Poseløs støvsuger test – den bedste poseløse støvsuger 2023

I denne test af poseløse støvsugere tager vi et kig på de bedste modeller og kårer de fem bedste poseløse modeller i test. Alle har brug for en støvsuger, hvadenten man bor i et lille eller stort hjem.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den poseløse variant er særdeles praktisk, fordi man skal ikke tænke på at købe støvsugerposer og støvbeholderen kan nemt tages af og tømmes direkte i skraldespanden.

Der findes mange poseløse modeller, både med ledning eller batterier. I vores købsguide finder du en udførlig beskrivelse af de fem bedste modeller, samt en guide til, hvad du skal holde øje med ved køb af en poseløs støvsuger. I vores sammenligningstabel kan du læse yderligere informationer om funktioner og fakta ved de testede modeller, så du kan skabe dig et godt overblik over, hvad der passer bedst til dig og dit hjem.

Dyson V8 Absolute+

bedst i test

Fordele
  • pros-icon.svg Ledningsfri model
  • pros-icon.svg Oplader og docking station medfølger
  • pros-icon.svg Forskellige mundstykker
  • pros-icon.svg Fleksibel brug over flere etager
Ulemper
  • cons-icon.svg Max. driftstid er 40 minutter

Detaljeret gennemgang

Dyson V8 Abolute+ er en håndholdt støvsuger, der kører på batterier og opsuger selv mikroskopiske partikler. Den er poseløs, er nem at tømme og er særdeles velegnet til hårde gulve.

Dyson poseløs støvsuger er en ledningsfri model, der ikke blot kan klare opgaver på både hårde gulve og tæpper, men som kan bruges fleksibelt i hele hjemmet uden at være afhængig af en ledning og stikkontakter – den har fuld bevægelsesfrihed. Dens batterier oplades i den medfølgende oplader, og når støvsugeren ikke er i brug kan den hænges op på væggen i en docking station.

Den leveres med flere forskellige børster og mundstykker, så den kan klare mange forskellige opgaver. Den har en høj sugeevne, hvormed den kan opsamle alt støv og alle partikler i hjemmet og den kan hurtigt omdannes til en håndholdt støvsuger. Det opsamlede støv samles i en plastbeholder, og når støvbeholderen er fyldt, kan den hurtigt tømmes ved et enkelt klik. Modellen er udstyret med et vaskbart filter, der sørger for at indfange allergener, og ikke mindst så får du her en rigtig god støvsuger uden pose, hvor pris og kvalitet stemmer overens.

Philips FC9331/09

bedste billige poseløse støvsuger

Fordele
  • pros-icon.svg Blød børste integreret i håndtag
  • pros-icon.svg 2-delt teleskoprør
  • pros-icon.svg Berøringsfri tømning
  • pros-icon.svg Meget god pris
Ulemper
  • cons-icon.svg Ledning afhængig af stikkontakt

Detaljeret gennemgang

Philips FC9331/09 er en effektiv støvsuger, der får strøm via en ledning. Dens poseløse støvbeholder kan tømmes ved enkelte klik og der er en blød børste integreret i håndtaget.

Modellen fra Philips er ligesom en almindelig støvsuger, med den undtagelse, at støv og snavs ikke samles i poser, men derimod opsamles i en plastbeholder. Denne tømmes hygiejnisk med én hånd. Denne poseløse model har en god sugeevne, så den er egnet til grundig rengøring i hjemmet. Støvsugerens filter er vaskbart.

En smart funktion er den integrerede børste i håndtaget. Du behøver for eksempel ikke at sætte et mundstykke til støvsugning af fodlister på, fordi børsten allerede er integreret i røret. Du får her en god og billig model, der har en fornuftig ydelse, og som kan klare støvsugning både på hårde gulve, løse tæpper, glatte gulve og bløde overflader.

Miele Blizzard CX1 Comfort

bedste premium poseløse støvsuger

Fordele
  • pros-icon.svg Høj sugeevne
  • pros-icon.svg Sugestyrke reguleres på håndtag
  • pros-icon.svg 4 mundstykker medfølger
  • pros-icon.svg Berøringsfri tømning
  • pros-icon.svg Kraftig støvsuger
Ulemper
  • cons-icon.svg Høj vægt på 8,6 kg

Detaljeret gennemgang

Miele Blizzard CX1 Comfort er en poseløs model, der byder på en høj sugeevne og som er udstyret med et comfort griberør. Du regulerer sugestyrken på håndtaget.

Miele poseløs støvsuger er den model i vores test, der har den højeste ydelse og sugeevne. Sugestyrken indstilles hurtigt og bekvemt på håndtaget og den er udstyret med et comfort greb, der ligger godt og ergonomisk i hånden. Der medfølger 4 mundstykker, så man kan støvsuge effektivt på alle overflader.

Støvbeholderen har et stort volumen på 2 liter og tømmes hurtigt uden at man kommer i berøring med indholdet. Den særdeles lange ledning på 7,5 meter betyder at du kan svinge den på store arealer uden at skulle sætte den i en ny stikkontakt hele tiden. Støvsugerens mest kraftfulde sugeevner gør, at selv dyrehår effektivt opsamles og modellen fra Miele byder på en særlig stabil rengøringsevne.

Bosch Serie 2 BGC05AAA1

den kompakte poseløse støvsuger

Fordele
  • pros-icon.svg Hygiejnisk filtersystem
  • pros-icon.svg Lav vægt
  • pros-icon.svg Justerbar teleskopstang
  • pros-icon.svg Nem at opbevare
Ulemper
  • cons-icon.svg Mundstykker medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

Bosch poseløs støvsuger er let og kompakt og dermed nem at opbevare, når den ikke bruges. Den har en god sugeevne og dens støvbeholder er på 1,5 liter.

Iblandt de forskellige poseløse støvsugere er denne model fra Bosch perfekt til den lille lejlighed eller hjem. Den har så kompakt en størrelse, at den kan gemmes væk i små skabe eller hjørner. Støvsugeren har et praktisk håndtag på toppen af maskinen, som gør det muligt at løfte den mens man bruger den. Dette er eksempelvist smart på en trappe.

Støvet opsamles i en stor beholder, der nemt kan klikkes af for at tømme den. Det anbefales at tømme den direkte i skraldespanden for at undgå, at det støver indenfor. Modsat en traditionel model slipper du her for at skulle købe nye poser til din støvsuger. Støvsugeren har absolut ingen problemer med meget støv og begår sig godt på hårdt gulv såvel som mange andre overflader. De 700 W muliggør en effektiv støvsugning, og ledningen på 6 meter sikrer rengøring henover et stort areal

Electrolux EC41-2SW

støvsugeren med vaskbare filtre

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Lav vægt
  • pros-icon.svg Berøringsfri tømning
  • pros-icon.svg Vaskbart motor- og støvfilter
  • pros-icon.svg Bløde gummihjul godt på hårdt gulv
Ulemper
  • cons-icon.svg Drift afhængig af stikkontakt

Detaljeret gennemgang

Modellen fra Electrolux EC41-2SW har vaskbare filtre og bløde gummihjul. Dens beholder rummer 1,8 liter og tømmes let ud i skraldespanden. Den leveres med flere mundstykker.

Electrolux poseløs støvsuger suger effektivt både på bløde overflader og på hårdt gulv. Modsat ledningsfrie modeller er driften uafhængig af et batteri, så støvsugeren kører, så længe den er tilsluttet en stikkontakt. Det er en poseløs model med et lavt energiforbrug og en rigtig god rengøringsevne. Dens støvbeholder er nem at tømme og er udført i sort plast, der både er praktisk og flot at se på.

Den har et strømlinet design og vejer kun 4,5 kg, så den er let at bevæge rundt i hele hjemmet. Dens bløde gummihjul er gode til sarte overflader. Denne model er fortjent placeret som en af de bedste poseløse støvsugere pt, da du her får en god poseløs støvsuger med en fornuftig ydelse til en god pris.

Guide

Poseløse støvsugere er, som navnet antyder det, støvsugere, der ikke gør brug af poser, men derimod opsamler støv og snavs i en støvbeholder, der kan tømmes direkte ud i skraldespanden, så snart den er fyldt. Dog er der flere ting der er værd at overveje inden køb. Dem gennemgår vi i nedenstående købsguide, så du er godt klædt på til at vælge din nye poseløse støvsuger.

Poseløse støvsugere vs. traditionelle støvsugere

Først og fremmest bør du selvfølgelig overveje om en poseløs model er vejen frem for dig, eller du skal gå efter den traditionelle i stedet for.

Poseløse støvsugere: fordele og ulemper

Den store fordel ved poseløse støvsugere i forhold til en almindelig modellermed støvsugerpose er, at man kan se al indhold i støvbeholderen, både skidt men også de ting, der suges op ved en fejl. Desuden, så mister den poseløse støvsuger ikke sugekraft, ligesom man ofte oplever ved en traditionel støvsuger, når posen er ved at være fyldt. Den er altså nemmere at håndtere, den forårsager ikke yderligere omkostninger til poser, men kompromiset er et mindre volumen i forhold til de traditionelle støvsugerposer.

Traditionelle støvsugere: fordele og ulemper

Et plus for den traditionelle støvsuger er, at poserne typisk vil kunne rumme mere end støvbeholderne og de er nemme at smide væk uden al for meget støven. Den poseløse støvbeholder skal helst tømmes udenfor, da selve tømningen godt kan støve en smule. Det undgår man ved at anvende støvsugerposer. Omvendt er den store ulempe ved almindelige støvsugere, at man løbende har udgifter til nye poser.

Ledning eller batterier

Poseløse støvsugere findes helt grundlæggende i to udgaver – med ledning eller med batteri. Som med så mange ting, så er det ikke et spørgsmål om, hvad der er bedst, men hvad der passer bedst til det behov, man nu engang har.

Poseløs støvsuger med ledning

Poseløse støvsugere med ledning vil typisk have en kraftig motor, der har en høj sugeevne. Ved denne type støvsuger sikrer ledningen, at støvsugere kan køre, så snart den bliver stukket i en stikkontakt. Den har altså en klar fordel i forhold til driftssikkerhed. Dette er dog på samme tid dens helt store ulempe, idet selve ledningen kan være bøvlet at flytte rundt med, samt at den begrænser den radius inden for hvilken støvsugeren kan bruges.

Batteridrevet poseløse støvsugere

Den batteridrevne støvsuger har en stor fordel i forhold til mobilitet. Den er særdeles velegnet til hyppig brug, idet den hurtigt kan tages op og sættes på plads igen. Den arbejder fleksibelt, idet den ikke er afhængig af en stikkontakt. Motoren er ofte ikke helt så stærk, men til gengæld vinder man på fleksibilitet.

Sugeevne

Poseløse støvsugeren baserer på cyklonteknologi, hvilket betyder, at der bliver produceret en kraftig luftstrøm i støvbeholderen. Der findes her to varianter:

  • Enkeltcyklon: Støvsugeren laver en enkelt luftstrøm, der opsuger snavs fra de overflader, den kører henover. Luften bliver renset i det integrerede filter og bliver dernæst pustet ud af maskinen igen.
  • Multicyklon: Her bliver der produceret flere små luftstrømme, der sørger for, at selv små mikroskopiske støvpartikler bliver suget op i støvsugerens beholder. Ved denne metode skal filteret ikke renses så hyppigt og den mister ikke sugeevne hen ad vejen.

Støvbeholder

Støvbeholderen er den del af støvsugeren, hvor al snavs og skidt bliver suget ned i. Den er typisk udført i et gennemsigtigt plast, så man hele tiden kan se, om beholderen stadig har plads eller om den skal tømmes. Det er et stort plus, at du hele tiden har oversigt over indholdet og mængden i beholderen for så er det nemt at fiske noget op, du har suget op ved en fejl. Samtidigt er det rigtig praktisk, at du slipper for at skulle købe støvsugerposer. Dette er ikke kun rart for ens pengepung, men så er der en ting mindre, at skulle huske på.

Volumen & tømning

Støvbeholderne på en poseløs støvsuger vil typisk have et mindre volumen end en traditionel støvsugerpose. De fleste poseløse modeller tømmes ved hjælp af ganske få klik eller tryk på knapper. Det sikrer, at man ikke kommer i berøring med alt det snavs, der ligger i beholderen. Det er en god ide, at tømme beholderen i sin skraldespand udendørs og for allergikere eller støv sensitive mennesker, kan det være en god ide ikke at holde hovedet direkte hen over skraldespanden, da støvet helt automatisk vil hvirvles let op, når det lander i skraldespanden.

Overflader og dit hjems indretning

En støvsuger skal kunne klare opsugningen af støv og snavs på mange forskellige overflader. Optimalt set skal den kunne begå sig på og kunne rengøre hårde gulve, rengøre tæpper og opsuge støv på fliser og andre overflader. Oftest vil en ny støvsuger leveres med flere forskellige mundstykker, der kan påsættes teleskopstangen, således at man kan rense fodlister, støvsuge polstermøbler og meget mere. Der findes ligeledes specielle mundstykker, der er egnet til at støvsuge hår og opsamle dyrehår.

I forhold til dit hjems layout er det en god ide at vælge en model, der har den ønskede radius i forhold til de gulvarealer, der skal støvsuges. Bor du i et et-plans hus eller lejlighed vil det oftest ikke være et problem med en model med ledning. Bor du derimod på to plan med trapper, vil en håndholdt og ledningsfri støvsuger måske give mere mening.

Filtre

Der sidder filtre i poseløse støvsugere, der sørger for at binde allergifremkaldende støvpartikler, lugte og bakterier. Mange poseløse modellerhar et vaskbart filter, der optager groft snavs. Desuden er der ofte et motorfilter, som beskytter motoren mod fine støvpartikler. Det er er vigtigt at sørge for at holde dine filtre rene, så de kan opfylde deres funktion og sørge for en god luftcirkulation i støvsugeren. Allergikere skal gå efter en type med HEPA-filtre, som fjerner mere end 99,95 % støv fra luften.

Vedligeholdelse

Selv poseløse modeller kræver vedligehold. Den poseløse støvbeholder gør, at der er større risiko for, at støv sætter sig fast i maskinen. Det er derfor en god ide at sørge for at tømme støvbeholderen regelmæssigt og rengøre denne jævnligt. Det samme gør sig gældende for støvsugerens støvfiltre, som skal renses eller vaskes regelmæssigt, for at kunne virke som ønsket.

FAQ

Hvilken poseløse støvsuger er bedst i test?

Den bedste poseløse støvsuger i test er Dyson V8 Absolute+. Det er en håndholdt, ledningsfri model med en integreret støvbeholder. Denne fleksible model rengør effektivt forskellige overflader.

Hvad er fordelen ved en poseløs støvsuger?

Den store fordel er, at støvet opsamles i en klar plastbeholder, der tømmes hygiejnisk med én hånd. Du slipper for at købe støvsugeposer og sugeevnen forbliver ens, uanset hvor fyldt beholderen er.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×