Termisk kamera TEST: Her er de bedste termiske kameraer

Overvejer du at investere i et termisk kamera til opgaver i hjemmet eller måske erhvervsmæssigt? Så læs med videre her i vores test, hvor vi har udvalgt og kommer omkring de 5 bedste termiske kameraer på markedet.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Vil du gerne optimere dit energiforbrug? Eller finde frem til fugtproblemer? Det kan også være, du gerne vil bruge det til sjove hobbyprojekter?

Et termisk kamera kan bruges til mange praktiske opgaver. Det kan blandt andet være en hjælpende hånd til at finde frem til, om der er stort varmetab ved vinduer og døre, om der er elektriske brister eller endda fugtskader.

Det kan med andre ord hjælpe dig med at blive opmærksom på problemer, som du ikke kan se med det blotte øje.

Uanset hvad du påtænker at gå i gang med, har du et godt udgangspunkt med de termiske kameraer, vi har udvalgt til testen her. For de er de bedste af sin slags og er udvalgt efter forbrugeranmeldelser og ikke mindst uvildige test.

Vil du derfor gerne have det bedste af det bedste, når nu du alligevel har besluttet dig for at investere i et termisk kamera, får du muligheden for det her.

Er du nysgerrig på, hvad du kan få af termiske kameraer? Så dyk ned i vores test her, hvor vi kommer ind på de fem bedste af slagsen i øjeblikket. Det er alle kameraer af høj kvalitet, som tager gode og skarpe infrarøde billeder.

Vi kommer ind på en nærmere beskrivelse af de enkelte modeller samt deres fordele og ulemper i afsnittene nedenfor. Det hjælper dig forhåbentligt til at vælge den rette model.

Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at montere på smartphone
 • pros-icon.svg Hurtigt at sætte op og installere
 • pros-icon.svg Giver klare termiske billeder
Ulemper
 • cons-icon.svg Du skal give adgang til personlige brugerdata for at kunne anvende kameraet

Detaljeret gennemgang

Flir termisk kamera er et smart termisk kamera til smartphones. Vil du gerne kunne bruge mobilen til at tage termiske billeder med, er denne derfor et perfekt match.

Vil du gerne nemt kunne tage infrarøde billeder, er det muligt med dette smarte varmekamera. Det er designet til at kunne gøre det nemmere og hurtigere at tage infrarøde billeder for både private og erhverv. Det er udstyret med MSX-teknologi, der forbedrer termiske billeder ved at præge detaljer fra det visuelle kamera. Du vil derfor nemt kunne lokalisere problemerne.

Fordele
 • pros-icon.svg Virker med Android
 • pros-icon.svg Er nemt at tilslutte
 • pros-icon.svg Fylder ikke meget
 • pros-icon.svg Tager detaljerede billeder
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er et dyrt termisk kamera til mobil

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter et professionelt varmekamera til din Android? Det får du med Seek Thermal CompactPRO, der tager infrarøde billeder til et højere niveau. Det er meget detaljeret og giver dig et nøje indblik i varmeforskelle.

I modsætning til kameraet ovenfor er denne model egnet til Android. Foruden det er den lavet til professionelt brug. Den leverer et meget detaljeret billede og gør det nemt at spotte problemområder. Du kan justere på detaljegraden, som det passer for at få det til at passe den opgave, du er eller skal i gang med.

Det er nemt at tilslutte til telefonen og sker gennem et stik, der følger med. Det tager kun få øjeblikke, fra du får det i hænderne, til du kan komme i gang med arbejdet.

Fordele
 • pros-icon.svg Det er et decideret varmekamera
 • pros-icon.svg Det har en høj opløsning (et varmekamera taget i betragtning)
 • pros-icon.svg Det er af meget høj kvalitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ingen ulemper at finde på modellen her.

Detaljeret gennemgang

Flir C5 er for dig, der arbejder professionelt med infrarøde billeder eller rigtig gerne vil det. For det er lavet af professionelle til professionelle. Det afspejler prisen også – til gengæld får du også en masse kvalitet for pengene.

FLIR C5 er for dig, der skal mere end bare bruge et termisk kamera derhjemme. For det er lavet til bygningsinspektører, til vedligeholdelse af faciliteter, elektriske reparationer og mange andre fejlfindingsopgaver. Med et termisk kamera, visuelt inspektionskamera og LED-lommelygte får du alt, hvad du skal bruge til at finde skjulte problemer. Den har også FLIR Ignite-skyforbindelse, der tillader direkte dataoverførsel, lagring og backup. Du mister derfor aldrig dine billeder. LCD-skærmen er desuden med touch-funktion.

Voltcraft WB-80

Voltcraft WB-80
Fordele
 • pros-icon.svg Det er et billigt varmesøgende kamera
 • pros-icon.svg Det er beskyttet mod stænkvand
 • pros-icon.svg Det måler tydelig udsving i temperaturer
Ulemper
 • cons-icon.svg Skærmen er ikke så stor

Detaljeret gennemgang

Voltcraft WB-80 er et billigere og lille varmesøgende kamera, som du kan bruge i forbindelse med energioptimering, lækager og andet. Det identificerer hurtigt problemområder med sine fire farvepaletter.

Om du har bøvl med revner i facaden, lækager i rørene eller noget helt tredje kan kameraet her hjælpe dig med at finde det. Det har en fast brændvidde og 247 MK termisk følsomhed. Derfor egner den sig også til kontrol af maskiner eller varmeanlæg i et måleområde fra -20 til 600 grader celcius. For at registrere den korrekte temperatur, kan du også stille emissionsgraden til det målte materiale. Du kan desuden også undgå interferens.

Fordele
 • pros-icon.svg Godt til professionelt brug
 • pros-icon.svg Høj opløsning på billeder
 • pros-icon.svg Høj billedhastighed
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke noget dårligt at sige om kameraet her.

Detaljeret gennemgang

Seek Thermal RevealPRO er et varmesøgende kamera til dig, der gerne vil tage infrarøde billeder i høj kvalitet. Enten til eget brug eller i forbindelse med dit arbejde. Det er med høj opløsning og kommer med avanceret teknologi.

Med RevealPRO kommer du aldrig til at overse en lækage. For det er et kamera med meget høj opløsning, ligesom det også tilbyder billedbehandling af meget høj kvalitet. Det tager mere end 15 billeder i sekundet og er derfor ideel til fast-motion-apps. Du kan desuden også bruge et kraftigt LED-lys, som er tilgængeligt ved et tryk på en knap. Du kan desuden justere indstillingerne for termisk niveau, spændvidde og emissivitet.

Guide

Inden du køber et termisk kamera, kan det være en god ide at gøre dig nogle nærmere overvejelser. Det er trods alt et lidt dyrere kamera og en type af kamera, som du måske ikke kommer til at bruge lige så ofte, som du måske ville med et helt almindeligt kamera.

Hvad det er, hvad det alt kan bruges til og meget mere, kommer vi ind på herunder. Forhåbentligt bliver det nemmere for dig at tage en beslutning om, hvorvidt du skal have et dyrere eller billigere kamera eller hvilket, der passer bedst til dig.

Læs også vores kamera test her.

Hvad bruges et termisk kamera til?

Du bruger primært et termisk kamera til at finde kulde og varme med. Har du f.eks. på fornemmelsen, at det trækker fra vinduet, eller at der sker varmetab fra hoveddøren, vil du kunne inspicere det med et termiske kamera. Men, du kan også bruge det til at inspicere lækage på vandrør, defekte radiatorer, ventilationssystemer og meget andet.

Det er derfor ikke bare et kamera, du kan bruge for sjov til at finde vennerne med i skoven eller til at se, om der er aktivitet i skovbunden, når mørket falder på.

Hav det derfor gerne med i dine overvejelser, inden du køber et kamera med termiske egenskaber. Vil du få det brugt? Eller vil det omvendt kunne hjælpe dig til at afhjælpe en masse problemer eller udfordringer?

Termisk kamera pris

Inden du køber et kamera med infrarød stråling, skal du naturligvis også overveje prisen. Hvad vil du gerne give for det? I hvor god kvalitet skal det være? Hvad har du af forventninger til funktionerne? Det er godt at have med, da det alt sammen har en indvirkning på prisen.

Vi har så vidt muligt forsøgt at finde termiske kameraer i forskellige prisklasser, så du kan finde et, der matcher din pengepung.

Hvordan virker infrarødt kamera?

Et kamera med infrarød teknologi fungerer ved, at det så at sige kan se varme og kulde. Det bliver derfor også kaldt for et varmesøgende kamera. Det viser dig et termisk billede, som du kan bruge til at lokalisere varmetab, lækager og meget andet med. Billedet viser farver inden for det infrarøde spektrum og viser derfor tydeligt varme- og kuldeforskelle.

Hvilket omfang skal du bruge et termisk kamera til?

Skal du bruge det i en kort periode i forbindelse med energioptimering derhjemme? Eller vil du gerne have det liggende til at kunne bruge, hvis du på et tidspunkt får mistanke om en lækage, varmeudslip eller andet? Det er godt at gøre dig nogle tanker om, da det selvfølgelig har betydning for, hvor mange penge du bør lægge i et termisk kamera.

Skal du bruge et håndholdt termisk kamera?

Inden du køber et termisk kamera, er det også en god ide at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvorvidt du gerne vil have et håndholdt kamera eller ej. Det er en meget praktisk løsning, hvis du ikke skal bruge det i erhvervsmæssigt regi og have nogle helt skarpe termiske billeder at arbejde ud fra.

Køb et termisk kamera til mobiltelefon

Vil du gerne have et almindeligt termisk kamera? Eller vil du gerne have et til din telefon? Det er blevet langt mere populært at få og købe et termisk kamera til mobiltelefonen. Primært fordi det er nemmere at have lige ved hånden – og fordi mange alligevel bruger telefonen til så meget. Mange termiske kameraer til telefoner er i dag af meget høj kvalitet. Så har du blot brug for at benytte en gang imellem, er det ganske udmærket.

Et termisk kamera til smartphone tilsluttes i oplader indgangen. Det kræver enten, at indgangen er et USB-C eller et lightningstik. Når det er sat ind i mobilen, installerer det sig selv. Du skal blot installere den app, der hører med til det termiske kamera.

FAQ

Hvilket termiske kamera er bedst?

Flir C5 er et rigtig godt bud på et professionel termisk kamera. Du bør dog vælge det termiske kamera, der stemmer overens med dine behov og det omfang, du skal bruge det i. Tag derfor gerne og undersøg de enkelte modeller nærmere, inden du køber et kamera.

Hvordan virker et termokamera?

Et termisk kamera virker ved at opfange ting, som det blotte øje ikke kan se. Et termisk kamera kan typisk opfange kulde helt ned til -20 grader og varme op til 400 grader. Det genererer et termogram, hvorfra du kan læse varmeforholdene, som det termiske kamera også kan se en forskel på. Da det reagerer på varme og kulde, behøver kameraet ikke lys for at kunne virke. Det kan sagtens benyttes i mørke.

Hvad koster et termisk kamera?

Et godt termisk kamera koster i gennemsnit 3.000 kroner. Du kan naturligvis få termiske kameraer, der både koster mere og mindre. Men i dette prisleje kan du forvente at få et kamera af god og høj kvalitet. Du er altid velkommen til at tjekke priserne her i vores test for at se, om der er et, der matcher dit budget.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×