Studie Computer TEST: Find den bedste studie PC

Skal du i gang med at studere, og mangler du derfor en velfungerende studie computer? Eller er den gamle bare stået af? En studie computer er et af de vigtigste redskaber for dig som studerende. Derfor skal du også have den bedst mulige, så du får en god og flyvende start. I denne studie computer test viser vi dig de bedste bærbare computere til studiebrug.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

I dag er det mere eller mindre umuligt at fuldføre et studie uden en bærbar computer. For den benyttes til alt lige fra opgaveskrivning og research til læsning og præsentationer. Med andre ord foregår alt studieaktivitet mere eller mindre i dag fra en bærbar computer. Af denne grund er der også et stort marked for bærbare computere til studiebrug, som alle tilbyder noget forskelligt, når det kommer til batteri, størrelse, RAM og harddisk.

Hvad der er en god bærbar til skolebrug, og hvilke vi mener egner sig rigtig godt til langt de fleste studier, giver vi dig et svar på her i vores “studie computer bedst i test”. Det håber vi, giver dig et godt udgangspunkt, da du med den bedste studie bærbar kommer rigtig godt fra start med dit studie og kan koncentrere dig om det faglige i stedet for tekniske mangler på din computer.

For at finde frem til de bedste studie computere har vi gennemgået flere uvildige tests fra eksperter og set nærmere på anmeldelser fra forbrugere. Vi har ikke selv haft mulighed for at teste computerne, men har i stedet været meget nøje i vores research og på denne måde fundet frem til de bedste bærbare computere.

I vores test studie PC test har vi blandt andet set nærmere på batteritid, processor, harddisk og RAM, da disse er afgørende for, hvor god en oplevelse du får med en computer til studie. Vores bedste studie computer test skulle derfor meget gerne hjælpe dig til nemt og hurtigt at finde den bedste skolecomputer til dig og dit behov.

Ved at belyse fordele og ulemper ved alle modeller får du det bedst mulige udgangspunkt for at vælge en model, der lever op til de krav, der er på dit nuværende eller kommende studie.

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstremt lang batteritid
 • pros-icon.svg Ingen blæser (ingen støj)
 • pros-icon.svg Stor hukommelse
 • pros-icon.svg Kan trække tunge programmer
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en dyr studiecomputer

Detaljeret gennemgang

Apple MacBook Air 2020 er en af de bedste bærbare fra den populære producent. Med den nærmest revolutionerende M1 chip får man en computer med 3,5 x hurtigere CPU-hastigheder, en meget lang batteritid og et lydløst design uden blæsere. Macbook Air 2020 giver uden tvivl alt det, man har brug for ved en bærbar på et studie. Og mere til.

MacBook er kendt for at være let, tynd og kraftfuld. Med den nye model er MacBook Air nu blevet mere kraftfuld end tidligere, hvilket skyldes processorer med dobbelt så stor ydeevne, hurtigere grafik og ikke mindst dobbelt så stor en lagringskapacitet. Det betyder med andre ord, at du på ingen måde bliver begrænset på dit studie, da den kan trække selv tunge programmer.

Takket være den revolutionerende M1-chip er modellen her 3,5 gange hurtigere end tidligere modeller, hvilket gør det både nemmere og hurtigere at komme gennem både krævende studieopgaver og almindelige hverdagsopgaver.

En batteritid, der slår benene væk under dig

En lang batteritid er altid at foretrække på en studie computer, da det aldrig er til at vide, om du er i nærheden af et stik, når forelæsningen trækker ud, eller studiegruppen gerne vil fortsætte langt ud på aftenen. Med MacBook Air 2020 er dette intet problem, da den har en batteritid på op til hele 18 timer. Det er mere end 6 timer mere end tidligere MacBooks og skyldes alt sammen den nye M1 chip. Selv ved brug af krævende programmer holder batteriet længe, da computeren kun bruger en tiendedel af den energi, som før var nødvendig.

Adgang til mange programmer

Macbook Air 2020 er ikke kun fantastisk, når det kommer til batteritid og ydeevne. For med M1 chippen er det muligt at køre nye og effektive programmer, der er udviklet til chippen samtidig med, at eksisterende programmer også fungerer på grund af Rosetta 2. Men, det er ikke det hele. For det er nu også muligt at bruge dine favoritapps fra din iPhone og iPad direkte i styresystemet. Det betyder ganske enkelt, at du har adgang til den største samling af programmer til Mac nogensinde.

Fordele
 • pros-icon.svg Alt foregår i skyen
 • pros-icon.svg Den er hurtig
 • pros-icon.svg Har lang batteritid
Ulemper
 • cons-icon.svg Har kun 4 GB RAM, hvilket kun rækker til tekstarbejde

Detaljeret gennemgang

HP er et mærke, man aldrig går galt i byen med. Med deres Chromebook 14 har de skabt et godt alternativ til andre billige og lette studie computere på markedet. Den har en god perfomance og tillader hurtig browsing online. Men, den absolutte fordel er, at alt hvad man foretager sig sker i skyen.

HP Chromebook er en let og hurtig PC til skolebrug, der kommer med 4 GB RAM. Det er som udgangspunkt rigtig godt til dig, der er startet på et studie, hvor der ikke skal benyttes tunge regne- eller grafiske programmer. Er dit studie udelukkende baseret på, at du skal have en studie computer stillende til rådighed til research, opgaveskrivning i tekstdokumenter og lignende, dækker HP Chromebook 14 ganske fint dit behov.

Det smarte ved en Chromebook er, at alt foregår online og i skyen. Du finder derfor ikke de velkendte programmer fra Windows, som du måske har været vant til tidligere, men kan i stedet benytte dig af Googles kontorpakke, der er standard i systemet. Ønsker du ikke denne løsing, kan du også bruge Microsoft Office Online, der fungerer godt og gemmer alt dit arbejde i skyen.

Smart design

HP Chromebook 14 er en meget let tilgængelig computer med en brugervenlig grænseflade og et strømlinet design. Med en vægt på 1,54 kg er det også en studie bærbar, der er nem at have med sig rundt.

Tastaturet er behageligt at benytte og med en skærm på 14″ og en opløsning i HD, er det en computer, der er behagelig at benytte til både opgaveskrivning og research samt streaming online, når der er brug for en pause fra bøgerne.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges som tablet og computer
 • pros-icon.svg Vejer meget lidt
 • pros-icon.svg Lang batteritid
 • pros-icon.svg God skærm
Ulemper
 • cons-icon.svg Touchskærm kan være svær at styre

Detaljeret gennemgang

Med Microsoft Surface Go 2, får du en luksuriøs tablet, der på ingen tid kan omdannes til en Windows-PC. Det er den måske ultimative studie computer, fordi den er så alsidig i brug, reagerer hurtigt og har en flot og berøringsfølsom skærm. Med en vægt på bare 544 gram bemærker du den ikke i tasken.

Det der får Microsoft Surface Go 2 til at skille sig markant ud fra andre studie computere på markedet er, at det er muligt at benytte den både som tablet hjemme på sofaen og som god studie computer, når der skal laves opgaver eller præsentationer. Ved køb kommer den ikke med et tastatur. Men, det er muligt at tilkøbe en tastaturløsning fra Microsoft, som både fungerer som et tastatur og et beskyttende cover til skærmen.

Vil du samtidig også gerne kunne skifte mellem touchskærm og mus, når du skal arbejde intensivt på den, kan du også tilslutte en mus. Der er dog ikke så mange tilslutningsmuligheder som i en traditionel skole PC. Men, der kan tilsluttes en dockingstation til USB-C-porten, ligesom du også både kan tilslutte tastatur og mus via Bluetooth.

Lang batteritid og velfungerende kortlæser

På bagsiden af tabletten er der et lille kamera og en plade, der kan vippes ud og bruges som en fod, når du gerne vil bruge den med et tastatur eller slappe af til en serie eller film. Det giver samtidig også adgang til en micro-SD-kortlæser, som giver dig mulighed for at udvide lagerpladsen.

På en fuld opladning holder Microsoft Surface Go 2 til en hel studiedag, da den har en batteritid på hele 10 timer. Når den skal oplades, er det nemt og enkelt, da det foregår med et par magneter. Stikket bliver derfor heller ikke ødelagt, hvis du snubler over ledningen.

Et godt studieredskab

Overordnet set er Microsoft Surface Go 2 et rigtig godt valg, når det kommer til jagten på den bedste skole computer. For den leveres med Office-pakken, som du kender det fra andre Windows-computere og kan derfor komme i gang med at lave opgaver, præsentationer og andre studierelaterede ting med det samme.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Længste batteritid på en Mac
 • pros-icon.svg Hurtig grafisk ydeevne
 • pros-icon.svg Skarp Retina-skærm
 • pros-icon.svg Smart Touch ID
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr studie computer (det er alt, hvad der er at komme efter)

Detaljeret gennemgang

90 procent hurtigere ydeevne, en Retina-skærm med TrueTone-teknologi for en bedre visuel oplevelse og 20 timers batteritid er bare nogle af de fantastiske fordele, du får med Apple MacBook Pro 2020. Takket være den specialudviklede M1 chip, får du en bærbar, der adskiller sig markant fra andre modeller på markedet.

Med den nye og optimerede Retina-skærm på MacBook Pro 2020 er det muligt at se endnu mere skarpt på skærmen. For på den nye skærm ser billeder mere realistiske ud, ligesom det også er muligt at se flere detaljer. Kommer du til at skulle arbejde meget med grafiske programmer og løsninger, er skærmen helt optimal til det, da den har et bredere farveområde og en klar LED-baggrundsbelysning. Men, den har selvfølgelig også TrueTone-teknologi, som sikrer, at hvidbalancen bliver justeret til at matche farvetemperaturen i lyset, der er omkring dig. Det giver alt i alt en skærm, der er meget mere behagelig at se på og bruge i mange timer i træk.

Hurtig bærbar og lækkert tastatur

Det er altid rart med en hurtig bærbar computer. Det er, hvad du kan forvente med MacBook Pro 2020, da den vågner ekstremt hurtigt fra standby og med det samme har en skærm, der er helt klar og tydelig. Det samme er gældende, når der åbnes for lette og tunge programmer – de åbnes med det samme.

Tastaturet er også noget, der er værd at fremhæve ved den nye MacBook Pro, da Magic Keyboard gør det muligt at skrive hurtigt og præcist på tasterne uden alt for meget lyd. Den lækre Touch Pad gør det også muligt helt at slippe af med musen.

Samme lækre design

Apple MacBooks er elskede for deres lækre og stilfulde design. Dette er bibeholdt ved den nye Pro-model, som dog er lidt tykkere og en lille smule tungere end 2019-modellen. Det er dog ikke noget, der bemærkes eller gør noget for oplevelsen, da det overordnet set er en meget imponerende, kraftfuld og god skole computer. Mange vil måske endda sige, at denne er den bedste studie computer, der fås – hvis man er til Apple og MacBooks vel og mærke.

Asus Chromebook Flip C436

Asus Chromebook Flip C436
Fordele
 • pros-icon.svg God og lækker touchskærm
 • pros-icon.svg Robust design
 • pros-icon.svg Hurtig processor
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke muligt at køre Windows-programmer

Detaljeret gennemgang

Asus Chromebook Flip C436 er en ultralet, ultrakompakt og ikke mindst en ultrakraftig Chromebook, hvor du virkelig får noget for pengene. Med dens kraftfulde Intel-processor kommer du hurtigt i gang med opgaveskrivningen eller præsentationen – og fordi skærmen er med flipdesign, kan computeren også benyttes som tablet.

Chromebooks er endnu ikke lige så populære som Windows-PC eller MacBooks. Men, denne gør det rigtig godt som en studie PC, fordi processoren er en 10. generations Intel Core i5 med 8 gigabyte RAM. Den er derfor både kraftfuld og hurtig nok til at blive brugt som en studie PC på højde med en Windows PC.

Den har også rigeligt med lagerplads og er derfor her heller ikke begrænset i brug. For med den høje lagerplads på 128 GB er der plads til de programmer og data, som du kommer til at bruge på dit studie. Den er også hurtigt i gang, da den kun tager 5 sekunder om at starte op.

Smart flipdesign

Asus Chromebook C436 skiller sig mærkbart og positivt ud med sit smarte flipdesign. For det gør det muligt at flippe skærmen 360 grader, så den i stedet fungerer som en iPad – og med en vægt på kun 1,14 kg og en rigtig god og velfungerende touchskærm, er det en ren fornøjelse at benytte funktionen.

Batteriet er også rigtig godt, og gør det muligt at sidde til forelæsning eller i studiegruppe hele dagen uden at skulle oplade.

Guide

En studie PC er et køb, du bør gøre dig nøje overvejelser omkring, da den både skal matche de krav, dit studie stiller, men også kunne opfylde dine behov uden for studiet – og også gerne i tiden efter, hvis du er god til at passe på den. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når der skal vælges den bedste studie PC, hvorfor du bør stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor stor skal din studie PC være?
 • Hvilket design foretrækker du på din bærbare computer?
 • Skal det være en billig studie computer, eller må budgettet gerne være højt?
 • Hvilket styresystem foretrækker du at benytte?
 • Hvor meget lagringsplads har du brug for på en skole bærbar?
 • Vil du helst købe med studierabat?

Det er mange overvejelser at gøre sig, men de er nødvendige for, at du træffer den helt rette beslutning. Din nye studie PC kommer trods alt til at være din højre hånd det næste lange stykke tid – derfor skal den også virke efter hensigten og opfylde dine behov.

Herunder gennemgår vi alle overvejelserne med dig, så du kan stille helt skarpt på hvilken af de 5 på listen, der er den bedste studie computer.

Størrelse

Størrelsen på din nye studie computer er en vigtig overvejelse at gøre dig, fordi det spiller ind på helhedsoplevelsen af computeren. Skærmen skal gerne være i en størrelse, der både er behagelig for øjnene, og som ikke gør computeren til en stor klods at have med. Et godt tip er at gå efter en skærm i størrelsen 13-15″, da det er det mest behagelige, når det kommer til en bærbar, der skal bruges i mange timer ad gangen.

I forhold til størrelsen bør du selvfølgelig også tænke over, hvad du foretrækker, når det kommer til vægt. Gode studie computere som dem i testen her vejer typisk ikke meget mere end 1,4 kg, hvilket er behageligt at bære på i en taske eller have i hånden.

Design

Som du måske allerede ved, er der meget stor forskel på, hvordan designet er på bærbare computere. Går du meget op i dette, er det selvføgelig også en nødvendig overvejelse at gøre dig. Her er Apple vel nok den producent, der udmærker sig bedst på design – til gengæld får du også lov til at betale for det lækre design, da det er computere i den dyre ende.

Men hertil bør du også overveje, om du godt kunne tænke dig en almindelig og traditionel computer, eller om det kunne være rart med en Chromebook, der både kan benyttes som computer og tablet og dermed give dig nogle andre muligheder. Der er for og imod begge typer af computere.

Pris

Det er ikke til at komme udenom, at prisen er en af de mest afgørende faktorer for, hvilken bærbar du har mulighed for at få. Alene i vores studie computer test er der stor forskel i prisen, hvoraf Apple MacBook Air og Pro er de dyreste.

Har du et bestemt budget, bør du se nærmere på, hvilke af de ovenstående der er mulige at købe. Beslut dig herefter ud fra de enkelte specifikationer og hvad, du har brug for, at din bærbar skal kunne. En flot og dyr MacBook er ikke nødvendigvis det bedste valg for dig, hvis du kun har brug for en bærbar, der kan surfe, skrives opgaver på og lignende. Omvendt er det selvfølgelig heller ikke optimalt med en Chromebook med begrænset lagerplads, hvis du skal bruge redigeringsprogrammer, regneprogrammer og lignende. Så læg gerne et budget og køb den bedste bærbar ud fra det.

Styresystem

Styresystemer er der meget stor forskel på. Langt de fleste af os er vokset op med Microsofts’ Windows, hvilket derfor er det styresystem, langt de fleste foretrækker. Men, har du en iPhone eller en iPad, du bruger flittigt, er det selvfølgelig værd at overveje at give det ekstra for at få en MacBook, da du kender styresystemet og kan synkronisere indholdet til enhederne imellem.

I vores studie computer test har vi også valgt at have Chromebooks med, selvom styresystemet ikke er lige så populært eller benyttet som Windows eller macOS. Det kræver også en tilvænning, men er uden tvivl også et effektiv studiereskab, da alt det bedste fra Google er integreret og operativsystemet har lagerplads i skyen – det er med andre ord slut med opgaver, der ikke bliver gemt.

Så overvej gerne nøje, hvad der fungerer bedst for dig.

Lagringsplads

Lagringsplads kan du ikke komme udenom i dit valg af den bedste studie computer, da det er afgørende for, hvad du kan bruge din computer til. Med en stor lagringsplads er der mulighed for at køre mange forskellige programmer og at gemme billeder, videoer, dokumenter og andre filer på din computer i massevis.

Viser det sig, at der ikke er nok plads på den studie computer, du vælger, kan det altid løses med en ekstern harddisk – det er bare lidt mere bøvlet. Vælg derfor en studie computer med lagringsplads, der matcher det behov, du får på dit studie. For det bliver du mest begejstret for i længden.

Studierabat

Flere forhandlere er så flinke over for studerende, at de sælger deres studie computere med studierabat. Det er ikke alle forhandlere, hvor det er muligt, men ved at opsøge det og lede efter muligheden, kan der ofte være 10-25% for dig at spare, alene fordi du er studerende. Det er selvfølgelig værd at tage med, hvis du har et stramt budget eller bare generelt godt kan lide at spare penge.

FAQ

Hvilken PC er bedst som studiecomputer?

Hvilken studie PC der er den bedste for netop dig kommer helt an på, hvilket studie du skal i gang med. For der er meget stor forskel på, hvad der stilles af krav til styresystem, lagerplads og meget andet. Den bedste studie PC er derfor den, der matcher dit behov fuldstændigt. Skal du til at starte på et IT-teknisk studie eller lignende, er en MacBook Air eller Pro det absolut bedste valg i denne situation – i hvert fald hvis du er tryg ved styresystemet og er ferm til at benytte det. Skal du omvendt til at starte på et mere kommunikationsbaseret studie, eller skal du til at starte på gymnasiet, vil en Asus ChromeBook eller Microsoft Surface sagtens kunne opfylde dine behov. Den bedste studie PC er derfor så absolut den, du både har råd til at betale for, og som kan bruges til de opgaver og udfordringer, du bliver stillet overfor på dit studie. Her kan vi kun anbefale at dykke ned i specifikationerne.

Hvilken computer skal jeg vælge?

Du skal vælge den model, der for dig er en god computer til skolebrug. Om det er en billig skolecomputer eller en mere dyr en af slagsen, som en Mac, er helt individuelt. Vi ville rigtig gerne kunne fortælle dig, hvilken du skal vælge – men du får det bedste forhold til din computer nu og på længere sigt, hvis du sætter dig ind i dine behov og computerens muligheder. Vi kan dog sige, at du som minimum skal vælge en computer med 4 GB RAM, en batteritid på minimum 8 timer og god lagringsplads, da det sikrer en god brugeroplevelse. Hvilket styresystem og hvilken processor det skal være med kommer an på, hvad du personligt foretrækker.

Hvad er en laptop?

Laptop, bærbar, notebook, ultrabook… Der er mange betegnelser for det, vi alle sammen betragter som en bærbar. Dykker man ned i de tekniske detaljer er en laptop det, som man vil betegne for en “gammeldags” og lidt mere tung bærbar computer, og som ofte bliver brugt som gaming computer, fordi de har en stor skærm og optisk drev. Det er dog ikke et begreb, der som sådan bliver benyttet om en enkelt type af bærbare computere, da laptop for mange er samme begreb som en bærbar. En laptop er derfor ganske enkelt en sammenklappelig computer med indbygget skærm, tastatur, mus og et genopladeligt batteri.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×