Robotplæneklipper test: Se de bedste robotplæneklippere

Er du træt af at klippe græs? Med en robotplæneklipper fra vores robotplæneklipper test kan du nemmere end nogensinde før holde din græsplæne pæn og lækker. Er det, hvad du drømmer om i din hverdag, er det bare at læse med videre herunder!

De 7 udvalgte modeller

Gardena Sileno City 500

Det vi kan lide:

 • plus-circle.svg Den er med 5 års garanti og forsikring
 • plus-circle.svg Den er god til små græsplæner
 • plus-circle.svg Den larmer stort set ikke

Vær opmærksom på:

 • minus-circle.svg Den kan ikke tilkobles en app
 • minus-circle.svg Den tåler en mindre plænehældning sammenlignet med andre robotplæneklippere i vores robotplæneklipper test

Artikel af Miklas

Havetraktor. Plæneklipper. Håndskubber. Der er mange forskellige robotplæneklippere på markedet at vælge mellem, når det kommer til at holde græsset derhjemme i haven fint og lækkert.

Der er bare det med alle de nævnte typer, at de ikke kan køre selv – resultatet bliver i hvert fald ikke så kønt eller ønskværligt i så fald. Men det kan en robotplæneklipper.

Faktisk kan den ikke bare slå græsset selv – den kan også indstilles i forskellige zoner og til forskellige tidspunkter, så du får klippet græsset lige der, hvor du gerne vil have det, når du gerne vil have det. Det er smart.

Der er selvfølgelig forskel på de forskellige robotplæneklippere. Det er ikke til at komme udenom. Men for at undgå, at du skal sidde og falde i staver over computerskærmen for at finde den helt rette, har vi gjort arbejdet for dig. Vi har nemlig lagt masser af energi i at finde de bedste robotplæneklippere – hvilket vi også går ud fra, at du leder efter, siden du er faldet over vores robotplæneklipper test.

Læs gerne med videre herunder og bliv klogere på, hvilken plæneklipper, du skal have fingerene i.

Vi ved godt, det er nemt at påstå, at vi har fundet frem til de bedste robotplæneklippere på markedet. Grunden til at du kan være sikker på det er, at det er en opgave, vi ikke er gået let henover.

Vi har sammenlignet forbugeranmeldelser, læst en masse uvildige tests og selv sat os ind i, hvad man får for pengene. Jovist, det har taget noget tid – men det er tid, der har resulteret i, at vi herunder kan præsentere 7 forskellige plæneklippere, der kan slå græsset til perfektion.

Når du scroller længere ned i vores test af robotplæneklippere, bliver du præsenteret for egenskaberne ved de enkelte modeller samt eventuelle fordele og ulemper, der er ved hver enkelt. Det håber vi, giver dig så nuanceret et udgangspunkt som overhovedet muligt for at vælge den helt rette plæneklipper.

Det mener vores produkteksperter

Støjsvag, alsidig og intelligent er, hvad der kendetegner Gardena Sileno Life 750 robotplæneklipper. Den er ideel til både små og mellemstore græsplæner og har både en høj ydeevne og en fantastisk præcision. Sammen med Bluetooth og en smart app, bliver det nemmere end nogensinde før at få klippet græsplænen.

Det fantastiske ved denne robotplæneklipper er, at den er perfekt til mellemstore plænearealer. Har du derfor en del græs, der skal slås hver eneste uge, klarer den det uden problemer. Hvad der er endnu bedre er, at den kan slå græsset helt automatisk, stribefrit og ensartet. Hver eneste gang. Er der også smalle passager i haven, klarer den også dette uden at køre fast. Ladestationen kan også placeres stort set, hvor du gerne vil det. Fleksibiliteten fejler derfor ikke noget, hvilket også er med til at gøre den til en af de bedste robot plæneklippere.

Smart Bluetooth forbindelse

Er du vild med hightech og gadgets, der kan lidt af hvert, bliver du med garanti også glad for Gardena Sileno Life 750. For det er bare at finde din smartphone frem og ellers indstille den med appen. Med den kan du kontrollere den, plænlægge hvornår den skal køre og installere den. Appen gør robotplæneklipperen en tand sjovere at bruge.

En støjfri robot græsslåmaskine

Når du gerne vil slappe af i din have, kan du sagtens have robotplæneklipperen til at køre imens. For den er en af de bedste robotplæneklippere, når det kommer til lyden. Den støjer nemlig kun med 57 db og er derfor ikke særligt forstyrrende, når den er i gang. Synes du dog alligevel, at det er forstyrrende at have den kørende, kan du altid pause den eller indstille den til at køre på et andet tidspunkt. Det er ganske nemt og enkelt.

Kan klippe i alt slags vejr

Sol eller regn. Vejret er ingen hindring for denne fantastiske robot plæneklipper, da er lavet til at kunne køre i alt slags vejr. Er det netop, hvad du leder efter i en robot plæneklipper test, er det, hvad du får med denne model. Skråninger eller små bakker er heller ikke noget problem, da den klarer græsplæner med en hældning op til 35%.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan klippe store græsplæner
 • plus-circle.svg Kan styres via en app
 • plus-circle.svg Den har 5 års garanti og forsikring
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den kommer med en afgrænsningsledning

Det mener vores produkteksperter

Worx Landroid L2000 er den største robotplæneklipper fra producenten. Det betyder også, at den kan klare græsarealer på helt op til 2000 kvadratmeter. Det klarer den til perfektion, da den har god planlægning og navigation. Dette er også med til at gøre robotplæneklipperen til en lang mere fleksibel model sammenlignet med mange andre.

Det er ingen årsag at installere og opsætte Worx Landroid L2000, da den er udstyret med et automatisk planlægningsprogram. Programmet er dog også så smart, at du helt selv kan tilpasse det til dine behov. Altså kan du indstille den til, at den skal slå græsset på tidspunkter, som passer ind i din dagligdag. Vil du derfor helst, at den bare kører, når du ikke er hjemme, så du kan nyde græsplænen og roen, når du kommer hjem, er dette muligt.

Når denne Works robotplæneklipper skal lades op, kan dette også gøres på flere måder, da den kommer med et 20v batteri, der er kompatibelt med alle Worx produkter, der også har en 20v batteripakke. Du kan derfor skifte batterierne ud mellem produkterne, såfremt du altså har andre produkter fra samme producent.

Få adgang til alle indstillinger gennem en app

Robotplæneklipperen her er også så smart, at den kan kobles til en smartphone app. Det giver dig nem adgang til indstillingerne. Så er det noget, du normalt sætter stor pris på, bliver du på ingen måder skuffet. Appen er meget nem at tilgå og herfra kan du styre og indstille den alt efter, hvad der lige passer til den enkelte dag.

Skulle du ikke have lyst til at benytte dig af appen, opdaterer den stadig helt automatisk. Du behøver heller ikke være bekymret for tyveri, da den er udstyret med en pin-kode, så den er sikret mod dette.

Meget stort klippeareal

Bor du på en landejendom, eller er du bare heldig at være velsignet med et stort haveareal, er robotplæneklipperen perfekt for dig. For den har nemlig et klippeareal på op til 2000 m2. Det er en del for en robotplæneklipper. Derudover har Worx Landroid L2000 en køretid på helt op til 2 timer, hvilket gør den i stand til at klippe store arealer inden for ganske kort tid. Den skal så også bruge 100 minutter på at lade op igen – men den er driftssikker og effektiv, så det er ikke noget, du mærker til.

Det store klippeareal gør den også ideel til dig, der leder efter robotplæneklippere til din virksomhed og det udendørs areal. For så behøver du ikke længere bekymre dig om at få en havemand ud eller selv slå græsset. Du kan eventuelt kombinere den sammen med anden, så der aldrig er pause, selvom der skal lades op engang imellem.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Har op til 2 timers køretid
 • plus-circle.svg Robotplæneklipperen har et stort klippeareal
 • plus-circle.svg Den har et lavt lydniveau
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den tager 100 minutter om at lade op

Det mener vores produkteksperter

Worx Landroid M500 er en robotplæneklipper, der slår græsset til perfektion. For den er udstyret med intelligent planlægning og navigation. Derudover er den hurtigere og langt mere fleksibel sammenlignet med andre robotplæneklippere. Sammen med funktionen Cut to Edge giver den dig en nyslået og flot græsplæne hver eneste dag. Til fuldkommen perfektion.

Går du ikke kun efter den bedste robotplæneklipper men også efter en, der rent faktisk kan holde til at klippe græsset om og om igen, så er denne model et rigtig godt bud, da den ikke alene er velegnet til haver op til 500 m2. Den er også udstyret med samme teknologi i elbiler, hvilket giver den et kvalitetsstempel i den høje ende. Den har flere oplademuligheder – så den er altid klar til at køre og slå græsset for fulde drøn.

Tyverisikret med pinkode

En robot plæneklipper er uden tvivl eksponeret for tyveri i langt højere grad end andet inventar i din bolig. Det er der tænkt over ved denne model. Derfor kommer robotplæneklipperen med en teknologi, der gør det muligt at registrere den med en pin-kode. Det kan selvfølgelig ikke skræmme dem væk fra dit hus – men det kan være til, at de lader den være, da den dermed praktisk talt er ubrugelig for dem.

Vil du gerne tyverisikre den yderligere, kan du også dna-mærke Worx Landroid M500. Skulle den derfor blive stjålet og fundet igen, er det nemmere for politiet at finde frem til, at det er dig, der er ejeren.

Lang køretid

Batteriet i robotplæneklipperen er rigtig godt og holdbart. Det ses især ved, at den kører hele 60 minutter på en opladning, som i øvrigt kun tager 90 minutter. Der kan derfor klippes en del græs, inden den igen må finde vej tilbage til opladestationen. Det er sevfølgelig noget, den gør helt automatisk, så du ikke hele tiden skal ud at lede efter den, når den kører tør for strøm.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Det er en forholdsvis billig robotplæneklipper
 • plus-circle.svg Den kører langt på en ladning
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den har køretråd og kan ikke kobles til en app

Det mener vores produkteksperter

Med Wolfgarten Loopo M1000 er det slut med at have en lang græsplæne. For med den kan du bare slappe af og nyde, hvordan den selv kører rundt i nøje bestemte baner. Med en app behøver du heller ikke rejse dig, hvis der er noget, du gerne vil ændre i installationen af den.

Der er ingen tvivl om, at robotplæneklipperen her er et rigtig godt valg til dig, der er ved at være træt af at slå græsset selv – eller fordi det er begyndt at blive for hårdt. Den er nemlig en af de meget intelligente robotplæneklippere på markedet, som kan håndtere ret store arealer helt uden problemer.

Det kræver blot en indtastning af grundlæggende data for klippeområdet samt for trimning af kanter. Så er robotplæneklipperen mere eller mindre selvkørende. For den finder helt selv hen til ladestationen, når det igen er tid til at få strøm på. Denne skal derfor blot placeres, så den er nemt tilgængelig uanset forhold og vejr.

Et batteri, der holder

Uanset hvilken model du godt kunne tænke dig at have til din græsplæne, er det vigtigt, at den er holdbar. Det kan du trygt regne med, at Loopo M1000 er, da den har et stærkt 26v lithium batteri. Den kan derfor uden problemer klare at slå græsset i et arbejdsområde på 1000 m2. Den når ikke det hele på én opladning. Til gengæld når den en del af det, da den kan køre i 45-50 minutter, inden den igen skal lade op i 50-70 minutter, før den er klar til at mæske sig i græs.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den er nem at styre via app
 • plus-circle.svg Den har god køretid
 • plus-circle.svg Robotplæneklipperen er nogenlunde prisvenlig
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den kan ikke køre uden afgrænsningskabel

Det mener vores produkteksperter

Vil du gerne være fri for at klippe græsset? Og vil du gerne, at det bliver gjort, mens du laver noget, der er sjovere? Gardena Sileno City 500 robotplæneklipperen er et perfekt bud på at give dig denne mulighed, da den slår plænen med præcision i alt slags vejr. Desuden larmer den ikke særlig meget – så vil du gerne vågne op til en nyslået græsplæne, kan du også dette uden at blive forstyrret om natten.

Selvom robotplæneklipperen her desværre ikke har nogen app, er den stadig nem at installere. For takket være et automatisk program for klippetider kan den indstilles til at køre, når du har lyst til, at den skal gøre det. Den kan også indstilles manuelt og har også en timer, så robotplæneklipperen arbejder, når det passer ind i dit daglige program. Om du helst vil, at den gør det om dagen eller om natten, er det intet problem. Den brokker sig aldrig – dog holder den sig helst indendørs eller ved ladestationen, når det regner meget kraftigt.

En prisvenlig robotplæneklipper

I modsætning til flere af de udvalgte robotplæneklippere i vores robotplæneklipper test, er denne en ret prisvenlig model. Det er naturligvis aldrig billigt at anskaffe en robotplæneklipper – men denne er noget mere økonomisk overskuelig at anskaffe.

Til lige knap 6.500 kroner får du med denne robotplæneklipper en rigtig god maskine. Den kommer på ingen måder til at skuffe dig, da den er driftssikker, effektiv og ganske hurtig, når først den får lov til at rulle afsted.

En robotplæneklipper med masser af tryghed

Det skønne ved denne model er ikke kun, at den mere eller mindre er en billig robotplæneklipper. Det skønne er også, at den har 5 års garanti og forsikring. Det er i hvert fald, hvad du får, når køber den fra Roboteksperten, som vi har linket til her. Det eneste du skal gøre for at få garantien og forsikringen er at registrere robotplæneklipperen på Gardena.com, når du har købt den.

Så kan du i hvert fald trygt lade den slå græsset dag efter dag de næste mange år. Det tager ikke mange minutter at registrere den og er rart at få gjort med det samme, da du dermed er sikret, hvis uheldet skulle være ude og den står af før tid.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den er med 5 års garanti og forsikring
 • plus-circle.svg Den er god til små græsplæner
 • plus-circle.svg Den larmer stort set ikke
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den kan ikke tilkobles en app
 • minus-circle.svg Den tåler en mindre plænehældning sammenlignet med andre robotplæneklippere i vores robotplæneklipper test

Det mener vores produkteksperter

Sidst og ikke mindst har vi Mcchulloch RM1000, som kan klare arbejdsområder op til 1000 kvadratmeter. Men den har også et overskueligt display, hvorfra du kan skemalægge, hvordan og hvor den skal køre. Det bedste er, at du robotplæneklipperen kan klippe græsset ved hjælp af det smarte bioklip-system.

Det smarte ved denne model er, at den benytter sig af det smarte bioklip system. Det betyder med andre ord, at det afklippede græs bliver findelt og kommer til at ligge i et fint lag på plænen. Det er guld for din græsplæne, da det kommer til at fungere som gødning – og så ser det også ganske pænt ud. For at klippe græsset til præcision, benytter den sig af et afgrænsningskabel.

Klipper helt uden, du hører det

Eller i hvert fald næsten. For den har ganske vidst et ret lavt lydniveau på kun 59 dB, hvilket er lavere end en almindelig samtale mellem to mennesker. Altså er det ikke meget, at du lægger mærke til den, når den er i gang med at klippe.

Det er en fantastisk del af denne model, som så absolut også er med til, at den skal med her i vores robot græsslåmaskine bedst i test. Så sætter du stor pris på ikke at skulle klippe græsset selv samtidig med, at der også er ro, giver det rigtig god mening at se nærmere på denne model.

Den placerer sig godt nok i den dyrere ende, når det kommer til robotplæneklippere – til gengæld får du også en meget driftssikker og effektiv model for pengene.

Et moderne og lækkert design

Robotplæneklippere er i sig selv ikke særligt sexede. Men, det har producenten forsøgt at gøre noget ved med Mcchulloch ROB R1000, da den er yderst lækker at se på og også kun giver lyst til at bruge den. Den triller diskret henover græsplænen og er så stilren og flot, at den falder godt i med omgivelserne. Det er også, hvad den får en god bedømmelse for af mange brugere – og det giver vi den også en god bedømmelse for.

Selvom designet selvfølgelig ikke siger noget om, hvordan den klipper, er det nu alligevel et vigtigt element at have med i valget, da du trods alt skal se på den de næste mange år – også selvom du ikke nødvendigvis er hjemme, når du sætter den til at klippe.

ROB lader dig bestemme

Når du fortæller ROB, hvor han skal slå, og hvornår han gøre det – dag som nat, i regnvejr eller solskin – så gør han det. Han klager aldrig over det eller har brug for en drink. Til gengæld skal han have lov til at hvile lidt engang imellem. Men, det behøver han kun at gøre i 50 minutter, før han igen er helt frisk og fuld af energi de næste 60 minutter. Du lægger slet ikke mærke til, hvornår han bliver træt, da han helt diskret selv finder hen til opladningsstationen – også selvom den måske står lidt skjult, eller han skal gennem en smal passage for at finde den.

Han er uden tvivl en græsklipper i verdensklasse!

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har et stort klippeareal
 • plus-circle.svg Den har en kort opladningstid
 • plus-circle.svg Den har et lækkert design
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den kan ikke styres via en app
 • minus-circle.svg Det er en dyr model

Det mener vores produkteksperter

Robomow RS625 Pro 2020 er en græstrimmer, som på ingen måder skuffer. For den er udstyret med kraftige og skarpe blade, der sørger for et absolut perfekt resultat hver eneste gang. Sammen med en avanceret teknologi er den en automatisk plæneklipper, der tager selv det ekstrahøje græs helt uden besvær.

Robomow RS625 Pro fortjener om noget at være med i vores test af robot plæneklipper. For det er en robot plæneklipper med mange smarte funktioner, som gør den i stand til at slå græsset til perfektion. Hjulene er blandt andet 70% bredere for bedre manøvredygtighed, mens det smarte Smartmow sørger for, at den klipper hurtigt og effektivt. Da den også er udstyret med det, de kalder for Turbomow, kan den også klippe græs, der er vokset en anelse for meget i højden.

Styr den med en app

Robomow RS625 her har nærmest ingen begrænsninger. For den er også en græsslåmaskine robot, der kan styres med app på mobilen. Derudover kan den også oprette forbindelse via Bluetooth. Sammen med en GSM-modul bliver de tekniske data gemt – og da den også søger efter fejl, vil de blive opdaget i tide, da den giver mobilen og appen besked. Har du det derfor godt med at styre dine gadgets og andre ting med en app, bliver du med garanti også glad for denne robot plæneklipper.

Sikker i brug

Selvom du har børn til at rende rundt og lege i haven, kan du sagtens lade robotplæneklipperen her køre rundt. For når du løfter Robomow RS625 Pro fra jorden, stopper den med det samme med at klippe. Derudover stopper den også, hvis den støder på en hård genstand eller bliver vendt lodret. Støder den ind i noget, stopper den og skifter retning. Det vigtigste er dog, at den har indbygget børnesikring. Skulle der derfor være nogle nysgerrige sjæle, der ikke er så gamle, er den konstrueret til, at den ikke bare lige sådan kan sættes i gang med at køre.

Betyder tyverisikring noget for dig, bliver du også glad. For den er med indbygget tyverisikring. Der skal derfor tastes en personlig pinkode – og det gør det svært for lange fingre at benytte den.

Alt i alt er den en meget god og effektiv robotplæneklipper til din græsplæne.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har et meget stort klippeareal
 • plus-circle.svg Den kan styres via en app
 • plus-circle.svg Den har indbygget børnesikringPros
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det er en relativt dyr robot plæneklipper

Alle robotplæneklippere her i vores test er naturligvis fremragende. Men, det der også er fantastisk ved dem er, at de er forskellige. Når du derfor går igennem de forskellige robotplæneklippere her i vores robotplæneklipper test, bør du gøre dig nogle overvejelser imens. For selvom de måske alle er fristende at gå med hjem i din have, er der helt sikker én, der er lidt bedre end alle andre, når først du er blevet helt skarp på, hvad dine behov egentligt er.

Nedenfor har vi derfor nævnt og uddybet nogle overvejelser, som vi synes, giver rigtig god mening at gøre dig, når du skal købe en robotplæneklipper. Så er du sikker på at finde den rette, uagtet om du søger en robotplæneklipper til store arealer, den bedste robot plæneklipper i det hele taget eller måske blot en robotplæneklipper med gps.

Størrelse af have og græsslåmaskinens klippeareal

Når du skal vælge og købe en robotplæneklipper, skal du først og fremmest gøre det efter, hvor stor din have er. Det er vigtigt at have in mente og at vælge din robotplæneklipper efter, da det er forskelligt, hvor store arealer, de er konstrueret til at klippe.

Kig derfor gerne efter, hvad den enkelte robotplæneklippers klippeareal er, så du ikke får en robotplæneklipper, der ikke er i stand til at klippe hele din have – og den derfor ikke kan holdes, som du gerne vil have det – eller en, som i princippet er alt for stor til din have og derfor ikke bliver brugt optimalt.

I vores robotplæneklipper test har vi sørget for at fremhæve, hvor stor klippearealet er for de enkelte modeller. Så kan du meget nemmere vælge den helt rette – både i forhold til design og funktioner samt arealet af din have, hvilket i bund og grund er det vigtigste for, at du får succes med den.

Tyverisikring

Tyverisikring er måske ikke det, der falder dig først i tankerne, når du skal til at købe en robotplæneklipper. Men ikke desto mindre er det en ret vigtig og nødvendig overvejelse at gøre, da den kommer til at stå udenfor hele foråret og sommeren som et minimum. Dermed er den eksponeret for lange fingre.

Det er dog muligt at tyverisikre din robotplæneklipper. For udover at du kan undgå at give din robotplæneklipper opmærksomhed fra fristede sjæle om natten ved ikke at lade den køre, så kan du faktisk også få plæneklippere, der også kan aktivere tyverisikring.

For eksempel er det muligt at få en robotplæneklipper, der kun kan aktiveres ved at indtaste en personlig pinkode. Dermed bliver den ubrugelig over for indbrudstyve. Dertil er det også muligt at få robotplæneklippere, der har en indbygget alarm. Denne går i gang, hvis robotten bliver fjernet fra ladestationen.

Som noget helt nyt er det også muligt at få installeret GPS-sporing. Her vil du kunne spore robotten, hvis den bliver stjålet. Det er smart, da det i højere grad sikrer, at du rent faktisk finder robotplæneklipperen igen. Det er godt nok en dyrere løsning, når det kommer til tyverisikring og din robotplæneklipper generelt – men det er penge, der kan vise sig at være rigtig godt givet ud.

Ønsker du dog ikke at gøre meget ud af tyverisikringen, eller at give ekstra penge for det, kan du også vælge at gøre det, at du kan mærke den med dna-væske. Det gør det muligt for politiet at identificere dig som ejermand, hvis robotplæneklipperen dukker op igen efter et eventuelt indbrud.

Robotplæneklipper uden kantledning eller med

Når du skal købe en robot plæneklipper, skal du også tage stilling til, hvorvidt du ønsker at have en robotplæneklipper uden kanttråd med eller ej. Det er ikke fordi, den klipper græsset hverken dårligere eller bedre uagtet, om den er med eller uden kantledning. Til gengæld kan det måske være nemmere for dig med en robotplæneklipper uden ledning, da denne dermed ikke skal ligges rundt med kanten i græsplænen – og så snubler du heller ikke over den. For det er den absolutte fordel ved at vælge en, der er uden.

Til gengæld skal du så også have lidt mere styr på teknik, hvis du vælger en robotplæneklipper uden afgrænsningsledning, da den dermed skal have programmeret, hvordan din have er inddelt, og hvor den skal køre henne. Der er derfor for og imod med begge dele.

Men det er værd at overveje for og imod ved begge modeller, da det er en forskellig oplevelse, de hver især giver.

Hvor avanceret skal din robotplæneklipper være?

Hvad vil du gerne have, at din robotplæneklipper skal kunne? Det er i hvert fald et meget relevant spørgsmål at stille dig selv, da det er afgørende for, hvor glad du bliver for den. For der er naturligvis forskel på, hvor avanceret en robotplæneklipper er afhængigt af, om den er billig eller dyr. Nogle passer sig selv og er ganske simple i forhold til teknikken, mens andre kan følges på en app.

Overvej derfor gerne at vælge en robotplæneklipper, der matcher dit behov for teknik og gadgets – eller omvendt naturligvis. For det er i sidste ende, hvad der gør dig mest tilfreds, når det kommer til din robotplæneklipper.

Alene i denne robotplæneklippe test er der meget stor forskel på, hvor avancerede de enkelte modeller er, og hvad de alt sammen kan. Så læs gerne lidt mere nøje om det, så du tager den helt rette beslutning og ikke bliver skuffet eller træt af det, den kan eller ikke kan.

Prisen på din robot plæneklipper

Prisen er naturligvis ikke til at komme udenom, når det gælder forskellige robotplæneklippere. For det første er der stor forskel på, hvad du får for pengene og for det andet, skal du også helst købe en efter, hvad der er muligt for dit budget. En intelligent robotplæneklipper koster nemlig mere end en af de mere simple robotplæneklippere på markedet.

Vi anbefaler altid, at du forinden beslutter dig for en pris og et budget, da det gør søgningen efter den bedste robotplæneklipper meget mere enkel. Derudover undlader du også at lade dig friste af en model, som du i virkeligheden ikke har råd til, eller som du bare ikke bør købe, fordi den reelt set ikke matcher dine behov.

I vores test af robotplæneklippere har vi også sørget for at vælge modeller ud i forskellige prisklasser, så du uanset budget har mulighed for at finde en. En billig er ikke nødvendigvis dårligere til at slå græsset end en dyr – så brug gerne god tid på at vælge den helt rette for dig (det kan som regel mærkes helt ned i maven).

Hvordan virker en robotplæneklipper?

Robotplæneklippere er ikke så avanceret, som dee lyder til at være. Så har du undret dig over, hvordan teknikken bag egentligt fungerer, er det, hvad vi sætter dig ind i herunder.

For at robotplæneklippere ikke får lyst til at stikke af for at smage på naboens græs, benytter den det, der kaldes for et afgrænsningskabel. Det bliver installeret rundt i kanten af græsplænen og rundt om større genstande såsom træer og buske, så den ikke kører hertil for at klippe græsset.

Med langt de fleste robotplæneklippere gælder det, at de kan indstilles til forskellige zoner, så de ikke altid klipper græsset de samme steder. Har du derfor en større have, kan du indstille den til, hvor den skal starte med at klippe græsset, hvor græsset måske ikke så ofte skal slås, og ikke mindst hvor den skal slutte, når den er færdig med sin runde. Det er ret smart, da det sikrer, at du får en græsplæne, der kontinuerligt bliver klippet og som altid tager sig pænt ud.

Bliver din kommende robotplæneklipper tørstig efter strøm undervejs, kører den blot tilbage til ladestationen. Her bliver den, indtil den igen er fuldt opladet og klar til at mæske sig i din græsplæne. Den kører naturligvis tilbage dertil, hvor den slap, så græsset ikke bliver klippet to gange det samme sted.

Du behøver med andre ord ikke løfte en finger eller skænke din græsplæne en tanke, da din robotplæneklipper nemt og enkelt tager sig af det for dig.

FAQ

Hvad er den bedste robotplæneklipper?

Her i vores robotplæneklipper test er der ingen tvivl om, at Gardena Sileno Life 750 er en af de helt gode robotplæneklippere. Den passer til rigtig mange græsplæner rundt om i det danske land og er ganske nem at indstille. Derudover har den også god bedømmelse fra rigtig mange brugere – så der er absolut ingen tvivl. Men, vi synes ikke, du skal vælge din robotplæneklipper efter, hvad vi synes, er den bedst her i vores bedst i test robotplæneklipper. I stedet bør du vælge din kommende robotplæneklipper efter, hvad der passer til dit behov. Har du derfor i stedet brug for en robotplæneklipper, der kan klippe optimalt på 1000 eller 2000 m2, er det, hvad du skal vælge den efter. Det gælder også, når det kommer til funktioner. Så læs gerne vores robotklipper test grundigt igennem, så du kan få en, der giver dig en masse glæde og frihed de næste mange år. Vi har gjort vores bedste for at give dig forudsætninger til at finde en robotplæneklipper bedst i test for netop dig.

Hvor stort et areal kan robotplæneklippere køre på?

Det er meget forskelligt fra robotplæneklipper til robotplæneklipper, hvor store arealer de kan afdække. Hver enkelt model kommer nemlig med et fastsat arbejdsareal – og det er varierende fra model til model. Herunder kan nogle dække arealer, der er op til 6.000 kvadratmeter, mens andre og mindre robotplæneklippere kan klare et areal op til 150 kvadratmeter. Har du en helt almindelig og gennemsnitlig have, behøver du ikke meget mere end en mindre robotplæneklipper. Har du til gengæld en landejendom med en for- og baghave, kan det godt betale sig at investere i en større robotplæneklipper og måske endda også to, så du er sikker på, at græsset altid bliver holdt i en vis højde og ikke når at vokse sig for langt.

Kan man få robotplæneklippere uden afgrænsningskabel?

Det korte og meget simple svar er, ja. Det kan sagtens lade sig gøre at få en robotplæneklipper uden afgrænsningsareal. I stedet for et afgrænsningskabel der ligger i græsplænen, vil robotplæneklipperen benytte det, der kaldes for trådløse fyrtårne eller pæle. Disse sættes op forskellige steder i haven – typisk i hjørner – og så danner robotplæneklipperen ellers et kort over, hvordan haven ser ud og dermed, hvordan den skal klippe græsset. Vil du derfor helst eje en robotplæneklipper uden kabel er dette ganske muligt. Så slipper du også for enten at have kabler til at ligge og flyde eller at skulle til at grave dem ned. Det er typisk en lidt dyrere løsning – men det kan være godt givet ud, hvis du helst bare gerne vil have så enkel og simpel en plænerobot som overhovedet muligt.

Hvad er en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper er en meget enkel maskine, der er konstrueret og programmeret til at klippe græsset på din græsplæne, uden du selv behøver gøre meget – den skal blot have adgang til en ladestation og programmeres til, hvor i din have, den skal køre. En robotplæneklipper er derfor med andre ord en plæneklipper i meget mindre forstand end en traditionel plæneklipper. Den kan helt automatisk slå din græsplæne, så du ikke selv behøver gøre noget, når græsplænen begynder at vokse hastigt igen i foråret. Er det, hvad du drømmer om, så du kan bruge tiden på at slippe fodbold på græsplænen med sønnike i stedet for eller passe haven og ligge i hængekøjen, er den et perfekt match for dig.

Din produktekspert

Miklas

Administrator