Robotstøvsuger test: Find de bedste robotstøvsugere

Er den traditionelle støvsuger stået af? Eller vil du bare gerne komme hjem til et skinnende gulv efter arbejde, uden du selv behøver løfte en finger? Så er det en robotstøvsuger, du skal have fat i. Vi hjælper dig med at finde den rette i denne robotstøvsuger test.

De 9 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Det er nødvendigt at støvsuge flere gange om ugen for at holde hjemmet pænt og rent for støv og snavs. Men, det er en tidsrøver og kan samtidig også være besværligt, når sofaen skal løftes og spisebordsstolene skal op på bordet. Alt det slipper du for med en robotstøvsuger, da den kan indstilles til selv at gå i gang med at støvsuge samtlige gulvflader i hjemmet.

Men, der er mange robotstøvsugere på markedet, og i takt med at flere og flere af os gerne vil have en nemmere hverdag med mere tid til os selv, kommer der kun flere modeller til. Det er netop af denne grund, at vi har valgt at lave en robotstøvsuger test, der belyser fordele og ulemper ved de bedste modeller på markedet. For det gør dig i langt bedre stand til at vælge den bedste robotstøvsuger til netop dit behov.

I vores robotstøvsuger test er det ikke tilfældigt, hvilke robotstøvsugere vi har valgt ud, da vi har kæmmet markedet samt gennemgået diverse uvildige tests og brugeranmeldelser. Det har ledt os frem til hele 9 forskellige robotstøvsugere, som vi mener, er de bedste lige nu og klarer sig bedst på forskellige parametre.

I vores test af de forskellige robotstøvsugere kommer vi ind på tekniske specifikationer, muligheder, og hvad du kan forvente dig helt specifikt af den enkelte model. Det håber vi, giver dig et rigtig godt udgangspunkt for at vælge den bedste robotstøvsuger.

Det er alt sammen noget, du kan læse nærmere om herunder.

Det mener vores produkteksperter

Støvsugning bliver intet problem med Xiaomi Roborock S6 Pure, da den med 10 forskellige sensorer navigerer rundt i og kortlægger hjemmet. Det er en af markedets mest effektive robotstøvsugere og klarer enhver rengøringsopgave sublimt takket være en kraftig sugeevne og et stærkt batteri.

Med Xiaomi S6 Pure bliver det nemmere end nogensinde før at støvsuge hjemmet. For den er nemlig så intelligent, at den kan kortlægge dit hjem, så den altid vælger den mest effektive rute. Men, via en app kan du også indstille den til, hvilke rum den skal eller ikke skal støvsuge. Det er smart, da du dermed altid kan være sikker på at vende hjem til nogle rene gulve.

Støvsugning og vask i én

Xiaomi S6 Pure kan ikke kun støvsuge dine beskidte gulve med en kraftig sugeevne. Den har nemlig også en helt særlig funktion, der gør den i stand til at vaske dine gulve med en moppe-funktion. Venter du derfor gæster, og har du ikke selv tid til rengøringen, klarer Xiaomi det hele for dig.

Inden robotten selv sætter i gang med at støvsuge, oplader den først nok strøm til at færdiggøre rengøringsopgaven. Den beregner derfor konstant, om der er tilstrækkeligt med strøm. Du kan derfor altid regne med den.

Alt i alt er det en rigtig god robotstøvsuger, som du kan få stor glæde af, uanset om du bor i hus eller lejlighed.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Har moppefunktion
 • plus-circle.svg Rengøringen kan skemalægges fra mobilen
 • plus-circle.svg Har systematisk navigation
 • plus-circle.svg #4 hos PriceRunner
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Højt lydniveau

Det mener vores produkteksperter

iRobot Roomba S9+ er en intelligent robotstøvsuger pakket ind i et meget moderne og lækkert design. Den har enestående teknologi, der gør den i stand til at rengøre hjørner og områder langs vægge langt bedre end andre robotstøvsugere på markedet. Det er absolut en robotstøvsuger, der er velegnet til et travlt familieliv.

iRobot Roomba s9+ har et meget smart 3-trins rengøringssystem, der bruger Dual Multi-Surface gummibørster og 40x sugning for at trække alt støv og snavs til sig. Det gælder både hår og støv. Sammen med PerfectEdge Technology finder den meget mere støv sammenlignet med andre modeller og får derfor i højere grad støvet med i hjørnerne – dette er en specielt udviklet hjørnebørste også med til at sikre.

Intelligent Anti-Allergy system

Sætter du pris på en ekstra god støvsugning, og måske endda også fordi, støvet kan drille næsen en anelse, er modellen her et rigtig godt køb. For den øger nemlig selv automatisk sugestyrken, når den kører hen over tæpper, som kræver noget ekstra. Systemet betyder også, at robotten selv kan tømme sig i Clean Base stationen, så støvet og snavset er fanget i stationen og dermed ikke slipper ud i rummet igen.

Nem styring fra app

iRobot Roomba S9+ er naturligvis også med helt fremme, når det kommer til smarte features. For det er nemlig muligt at indstille den til, hvornår den skal køre, ligesom du også gennem en app kan skemalægge, hvor den skal gøre rent og hvornår.

Når den har kørt rundt i et par timer, kører den automatisk tilbage til ladestationen og lader sig op. Når den ikke at blive færdig med opgaven inden, vender den tilbage til området for at fortsætte, hvor den slap.

Det er støvsugning gjort nemt og bekvemt.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Anti-Allergen system
 • plus-circle.svg Kraftfuld rengøring hver gang
 • plus-circle.svg God sugeevne på alle overflader
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Køretid er kortere sammenlignet med andre modeller

Det mener vores produkteksperter

Xiaomi kan det med robotstøvsugere og gør det igen med denne Roborock S5, der er meget intelligent og udstyret med en moppefunktion, som giver dig helt rene gulve. Med en vandbeholder på hele 290 ml og en smart app til styring, kan du være sikker på at få en robotstøvsuger, der leverer et godt resultat hver dag.

Modellen her er udviklet med en forbedret navigationsevne, som gør den hurtigere og mere effektiv til at klare rengøringen. Forbedringerne ses blandt andet ved, at den kan bedre kan rengøre smalle passager, hvilket også i højere grad sparer på batteriet.

Kontroller vandmængden fra en app

Vil du gerne have robotstøvsugeren til at tage sig af gulvvasken, er denne model værd at gå efter, da den som en af de eneste modeller kan få kontrolleret vandmængden direkte fra en app. Det betyder, at den kun bruger det vand, der er brug for, og der hvor du gerne vil have det. Den er selvfølgelig også så intelligent, at der på appen kan opsættes zoner, hvor den ikke skal vaske, hvis du f.eks. har et gulvtæppe liggende.

Vandbeholderen rummer 290 ml, hvilket betyder, at du kan få vasket et areal på 200 m2 per fyldning.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Stor vandbeholder
 • plus-circle.svg Kan styres med app
 • plus-circle.svg #1 hos PriceRunner
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har en lang ladetid

Det mener vores produkteksperter

Xiaomi Roborock S6 MaxV er en lækker robotstøvsuger og den nyeste topmodel fra Xiaomi. Den adskiller sig fra andre modeller på markedet ved at bruge en laserteknologi til at bevæge sig rundt i dit hjem. Men, den er også udstyret med et kamerasystem, der genkender objekter.

En robotstøvsuger er i forvejen nem at have med at gøre. Men denne model er endnu nemmere, da man gennem en særlig app kan kontrollere og justere på robottens indstillinger. Det betyder, at du kan indstille den til at foretage bestemte rengøringsmønstre eller lade være med at køre ind i specifikke rum. Det er noget, der er gældende for alle deres modeller, og det fungerer upåklageligt ved denne også.

Få vasket alle dine gulve

Vil du gerne have vasket dine gulve, bør du gå efter en Xiaomi model. De er nemlig særdeles gode til gulvvask. Denne er ingen undtagelse og har også en beholder på hele 300 ml, som svarer til et gulvareal på 200 m2. Du indstiller den blot til, hvornår den skal sættes i gang, og så er der i løbet af nogle timer (afhængigt af arealet) helt rene og nyvaskede gulve. Det er smart og enkelt.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 25% bedre sugeevne end tidligere modeller
 • plus-circle.svg Vandbeholder på 300 ml
 • plus-circle.svg Styring via smartphone
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En anelse dyr

Det mener vores produkteksperter

Med Severin Chill robotstøvsuger er det ingen årsag at få gjort rent. Det er en simpel og billig robotstøvsuger, som effektivt rengør både hårde gulve og de korthårede tæpper. Den kan køre under møbler og kan med sine lange sidebørster også få snavset i hjørnerne med.

Robotstøvsugeren fra Severin skiller sig ud fra mange af de andre modeller i vores robotstøvsuger test, da den er uden avancerede teknologier og styring fra en app. Men, det gør ikke denne model mindre god, da den egner sig rigtig godt til dig, der gerne vil have hjælp i dagligdagen fra en robot, men hvor det bare skal være nemt og enkelt.

Det er en af de bedste robotstøvsugere i vores robotstøvsuger test, fordi sugeevnen er rigtig god og den er fantastisk til at komme ind i hjørnerne takket være de lange sidebørster. Det er i bund og grund det, man har brug for, når man køber en robotstøvsuger.

Nem betjening

Severin Chill er ingen årsag at betjene, da det er meget nemt. Det er bare at placere robotten der, hvor den skal køre, tænde på kontakten på siden og så ellers lade robotten rengøre gulve og tæpper. Den arbejder med et lydniveau på 65 dB, hvilket er meget normalt for en robotstøvsuger. Det kan dog godt føles lidt forstyrrende, da det er samme lydniveau som en samtale.

Den kører cirka 90 minutter på en opladning, hvilket er en anelse mindre sammenlignet med nogle af de andre robotstøvsugere i vores test. Det er dog tilstrækkeligt, hvis du gerne vil have hjælp i hverdagen til lidt støvsugning her og der, da minutterne svarer til et areal på cirka 100 kvadratmeter.

Har du den til at køre ved rum, der ligger ved en trappe, skal du ikke være nervøs, da den har en trappesensor og derfor ikke kører ud over kanten og går i stykker som følge af dette. Du kan derfor trygt bruge den i alle dine rum i hjemmet.

Alt i alt er det en rigtig fin robotstøvsuger, der lever op til det, den lover. Rengøringen er i top og driftssikkerheden er i orden, hvilket i bund og grund er det, du har brug for ved en robotstøvsuger.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Billig og simpel robotstøvsuger
 • plus-circle.svg Lange sidebørster
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har en lang ladetid og kort køretid
 • minus-circle.svg Kan ikke styres med app
 • minus-circle.svg Har ikke systematisk navigation

Det mener vores produkteksperter

Med Neato Botvac D7 Connected får du virkelig noget for pengene. Det er nemlig en højteknologisk robotstøvsuger, der gang på gang leverer en effektiv rengøring. Med et Ultra Performance Filter og en avanceret kombinationsbørste, opfanger den faktisk cirka dobbelt så mange dyrehår og partikler som andre robotstøvsugere på markedet.

Med Neato Botvac D7 Connected robotstøvsuger får du en helt unik mulighed for at styre rengøringen gennem en app. Det kan du ved blot at hente en app ned til din smartphone. Herefter kobler du blot robotstøvsugeren til internettet, hvorefter du får en masse muligheder. Du kan blandt andet starte din robotstøvsuger, planlægge den næste støvsugning eller bruge appen som fjernbetjening.

Men, du kan også bruge Coverage Maps for at finde frem til, hvor robotstøvsugeren har været i dit hjem. Det giver dig et godt overblik over rengøringen.

Massere af medfølgende tilbehør

Neato Botvac D7 Connected robotstøvsuger kommer med en sidebørste, der kan rengøre langs væggene og ved forsnævringer. Men det er ikke det hele, da den også har en kombibørste, hvis funktion er at opsamle dyrehår på både hårde gulve og tæpper.

Børsterne er meget nemme at rengøre, og er ikke det eneste, der følger med ved Neato Botvac D7 Connected. For med til robotstøvsugeren er der også et Performance Filter, rengøringsværktøj og grænsemarkører. Endeligt er der en integreret ladestation, som hurtigt og effektivt lader robotstøvsugeren op.

Du kommer derfor bestemt ikke til at mangle noget ved denne robotstøvsuger, da den har alt det, du har brug for til en ren hverdag.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Mulighed for styring via app
 • plus-circle.svg Kan rengøre i mørke
 • plus-circle.svg Med kombibørste og sidebørste
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Højt lydniveau

Det mener vores produkteksperter

iRobot Roomba i7 gør det nemt at få klaret den daglige støvsugning. For iRobot Roomba i7 har nemlig automatisk navigation, en god støvbeholder, effektive børster og en ekstra høj sugeevne. Det er alt, hvad du har brug for at komme godt til bunds i rengøringen.

Med en sugestyrke der er helt op til 10 gange kraftigere end andre modeller til at opfange støv og snavs, kan du være sikker på, at den er god til at gøre rent. Derudover har den et rengøringssystem i 3 trin, der hjælper yderligere med at opfange diverse snavs. En høj sugeevne er især at foretrække ved en robotstøvsuger, hvis du har mange gulvtæpper i dit hjem. For den vil være i stand til at få stort set alt skidt og snavs med, selvom det ligger nede i tæppet. Af alle robotstøvsugere i vores robotstøvsuger test er det den model, der klarer sig bedst på det punkt.

Ekstern støvbeholder

Hvad der også er smart ved iRobot Roomba i7 robotstøvsuger er, at den kan køre hen og automatisk tømme sin beholder ned i en lukket pose. Det gør den ned i Clean Base støvbeholder, hvor der er plads til snavs og skidt fra cirka 30 beholdere. Det betyder, at du ikke hele tiden behøver at gå og holde øje med, om det er tid til en tømning eller ej. Den skal dog tilkøbes separat.

Kan opfange allergener

IRobot Roomba i7 er en robotstøvsuger der kan opfange mange flere allergener end andre modeller. Det kan den, fordi den er unikt designet med gummiflapper, der kan gribe om forskellige gulvtyper og dermed kan fjerne snavs, støv og selv de mindste støvpartikler, der ikke kan ses med det blotte øje. Derudover har den et High Effiency filter, der kan opfange op til 99% af alle allergener fra mug, støvmider, hunde, katte og pollen. Den er derfor rigtig god at have i et hjem, hvor der skal tages særlige hensyn til dette, og hvor det er en nødvendghed for at kunne trives i hverdagen.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan styres via app
 • plus-circle.svg Har ekstra høj sugeevne
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har kort køretid

Det mener vores produkteksperter

Roborock E4 er en fantastisk robotstøvsuger, der effektivt rengør de gulve, du sætter den til. Med en stærk sugning og vask får du rene gulve på ingen tid. Den husker tilmed også, hvor den tidligere har kørt, og hvad der endnu mangler. Det og meget mere kan du desuden også styre gennem en app.

Det er intet problem med pollen, støv og dyreskæl, der fiser gennem filteret og ud i luften igen. For med det vaskbare Hepa filter, bliver alt dette inde i støvsugeren. Fordi det kan vaskes, øger det også levetiden på filteret og giver dig færre udgifter. Den har en stor støvbeholder, der kan rumme op til en uges støv. Du behøver derfor ikke at skulle tømme støvsugeren hele tiden.

Hepafilteret er rigtig godt at gå efter, hvis du eller nogle i familien er sensitive eller allergiske overfor støv, støvmider, pollen eller lignende, da alt dette netop bliver i filteret, når det først er fanget af støvsugeren.

Smart bevægelsessporing

Denne smarte robotstøvsuger er i stand til at observere sin egen bevægelse og rummets kanter. Men, den kan også observere forhindringer i rummet og dermed styre udenom hundens madskål, sofabordet eller noget helt tredje.

Dørtrin er heller ikke noget, du umiddelbart skal gøre dig bekymringer om, da robotstøvsugeren kan køre over 2 centimeter høje forhindringer. Den stopper derfor ikke, når den møder et dørtrin eller et tæppe. Ved sidstnævnte øger den i stedet sugeevnen.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan styres via app
 • plus-circle.svg Har ekstra høj sugeevne
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En ældre model

Det mener vores produkteksperter

iRobot Roomba 975 lyder som en maskine fra fremtiden, og er det nærmest på sin vis også. Den er en del af en ny serie af robotstøvsugere fra producenten, hvilket betyder, at den kan lidt mere end de tidligere modeller. Den kan blandt andet gøre rent helt ind til væggen og suge med fem gange så meget styrke.

Normalt får robotstøvsugere lidt kritik for ikke at kunne opfange skidtet, der ligger helt ind til kanten. Leder du derfor efter en robotstøvsuger, der kan det, er dette den bedste robotstøvsuger at gå efter. For med dens børster og kraftige sugeevne, formår den at få stort set det hele med. Det er ikke noget, der efterlader sorte striber på listerne.

Finder selv vej til skidtet

Med denne robotstøvsuger kan hverdagen kun blive nemmere, da den er designet til at køre henover gulvtæpper og gulve, men også til selv at finde vej til skidtet, så dit hjem bliver helt rent. Det gør den ved hjælp af vSLAM-navigationsteknologi, som gør den i stand til at analysere op til 230.400 datapunkter løbende. Dem finder den selv vej til, og i løbet af ganske kort tid er alle dine gulve rene.

Som den sidste robotstøvsuger i vores robotstøvsuger test er det en model, du ikke kan gå helt galt i byen med. Den får generelt rigtig gode ord med sig på vejen, når det kommer til effektivitet. Så selvom den har en kortere køretid end mange andre robotstøvsugere er i testen, vil du med stor sikkerhed få rigtig meget glæde af den.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Høj sugeevne
 • plus-circle.svg Lavt lydniveau
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kort køretid

Som ved køb af alle mulige andre husholdningsmaskiner eller hjælpemidler, er det en rigtig god ide at gøre dig nogle overvejelser, inden du køber en robotstøvsuger. Selvom det ville være det nemmeste at gå efter den, der er bedst i test, er det nu og engang bedre, at du ved valget af en robotstøvsuger gør dig helt klart, hvad du har brug for.

Vi ved godt, det kan være nemmere sagt end gjort. Især hvis du ikke før har haft en robotstøvsuger. For hvad er det lige, du skal overveje nærmere? Det har vi valgt at hjælpe dig med og kommer derfor herunder med vores tips til, hvad du bør overveje, og hvorfor du bør overveje det, inden du kaster dig ud i et køb af den bedste robotstøvsuger.

Vi kommer blandt andet ind på:

 • Budget
 • Dit hjems opbygning
 • Filtertype
 • Lydniveau
 • Funktioner

Det er de mest basale og vigtigste ting at tage hensyn til, som vi uddyber her:

Budget og pris

Budgettet er vel nok det mest afgørende for, hvilken af de bedste robotstøvsugere på vores liste, du skal vælge. For selvom det er rart med en masse funktioner, tilkobling til en app og meget andet, nytter det selvfølgelig ikke noget, hvis robotstøvsugeren overskrider dit budget eller er så dyr, at du er nødt til at gå på kompromis andre steder i din husholdning eller hverdag.

Gennemgå derfor gerne først din økonomi og se, hvad du har mulighed for, uden det betyder havregryn og rugbrød den næste måned. Det er i denne forbindelse også meget vigtigt at nævne, at en dyr robotstøvsuger ikke nødvendigvis er den bedste for dig. Det kan den billigste også være, hvis den opfylder dine behov.

Så hvad har du mulighed for at give? Eller hvad har du lyst til at give for en robotstøvsuger? Det er immervæk to vidt forskellige ting at tage stilling til.

Hjemmets opbygning

Det næste er opbygningen af dit hjem, da det også har en indflydelse på valg af model, da det er forskelligt, hvor store arealer de dækker per opladning, og hvad de sugemæssigt er i stand til.

Areal

Har du et stort hus? Så bør du overveje at gå efter en robotstøvsuger med en lang køretid og en stor beholder til skidt og snavs. Bor du omvendt i en lejlighed, kan det godt gå an med en model med et mindre batteri og en mindre beholder til skidt.

De fleste af vores robotstøvsugere bedst i test rækker cirka 200 m2 på en opladning. Dog er der nogle enkelte, der kun kan klare det halve, hvilket er ideelt til en lejlighed. Er det et stort hus, du bor i, er det også værd at gå efter en robotstøvsuger, der automatisk vender tilbage for at oplade og går i gang med at færdiggøre arbejdet, når batteriet igen er opladet. Det sikrer, at du ikke hele tiden behøver holde øje med, om den nu har fået alle gulvtæpper og gulve med.

Gulvtype

Gulvtypen i dit hjem har bestemt noget at sige, når det kommer til en robotstøvsuger. For der er enormt stor forskel på sugestyrken i de bedste robotstøvsugere fra vores liste og dem, som du finder andre steder på nettet eller i fysiske butikker.

Bor du i et hus med mange gulvtæpper på gulvene, er du nødt til at investere i en robotstøvsuger, der har en sugestyrke, der er høj nok til at få skidtet med op fra tæpperne. Flere af de robotstøvsugere der er med her i vores robotstøvsuger test har 5-10 gange højere sugestyrke sammenlignet med andre modeller på markedet. Disse er særligt gode til boliger med mange tæpper, eller hvor der hver dag bliver slæbt støv med ind sammen med ungerne eller hunden.

Har du trægulv eller en anden type af hårdt gulv i din bolig, er sugestyrken ikke lige så vigtig et parameter at gå efter. Her kan du i stedet med fordel se på, om børsterne er gode nok til at nå hjørnerne, eller om den kan gå under dine møbler.

Dørtrin

Stort set alle robotstøvsugere kan liste sig over et dørtrin. I hvert fald hvis det maksimalt er omkring 20 mm. For denne højde er langt de fleste robotstøvsugere programmeret og konstrueret til at kunne klare. Det er altid en god ide at måle efter og se nærmere efter i de tekniske specifikationer, så du får købt den rette robotstøvsuger.

Er det dog svært for dig at finde en netop på grund af dine dørtrin, kan du altid lave nogle ramper eller andre ændringer på dine dørtrin, så den lettere kan glide henover og fortsætte sit arbejde i et andet rum.

Vil du gerne være helt sikker i din sag, kan du altid ringe til forhandleren og forhøre dig ad, hvordan den respektive model klarer sig i forhold til dørtrin. Så kan du hurtigt og nemt få det opklaret samt sikre dig, at du faktisk køber en røbotstøvsuger, der kan støvsuge hele dit hjem uden problemer.

Læs mere om, hvad du kan gøre for at hjælpe din robotstøvsuger med dørtrin.

Filtertype (vigtigt ved allergi)

Alle robotstøvsugere bruger en støvbeholder i stedet for en støvpose, som man kender det fra en almindelig støvsuger. Hvor stor beholderen er, varierer meget fra model til model. Er der allergikere i familien, eller du selv allergisk, er det meget vigtigt at se efter, hvilken filtertype robotstøvsugeren har.

Her er det filtre af HEPA-typen, der er vigtige at gå efter, da en robotstøvsuger med denne type af filter kan støvsuge og fange selv de mindste partikler, der er i luften. Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed, hvis ikke du har allergi, men ønsker du et hjem, der holder sig så rent som muligt, kan det godt betale sig at gå efter robotstøvsugere med denne type af filter.

Hvilket filter der ellers er godt at gå efter, eller hvad forskellen på de forskellige typer er, kan du altid kontakte en forhandler omkring. Der er nemlig stor forskel, hvilket vi ikke er helt skarpe nok til at vejlede nærmere omkring. Dog ved vi, at det spiller en afgørende rolle.

Lydniveau

Sætter du pris på ro, når du er hjemme? Eller er det lidt mere lige meget, i hvert fald så længe du alligevel skal vaske eller lave mad? Lydniveauet spiller selvfølgelig også en rolle, når det kommer til valget af en robotstøvsuger. Det er meget normalt, at en robotstøvsuger har et lydniveau på cirka 60 dB eller mere.

Sætter du stor pris på så lavt et lydniveau som muligt, er der også en af vores robotstøvsugere her i vores robotstøvsuger test, der larmer mindre end 60 dB. For at give dig en ide om, hvor meget larm det er, svarer det cirka til det lydniveau, der er ved en normal samtale. Du vil derfor ofte ikke kunne høre den, hvis den er i gang på et værelse, og du sidder og spiser i køkkenet.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at du køber en, der kan indstilles til, hvornår den skal gå i gang. Så kan den sørge for at støvsuge samtlige gulve, inden du kommer hjem, hvormed du slipper for at blive forstyrret af larmen. Det er smart og en rigtig god mulighed, hvis du generelt er sensitiv overfor for meget larm.

Teknologi og funktioner

Endeligt er der funktioner og teknologier tilbage, som selvfølgelig også spiller en rolle for, hvor glad du bliver for robotstøvsugeren. Igen er der meget stor forskel på dette. Dog er mange af vores robotstøvsugere i testen her med styring fra en app. Det er meget in og også meget smart, da det giver brugeren mulighed for at planlægge, hvornår den skal starte, hvilken rute den skal køre og hvilke rum, den ikke skal støvsuge.

I bund og grund er det selvfølgelig ikke en nødvendighed for at få rene gulve, men det giver dig et indblik i, om den er nået rundt alle steder, eller om der stadig er nogle mangler her og der. Der er også forskel på teknologien og funktioner, når det kommer til sugeevne og børster, som er værd at tage et nærmere kig på, inden du beslutter dig. For nogle robotstøvsugere er bedre til at komme ind i hjørnerne end andre som et eksempel.

FAQ

Hvilken robotstøvsuger skal man vælge?

Det er meget pålæggende at sige, at du her i vores robostøvsuger test skal vælge modellen fra Xiaomi, fordi vi har valgt at rangere den højest. Men, du skal i stedet vælge en robotstøvsuger efter, hvad du har af behov. Skal der gøres mere end 100 m2 gulv rent hver eller hver anden dag? Har du en hund? Ligger der generelt meget skidt på gulvene? Dette er nogle af de faktorer, du skal tænke ind, når du skal vælge Xiaomi eller en af de andre robotstøvsugere. For det er mængden af skidt hjemme hos dig, der er med til at bestemme, hvilken robotstøvsuger du skal have. Har du både hund og børn, der er gode til at slæbe skidt med sig indenfor, er det værd at gå efter en robotstøvsuger med en stor beholder og eventuelt også gerne en, der selv kan tømme sig i en ekstern beholder. Det gør nemlig rengøringsarbejdet endnu nemmere for dig. Omvendt kan det være rigtig fint med den simple Severin Chill, hvis du ikke har så stort et behov for rengøring eller bare ikke har et behov for at følge med i, hvor den har kørt, eller hvor den stadig mangler at støvsuge. Vælg derfor den robotstøvsuger, som giver allermest mening for dig både nu og på længere sigt. For det er i sidste ende det, der gør dig glad og tilfreds i din dagligdag.

Hvilken robotstøvsuger er bedst i test?

I vores test af robotstøvsugere har vi valgt ikke at rangere dem på traditionel vis, da det er meget individuelt, hvilke funktioner der er behov for. De robotstøvsugere der er blevet testet, er dog de bedste på markedet lige nu. Sugeevnen, effektiviteten og holdbarheden er der derfor ikke noget at sætte en finger på, hvorfor du vil få absolut maks ud af dine penge. Men skulle vi udpege en som værende bedst i test, går prisen til Xiaomi Roborock S6 Pure, da det er en robotstøvsuger med god sugeevne, gode features og en fantastisk driftssikkerhed. Ender du med at købe denne robotstøvsuger, kan du være sikker på, at den holder batteriet og det høje rengøringsniveau i rigtig lang tid. Det kræver naturligvis, at du sørger for at vedligeholde den og tømme den til tiden, så den altid kan suge ved størst mulig kraft. Xiaomi er også et mærke, der er meget populært og som lige nu stormer frem online. Det kan vi også godt forstå, da det er gode maskiner i en høj kvalitet, som aldrig skuffer og derfor altid leverer det, man forventer. Det er dog ikke vores holdning, der endegyldigt skal lede til dit køb af en robotstøvsuger. Vi har blot lavet en guide til de bedste robotstøvsugere, der er på markedet lige nu og vurderet dem ud fra anmeldelser og specifikationer. Er du derfor ikke til så højteknologisk en robotstøvsuger, som modellen fra Xiaomi jo er, kan det måske bedre gå at vælge den Severin, som er simpel og enkel i brug. Gør dig derfor gerne klart, hvad du har brug for, hvilket vi også guider til ovenfor, så du med 100% sikkerhed tager den rette beslutning. Det kan godt betale sig at se nærmere på specifikationerne og samtidig overveje dine behov, da det gør dig helt skarp på, hvad du har brug for. Uanset hvilken af ovenstående bedst i test robotstøvsugere, du ender med at købe, kan vi dog forsikre dig om, at du gør dig et rigtig godt køb, som gør din hverdag meget nemmere. Er du i tvivl, kan du selvfølgelig også blot gøre dig den luksus at købe to modeller, som du bruger forskellige steder i huset. Her skal det selvfølgelig bare overvejes, om det er noget, du har råd til, plads til og lyst til at døje med – det er trods alt to robotstøvsugere, der så skal tømmes og rengøres på jævnlig basis.

Hvordan klarer en robotstøvsuger dørtrin?

Langt de fleste robotstøvsugere er konstrueret og designet til at kunne køre over dørtrin. Det vil også fremgå ved de enkelte modeller i de tekniske specifikationer, hvor høje dørtrin de kan klare. Har du besluttet dig for en specifik robotstøvsuger, men opdager du, at den ikke kan klare dine dørtrin, behøver du ikke starte jagten forfra. For selvom dine dørtrin måske er for høje til, at robotstøvsugeren kan køre over, er der flere løsninger, der kan fikse problemet. Kan den ikke som udgangspunkt køre over dørtrinnene, kan du gøre følgende: Du kan selv flytte robotstøvsugeren fra rum til rum Du kan købe en gummirampe, der passer til højden Du kan fjerne dørtrinnet Det kræver blot en anelse kreativ tænkning. Alt hvad robotstøvsugeren har brug for er en glidende overgang mellem rummene, så den nemt kan køre henover dørtrinnet. Er dørtrinnet ikke særligt højt, kan du også være heldig, du ikke behøver gøre noget. Her vil robotten med al sandsynlighed dog prøve at køre over et par gange, inden den får fat og det lykkes. Men ved at hjælpe den på vej gør du arbejdet for den meget lettere, ligesom du også sikrer dig, at du ikke kommer hjem til en robotstøvsuger, der er gået i stå, fordi den ikke kunne komme over et dørtrin.

Din produktekspert

Miklas

Administrator