Romaskine test – Se de 5 bedste maskiner i test 2022

I denne romaskine test har vi undersøgt fem af de bedste romaskiner på markedet. En romaskine er et yderst veloplagt redskab til at sikre en effektiv træning, og du kan sagtens have den stående i dit hjem.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Apollo-Plus-02-scaled-transformed 3
bedste premium

Apollo Hybrid AR Plus Rower

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en romaskine træner du hele kroppen, og du rammer alle de store muskelgrupper. Udover at ramme mange muskelgrupper, er den også oplagt til konditionstræning.

I denne romaskine test oversigt kan du både finde billigere romaskiner, samt mere professionelle modeller, som de profesionelle roere ville anbefale. Foruden at se fordele og ulemper ved de forskellige modeller, kan du også nemt se specifikationerne for de fem romaskiner i vores sammenligningstabel.

Desuden hjælper vi dig med at vælge den helt rette romaskine til dig og dit behov i vores købsguide, hvor du kan finde en masse gode tips til dit køb af en romaskine.

InShape Romaskine

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for kraftig modstand
 • pros-icon.svg Display med gode informationer 
 • pros-icon.svg Nem at betjene og velegnet til den uerfarne
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke mange forskellige indstillingsmuligheder

Detaljeret gennemgang

Den bedste romaskine til alsidig træning er denne model fra InShape. Den er yderst nem at betjene, hvilket gør den velegnet til dig, der skal ud og investere i en romaskine for første gange.

Du får en stabil romaskine med magnetisk modstand, hvilket sikrer mulighed for god modstand. Det er naturligvis muligt at justere modstanden, så du med tiden har mulighed for at øge intensiteten af din træning.

Romaskinen fra InShape er en glimrende romaskine, hvor du også har mulighed for at vælge mellem fire forskellige træningsprogrammer.

Romaskinen giver samtidig mulighed for at følge med i din træning grundet det lille display, som blandt andet viser tid, hastighed, kalorier og antal tag i minuttet.

Der er garanteret mange gode træningstimer i denne romaskine, og det behagelige sæde betyder, at du hurtigt vænner dig til træningsmetoden. Det er en suveræn romaskine til hjemmetræning. Desuden kommer denne romaskine med et hjul, som gør det nemt for dig at flytte maskinen rundt i hjemmet. Måske du en dag vil have den stående i stuen foran tv’et og tage en lang og hård træning, der giver maksimal sved på panden samtidig, samtidig med at dit yndlings serie ruller hen over skærmen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægts model
 • pros-icon.svg Enkelt design 
 • pros-icon.svg Med skridsikre gummifødder og behageligt sæde
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke egnet til folk, der ønsker meget modstand

Detaljeret gennemgang

Denne romaskine mod hydraulisk modstand er et oplagt valg til dig, der ønsker at gå i gang med at træne med en romaskine derhjemme. Romaskinen er yderst nem at anvende og der ikke behov for at indstille en masse ting.

Det er en letvægtsmodel, som du nemt kan have stående i dit hjem, og som du samtidig nemt kan flytte rundt på. Det er en kompakt romaskine, som ikke fylder ret meget, og så er den udstyret med skridsikre fødder, så den står stabilt og roligt på gulvet, mens du træner. Samtidig undgår du ridser i gulvet.

Romaskinen fra VidaXL er en smule anderledes end de fleste romaskiner i forhold til design og type modstand. Men den formår stadig at træne alle kroppens muskler på et særdeles effektiv måde.

Et behageligt sæde og gummihåndtag gør det desuden muligt at bruge romaskinen i længere tid ad gangen uden besvær og ubehag.

Romaskinen har ikke flere forskellige programmer at vælge imellem, men du kan nemt skifte modstandsstyrken, hvor du kan vælge mellem fem niveauer. Du kan følge din træningssession på LCD-skærmen. Her vises hastighed, tid, afstand og forbrændte kalorier.

Dette er en god, billig romaskine, som er et godt valg til førstegangskøberen.

Apollo Hybrid AR Plus Rower

bedste premium

Apollo-Plus-02-scaled-transformed
Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvag 
 • pros-icon.svg Realistisk følelse af at ro på vandet 
 • pros-icon.svg Transportruller foran
Ulemper
 • cons-icon.svg Skal fyldes med vand for at kunne bruges 

Detaljeret gennemgang

Med denne romaskine fra Apollo får du en realistisk oplevelse af at ro på vandet – blot uden regn, blæst og kulde. Dette er en mere professionel romaskine, som ikke blot er ideel til at træne de forskellige muskelgrupper samt kondition, men den er også det oplagte supplement, hvis du går til roning eller lignende.

Det er en romaskine med vandmodstand, hvilket betyder, at du skal påfylde vand på romaskinen for at kunne bruge den. Vandbeholderen skal fyldes med 17 liter vand. Ved vandmodstand er det også primært dig selv, der styrer belastningen.

En lille display skærm viser dig, hvordan din træning går undervejs. Her er det muligt at se blandt andet tid, distance, tag i minuttet samt ydelse i watt.

Du får her en utrolig robust træningsmaskine, som du vil have glæde af i mange år. Den er udviklet i amerikansk ask og ser enormt eksklusiv ud i sit design. Den er udstyret med et ergonomisk håndtag, så det er behageligt at holde på i længere tid ad gangen.

Dette er romaskinen til den ambitiøse person, der ønsker at kunne forbrænde kalorier hjemme i hjemmet samtidig med at roningen trænes.

Christopeit Sport Como

bedste med mange funktioner

Fordele
 • pros-icon.svg Mange træningsprogrammer 
 • pros-icon.svg God og informativ display skærm 
 • pros-icon.svg Foldbar
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan være sværere at betjene

Detaljeret gennemgang

Med denne romaskine fra Christopeit får du et hav af indbyggede træningsprogrammer, som du kan vælge mellem. Romaskinen er med magnetisk modstand og et svinghjul på 9 kg, som giver en jævn og glidende bevægelse under træning.

Grundet de mange programmer og mange modstandsniveauer, som du får med denne, har du mulighed for at opnå den maksimale modstand, som du ønsker. Det betyder, at du kan opnå en særdeles udfordrende træning med denne romaskine fra Christopeit.

Du har endda mulighed for at vælge pulsstyrede træningsprogrammer. Med denne romaskine er det nemlig også muligt at få trådløs pulsmåling, da den kan tilkobles et separat trådløst pulsbælte.

Derudover kan du selvfølgelig følge med på den lille skærm, hvor de kan se blandt andet tag pr minut, tag i alt, afstand, tid og puls.

Endnu en stor fordel ved denne romaskine er, at det er muligt at folde den sammen. Det betyder, at du nemt kan opbevare den derhjemme uden, at den fylder en hel masse.

Du får her en utrolig solid romaskine, som også er velegnet til høje personer, da glideskinnen er ekstra lang. Den er udstyret med transporthjul, så den nemt kan flyttes.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Foldbar romaskine
 • pros-icon.svg Lav vægt
 • pros-icon.svg Med pulsmåler
Ulemper
 • cons-icon.svg Uden transporthjul 

Detaljeret gennemgang

Dette er en sammenklappelig romaskine i et letvægtsdesign, der gør den yderst praktisk. Romaskinen fra Christopeit har en elastisk modstand, hvilket netop er med til at holde vægten på maskinen nede.

Dette er en god romaskine, men professionelle roere vil nok foretrække en anden modstandstype end elastik. Det er dog en meget effektiv metode, hvis man ønsker et alsidigt træningsredskab, men hvor selve oplevelsen af at ro på vandet er mindre vigtigt for dig.

Det er muligt at indstille modstanden, hvor du kan vælge mellem fire forskellige niveauer. Det giver et fint udvalg af muligheder. Desuden er det muligt at vælge mellem fem forskellige træningsprogrammer.

Der er en lille display skærm på romaskinen, hvor du kan se puls og følge med i din træning, hvilket kan være med til at øge motivationen.

Hvis du er på udkig efter en romaskine til alsidig brug, som du nemt kan have stående derhjemme og hurtigt pakke væk igen, så er dette et godt valg, da det er blandt de bedste romaskiner, som kan foldes sammen.

Desuden vil denne model egne sig bedst til den mere uerfarne sportsudøver, da det ikke er muligt at opnå samme modstandskraft, som ved eksempelvis magnetisk modstand eller vandmodstand.

Guide

Roning er en god og alsidig træningsmetode, som træner mange af dine muskelgrupper i kroppen på en effektiv men samtidig skånsom måde. Der er mange fysiologiske fordele ved en romaskine som træningsredskab.

Det kan dog være svært at vælge den helt rette romaskine, da der findes utrolig mange forskellige romaskiner på markedet.

Derfor er det først og fremmest vigtigt at finde ud, hvad dit behov er til en romaskine. Du bør stille dig selv spørgsmål som: Hvor ofte vil jeg bruge romaskinen? Hvor mange timer ønsker jeg at bruge maskinen? Hvor meget modstandskraft ønsker jeg? Hvad er mit udgangspunkt træningsmæssigt? Ønsker jeg en rigtig roning følelse eller er det blot for at afveksle træningen?

Når du har gjort dig nogle overvejelser omkring ovenstående vil det være nemmere for dig at vælge den bedste romaskine til dig og dit behov. Nedenfor har vi samlet en masse råd og tips, der kan hjælpe dig på vej til at vælge den rette type romaskine.

Type af modstand

Noget af det mest afgørende for en romaskine er typen af modstand, som den benytter. Her findes der nemlig en række forskellige løsninger, som hver især har sine fordele og ulemper. Nogle romaskiner kombinerer flere typer af modstand for at få det bedste resultat. Der findes overordnet fire forskellige typer af modstand: Vand, luft, magnetisk og elastik.

Vandmodstand

Vandmodstand giver sammen med luft den mest autentiske følelse af at ro. Her benyttes vand til at generere modstanden. Det betyder, at der skal fyldes vand i romaskinens vandbeholder for at den kan benyttes. Blandt mange professionelle anses denne type af modstand for at være den mest realistiske modstand, og derfor også den bedste. Det kan dog være mere besværligt at have denne type romaskine, der der som nævnt skal fyldes vand på. Samtidig vil denne type romaskine også ofte være dyrere end andre typer samt sværere at finde.

Luftmodstand

Luftmodstand minder meget om vandmodstand. Her er det blot luft, der genererer modstanden i stedet for vand. Her er det rotorblade på maskinens svinghjul, der genererer den ønskede modstandsstyrke. Det fungerer på den måde, at jo hurtigere svinghjulet roterer, jo mere modstand vil du kunne mærke. En romaskine med luftmodstand giver dig også en autentisk oplevelse, og denne type romaskine vil som regel være billigere at få fat i end en romaskine med vand som modstand.

Magnetisk modstand

Magnetisk modstand er også blevet populært. Her fungerer modstanden ved hjælp af elektromagnetisme, som bremser svinghjulet – således et magnetisk bremsesystem. Denne type romaskine er den mest støjsvage type, og det er nok også derfor er den er blevet mere populær som træningsredskab i hjemmet. Ved magnetisk modstandstype er modstanden dog konstant, hvilket ikke er tilfældet ved vand- og luftmodstand, hvor modstanden varierer alt efter hvor kraftigt man roer – ligesom det er tilfældet ved roning på vandet.

Nogle romaskiner kombinerer dog den magnetiske modstand med vand eller luft for at få det bedste af begge verdener.

Elastisk modstand

Elastisk modstand er en simpel måde at opnå modstand på. Her kan den enten være udstyret med én elastik eller flere justerbare stropper, som du kan skifte imellem alt efter, hvilket modstand du ønsker. En romaskine med elastisk giver ikke en særlig autentisk oplevelse, men den kan være god som en alsidig romaskine, hvor der ikke stilles store krav til modstandsstyrken. Desuden skal man være opmærksom på, at elastikken skal være af god kvalitet, da det slider en del på den, hvis man roer mange timer på maskinen. De billigste romaskiner vil ofte være denne type.

Brugervægt

Alle romaskiner har en maksimal brugervægt, som skal overholdes. Derfor bør du være opmærksom på dette, når du skal købe en romaskine. En romaskine med en god stabil konstruktion vil måske have maks personvægt 150 kg. De billigste romaskine vil ofte kunne klare noget mindre f.eks. maks 100 kg.

Billige romaskiner kan dog også være af fin kvalitet selvom de måske ikke kan klare lige så meget vægt. Det kommer nemlig an på, hvad der er prioriteret. Det kan nemlig være at det vigtigste for dig er, at din nye romaskine er let at flytte rundt på og derfor ikke skal veje ret meget.

Størrelse på romaskinen

I forlængelse af ovenstående afsnit kan det også være vigtigt for dig, hvor meget din romaskine fylder i dit hjem. Det kan eksempelvis være en fordel at vælge en romaskine, som kan foldes sammen, og som samtidig ikke vejer ret meget. Det gør det nemlig nemt at flytte rundt på den og pakke den væk efter brug. Der findes en del af disse modeller på markedet.

Der kan dog også være nogle ulemper ved at vælge en lille og letvægts romaskine. Den kan nemlig føles mindre stabil og stå dårligere fast på gulvet. En let romaskine er således bedst egnet til dig, der ikke har brug for hård modstand i din roning.

Alternativt kan det være en god ide at få fat i et god og skridsikkert underlag, som din romaskine kan stå på, når du bruger den.

Indstillingsmuligheder

Det er vigtigt at gøre dig nogle overvejelser omkring krav til indstillingsmulighederne. De fleste maskiner har forskellige muligheder for at vælge træningsprogram og modstandsniveauer, men det er meget forskelligt, hvor mange muligheder der er.

Har du høje ambitioner med din træning kan det være en god ide at vælge en romaskine, hvor du har mulighed for at øge modstanden betydeligt, som du bliver bedre. Så skal du nemlig ikke du og investere i en ny, når den du har købt ikke længere kan leve op til dine krav for modstand.

Flere romaskiner har også træningsprogrammer, som du kan vælge imellem, og det kan være en sjov og motiverende måde at klare træningen på. Som regel vil der i produktbeskrivelsen for den enkelte romaskine stå, hvor mange programmer samt modstandsniveauer der er.

Træningscomputer

En display skærm med en træningscomputer kan være en rigtig god feature til din romaskine. Derfor kan det være en god ide at gå efter en romaskine, hvor dette er indbygget. Heldigvis har de fleste maskiner dette i dag.

Med en træningscomputer er det blandt andet muligt at følge med i din træning, hvor du kan se tag i minuttet, hastighed, tid, afstand og kalorier. Det kan være med til at holde motivationen under din træning. Nogle romaskiner kan endda måle din puls gennem en trådløs pulsmåler. Det kan også være en gavnlig feature, hvis du går meget op i din træning og udvikling.

Derudover vil det også være gennem træningscomputeren at du vil kunne vælge mellem forudindstillede programmer, hvis din romaskine tilbyder dette.

Design og kvalitet

Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig at vælge en romaskine, som lever op til dine krav og forventninger til design og kvalitet. Det er for eksempel vigtigt at maskinens ramme er udviklet i et stabilt materiale, samt at alle komponenter også er det.

Desuden kan romaskiner se meget forskellige ud, og nogle kommer i et sort og enkelt design, men du kan også få romaskiner i træ, som måske falder bedre i din smag. Her handler det blot om at gå på opdagelse og måske prøve nogle forskellige modeller ude i butikkerne, inden du beslutter dig.

FAQ

Hvilken romaskine er bedst i test?

Den bedste romaskine i test er InShape romaskine. Denne romaskine med magnetisk modstandstype er et godt valg til både den uerfarne og erfarne. Du får en god mængde af indstillingsmuligheder samt mulighed for kraftig modstand.

Hvilken romaskine larmer mindst?

En romaskine med den magnetiske modstand larmer som regel mindst. Dog vil en vandromaskine, som samtidig giver den mest autentiske oplevelse også være et godt valg til en støjsvag romaskine. Dette kunne eksempelvis være Apollo Hybrid AR Plus Rower.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×