Røgalarm test – Den bedste røgalarm 2022

Læs med i vores røgalarm test, hvor vi gennemgår 5 gode røgalarmer til dit hjem. En god røgalarm kan redde liv. Med en røgalarm er det muligt at blive opmærksom på en potentiel brandfare i tide, og dermed redde sit eget og eventuelle familiemedlemmers liv.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Somfy-Protect-Smoke-Alarm-transformed 4
bedste allrounder

Somfy Protect Smoke Alarm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvert eneste år opstår der brand i beboelser. Ildebrand i beboelser er ofte forårsaget af generel uforsigtighed, fejl i elinstallationer og levende lys.

Der findes mange forskellige røgalarmer og mange overvejelser du skal gøre dig, når du skal købe en ny røgalarm til dit hjem. Hvilken type røgalarm du skal vælge afhænger af dine ønsker og behov og ikke mindst til hvilken type hjem røgalarmen skal bruges.

I vores købsguide kan du læse mere om hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du vælger en ny røgalarm til dit hjem. Vi har valgt 5 af de bedste modeller på markedet og vurderet dem ud fra kvalitet, funktion og pris.

For et hurtigt overblik, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Nexa KD-134A

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Optisk røgalarm   
 • pros-icon.svg Trådløs røgalarm     
 • pros-icon.svg Kan serieforbindes
 • pros-icon.svg Indikerer tid til at skifte batterier
 • pros-icon.svg Ingen radioaktive stoffer
Ulemper
 • cons-icon.svg Skal monteres med skruer    

Detaljeret gennemgang

Her får du en optisk røgalarm som er trådløs og kan tilsluttes flere alarmer på én gang.
Nexa KD-134A er den bedste røgalarm i vores test.

Med Nexa KD-134A får du den bedste røgalarm i test. Alarmen er trådløs og kan tilsluttes flere alarmer på én gang. Det har den fordel at hvis 1 af alarmerne registrerer røg, går alle alarmerne i gang på samme tid. På den måde, er der mulighed for at redde alle ud af huset, i tilfælde af brand.

Røgalarmen Nexa KD-134A er en optisk røgalarm. Fordelen ved en optisk røgalarm er, at alarmen går i gang så snart den registrerer den første røg. Alarmen har en optisk sensor som registrerer røgpartikler i luften via en lysstråle og en lysfølsom celle. Den optiske røgalarm indeholder ingen radioaktive stoffer. Det gør den optiske røgalarm til et miljørigtig valg. Nexa KD-134A giver alarm med 85 db.

Med Nexa KD-134A får du 1 skrue med skrueplade til montering, en instruktionsmanual og selve røgalarmen med tilhørende batteri. Det medfølgende batteri er på 9V. Røgalarmen monteres med den medfølgende monteringsplade i loftet.

Alarmen har høj følsomhed og pålidelighed. Den advarer ved lavt batteri og har en testknap til at teste funktionen. Alarmsignalet er højt, 85 dB ved 3 meter. Alarmen har et funktionslys som blinker hvert minut.

E-Line KD-127C

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Optisk røgalarm  
 • pros-icon.svg “Pausefunktion” ( kan bruges ved falsk alarm )   
 • pros-icon.svg Advarsel når batteriet skal skiftes   
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke serieforbindes
 • cons-icon.svg Batteri medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

E-Line KD-127C er en optisk røgalarm med “pausefunktion” til at frakoble alarmen kortvarigt ved falsk alarm.

Her får du den bedste til prisen af optiske røgalarmer. E-Line KD-127C er en smart røgalarm med “pausefunktion” som gør det muligt at pause alarmen kortvarigt uden at fjerne batteriet. Funktionen er praktisk under f.eks. madlavning hvor der kan være kortvarig damp og røg.
Røgalarmen bruger 9V batteri. Vær opmærksom på, at batteriet skal købes separat.

Det er muligt at tilkøbe magnetbeslag, som gør det muligt at sætte alarmen op, uden brug af rawplugs og skruer. Med magnetbeslag er monteringen super let og simpel.

Fordelen ved optiske røgalarmer er, at alarmen går så snart den registrerer den første røg. En ildebrand breder sig langt hurtigere end de fleste kan forestille sig. Så snart alarmen går gælder det derfor om at skynde sig ud af huset. Det er derfor også bedst, at have en røgalarm som registrerer en potentiel brandfare, og afgiver alarm så hurtigt som muligt. Røgalarmen E-Line KD-127C afgiver en høj alarmtone.

Fordele
 • pros-icon.svg Med CO2, røg og varmeregistrering    
 • pros-icon.svg Kan forbindes til mobilenhed   
 • pros-icon.svg Advarer om hvor i hjemmet faren befinder sig      
 • pros-icon.svg Giver tidlig besked ved faresignal
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver opsætning af de tekniske funktioner

Detaljeret gennemgang

Med Nest Protect røgalarm + CO Alarm S2003BW Battery får du den bedste premium
røgalarm som lever op til smartphone konceptet. Google røgalarm har CO2, røg- og varmeregistrering.

Med google røgalarmen får du en af de nye røgalarmer på markedet, som er i en klasse helt for sig selv. Google Nest er en gennemtænkt alarm som lever op til smartphone konceptet. Røgalarmen kan kommunikere med både IOS- og Android enheder og blandt andet registrere for højt indhold af kulilte i dit hjem.

Alarmen kan give dig et “hint” ved tidlig registrering. Den har stemmefunktion som fortæller dig, hvis der er røg i køkkenet. I tilfælde af, at røgen bare er fra et ristet stykke brød, har du mulighed for at stoppe meddelelsen fra din mobiltelefon.

Alarmen fortæller dig, hvor i huset faren er, og hvad du skal gøre. Google Nest Protect Smoke kan sende dig notifikationer på mobilen, så du er opmærksom på hvad der foregår i hjemmet, selv når du ikke er hjemme.

Alarmen giver dig besked, når faren er overstået ved for eksempel et for højt niveau af kulilte. Du får på den måde besked, når det er sikkert at vende tilbage.
Google Nest kan bruges som natlampe, så du f.eks. kan finde ud i køkkenet og få dig et glas vand. Den viser dig, at batterierne er testet og alt er ok.

Somfy Protect Smoke Alarm

bedste allrounder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan serieforbindes      
 • pros-icon.svg Kan tilkobles alarmsystem
 • pros-icon.svg Trådløs forbindelse
 • pros-icon.svg Notifikation via app     
 • pros-icon.svg 2 stk AA batterier medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Notifikation kræver WiFi.      

Detaljeret gennemgang

Med Somfy Protect Smoke Alarm får du en røgalarm med optisk sensor, som kan forbindes til ios- og Android enheder. Somfy Protect røgalarmerne kan serieforbindes i hele hjemmet.

Dine røgalarmer fra Somfy Protect kan serieforbindes. Med serieforbundne røgalarmer går alle røgalarmerne i gang når én røgalarm registrerer røgen. Somfy Protect Smoke røgalarm har trådløs forbindelse og indbygget sensor som kan registrere den allerførste røg. Når blot 1 af alarmerne registrerer røg vil alle dine røgalarmer automatisk sætte alarmerne igang, og du kan hurtigt sørge for din families sikkerhed.

Røgalarmerne fra Somfy er gode til hjemmet, men også velegnede til kontorer og institutioner. Selve alarmen afgiver et højt signal på 85 dB. Når røgalarmen går får du en automatisk push – meddelelse på din mobiltelefon. Somfy Protect Smoke Alarm kan installeres sammen med Somfy Protect alarmsystem. Hvis du installerer røgalarmerne sammen med alarmsystemet vil alarmen fra røgdetektoren straks sætte kameraet igang med at optage og tage billeder og gemme dem. Det er også muligt at følge med i hvad der sker i hjemmet via Live Streaming.

Røgalarmen fra Somfy Protect er let at installere, du skal blot indsætte de 2 medfølgende AA batterier. Den medfølgende monteringsplade skrues fast i loftet og røgalarmen sættes op ved at skrue den med uret på monteringspladen indtil den er låst fast. Download derefter Somfy Protect Appen og forbind røgalarmen via dit WiFi.

Housegard SA700

Housegard SA700

Fordele
 • pros-icon.svg Bedste i uafhængige røgalarm test
 • pros-icon.svg Pausefunktion
 • pros-icon.svg Flot ovalt design     
 • pros-icon.svg Test – funktion     
 • pros-icon.svg Batteri medfølger  
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke serieforbindes

Detaljeret gennemgang

Med Housegard SA700 får du en flot og sikker røgalarm som er trådløs og opdager hurtigt ulmende brande med sin indbyggede optiske sensor. En optisk røgalarm kan hurtigt registrere røg.

Vælger du Housegard SA700 får du en brugervenlig og sikker røgalarm som er en af de bedste i flere uafhængige røgalarm test. Det er en flot og diskret røgalarm som takket være optisk sensor hurtigt registrerer ulmende brande.

Mange røgalarmer er lavet udelukkende med henblik på funktion, og ærlig talt ikke de pæneste at se på. Housegard SA700 er en røgalarm i høj kvalitet og kåret i adskillige tests som en af de bedste røgalarmer.

Den adskiller sig ved sit flotte design, lavet af industridesigneren Lars Wettre. Han har givet det nye design af Housegard SA700 navnet “Pebble”, som betyder strandsten. I stedet for at have den almindelige cirkulære form, som flere røgalarmer har, har han designet røgalarmen med form som en blød og afrundet strandsten.

Housegard SA700 “Pebble”er ud over sit moderne design både brugervenlig og funktionel. Den er let at teste med test- og pausefunktion og har LED – lys som indikerer at alarmen fungerer korrekt. Røgalarmen fungerer kun med batterier og indikerer, når det er tid til at skifte batterierne. Røgalarmen giver signal med 85 dB med afstand på op til 3 meter.

Guide

Først og fremmest skal røgalarmen virke. Der findes forskellige typer af røgalarmer og ekstra funktioner du kan vælge. Vælg en type som du synes er brugervenlig og let at betjene. Hvis du elsker ekstra apps og funktioner er der gode muligheder. Synes du derimod at det let bliver for indviklet at bruge alarmen, så vælg den mest simple. Der findes også muligheder for enkel installering og montering. Det vigtigste er, at du har en røgalarm som fungerer.

Derfor skal du vælge en røgalarm

Det er en rigtig god idé at have en røgalarm i hjemmet. En røgalarm er med til at redde liv.

De fleste brande som koster menneskeliv sker i hjem uden brandalarm. Det er ofte forårsaget af en brand som opstår mens beboerne i huset sover. Det vil altså sige, at hvis du har installeret en røgalarm i hjemmet er det muligt at blive alarmeret i tide til at redde hele familien ud af huset ved opstået brand.

Hvilke typer røgalarmer findes der?

De mest almindelige typer er ioniserende og optiske røgalarmer. De to røgalarmer har begge deres egenskaber. De er begge gode til at registrere røgdannelse af to forskellige arter.

Ioniserende røgalarm egenskaber

De ioniserende røgalarmer er udstyret med et avanceret målesystem som måler den elektriske modstand i luften. Ioniske røgalarmer er effektive til at registrere både synlig og usynlig røg. Den ioniserende røgalarm er en af de bedste røgalarmer til at registrere følgende:

 • Både synlig og usynlig røg
 • Brand i køkken (opstået af fedt)
 • Brand i papir
 • Brand i elektronik
 • Åben ild med adgang til ilt

Optiske røgalarm egenskaber

De optiske røgalarmer fungerer ved at måle indholdet af synlige røgpartikler i luften. Den er effektiv til at detektere en ulmende brand. En ulmende brand udvikler sig ofte langsomt. Den optiske røgalarm er en af de bedste røgalarmer til at registrere følgende:

 • Overophedet elektronik
 • Overophedede kabler
 • Cigaret eller gløder

Skal du vælge ioniserende eller optisk røgalarm?

De bedste røgalarmer er de optiske røgalarmer, når det kommer til tests. Med en optisk røgalarm får du den hurtigste, mest effektive og bedste brandalarm på markedet. Der er mulighed for at vælge en optisk mini røgalarm hvis du foretrækker en lille røgalarm.

Placering af røgalarmer

Når du skal sætte røgalarmer op, er det vigtigt at du placerer røgalarmen korrekt. Røgalarmer placeres altid i loftet og helst så tæt på midten som muligt i et rum. Det er vigtigt at opsætte røgalarmer med minimum ½ meters afstand til væggen.

Røgalarmer SKAL altid placeres i loftet fordi røgen stiger opad. Hvis du ikke placerer dine røgalarmer korrekt risikerer du at dine alarmer ikke går i gang og det giver falsk tryghed.

Fordeling af røgalarmer

For at opnå den bedste sikkerhed og mulighed for at komme ud af huset i tide, ved opstået ildebrand er det optimalt at have 1 røgalarm i alle hjemmets rum.

Det er desuden en stor fordel at have røgalarmer som kan serieforbindes således at alle alarmer giver signal så snart 1 af alarmerne registrerer røg.

På den måde er du sikker på at alle beboere i huset kan høre alarmen og at I alle har mulighed for at komme hurtigt ud af bygningen.

I nogle tilfælde er det endda muligt at stoppe branden i tide og få ilden slukket. Ofte i forbindelse med madlavning kan det være en fordel at lære nogle teknikker til at standse faren i tide og undgå at ilden breder sig.

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at vedligeholde din brandalarm og sørge for at den fungerer korrekt. Støvsug gerne alarmen forsigtigt, så støvet ikke sætter sig ind i røgalarmen. Rengør derefter røgalarmen med en let fugtig klud for at fjerne rester af støv. Det er vigtigt at fjerne støv så sensoren på alarmen fungerer optimalt. Husk at teste dine alarmer, mindst 1 gang om måneden.

Førstehjælp og brand

Har man først haft brug for at yde førstehjælp eller standse en eventuel brandfare, vil man med sikkerhed vide, hvor uundværlig viden fra et eventuelt førstehjælps- eller/og brandkursus kan vise sig at være. Heldigvis findes der rigtig mange muligheder for dig som er interesseret. På nedenstående link kan du læse mere om førstehjælp og brandslukningskursus:

https://www.laer-foerstehjaelp.dk/om-os/

Gode råd

 • Test din røgalarm på testknappen mindst hver tredje måned
 • Brug en tændstik til at teste hver tredje måned
 • Vær opmærksom på at udskifte batterierne ( mindst 1 gang om året )
 • Brug gode kvalitets batterier til din røgalarm
 • Selve røgalarmen SKAL udskiftes efter cirka 5 år.

“Danske Beredskaber” giver dig professionelle råd og vejledning.

FAQ

Hvilken røgalarm er bedst i test

Den bedste røgalarm i test er Nexa KD-134A. Med Nexa KD-134A får du en røgalarm som kan serieforbindes med flere røgalarmer i huset. Det vil sige at alle røgalarmer går så snart en enkelt røgalarm registrerer røg i hjemmet.

Hvor mange røgalarmer skal du have?

Som hovedregel skal du mindst have tre røgalarmer til hjemmet. Alle soveværelser skal have en røgalarm. Køkkenet skal have en røgalarm og gerne stue- og opholdsrum. Har man et hjem med flere etager, skal der mindst være 1 røgalarm på hver etage.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×