Panini grill test – Bedste panini-grill 2022

Læs med i vores panini grill test, hvor vi anmelder de fem bedste på markedet. Hvem elsker ikke en klassisk grillet panini? Den har derudover mange forskellige anvendelsesmuligheder og kan for eksempel bruges som lille bordgrill, så du kan lave lækker grillmad indendøre!
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Russell Hobbs 17888 Elektrisk Grill
TESTVINDER

Russell Hobbs 17888 Elektrisk Grill

Denne 3-i-1-panini-grill kan bruges både til at bage lækre, sprøde sandwich, og du kan også vinkle den på skrå eller åbne låget op til 180 grader, så du kan bruge den som bordgril og uden…

Russell Hobbs 17888 Elektrisk Grill 1
bedst i test

Russell Hobbs 17888 Elektrisk Grill

panini grill 4
bedste kraftige panini-grill med høj temperatur på 230 grader

Princess 112416

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores panini-grill-test har vi samlet de fem bedste grill på markedet lige nu. Vi kigger på, om pladerne er aftagelige, om de har non-stick-belægning, hvor højt låget gaber, om der medfølger en drypbakke, justerbar termostat, temperaturindikator og meget mere, så du med lethed kan finde den helt rette panini-grill til dig.

I vores købsguide går vi i detaljer med ovennævnte egenskaber og funktioner, så du ved præcis, hvad du skal kigge efter, når du skal ud og anskaffe dig en ny panini-grill. Er du mere til et hurtigt overblik over de fem modeller i vores panini-grill-test, kan du også hoppe direkte videre til vores praktiske sammenligningstabel.

Russell Hobbs 17888 Elektrisk Grill

bedst i test

Russell Hobbs 17888 Elektrisk Grill
Fordele
 • pros-icon.svg Drypbakke
 • pros-icon.svg Non-stick plader
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
 • pros-icon.svg Temperaturlampe
 • pros-icon.svg Tilberedning på begge sider
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen justerbar temperatur

Detaljeret gennemgang

Denne 3-i-1-panini-grill kan bruges både til at bage lækre, sprøde sandwich, og du kan også vinkle den på skrå eller åbne låget op til 180 grader, så du kan bruge den som bordgril og uden problemer også kan tilberede mad som grøntsager og fisk eller grille kød. Den har en stor kapacitet med plads til 2 til 3 panini eller 5 stykker kød alt efter størrelse. Pladerne er forsynet med en praktisk non-stick-belægning, så de rengøres i en håndevending med en klud.

Panini-grillen har desuden en yderst smart drypbakke, der opfanger eventuelle væsker eller overskydende fedt og forhindrer det i at løbe ud på bordet. Du kan have den stående i køkkenet eller anvende den som lille bordgrill direkte på spisebordet! Den har desværre ikke en justerbar termostat, men med temperaturindikatoren er det nemt at se, om grillen har opnået den rette varme.

Fordele
 • pros-icon.svg Tilberedning på begge sider
 • pros-icon.svg Drypbakke
 • pros-icon.svg Temperaturlampe
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur
 • pros-icon.svg Kan opbevares stående
Ulemper
 • cons-icon.svg Ledning lidt kort (1,2 m)

Detaljeret gennemgang

Denne kompakte panini-grill fra OBH Nordica skaber glæde i ethvert hjem. Ikke kun, fordi det er en billig panini-grill, men fordi du med den kan tilberede lækre panini eller grille direkte i dit køkken. Hængslerne er selvjusterende og kan derfor gabe over selv høje sandwiches, der i øvrigt kan tilberedes på begge sider samtidig.

Du kan selv indstille temperaturen, mens temperaturlampen indikerer, hvornår grillen er varmet op og klar til brug. Den praktiske drypbakke opfanger væsker og fedt, så det ikke løber ud på bordet. Og med den medfølgende skraber er rengøringen af pladerne med non-stick-belægning endnu nemmere. Desuden kan panini-grillen fra OBH Nordica opbevares stående, så du nemt finder en plads i køkkenet. Ledningen er måske til den lidt korte side, men det kan hurtigt løses med en forlængerledning.

Fritel GR2275 Panini Grill

bedste premium panini-grill

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur
 • pros-icon.svg Varmeindikator
 • pros-icon.svg Højde kan indstilles
 • pros-icon.svg Plade aftagelige
 • pros-icon.svg Plader tåler maskinopvask
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis kort ledning (1 meter)

Detaljeret gennemgang

En multifunktionel grill til tilberedning af panini, men den kan også bruges som åben grill til at tilberede kød eller fisk. Desuden kan lågets højde indstilles, så du uden problemer også kan tilberede tykkere madvarer på grillen. Den er udstyret med to lamper, der indikerer, når grillen er varm, og takket være den justerbare termostat kan du indstille den til den ønskede temperatur.

Panini-grillens grillplader kan tages ud, hvilket er særlig praktisk, når de skal rengøres. Pladerne har en praktisk non-stick-belægning, som ovenikøbet tåler maskinopvask. Fritel GR2275 i aluminium i rustfrit stål effekt – perfekt til at tilberede sandwiches eller tilberede madvarer som kød og grøntsager. Er denne panini-grill pengene værd? Ja, det er den.

Princess 112416

bedste kraftige panini-grill med høj temperatur på 230 grader

panini grill
Fordele
 • pros-icon.svg 180 graders åbning
 • pros-icon.svg Non-stick-belægning
 • pros-icon.svg LED-indikator
 • pros-icon.svg God pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Grillplader kan ikke tages ud
 • cons-icon.svg Ingen justerbar temperatur

Detaljeret gennemgang

Princess-panini-toaster i rustfrit stål.Vi elsker ikke kun navnet på denne panini-grill, men også, at låget kan åbnes hele 180 grader, så den kan bruges til et væld af forskellige madvarer i forskellige tykkelser. Pladerne er forsynes med en praktisk non-stick-belægning, der er særdeles nemme at rengøre. Du vil desuden blive glad for, at grillen kan opbevares stående, hvilket gør det meget nemmere at finde en plads i køkkenet! LED-indikatoren fortæller dig, når pladerne er tilstrækkeligt varme. Og grillen bliver med sine 230 grader virkelig varm, så du også hurtigt kan stege en lækker bøf!

Takket være den brede drypbakke er du sikker på, at overskydende fedt og eventuelle væsker opsamles og ikke finder vej ud på køkken- eller spisebordet. Og så er vi også svært begejstrede for grillens absolut overkommelige pris.

Breville VST026

bedste panini-grill med flade plader

Fordele
 • pros-icon.svg Trinløse hængsler på låget
 • pros-icon.svg Lodret opbevaring
 • pros-icon.svg Plader med non-stick-belægning
 • pros-icon.svg Lysindikator
 • pros-icon.svg Cool-touch håndtag
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen drypbakke

Detaljeret gennemgang

En panini-grill med non-stick-grillplader, hvis låg er udstyret med trinløse hængsler, så det kan gabe over selv tykke sandwich. Lysindikatoren fortæller dig, når pladerne er tilstrækkeligt varme, og grillen er klar til brug. Takket være det praktiske cool-touch håndtag undgår du at brænde dig på grillen.

Den har også non-stick belagte grillplader, der er særdeles nemme at rengøre. Og ikke nok med, at den kan opbevares i lodret stilling, låget kan ovenikøbet låses, så du ikke risikerer, at det lige pludselig åbner sig inde i skabet, eller at ungerne kommer til at åbne den under brug. Den er desuden udstyret med en smart ledningsopbevaring. Der er desværre ingen drypbakke, men denne panini-grill klarer til gengæld store mængder mad og kan indeholde op til fire sandwich eller en lækker, saftig bøf eller to. En yderst effektiv grill.

Guide

Vi ved det godt. Det er så trist, når de lune sommeraftener bliver til kølige efterårsaftener. For det betyder nemlig også, at grillsæsonen slutter! Snøft.

Men hvad nu, hvis du kunne forlænge grillsæsonen og følelsen af sommer lidt endnu? Man behøver jo ikke kun grille på en almindelig grill.

En panini-grill giver dig – udover indbydende panini selvfølgelig – et hav af muligheder! Du kan nemlig blandt andet bruge den til almindelige sandwiches, toast, men også som lille bordgrill, hvorpå du kan stege kylling, kød, fisk eller grøntsager. Det er da smart.

Og så fylder en panini-grill mindre end en udendørs grill og typisk også mindre end en almindelig bordgrill, så den passer ind i ethvert køkken! Og hvor sjovt vil ungerne ikke synes, det er at sidde og grille indendøre! Det kan kun blive en succes.

Desuden er den super nem at rengøre, og til forskel fra en udendørs grill, tager det ingen tid at rengøre et paninijern.

Grillpladerne er ofte fremstillet i rustfrit stål og er derudover som regel forsynet med en praktisk slip-let-belægning, så du hurtigt kan rengøre dem med en klud.

En yderligere fordel ved belægningen er desuden, at du ikke behøver tilføje smør eller olie, når du anvender en panini-bordgrill. Den grillede mad er altså en del sundere, da du ikke tilføjer unødvendige fedtstoffer.

Nogle modellers grillplader kan desuden tåle maskinopvask. Nemmere bliver det ikke!

Anvendelse af panini-grill

Du kan lave mange måltider med en paninimaskine.

Da det er en press grill, egner den sig perfekt til at lave en lækker sandwich og til en lækker panini, men ikke kun! Du kan også riste brød, stege rødt kød, lækker fisk, stege grøntsager eller sågar lave mexicanske quesadillas. Mums!

Hvad med at bruge den som raclette? Placér grøntsager og kød på grillen, og læg så en skive ost ovenover. Kør den helt ud: Tag skitøjet på, og lad som om, I er i Schweiz. Lur os, om ikke børnene vil synes, det er mega sjovt.

Funktioner

I det nedenstående ser vi på alle de funktioner, du typisk finder på panini-grille. Uanset om du tænker, du kun vil bruge den som grilltoaster til indbydende panini, eller om du vil bruge selve grillen til at stege kød, er der nogle funktioner, der gør anvendelsen af en panini-grill sjovere og ofte også nemmere.

Højdeindstilling

At kunne indstille højden på låget er faktisk vigtigt, uanset hvad du gerne vil tilberede på din panini-grill. For kan den ikke åbnes særlig højt, bliver det svært at lukke den om en godt fyldt panini. Det er derfor vigtigt at sikre dig:

 • at den kan vinkles
 • at den kan justeres i højden
 • at den eventuelt også kan åbnes 180 grader.

Hvis den ikke kan vinkles, får du i nogle tilfælde svært ved at lukke den ned over en godt fyldt sandwich eller tykkere madvarer.

Højdejustering er ikke helt det samme. At låget kan justeres i højden, vil simpelthen sige, at låget kan hæves, så der er mere mellemrum mellem de øverste og nederste plader og dermed mere plads til fyldige og tykke madvarer.

Vil du gerne bruge den som bordgrill, bør du derfor sikre dig, at den kan åbnes til 180 grader og dermed stå åben på bordet. På den måde kan både pladerne i låget og pladerne i bunden bruges som en grill.

Varmeindikator

En varmeindikator fortæller dig, når grillen har opnået den perfekte temperatur og er klar til brug og er ikke det samme som en justerbar temperatur (se forneden).

Nogle modeller er også udstyret med et lys, der indikerer, når maden er færdigtilberedt. Det er især praktisk, hvis du har tendens til at lave en masse andet i køkkenet samtidig, eller bare ikke har lyst til at stå og tjekke maden.

Justerbar temperatur

Ikke alle modeller har en justerbar temperatur. Og vil du mest bruge grillen til sandwiches har du heller ikke nødvendigvis brug for forskellige indstillingsmuligheder af temperaturen.

Men vil du gerne bruge panini-jernet til tilberedelse af forskellige madvarer, er det en god idé med justerbar temperatur og forskellige temperaturer, så du kan indstille den rette temperatur til den type mad, du lægger på grillen. Den ideelle temperatur til en bøf er højere end til sandwiches.

Så jo varmere grillen kan blive, desto flere anvendelsesmuligheder har du.

Timer

Det kan være smart at have en timer på grillen. Det giver dig mulighed for at have indflydelse på, hvor lang tid din panini eller anden mad skal have. Tjek, hvor mange minutter timeren kan sættes til, da dette også kan variere fra model til model.

Automatic sensor cooking

Er du ikke super ferm i et køkken, eller vil du hellere bruge din energi på noget andet, kan en panini-grill med automatic sensor cooking være en fantastisk løsning for dig. Har grillen sådanne sensorer taler man typisk om en smart grill. Det betyder nemlig, at panini-jernet via sensorer kan måle tykkelsen og vægten på den mad, du lægger i den. Så grillen tilpasser sig altså ved simpelthen at udregne, hvor lang tid maden skal grilles, og hvilken temperatur er den ideelle. En smart grill giver dig på den måde en dejlig jævn tilberedning, uden at du skal være ekspert i madlavning.

Drypbakke

En drypbakke sidder som regel under grillpladerne. Den opsamler eventuelt fedt og overskydende væsker, der løber ud af grillen. I stedet for at de løber ud på bordet, bliver de opfanget i drypbakken, og du spares for en masse unødvendig rengøring.

Det er særlig rart med en aftagelig drypbakke, da den netop bruges til at opsamle fedt og væsker, som løber ud af grillen, og den derfor bliver meget fedtet og beskidt. Endnu bedre er det, hvis den aftagelige drypbakke kan tåle vask i opvaskemaskine. Den vil ofte være fremstillet i rustfrit stål, men det betyder ikke altid, at den tåler vask i opvaskemaskine. Tjek derfor altid specifikationerne, inden du smider den i opvaskemaskinen.

Aftagelige grillplader

Det samme gælder grillpladerne. De forskellige plader er som regel alle belagt med en praktisk non-stick-belægning, der er nem at rengøre. Men vil du gerne selv slippe for at skulle rengøre dem, bør du vælge en panini-grill, hvis plader kan tages ud. Det gør den nemlig en del nemmere at rengøre. Kan de tages ud, egner de sig typisk også til maskinopvask, men husk altid at tjekke specifikationerne først.

Sådan opnår du det bedste resultat

Det er ikke svært at bruge en panini-grill. Alligevel er der nogle få tricks, du kan anvende for at opnå den helt perfekte tilberedning:

 1. Forvarm altid grillen, inden du skal bruge den, så pladerne er godt varme.
 2. Fyld ikke for meget i din sandwich. Også selv om grillen kan gabe over det, er idéen jo trods alt, at indholdet bliver inde i selve sandwichen.
 3. Hvis du bruger grillen til fisk og kød, får du et bedre og mere jævnt resultat, hvis du griller dem uden ben.
 4. Vil du marinere dine madvarer, bør dette gøres i forvejen, så de kan ligge og trække i mindst én time, inden du griller dem.
 5. Har grillpladerne en slip-let-belægning, behøver du i princippet ikke bruge hverken smør eller olie til tilberedning af madvarer. Det kan dog være en fordel at pensle med lidt olie, da madvarerne på den måde grilles mere jævnt.
 6. Hold øje med drypbakken, og tøm den regelmæssigt og ALTID efter endt brug! Det ville virkelig være ærgerligt, hvis den løber over midt under tilberedningen.

Rengøring af panini-grill

Træk altid stikket ud af stikkontakten, inden du påbegynder rengøringen af grillen!

Har du panini-grill med aftagelige plader, der kan tåle opvaskemaskine, tager du dem bare ud og sætter dem i opvaskemaskinen.

Kan pladerne ikke tages ud, rengøres de ved brug af en fugtig klud. Er den varme non-stick-overflade meget fedtet, kan du også væde kluden i lidt vand med opvaskemiddel og dernæst tørre pladerne af.

FAQ

Hvilken paninigrill er bedst i test?

Den bedste paninigrill i test er Russell Hobbs 17888 elektrisk grill. Du kan bruge den som almindelig panini-grill, men også vinkle den, så den står på skrå eller åbne låget 180 grader og bruge den som lille bordgrill til tilberedning af fisk, kød eller andre lækkerier. Pladerne er takket være slip-let-belægningen nemme at rengøre, og drypbakken forhindrer yderligere griseri i køkkenet ved at opfange fedt fra grillen.

Hvilken funktion er særlig vigtig på en panini-grill?

Det afhænger selvfølgelig af, hvad du vil bruge den til, men vi har alligevel et bud på, hvad en af de vigtigste funktioner er: højdeindstillingen. Sørg for, at låget både kan vinkles og indstilles i højden, så du er sikker på, den kan gabe over selv den lækreste fyldte sandwich. Derudover er det smart, hvis den kan åbnes 180 grader, da du på den måde kan bruge den som en bordgrill.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×