Tårnventilator test – Den bedste tårnventilator 2022

Læs med i vores tårnventilator test, hvor vi kårer de fem bedste ventilatorer i test.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Honeywell HYF290E4 tårnventilator
TESTVINDER

Honeywell HYF290E4 tårnventilator

Tårnventilatoren fra Honeywell er en tower fan i stilrent design med mange funktioner. Herunder 8 blæserhastigheder, fjernbetjening og timerfunktion. Der er ikke meget at kritisere ved denne Honeywell ventilator. Den betjenes på de integrerede knapper…

Honeywell HYF290E4 tårnventilator 1
bedst i test

Honeywell HYF290E4 tårnventilator

Rowenta VU6620F0 4
den fleksible tårnventilator

Rowenta VU6620F0

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kender sikkert følelsen af at ligge og vende og dreje dig i sengen på en varm sommeraften. Ellers følelsen af tung og stillestående luft i dit hjem. Med en god tårnventilator vil et dårligt indeklima og søvnbesvær pga. varme høre fortiden til.

En tårnventilator sørger nemlig for effektiv afkøling i hjemmet, og sikrer en god nattesøvn ved hjælp af en behagelig brise af nedkølet luft.

I vores købsguide og tårnventilator test viser vi dig fem forskellige modeller og guider dig til, hvilken tårnventilator der passer bedst til dig og dine behov. Vi har gransket markedet og i vores sammenligningstabel kan du finde en masse informationer om de forskellige ventilatorer og ligeledes se, hvilke funktioner de byder på. Ens for samtlige modeller er, at de alle sørger for lindring og en kølende effekt på selv de varmeste sommerdage.

Honeywell HYF290E4 tårnventilator

bedst i test

Honeywell HYF290E4 tårnventilator
Fordele
 • pros-icon.svg praktisk timer funktion
 • pros-icon.svg Fjernbetjening
 • pros-icon.svg Drejer 80 grader
 • pros-icon.svg 8 blæserhastigheder
Ulemper
 • cons-icon.svg Sort farve kan virke dominerende i indretningen

Detaljeret gennemgang

Tårnventilatoren fra Honeywell er en tower fan i stilrent design med mange funktioner. Herunder 8 blæserhastigheder, fjernbetjening og timerfunktion.

Der er ikke meget at kritisere ved denne Honeywell ventilator. Den betjenes på de integrerede knapper og på led-displayet kan man få et visuelt indblik i, hvilken indstilling der er blevet valgt. Den tilhørende fjernbetjening gør det muligt at justere luftstrømmen fra sofaen eller sengen.

Ventilatoren drejer sig 80 grader omkring sin akse, således at den kølige luft fordeles jævnt i rummet, og bryder stillestående luft.

Ventilatoren har en praktisk timerfunktion, hvilket gør det muligt at få den til at slukke på et forudindstillet tidspunkt. Det er især praktisk, når den benyttes om aftenen til at sænke temperaturen i soveværelset. Man kan her eksempelvist indstille ventilatoren til at slukke 4 timer, efter man er gået i seng. Det er tilmed muligt at sænke lydstyrken på led-displayet, så det ikke forstyrrer om aftenen. Honeywell Quietset har desuden et lavt støjniveau, så den ikke generer, når den er i brug.

TriStar VE 5894

bedste billige tårnventilator

Fordele
 • pros-icon.svg Simpel at bruge
 • pros-icon.svg Naturlig luftstrøm
 • pros-icon.svg Rigtig god pris
 • pros-icon.svg Klassisk ventilator-udseende
Ulemper
 • cons-icon.svg Meget få funktioner

Detaljeret gennemgang

Denne ventilator fra TriStar er hurtig at sætte op og til, og byder på en hurtig og effektiv luftstrøm. Prisen ligger desuden i et prisleje, hvor alle kan være med.

Modsat de andre ventilatorer i denne test, kan denne ventilator ikke aktivt nedkøle luften. Ved TriStar bliver der via rotation fremkaldt en luftstrøm, der med 3 forskellige hastigheder og via en drejefunktion sørger for at ventilere luften i rummet. Den genererer en luftstrøm, der ved hjælp af luftens hastighed sørger for nedkøling.

På selve ventilatoren finder du tre knapper, hvorpå du kan indstille hastigheden på luftstrømmen. Et simpelt princip, der dog giver afhjælp på varme sommerdage. Du får her en blæser med køling, der er meget nem at benytte, og som tilmed kan købes til at en rigtig god pris.

Dyson Pure Cool Tower TP00

bedste premium tårnventilator

Fordele
 • pros-icon.svg Ventilator og luftrenser
 • pros-icon.svg Renser luften via HEPA-filter
 • pros-icon.svg 10 blæserhastigheder
 • pros-icon.svg Medfølgende fjernbetjening 
 • pros-icon.svg Forbedrer dit indeklima
Ulemper
 • cons-icon.svg Højere prisleje end de andre modeller

Detaljeret gennemgang

Dyson cool tårnventilator kan ikke blot kan nedkøle, men ligeledes filtrere og rense luften for at bidrage til et sundt indeklima. Det er desuden en støjsvag ventilator med mange funktioner.

Dysen har kreeret en yderst effektiv tårnventilator, der både kan køle og rense luften. Der er ikke tale om en almindelig ventilator, der cirkulerer luften – man får her en kraftig ventilator, der kan dreje 70 grader og blæse i 10 forskellige hastigheder. Luftfilteret filtrerer skadelige partikler ud af luften, hvilket gør den særdeles egnet i allergiker-hjem, da den forbedrer dit indeklima.

Du får her en Dyson cool ventilator, der ikke blot et funktionel, men er udført i et moderne design. Derved bliver tårnventilatoren ikke et generende element i det moderne hjem, men bidrager til hjemmets æstetiske udtryk med et stilrent design.

Rowenta VU6620F0

den fleksible tårnventilator

Rowenta VU6620F0
Fordele
 • pros-icon.svg Kan dreje 180 grader
 • pros-icon.svg Nem betjening
 • pros-icon.svg Timerfunktion
 • pros-icon.svg God pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun 3 blæserhastigheder

Detaljeret gennemgang

Tårnblæseren fra Rowenta kan svinge 180 grader, mens den nedkøler luften og kan derved fordele den nedkølede luft hen over et større område. Den kommer med 3 blæserhastigheder og timerfunktion.

Tårnventilatoren fra Rowenta er en tower fan, der kan dreje 180 grader om sin egen akse. Dette gør, at den radius, hvori den nedkølede luft kan sendes hen, udvides, således at man kan afdække et stort område ad gangen. Det er en høj og stor ventilator, der betjenes på selve ventilatoren, og betjeningsknapperne samt beskrivelsen under disse er meget veludførte. Denne fleksible ventilator fra Rowenta kan indstilles til 3 blæserhastigheder.

En timerfunktion kan indstilles fra 1 til 3 timer. Det betyder, at ventilatoren slukker af sig selv så snart det valgte tidsinterval er nået. Det er ikke blot smart om aftenen, men fungerer ligeledes som ekstra sikkerhedsnet, så man er sikker på ikke at komme hjem til en ventilator, der har kørt hele dagen, fordi man glemte at slukke den før man tog hjemmefra.

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse
 • pros-icon.svg Timerfunktion
 • pros-icon.svg Fjernbetjening medfølger
 • pros-icon.svg God pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Højden er på 76 cm

Detaljeret gennemgang

Tårnventilatoren fra Nedis er en kompakt og lille koldluftsblæser. Dens timerfunktion er yderst nyttig og med den tilhørende fjernbetjening kan den nemt styres fra sofa og seng.

Fordelen ved den lave tårnventilator er, at der er blevet plads til at placere betjeningspanelet ovenpå ventilatorens top. Det er veludført, og det er let at foretage sig de ønskede indstillinger. Især den integrerede timerfunktion er nem at indstille idet en lysdiode viser, hvilket tidsinterval der er valgt.

Der følger en fjernbetjening med. Hermed kan man styre, hvilken af de tre blæserhastigheder denne cool ventilator skal køre med, skifte til natmodus, og ligeledes indstille timer og drejning. Alt i alt får man her en kompakt og god ventilator til en favorabel pris. Designet er neutralt og holdt i farven hvid.

Guide

For blot 10 år siden, var tårnventilatorer ikke rigtig noget man så i de forskellige hjem rundt omkring. Men i takt med stigende temperaturer og varmere somre, er der for mange opstået et behov for at kunne nedkøle hjemmet – især på varme sommernætter. Med en tårnventilator får du et fleksibelt produkt, der hurtigt og effektivt køler luften i rummet ned til en mere behagelig temperatur. Men hvordan vælger du så den bedste tårnventilator til dig? Det vil vi forsøge at gøre dig klogere på i nedenstående købsguide.

Fleksibel placering

Modsat et fast installeret klimaanlæg eller aircondition er den helt store fordel ved en tårnventilator er, at den optager forholdsvist lidt gulvplads og at den kan flyttes fleksibelt, alt efter hvor der er behov for den. Det er en klar fordel, at den kan flyttes rundt efter behov, således at den om dagen kan stå i stuen og om aftenen flyttes op i soveværelset. Langt de fleste modeller har en vægt på 3-6 kg, så de nemt kan løftes og flyttes rundt i huset.

Jævn luftstrøm

Man kan ved langt de fleste tårnventilatorer justere luftstrømmen alt efter ens behov – fra en kølig brise til meget luft med kølende effekt. Nogle modeller har op til 10 hastighedsindstillinger på luftstrømmen, mens andre nøjes med 3 forskellige indstillinger. Uafhængigt af hastighed og intensitet er det væsentligt, at ens ventilator producerer en jævn og uafbrudt luftstrøm og fordeler luften jævnt, da dette for de fleste vil være mest behageligt at opholde sig i.

Drejefunktion

Udover blæserhastigheden, som kan justeres efter behov, er drejefunktion en af de mest essentielle funktioner ved en tårnventilator. De fleste modeller har en såkaldt oscillerende funktion, hvilket betyder, at de kan rotere vandret omkring deres egen akse. Derved blæser de ikke blot kølig luft hen imod et enkelt punkt, men kan via en drejning fordele og køle luften jævnt i et lokale. En roterende tårnventilator vil derfor kunne afdække et større område med kold luft end én, der ikke kan bevæge sig.

Timer funktion – vigtig eller ej?

En timerfunktion er en ekstra funktion, der ikke er nødvendig at have, men som kan være rigtig praktisk i håndteringen af ens tårnventilator. Alt afhængig af hvilken model man vælger kan man med en timer indstille, hvor lang tid den skal køle og hvornår den skal stoppe igen. Dette er især praktisk når den bruges i soveværelset. Den kan nedkøle værelset før og mens man falder i søvn, men slukkes så automatisk efter et par timer, når man er faldet i søvn og temperaturen udenfor falder. Ved andre modeller er det sågar muligt at planlægge, hvornår tårn ventilatoren skal starte, således at man kan komme hjem til et nedkølet hjem eller lægge sig til at sove i et allerede nedkølet soveværelse.

Betjening og medfølgende fjernbetjening

Noget af det vigtigste er, at tårnventilatoren har et enkelt betjeningsmodul og en enkel betjening. Det skal ikke være svært hverken at tænde, indstille eller at slukke ventilatoren. De fleste tårnventilatorer kan styres på selve appararet via et led display eller knapper.

Der findes dog også modeller med en tilhørende fjernbetjening. Hermed kan man foretage indstillinger på apparatet, uden at skulle gå hen til det. Dette er særdeles smart når man for eksempel ligger i sin seng og vil have justeret intensiteten på nedkølingen eller blot tænde eller slukke for sin ventilator.

Farve og design

I vores tårnventilator test lægger vi meget vægt på at beskrive produkternes funktioner. Men en ting, som helt sikkert ikke må glemmes, er produkternes udseende. For hvad nytter det, at købe den bedste ventilator, hvis man synes den er for grim til at have stående fremme? Som navnet antyder, er der ved en tårnventilator tale om et højt produkt på mellem 75 – 150 cms højde, der til gengæld kræver meget lidt gulvplads. Selve formen på ventilatoren er relativ slank, så den optager plads i højden men ikke i bredden. Der findes modeller i et klassisk ventilator-design i en riflet optik, mens der ligeledes finde stilrene produkter i et moderne design. Det er her altså primært et spørgsmål om at finde den rigtige størrelse, stil og farve, der passer godt til ens indretning.

Sikkerhed

Et vigtigt aspekt er sikkerheden. Der er tale om et fritstående produkt, der hverken fastgøres til væg eller gulv. Derfor er det vigtigt, at tårnventilatoren placeres et sted, hvor den ikke står i vejen og risikerer at blive væltet. Hertil er det vigtigt at sørge for et tilstrækkeligt langt kabel, så man ikke risikerer at snuble i det. Særligt i børnefamilier er der ligeledes et vigtigt aspekt i forhold til de modeller, der er udstyret med rotorblade. Her skal man sikre sig, at de er afskærmet af et gitter, der er tilpas finmasket til, at de små fingre ikke kan smutte ind og blive beskadiget..

Luftrensning til allergikere

Nogle modeller, såsom Dyson Cool Pure Tower, kan både køle og rense luften. Via et indbygget filter bliver luften renset for skadelige partikler, såsom bakterier, virus, støv og pollen. Er man altså selv allergiker, eller bor man sammen med en allergiker, vil en tårnventilator med integreret luftrensning ikke kun være god at have til de varme sommermåneder, men ligeledes gøre hverdagen nemmere hele året rundt.

Rengøring

Det er en god ide at være opmærksom på at vedligeholde din tårnventilator. Hvis der sætter sig alt for meget støv og snavs på tårnventilatorens gitre, vil alle disse støvpartikler blive pustet ud i hele hjemmet, når den tændes. Læs derfor brugsanvisningen igennem for at finde ud af, hvordan du bedst passer på nøjagtig din model. Ved modeller med luftrensning skal man desuden være opmærksom på, at filteret skal rengøres og/eller skiftes jævnligt, for at opretholde en tilfredsstillende rensning af luften. Når din tårnventilator ikke benyttes, kan det være smart at pakke den ind eller lægge den ned i dens indpakning, for at undgå, at den bliver helt støvet til.

Udsatte grupper har gavn af tårnventilator

I og med, at vores somre bliver varmere og varmere, er behovet for nedkøling endnu vigtigere, end det hidtil har været. Udsatte grupper i befolkningen, såsom små børn og ældre, har ofte svært ved at regulere deres egen kropstemperatur og glemmer tit at indtage de passende mængder væske.

En ventilator kan sørge for at sænke temperaturen i hjemmet eller på et enkelt værelse og derved skabe et mere behageligt og sundt indeklima for især helt små og ældre. Særligt ved disse grupper er det dog også vigtigt at sørge for, at de ikke udsættes for træk. Her er det derfor smart med en model, der kan finjusteres i forhold til blæserhastigheden.

FAQ

Hvilken tårnventilator er bedst i test?

Den bedste tårnventilator i test, er Honeywell HYF290E4. Den har en god størrelse og de 8 blæserhastigheder kan indstilles via en fjernbetjening. Den er udført i sort, har et enkelt og diskret design og kan købes til en rigtig god pris.

Hvor vigtig er en støjsvag ventilator?

En ventilator vil altid kunne høres, når den er i brug og blæser luften. Det er dog vigtigt at kigge på dens støjniveau, især hvis den skal bruges om natten, mens man sover. Her er det for nogle frustrerende at lytte til en brummende motor, mens man forsøger at falde i søvn. Ens for samtlige produkter er, at de alle ligger på et lydniveau mellem 50-60 dB.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×