Tablet Test: De Bedste Tablets på markedet

Er du på udkig efter en tablet, men er du i tvivl om, hvilken model der passer dig bedst? Så find svaret i denne tablet test! Vi har sammenlignet de bedste tablets fra Apple tablets til Android tablets, så du er godt klædt på, når du skal købe din.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

En tablet er næsten en blanding af en telefon og en computer – man kan nemlig bruge mange af dem som begge dele. En tablet med tastatur kan nemt benyttes som en mindre og mere bærbar computer. Installer Word eller Google Docs, og du har en glimrende enhed at lave arbejde eller skolearbejde på. Installer et simkort, og du kan bruge den hvor som helst, hvilket gør en tablet til en god mix.

Der er mange modeller på markedet, både billige tablets og dyrere enheder. I vores test har vi forsøgt at give dig både de positive og negative forskelle ved de bedste tablets på markedet.

For at kunne vælge den bedste tablet, har du sammenlignet forskellige modeller på tværs af kvalitet, pris, funktioner og brugervenlighed. Herunder kan du først og fremmest finde en sammenligning af tablets, en dybere kig ind i hver tablet (både hvad der gør den rigtig god, men også hvad der trækker ned), og til sidst en købervejledning der omhandler, hvad du skal overveje ved køb af en tablet.

Fordele
 • pros-icon.svg Kameraer og mikrofon er rigtig gode
 • pros-icon.svg Fantastisk batteri
 • pros-icon.svg Rigtig god skærm
 • pros-icon.svg Fænomenal ydeevne
Ulemper
 • cons-icon.svg En af de dyreste på markedet
 • cons-icon.svg Du kan ikke tage “Portræt” billeder

Detaljeret gennemgang

Apple har gennem tiden lavet nogle imponerende tablets, men denne er til dato den bedste (i vores mening). Den er både kraftfuld, har Apples fede brugervenlige styresystem og så har den en knivskarp skærm. Lige meget hvad du skal bruge en tablet til, så vil denne kunne opfylde dine behov. Men er det virkelig nødvendigt med så meget kraft? Vi har givet denne tablet 5/5 stjerner!

Apple er gået all-in på denne tablet. Det er både den mest kraftfulde og den bedste tablet de har udgivet. Man kan faktisk sammenligne den med en computer, hvad angår performance. Dette gør den også til et rigtig godt alternativ til en computer, samtidig med at man får frihedsfølelsen af en tablet.

Selvom den koster en del, så er den helt klart det værd, hvis man vil have toppen af poppen. Som tablet har Apple muligvis taget denne model for langt, men som hybridcomputer er det et glimrende stykke håndværk. Køber du denne, vil du være fremtidssikret i et pænt stykke tid, da der faktisk ikke findes mange apps, der kræver den mængde kraft som denne enhed kan yde. Den kan til gengæld bruges som studiecomputer, da du kan få den med massere hukommelse, den understøtter tastatur og er et fantastisk produkt.

Fede features til en fed pris

Når vi siger fed pris, så mener vi ikke at den er god – vi mener at Apple har krydret den ekstra meget. Til en pris som en gennemsnitlig computer, er det meget muligt, at det er for meget for de fleste. Skal du derfor blot bruge en tablet til underholdning, vil vi anbefale at du tager et kig på den næste tablet.

Vil du dog gerne have en tablet med ekstra meget plads, der fungerer enormt hurtigt men du surfer rundt på nettet, ser film eller arbejder, så er dette nok noget for dig.

Fordele
 • pros-icon.svg Massere saft og kraft
 • pros-icon.svg Tynd og let
 • pros-icon.svg 10,5″ rigtig god skærm
 • pros-icon.svg God tablet til børn og voksne
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke en OLED skærm
 • cons-icon.svg Højttalere kunne være bedre

Detaljeret gennemgang

Er du fan af Apples produkter (som mange andre danskere), men har du ikke lyst til at betale premium prisen for iPad Pro, kunne du måske være interesseret i den mindre model, iPad Air. I denne får du stadig en kvalitetstablet, dog til en billigere pris. Selvfølgelig er den ikke helt lige så god, men for nogle er iPad Pro versionen også lige i overkanten.

En af de bedste features ved denne tablet er nok skærmen. Med 10,5 tommer er skærmen stor nok til at bruge til både arbejde og film, og vi mener at den også er stor nok til at fungere med split screen. Den er skarp og klar med 2224×1668 opløsning. Desværre er det en LCD skærm og ikke en OLED. Det ville have givet den en lille smule ekstra, især til at se film på.

Skærmen er også udstyret med Apple TrueTone teknologi, der automatisk justerer skærmens lys og farve afhængigt af dine omgivelser. Det vil sige, at befinder du dig i et mørkt lokale, vil den skrue ned for lysstyrken af sig selv. Det samme gælder hvis du sidder et sted med meget gult lys osv.

Software og andre features

Denne tablets størrelse er ideel for en bærbar pc eller underholdning på farten. Skal du bruge et tastatur, kan du forbinde Apples Smart Keyboard, og sammen med tabletten vejer de to kun 800 gram.

IOS gør det let for dig at samle alle dine programmer. Med et hav af apps, som du måske allerede kender fra AppStore, kan man få en app til hver aktivitet – om det er kommunikation, note-apps, videoredigering, Google Docs eller noget helt andet.

Samlet set er det en fantastisk enhed, der gør det nemt at være online på farten eller når du slapper af derhjemme. Siden iPad Air er billigere end iPad Pro versionen, er det et bedre valg for mange mennesker, hvilket gør den til en af de bedste i denne test.

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig høj kvalitet
 • pros-icon.svg God skærm
 • pros-icon.svg Gode højtalere og batteri
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen AUX indgang
 • cons-icon.svg I den dyre ende

Detaljeret gennemgang

Samsungs Galaxy Tab S6 er den bedste Samsung tablet på markedet, men den er muligvis ikke for alle. Tabletten er lavet i rigtig høj kvalitet, med en god skærm, et batteri i top og mange andre gode features, men i den anden ende er der ikke nogen indgang til høretelefoner. Er man mest til android, vil vi erklære denne til den bedste billige Android tablet i vores test.

Find den bedste Android tablet her.

Apple har domineret tablet markedet i lang tid, men nu har Samsung endelig lavet en model, der kan konkurrere – Samsung Galaxy Tab S6. Det er en tablet af høj kvalitet, lavet til dig der vil have en tablet til produktivitet. Måske er det også derfor, de har valgt af fjerne indgangen til høretelefoner.

Skal man arbejde eller skrive noter, kan man forbinde Samsungs tastur til sin Samsung Galaxy Tab. Derudover er der selvfølgelig også deres velkendte S Pen, præcis ligesom den man får med til Samsung Galaxy Note smartphone serien. Derudover er både tablet og pen lavet i lækre materialer i et lækkert design, så der er intet at klage over på den front.

Samsung’s interface

Samsung har lavet et nye interface til deres Tab S6 (og nogle smartphones) kaldet DeX. Dette får tabletten til at ligne en normal bærbar, når man åbner den op. Det er både en god og en dårlig ting. På den ene side giver det en følelse af produktivitet, samt det ser bedre ud end et forstørret smartphone interface. På den anden side skal man lige vænne sig til det.

Samsung har selvfølgelig ændret udseendet af en række apps, så det passer til både Samsung Galaxy Tab S6 og til DeX.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Bedst i test billig tablet
 • pros-icon.svg Fint styresystem og ydeevne
 • pros-icon.svg LTE og 3G understøttelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Kameraerne er under gennemsnittet
 • cons-icon.svg Bruger meget energi
 • cons-icon.svg Ingen hurtig opladnings feature

Detaljeret gennemgang

Huaweis MediaPad T5 kommer i denne test på sidstepladsen, udelukkende fordi den rent elektronik mæssigt ikke har samme kraft som det andre. Sammenligner man dog med andre tablets i denne priskategori, ligger den klart i toppen. Man får mere for pengene, end langt størstedelen af tablets på markedet, og er et glimrende alternativ til de dyre produkter.

Som nævnt er dette den billigste tablet i testen – men det er ikke ensbetydende med at den er dårlig. Huawei har stadig haft fokus på at bruge kvalitetsmaterialer, så man ender med en god tablet, der kan holde i lang tid. Tabletten bruger en blanding af Androids styresystem og deres eget EMUI 8.0 interface, hvilket giver det en nem og brugervenlig følelse.

I tabletten sidder der (ligesom med de andre) to kameraer – foran og bagpå. Dennes kameraer er desværre under gennemsnittet, og det er klart på dette punkt Huawei har sparet lidt i budgettet. Kommer man ikke til at gøre brug af kameraerne, kan man selvfølgelig se bort fra dette.

God til gaming

Er du på udkig efter en tablet til gaming, kan vi fortælle, at Huaweis MediaPad T5 scorer overraskende høj på denne del. Taget prisen i betratning, får du en godt performende tablet til næsten ingen penge. Du kan spille spil såsom Asphalt 8 og The Dead 2, som man ikke nødvendigvis kan få til iPad. Det er en af fordelene ved Android tablets. Spillene kører næsten uden besvær på denne tablet. Du skal selvfølgelig kunne spille online, og til dette kan du enten købe et simkort, eller du kan gøre brug af internetdeling fra din smartphone.

Bruger du meget tid på farten, og vil du gerne kunne fordrive tiden med dine yndlings spil, kommer denne Android tablet altså på et topplads.

Guide

Du tænker måske: “Hvilken tablet skal jeg købe?” – og det er meget forskelligt fra person til person.

En tablet kan være et super alternativ til en studiecomputer, eller det kan være en fantastisk enhed til underholdning derhjemme. Især tablets til børn er populært, da det giver dem en større enhed at lege med. Man kan både bruge dem til læringsspil eller til at se film på. Det er nogle enheder, man kan bruge til mange forskellige ting.

Når man skal købe sin tablet, er der selvfølgelig nogle overvejelse, som man skal gøre sig. Hvad skal den bruges til, hvor stort behov har man ift. performance, hvor stor skal skærmen være og hvilket styresystem foretrækker man. Det er alle spørgsmål, man kan stille sig selv, når man skal på tablet indkøb.

Både Apple, Samsung, Huawei og mange andre laver gode tablets. Derfor kan det også være svært at vælge mellem de mange modeller. Hvad vi vil anbefale dig er, at du først og fremmest overvejer dit behov. Det er den største faktor, da tablets ofte prissættes ud fra deres specifikationer og performance. Derfor er iPad pro så dyr, og Huawei MediaPad så billig.

FAQ

Hvilken tablet skal jeg vælge?

Du skal vælge den tablet, der matcher din behov. Skal du altså bruge en tablet, der er god at have med på farten, fordi du tit pendler fra sted til sted, kan det være en god ide at investere i en model, der ikke vejer særlig meget. Læs artiklen for at finde den tablet, der passer dig mest.

Hvad er den bedste tablet til prisen?

Vi har udnævnt Apples iPad Pro til den bedste model i vores test. Dog er det ikke den bedste for alle. Andre værdige enheder at nævne er iPad Air, Samsung Galaxy Tab S6, Huawei MediaPad T5 og Mircosoft Surface Go.

Hvilken iPad er bedst?

I denne test gar vi kåret iPad Pro til “Bedst i test”. Der er dog flere at vælge mellem, og det er muligt, at denne model ikke passer dig. Den har dog en fantastisk ydeevne og en brugervenligheden er helt i top.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×