de kan holde til det meste vejr, da de fleste er certificeret støvtætte og vandstrålebeskyttet. Det er også den bedste løsning, hvis du vil have varmen på en altan.

Fritstående infrarød terrassevarmer

Hvis du ikke har lyst til at bore din terrassevarmer ind i væggen, så kan det være en bedre idé at få den sat op på en stander eller have den gemt væk inde under bordet.

En infrarød terrassevarmer på fod kan være ideel, hvis du kan lide at rykke rundt på dine møbler, eller har flere terrasser, som du gør brug af. De er smarte, da de har en justerbar højde, og kan være med til at varme på de kølige aftener.

Selvom du vælger at gå med en fritstående terrassevarmer, så behøver du ikke være bange for sikkerheden. Hvis et barn kommer til at vælte din nye terrassevarmer, så er den heldigvis udstyret med en automatisk slukker. Du skal derfor ikke være bange for, at nogen kommer til skade. Den kan hurtigt rejses op igen, og derefter vender den infrarøde varme tilbage igen. Så burde hyggen heller ikke blive spoleret.

Denne type er ideel, hvis du ikke vil se på en elektrisk terrassevarmer hele året. Selvom de er i aluminium og rustfrit stål, skal du nyde at have dem fremme, da de som regel også kan fylde en del.

Nu ved du måske, om den skal stå eller hænge. Herefter kan du tænke på hvilken form for funktionalitet, du kunne ønske dig i terrassevarmeren.

Lofthængte infrarøde terrassevarmer

I ovenstående test har vi én terrassevarmer, som skal hænges op i loftet, og andre som er en mulighed.

Det siger sig selv, at du skal have et loft i form af en udestue eller en overdækket terrasse, for at kunne hænge dem ordentligt op og få effekten af dem.

De fleste vil vælge at hænge dem op over bordet, for at få den optimale varme ud af dem. En af grundene til at vælge en lofthængt terrassevarmer kan være, at det er nemmere at sætte den op over en træbjælke, end at skulle skrue en væghængt terrassevarmer op.

Hvor effektiv skal terrassevarmeren være?

Effekten af terrassevarmerne kan måles i hvor meget watt de bruger. Jo flere watt den har, jo større areal kan du få opvarmet.

Vi vil som tommelfingerregel anbefale, at du vælger en infrarød terrassevarmer, som har mellem 1500 w og 2000 w. På den måde kan du holde kulden væk i længere tid, og nyde din have eller udestue året rundt.

Det er også smart med en infrarød terrassevarmer som har flere indstillinger på effektiviteten. På den måde kan du både spare penge og selv bestemme, hvor varmt du har lyst til at der skal være.

Hvilke ekstra funktioner vil du have?

Skal du have den bedste terrassevarmer, skal den være en lille diskret varmer, eller skal den være et helt samtaleemne i sig selv?

De fleste terrassevarmere kan varme og gøre det basale. Men der er altid dem, som vil have mere. Nogle vil have en medfølgende fjernbetjening, en app, højtaler eller at de kan justere varmen.

Det er næsten selvsagt, at jo dyrere de infrarøde terrassevarmere er, jo flere funktioner har de også. Så du skal gøre op med dig selv, hvilken type terrassevarmer som vil gøre dig glad.

Skal den kun give infrarød varme? Skal det være en halogen terrassevarmer? Skal den give en behagelig varme, som du selv kan styre? Eller skal den bare give meget varme, til de kolde nætter?

Udover at være en god infrarød terrassevarmer, har Heat1 for eksempel også mange ekstra funktioner. Så hvis du er træt af at skulle hive et anlæg ud på terrassen eller altanen, så kan den 2000 w maskine både give effektiv opvarmning og spille op til fest.

Sådan får du den bedste varmespredning

Om du vil hænge eller flytte rundt på din nye elektriske terrassevarmer, så skal du sørge for at den bliver opsat rigtigt, så du kan få en behagelig varme.

En original gasdrevet terrassevarmer har en meget spredt varme, som ikke altid bliver godt udnyttet. Hvorimod de bedste terrassevarmere i den her test alle er infrarøde terrassevarmere. En hortus terrassevarmer gulvmodel kan være god til en stående fest, hvor folk kan varme sig oppe i højden.

Varmespredningen handler både om, hvor mange watt de elektriske terrassevarmere har, men også om det i første omgang er en infrarød terrassevarmer. De infrarøde terrassevarmere er nemlig bedre til at distribuere varmen uden at spilde energien på at varme luften op.

Så handler det bare om, hvor mange kvadratmeter du ønsker at få opvarmet og hvor mange mennesker, som du ønsker skal have glæde af den på samme tid. En mulighed er selvfølgelig at anskaffe dig flere, hvis du har et stort areal, som du gerne vil kunne dække.

FAQ

Hvilken terrassevarmer er bedst i test?

Den bedste terrassevarmer i test er Hortus Terrassevarmer Model: 211-368. Den er nem og praktisk at have under bordet og så varmer den på 1 sek. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen.

Hvorfor skal man købe en terrassevarmer?

De fleste køber en infrarød terrassevarmer for at holde på varmen og slippe for at rykke hyggen indenfor. De infrarøde terrassevarmere er også økonomisk forsvarlige, da de bruger under 5 kroner i timen på at holde dig selv og dine gæster varme. Du skal bare have en stikkontakt, og så er du klar til at få en terrassevarmer med el.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×