Røremaskine test: Se de bedste køkkenmaskiner

Er du træt af at skulle slå dejen ned med de bare næver? Eller at have dej udover det hele, når kagen skal røres sammen? Så er det uden tvivl en røremaskine, du skal fingrene i, da den gør livet i køkkenet meget lettere. Hvilken du skal vælge, hjælper vi dig med at finde ud af i vores røremaskine test.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er virkelig skønt at fylde hjemmet med en duft af nybagte kager og brød. I hvert fald når det ikke er besværligt, og der ikke er mel og dej over det hele. Det er netop, hvad du kan få ud af at købe dig en lækker røremaskine. For den kan hjælpe dig med at røre en dej sammen på ingen tid – og at det er rørt godt nok sammen ikke mindst.

Vi går ud fra, du har fundet vej herind netop fordi, du gerne vil gøre bagningen og andre “kokkerier” nemmere i din hverdag. For at give dig den rette røremaskine i hænderne første gang, har vi derfor lavet en røremaskine test, hvor vi på forhånd har valgt de 7 bedste røremaskiner på markedet ud. Det gør det meget nemmere for dig at finde frem til, hvilken maskine der skal være din nye bedste ven i køkkenet – eller i hvert fald din højre hånd.

Vi garanterer, at vi har gjort et rigtig godt forarbejde, så du efter at have læst denne røremaskine test helt nøjagtig ved, hvilken der er den bedste for dig. Vil du gerne vide mere om, hvordan vi har udvalgt de forskellige røremaskiner til vores test, kan du læse mere om det nederst på siden, hvor vi har specificeret det nærmere.

Vi har som sagt udvalgt 7 forskellige modeller til vores røremaskine test. Valget er faldet på nedenstående modeller, fordi vi ud fra andre uvildige tests og forbrugeranmeldelser kan se, at de ganske enkelt er de bedste. De har en rigtig høj kvalitet, har gode funktioner og lever generelt bare op til det forventede.

For at give dig det bedst mulige indblik i de nedenstående røremaskiner, har vi lavet detaljerede beskrivelser for hver enkelt model, hvor vi fremhæver både fordele og ulemper, men også giver dig et indblik i, hvad den enkelte røremaskine kan. Finder du en eller flere af modellerne interessante, har vi også sørget for at linke direkte til forhandleren, så du nemt og hurtigt kan købe den røremaskine, du godt kunne tænke dig.

Som du kan se, indeholder listen udelukkende røremaskiner fra anerkendte producenter. Modellerne er de bedste fra producenterne, så der er god mulighed for at finde den absolut bedste til dig iblandt.

Det er lige før, vi kan garantere, at du bliver forelsket i en af dem og nærmest kan begynde at dufte dejen til de nybagte boller.

Rigtig god læsning!

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

Fordele
 • pros-icon.svg 1700 watt motor
 • pros-icon.svg Lys i skål
 • pros-icon.svg God kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr røremaskine

Detaljeret gennemgang

En røremaskine fra Kenwood er en sikker vinder, når det kommer til kvalitet. Med en 1700 watts motor og en masse lækre features, kan der bages og laves mad i stride strømme uden problemer. Der medfølger fem røreredskaber, så du altid har mulighed for at eksperimentere.

Med modellen her får du en røremaskine, der kan ælte enhver form for dej. For det er nemlig den kraftigste motor hidtil i en røremaskine fra Kenwood. Med den kan du klare alle opgaver i køkkenet – også den helt tunge rugbrødsdej. Den klarer nemt enhver opgave helt uden at gå i stå, hvilket er en stor hjælp, hvis du ofte er i køkkenet.

Smart belysning

Det er en af de dyrere røremaskiner på markedet, men du får til gengæld også noget for pengene til sammenligning med andre røremaskiner. For denne model er ikke bare nem at bruge, den er også udstyret med en smart LED belyst ring der, hvor dejkrogen monteres. Du har derfor fuldt overblik over skålen, og hvordan dejen skrider frem. Det er ikke en feature, der findes på mange andre modeller, og det er blandt andet grunden til, at vi har udvalgt modellen her til vores test.

En god og ekstra stor skål

Det er ingen problem at lave boller til den store fødselsdag eller rugbrød til flere uger. For modellen her fra Kenwood er nemlig udstyret med en ekstra stor skål. Du får derfor hele 6,7 liter at gøre med, hvilket er rigeligt for langt de fleste. Der er til et stort brød, mange boller eller en kæmpe pladekage.

Det er ikke alle røremaskiner, der kommer med så stor en skål. Så hvis det er vigtigt for dig, er denne helt klart værd at se nærmere på.

Der er ingen tvivl om, at røremaskinen her er et virkelig godt køb.

KitchenAid Artisan Stand Mixer Mini 3,3L

KitchenAid Artisan Stand Mixer Mini 3,3L
Fordele
 • pros-icon.svg Lille og handy
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Gode funktioner
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav effekt

Detaljeret gennemgang

Mini røremaskinen her fra KitchenAid er et rigtig godt og fornuftigt køb, hvis du søger en røremaskine, der ikke fylder for meget i køkkenet. Den kan det samme som en traditionel røremaskine fra KitchenAid, men er bare 20% mindre og 25% lettere, hvilket gør det nemmere at have den stående i små køkkener.

Designet er der ingen, der kan tage fra KitchenAid. Det er altid flot og elegant, hvilket også gælder her for deres “Mini”. Med et tidløst og afrundet design passer den ind i ethvert moderne køkken. Med et smart og let anvendeligt vippehoved, er det også nemt at gøre røremaskinen ren, hvilket er fantastisk, da det ikke er en selvfølge ved andre røremaskiner på markedet. Maskinen kan bruges til det samme som deres traditionelle maskiner – blot i mindre mængder.

Rigeligt med tilbehør

Med denne “Mini” behøver du ikke at lade dig nøjes. For der følger nemlig alt det udstyr med, som du har brug for. Der er et ballonpiskeris, en dejkrog, en fladpisker og naturligvis en skål, som her rummer 3,3 liter. Er tilbehøret ikke nok til det, du gerne vil lave med den, er der også mulighed for at tilkøbe mere. Alle muligheder er derfor åbne. Hvad du kan tilkøbe af ekstra udstyr, kan du finde ud af ved at klikke dig videre til forhandleren, som vi har linket til ovenfor.

Klar, parat, bag!

Så nemt er det i hvert fald med KitchenAid “Mini”, selvom den ikke har så kraftig en motor eller kan rumme lige så meget som den fra Kenwood. Så længe mængderne passer, er den lige så effektiv til at slå en dej sammen som en røremaskine i traditionel størrelse. Du er derfor på ingen måder begrænset i at bage, hvis du ender med at vælge denne som din kommende røremaskine.

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuld motor
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun 3 stk tilbehør medfølger

Detaljeret gennemgang

En testvinder er ikke til at tage fejl af, og det er netop, hvad denne er kåret til hos Forbrugerrådet Tænk. Med en motor på 1200 watt og en kapacitet på 6,7 liter, får du rigtig god hjælp i køkkenet helt uden besvær. At den samtidig er i et pænt og flot design, er kun et plus.

Kenwood gør det igen med denne model og giver dig og andre brugere en rigtig god hjælp i køkkenet. For med dens kraftige motor på 1200 watt er det muligt at køre en hvilken som helst dej igennem maskinen. Den står godt og stabilt på bordet, når den er i gang og med dens forskellige hastighedstrin, er det også muligt at røre forskellige typer deje eller masser af flødeskum sammen.

God kapacitet

Bager du rigtig meget, er modellen her et rigtig godt og sikkert valg, da den giver dig en masse kapacitet. Med en skål på 6,7 liter kan der slås et rigtig stort brød op, ligesom der også kan røres sammen til kage og kagecreme i massevis. Kapaciteten giver mulighed for at røre 2,5 kg dej sammen ad gangen.

En vaskeægte testvinder

Alene det at den har været kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, er et kvalitetsstempel i sig selv. Betyder høj kvalitet rigtig meget for dig, anbefaler vi så absolut at gå med denne model, da den er trofast, loyal og kan køre i mange år uden problemer.

Fordele
 • pros-icon.svg Stærk motor
 • pros-icon.svg Mange hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg Lille kapacitet

Detaljeret gennemgang

Bosch kan også noget med køkkenmaskiner. Med modellen her får du en motor på 1000 watt, 7 hastigheder og en lækker tilbehørstaske til alt det tilbehør, der følger med i købet. Det er en god og holdbar maskine, der opfylder langt de flestes behov i et køkken.

En god motor i en røremaskine er altid skønt, når der skal bages og røres i store mængder. Det er en af de absolut bedste røremaskiner på markedet, da den har en effekt på 1000 watt. Det er ikke den stærkeste motor i denne røremaskine test, men den er så absolut rigtig god og kan bearbejde både tunge deje og ingredienser, der kun let skal bearbejdes. Har du brug for det, kan den også bruges til blendning.

EasyArm Lift

Det skal være nemt og hurtigt at skifte tilbehør på en røremaskine. Det er det på modellen her på grund af dens fantastiske EasyArm Lift. Ved et enkelt tryk på en knap løfter armen sig selv op. Det sker hurtigt men uden, at det kommer til at virke for voldsomt.

Masser af dej med 7 forskellige hastigheder

Man må ikke gå ned på hastigheder, når det kommer til en røremaskine. Det har Bosch heller ikke gjort, da de har udstyret denne med hele 7 af slagsen. Det gør det nemt for dig at røre gærdejen perfekt eller kagedejen hurtigt, så du kan glæde dig til lækkert hjemmebag. Den har også en puls-indstilling, som gør det muligt at røre og blende ved en endnu højere hastighed.

Fordele
 • pros-icon.svg Danskproduceret røremaskine
 • pros-icon.svg God kapacitet
 • pros-icon.svg Støjsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg En tung røremaskine

Detaljeret gennemgang

Det ligger lidt i navnet, at det er en stor røremaskine. Og der er da heller ikke andre røremaskiner, der når denne model til sokkeholderne, når det kommer til kvalitet. Den gør det uden tvivl til en ubesværet oplevelse at røre dej, piske en let flødeskum eller ælte en tung dej.

Kan du godt lide at handle dansk? Det gør du med Bjørn Teddy Køkkenmaskine. Det er måske ikke en model, som man ofte støder på, eller som mange kender. Men, det betyder ikke, at kvaliten ikke er derefter. For det er en stor og meget solid maskine, der egentligt primært er beregnet til professionelt brug. Det bevidner dens vægt også noget om, da det er en kleppert, der vejer hele 20 kg. Derfor skal du selvfølgelig også gøre op med dig selv, om du har plads til den i dit køkken.

En stærk motor til trods for 300 watt

Selvom Bjørn Teddy kun har en effekt på 300 watt, som er noget af det laveste blandt de røremaskiner, vi har valgt ud i vores test, må du ikke lade dig narre af dens ydeevne. For den er bygget til at udnytte sine watt til fulde og gør det med en 3 faset motor med frekvensomformer. Det betyder, at den faktisk kan trække op til 500 watt, selvom inputtet kun er 300 watt. Vil du derfor gerne have en røremaskine med god styrke, får du det også med Bjørn Teddy.

En støjsvag røremaskine

En røremaskine har ikke ry for at være stille, når den arbejder. Men, det er faktisk tilfældet ved Bjørn Teddy, da det er en af de mest støjsvage røremaskiner, der findes. Du kan derfor roligt gå i gang, selvom det måske er tidligt på morgenen eller sent på aftenen, hvor andre i familien gerne vil have, at der er ro.

Uover at være en af de mest støvsvage maskiner, der findes lige nu, er det også en af de mest stabile. Fordi den er så tung, rykker den sig ikke nogen vegne, når en tung gærdej skal røres igennem eller fløden bare skal have maks hastighed.

Der er derfor heller ikke nogen tvivl om, at den fortjener at være bedst i test sammen med de øvrige maskiner her på listen.

God sikkerhed

For at toppe det hele, har producenten bag Bjørn Teddy også tænkt på sikkerheden. Du får derfor her en røremaskine, der er udviklet til kun at kunne starte, når overdelen er sænket ned. Derudover har den et indbygget fast sikkerhedsgitter og en intelligent motorstyring, der sikrer mod overbelastning og overophedning.

Fordele
 • pros-icon.svg Eksklusivt design
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
 • pros-icon.svg Lang garanti
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr røremaskine

Detaljeret gennemgang

En flot og meget eksklusiv røremaskine er, hvad du får med denne fra svenske Ankarsrum. Den er utroligt lækker i designet, men har også en nyudviklet motor, der er enormt lydsvag, og som overfører flere kræfter til blenderen, når den er i brug. Endeligt er det den eneste røremaskine, hvor det er skålen, der roterer.

Vil du gerne have en lækker røremaskine til at stå hjemme i køkkenet, så er der ingen tvivl om, at du skal vælge at gå med modellen fra Ankarsrum. Det er en klassiker, der er blevet produceret i Sverige siden 1940. Det er derfor en rigtig god og gennemtestet maskine, som leverer det, den skal.

Modellen her har fået en forbedret motor med 1500 watt, hvilket betyder, at den kører mere ensartet, selv når der er store belastninger. Den er samtidig også mere lydsvag, og gør det derfor til en fornøjelse at bruge den i køkkenet.

Som en ekstra lækker detalje er betjeningsknapperne blevet ændret fra plastik til forkromede zink-knapper, hvilket højner det eksklusive look.

En god røremaskine til dej

Røremaskinen er helt fantastisk og har som den eneste på markedet en skål, der roterer. Det er derfor ikke krogen, som det ellers er tilfældet ved andre modeller. Selvom den fungerer anderledes, kan dejkrogen stadig bruges til store portioner, hvis det er det, der er brug for.

Kvaliteten skal du heller ikke være nervøs for, da den svenske producent giver hele 7 års motorgaranti på AKM 6230. Byggekvaliteten er derfor ikke til at tage fejl af.

Fordele
 • pros-icon.svg Masser af tilbehør
 • pros-icon.svg En kraftig røremaskine
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Den dyreste røremaskine i vores test

Detaljeret gennemgang

KitchenAid Heavy Duty er en røremaskine i rigtig god kvalitet. Med en professionel løftearm til skålen og en kapacitet på 6,9 liter er der ikke langt fra tanke til handling, når det kommer til at lave en god dej. Motoren er fremstillet til at være højeffektiv med direkte transmission, hvilket gør den både støjsvag, robust og effektiv.

Med det menes at maskinens rørefunktion er i stand til at blande ingredienser hurtigt og meget grundigt. Faktisk er rørefunktionen så god, at ingredienserne bliver blandet helt op til skålens kant. Da den er fremstillet i metal, er det en stabil, støjsvag og slidstærk maskine. Der følger desuden også en plastikskærm med, så du undgår at få mel eller dej ud over hele køkkenet.

En flot røremaskine

Der er ingen tvivl om, at vil du gerne have en pæn og meget æstetisk flot røremaskine, så skal du gå med Heavy Duty fra KitchenAid. Farven er helt fantastisk og kan du godt lide, at røremaskinen har et retrolook over sig, er det netop hvad du får med modellen her fra KitchenAid. Dens former er behagelige at se på, og gør det til en fornøjelse at have den stående i køkkenet.

6,9 liter

Så kan der bages og røres alt det, du har lyst til! Heavy Duty fra Kitchen Aid er en af de modeller her i vores test, der har den største kapacitet. Er det derfor en vigtig faktor for dig i valget af røremaskine, er denne en rigtig god kandidat til det. Der er kun en enkelt model, der overgår med hele 7 liter.

Guide

En røremaskine skal gerne være din bedste ven i køkkenet i rigtig mange år. Derfor er det også vigtigt, at du vælger den bedste fra starten, og at du ikke mindst vælger en, der lever op til de behov, du har. Når du bruger god tid på at sætte dig ind i, hvilke behov du reelt set skal have opfyldt, og hvilke af røremaskinerne, der er i stand til det, kan du være ret sikker på, at du får en god røremaskine.

Vi anbefaler, at du overvejer:

 • Hvor stor røremaskinen skal eller kan være
 • Hvor meget ekstraudstyr du gerne vil have
 • Hvor tung maskinen kan eller må være
 • Hvor mange penge, du gerne vil bruge på en røremaskine

Selvom det måske synes som meget simple overvejelser, er de meget reelle, da de har stor betydning for, hvor stor glæde du får af røremaskinen. Det er ikke meget værd at få købt en røremaskine, der er for lille eller en, der måske vejer for meget til, at du nemt kan flytte den rundt i køkkenet.

For at gøre dig mere skarp på overvejelserne og gøre det nemmere for dig at komme i gang med dem, uddyber vi dem herunder.

Røremaskinens størrelse

Bager du ofte? Eller kan du godt lide at være kreativ i et køkken? Så er størrelsen på røremaskinen bestemt ikke ligegyldig. Når du er meget i køkkenet og især bager meget, anbefaler vi, at du går efter en af modellerne med en stor kapacitet. Gerne mellem 6,7-7 liter, da det giver dig mulighed for at lave flere kilo dej ad gangen. Denne størrelse af røremaskine kræver naturligvis også, at du har god plads i køkkenet.

Har du ikke meget plads i køkkenet, kan det være en fordel med en røremaskine med en mindre kapacitet. Det har vi også her i vores test. Selv med en kapacitet på 3-5 liter har du masser af muligheder for at lave gærdej, kagedej og meget andet – det er bare i mindre mængder ad gangen.

Gør derfor op med dig selv, hvor vigtig størrelsen er for dit valg, da det sorterer en god slat fra og dermed gør det nemmere for dig at vælge blandt de resterende.

Ekstra udstyr

Hvor mange dejkroge, vil du gerne have med? Skal den også kunne blende? Og måske noget helt fjerde? I dag er der nærmest ikke det, en røremaskine ikke kan. Vil du gerne udnytte det i dit køkken, bør du se nærmere på, hvad der er af muligheder for ekstra udstyr. Der er utrolig stor forskel på det.

Dog er producenter som KitchenAid og Kenwood nogle, der er gode til at producere og tilbyde ekstra udstyr til deres røremaskiner. Der er derfor en god chance for, at du hos dem vil kunne finde en masse ekstra udstyr, som kan gøre livet med en røremaskine endnu sjovere og mere fornøjelig.

Det er en god overvejelse at gøre dig, da der er stor forskel på, hvilket behov man har. Det er ikke nødvendigt for at kunne bruge røremaskinerne – men har du nogle særlige krav til dem, er det naturligvis en god ide at se dig om efter.

Du kan se, hvad der er af muligheder for at få ekstra udstyr med ved at klikke dig videre til forhandleren, som vi linker til. Her vil det fremgå, hvad der følger med, og hvad der af muligheder for tilkøb.

Maskinens vægt

Skal du rykke rundt på røremaskinen, når du skal bruge den? Eller kan den bare stå fast et enkelt sted? Det er vigtigt at have med i overvejelserne, da det kan gøre det meget besværligt at bruge røremaskinen, hvis den vejer 20 kg, og du skal finde den frem fra skabet hver gang, du skal bruge den – så går der ikke længe, før du alligevel ender med at ty til overarmene og en elpisker, når du skal bage.

Der er meget stor forskel på vægten på de røremaskiner, vi har valgt ud til vores bedst i test. De mere professionelle af slagsen vejer helt op til 20 kg, hvilket er meget at skulle rykke rundt på, hvis ikke du har pladsen til at have den stående et fast sted. Omvendt har vi også nogle røremaskiner, der vejer helt ned til 6 kg og dermed gør det til en leg at gå i gang med at bage.

Så hvad er dine behov og muligheder? Det bliver du mere end glad for at overveje, da det kan spare dig for mange ærgelser.

Køkkenmaskinens pris

Det er fedt at kunne købe den bedste røremaskine. Men, der skal også være økonomisk råderum til at gøre det. Bare i vores røremaskine bedst i test er der flere tusinde kroners forskel på den billigste og den dyreste røremaskine. Derfor er det sammen med beskrivelserne en god ide at sætte dig ind i priserne for de enkelte modeller. For med det undgår du, at du ser dig varm på en model, som gør lidt for ondt i pengepungen at købe.

Ved de røremaskiner vi har valgt ud til bedst i test, er det heller ikke prisen, der er afgørende for, hvor god en røremaskine du får. For maskinerne i vores test er blandt de bedste på markedet – så uanset hvad du vælger, får du rigtig meget for dine penge. Du får derfor heller ikke nødvendigvis en dårligere røremaskine ved at vælge en af de billigste modeller.

Det er sjovest at bage og lave kreative kreationer i køkkenet, når økonomien bag det også er i orden. Så gå finanserne igennem og se, hvad du har af mulighed for at købe. Det betaler sig!

FAQ

Hvilken røremaskine er bedst i test?

Hvis vi skal kigge helt nøgternt på det, er Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium et rigtig godt bud på en røremaskine bedst i test. Den skiller sig en smule ud fra de andre køkkenmaskiner i vores bedst i test, da den har en effekt på 1700 watt. Det gør det til en meget stærk røremaskine, som kan klare lidt af hvert. Derudover er den også fra Kenwood, som generelt er anerkendt for deres kvalitet og altid gode produkter. Men, det er dog bedst, at du først og fremmest sætter dig ind i dit behov, og hvad de enkelte modeller kan tilbyde. For det er, hvad der afgør, hvilken af maskinerne, der er bedst i test for dig at se. Brug hellere 10 minutter for meget end 10 minutter for lidt på at gå beskrivelserne igennem, så du får den bedst mulige røremaskine for dig.

Hvordan er de blevet testet?

De forskellige røremaskiner i vores test er ikke blevet testet direkte af os. I stedet har vi brugt ret lang tid på at researche på de enkelte modeller, gennemgå andre tests og ikke mindst holde eksperternes mening op mod forbrugernes holdning til det enkelte produkt. Det har taget lang tid at udvælge de forskellige røremaskiner i vores test, men resultatet er, at du nu har 7 modeller at vælge mellem, som alle får store roser for deres kvalitet og ydeevne. Du kan derfor trygt stole på, at de modeller vi har valgt ud til vores test, alle er røremaskiner, der er i en god kvalitet, og som faktisk er blandt de bedste på markedet. Det kan du også se i valget af mærker, som både tæller KitchenAid og Kenwood, der kun høster roser for deres produkter. Gå derfor gerne på jagt efter din nye røremaskine her i vores test.

Hvad kan man bruge en røremaskine til?

En røremaskine er en fantastisk køkkenmaskine, fordi den kan bruges til så meget. Vi vil vove påstå, at du ikke kan leve uden, når først du får anskaffet dig en røremaskine. Du kan bruge en røremaskine til: Brød Langt de fleste vælger at bruge en røremaskine til brød, fordi man effektivt kan røre deje sammen og gøre det i mængder, som ellers kan være hårdt for de utrænede overarme. Vær dog altid i nærheden af maskinen, når den ælter. Skum Flødeskum, æggehvider og andet, der kræver en hurtig og let piskning er perfekt at bruge røremaskinen til. Det tager ikke meget mere end ganske få minutter. Kagedej Med en røremaskine har det aldrig været lettere at lave kage. Det er bare at skifte dejkrogen ud med en dejspade eller K-spade, og så har du i løbet af ganske kort tid en lækker kagedej klar. Dette er blot eksempler på, hvad du kan bruge en røremaskine til. Der kan også sagtens røres andre ingredienser sammen – kun kreativiteten sætter en stopper for, hvad du kan bruge røremaskinen til.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×