Tablets til børn test: Find den bedste tablet til børn

Skal dit barn have sin første tablet? Eller har den nuværende fået sig lidt af en tur på gulvet? Tablets er fantastiske til underholdning, leg og læring. Vil du gerne have fat i den bedste tablet til børn, kan du med fordel læse med videre her, da vi har fundet de 6 bedste tablets.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Amazon Fire HD 10 Kids Edition
TESTVINDER

Amazon Fire HD 10 Kids Edition

Amazon Fire tablet er perfekt til børnefamilien, da den kommer med et holdbart cover samt et års abonnement til Amazon FreeTime Unlimited, der byder på indhold i massevis til børn i alderen 3-12 år. Du…

Amazon Fire HD 10 Kids Edition 1

Amazon Fire HD 10 Kids Edition

Apple iPad 10,2″ (2020) 128GB 3

Apple iPad 10,2″ (2020) 128GB

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Elektronik fylder mere og mere i hverdagen. Også hos de små. Det er der både gode og knap så gode ting ved.

Men én ting er sikker: Tablets er en fantastisk opfindelse, da de giver mulighed for at være online eller lære barnet om digital færdsel på nettet i en tidlig alder. Dertil er de også et rigtig godt redskab til at lære at læse, skrive og lægge tal sammen, da der findes et hav af lærerige spil, der kan downloades til tablets.

Der er dog stor forskel på tablets i størrelser og funktioner. Ønsker du derfor at finde en tablet til dit barn, kan det være en fordel, at du går efter en børnetablet eller i hvert fald en børnevenlig tablet. Det gør oplevelsen meget bedre for barnet – og så koster den også det mindre.

For at give dig eller jer som forældre det bedste afsæt for at finde den rette børne tablet, har vi screenet nettet for børnetablets og kun udvalgt de absolut bedste af de bedste. Hvilke det er, løfter vi sløret for herunder.

Vil du gerne finde den bedste tablet? Det er der ikke noget at sige til, da vi også selv er tilhængere af de bedste mulige gadgets. Du er derfor kommet til det helt rette sted, da vi har fundet frem til de 6 bedste tablets til børn.

Hvad du kan forvente dig af hver enkelt model specificerer vi selvfølgelig. Vi kommer ind på egenskaber, specifikationer og ikke mindst fordele og ulemper, så du er fuldt klædt på til at tage den helt rette beslutning.

De er ikke tilfældigt valgt ud, da vi har gennemgået samtlige uvildige tests og forbrugeranmeldelser. Dette har givet os et klart billede af, hvilke producenter og hvilke modeller der lige nu er de bedste. Så du kan roligt klikke dig videre til en forhandler, hvis en eller flere af de ovenstående tablets til børn lyder interessante.

Amazon Fire HD 10 Kids Edition

Amazon Fire HD 10 Kids Edition
Fordele
 • pros-icon.svg Har lang batteritid
 • pros-icon.svg Har godt med lagerplads
 • pros-icon.svg Den kommer med et års abonnement til underholdning
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke nogle ulemper at finde på denne tablet

Detaljeret gennemgang

Amazon Fire tablet er perfekt til børnefamilien, da den kommer med et holdbart cover samt et års abonnement til Amazon FreeTime Unlimited, der byder på indhold i massevis til børn i alderen 3-12 år.

Du behøver ikke gå og være oppe på dupperne hele tiden, når barnet bruger denne smarte tablet. For den kommer nemlig med en børnesikker browser, der er i stand til at holde upassende indhold ude. Derudover er den også lavet til, at forældre nemt kan tilføje websteder, som barnet eller børnene godt må besøge, når de bruger tabletten.

Brugervenlig forældrekontrol

På tabletten kan der laves op til fire individuelle børneprofiler. Her kan der sættes kontrol op i forhold til, hvornår der er sengetid, hvilket indhold der skal vises, og hvornår der må være skærmtid. Børn har desuden ikke mulighed for at få adgang til sociale medier eller internettet – og så kan den endda også sættes op til, at der ikke kan foretages køb uden forældres godkendelse.

En holdbar tablet

Om du køber den med blå eller lyserødt cover, er den meget holdbar. Coveret er fremstillet til at kunne tåle nogle hug og til at spare tabletten for nogle hårde stød. Du behøver derfor ikke være så nervøs, hvis det går lidt vildt for sig.

Fordele
 • pros-icon.svg Lang batteritid
 • pros-icon.svg Familievenlig
 • pros-icon.svg Rejsevenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er ikke med børnevenlig/børnesikret opsætning

Detaljeret gennemgang

Lenovo Tab er en meget familievenlig tablet, der både kan bruges af børn og forældre. Skærmen er meget fornuftig i størrelse og med Kid’s Pack, kan du lade selv de mindste børn bruge denne tablet uden at bekymre dig.

Lenovo Tab M10 er en android tablet, der ikke kun er lavet til børnene, men som også er målrettet forældrene. Den er derfor ikke med børnesikret opsætning som ved ovenstående tablet fra Amazon. Til gengæld er der gået all in på skarp HD-opløsning, design og lyd. Du får derfor en rigtig god all round oplevelse med denne tablet.

Sæt tabletten på Kids Mode

Selvom den ikke udelukkende er med børnevenlig opsætning, kan den nu alligevel bruges sikkert af børn. For det er muligt at sætte den i Kids Mode. Dette er et sikkert, sjovt og informativt miljø, som dine børn frit kan benytte uden at komme til at klikke på noget, de ikke skal.

Apple iPad 10,2″ (2020) 128GB

Apple iPad 10,2″ (2020) 128GB
Fordele
 • pros-icon.svg Lang batteritid
 • pros-icon.svg Hurtig processor
 • pros-icon.svg Meget lagerplads
 • pros-icon.svg God skærm og farvegengivelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en dyr tablet
 • cons-icon.svg Den kan ikke sættes op med børnesikker surfing

Detaljeret gennemgang

Apple iPad 10,2″ er den bedste iPad til børn, hvis man spørger forbrugerne. I hvert fald de større børn. For det er næsten som at få stukket en computer i hånden, da den har hele 128 GB lagerplads. Derudover har den kamera med autofokus samt lang batteritid. Perfekt til kør-selv-ferien.

Apple kan det der med computere og tablets. De har gjort det igen med denne fantastiske model, som egner sig rigtig godt både til underholdning men også som et arbejdsredskab. Den kan derfor både benyttes til sjove spil, læringsapps og skolearbejde, hvis den skal bruges af et barn, der er startet i skole.

Den kan ikke sættes op med børnesikker surfing som andre tablets – til gengæld kan du selv gå ind og spærre sociale medier og andre hjemmesider, som du måske ikke lige synes, børn skal eksponeres for.

Lækker skærm

Det er ikke til at komme udenom, at skærmen er vigtig, når der skal vælges en tablet til børn. Ved modellen her er der ikke en finger at sætte på netop det, da den kommer med en retina skærm. Altså gengiver den farver meget bedre end andre tablets – og det gør spil, læring og underholdning meget sjovere for både børn og voksne.

Skærmen og den hurtige processor gør den klar til en af de bedste tablets på markedet.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan gøres børnevenlig med Amazon Kids Freetime
 • pros-icon.svg Den har god skærmopløsning
 • pros-icon.svg Den er hurtig
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en dyr tablet

Detaljeret gennemgang

Amazon Fire er en rigtig god tablet til de større børn, da den minder rigtig meget om en helt almindelig tablet til voksne. Den er både hurtig, har masser af lagerplads og en skærm, som gør det til en fornøjelse at spille, se videoer eller film. Den er ikke nogen billig tablet til børn – til gengæld er den virkelig god.

Selvom det er en tablet, der som udgangspunkt er henvendt til større børn, er den også brugbar for de mindre. For det er muligt at opsætte den med Amazon Kids Freetime, hvor du som forælder kan opsætte grænser for skærmbrug og andet, der gør den til et sikkert værktøj for børn at bruge.

30% hurtigere end tidligere modeller

Går du op i, at tabletten er nem og hurtig i brug? Så bliver du ikke skuffet med denne model. For den er med 2 GB RAM og 2.0 GHz processor, som gør den meget hurtigere sammenlignet med tidligere modeller. Den lange batteritid giver desuden mulighed for 12 timers brug.

Fordele
 • pros-icon.svg Det er en billig tablet
 • pros-icon.svg Den er kun 8 tommer
 • pros-icon.svg Den har Kids Mode
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke så meget lagringsplads

Detaljeret gennemgang

Samsung Galaxy Tab er værd at overveje, hvis du både gerne vil have et alternativ til computeren og en god iPad til børn. For den kan nemt og hurtigt sættes til Kids Mode, så der kan browses sikkert. Den er tilmed meget billig i forhold til kvaliteten.

Børn og dig som forælder kan se frem til tablet i ro og mag takket være Kids Mode. For det kan sættes op med tidsbegrænsning og indhold i glade farver, som de bedst kan lide det. Du kan derfor roligt overlade den til dit barn, hvis ikke du er lige i nærheden, eller du er nødt til at koncentrere dig om noget andet. Det tager ikke mange øjeblikke at sætte den på sikker Kids Mode.

Børnevenligt, tyndt design

Det gode ved denne tablet er, at den er forholdsvis lille skærmmæssigt og samtidig også har et tyndt design, der ligger rigtig godt i hånden på både store og små. Den har ikke så meget lagerplads, men det er dog muligt at få mere hukommelse via SD-kort.

Fordele
 • pros-icon.svg Den kan stå selv
 • pros-icon.svg Den er med Google Assistant
 • pros-icon.svg Den har to gode kameraer
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er ikke med Kids Mode

Detaljeret gennemgang

Lenovo Yoga Smart tablet er en prisbelønnet tablet med Google Assistant. Derudover har den en revolutionerende støttefod, der kan bruges i forskellige tilstande. Det gør den særligt børnevenlig, da den kan stå selv.

Eller lad børnene gøre det… For det er i hvert fald muligt med denne smarte tablet fra Lenovo. Højttalerne fanger enhver lyd – også de helt små børnestemmer.

En fantastisk lydoplevelse for hele familien

Nu er det ikke længere kedeligt at se børnefilm eller videoer på YouTube. For er der noget, denne tablet kan, så er det at afspille lyd. Den er faktisk bygget til at give en meget medrivende biograflignende lydoplevelse. Da den er med Hi-FI højttaler og har en intelligent forstærker, vil du og børnene endda opleve, at lyden bevæger sig rundt om dig.

Guide

Inden du giver dig i kast med at købe en tablet til dit barn, kan det være en fordel med lidt gode råd og tips. Vi har gjort vores bedste for at komme omkring alle overvejelser eller andet, som er værd lige at huske, inden tabletten bliver købt.

Formålet er at sørge for, at du får købt den helt rette tablet hjem til dit barn eller dine børn – og at de dermed bliver glade for den fra første øjeblik, de har den i hænderne.

Køb en børnevenlig tablet

Hvad er en børnevenlig tablet? Det er der mange meninger om. Du har helt sikkert også en anden mening om noget af det, end hvad hvad vi har. Men derfor vil vi nu gerne forsøge at vejlede dig og give dig vores bedste råd om valg af de bedste tablets til børn, som du kan læse herunder.

Størrelse

Det er en god ide at være opmærksom på, hvor stor tabletten skal være. For det har stor indflydelse på, hvor behageligt det er for barnet at sidde med den. Tablets til børn behøver ikke være lige så store og rumme lige så meget lagerplads som tablets til voksne. Det vil også være langt mere behageligt for barnet at sidde med en mindre størrelse, så den både ligger godt i hånden (og dermed ikke så let bliver tabt) og heller ikke kommer til at virke voldsom, når der skal ses YouTube eller film.

I vores test af de bedste tablets har vi naturligvis taget højde for størrelsen, så de ikke bliver for store eller voldsomme.

Brugbarhed

Brugbarhed er også vigtigt at have in mente. For skal den udvalgte tablet udelukkende være til børn? Eller må den også gerne kunne bruges af voksne? For der er stor forskel på brugbarheden af de enkelte tablets her i vores test. Den ene model fra Amazon kan f.eks. kun bruges af børn, mens modellen fra blandt andet Lenovo både kan bruges til surfing for børn og voksne.

Valget er helt op til dig – blot sørg for at have det in mente, så du ikke bliver negativt overrasket.

Skal dit barn bruge en tablet?

Inden du køber en tablet til dit barn eller dine børn, kan det være en god ide at stille dig selv spørgsmålet om, hvorvidt det er nødvendigt eller ej for dit barn at bruge en tablet. For ja, tablets til børn er smarte og kan være rare at give til dem i ulvetimen, eller når kræfterne bare ikke lige er til at skulle finde på nogle aktiviteter. For en tablet må helst ikke erstatte din opmærksomhed, andre aktive lege eller andet. Den skal helst gerne kunne bidrage til læring på et eller flere planer.

Er det derfor bare for at kunne spille, er det måske ikke nødvendigt med en børnevenlig tablet. Så gør dig gerne nogle overvejelser – for og imod – så du får købt en tablet, fordi det er det helt rette at gøre.

Råd til brug af tablet for børn

En tablet til dit barn giver en masse muligheder. Men der er også nogle faldgruber, som er godt at være opmærksom på. Derfor kommer der her 5 gode råd til, hvordan både du og dit barn kommer godt fra start med en tablet.

1. Slå køb af apps fra

Den første faldgrube er køb af apps. Det er som regel ikke meningen, når det sker, at børn kommer til at klikke et spil i kurven. Det kan være en rigtig god ide at slå det fra, eller at der ikke bliver tilføjet en betalingskode overhovedet. For så er det ikke en mulighed for barnet at komme til at købe ekstra point eller andet, som er nødvendigt for at klare sig ekstra godt i et spil.

2. Hjælp barnet med brugernavne

Nogle spil eller virtuelle verdener kræver et login med brugernavn. For barnet vil det være oplagt bare at bruge sit eget navn og efternavn. Vær derfor gerne ekstra opmærksom, når der downloades nye spil, så du kan være med til at lave et brugernavn, der ikke afslører barnets fulde navn.

3. Sæt en begrænsning på tidsforbruget

Spil og leg på en tablet kan meget hurtigt gå hen og blive en tidsrøver. Som voksne kan det nogle gange være svært at administrere og for dine børn er det endnu sværere. Sæt derfor gerne begrænsning på, hvornår og hvor ofte en tablet må bruges. Både i hverdage og weekender, så den ikke tager over for aktiv leg selv og sammen med andre børn.

4. Lad tabletten ligge uden for soveværelset

Som barn kan det være meget svært at holde sig fra fristelser. Det vil tabletten være, hvis den får lov til at ligge ved siden af natbordet. Når barnet derfor er færdig med at bruge den “for i dag”, kan den med fordel blive lagt ud i køkkenet eller stuen i slukket tilstand. For så er der ikke noget, der forstyrrer eller frister.

5. Husk at tjekke aldersbegrænsning på spil

Det går hurtigt i den digitale verden. Derfor kan det også være svært at holde styr på, hvilke spil der er downloadet og hvilke spil, som barnet faktisk godt må lave. 

Spiller prisen en rolle?

Når du skal ud at købe en tablet, er det selvfølgelig ikke til at komme udenom, at prisen har en indflydelse. For selvfølgelig har den det. Især hvis du gerne vil finde den bedste mulige tablet til dine børn.

Som det altid er med vores test af gadgets, er der stor forskel på, hvad de enkelte tablets koster her i vores test. Der er derfor rig mulighed for at finde både gode billige tablets og gode dyrere tablets.

FAQ

Hvilken tablet er bedst til børn?

Amazon Fire er et rigtig godt bud på den bedste tablet til børn, da den er fremstillet til at blive brugt af børn. Der er masser af spil, bøger og andet sjov underholdning, ligesom den er sat op til børnesikret surfing på nettet. Den er derfor især god til børn i alderen 3-7 år. Herefter bliver den måske lidt uinteressant. Det er derfor vores bedste bud på at være blandt de helt gode tablets til børn og den bedste billige tablet. Vil du som forælder gerne kunne bruge tabletten også, kan vi anbefale at kigge nærmere på en af de andre modeller, som også giver mulighed for almindelig browsing.

Hvor stor en tablet kan man få?

Det er meget almindeligt, at tablets ligger på et sted mellem 8-12 tommer i størrelsen. Jo mindre en skærm jo bedre er det for børn, da det dermed er nemmere for dem at håndtere selve tabletten. Skal den dog kunne bruges af hele familien, kan det godt betale sig at gå efter en god tablet, der er cirka 10 tommer i størrelsen. 12 tommer kan godt virke en anelse for voldsomt, da den dermed næsten er på størrelse med en computerskærm. Med andre ord er der mange muligheder, når det kommer til størrelsen!

Hvor meget koster en tablet?

En tablet koster alt lige fra under 1000 kroner til flere tusinde kroner. Det kommer helt an på, hvilken type af tablet du vælger – og ikke mindst hvad du forventer af den. En decideret tablet til børn med børnesikker surfing på nettet koster mindre, end hvad en mere almindelig tablet til hele familien koster. Vi har tablets til børn i forskellige prisklasser her i testen, så du har mulighed for at vælge den bedste tablet efter dine økonomiske muligheder. Vi garanterer dog, at selvom der er forskel på prisen, så får du en rigtig god tablet, selvom du vælger den bedste billig tablet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×