TechEksperten er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

De bedste Segways (Test)

Skrevet af

En Segway er et selvbalancerende elektrisk køretøj, der styres af at man læner sig frem og tilbage. De er blevet populære igennem de seneste år, og det er med god grund – de er nemlig super sjove og mega fede at køre rundt på!

Segwayen blev introduceret første gang i 2001 på det internationale marked. Den blev skabt af amerikaneren Dean Kamen og hed oprindeligt Segway HT (hvor HT var en engelsk forkortelse for ‘Human Transporter’).

Transportmidlet minder på ingen måde om noget, man har set tidligere i historien, selvom det låner lidt fra flere forskellige ting såsom løbehjul, skateboards, segboards, hooverboards og e scootere. Segway går på dansk ind under kategorien selvbalancerende køretøjer ligesom netop elektriske skateboards og elektriske løbehjul, og er derfor også underlagt stort set de samme regler.

Segwayen i Danmark har endnu ikke nået så stor udbredelse, men er forlængst blevet et hit i store lande som USA og Kina, hvor de mange segways har adskillige funktioner, både privat såvel som offentligt. Mange bruger segwayen som en hjælp i hverdagen eller som ren adspredelse, mens visse lande har taget segwayen til sig som transportmiddel for visse offentligt ansatte. I Tyskland og USA bliver segwayen blandt andet brugt af politiet som alternativ til heste og cykler.

De 4 bedste segways på markedet

Før du skal købe en Segway, kan det være rart at vide, hvilke forskellige slags der er, og hvilke der er de bedste. Herunder er de produkter, som vi vil komme ind på.

SegwayTopfartMaks. distance
Segway Ninebot MiniPRO18 km/t30 km
Segway Ninebot E+22 km/t30 km
Ninebot Segway ONE S224 km/t30 km
Segway Ninebot S-PLUS20 km/t35
Segway Minipro

Segway Ninebot MiniPRO – Et god sted at starte segway-eventyret

Segway Ninebot MiniPRO er et ideelt sted at starte for nye voksne brugere eller unge, der ønsker at prøve kræfter med segway-universet.

Prisen er overkommelig og konstruktionen er lille men kompakt, og tophastigheden er rimelig uden at blive for overvældende.

Ninebot MiniPRO gør sig især som et fantastisk pendlermiddel på større eller mindre ture i byen eller til og fra arbejdet. Men denne segway kan lige så godt benyttes som et fantastisk fritidslegetøj, for voksne og unge, som bare elsker elektronik, gadgets og fart.

Tilslut din smartphone til segwayen

Segway Ninebot MiniPRO kan kommunikere med din smartphone, hvis du downloader den dertilhørende app. Her kan du så følge med på segwayens forskellige funktioner såsom batteri-status, aflagte kilometer, hastighed, lys og lignende.

Lad Ninebot MiniPRO klare bakkerne og de stejle gader

Denne segway klarer stigninger på op til 15 grader, hvilket betyder, at du uden problemer kan køre i bakket terræn og forcere byens mere stejle bakker. Du behøver her ikke selv hjælpe til med manuel kraft. Segwayen har ydeevne og acceleration nok til at klare det.

Specifikationer

 • Tophastighed: 18 km/t
 • Kørselsdistance på fuld opladning: 30 km
 • Maks belastning: 100 kg
 • Maksimal stigning på kørsel: 15 grader
 • Ladetid: 4 timer
 • Vægt: 13 kg
 • Højde: 61,1 – 86,6 cm
 • Bredde: 54,6 cm
 • Dybde: 26,2 cm
 • Smartphone app: Ja

Prisen

Segway priserne varierer ligesom ved andre køretøjer alt efter størrelse og ydeevne, og denne Ninebot MiniPRO ligger i den lavere ende af prisskalaen.

segway-ninebot-e-n2u620-14673-1

Segway Ninebot E+ – Segwayens Rolls Royce

Segway Ninebot E+ er en sand flyder indenfor elektriske køretøjer. Her er der tale om en segway med den klassiske høje styrestang, hvor man kan hvile hænderne og holde balancen, men der er udover det også tale om et vidunder af en segway med alt, hvad det indebærer. På tophastighed, ydeevne, komfort, sikkerhed og elektronisk udstyr slår Ninebot E+ de fleste andre segways på markedet.

Sikker og komfortabel kørsel

Med sin vægt på 25 kg ligger Ninebot E+ fantastisk godt på vejbanen og har med sin tyngde et ideelt vejgreb. Det betyder, at man føler sig klart mere sikker og komfortabel på rejsen. De mindste bump og huller vil nærmest ikke kunne føles, når Ninebot E+ store hjul og vægt trækker ind over vejbanen.

Vandafvisende overflade

Ninebot E+ kan køre langt, rigtigt langt, nærmere bestemt 30 km. 30 kms kørsel i et roligt tempo kan blive til en lang og smuk tur, men denne tur kan samtidig byde på alt slags vejr undervejs. Det tager Ninebot E+ dog i stiv arm, da segwayen er skabt med en IP54-vandafvisende overflade, som gør at segwayen ikke bliver våd og synderligt beskidt.

Hurtig opladning og smart app-overvågning

Ninebot E+ lader sig oplade fuldt ud på godt 5 timer, hvilket betyder, at du over en nat kan have en fuldt opladet og køreklar segway parat til morgendagens strabadser. Udover det, kan du overvåge segwayen via din downloadede app, så du altid har kontrol over segwayens aktuelle status på batteri, rækkevidde og lignende.

Specifikationer

 • Tophastighed: 22 km/t
 • Kørselsdistance på fuld opladning: 30 km
 • Maks belastning: 110 kg
 • Maksimal stigning på kørsel: 20 grader
 • Ladetid: 5 timer
 • Vægt: 25 kg
 • Højde: 123 cm
 • Bredde: 58,6 cm
 • Dybde: 39 cm
 • Smartphone app: Ja

Prisen

Ninebot E+ er uden sammenligning i en klasse for sig. Det er ikke for sjov at den sammenlignes med Rolls Roycen indenfor for segway-køretøjer. Du betaler for kvaliteten og for de fantastiske funktioner.

segway-ninebot-one-s2-white

Ninebot Segway ONE S2 – Super køreglæde på denne ethjulede segway

Ninebot Segway ONE S2 hører til den yngre generation af segways. Der er her tale om en ethjulet segway som på sin helt egen måde kunne minde om en super sofistikeret motordreven ethjulet cykel. Der er bare hverken pedaler eller kæde på, og du behøver ikke svede så meget som en dråbe.

For eventyrlystne og pendlere

Tro det eller ej, selvom denne balance-krævende Segway ONE S2 kan være en udfordring fra start, så er den ideel til city-pendlen og hyggelige cruiser-ture, når først man har fået denne ethjulede segway ind under huden. Når man først mestrer balancen på Segway ONE S2, så er det som at køre på cykel, bare i meget mindre pladskrævende stil og med større frihed. Så Segway ONE S2 er i den grad ideel for pendlen og som et transportmiddel for byfolk, men den er tilmed oplagt til sjov og spas i hverdagen. Især unge mennesker vil have glæde af de udfordringer, der ligger i at mestre og udforske Segway ONE S2s mange muligheder.

Samme rækkevidde og hastighed som de to tohjulede segways

Selvom Segway ONE S2 er en ethjulet segway, så er leverer den stadig samme ydeevne og rækkevidde som en solid tohjulet segway. Du får en endda en tophastighed, som ligger over gennemsnittet for de fleste tohjulede, da Segway ONE S2 klarer en tophastighed på 24 km/t. Cruiser-genet bliver også smurt på denne segway, da den klarer helt op til 30 kms kørsel på en opladning.

Segway ONE S2 taler til unge og ældre generationer, som ønsker at udfordre sig selv lidt ud over det sædvanlige, men hvor man samtidig får alt, hvad en tohjulet segway kan tilbyde af komfort, styrke og fart.

Specifikationer

 • Tophastighed: 24 km/t
 • Kørselsdistance på fuld opladning: 30 km
 • Maks belastning: 120 kg
 • Maksimal stigning på kørsel: 15 grader
 • Ladetid: 4 timer
 • Vægt: 11,4 kg
 • Højde: 44,8 cm
 • Bredde: 18,2 cm

Prisen

Dette køretøj er i den lave ende af de Segways, som vi har nævnt i dag. 

miniplus-p1

Segway Ninebot S-PLUS – Den perfekte langturs-cruiser

Ninebot S-PLUS hører også til mellemklassen rent prismæssigt, men leverer på den højeste klinge, når det kommer til ydeevne. Der er også her tale om en segway med lav stang, som placeres mellem benene fremfor at den, som på de ældre segway-versioner, skal holdes i hånden.

Ninebot S-PLUS kommer med et kraftigere batteri og en større ydeevne, der har sine klare fordele, hvis man er typen, der vil have mere oplevelse på rejsen.

Stor rækkevidde

Ninebot S-PLUS henvender sig stort set til alle grupper og alle aldre over 16 år, men skiller sig alligevel en anelse ud for sin række-evne. Denne segway klarer nemlig op til 35 kms kørsel på en enkelt opladning, hvilket er pænt over gennemsnittet for segways i den klasse og det prisleje. Denne segway bør derfor især tale til det segment af brugere, som elsker langfart, og som elsker at nyde omgivelserne undervejs.

Stadig stor hastighed

Selvom Ninebot S-PLUS er en mini segway der er som skabt til lange ture, så skal man dog stadig ikke tage fejl af Ninebot S-PLUS, da den leverer en tophastighed på hele 20 km/t, hvilket er næsten på højde med de hurtigste på markedet. Så du får stadig super fart under fødderne på denne segway, som tilmed kan sluttes til din iPhone via app, så du har styr over alt teknisk udstyr på segwayen.

Specifikationer

 • Tophastighed: 20 km/t
 • Kørselsdistance på fuld opladning: 35 km
 • Maks belastning: 100 kg
 • Maksimal stigning på kørsel: 15 grader
 • Ladetid: 4 timer
 • Vægt: 16,3 kg
 • Højde: 57 cm
 • Bredde: 62 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Smartphone app: Ja
 • Anbefalet alder: 16 til 60 år

Prisen

Denne Segway er en smule dyrere end MiniPRO’en. Dog betaler man for den kvalitet, som Segway er både kendte for og stolte af.

Hvad er en segway?

En segway er utroligt mange ting, og så alligevel sin helt egen ting. Den stjæler lidt inspiration fra skateboards, hooverboards og elektriske løbehjul, uden at man som sådan kan sætte fingeren på præcist hvor inspirationen folder sig ud. Faktum er, at segwayen er et balance-køretøj, som lægger op til at brugeren enten har eller oparbejder sig en vis balance. Man kan på sin vis sige, at segwayen er en slags hooverboard med styrestang og i et lidt mere solidt og kompakt format. Den er drevet af el, så du skal på intet tidspunkt selv hjælpe til for at få køretøjet i fart.

Den kan benyttes af store som små og til et væld af mulighederne, hvor nærmest kun fantasien sætter grænsen.

En segway har ekstremt mange fordele og giver brugeren en utrolig frihed, både i kraft af at man kan opleve omgivelserne i fri luft under rejsen, men også fordi man netop kommer hurtigere frem til sine destinationer og på en sjov og anderledes måde, som helt sikkert taler til det indre barn i mange unge og voksne mennesker.

Der er flere forskellige segways til salg på markedet, og de kommer i flere forskellige varianter og produktioner Segway priserne varierer også en del alt efter den pågældende segways specifikationer og størrelse, så det kan være svært for nye brugere at danne sig det rette overblik over markedet, når man vil købe en segway. Du tænker sikkert: hvor finder jeg en segway forhandler og hvad koster en segway eller et segboard overhovedet? For at hjælpe dig med at købe en segway i dk som passer dig og dine behov, har vi her samlet en liste over markedets bedste segway tilbud både set ud fra tests, pris og kvalitet. Vi har kigget markedet grundigt igennem og har kogt de mange segways ned til denne lille stærke håndfuld på i alt 4 gode tilbud, som bør skabe en klarhed forud for dit eventuelle segway køb.

Hvorfor købe en segway?

En segway kan være et glimrende alternativ til den normale transport i by-rummet. Hvis du er træt af eksempelvis at sidde i kø i bilen på vej på arbejdet, hvor trafikken snegler sig afsted, så kan en segway være en kærkommen mulighed for fornyelse. Med en segway bliver man stadig transporteret, men trafikken glider bedre, fordi man ikke på samme måde skal tage højde for kødannelser. Udover det er en segway lig med frisk luft. Du kan benytte den til ture på arbejde og skole, men også som et fritids-redskab, der kan bringe dig ud i naturen, på landevejene eller stierne hvor luften er frisk.

Sidst men ikke mindst er segwayen et super grønt køretøj. Den forurener ikke, så der intet CO2-udslip som i en bil, på en scooter eller en knallert. Du er dermed med til at nedsætte CO2-forbruget ved at skifte din daglige bil eller bus-transport ud med en segway.

Synes du ikke om segways, laver Segway Ninebot også el løbehjul. Et af de populære er Segway Ninebot Kickscooter MAX G30D, som du kan finde her.

Reglerne for brug af segway

Segwayen kan køre på de danske veje, men det kræver dog, at man overholder visse regler. Segwayen går ind under kategorien ‘selvbalancerende køretøjer’, hvor også elektriske skateboards, segboards, elektriske løbehjul og lignende hører til. Ens for dem alle er, at de falder ind under cykel-reglementet. Det betyder, at man som segway-bruger skal overholde de samme regler som de danske cyklister. Du kan læse meget mere og detaljeret om reglerne i vores artikel ‘Regler for elektriske køretøjer’. Her følger en kort opsummering ad de mest essentielle regler for segway-brugere, når de bevæger sig ud i den offentlige trafik:

 • Du skal køre på cykelstien og følge alle regler som også er gældende for cyklister
 • Segwayen skal have monteret lys og disse skal bruges dag og nat
 • Segwayen må ikke kunne køre hurtigere end 20 km/t, hvis den færdes på en offentlig vej
 • Segway-brugeren skal være 15 år eller derover for at kunne køre alene i trafikken
 • Er segway-brugeren under 15 år skal han eller hun færdes med en voksen over 18 år.

Opfylder du alle lovkravene, kan du give den gas med dit køretøj – ellers vil man få bøde.

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.