Sodastream test – Den bedste SodaStream 2022

I denne SodaStream test har vi undersøgt nogle af de bedste SodaStream maskiner på markedet i forskellige prisklasser. Vi har både set på de simple modeller og de mere avancerede, og der er helt sikkert en maskine, der passer til dig.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

SodaStream Jet 2
bedste billige

SodaStream Jet

SodaStream Soastream Terra 5
Bedste til opvaskemaskinen

SodaStream Soastream Terra

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en SodaStream kan du forvandle almindeligt postevand til danskvand eller sodavand på et øjeblik. En SodaStream maskine kan hurtigt blive din nye bedste ven, hvis du elsker bobler i dit drikkevand. Med de genanvendelige flasker, kan du lave lige så meget hjemmelavet danskvand og sodavand, som du vil. Og så er det faktisk billigere end, hvis du køber det jævnligt i supermarkederne.

I vores købsguide hjælper vi dig med at vælge den SodaStream maskine, der passer bedst til dig og dine behov. Desuden kan du se udvalgte specifikationer for de enkelte SodaStream modeller i vores sammenligningstabel.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Der følger meget udstyr med
 • pros-icon.svg Skal ikke sluttes til strøm
 • pros-icon.svg Nem at bruge
Ulemper
 • cons-icon.svg Man kan ikke se, hvor meget gas der er tilbage 

Detaljeret gennemgang

Denne SodaStream er fra SodaStream Genesis serien, og du får en effektiv og brugervenlig maskine, som kan lave danskvand og sodavand på kort tid. Her får du samtidig den ultimative startpakke med alt, hvad du behøver for at komme i gang med de boblende drikke derhjemme.

Du får fire flasker i forskellige størrelse sammen med denne SodaStream, og så er det slut med at slæbe tunge flasker med hjem fra supermarkedet. Kulsyrepatronen, som også medfølger, giver op til 60 liter danskvand.

Maskinen er yderst nem at bruge, og du skal blot skrue flasken fast på maskinen og trykke on. Så sørger maskinen for resten. Den fylder ikke ret meget på køkkenbordet, og du kan nemt have den stående fremme, så du altid kan lave dig en flaske boblende danskvand derhjemme.

En sidste vigtig fordel ved denne Genesis maskine er, at du ikke behøver at have den tilsluttet en stikkontakt for at den virker. Du kan således have den stående, hvor end du ønsker. Alt i alt er denne SodaStream maskine det perfekte valg, hvis du skal igang med boblerne derhjemme uden at skulle have en mange penge op af lommen

SodaStream Jet

bedste billige

SodaStream Jet
Fordele
 • pros-icon.svg God til prisen
 • pros-icon.svg Vejer ikke meget 
 • pros-icon.svg Mængden af bobler kan justeres
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan være lidt vanskeligt at skrue flasken korrekt på

Detaljeret gennemgang

SodaStream Jet er den billige model i denne SodaStream test. Men det betyder ikke, at du ikke får kvalitet for pengene. Dette er nemlig en yderst fin model til prisen. Du får en medfølgende kulsyrepatron samt en genanvendelig flaske på én liter med i købet. Så er du godt på vej til at lave en forfriskende drik.

Du får en brugervenlig sodavandsmaskine i et stilrent design, hvor du selv kan styre mængden af bobler. Dette styres ved hjælp af en enkelt knap. Ønsker du mange bobler i din hjemmelavet sodavand, så sørger maskinen for det.

Maskinen producerer sodavand og danskvand på blot 30 sekunder, og så bliver det altså ikke meget nemmere. Tilmed er maskinen utrolig let og fylder ikke meget. Den egner sig derfor godt til det lille hjem eller måske til at tage med i sommerhuset, så man slipper for at købe sodavand.

Selvom det er en af de billige modeller fra SodaStream, så fungerer den rigtig godt. Skal du købe en SodaStream og vil spare penge, så er denne maskine det optimale valg for dig.

SodaStream Crystal

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Medfølgende glasflasker 
 • pros-icon.svg Tre niveau indstillinger 
 • pros-icon.svg Holder godt på boblerne
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

SodaStream Crystal er det kvalitetsbevidste valg til dig, der ønsker en SodaStream maskine af højeste kvalitet. Du kan få sodavand og danskvand på få sekunder, og så får du både én flaske og én kulsyrepatron med i handlen.

Den genanvendelige flaske, der følger med SodaStream Crystal, er en flaske af glas, hvilket gør det endnu mere miljøvenligt at lave danskvand eller sodavand på denne måde. Med en glasflaske kan du også være sikke på at bevare meget brus i længere tid uden, at kvaliteten eller smagen aftager.

SodaStream Crystal har ikke mange funktioner, men de tre forskellige niveauer af bobler er nok til at kunne lave lækker danskvand eller sundere sodavand.

Der er mange fordele ved den medfølgende glasflaske, og endnu en af dem, der er værd at nævne, er, at den er utrolig nem at rengøre. Den kan nemlig smides i opvaskemaskinen, og så er den rengøring klaret.

Når maskinen ikke er i brug placeres glasflasken i en beholder, hvilket også ser mere eksklusivt ud, når den står på køkkenbordet. SodaStream Crystal er det oplagte valg til dig, der ønsker et eksklusivt men minimalistisk design, og som samtidig foretrækker at købe rigtig god kvalitet.

SodaStream Spirit One Touch

bedste elektriske

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flasken placeres nemt i maskinen 
 • pros-icon.svg Elektrisk/automatisk dosering 
 • pros-icon.svg Brugervenlig og styres med et enkelt tryk
Ulemper
 • cons-icon.svg Modellen er høj og kan eksempelvis ikke stå under et lavt køkkenskab 

Detaljeret gennemgang

SodaStream Spirit One er en enkel og brugervenlig maskine. Den betjenes med et enkelt klik på knappen, og så kan du lave din egen danskvand eller din egen sodavand derhjemme.

Med SodaStream Spirit One medfølger både én patron til at tilsætte kulsyre til dine drikke samt én flaske af plastik, der kan indeholde én liter.

Mængden af bobler kan let styres ved hjælp af de tre knapper på maskinen. Desuden kan flasken let sættes ind i maskinen med én hånd. Det gør den altså enormt brugervenlig, og alle kan betjene den.

Denne sodavandsmaskine er elektrisk og skal tilsluttes strøm. På den måde adskiller den sig fra nogle af de andre modeller fra SodaStream. Men det betyder også, at patronen holder længere, da maskinen tilfører den helt rette mængde kulsyre hver gang. Derfor kan det være en fordel at vælge en model med elektrisk eller automatisk dosering.

Blandt SodaStream modellerne er denne en af de virkelig fine. Prismæssigt befinder den sig i den høje ende, men grundet den automatiske dosering kan det nok alligevel godt betale sig at vælge denne model, da maskinens evne til at tilføje kulsyre i den eksakte mængde betyder, at du sjældnere skal udskifte patronen.

SodaStream Soastream Terra

Bedste til opvaskemaskinen

SodaStream Soastream Terra
Fordele
 • pros-icon.svg Med hurtig snaplås
 • pros-icon.svg Flasken tåler opvaskemaskine 
 • pros-icon.svg Quick-connect
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen indikator af mængden af kulsyre tilbage

Detaljeret gennemgang

SodaStream Terra er en sodavandsmaskine i et stilfuldt og elegant design. Den fås både i sort og hvid, og du kan derfor nemt få den til at passe ind i lige netop dit køkken.

Med maskinen følger én flaske af plastik med. Flasken er med UV-beskyttelse, hvilket betyder, at den tåler at komme i opvaskemaskinen. Det er ikke tilfældet ved alle flasker fra SodaStream, og det er helt sikkert en fordel ved denne model. Det gør rengøringen nem og effektiv. Flasken kan indeholde én liter danskvand eller sodavand.

SodaStream Terra er udstyret med en hurtig snap-lås, som betyder at den genanvendelige plastikflaske kan placeres i maskinen nemt uden, at du behøver skrue den på. Flasken skal blot klikkes fast, og så er den klar til at lave sodavand og danskvand.

Derudover har maskinen en quick-connect funktion, som gør, at patronen er meget nem at sætte ind også. Vær opmærksom på, at det ikke er hos alle forhandlere, at der medfølger en patron.

Maskinen styres manuelt, og på den måde kan du selv bestemme, om du vil have en mildt boblende drik eller en meget boblende en.

Guide

I denne SodaStream test har vi anmeldt nogle af de bedste modeller på markedet. Men hvordan vælger du lige den maskine, der er bedst for dig? Det vil vi i denne købsguide forsøge at hjælpe dig med.

Først og fremmest skal vi dog lige se på, hvorfor det overhovedet er smart at investere i en sodavandsmaskine fra SodaStream. Og der er mange gode grunde.

Hvad er en SodaStream?

Med en SodaStream kan du lavet hjemmelavede sodavand og danskvand i lange baner. En SodaStreamer gør det både nemt, miljøvenligt og billigt at lave drikke med brus. Desuden er det også slut med at have en masse tomme flasker stående, som skal ned og pantes.

Med en SodaStream kan du lave sodavand med mindre sukker, og du kan vælge mellem mange forskellige smagsvarianter. En almindelig sodavand er der bekendt meget sukker, og dette undgår du med dine hjemmelavede varianter, hvor du også kan undgå sukker helt og lave sukkerfrie sodavand med din nye SodaStream.

SodaStream maskiner er altså en god investering for dig, der normalt går i supermarkederne for at købe sodavand eller danskvand og godt kunne tænke dig at lave det selv og samtidig spare penge og være god mod miljøet.

Mærket SodaStream er ikke de eneste, der laver sodavandsmaskiner, men det er verdens førende producent af kulsyremaskiner, og derfor kan du også være sikker på at få et godt produkt, uanset hvilken maskine du vælger.

Manuel eller elektrisk dosering

Du kan få to forskellige typer af sodavandsmaskiner: dem med manuel dosering og dem med elektrisk eller automatisk dosering. Der er fordele og ulemper ved begge typer.

En manuel SodaStream behøver som regel ikke at tilsluttes strøm for at fungere. Den kan blot stå på køkkenbordet uden ledning, og så trykker du på en knap, når du vil lave postevand om til danskvand. Men manuel dosering kan du helt selv styre, hvor mange bobler du ønsker i din drik. De forskellige sodavandsmaskiner har forskellige niveauer af bobler, som du selv kan styre.

Ved elektrisk dosering tilsluttes din SodaStream til en stikkontakt, og så foregår doseringen af bobler automatisk. Du vælger niveauet af bobler, og så sørger maskinen for at tilsætte den helt rette mængde kulsyre. På den måde sparer du også på kulsyren, og din patron skal ikke udskiftes nær så ofte. Har du planer om at lave meget sodavand eller danskvand på din maskine, kan det derfor være en ide at vælge en med automatisk dosering. Dog er disse modeller som regel også lidt dyrere at købe.

Nogle maskiner kan endda indstilles til at fylde to flasker på samme tid. Det er dog ikke gældende for nogle af de produkter, som vi har testet i denne omgang.

Funktioner

Der kan være forskellige funktioner for de enkelte modeller, og nogle kan være vigtigere end andre alt efter dit ønske og behov. Ved at teste produkter med forskellige funktioner kan man finde frem til, hvad der virker bedst for en.

Nogle af de funktioner, som kan være nyttige, er blandt andet snaplås, som betyder, at flasken ikke skal skrues på maskinen på en bestemt måde. Maskinen tager automatisk fat i flasken og sørger for at placere den korrekt. På den måde kan maskinen betjenes med blot én hånd. Andre modeller skal man selv skrue flasken korrekt på, og det kan være mere besværligt, hvis man ikke er vant til det.

Derudover kan det være væsentligt at vælge en SodaStream med flere indstillingsmuligheder i forhold til mængden af bobler. På den måde kan du lave sodavand og danskvand på præcis den måde, som du allerbedst kan lide det.

En sidste funktion, som er værd at nævne er quick-connect funktionen. Med denne funktion er det utrolig let at montere kulsyrepatronen. Det er dog noget, som de fleste SodaStream modeller har, og det er desuden en funktion, som SodaStream har patent på.

Tilbehør

Når du køber en SodaStream kan du få forskelligt tilbehør med i købet, og det vil være en god ide at undersøge, hvad der følger med, inden du beslutter dig for at købe. Det ville nemlig være ærgerligt at have købt en maskine, som man tror er klar til brug, men som så mangler en kulsyrepatron for at fungere.

Det er ikke med alle modeller, at selve patronen hører med, og dette bør du derfor være opmærksom på. Alternativt kan de købes separat, og det vil du desuden også komme til med tiden, da de skal skiftes. De fleste patroner kan lave omtrent 60 liter før de skal udskiftes.

Med nogle modeller kan du også få sirup med til at lave sodavand uden en masse sukker tilsat. Det er dog som regel noget, som du skal købe ved siden af, og det er derfor også være at undersøge.

Flasken

Flasken er nok noget af det vigtigste tilbehør til din nye SodaStream. Det er nemlig en særlig type flaske, som du skal bruge, da den skal kunne sidde fast på maskinen. Med de fleste SodaStream får du én eller to medfølgende flasker. Nogle modeller får du endda flere med. Har du brug for flere flasker, og måske i forskellige størrelser, kan du altid købe disse efterfølgende.

SodaStream laver flasker i både plastik og glas. Uanset materialet er det genanvendelige beholdere, du får med. Det bliver derfor slut med at købe danskvand i butikkerne, hvor du efterfølgende smider flasken ud eller panter den.

Det kan være en fordel at vælge en maskine, hvor der følger glasflasker med. Med en gasflaske er det nemlig lettere at vaske flasken, og faktisk kan du bare smide den i opvaskemaskinen, når den trænger til at blive rengjort. Med gasflasker holder du også bedre på boblerne sammenlignet med en flaske af plast.

Nogle plastikflasker er også lavet af noget særligt UV-materiale, som kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Dette bør du ser efter, når du skal vælge flasker til din maskinen.

Sirup

Hvis det ikke blot er en flaske danskvand, som du vil lave med din nye SodaStream, så er der også mange muligheder for at tilsætte smag. SodaStream laver nemlig forskellige smagsvarianter, så du kan lave din egen sodavand. Nogle af de sirup, som du kan købe indeholder to tredjedele mindre sukker end almindelige sodavand, som du kan købe i supermarkederne.

Der følger som regel ikke sirup med maskinen, når du køber den, og du skal derfor købe dette ved siden af. Nogle gange kan du købe blandede pakker, så du kan prøve nogle forskellige varianter og finde din yndlings.

Alternativt kan du også lave din egen sirup og tilsætte vand og kulsyre. På den måde får du uendeligt mange muligheder for at lave friske og boblende varianter.

Maskinens design

Til sidst er der bare at beslutte, hvordan den skal se ud. Du kan både får SodaStream i plastik, børstet aluminium og rustfrit stål. De findes i forskellige farver og størrelser, og du kan være sikker på at finde en, der passer ind i dit hjem.

FAQ

Hvilken SodaStream er bedst i test?

Den bedste SodaStream i test er SodaStream Genesis. I denne SodaStream test samt i forskellige tests, som andre har foretaget, placerer denne SodaStream maskine sig rigtig godt. Den kommer med en komplet startpakke, som betyder, at du med det samme kan komme i gang med at lave hjemmelavede drikke.

Er SodaStream sundere end sodavand?

SodaStream er sundere end sodavand fra supermarkederne. Der er kun omkring 35 kcal i sodavand fra en SodaStream, hvorimod der som regel er over 100 kcal i almindelige sodavand. Du kan derfor roligt drikke sodavand fra din nye maskine i ny og næ.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×