Skabsfryser test – Den bedste skabsfryser 2022

I vores skabsfryser test har vi testet de fem bedste skabsfrysere på markedet lige nu. Vi har fundet skabsfrysere i forskellige prisklasser og fra forskellige producenter, så der er noget til enhver smag og behov.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Gorenje FN6191CW 2
bedste billige

Gorenje FN6191CW

Liebherr GN 5235 3
bedste premium

Liebherr GN 5235

Miele FN 28262 edt/cs 4
bedste med fleksible rum

Miele FN 28262 edt/cs

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En skabsfryser er en overskuelig måde at opbevare dine frostvarer på. Modsat en kummefryser kommer en skabsfryser med gennemsigtige skuffer samt hylder, hvilket giver langt mere overskuelighed. Desuden fylder en skabsfryser heller ikke lige så meget. Det smarte ved en skabsfryser er også, at de ofte kommer som fritstående modeller, så du kan helt selv vælge, hvor den skal placeres i dit hjem.

Nedenfor har vi lavet en købsguide, som hjælper dig med at vælge den helt rette skabsfryser til dig. Du kan også se specifikationerne for alle fem skabsfrysere i vores sammenligningstabel.

AEG ABE818F6NS

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Smalt design på blot 54 cm i bredden
 • pros-icon.svg Automatisk afrimning 
 • pros-icon.svg Elektronisk temperaturstyring med touch betjening
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis smalle skuffer

Detaljeret gennemgang

Dette fritstående fryseskab har en god størrelse, som ikke fylder ret meget, og som de fleste vil have plads til grundet det smalle design. Trods størrelsen på 204 liter er det alligevel et rummeligt fryseskab, som er arrangeret godt og overskueligt med gennemsigtige skuffer.

Skabsfryseren er udstyret med glashylder, hvilket gør det utroligt nemt at rengøre. Desuden skal du aldrig mere tænke på at afrime fryseren, da en særlig rimfri teknologi sørger for automatisk afrimning.

Denne fryser kommer også med automatisk temperaturskift, som sikrer at store mængder madvarer hurtigt fryses, hvorefter temperaturen automatisk reguleres til en jævn temperatur igen.

Skabsfryseren fra AEG har desuden LED-lys, der gør at du nemt kan se indholdet i din fryser uden at det bruger meget strøm. I forhold til farven på køleskabet er det et integrerbart fryseskab, således at du selv kan bestemme farven, så det passer til dit hjem.

Fryseren har selvfølgelig også automatisk temperaturstyring, så den rette temperatur altid sikres, og du kan også selv indstille temperaturen ved hjælp af touch betjening. Desuden er der døralarm i tilfælde af, at fryserens dør ikke lukkes ordentligt. Du får her et brugervenligt fryseskab, og det placerer sig som det bedste fryseskab i denne test.

Gorenje FN6191CW

bedste billige

Gorenje FN6191CW
Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Med Fast Freeze teknologi
 • pros-icon.svg God plads med syv hylder
Ulemper
 • cons-icon.svg Støjer en smule

Detaljeret gennemgang

Gorenje har også lavet et fritstående fryseskab i en rigtig god kvalitet til en meget fornuftig pris, som de fleste kan være med på. Det er et rimeligt stort fryseskab med en kapacitet på 243 liter, hvilket passer godt til en familie på fire til fem personer.

Det er et af de bedste fryseskabe til prisen, hvor du alligevel får nogle gode funktioner med. Blandt andet er fryseren udstyret med en automatisk afrimning, der sørger for, at dine madvarer ikke bliver til is og fryser sammen. Det betyder også, at du får en optimal udnyttelse af hele fryseren.

Den selvafrimende fryser kommer med syv hylder, hvilket giver meget plads og sikrer overblik og overskuelighed i dine frostvarer. Fryseskabet har altså en særdeles funktionel indretning. LED-lyset hjælper desuden med at se alt i fryseren uden besvær.

Den særlige teknologi i fryseskabet sørger for en stabil temperatur, men det er også muligt at indstille temperaturen til en særlig Fast Freeze indstilling, så nye fødevarer, der smides i fryseskabet, fryses hurtigt.

Fryseskabet kommer desuden i et flot og stilrent udseende, som også passer ind i moderne køkkener. Her får du altså en rigtig god fryser til en rigtig god pris.

Liebherr GN 5235

bedste premium

Liebherr GN 5235
Fordele
 • pros-icon.svg Stor fryser med meget plads
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug trods størrelsen
 • pros-icon.svg Mulighed for at fjernstyre fryseren med din smartphone
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder en smule mere end de andre modeller

Detaljeret gennemgang

Liebherr har lavet et fritstående fryseskab af højeste kvalitet. Fryseskabet lever op til alle de krav en kræsen køber måtte have. Du får virkelig meget opbevaringsplads, da der er plads til hele 370 liter. Desuden er fryseren lavet med fleksible fryserum, da hylder kan tages ud, så der eksempelvis er plads til store frysevarer.

Dette fritstående fryseskab har automatisk afrimning samt den særlige superfrost-funktion, som betyder, at temperaturen i fryseren kan sænkes til –32 grader, og herefter vender tilbage til en optimal temperatur. Det sikrer, at dine frostvarer bevarer vitaminerne. Den ønskede indstillede temperatur kan du nemt vælge ved hjælp af et digitalt display.

Fryseren har et forholdsvist lavt årligt energiforbrug i forhold til dets størrelse, og klarer sig godt vs markedet og de andre køle fryseskabe, som indgår i denne fryseskab test.

Fryserens håndtag har en integreret åbningsmekanisme, og indikatorlys viser dig, hvis der er noget galt med fryseren. Desuden kan dette fritstående fryseskab styres fra din smartphone.

Her får du en skabsfryser i et flot design og i en særdeles god kvalitet. Du kommer ikke til at mangle plads, og du får ej heller en stor ekstra regning for dit årlige energiforbrug med denne fryser.

Miele FN 28262 edt/cs

bedste med fleksible rum

Miele FN 28262 edt/cs
Fordele
 • pros-icon.svg VarioRoom giver fleksibilitet i forhold til opbevaring
 • pros-icon.svg Automatisk afrimning
 • pros-icon.svg Forholdsvist højt årligt energiforbrug
Ulemper
 • cons-icon.svg Larmer en smule

Detaljeret gennemgang

Denne skabsfryser i rustfrit stål er et rigtig godt valg til den store familie, da den har en kapacitet på 268 liter. Og når fryseren er ved at være fyldt op, kan du være heldig at skabe endnu mere plads grundet de smarte VarioRoom-interiør, der giver dig mulighed for at udnytte pladsen endnu bedre. Med VarioRoom kan du nemlig justere størrelsen på hylderne alt efter, hvor meget plads du har brug for. Måske har du brug for, at én af hylderne er højere end de andre.

Designet i rustfrit stål giver et flot ydre, og skabsfryseren vil passe godt ind i de flestes hjem. Trods den gode opbevaringsplads er fryseren ikke ret bred sammenlignet med andre fritstående fryseskabe. Desuden kommer fryseren med LED-lys, som hjælper med at give et godt overblik over dine frosne fødevarer i de transparente skuffer.

Med denne fritstående fryser skal du heller aldrig tænke på at afrime dit fryseskab, da fryseren helt selv sørger for dette. Med den elektroniske temperaturstyring kan du nemt selv indstille den kølige temperatur præcis, som du ønsker.

Alt i alt får du her et rigtigt godt fryseskab med god plads til mange frostvarer. Dette Miele fryseskab er et oplagt valg, når du skal ud og have et nyt fryseskab uden mange funktioner, men som tilbyder en rigtig god fryse komfort.

Electrolux LUB1AF19W

bedste lille skabsfryser

Fordele
 • pros-icon.svg Lille og kompakt størrelse 
 • pros-icon.svg Smart temperaturmåling og nem elektronisk betjening
 • pros-icon.svg Superfrys-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke med automatisk afrimning

Detaljeret gennemgang

Fryseskabet fra Electrolux er blandt de bedste små fryseskabe. Fryseskabet har en kapacitet på 187 liter, hvilket betyder, at det er det mindste fryseskab blandt de forskellige fryseskabe, som vi har medtaget i denne test.

Trods den lille størrelse er fryseskabet indrettet til at kunne opbevare en del. Der er nemlig fem store skuffer, som også sagtens kan tages ud, hvis man vil have mere plads.

Denne skabsfryser har en hurtig frysende funktion, så du kan bevare smag, vitaminer og konsistens i dine frostvarer. Fryseskabet har dog ingen automatisk afrimning, hvilket du altså selv skal sørge for at holde øje med.

Den ønskede temperatur kan nemt styres elektronisk, og du kan nemt se indstillingerne på et digitalt display på fryseskabet. Dette er en fryser, der er nem at betjene, og en TempAlert fortæller dig, hvis temperaturen i fryseren pludselig skulle stige. Så har du nemlig mulighed for at reagere i god tid.

Denne skabsfryser fra Electrolux egner sig således til den lille familie, som ønsker en velfungerende fryser med plads til det meste, men som stadig ikke fylder voldsomt meget i det lille hjem og du kan næsten placere fryseskabet, hvor du vil. Det kan man altså ikke med alle frysere.

Guide

Det kan være svært at beslutte, hvilket fryseskab man skal vælge blandt de mange forskellige modeller på markedet. Derfor har vi i denne købsguide samlet nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, inden du vælger den rette skabsfryser for dig.

En skabsfryser er en smart fryser, som du kan få til at passe ind mange steder i et hjem. En skabsfryser kan placeres sammen med en række af skabe og på den måde være rimelig ubemærket. De er også nemme at integrere i hjemmet, da de ofte kommer med en vendbar dør, så du kan tilpasse den til lige netop dit hjem.

De fem skabsfrysere, som vi har testet, er alle fritstående fryseskabe, men man kan også vælge at bruge dem som et integreret fryseskab, hvis det er muligt. Du kan se hos producenten, om der er tale om en integrerbar model.

En skabsfryser fås i mange forskellige størrelser og prislejer, og nedenfor kan du blive klogere på, hvordan du navigere i en jungle af muligheder.

Størrelse og kapacitet

Det vigtigste, når du skal vælge en fryser, er nok størrelsen på fryseren. Først og fremmest skal målene passe til dit hjem. Fryseren skal selvfølgelig passe ind der, hvor du har planer om at den skal stå. Derfor er det en god ide at undersøge både højde, bredde og dybde på de skabsfrysere, som du kigger på.

Desuden er selve kapaciteten vigtig at undersøge, da det fortæller noget om, hvor meget eller hvor lidt opbevaringsplads, der er i fryseren. En kapacitet på 250-350 liter passer godt til en stor familie på fire til seks personer alt efter, hvor meget i bruger fryseren til at opbevare madvarer.

De kan også her være en god ide at undersøge, hvordan fryseren er indrettet i forhold til hylder og skuffer. Hvis det eksempelvis er muligt at tage skufferne ud af fryseren og blot have hylder, kan det frigøre noget plads i fryseren, hvilket kan være en fordel. Derfor bør du overveje at vælge en fryser med mange og gode opbevaringsmuligheder.

Det kan være en god ide at se din kommende skabsfryser i en butik, inden du køber. På den måde kan du få en fornemmelse af størrelsen og indretningen inde i selve fryseren.

Vedligeholdelse

En fryser skal vedligeholdes ligesom så mange andre ting i et køkken. Det er vigtigt for den levetid og effektivitet. Ved en fryser er det vigtigt at få den afrimet, så der ikke danner sig uønsket is på dine madvarer, og så du samtidig sørger for, at hele fryseren blot er fyldt med is, da det tager meget af pladsen.

Mange nyere skabsfrysere har en automatisk afrimningsfunktion, hvilket betyder, at du aldrig selv skal bekymre dig om det. En særlig recirkulationskølefunktion sørger for, at der fordeles kold, tør luft jævnt, således at der ikke kan dannes is i fryserummet.

Hvis din fryser ikke har automatisk afrimning anbefales det, at du i hvert fald minimum én gang om året rengører og afrimer hele fryseren. Om det er nødvendigt at gøre flere gange om året afhænger af, hvor meget mad der er i fryseskabet samt, hvor meget fryseren åbnes og lukkes.

Strømforbrug

Fryseskabets energiklasse har også noget at sige i forhold til dit valg. En fryser kører hele døgnet, og derfor bruger den altså også noget strøm. Derfor kan det også være afgørende om din nye fryser har et fornuftigt energiforbrug.

Der er ikke en fryser i energiklasse a i denne test, og som regel bruger en skabsfryser også mere strøm end en kummefryser. De fleste skabsfrysere har energiklasse svarende til E eller F. Er du på udkig efter en fryser i energiklasse a eller den næstbedste energiklasse, skal du vælge en fryser i en noget mindre størrelse.

De nyere fryseskabe har dog et rimeligt energiforbrug, da dette netop er medtænkt i produktionen. Små ting som automatisk temperaturstyring og LED-lys er med til at nedsætte strømforbruget.

Producenten har altid angivet, hvilket energiklasse fryseren har samt, hvad den bruger i årligt energiforbrug. Det er således nemt at finde ud af og sammenligne de forskellige modeller. Men husk på, at jo større fryseskab, jo mere energi som regel.

Støjniveau

Et fryseskab med et lavt støjniveau er værd at foretrække. Støjniveauet angives i decibel, og er som regel angivet tydeligt på fryseren. Langt de fleste skabsfrysere har et støjniveau på omtrent 38-40 decibel.

Alt efter hvor du ønsker, at din skabsfryser skal stå, kan det være afgørende for dig, hvor meget det larmer. Skal fryseren eksempelvis stå i dit køkken alrum, hvor familien opholder sig meget, vil man nok foretrække en fryser med et meget lavt støjniveau.

Skal det derimod stå i et bryggers eller i en kælder eller lignende, kan det måske være mindre vigtigt, hvor meget det larmer. Uanset er det dog en god ide at undersøge, så du ikke ender med at købe et fantastisk fryseskab, som dog bare larmer ualmindeligt meget.

Smarte funktioner

Der findes mange smarte funktioner, som du kan få med til en skabsfryser. Vi har allerede nævnt den automatiske afrimning, hvilket må siges at være en af de rigtig gode funktioner. Derudover kan du også få skabsfrysere med hurtigfrys-funktion, som medfører, at dine nye madvarer lynhurtigt fryses. På den måde sikrer du dig, at alle smage, konsistenser og vitaminer bibeholdes i madvarerne, selvom de fryses ned.

Det kan også være en god ide at vælge en fryser med en temperaturkontrol, som giver dig besked, hvis temperaturen i din fryser pludselig stiger. Så kan du redde dine frostvarer inden, at det er for sent.

En sidste smart funktion, som vi vil nævne, er en indbygget ismaskine. Ingen af de fem skabsfrysere, som vi har testet, kommer med sådan en, men det kan være guld værd. En fryser med isdispenser kan nemlig lynhurtigt lave en masse isterninger til dig. Nogle isdispensere kan give helt op til 100 isterninger om dagen. Hvis dette er noget, som du har brug for, bør du helt sikkert kigge efter et fryseskab med isdispenser.

Man kan selvfølgelig vælge mange andre smarte funktioner, hvortil blandt andet styring med din smartphone kan nævnes. Det er dog vigtigt at gøre op med dig selv, hvad der egentlig er vigtigt for dig. Måske har du blot brug for en fryser, der klare selve frysningen godt, og så er de mange funktioner måske ikke så vigtige.

FAQ

Hvilken skabsfryser er bedst i test?

Den bedste skabsfryser i test er AEG ABE818F6NS. Denne skabsfryser kommer i en rigtig god størrelse, som passer til en stor familie. Den har automatisk afrimning og elektronisk temperaturstyring. Desuden er fryseren indrettet godt med gode hylder og skuffer.

Hvad betyder NoFrost i en fryser?

NoFrost er den såkaldte afrimningsfunktion, som mange skabsfrysere i dag er udstyret med. Er din nye fryser udstyret med denne funktion, betyder det, at du aldrig skal bekymre dig om at afrime din fryser. Det klarer den nemlig helt selv.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×