Overvågningskamera TEST: Bedste videoovervågning til hjemmet

Tyven giver desværre ikke lyd, inden han kommer på besøg. Med et overvågningskamera kan du være på forkant og præventivt forebygge indbrud. Vi har fundet frem til de 9 bedste overvågningskameraer til hjemmet.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Har du oplevet at have indbrud? Eller vil du så vidt muligt gerne komme det i forkøbet, så du bliver oplevelsen foruden?

Videoovervågning i hjemmet bliver mere og mere populært – og almindeligt. Undersøgelser viser også, at det har en stor præventiv effekt og skræmmer tyven væk, inden han (eller hun) når at brække døren eller vinduet op.

Udendørs overvågningskamera såvel som indendørs overvågning fås i mange forskellige designs og kvaliteter.

Derfor kan det være en udfordring at vælge det helt rette. Det kan også være svært at vide hvad du skal se efter, når du skal vælge det bedste overvågningskamera til dit hjem.

Vil du gerne føle dig mere tryg i dit hjem? Så kan du lige så godt gøre det med det bedste overvågningskamera. Det har vi fundet nogle gode bud på herunder.

Foruden at have fundet de bedste udendørs overvågningskameraer kommer vi også med en gennemgang af funktioner og egenskaber, så du bliver i stand til at sortere mellem de forskellige modeller. Det håber vi letter din søgen efter det bedste udendørs overvågningskamera.

Vi er opmærksomme på at valget af overvågningskamera kan føles som lidt af en jungle. Derfor fremhæver vi fordele, ulemper og egenskaber ved hver enkelt model herunder.

Det håber vi, gør det nemmere for dig at tage en endelig beslutning om, hvilket overvågningskamera det skal være.

Vær især opmærksom på, at der er stor forskel på billed- og videoopløsning.

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god billedkvalitet
 • pros-icon.svg Integreret bevægelsessensor
 • pros-icon.svg Integreret spotlight
Ulemper
 • cons-icon.svg Der skal anvendes en hub
 • cons-icon.svg Sikkerhedsfunktioner kunne være bedre

Detaljeret gennemgang

Arlo Pro 3 er et trådløst overvågningskamera, der holder øje med dit hjem døgnet rundt. Du kan se video direkte fra telefonen og endda se unikke detaljer med brugen af nattesyn. Ser du motiver i bevægelse kan du zoome ind og få et bedre billede.

Arlo Pro 3 er et udendørs WiFi kamera, der tåler alt slags vind og vejr. Foruden det tilbyder kameraet en virkelig god 2K billedkvalitet med HDR-opløsning. Du får derfor altid gode billeder, uanset hvordan vejr og vind er. Dertil har kameraet et synsfelt på 160 grader.

Når du går i seng, kan du være ganske tryg, da kameraet har nattesyn. Selv i mørke kan du derfor forvente gode farveoptagelser.

Integreret spotlight

Det smarte ved dette lækre udendørs overvågningskamera er, at det har 2-vejs lyd. Det betyder, at du har mulighed for at kommunikere med dem, du kan se i realtid. Spotter kameraet derfor bevægelse i zonen, vil du kunne tænde for kommunikationen.

Ja, og er der bevægelse i mørket, skal du ikke være nervøs for, om du kan se hvem det er – for de integrerede spotlights bliver aktiveret helt automatisk. Der er desuden også en indbygget sirene, der kan give lyd, hvis det bliver nødvendigt.

Arlo Ultra

overvågningskamera sæt

Fordele
 • pros-icon.svg Har bevægelsesdetektor
 • pros-icon.svg Har integreret spotlight
 • pros-icon.svg Leverer en fremragende billedkvalitet i 4K
Ulemper
 • cons-icon.svg Nogle funktioner kræver abonnement

Detaljeret gennemgang

Arlo Ultra minder på mange måder om storebror ovenfor, da den giver dig avanceret video- og lydkvalitet. Med 180 graders synsvinkel, 3 kameraer, 2-vejs lyd og integreret spotlight kan du trygt forlade hjemmet eller lægge dig til at sove.

Arlo Ultra udendørs overvågningskamera er en af de helt populære modeller, da det kan optage i 4K. Det giver en igennem fantastisk billedkvalitet, som er svær at få andre steder. Du betaler til gengæld også for kvaliteten, men den er guld værd, hvis uheldet er ude, og du har brug for at kunne se så mange detaljer som overhovedet muligt.

Kameraet har desuden automatisk zoom, glimrende nattesyn, sirene og ikke mindst 180 graders synsfelt. Altså får det meget med uanset, hvor du vælger at placere kameraet.

Få notifikationer med det samme

Arlo Ultra overvågningskamera overser intet. Det lader dig heller ikke i stikken, hvis det registrerer noget, da du kan sætte optagelserne til at starte ved bevægelsesdetektering.

Derudover kan du sætte den til at underrette dig med e-mail eller gennem en app, så du altid ved, hvad der sker omkring dit hjem.

Det er et meget alsidigt overvågningssystem, som også kan bruges indenfor, hvis du har brug for ekstra sikkerhed eller bare gerne vil kunne holde lidt øje med hunden, når den er selv.

Fordele
 • pros-icon.svg Der er ikke brug for en hub
 • pros-icon.svg Den er kompatibel med smarttjenester
 • pros-icon.svg Den har indbygget projektør
 • pros-icon.svg Det er et WiFi overvågningskamera
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er stor i designet og kan derfor ikke skjules

Detaljeret gennemgang

Med Arlo Pro 3 Floodlight får du et lækkert overvågningskamera med et kraftigt lysskjold på 3000 lumen. Faktisk er det verdens første trådløse projektørkamera, der kan oplyse helt op til 7 meter af din grund. Vil du gerne skræmme tyven væk, er dette kamera et rigtig godt valg.

Med modellen her får du alt, hvad du kan forvente dig af et moderne overvågningskamera. For det er topmoderne og indeholder tovejs kommunikation, muligheden for smarttjenester såsom Google Assistant og ja, så er det faktisk også et overvågningskamera med optager.

Selvom det ikke er et lille overvågningskamera, der er nemt at skjule, er det meget præventivt og effektivt i brug til trods.

For den kommer også med en meget skarp bevægelsessensor og projektør-belysning, der tænder, så snart der er bevægelse og aktivitet. Den lyser med 3000 lumen og virker derfor kraftigere end et sæt billygter. Skulle der derfor være mistænkelig aktivitet, vil de ikke kunne skjule sig i mørket.

Se det hele i 2K

Om du vågner om natten og gerne vil sikre dig, at alt er ok, eller om du er på arbejde, kan du altid se billeder i høj kvalitet. Kameraet kommer nemlig med en opløsning på hele 2560 x 1440 og en 2K-kvalitet. Det er meget højt sammenlignet med mange andre overvågningskameraer.

Da den også har nattesyn, kan du få gengivet skarpe billeder døgnet rundt.

Fordele
 • pros-icon.svg Godt nattesyn
 • pros-icon.svg Smart panorering
 • pros-icon.svg God zoom
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så høj billedkvalitet

Detaljeret gennemgang

Med Reolink Argus PT er der ikke det hjørne, du ikke kan overvåge i dit hjem. For med trådløs forbindelse og 355 graders panorering kan du se samtlige blinde vinkler. Det er et ideelt udendørs overvågningskamera til dig, der gerne vil have en simpel men god løsning.

Reolink Argus PT er et kamera, du kan sætte op helt uden brug af kabler. Det benytter batterier og kan kobles direkte til dit WiFi. Det har en fast vinkel på 105 grader, hvilket er noget mindre sammenlignet med andre modeller her i vores overvågningskamera test.

Til gengæld har du mulighed for at bruge panorering, der giver et 355 graders billede. Derudover kan den tilte 140 grader, hvis du synes, det virker som om, at der sker noget mistænkeligt.

Den kommer desuden med mulighed for at blive tilknyttet en app, så du altid kan følge med i, hvad der sker. Om du er så hjemme eller afsted på farten. Selvom det er lavet til udendørs brug, kan du også sagtens benytte det til at overvåge de indendørs arealer med.

Altid strøm på batteriet med solpaneler

Med overvågningskameraet her behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt der er strøm på. For det er muligt at tilkøbe et solpanel, som kan tilsluttes kameraet.

Så er du altid sikker på, at kameraet er der, hvis uheldet er ude eller nogen påtænker at prøve at bryde ind. Det er en feature, som ikke er mulig at få til mange andre overvågningskameraer.

Fordele
 • pros-icon.svg God til både udendørs og indendørs brug
 • pros-icon.svg Det har stabil WiFi forbindelse
 • pros-icon.svg Det er et overvågningskamera med app
Ulemper
 • cons-icon.svg Billedkvaliteten er ikke så høj

Detaljeret gennemgang

Leder du efter et godt og billigt overvågningskamera? Så er det netop, hvad du får med kameraet her, da det er blandt de billigste i klassen. Dog går det ikke udover kvaliteten, da du får bevægelsessensor, to vejs kommunikation og mulighed for stemmestyring med.

Til trods for at dette smarte og lille kamera ikke fylder meget, er det alligevel spækket med moderne teknologi såsom tovejs kommunikation. Med det kan du tale med personer udenfor, ligesom det kommer med en optager – det gør den døgnet rundt, så du altid kan få et overblik over, hvad der sker.

Derudover får du faktisk også mulighed for at koble den på en app på mobilen. Her kan du sætte den op til at give dig besked, hvis der er bevægelse eller aktivitet, når du ikke er hjemme eller optaget omme i haven med syslerier. Har du desuden også Alexa, kan du koble den til stemmestyring.

Det eneste kompromis du indgår med modellen her er billedkvaliteten. For den er 1080p, hvilket er noget mindre end 2K eller 4K – men er du tilfreds med det, får du alt i alt et rigtig godt trådløst overvågningskamera udendørs.

Nem og fleksibel montering

Det er ingen problem at sætte kameraet op der, hvor du gerne vil have det. For det kommer uden kabler, og kan derfor sættes i hjørnet, loftet på væggen eller hvor end, du helst gerne vil have den. Du kan både bruge den inde og ude alt efter behov.

Google Nest Cam IQ Smart

Google-Nest-Cam-IQ-Smart-transformed
Fordele
 • pros-icon.svg Det har god WiFi forbindelse
 • pros-icon.svg Det er et trådløst kamera
 • pros-icon.svg Det kan streame hele døgnet rundt
 • pros-icon.svg Det er med et 4K HDR-kamera
 • pros-icon.svg Det gemmer optagelser i 30 dage
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver abonnement for fuld tilgang til funktioner

Detaljeret gennemgang

Er du fan af Google-produkter, bliver du også fan af dette kamera, da det har indbygget Google Smart Assistance og kan kobles på andre smartenheder i dit hjem. Derudover er den med ansigtsgodkendelse og øget fokusering ved ansigter, der er fremmede.

Har du ikke altid tid til lige at se optagelser igennem? Bare rolig. Det behøver du heller ikke, da du med modellen her kan gemme dine optagelser i skyen med Nest Aware. Det kræver et månedligt abonnement.

Til gengæld optager kameraet så også 24/7 og gemmer alle dine optagelser, så du kan tilgå dem i op til 30 dage efter. Derudover kan Nest Aware også sende advarsler eller notifikationer til dig, hvis den ser en person.

Vil du gerne undgå at få notifikationer, når hunden går over i kurven, barnet leger på værelset eller lignende, kan du opsætte activity zones omkring disse områder. Det kan du også ved et pengeskab eller et maleri, hvis du gerne vil holde ekstra øje med det.

Overvågning og højtaler i ét

Nest Cam IQ Indoor er ikke bare et traditionelt kamera, der giver dig god overvågning af dit hjem. For den fungerer faktisk også som en smart højtaler.

Det lyder måske for godt til at være sandt. Men ved bare at forbinde din Googlekonto kan du faktisk bruge Nest Cam gennem Google Home. Fordi der er en mikrofon og højtaler indbygget i kameraet, vil du i princippet godt kunne kommunikere med hunden eller barnet, der er alene hjemme, hvis det er nødvendigt.

Det er så absolut et af de bedste trådløse kameraer, når det kommer til smart teknologi.

Fordele
 • pros-icon.svg Er med genopladeligt batteri
 • pros-icon.svg Har integreret spotlight
 • pros-icon.svg Diskret og pænt design
Ulemper
 • cons-icon.svg Videoopløsningen er blot 1080p

Detaljeret gennemgang

Få et enkelt og simpelt udendørs overvågningskamera med Arlo Essential, der optager i 1080p, har farvesyn og giver dig underretninger på din mobiltelefon. Ja, og så er der endda 3 måneders inkluderet Alro Smart, der giver dig ekstra fordele.

Et overvågningskamera skal helst ikke løbe tør for strøm. Det bliver du også fri for med modellen her, da den både er med genopladeligt kamera (og kabel hertil) og kan tilsluttes et solpanel. Dette skal dog tilkøbes. Men med de muligheder er du sikker på aldrig at komme hjem til eller vågne op til et kamera uden strøm.

Få fuld glæde af funktioner med Arlo SMART

Vil du gerne have fuld smæk for skillingen, når det kommer til funktioner, kan du vælge at tilkøbe Arlo Smart. Det kommer dog også gratis med i 3 måneder, så du kan afprøve det og se, om det er noget for dig.

Med det får du blandt andet registrering af lyd fra brandalarm, hurtigere hændelsesreaktion, brugerdefinerede aktivitetszoner og fjernudløsning af sirene. Det koster ikke mange penge i måneden, hvis du finder ud af, at du ikke kan undvære funktionerne.

Nemt at sætte op

Fordi kameraet er trådløst tager det ikke mange minutter at opsætte og montere det. Det er 100% trådløst og kan tilsluttes direkte til WiFi. Du skal derfor blot beslutte dig for, hvor kameraet skal sidde henne – så er der ikke langt til sikker og god overvågning.

Fordele
 • pros-icon.svg Det er et fint mini overvågningskamera, der nemt kan skjules
 • pros-icon.svg Det giver skarp belysning
 • pros-icon.svg Det har gode funktioner
Ulemper
 • cons-icon.svg Billedkvaliteten er ikke så høj

Detaljeret gennemgang

Leder du efter videoovervågning udendørs med kraftigt lys? Så er det netop, hvad du får med denne model, som giver masser af stærk belysning, hvis der er aktivitet. Det fylder desuden heller ikke meget og giver dig dermed mulighed for at have et skjult overvågningskamera.

Vil du gerne have udendørs videoovervågning, men behøver det ikke være med et, der fylder en masse eller nødvendigvis kan ses?

Så er Ring SpotLight et perfekt valg, da det er let overvågningskamera, som ikke fylder mere, end at du kan placere det lige, hvor du vil. Det går dog ikke ud over kvaliteten, da kameraet er robust og holdbart i alt slags vejr.

Der følger kun det ene kamera med. Til gengæld er der mulighed for at tilkoble flere til systemet, så du kan overvåge flere vinkler og områder i hjemmet og dermed få et videoovervågning sæt.

Strøm er ingen problem

Det smarte ved denne model er, at den kommer med en funktion, som gør det muligt at køre den på både strøm og batteri. Det er dig derfor helt frit for, om du ønsker det ene eller det andet – eller en kombination, så du altid er sikker på, at kameraet kører selv ved strømafbrydelser.

Trådløs videoovervågning med brug af WiFi er også, hvad du får med modellen her. For hele systemet er WiFi-baseret. Opsætningen er dog meget let. Så du kan sagtens sætte det op, selvom du ikke før har prøvet det.

Fordele
 • pros-icon.svg Den er med bevægelsesdetektor
 • pros-icon.svg Den har et godt spotlight
 • pros-icon.svg Den leverer billeder i helt op til 4K
Ulemper
 • cons-icon.svg Nogle funktioner kræver abonnement

Detaljeret gennemgang

Arlo Ultra fås ikke kun som sæt men kan også fås med et enkelt kamera. Det er, hvad du får her. Med samme funktioner såsom 2-vejs lyd, spotlight og en god synsvinkel.

Arlo Ultra er klart blandt de bedste udendørs overvågningskameraer, da billedkvaliteten er uovertruffen.

Men, vil du gerne optage lyd, skuffer den heller ikke. For den er nemlig udstyret med dual noise cancelling mikrofoner, der reducerer baggrundslyde såsom regn, vind og biler.

Det er en stor hjælp, hvis fremmede har været forbi, og du gerne vil se, om der mon bliver sagt noget, der kan være nyttigt til en efterforskning.

God billedkvalitet dag og nat

Arlo Ultra fortjener at blive nævnt to gange her i vores test, fordi det er blandt et af de bedste trådløse kameraer, når det kommer til billedkvaliteten. Denne er virkelig uovertruffen og skubber mange overvågningskameraer af pinden.

Det kan optage i 4K, hvilket giver dig en unik mulighed for at se vigtige detaljer og opdage evt. mistænksom adfærd. Skulle der være fare på færde, giver den også lyd med sin indbyggede sirene. Derudover giver den dig naturligvis også besked med notifikationer.

Den er absolut en af de bedste indendørs og udendørs overvågningskameraer!

Guide

Vil du gerne være sikker på at købe det helt rette overvågningskamera? Det vil vi gerne, så du så vidt muligt kommer herfra med et kamera, der opfylder dine behov og ønsker til funktioner og overvågning. Der er stor forskel på overvågningskameraer, og hvad de kan.

Vi sætter dig derfor ind i de mest gængse overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med købet af et. Vi kommer omkring alt lige fra sikkerhed til belysning, så du straks kan danne dig et overblik over, hvad der er nødvendigt for dig.

Udendørs overvågningskamera

Vil du gerne kunne overvåge udenfor, er det naturligvis nødvendigt, at du finder et eller flere, der kan tåle det. Det skal være robust og lavet i materialer, der kan tåle regn, fugt og blæsende dage. Ikke alle kameraer her i vores overvågningskamera test er lavet til udendørs brug – derfor er det nødvendigt at tage stilling til.

Dertil kan du også overveje, om det skal have nattesyn, så du også har et tydeligt og klart billede, selv når solen er gået ned.

Indendørs overvågningskamera

Skal det overvåge, mens du er hjemme? Eller kunne du også godt tænke dig, at det kan bruges til andet end bare at filme?

Flere indendørs overvågningskameraer spiller sammen med smartsystemer og kan derfor også fungere som bl.a. højttaler eller mikrofon – og det kan være praktisk, hvis hunden er i gang med at ødelægge sofaen eller barnet er på vej op i slikskabet og lige skal have at vide, at det ikke er ok.

Gør dig gerne overvejelser om designet af kameraet, så det ikke generer synet eller springer i øjnene som det første, når man kommer ind af døren. Mange indendørs overvågningskameraer kommer i diskrete designs, der gør det svært for tyve at opdage den.

Dørklokke kamera

Vil du gerne kunne sætte kameraet ved døren? Skal den kunne give en lyd, når nogen kommer forbi? Eller leder du i virkeligheden efter en dørklokke med kamera?

Et helt almindeligt overvågningskamera kan sagtens sættes i en højde, hvor det er muligt at se dem, der kommer og ringer på døren. Den kan også sagtens bruges som supplement til et decideret dørklokke kamera.

Vil du helst undgå for mange typer af kameraer, men samtidig ikke gå på kompromis med synsvinklen, kan du med fordel overveje at investere i et overvågningskamera, der giver sender notifikationer eller giver lyd, når nogen kommer ind i billedet.

Placering af kameraet

Kan du placere det, så det ikke filmer på andet end din grund? Eller skal det gerne sidde skjult? Det er gode overvejelser at gøre dig, så du hverken bryder loven med overvågning og også får købt et kamera i det helt rette design.

Afhængigt af om du ønsker at overvåge inde eller ude, skal du også være opmærksom på, at det er fremstillet til netop dette. For skal det kunne bruges udenfor, er det også vigtigt, at du køber et, der kan holde til vind og vejr.

Optage eller live streaming

Hvor moderne skal kameraet i virkeligheden være? Vil du helst gerne, at det “bare” optager og lagrer filerne på et SD-kort? Eller vil du gerne, at der er live streaming, så du altid kan følge med i, hvad der sker på din matrikel. Mange kameraer til overvågning er i dag udstyret med mulighed for at live streame. Om du vælger at benytte det, er så helt op til dig. Men det bør være en overvejelse, da det spiller ind på din følelse af tryghed.

Belysning

Gør det dig mere sikker at vide, at kameraet lyser op, så snart der er bevægelse? Eller vil du helst være fri? Det er overvejelser, du bør gøre dig. For flere af de modeller, vi har med her i vores overvågningskamera test kommer med spotlight. Nogle af dem endda så kraftige, at de lyser bedre op end billygter. Det kan være med til at give dig en større følelse af sikkerhed.

Sikkerhed

Sikkerhed er en af de punkter, du ikke kan komme udenom, når det drejer sig om videoovervågning. For det er nødvendigt i forhold til at kunne overholde de regler, der er om videoovervågning i hjemmet. Det skal helst være sikret så godt som muligt mod hackere, ligesom det gerne skal have automatisk sletning af filer, der er mere end 30 dage gammel.

Jo mere sikkert kameraet er, jo mere sikker kan du også føle dig. Så gå endeligt ikke på kompromis med dette punkt.

Fordele og ulemper ved overvågning

Inden du køber det bedste udendørs overvågningskamera, bør du sætte dig ind i fordelene og ulemperne ved overvågning. For begge dele følger med og bør være en del af dine overvejelser og din beslutning, så du ved, hvad du går ind til, når du installerer overvågning i dit hjem.

Fordele ved overvågningskamera

 • Du ved altid hvad der foregår på matriklen
 • Har en god præventiv effekt mod indbrud
 • Vil give dig besked ved bevægelse på din ejendom

Den absolutte fordel ved at have et overvågningskamera på din matrikel er uden tvivl, at du altid kan have et overblik over, hvad der sker af aktiviteter.

Skulle uheldet være ude, kan du være heldig at have kendetegn, ansigt eller andet, som politiet kan benytte som en del af efterforskningen.

Det kan også have en fantastisk præventiv effekt for indbrudstyven – særligt hvis du skilter med det, så det er tydeligt, at du har tyverisikring. Dertil kan du være mere eller mindre sikker på at få besked om, at der foregår bevægelse, som ikke er meningen.

Det kan derfor være med til at give dig en tryghed, som du ellers ikke kan få ved hjælp fra andet tyverisikring. Du bør dog placere kameraet alle de steder, hvor det er muligt at bryde ind, hvis du gerne vil være sikker på at fange tyven på fersk gerning. For ellers er det for nemt at undgå kameraet.

Ulemper ved overvågningskamera

 • Falsk tryghed
 • Øger overvågning over dig selv
 • Kan gøre dig sårbar over for hackerangreb

Selvom det kan være svært at se ulemperne ved at have et overvågningskamera installeret, så er det ikke kun forbundet med rene fordele.

For det første kan det give falsk tryghed, da tyven blot kan iklæde sig hættetrøje og andet, der gør det svært for politiet at identificere ham eller hende. Dertil skaber det også øget overvågning af dig selv, din familie og jeres aktiviteter – og bliver jeres overvågningskamera hacket, vil det i stedet kunne give ringere sikkerhed.

Det er derfor meget vigtigt, at du sørger for investere i et overvågningskamera med masser af sikkerhed. Særligt hvis det er forbundet til dit WiFi og en Googlekonto. For det gør dig sårbar overfor utilsigtet overvågning og hackerangreb.

Endeligt kan du også få mange falske alarmer, fordi en kat eller en fugl kommer forbi. Du kan derfor i virkeligheden opleve et større stressniveau ved at have et eller flere indendørs og udendørs kameraer.

Regler ved privat overvågningskamera

Når du sætter et overvågningskamera op, er der nogle regler, du er nødt til at følge. Du kan nemlig ikke bare sætte et op, der hvor du gerne vil have det.

Reglerne for kameraovervågning privat er som følger:

 • Du må overvåge din private ejendom. Det gælder indgangsparti, have og indkørsel.
 • Du må IKKE overvåge ud til en gade, vej eller plads, som bruges til offentlig færdsel.
 • Du må IKKE filme over mod naboerne.
 • Alle optagelser, hvor personer kan genkendes, skal slettes efter 30 dage.
 • Optagelser skal sikres, så uvedkommende ikke kan få adgang. Det vil sige med firewalls og kryptering blandt andet.

Vær opmærksom på disse og eventuelt andre regler når du sætter et kamera op. Det er ene og alene dit ansvar at overholde gældende regler på området.

Det er vigtigt, at du overholder reglerne, da de er til for at beskytte dig og os andre mod utilsigtet overvågning.

FAQ

Hvilket overvågningskamera er bedst i test?

Der er ingen tvivl om, at du får rigtig meget for pengene med Arlo Pro 3. Kvaliteten er ikke kun rigtig god og funktionerne mange. Du får også et sæt med i købet, som giver dig mulighed for at overvåge de steder på din grund, som er særligt udsatte for indbrud. Det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad du har brug for. Der er stor forskel på modellerne, når det kommer til billedkvalitet og funktioner. Så vælg hellere det kamera, der imødekommer dine behov frem for at gå efter det som af andre vurderes til at være det bedste. Så får du størst glæde af dit kommende overvågningskamera.

Hvilke regler er der omkring overvågningskameraer i hjemmet?

Der er flere regler for overvågningskameraer i hjemmet. Først og fremmest må du ikke overvåge på andet end din egen grund. Det må ikke genere naboerne – deres grund må derfor slet ikke være i vinklen. Dertil skal du løbende slette optagelser med personer og sikre, at hackere eller tyve ikke kan få adgang til optagelserne. Sæt dig gerne godt ind i reglerne for overvågningskameraer i hjemmet, inden du køber et, så du er sikker på at holde dig på lovens side.

Hvor længe må man gemme videoovervågning?

Det må du i maksimalt 30 dage, medmindre det skal bruges som en del af efterforskning. Det skal enten gøres manuelt eller gennem et automatisk program, der er tilknyttet kameraet. Det er dog altid dit ansvar at sikre, at billeder og optagelser slettes. Det kræver en særskilt tilladelse at gemme og opbevare materiale fra overvågning i længere tid end 30 dage. Få derfor gerne styr på det så snart, du får sat kameraet op. Det sikrer også, at lange fingre ikke får fat i optagelser, der ligger længere tid tilbage.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×