Pladespiller-test – Se de 5 bedste pladespillere i test 2022

Se de fem bedste pladespillere i vores pladespiller test, og bliv inspireret af en lækker og detaljeret lyd, som kun kan opnås med en pladespiller.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Feinschmeckere inden for musik ved nemlig, at en god lydkvalitet er, når du kan høre de mange detaljer og variationer i musikken. Dæmpningen på pladespilleren skal altså være helt i top, så den kan modstå vibrationer og forstyrrelser. Det og meget mere ser vi på i vores test og købsguide.

I det nedenstående guider vi igennem de mange funktioner og egenskaber på en moderne pladespiller, og hvad du skal være særlig opmærksom på, når du skal have en ny pladespiller. Vi ser på alt fra pladespillerens robusthed, så lyden ikke bliver forvrænget, til automatiske funktioner som løft- og sænkning af pickuppen.

Vi har ligeledes lavet en super overskuelig og let tilgængelig sammenligningstabel af de fem modeller. Den kan du gå direkte videre til lige her.

Fordele
 • pros-icon.svg To hastigheder, 33 og 45 RPM
 • pros-icon.svg Integreret RIAA-forstærker
 • pros-icon.svg Musik med kabel eller bluetooth
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk betjening
 • pros-icon.svg Qualcomm® aptX™-kodeks for forbedret lytteoplevelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Let vægt, der er mere udsat for vibrationer

Detaljeret gennemgang

En fuldautomatisk remdrevet pladespiller med god lyd, der kan bruges både med kabel eller med bluetooth, så du også kan spille dine vinyler direkte på dine bluetooth-højttalere. Audio-Technica AT-LP60XBT er en klassisk pladespiller af udseende, der overbeviser med moderne teknologi.

Qualcomm® aptX™-kodeks sørger for en forbedret lytteoplevelse. Den indstilles desuden automatisk, så du blot behøver sætte pladen på og nyde musikken! Den kan spille almindelige plader med en hastighed på 33 omdrejninger i minuttet. Du kan dog også bruge adapteren til at spille plader med 45 omdrejninger i minuttet. Og så er den tilmed udstyret med en integreret RIAA-forstærker.

Ud over højttaleren kan du forbinde pladespilleren med syv andre enheder via bluetooth, mens den dog kun kommunikerer med én ad gangen. Det gennemsigtige låg beskytter pladerne, pladetallerken og pickup mod støv. En brugervenlig og samtidig prisvenlig pladespiller til den moderne indretning.

Nedis TURN200BN

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Hele tre hastigheder 33, 45 og 78 RPM
 • pros-icon.svg RCA-indgang
 • pros-icon.svg Bluetooth
 • pros-icon.svg Indbygget 1.200 mAh-batteri
 • pros-icon.svg 3,5 mm AUX-indgang
Ulemper
 • cons-icon.svg Indbyggede højttaler ikke så kraftig

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en manuel remdrevet og transportabel pladespiller, der kan spille samtlige plader i din samling, bør du vælge Nedis TURN200BN. Du kan nemlig vælge mellem hele tre hastigheder – 33, 45 og 78 RPM. Pladespilleren har desuden både en RCA-indgang, så du kan bruge kabel. Men du kan også vælge at forbinde din LP-afspiller til en enhed via bluetooth. Vil du gerne lytte til dine plader med hovedtelefoner? Ingen problem. Pladespilleren har også en 3,5 millimeter AUX-indgang. Som ekstra bonus er den forsynet med en indbygget højttaler med en maksimal udgangseffekt på 9 watt. Den har også et praktisk indbygget 1.200 mAh-batteri, der giver dig op til 4 timers spilletid uden strømkilde. Pladespilleren er altså perfekt at tage med ud på terrassen. Den er med sine 3,5 kilo ydermere dejligt let, hvilket gør transporten endnu nemmere. Smukt retro-look og moderne indmad – det er en god kombi!

Pro-Ject T1 Phono SB

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg To hastigheder, 33 og 45 RPM
 • pros-icon.svg Formonteret OM5e-pickup
 • pros-icon.svg Indbygget RIAA-forstærker
 • pros-icon.svg Tonearm i aluminium
 • pros-icon.svg Antiskating-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen bluetooth-forbindelse
 • cons-icon.svg Lyd favoriserer blød bass

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en robust manuel remdrevet pladespiller med formonteret pickup og en sublim lyd, er denne model fra Pro-Ject et ideelt valg. Det er et high-end-produkt fremstillet i et lækkert og stilrent design med sandblæst glasplade tung nok til at modvirke eventuelle vibrationer. Desuden absorberer de specielt designede ben stød og vibrationer, så du altid får en god og høj lyd. 

En synkronmotor og et bæltesystem sørger for underpladens rotation samtidig med at modvirke vibrationer. Antiskating-funktionen sørger desuden for en klar lyd, da nålen altid rammer præcist. Den har en integreret RIAA-forstærker, så du hverken behøver investere i en ekstern forstærker eller en højttaler med RCA-indgang. Den har desuden en elektronisk hastighedsvælger og skifter således automatisk mellem 33 og 45 omdrejninger i minuttet, hvis nødvendigt. Det lækre design fås i mange farvemuligheder, så du er sikker på at finde én, der passer til dit hjem!

Sony PS-LX310BT

bedste pladespiller med forstærkerkontakt

Fordele
 • pros-icon.svg To hastigheder, 33 og 45 RPM
 • pros-icon.svg Tonearm i aluminium
 • pros-icon.svg Underplade i aluminium
 • pros-icon.svg Tyk filtmåtte
 • pros-icon.svg Bluetooth-forbindelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Tonearm kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

Den stilrene og fuldautomatiske remdrevne pladespiller fra Sony har alt. Du kan spille dine plader i to hastigheder (33 og 45 omdrejninger i minuttet). Den har både phono- og line-indgang, så du frit kan vælge. Du kan desuden spille dine plader på din højttaler eller bruge høretelefoner via bluetooth til at høre musikken. Dens design er robust med tonearm og underplade i kvalitativt aluminium, mens måtten er lavet i tykt filt. Dine plader er altså godt beskyttet.

Den er udstyret med fuldt automatisk afspilning, hvilket vil sige, at tonearmen automatisk finder den rigtige rille. Når pladen er færdig, vender tonearmen tilbage til sin oprindelige hvileposition. Pladespilleren er også forsynet med en forstærkerkontakt, så du kan justere lydniveauet og undgå forvrængninger i musikken. Du bestemmer selv, om du vil spille musik med eller uden støvlåg, da låget kan tages af. En brugervenlig pladespiller i minimalistisk design til en overkommelig pris.

Audio-Technica AT-LP120XUSB

bedste direkte drevet pladespiller

Fordele
 • pros-icon.svg Hele tre hastigheder 33, 45 og 78 RPM
 • pros-icon.svg Antiskating-funktion
 • pros-icon.svg Indbygget RIAA-forstærker
 • pros-icon.svg USB-indgang
 • pros-icon.svg Robust design
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen bluetooth
 • cons-icon.svg Tonearm kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

Audio-Technica AT LP120XUSB er udstyret med et direkte drev, så du altid får den ultimative lydoplevelse og særdeles god lyd. Det direkte drev i solid konstruktion sikrer nemlig en mere præcis rotationshastighed. Og du kan afspille alle dine plader på denne model. Du kan nemlig vælge mellem hele tre hastigheder – 33, 45 eller 78 omdrejninger i minuttet. Takket være den indbyggede RIAA-forstærker har du alt, du skal bruge i selve pladespilleren.

Den har desværre ingen mulighed for bluetooth-forbindelse, men til gengæld gør USB-indgangen det muligt at digitalisere dine plader. Det er vi meget vilde med! Den er desuden udstyret med både phono- og line-indgang, så du til hver en tid frit kan vælge det, du bedst kan lide. Den har antiskating-funktion, så nålen rammer pladen helt perfekt, og lyden altid er ren og klar.

Guide

Nu skal det være! Din gamle pladespiller skal udskiftes, så du fortsat kan lytte til alle dine gamle plader med klassisk musik eller rock. Eller måske du skal ud og finde din allerførste pladespiller? Men hvad skal du egentlig være opmærksom på?

I vores test finder du de bedste pladespillere i mange forskellige prisklasser. Testvinderen er den pladespiller der dækker de flestes behov. Du kan dog også få en mere billig pladespiller, der stadig giver en god lyd. Se blot Nedis TURN200BN-modellen. Uanset hvilket pladespiller-mærke du vælger at gå efter, så skal din nye pladespiller gerne give dig en skøn og lækker musikoplevelse.

En god pladespiller er ikke nødvendigvis en dyr pladespiller, og at bruge mange penge er ikke altid garanti for en skøn lyd. Det, der tæller, er blandt andet en holdbar konstruktion og kvalitativt materiale samt funktioner. Alt efter, hvad du gerne vil have ud af din pladespiller.

Vi står klar til at gør dig klogere på alt det, du skal vide, så du ikke bare vælger en god, men en fremragende pladespiller!

Hvilken type pladespiller du skal vælge

Der er to typer pladespillere at vælge imellem.

 1. Fuldautomatisk pladespiller
 2. Manuel pladespiller

En automatisk pladespiller har en såkaldt helautomatisk betjening. Det betyder, at du blot behøver trykke på start. Herefter løftes tonearmen automatisk, og pickuppen sænkes det rigtige sted på pladens riller.

Den kan også have elektronisk omskiftning, hvor den selv skifter fra 33 til 45 omdrejninger i minuttet, alt efter hvilken plade du sætter på. Automatiske pladespillere gør det hele for dig, så du ikke behøver være en hi-fi-ekspert for at kunne betjene den.

Til en hi-fi-entusiast og feinschmecker og dem, der går meget op i musik og lyd, kan det være et oplagt valg med en model med manuel betjening. Det betyder blandt andet en manuel tonearm, som du selv skal løfte og sænke ned på rillerne i pladen. Du har altså mere kontrol og indflydelse, men det kræver også en god finmotorik og en smule kendskab til pladespillere og teknik.

Her er nogle af de ting, du bør overveje, inden du styrter ud og køber den første og bedste model.

Type af drev

Der findes to forskellige drevtyper på pladespillere. Du kan få remdrevne pladespillere og direkte drevne pladespillere. I vores test finder du pladespillere med begge slags.

Remdrevne pladespillere er udstyret med en gummirem, der forbinder pladespillerens motor og pladetallerken. Det er gummiremmen, der overfører motorens rotation til pladetallerkenen og på den måde får den til at dreje.

Direkte drevne pladespillere har ikke brug for en gummiring. Her er pladetallerkenen nemlig monteret direkte på selve motoren. Når motoren drejer, drejer pladetallerkenen også. Denne type drev giver derfor en mere præcis rotationshastighed og egner sig til det fintunede musikøre. Ulempen ved denne form for drev og teknologi er, at den er mere besværlig at reparere.

Indbygget forstærker

En LP-pladespiller har altid brug for en form for forstærker, da den har et lavt og ikke frekvenslineært udgangssignal. Er der ingen forstærker, vil lydsignalet fra pladen simpelthen ikke være høj nok til, at du ville kunne høre den. Det ville i stedet lyde som en stille kradsen og næsten ikke hørbar musik. Desuden er vinyler generelt produceret med en lav bas, men en høj diskant. Forstærkeren udligner dette, så bassen forstærkes, mens diskanten sænkes, så lyden bliver helt optimal.

Før var det nødvendigt at investere i en ekstern forstærker, og til nogle pladespillere er det stadig nødvendigt. Du kan godt få en forstærker for et omkring 200 kroner, men du kan også sagtens ende med at betale flere tusinde kroner.

I dag er det dog også muligt at købe pladespillere med en integreret forstærker. En pladespiller med RIAA (som man også kalder en forstærker) generer selv lyden. Vil du gerne undgå at skulle købe en forstærker separat, bør du altså gå efter en pladespiller med forstærker.

Antiskating-funktion

Magnetisk anti-skating er endnu en automatisk funktion, der sørger for, at nålen ikke skøjter hen over pladen, men forbliver i den rette rille. Det giver selvsagt også en bedre lyd.

Basens vægt

Bundpladen er den del på pladespilleren, hvorpå de andre dele er monteret. Vægten på pladespillerens bundplade er ikke nødvendigvis noget, man tænker over. Men det er faktisk ikke uvæsentligt, da pladespilleren kan blive udsat for vibrationer, hvis den ikke står stabilt. Er basen godt tung, står pladespilleren også stabilt, og det er i sidste ende med til give en lækker lyd.

Justerbare fødder

Det er ikke kun bundpladens vægt, der modvirker vibrationer. Det er ligeledes vigtigt, at pladespilleren altid står plant og ikke kan vippe. Derfor er det også vigtigt, at fødderne kan justeres, så du selv kan sørge for, den står fast og stabilt.

Mulige hastigheder og pitchkontrol

Pitchkontrol er en funktion, hvormed du kan finjustere omdrejningshastigheden yderligere og efter din personlige præference og smag.

Pladespiller med bluetooth

Normalt skal en pladespiller forbindes til en højttaler med et kabel. Har du dog en bluetooth-højttaler, som du gerne vil bruge, bør du også anskaffe dig en bluetooth-pladespiller. Fordel ved bluetooth er desuden at du vil kunne forbinde pladespilleren til andre enheder som for eksempel høretelefoner.

Det er også muligt at få en pladespiller med højttaler, så du ikke skal bruge eksterne højttalere. Det vil typisk være en såkaldt transportabel LP-afspiller.

Digitalisering af plader

Det kan jo også være, du gerne vil have musikken fra dine vinyler over på computeren. Det kan i dag godt lade sig gøre! Nogle pladespillere har en USB-indgang, der gør det muligt at forbinde pladespilleren til computeren. Du er typisk nødt til at downloade et softwareprogram også, så du kan konvertere filerne fra analog fil til digital fil. Men det er da smart, hvis du gerne vil have musikken over på din mobiltelefon, uden at du behøver købe musikken som MP3-fil! Se for eksempel Audio-Technica AT-LP120XUSB-modellen i vores test.

Sådan får du den bedste lyd

Mange mennesker mener, at du får den bedste lyd, hvis bare du lytter til vinyler. Men så enkelt er det ikke helt. Som vi har set, har de fleste pladespillere i dag mange moderne funktioner, og nogle kan godt være med til at modvirke den analoge lydoplevelse. Bruger du for eksempel en bluetooth-højttaler, sker der automatisk en digital overførsel af din musik, der kan udviske noget af den analoge lyd.

Det er ikke så dramatisk, som det  måske lyder, da meget musik i dag alligevel bliver produceret specielt med henblik på også at lyde godt i for eksempel høretelefoner.

Når det er sagt, er idéen med vinyler dog netop dybden i musikken. Så vil du have den bedste lyd, bør du også anskaffe dig en god højttaler. Og vil du have det fulde udbytte af lyden, er det bedst med en højttaler, der forbindes med kabel. På den måde undgår du, at musikken digitaliseres.

Du kan under de tekniske specifikationer se, om det er muligt med den model, du vælger. Vil du have valgmuligheden, kan du jo passende vælge en model, der kan spille både analogt og digitalt.

Vedligeholdelse af pladespiller og vinyler

Du kan med nogle simple skridt gøre meget for, at både lyden forbedres, men også for at vedligeholde pladespilleren og vinylerne.

 1. Hold pladespilleren fri for støv. Dæk den altid med støvlåget efter brug.
 2. Tør vinyler af for støv. Sæt pladen på pladespilleren, og lad den køre rundt, mens du bruger en speciel rensebørste til at fjerne støv. Andre klude og børster risikerer at ridse LP’en.
 3. Undgå at røre ved selve pladen med fingrene, så du undgå fedt på dem.
 4. Rens pladerne med en særlig rensevæske beregnet hertil.
 5. Udskift pickuppen, når den er slidt.
 6. Opbevar dine vinyler i deres cover. Du kan eventuelt købe ekstra plastsleeves, som du kan sætte udenpå.

FAQ

Hvilken pladespiller er bedst i test?

Den bedste pladespiller i test er Audio-Technica AT-LP60XBT. Med denne pladespiller kan du vælge mellem tre hastigheder samt selv bestemme, om du vil bruge kabel eller bluetooth. Dens Qualcomm® aptX™-kodeks og indbyggede RIAA-forstæker sørger desuden for en fantastisk lyd.

Hvorfor købe en pladespiller?

Ud over den skarpe blanding af retrodesignet og lækker lyd giver pladespillere også en helt særlig og mere detaljeret lydoplevelse end CD’er og MP3-filer. Hvis du gerne vil have mere ud af musikken og kunne høre dens mangfoldighed, er den ideel til dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×