Riskoger test – Den bedste riskoger 2022

I denne riskoger test har vi gransket markedet for nogle af de bedste riskogere i forskellige prisklasser. Der vil derfor være en riskoger for enhver smag og til ethvert behov. Der er både de helt simple modeller og det mere avancerede med flere indstillinger.
Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Sage BRC600 The Risotto Plus 4
Bedste til risotto

Sage BRC600 The Risotto Plus

Hamilton Beach Rice Cooker & Food Steamer 5
Bedste dampfunktion

Hamilton Beach Rice Cooker & Food Steamer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en riskoger bliver det aldrig nemme at koge ris. Så er det slut med kogte ris, der er brændt på i gryden, og du får perfekte ris hver gang. Riskogeren klarer helt selv tilberedningen af dine ris, og det eneste, som du skal gøre, er at måle den ønskede mængde ris op og tilsætte vand.

Vi hjælper dig også godt på vej i forhold til, hvordan du vælger den riskoger, som passer allerbedst til dig og dit behov. I vores købsguide besvarer vi nemlig alle de spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med din beslutning. Du kan desuden se specifikationerne for de forskellige riskogere i vores sammenligningstabel.

Russell Hobbs 19750

bedste i test

Fordele
 • pros-icon.svg Med auto-sluk 
 • pros-icon.svg Kan holde risene varme i lang tid
 • pros-icon.svg Multifunktionel riskoger
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke mange forskellige indstillingsmuligheder

Detaljeret gennemgang

rustfrit stål og kommer i et flot design med en non-stick belægning. Risene brænder derfor aldrig på.

Dette er en multifunktionel riskoger, da den udover at koge ris også kan dampe grøntsager og opvarme andre madvarer. Med denne riskoger bliver det utroligt nemt at tilberede ris hver gang, og den fungerer perfekt både til hvide ris og brune ris.

Du kan lave forholdsvis meget ris med denne riskoger, da den har en kapacitet på 1,8 liter, hvilket passer godt til de fleste hjem. Når de tilberedte ris er færdige, kan du desuden få riskogeren til at holde risene varme, hvilket er en funktion, vi er rigtig glade for. Så kan du servere ris lige når det passer med resten af maden.

Riskogeren slukker automatisk, når maskinen er færdig med at koge risene. Ønsker du, at riskogeren fortsat er tændt, trykke du blot på hold varm-funktionen. Rengøringen er let med denne riskoger, hvor selve gryden kan tages ud, og alt tilbehør kan komme i opvaskemaskinen. Desuden tåler gryden at komme i ovnen.

TriStar RK-6126

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Skifter automatisk til hold varm-funktion, når risene er tilberedt
 • pros-icon.svg Nem at bruge
 • pros-icon.svg Non-stick belægning gør gryden nem at rengøre
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre kapacitet

Detaljeret gennemgang

Dette er en lille og effektiv riskoger fra TriStar. Den kommer i et lækkert design i rustfrit stål og med en aftagelig gryde, der har en gennemsigtigt låg af glas. Selvom riskogeren kun har en kapacitet på 1 liter kan du alligevel koge op til fem portioner ris ad gangen, hvilket alligevel er ret mange ris.

Riskogeren er let at anvende, og der er ikke mange forskellige knapper. Den koger ris til perfektion hver gang, og når perfekte ris er færdigtilberedte, skifter riskogeren automatisk hen på hold varm-funktion.

Denne TriStar RK er super velegnet til både små og store familier. Selve gryden kan tages op af riskogeren og kan derfor rengøres nemt og hurtigt. Gryden har en en non-stick belægning, hvilket er helt uundværligt, når man først har prøvet det.

Du får her en billig riskoger, hvor der ikke er sparet på hverken kvalitet eller brugervenligheden. Den er enormt let at bruge, og du kan være sikker på, at riskogeren vil koge ris til perfektion hver gang. Med riskogeren følger desuden et målebærer, en ske og en spatel.

OBH Nordica QK6018S0

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel riskoger udover det sædvanlige
 • pros-icon.svg Udsat start-funktion
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug
Ulemper
 • cons-icon.svg I den dyre ende prismæssigt

Detaljeret gennemgang

Denne riskoger fra OBH Nordica er lidt udover det sædvanlige. Den kan ikke bare koge ris og dampe grøntsager som andre multifunktionelle riskogere kan. Den laver også grød for dig, dampe fisk og tilberede alverdens andre råvarer. Du kan for eksempel koge ris samtidig med, at du damper laksen i maskinen. Det er jo helt fantastisk.

Riskogeren har hele seks programindstillinger, herunder et program til tilberede hvide ris, brune ris, linser, suppe og andet. Den kan altså meget mere end bare at tilberede ris. Riskogeren kan holde maden varm i op til 12 timer efter det er kogt færdig. Det kan man vist også kalde lidt af en slow cooker. Desuden har den en smart udsat start-funktion, som betyder, at du kan sætte riskogeren til at tilberede risene lige når det passer – også selvom du er ude at gå en tur.

Denne model har en kapacitet på to liter, hvilket betyder, at du kan lave en portion ris til fem seks mennesker ad gangen. Gryden kan tages ud af selve riskogeren og den tåler opvaskemaskine, hvilket er en stor fordel i vores øjne. Desuden har gryden den geniale non-stick belægning, som gør rengøringen utrolig let.

Sage BRC600 The Risotto Plus

Bedste til risotto

Sage BRC600 The Risotto Plus
Fordele
 • pros-icon.svg Slow cooker
 • pros-icon.svg Mange indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Højt energiforbrug

Detaljeret gennemgang

Denne multifunktionelle riskoger og slowcooker i rustfrit stål er et oplagt valg til dig, der ønsker noget lidt udover det sædvanlige, men som alligevel er nem at bruge. Med denne riskoger får du en sublim madoplevelse hver gang, og du kan både få veltilberedte ris og lækker risotto og så kan du selvfølgelig også både dampe fisk og grøntsager.

Noget der virkelig adskiller denne riskoger fra de andre modeller i denne riskoger test er dens slow cooker-funktion. Du kan lave alverdens retter med denne funktion, og madlavningen og selve tilberedningsprocessen bliver let.

Denne risotto plus riskoger fra Sage laver desuden formidabel risotto, og du skal ikke tøve et sekund med at købe denne, hvis du er vild med risotto. Du får nemlig perfekt risotto hver gang.

Gryden har en stor kapacitet på 3,7 liter, hvilket svarer til 20 kopper perfekt kogte ris. Den kommer desuden med en hold varm-funktion og en automatisk sluk-funktion, hvilket bidrager endnu mere til den nemme madlavning.

Du får altså her en maskine, som kan klare mange madlavningsopgaver for dig, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Hamilton Beach Rice Cooker & Food Steamer

Bedste dampfunktion

Hamilton Beach Rice Cooker & Food Steamer
Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet 
 • pros-icon.svg Med 15 timers timer-funktion
 • pros-icon.svg Med rigtig god dampfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder meget på køkkenbordet

Detaljeret gennemgang

Her får du riskogeren og dampkogeren til den store familie, hvor du kan tilberede både ris, grøntsager og kød på samme tid. Men risene koger kan grøntsagerne blive dampet. Det er en nem og effektiv måde at lave et måltid på.

Denne riskoger koger enhver type ris til perfektion, og den medfølgende indre gryde kommer selvfølgelig med en non-stick belægning. Det medfører en nem rengøring. Denne riskoger skiller sig lidt ud fra de andre modeller, som vi har testet, da den har en stor kapacitet på hele 4,7 liter. Det gør den helt fantastisk til netop at lave et helt måltid på én gang. Og så er det en rigtig god riskoger til en stor familie.

Denne riskoger kan selvfølgelig også holde dine ris varme, efter de er færdigkogt. Desuden har den en timer-funktion, der kan sættes til 15 timer ud i fremtiden. Det betyder, at du kan gøre den udvalgte slags ris klar i din riskoger, indstille timeren til det passer, og så har du perfekt tilberedt ris.

Den har en utrolig god dampindsats, som virker perfekt, og du får mulighed for at vælge mellem mange forskellige indstillinger med denne risdamper og -koger.

Guide

En riskoger er ideel til dig, der ønsker en nem og effektiv måde at koge ris på. Desuden kan mange riskogere fungere som en multifunktionel køkkenmaskine, hvor mange modeller også kan koge grøntsager eller dampe fisk. Det er muligt at lave alle typer ris i en riskoger, uanset om du er til almindelige hvide ris, sorte ris eller måske vilde ris.

Det kan være svært at vælge, den helt rigtige riskoger for dig, og derfor vil vi i denne købsguide hjælpe dig på vej. Vi har samlet et overblik over nogle af de ting, som du bør overveje inden, du køber en riskoger til dit køkken.

Funktioner

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om du kun skal bruge riskogeren til at koge ris, eller om du ønsker en køkkenmaskine, som også kan tilberede andre ingredienser.

En riskoger der kun kan koge ris er ofte billigere end dem, som har et mere multifunktionelt design. Riskogning i en riskoger giver de bedste ris, men en riskoger som også har andre funktioner, kan lave mindst lige så gode risretter. Du kan eksempelvis vælge en riskoger med en dampindsats, som du også kan bruge den til dampning af blandt andet fisk og grøntsager.

Nogle riskogere har endda mange forskellige madlavningsprogrammer, så du også kan indstille den til at tilberede risotto, grød eller andet. Mængden af funktioner kommer selvfølgelig an på dit behov, men en multifunktionel maskine kan du få meget glæde af, da du her kun skal bruge én maskine samt den medfølgende gryde til at tilberede et helt måltid. Og så slipper du også for at skulle røre rundt i risene.

En rigtig god funktion er blandt andet en hold varm-funktion, der holder risene varme, når du er tilberedt. Mange riskogere kan holde risene varme i mange timer, hvilket gør det utrolig nemt, selv når der skal forberedes meget forskelligt mad til mange mennesker.

Derudover kan du vælge en riskoger med den smarte automatiske sluk-funktion. Det betyder, at når risene er færdige, så slukker din riskoger automatisk – mange af dem går endda automatisk hen på hold varm-funktionen. På den måde undgår du også at få overkogt mad. Faktisk kan du også få riskogere, som kan bruges til opvarmning af ris og andre madvarer.

En sidste funktion, der kan være nyttig, er en timer-funktion. På den måde kan du planlægge maden frem i tiden. Eksempelvis så risene er klar, når du kommer hjem fra en gåtur eller arbejde.

Kapacitet

Størrelsen på den inderste gryde har noget at sige i forhold til, hvor meget ris du kan tilberede ad gangen. Hvis du vælger en multifunktionel model har kapaciteten også noget at sige i forhold til, hvor meget til kan tilberede ad gangen – måske du både kan lave ris og grøntsager på samme tid. Det kan være en god ide at vælge en stor riskoger, da madlavningen så bliver utrolig let, da du får en alt-i-én maskine. Dog fylder en stor riskoger naturligvis mere på køkkenbordet, hvilket også er værd at tage med i overvejelserne.

De fleste riskogere har en forholdsvis stor kapacitet, som passer godt til den almindelige familie – og nok også lidt til. Vælger man en af de store riskogere, kan det være en fordel, da man kan lave en stor portion og bare lade risene stå og passe sig selv.

Det kommer altså helt an på dit behov, hvor stor din nye riskoger skal være. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvad du skal bruge den til.

Gryden

Gryden er en vigtig del af alle riskogere. Du bør vælge en riskoger med en non-stick overflade, så den er nem at rengøre. Desuden bør du vælge en model med en aftagelig skål, så den nemt kan rengøres eller måske endda smides i opvaskemaskinen. Nogle gryder kan tåle at komme i ovnen, hvilket også kan være effektivt brugbart. Det er vigtigt at vælge en riskoger med en god gryde, da den formentlig skal bruges mange gange, og det er ikke sikkert at du kan købe en ekstra aftagelig beholder eller gryde til din riskoger. Derfor skal den fungere godt for dig.

Energiforbrug

En riskoger bruger selvfølgelig noget strøm, og har du planer om at bruge den i flere timer ad gangen, kan det godt betale sig at undersøge energiforbruget for den enkelte riskoger. Der er alligevel en del forskel alt efter, om du vælger den riskoger med lavest effekt i denne riskoger test og den med den højeste effekt. Som regel har producenten angivet meget tydeligt, hvor mange watt den pågældende riskoger bruger.

Budget

En sidste ting, som vi har valgt at tage med i denne købsguide, er i forhold til prisen på din nye riskoger. I denne test har vi testet maskiner i forskellige prisklasser, og normalt ligger en riskoger i et prisleje mellem 200 kr. og 1.000 kr. Der er altså rimelig stor forskel på, hvor meget du må slippe for en riskoger.

Vælger du en billig model, får du måske ikke en riskoger med mange forskellige muligheder, men hvis dit behov blot er at koge ris på en nem og hurtig måde, så er det et oplagt valg. Har du derimod behov for at kunne bruge din riskoger til mange forskellige ting, kan det være en god ide at vælge riskoger med mulighed for det hele – så slipper du nemlig for at skulle skifte den ud igen, fordi du pludselig har brug for flere funktioner.

Vi vil dog alligevel sige, at du godt kan få en riskoger til en god og fornuftig pris, som stadig har flere forskellige funktioner herunder dampfunktion.

Sådan koger du ris i en riskoger

Det er utrolig nemt at koge ris i en riskoger, da du blot skal tilsætte ris og vand i gryden, og så klarer maskinen resten. Er din riskoger udstyret med flere forskellige funktioner, vælger du det program, der passer. Maskinen giver lyd eller slukker, når risene er kogt. Der er ikke brug for kogende vand, da din riskoger selv sørger for at varme vandet op, så risene kan blive kogt til perfektion.

De fleste nyere riskogere har en smart hold varm-funktion, som den automatisk slår over på, når risene er færdige. Det er en god ide, at lade risene blive i den aftagelige gryde i ti minutters tid efter, at de er færdige. De bliver nemlig allerbedst af at få lov til at trække lidt.

FAQ

Hvilken riskoger er bedst i test?

Den bedste riskoger i test er Russell Hobbs 19750. Denne riskoger kommer i et flot design, og den har den perfekte størrelse for de fleste. Den er nem at betjene og har både automatisk slut og hold varm-funktion. Det er en klassisk riskoger, som sørger for perfekt tilberedning af dine ris.

Hvilke ris er bedst i en riskoger?

Det er faktisk helt op til dig, hvilke ris du vil lave i din riskoger. Det er nemlig muligt at tilberede alle slags ris i en riskoger. Nogle modeller har endda særlige indstillinger til de forskellige typer af ris.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×