De Bedste Projektorer (Projektor Test)

Skal du bruge en projektor, men er du faret vild blandt de mange produkter? Få vejledning blandt mængden i denne artikel, så du kan finde den bedste projektor til dit formål.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Epson Projektor EH TW7400 4K 3

Epson Projektor EH TW7400 4K

Epson-EB-X05-XGA-transformed 5

Epson EB X05 XGA

7

Epson Projektor EH-TW650

Canon LV HD420 8

Canon LV HD420

DLP Vivitek D755WT 9

DLP Vivitek D755WT

Optoma Projektor UHD300X 10

Optoma Projektor UHD300X

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vil man gerne gøre lidt ekstra ud af underholdningen derhjemme, skal man lave en præsentation eller vil man gerne vise film og billeder på et større format, er en projektor en rigtig god investering.

Men hvad skal man vælge?

Markedet er stort, og det kan være svært at adskille de mange muligheder fra hinanden. Vi vil i denne projektor test gennemgå de projektorer, som vi mener, der er bedst i test.

De forskellige produkter vil blive vurderet på kvalitet, pris og funktioner, så du kan få det fulde overblik, og på denne måde kan du lave et kvalificeret valg af projektor, i stedet for blot at gætte dig frem blandt mængden. Du kan både få billige projektorer og dyre projektorer i kvalitet – spørgsmålet er bare, hvor høj kvalitet man vil have.

Som sagt handler denne artikel om at sammenligne forskellige projektorer, og på baggrund af disse sammenligninger og tests skal vi vælge en vinder. Alt afhængigt af hvad man skal bruge en projektor til, vil forskellige modeller være bedre end andre.

Skal du bruge en projektor til en hjemmebiograf, skal man eksempelvis sørge for at billedet er i tip top kvalitet, og at kontrasten er høj. Skal man bruge en projektor til forelæsninger, skal man bruge en projektor, der bibeholder billedkvaliteten, selvom man skalerer billedet op, afhængigt af hvor stort et lokale man viser præsentationen i (du kan læse mere om de forskellige tips til køb, funktioner og mere længere nede på siden).

Detaljeret gennemgang

Epson laver fantastiske projektorer. Og dette er vores favorit. Med 3LCD teknologi, en kontrast der virkelig er skudt i vejret og 4K opløsning, vil du ikke gå galt i byen med dette valg.

Hvis du, ligesom mange andre, nyder en god film fredag aften, og gerne vil indhylles i en biograflignende oplevelse, så vil vi komme lidt derhenad her. Denne epson projektor leverer en 4K opløsning (3840 x 2160 pixels), hvilket betyder et ultra skarpt billede. Derudover har Epson skruet kontrasten i vejret, hvilket betyder at din filmoplevelse vil blive endnu bedre. Kontrasten påvirker skyggerne, og giver billedet en bedre virkelighedsfølelse.

Du kan endda også se i 3D, hvis du har lyst til det.

Enheden kan opskalere billedet helt op til 500 tommer. Takket være Lens-Shift teknologi, optisk zoom og trapezkorrektion vil billedet forblive godt hele vejen.

Dette er den bedste billige 4K projektor du finder på markedet.

Spil lyden fra højttalerne

Ikke nok med at du afspiller film fra projektoren i HD, kommer produktet også med indbyggede, stærke højttalere, så du ikke behøver at købe dette separat. Du kan finde 10W højttalere, hvilket betyder, at du ikke har brug for eksterne højttalere. Disse spiller med DTS Sound, hvilket sikrer kvaliteten, også selvom du spiller højt.

Andre specifikationer

 • Maks projektionsafstand: 4,77 meter
 • Vægt: 6,9 kg
 • Tilslutninger: 2x HDMI tilslutning, 3,5 mm stik, USB type A
 • Kontrast: 100.000:1
 • Lumen: 3.000 ANSI Lumen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Detaljeret gennemgang

God, billig og bærbar. Det er lige netop det, Philips har prøvet at ramme med denne model. Og de lykkedes. For en meget lille sum (sammenlignet med andre projektorer), kan du faktisk få en udemærket model. Den vil hverken være et teknologisk vidunder, eller helt utroligt nytænkende, men den kan det den skal.

Som nævnt, så vil dette ikke være en projektor fyldt med nytænkning. Men det betyder skam ikke, at den er dårlig. Med Full HD vil du blive præsenteret med et skarpt billede, når du viser film. Du kan skalere billedet op til 65″ med en prjektionsafstand på mellem 0,8 – 2 meter.

Med en kontrast på 3.000:1 og LCD teknologi, vil projektoren kunne fungere glimrende både til film og spil.

Let og bærbar

Denne projektor kvalificerer sig faktisk som en bærbar projektor. Den vejer kun 1,2 kg, den er ikke særlig stor, og så er den lavet til, at man nemt kan sende et billede til den gennem kabel, bluetooth eller Airplay. Derudover finder du både YouTube, Netflix og meget mere på selve projektoren, så du nemt kan scrolle rundt gennem alle valgmulighederne, når du er på farten, uden at skulle tilslutte computer.

Andre specifikationer

 • Streamingtjenester: Netflix, YouTube, Amazon Prime Video
 • Billedstørrelse: 51 cm – 165 cm
 • Lampens livscyklus: 30.000 timer
 • Højttaler: 2x 5 Watt højttalere integreret

Epson Projektor EH TW7400 4K

Epson Projektor EH TW7400 4K

Detaljeret gennemgang

Skal du have den ultimative billedoplevelse? Så skal du have en 4K Projektor. Med billeder sammensat af 8,3 millioner pixels grundet 4K PRO-UHD opløsning, er det helt bestemt den ultimative oplevelse. Denne projektor er helt klart i toppen blandt projektorer, dog i den lave ende prismæssigt hvad angår 4K projektorer.

Ikke nok med, at man får en 4K projektor, der i forvejen afspiller billeder i fantastisk kvalitet, så kan man faktisk skalere det helt op til 500 tommer. Så kan man næsten ikke få en federe hjemmebiograf. Kontrasten er helt oppe i 40.000:1, så man får en fantastisk filmoplevelse, lumen ligger på 3000, så sagtens kan spille film i lysere rum, og så kan man faktisk også afspille 3D film, hvis man ønsker dette.

Indbygget og ekstern lyd

Har man ikke sit eget anlæg derhjemme i forvejen, skal man ikke bekymre sig. Denne 4K projektor har indbyggede højttalere, så man kan få en god lydoplevelse, selvom man ikke har sit eget separate anlæg. Vil man dog gerne tilslutte sin egen lydenhed, kan man sagtens det.

Andre specifikationer

 • Med HDMI indgang er opsætningen let at komme til livs.
 • Projektoren kommer udstyre med “Cinema mode”, så man kan få en rigtig biografoplevelse hjemme fra stuen.
 • Projektoren vejer 6,6 kg, så det er en god ide at finde et fast sted, den kan stå.

Detaljeret gennemgang

Med hele 3400 lumen kan denne projektor ikke blot vise billeder i full HD, men også i 3D – og det kan den gøre i 18 år, hvis du ser en film hver dag. Det gør den fænomenalt med DLP-teknologi og “Amazing Color” teknologi, der virkelig bringer billederne til live.Til en rigtig skarp pris kan du få en fantastisk projektor, der både lever længe, men også er perfekt til at streame film, spille videospil, se live sport og meget andet hjemme fra stuen.

Denne Optoma projektor viser lækre billeder fra alle slags tilslutninger. Med full HD og 3D kan du både streame 3D film i god kvalitet fra 3D Blue-ray afspillere, 3D spilkonsoller og andre 3D kilder. Med “Amazing Color” teknologien er du sikret gode farver, og med et kontrastforhold der hedder 23.000:1, er du samtidig sikret god kontrast mellem lyse og mørke farver, såvel som gode, dybe sorte nuancer.

Indbyggede højttalere og nem opsætning

Det kræver ikke en teknisk uddannelse at sætte denne projektor op. Projektoren har to HDMI tilslutninger, så man nemt kan skifte mellem kanaler, hvis man eksempelvis har et Apple TV på den ene kanal og en spillekonsol på den anden. Samtidig kommer denne projektor med indbyggede højttalere, der afspiller kraftig lyd i god kvalitet. Så kan du nemt fuldende hjemmebiograf oplevelsen.

Andre specifikationer

 • Med en throw distance på 1-9,8 meter kan man stille enheden mange steder.
 • Projektoren kan afspille på op til 300 tommer.
 • Med teknologierne DynamicBlack, Amazing color og Spilmodus viser projektoren fantastiske billeder til alle formål.

Epson EB X05 XGA

Epson-EB-X05-XGA-transformed

Detaljeret gennemgang

Byd velkommen til schweizerkniven inden for projektorer – Epson EB X05 XGA. Denne projektor kan det hele, om du skal lave en knivskarp præsentation, eller om du skal smide en film på i hjemmebiografen. Denne Epson model leverer et fantastisk billede med sine 3300 ANSI Lumen – og så er den let og elegant, så man nemt kan flytte den, hvis det bliver nødvendigt. Muligvis den bedste projektor til prisen.

Denne Epson projektor er udstyret med 3LCD-teknologi. Denne teknologi topper LCD med længder, og gør at projektoren er 3 gange så lysstærk som andre produkter. Ikke nok med det, så er kontrastforholdet helt fantastisk. Med et kontrastforhold på 15.000:1, kan produktet vise definerede skygger og dybe, sorte nuancer. Med 3300 lumens leverer denne Epson model klare og farverige billeder, selv i meget lyse lokaler.

Ekstraordinær levetid

Hvis du gerne vil have en projektor, der lever længe, er problemfri og og er til at betale, så er det klart denne model, du skal kaste dig over. Denne model holder nemlig i 15 år – og det er, hvis du ser film hver dag.

Andre specifikationer

 • Projektoren viser billeder i 4:3 formatet, hvilket betyder, at den passer til både præsentationer og til at vise film derhjemme.
 • Du kan bruge både HDMI og VGA til at tilslutte din enhed til projektoren.
 • Du kan projicere fra 30 tommer helt op til 300 tommer.
 • Projektoren vejer kun 2,5 kg, så man nemt kan flytte rundt på den.
 • Helt bestemt en billig projektor for kvaliteten.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Detaljeret gennemgang

Xiaomi projektoren er noget for sig selv. Med ultra short-throw teknologi kan du stille enheden så tæt som 5 cm fra lærredet. Fra så lidt som 50 cm, kan projektoren vise et billede på hele 150 tommer. Kvaliteten er stadig i top med full HD. Denne model når helt op på 5000 lumen, hvilket gør den rigtig god til både lyse og mørke rum, og med god kontrast oven i hatten, er det bestemt en god projekt til film og underholdning.

Epson Projektor EH-TW650

Detaljeret gennemgang

Denne projektor er af andre blevet erklæret “bedst i test”, da det er en solid enhed. Med full HD, 3100 lumen og indbygget Wi-Fi har denne projektor alt hvad man skal bruge, hvis man skal have en langtidsholdbar og pålidelig projektor. Ligesom andre Epson modeller er denne bygget med 3LCD teknologien, der gør billedkvaliteten fantastisk.

Canon LV HD420

Canon LV HD420

Detaljeret gennemgang

For nogle kan et problem med en projektor være, at der er for lyst – men ikke med denne. På hele 4200 lumen, kan denne full HD projektor bruges i lyse hjem, kontorer, klasseværelser eller andre steder. Grundet den høje lysstyrke, er denne projektor ideel til præsentationer, da man får gode og klare billeder med en fin kontrast.

DLP Vivitek D755WT

DLP Vivitek D755WT

Detaljeret gennemgang

Vivitek DLP projektoren ligger i den højere prisklasse. Når det er sagt, så er det også en projektor af høj kvalitet. Med short-throw teknologi er denne model beregnet til at monteres på væggen, så den er ude af vejen. Med smart teknologi og nye funktioner, rager denne model op over mængden, hvad angår billedkvalitet. Derudover er den kompatibel med 3D, har god kontrast, nem tilslutning og meget, meget mere.

Optoma Projektor UHD300X

Optoma Projektor UHD300X

Detaljeret gennemgang

Gør dig klar til at træde ind i en verden af high definition underholdning. UHD300X’eren leverer den ultimative oplevelse med 4K opløsning. Man får ikke bedre kvalitet hvad angår billed og video. Med krystalklare detaljer og dybe farver vil du kunne nyde en god film, videospil og meget andet på et helt andet niveau. Derudover har den også rigtig god lyd, hvilket bare er et plus oven i hatten.

Guide

Hvad skal man kigge efter, når man køber projektor? Der er mange ting, som man skal kigge efter, når man køber en projektor. Man skal blandt andet have styr på type, kvalitet, billedformat, kontrast og mere. Læs med herunder, for at få et overblik over de forskellige funktioner, man skal kigge efter. En god projektor kommer i mange former, men det kommer helt an på, hvad du skal bruge den til.

Projektorens type og kvalitet

Når det kommer til projektorens type, skal man kort sagt tænke over, hvad man skal bruge den til. Skal det være en projektor til præsentationer (eksempelvis til kontoret eller til undervisning), betyder det højst sandsynligt, at du ikke skal flytte meget rundt på den. I så fald betyder vægt og størrelse ikke så meget. Er planen at du skal flytte den meget rundt (måske i har flere steder i huset, hvor i vil bruge den), kan det være en god ide at gå med en lettere type. Skal den være meget eller lidt synlig (farven af projektoren)? Hvor god kvalitet skal du bruge? Dette er alle spørgsmål, der er gode at spørge sig selv om på forhånd.

Billedformater

Skal du bruge en projektor til film, skal den understøtte standard filmformater som 4:3, 16:9 og 2,4:1. Sørg for at undersøge dette, før du køber projektoren. Skal du bruge den til andet, skal du huske at undersøge, hvilket format du skal vise billeder eller film i. Husk selvfølgelig også, at projektor og lærred skal passe sammen.

Projektionsstørrelse

Hvor stort skal billederne projekteres? De fleste projektorer kan vise video og billeder i god kvalitet op til 300 tommer. Dog er der nogle modeller, der ikke kan gå over 100 eller 150 tommer, uden at det går ud over billedkvaliteten.

Kontrast

Skal man bruge en filmprojektor til hjemmet, er det vigtigt at have høj kontrast. Kontrast er forskellen mellem lyset og mørket i billederne, hvilket betyder, at højere kontrast betyder en bedre gengivelse af farverne. Som sagt er det en vigtig detaljer, især hvis man bruger projektoren til film.

Lysstyrke

Når du køber en projektor, skal du tænke over hvilke situationer, du skal bruge den i. Kommer det til at være i mange lyse rum, eller skal den bruges til underholdning og film i et mørkt rum? Jo lysere rummet er, jo højere lysstyrke skal projektoren have.

Teknologi

De forskellige modeller af projektorer benytter forskellig teknologi til at vise billeder. Der er to forskellige teknologier: DLP og LCD (tjek ordbogen længere nede for en kort forklaring).

En projektor med et LCD-panel er generelt set bedre til præsentationer. Man kan opnå en højere lysstyrke og klarere farver end en DLP projektor. Denne type er bedre til lyse rum og fungerer rigtig godt til statiske billeder.

En DLP projektor er på den anden side en rigtig god videoprojektor til film og underholdning. Man kan opnå en rigtig høj kontrast og en god sort. Der er en lang levetid på disse modeller. Denne type er tit mindre, så man nemmere kan flytte rundt på dem.

Tilslutningsmuligheder

Sørg for at du har styr på, hvordan du vil tilslutte din computer eller anden enhed til din projektor. Er det med DVI? HDMI? VGA? Det mest almindelige ved hjemmebrug og præsentationer er tilslutning via HDMI. Denne løsning kan også sende lyd igennem, hvilket gør det nemt at samle det hele. Sørg dog for, at en projektor til præsentationer har VGA og HDMI tilslutning, og en projektor til visning af film har en HDMI-port og en DVI indgang.

Hvad skal projektoren bruges til?

Præsentation/lysbilledfremviser

Skal du bruge projektoren/lysbilledfremviser til præsentationer, enten i forretningsøjemed, forelæsninger eller til skolen, skal du bruge en projektor, der har høj lysstyrke. Eftersom der tit er meget lyst til præsentationer, vil en høj lysstyrke sikre, at man kan se, hvad der foregår på skærmen. Samtidig skal du sørge for, at din model er kompatibel med 4:3 formatet, da dette er det mest almindelige format til præsentationer. Tænk også over, hvor enheden skal stå – tæt på lærredet eller langt væk? En projektor med en kort throw distance kan være rigtig god, da den kan projektere store billeder på meget kort afstand.

Projektor til hjemmebiograf

Skal du til at lave din helt egen hjemmebiograf, skal du selvfølgelig bruge en “biograf projektor”. Her skal du vægte to egenskaber højt: lysstyrke og kontrast. Lysstyrken skal være højere, jo lysere der er i rummet. En lysstyrke omkring 1.000-1.500 bør være fint, hvis der er helt mørkt – er der ikke helt mørkt, kan man godt vælge noget med en højere lysstyrke. Kontrasten er forskellen mellem lys og mørke på billederne. Viser man film og underholdning på lærredet, skal man bruge en høj kontrast. En blanding af moderat lysstyrke og høj kontrast giver et god billedkvalitet. De fleste film kommer i formatet 16:9 og 4:3, så din projektor skal i hvert fald understøtte dette.

Bærbar projektor

Skal du bruge en mini projektor, som du kan have med i tasken eller i lommen, når du er på farten, vil vægt og størrelse være afgørende for dig. Skal du have din projektor med på farten, og behøver billedet ikke er være kæmpe stort, så vil en portabel projektor være god for dig. Skal man bruge en model med høj lysstyrke og høj kontrast, bliver projektoren hurtigt stor og tung. Skal du bruge en bærbar projektor, skal det altså ikke være til præsentationer for 50-100 mennesker, men måske blot et par stykker.

Mange bærbare projektorer har indbyggede højttalere, så man ikke behøver at investere i dette. Man kan få mange modeller mellem 2-5 kg.

Projektor ordbog

Når man skal ud og købe projektor, vil der være mange ord, som man måske ikke har hørt før. Herunder vil du kunne få et overblik over jargon som DLP, LCD, Throw Distance og andre ord, der kan være gode at kende.

DLP

En DLP-projektor er en bestemt type projektor, der gengiver billedsignalet via en elektronisk chip. Chippen består af millioner af mikrospejle, der herfra reflekterer lyset fra pæren. Bag linsen sidder et hurtigt roterende farvehjul.

LCD

En LCD-projektor er en anden type projektor. Her dannes billederne ved at lyset fra pæren splittes op med et prisme. Lyset sendes gennem røde, grønne og blå LCD-paneler for at danne farverne.

LED

LED (Light Emitting Diode) er en type lampe. Denne bruges tit i computerskærme og TV, da den giver en godt og skarpt billede. En LED projektor er en projektor, der er udstyret med denne lampe.

Lens shift

Lens shift er en funktion, der gør det muligt at forskyde billedet lodret og vandret, uden at man skal vende og dreje selve projektoren. Dette gøres med en mekanisk forskydning af linsen.

Keystone-korrektion

Står din projektor skævt i forhold til lærredet, kan man benytte sig af “keystone-korrektion”. Her vil projektoren digitalt rette skæve vinkler i billedet. Dette vil man dog gerne undgå, da det forværre billedkvaliteten markant.

ANSI Lumen

ANSI Lumen er måden man måler lyset i lampen. En lumen på 1.000-1.500 er normalt til en projektor til hjemmebiograf.

Throw distance

Throw distance er den afstanden mellem projektoren og projektionen. Står projektoren altså 10 meter fra dit lærrede, er din throw distance 10 meter. Nogle modeller kan have en throw distance mellem 5-15 meter, og andre kan gå helt ned til 20 cm.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×