Rundsav test – Find den bedste rundsav til dit værksted 2022

En rundsav er perfekt til det grove arbejde med træ, og i vores rundsav test kan du finde den helt rigtige. Rundsaven er let at tage med dig på farten, og kan bruges både indendørs og udendørs.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

Vi har i vores test af rundsave, kigget på 5 forskellige modeller, så du kan tage den rigtige beslutning, når du skal købe en ny rundsav. Rundsaven kan både bruges til professionelt tømrerarbejde, og til gør det selv projekter derhjemme.

Du kan også kigge i vores købsguide, hvor vi guider dig til hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den helt rigtige rundsav til dit behov. Hvis du stadig har brug for mere information, kan du også kigge i vores sammenligningstabel. Her kan du får et godt overblik over de mere tekniske detaljer ved de 5 rundsave i vores rundsav test, inklusiv vores testvinder. Rigtig god fornøjelse.

Fordele
 • pros-icon.svg God til gør det selv arbejde
 • pros-icon.svg Stor letlæselig skala
 • pros-icon.svg Batteridrevet akku rundsav
Ulemper
 • cons-icon.svg Batteri skal købes separat

Detaljeret gennemgang

Med denne Dewalt rundsav, får du en kompakt batteridreven rundsav med 3700 omdrejninger i minuttet. Du får en medfølgende klinge på 165 millimeter med 24 tænder. Saven kan ved 90 graders hældning save med en dybde på 55 millimeter, og ved 45 grader kan du save ved 42,1 millimeter.

Dette er en batteridreven rundsav hvilket giver meget bevægelsesfrihed når du arbejder. Den har et godt og let anvendeligt design og så er den meget komfortabel at arbejde med. Batteriet skal købes separat, men hvis du har andet Dewalt værktøj der er batteridrevet, så kan det samme batteri bruges hvis det er af typen 18 Volt XR.

Rundsaven har et gummibeklædt håndtag der giver et godt og behageligt greb. Den har desuden nøglefri justering af både gering og dybde.
Dewalt er et meget respekteret mærke hos fagfolk når vi snakker elektrisk værktøj, og denne handy rundsav skuffer heller ikke.
Der er som du nok har fundet ud af nu, mange gode grunde til at denne rundsav er testvinder hos os.

Fordele
 • pros-icon.svg Softgrip
 • pros-icon.svg Turboblæser
 • pros-icon.svg Støvudsugning
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke anvendes med fremføringsskinne

Detaljeret gennemgang

Denne Bosch rundsav har en kraftfuld motor på 1400 W trods den billigere prisklasse. Den har en skæringsdybde på 70 mm ved 90 graders. Det er en brugervenlig rundsav der er perfekt for gør det selv entusiaster. Indstil maskinen og lad rundsaven klare dine skæringsopgaver. Saven sluttes til strøm med et kabel, og du er derfor sikker på at kunne arbejde i længere tid uden at tænke på batteriopladning.

Denne rundsav har både støvudsugning, og turboblæser. Det betyder at du kan stå og arbejde uden en masse støv omkring dig. Du kan både bruge saven til at skære i træ, MDF plader og krydsfiner. Den har også soft grib, hvilket gør den meget behageligt at holde saven. Klingediameter er 190 mm, og den kører med 5500 omdrejninger i minuttet.

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuld og ergonomisk udformet
 • pros-icon.svg Støjreducerende savklinge
 • pros-icon.svg Stor skærekapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke egnet til nybegyndere

Detaljeret gennemgang

Med denne råndhundsav fra Bosch får du meget for pengene selvom savens pris er højere end andre her i vores test. Dens kompakte design, og rimelig lave vægt gør det let at bruge rundsaven i længere tid af gange. Saven er god for professionelle, men kan også bruges af ambitiøse gør det selv typer.

Bosch GKS 55+ GCE Professional, har en støjreducerende savklinge, hvilket også gør det mere behageligt at bruge den i længere tid ad gangen. Du får en kraftig rundsav, med en stor skæringsdybde. Rundsaven har også en to-trins gearkasse. Dette betyder at du får en højere skæringskapacitet, selv når du arbejder med hårde materialer. Du får lige og præcise snit uden problemer.

Rundsaven har et indbygget system hvor du kan montere en bosch føringsskinne, så dit arbejde bliver endnu mere præcist, specielt ved længere stykker materiale. Rundsaven er desuden udstyret med en Constant-Speed funktion. Denne funktion sørger for at den samme hastighed fastholdes under hele arbejdet.

Sikkerheden er selvfølgelig også overvejet. Rundsaven her har elektronisk motorbremse, overbelastningsbeskyttelse og Soft Start Funktion. Alt dette gør denne rundsav sikker at arbejde med. Det er også let at skifte klinge grundet maskinens spindellås.

Makita DHS680Z Solo

bedste brugervenlige

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget lys
 • pros-icon.svg Akku rundsav
 • pros-icon.svg Brugervenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg Batteri skal tilkøbes

Detaljeret gennemgang

Makita rundsaven har en skæringsdybde op til 57 mm ved 90 graders hældning. Og op til 41 mm ved en hældning på 45 grader. Den standard klinge der medfølger er på 165 mm, og har 24 tænder. Det er let at udskifte klingen grundet maskinens spindellås.

Denne Makita rundsav er helt perfekt til hobbyprojekter derhjemme. Den er nemlig meget let at bruge, samtidig med at den laver flotte lange og præcise snit. Det er en lille og let rundsav med et meget brugervenligt design.

Dette er en akku rundsav, hvilket betyder at der er en batteridrevet rundsav. Hvis du allerede har et 18 Volt akku værktøj fra Makita kan du sagtens bruge samme batteri, og på den måde spare penge da denne typer batterier godt kan koste mange penge.

Rundsaven har et indbygget LED lys, der oplyser området foran saven. Det giver dig et bedre overblik og et godt udsyn til dit arbejde.

AEG BKS18BL-0 Solo

bedste kraftfulde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Godt greb
 • pros-icon.svg Meget kraftfuld
 • pros-icon.svg Indbygget LED lys
Ulemper
 • cons-icon.svg Mange træsplinter falder foran maskinen

Detaljeret gennemgang

Med denne AEG rundsav, får du en meget kraftfuld rundsav. Denne batteridrevne rundsav har en rigtig god holdbarhed, hvilket skyldes den trykstøbte fodplade i magnesium, der kan klare mange timers arbejde mod selv meget hårde materialer.

Selve klingen er placeret sådan at du har et godt udsyn til din skærelinje, så lange skæringer bliver flotte i både tykke og tynde plader. Dette giver dig også bedre sikkerhed, fordi du nemt kan se hvad du laver. Denne maskine har automatisk motorbremse, der stopper klingen med meget få sekunder, også det bidrager til stor sikkerhed.

LED lyset i den kraftfulde maskine, kan tændes også selvom maskinen ikke er i brug. Det betyder at du nemt kan se nærmere på dit arbejde. Hvis du skal skifte klinge, så er dette også let grundet maskinens spindellås.

Guide

Nu har du læst hele vores rundsav test og lært mere om nogle af de bedste rundsave på markedet. Du har læst både fordele og ulemper ved de forskellige rundsave samt en kort beskrivelse af maskinerne

Det er nu tid til at du skal vælge hvilken der er den bedste rundsav for dig. Det kan vores købsguide heldigvis sagtens hjælpe dig med. Der er nemlig nogle helt konkrete ting du skal have med i overvejelserne, når du skal vælge en god rundsav.

Elektrisk stationær rundsav eller rundsav med batteri?

Du kan både få batteridrevne rundsave, og elektriske rundsave. Lad os starte med at se på fordelen ved den elektriske rundsav. Den helt store fordel er at du slipper for at løbe tør for strøm. Derfor er denne maskine god til længerevarende opgaver. Ofte er denne type rundsav også lidt kraftigere end en der er batteridrevet.

Fordelen ved akku rundsave, er at du har fuld bevægelsesfrihed, fordi du ikke skal tænke på hvor ledningen er. Samtidig kan du også arbejde lige der hvor du har lyst til. Er du f.eks. typen der godt kan lide at arbejde udenfor, så er det rart at du ikke skal tænke på strømforsyning og får længere driftstid. Du kan selvfølgelig købe et ekstra batteri som du kan bruge mens det andet lader op.

Med eller uden skinne?

Man kan få en rundsav med skinne som allerede er indbygget, men man kan også vælge at købe en rundsav uden skinne, og så købe en ekstern styreskinne. Det smarte ved en skinne er at den kan hjælpe dig til at lave et flotte snit, så hvis du er nybegynder kan det være en god ide at investere i en rundsav med føringsskinne, hvis du ikke får en rundsav der har en integreret skinne.

Mærke

Nogle foretrækker at bruge et bestemt mærke indenfor værktøj, mens det hos andre ikke har betydning. Der er dog et sted hvor det kan være smart at overveje hvilket mærke du gerne vil bruge. Det er nemlig sådan at hvis du køber en batteridrevet sav, så er det en god ide at se på om du har andre værktøjer der bruger batteri. Ofte er det nemlig sådan at et batteri godt kan bruges til forskellige maskiner, hvis det er samme type batteri. Her kan der i så fald være penge at spare.

Funktioner

En rundsav er en kraftfuld maskine, og der er forskellige funktioner der kan gøre det både lettere og mere sikker at bruge rundsave. Du skal derfor også tænke på om du helst gerne vil have en rundsav med mange funktioner, og i så fald, hvilke prioriterer du.

En af de funktioner som mange har glæde af er indbygget støvudsugning. Det støver meget når du arbejder, og her er det rigtig rart med en rundsav der automatisk suger støvet væk. Hvis du arbejder indendørs er dette især rart både fordi rengøringen efter dit arbejde bliver lettere, men bestemt også for dine lungers skyld.

Det kan også være du gerne vil have en sav hvor det er let at udskifte savklingen. De fleste rundsave har en spindellås der gør denne opgave både nemt og hurtigt. En spindellås kan nemlig “låses op” uden brug af andet værktøj.

Vægt og størrelse

Det er forskelligt hvad forskellige rundsave vejer og hvor store de er. Du skal selvfølgelig også tænke over om du gerne vil have en lille rundsav, der ikke vejer ret meget. Eller om du vil have en lidt større rundsav med en højere vægt. Det er forskelligt fra person til person hvad man foretrækker, så her er det helt op til dig selv at afgøre hvilket håndrundsav du foretrækker.

Skæredybde – Hvilke materialer skal du skære?

Du skal også tænke over hvor stor skæredybde du har behov for. De fleste maskiner kan klare langt de fleste opgaver med deres skærekapacitet. Ved du dog allerede nu at du kommer til at arbejde med meget tykke stykker materiale, så er det vigtigt at du finder en rundsav hvor skæringsdybden kan blive dyb nok.

Budget

Du skal selvfølgelig også tænke på hvad du gerne vil betale for din rundsav. En rundsav er som du nok ved nu, et meget alsidigt værktøj, og derfor en god investering. Hvis du vælger den rigtige har du blot brug for en enkelt rundsav, og kan bruge den i mange år. Derfor skal du selvfølgelig stadig beslutte hvad du vil investere i den. Du kan sagtens få en god billig rundsav, og du kan selvfølgelig også få en noget dyrere rundsav.

Det er klar at hvis du skal have en rundsav med en helt masse funktioner, så koster den ofte også lidt mere. En af de ting du kan tænke på er, hvad du kommer til at bruge din rundsav til, og hvor meget. Hvis du kommer til at bruge den til mange udfordrende materialer der kan slide på rundsaven, så er det en god ide at gå efter en kraftig maskine der kan kan klare opgaverne og stadig have lang levetid.

Kommer du derimod mere til at bruge din rundsav til mindre projekter derhjemme, så behøver du måske ikke smide helt så mange penge efter en ny rundsav

Hvad bruger man en rundsav til?

Når du har valgt den helt rigtige rundsav, så er der en hel masse ting du kan bruge den til. Trods det at en rundsav er en forholdsvis lille maskine, så har den en kraftig motor, og kan bruges til at skære i mange stykker træ og andet materiale. Du kan også bruge den til at skære i metal og plastik. Med rundsaven starter man altid med at skære i den ene ende af et emne. Du kan derfor ikke “dykke” ned midt i et stykke træ, hvilket du kan med en dyksav. En dyksav er dog også noget dyrere.

En almindelig rundsav har en rund klinge, og  anvendes typisk hvis du skal lave lange snit der er helt lige. Det kan være du skal dele en træplade i to, eller måske skal du skære karme ud til vinduet. Du kan også indstille vinklen, så du kan skære i smig.

FAQ

Hvilken rundsav er bedst i test?

Den bedste rundsav i test er Dewalt DCS391N Solo. Her får du en alsidigt værktøj der kan klare de fleste opgaver. Denne sav er med batteri, og du har derfor fuld bevægelsesfrihed. Saven har 3700 omdrejninger i minuttet. Saven kan ved 90 graders hældning save med en dybde på 55 millimeter, og ved 45 grader kan du save ved 42,1 millimeter

Hvad er en rundsav god til?

En rundsav er et godt stykke værktøj når du skal lave lige snit gennem et materiale. Den egner sig altså ikke til finere snedkerarbejde, men er derimod fantastisk til at lave et langt præcist snit med høj præcision.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×