Pastamaskine test – Den bedste pastamaskine 2022

I vores pastamaskine test har vi fundet frem til de fem bedste pastamaskiner på markedet, så du kan trylle med lækker hjemmelavet pasta frem derhjemme..
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Imperia Ipasta Limited Edition 4
Bedste design

Imperia Ipasta Limited Edition

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Frisk pasta smager bare bedre. Hvad end du er en haj i det italienske køkken eller ej, så vil det helt sikkert være et hit både hos familie og gæster.

I denne pastamaskine test har vi undersøgt både den elektriske pastamaskine og den manuelle pastamaskine. Begge typer har fordele og ulemper, og vi vil forsøge at gøre dig meget klogere på, hvilken pastamaskine der passer allerbedst til dig.

Udover at teste fem gode pastamaskiner til at lave hjemmelavet pasta har vi også lavet en købsguide, hvor vi har samlet alt det, som du bør overveje i forhold til, hvilken pastamaskine der passer bedst til dig. I sammenligningstabellen kan du desuden se specifikationer for de enkelte maskiner, der indgår i denne pastamaskine test.

Fordele
 • pros-icon.svg Ti forskellige indbyggede funktioner
 • pros-icon.svg Kommer i mange farver 
 • pros-icon.svg Meget brugervenlig 
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke monteres på alle typer borde

Detaljeret gennemgang

Dette er en ægte italiensk pastamaskine i sublim kvalitet. Denne pastamaskine placerer sig øverst i vores pastamaskine test, da den er utrolig nem at bruge og samtidig giver dig et stort udvalg af muligheder for at lave hjemmelavet pasta.

Det er en manuel pastamaskine, hvilket betyder, at du selve drejer dejen gennem maskinen. Den færdige pasta kommer ud lige netop, som du ønsker, da du selv kan regulere størrelse og tykkelse ved hjælp af de i alt ti indbyggede funktioner. Det er altså et virkelig godt udgangspunkt for at komme i gang med at lave pasta derhjemme, og med denne maskine er muligheder mange.

Du kan lave alle slags pasta med Marcato Atlas 150, og der medfølger både en bordfæste og en valse til at lave fettuccine og tagliolini. Desuden kan du lave lasagneplader, hvis du ønsker dette.

Noget vi rigtig godt kan lide ved denne pastamaskine er også, at den er enormt flot at se på. Den kommer i et stilrent design, og du kan vælge mellem mange forskellige farver, så den kan passe ind i lige netop dit køkken.

Fordele
 • pros-icon.svg Skridsikker base
 • pros-icon.svg Enkel at bruge
 • pros-icon.svg Billig pastamaskine
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke mange forskellige indstillingsmuligheder

Detaljeret gennemgang

GEFU Perfetta pastamaskine er den billigste pastamaskine i denne test, men det betyder ikke, at den er af dårlig kvalitet. Du få her en rigtig fin og enkel manuel maskine, som kan lave tre forskellige typer af pasta herunder tagliolini, tagliatelle og lasagneplader.

Pastamaskinen har en dejbredde på 14,5 cm, og du kan selve indstille tykkelsen på dejen ved hjælp af de to indstillingsmuligheder: 0,2 mm eller 3 mm.

Pastamaskine fra GEFU kommer med en skridsikker base, der gør den både nem og sikker at anvende, når du laver din egen pasta. Det er således en super funktionel pastamaskine, som vil dække behovet hos de fleste.

Den er lavet i rustfrit stål og ser flot ud på køkkenbordet. Den fås i to forskellige farver, så du kan vælge den, der passer bedst ind i dit køkken.

Der følger en ekstra høj klemme med pastamaskinen, så den nemt kan monteres på dit køkkenbord, selvom du måske har et bredt bord. Denne pastamaskine er et godt valg, til dig der vil i gang med at lave frisk pasta derhjemme, men som ikke har høje krav til produktet.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan lave meget pasta på kort tid 
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk pastamaskine der ælter dejen
 • pros-icon.svg Delene kan tåle opvaskemaskine
Ulemper
 • cons-icon.svg Koster mere end de manuelle maskiner 

Detaljeret gennemgang

I denne pastamaskine test placerer denne Philips pastamaskine sig rigtig godt. Det er pastamaskinen for den kvalitetsbevidste køber, som ønsker hjemmelavet pasta på rekordtid.

Dette er en elektrisk pastamaskine, hvor maskinen mere eller mindre klare det hele for dig. Ved de manuelle pastamaskiner skal du selv sørge for at blande og ælte dejen. Det behøver du ikke med denne elektriske pastamaskine. Den ælter nemlig dejen for dig.

Pastamaskinen er nem og hurtig at bruge, og du kan lave op til 450 g. pasta på 18 minutter. Det er noget hurtigere, end hvis du skulle lave lige så samme mængde pasta med en manuel pastamaskine.

Med denne maskine kan du lave flere typer af pasta. Du kan vælge mellem spaghetti, penne, fettuccine og lasagneplader. Den passende pastaformskive sættes i maskinen, og så sørger maskinen for ensartet pasta.

En elektrisk pastamaskine fra Philips sikrer dig lækker pasta hver gang, og vi er sikrer på, at du vil blive glad hver gang, du har brugt den. Den lydsvage motor gør desuden oplevelsen endnu bedre.

Imperia Ipasta Limited Edition

Bedste design

Imperia Ipasta Limited Edition
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at købe ekstra udstyr bl.a. en lille motor
 • pros-icon.svg Mange indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Ægte italiensk design
Ulemper
 • cons-icon.svg Må ikke rengøres med vand

Detaljeret gennemgang

Denne pastamaskine fra Imperia er vaskeægte italiensk kvalitet. Med denne maskine får du frisk pasta præcis som italienerne kan lide det. Du får en autentisk pastamaskine, og det er en af de bedste pastamaskiner med manuelt håndsving.

Du kan lave flere slags pasta med denne pastamaskine, og du kan næsten lave enhver type pasta. De indbyggede valser kommer nemlig i seks forskellige tykkelser, og hvis du har brug for yderligere, kan du nemt tilkøbe flere valse, hvilket er en klar fordel ved denne pastamaskine.

Desuden er der en medfølgende ‘Duplex’ pastavalse, hvor du kan lave båndpasta i bredderne 2 mm og 6,5 mm. Det giver dig altså utrolig mange muligheder til at lave en lækker hjemmelavet pasta.

Det er en stabil pastamaskine, der står skridsikkert på bordet og samtidig kan spændes fast på køkkenbordet, hvis man ønsker endnu mere stabilitet.

Her får du altså en alsidig pastamaskine, der fremstiller pasta af forskellig slags. Det er den klassiske pastamaskine til dig, der vægter autenticitet og kvalitet højt. Maskinen kommer i rustfrit stål.

Marcato Atlas 180 Pastamaskine

bedste indstillingsmuligheder

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar tykkelse på pastaen 
 • pros-icon.svg Italiensk design 
 • pros-icon.svg Inklusive bordbeslag
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke mange muligheder for designvalg som med forgængeren Atlas 150

Detaljeret gennemgang

Blandt de forskellige pastamaskiner placerer denne fra Marcato sig også rigtig godt. Generelt er en Atlas pastamaskine bare et rigtig godt valg. Denne maskine gør det enormt nemt at lave din egen pasta derhjemme. Den er manuel og super nemt at bruge. Det er en opgradering fra Marcato Atlas 150, som i forvejen er er sublim god pastamaskine. Denne er blot endnu bedre.

De to pastamaskiner minder meget om hinanden, men denne er blandt andet en smule bredere. Med denne Marcato pastamaskine kan du også lave flere typer af pasta, da den også har ti indstillingsmuligheder, så du kan justere tykkelsen på pastaen.

Det er muligt at købe en elektrisk motor til denne pastamaskine, hvis du på sigt ønsker at kunne lave din egen pasta endnu hurtigere.

Der medfølger et bordbeslag, så du kan spænde den fast på køkkenbordet. Derudover har den også gummifødder, som bidrager til, at pastamaskinen står godt fast på bordet.

Rengøring af maskinen skal ske med en blød børste, da delene ikke tåler at komme i opvaskemaskinen. Den er lavet i rustfrit stål.

Guide

Vi har testet nogle af de absolut bedste pastamaskiner i denne pastamaskine test, men det kan være svært at vælge den helt rigtige pastamaskine for dig. Derfor vil vi forsøge at hjælpe dig på vej ved at gennemgå nogle af de ting, som du bør overveje, inden du køber en pastamaskine til at fremstille pasta hjemme i køkkenet, som en rigtig italiener.

Det er værd at nævne, at det altid er en individuel sag, når man skal investere i et nyt køkkenapperat. Hvad der virker for nogle, virker måske ikke godt for dig og omvendt. Men hvis man gør sig nogle overvejelser omkring, hvad ens behov og ønsker er, så kan man komme langt. Der vil være fordele og ulemper ved de forskellige valg, men baseret på brugertest, anmeldelser og erfaringer vil vi guide dig gennem beslutningsprocessen.

Manuel eller elektrisk

Det første og måske mest afgørende, som du skal bestemme dig for, er, hvorvidt du skal have fat i en elektrisk eller manuel pastamaskine. Blandt de mange pastamaskiner at vælge imellem er dette nemlig de to hovedtyper af maskiner, og de fungerer vidt forskelligt.

Med en manuel pastamaskine skal du selve dreje pasta gennem maskinen ved hjælp af et manuelt håndsving. Det er sådan traditionel pasta laves, og nogle vil nok og sværge til, at det er sådan, du får den bedste pasta.

En elektrisk maskine derimod gør hele arbejdet for dig. De elektriske pastamaskiner kan nemlig både ælte dejen og køre den færdige pastadej gennem maskinen, så du får flotte og ensartede pastaer ud. Så skal du egentlig bare selv sørge for en lækker cremet sauce. Mange elektriske pastamaskiner fylder en anelse mere på køkkenbordet end de manuelle, og det bør du derfor være opmærksom på. Desuden bruger disse også strøm, og skal være tilsluttet en ledning for at kunne bruges.

En manuel model derimod fylder ikke ret meget, er nem at gemme væk og koster intet i forbrug. Dog tager det nået længere tid at rulle pastaen gennem maskinen, hvis du skal lave større mængder pasta ad gangen. Der er altså fordele og ulemper ved begge typer.

Hvis du vil prøve dig frem med at lave hjemmelavet pasta derhjemme, kan det dog være en god løsning at starte med en manuel pastamaskine. De koster nemlig mindre end de fuldautomatiske pastamaskiner, og så kan du jo altid bytte den gamle væk, hvis du senere vil opgradere.

Typer af pasta

Du finder ikke noget, der er bedre end hjemmelavet pasta. Og med en pastamaskine bestemmer du helt selv dejen og typen af pasta. Der findes mange typer pasta, og de fleste pastamaskiner kan også lave flere typer pasta ved at skifte valser og skiver på maskinen. Ofte følger der flere forskellige med, og ellers kan du som regel tilkøbe ekstra udstyr, hvis du får brug for det.

De mest almindelige typer pasta, som de fleste maskiner også kan lave, er tagliolini, fettuccine og lasagne. Fettuccine egner sig eksempelvis rigtig godt til cremede og tykke saucer, så hvis du er til det, bør du finde en maskine, der kan lave det. Måske er du mere til lette saucer, og der fungerer tagliolini fremragende.

Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke typer pasta du ønsker at kunne lave, og så skal du sikre, at den maskine, som du køber, kan lave pasta som du kan lide det.

Foruden at bestemme typen af pasta, kan du som nævnt også selv bestemme dejen. Det giver dig mulighed for at eksperimentere, og du kan eksempelvis lave sundere pasta eller forsøge at tilsætte grøntsager i dejen. Mulighederne er mange, når pastaen laves selv.

Justering af tykkelse og bredde

De forskellige pastamaskiner kan som regel justeres i både tykkelse og bredde i forhold til pastaens udseende. Når du skal lave pasta, kan det nemlig være rart at kunne indstille maskinen præcis, som du ønsker. Når man laver god pasta, vil man som regel altid starte med den tykke justering, og så løbende indstilles tykkelsen til at være tyndere og tyndere.

Her kan det være rigtig nemt med en elektronisk pastamaskine, da du her blot udskifter en skive. De er som regel meget brugervenlige, når det kommer til at skifte mellem de forskellige typer af pasta.

Ofte har producenten angivet, hvilken bredde maskinen kan lave pasta i. Den mest normale bredde er omkring 14-15 cm, men det kan variere. En maskine, der kan lave bredde typer pasta, fylder naturligvis også mere.

Uanset kan det i hvert fald være rigtig sjovt at have en pastamaskine, der kan lave forskellige pastatyper, og derfor anbefaler vi dig at gå efter sådan en. Heldigvis kan næsten alle pastamaskiner lave mere end én type pasta, så der er stadig mange valgmuligheder.

Stabilitet

Det er afgørende, at din pastamaskine er stabil, når du skal rulle dejen. Du bør derfor vælge en pastamaskine med en bordklemme, så den kan sættes fast til køkkenbordet, når du laver pasta med maskinen. Ellers ender processen med at blive meget besværlig, da pastamaskinen vil køre rundt på bordet. I den forbindelse bør du være opmærksom på, hvor høj bordklemmen kan række – det er nemlig afgørende for, om den kan sidde fast på netop dit køkkenbord.

Uanset hvilke pastatyper, du planlægger at lave, er stabilitet vigtigt, og det kan være en ide at vælge en pastamaskine af en god og solid kvalitet, som ligeledes har en vis vægt, som også tilføre yderligere stabilitet, når du ruller pastaen på pastamaskinen.

Rengøring af pastamaskinen

Du skal altid rengøre din pastamaskine efter brug, så der ikke sætter sig dejrester. Det er både vigtigt i forhold til hygiejne og i forhold til at pastamaskinen kan fungere, som den skal. Nem rengøring er derfor essentielt. Flere pastamaskiner tåler ikke rengøring med vand, men skal derimod tørres grundigt med en klud. Desuden medfølger en blød børste med nogle maskiner, som gør rengøringen nem.

Vælger du en elektrisk pastamaskine kan delene ofte skilles ad og smides i opvaskemaskinen. På den måde får du også en hurtig og let rengøring. Dog kan disse også være en smule mere besværlige at rengøre, da de er større, og der kan være flere små kroge. Hvis du er til hurtig og let rengøring, bør du derfor gøre dig nogle overvejelser omkring rengøring af maskinen, inden du køber. Det ville nemlig være ærgerligt, hvis du ender med ikke at få maskinen brugt grundet besværlig rengøring.

Men det behøver altså bestemt ikke at være besværligt, når du skal lave hjemmelavet pasta. Og faktisk kræver det heller ikke så meget rengøring udover selve pastamaskinen. Hvis du går med en manuel maskine, hvor du selv skal ælte dejen, kan der dog kommer lidt mel på bordet, som naturligvis skal rengøres. Men mon ikke det lige går? Resultatet er i hvert fald helt fantastisk, og så mangler du bare at finde opskriften på den perfekte pastasauce, tilsætte ingredienserne, og så er du rimelig godt kørende. Måske du endda bliver helt bidt af det?

FAQ

Hvilken pastamaskine er bedst i test?

Den bedste pastamaskine i test er Marcato Atlas 150. Blandt de bedste pastamaskiner på markedet scorer denne toppoint. Den giver et hav af muligheder for at lave god portion pasta i hjemmet. Den er nem at bruge, og du får ægte italiensk design for pengene.

Er det pengene værd at købe en pastamaskine?

Er du vild med pasta, og sætter du pris på frisk pasta, der smager fantastisk? Så er en pastamaskine helt sikkert pengene værd. Du får mulighed får at prøve at lave et hav af forskellige pastatyper, og som regel koster de faktisk heller ikke ret meget.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×