Olieradiator test – Bedste olieradiator i test 2022

I vores olieradiator-test har vi samlet fem modeller med funktioner såsom justerbare termostater, automatisk sluk- og antivælte-funktion, og vi kigger bl.a. på, hvilken rumstørrelse de egner sig til, og om de kan transporteres.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Grupo Fm Olieradiator Elradiator Med 2
bedste billige olieradiator

Grupo Fm Olieradiator Elradiator Med

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den oliefyldte radiator kan opvarme de fleste rum på kort tid. Radiatoren skaber desuden en jævn og ensartet varme, der holder i lang tid, og så er den energibesparende og billig i drift. Står du altså og mangler et ekstra varmelegeme i din bolig og overvejer en olieradiator, har vi samlet al den nødvendige viden til dig lige her.

I vores købsguide går vi i dybden med ovenstående, men undersøger også, hvor meget det koster at have en olieradiator kørende, og hvad du ellers bør vide, inden du går ud og anskaffer dig en. Vil du skabe dig et hurtigt overblik over de fem modeller, kan du også vælge at springe direkte videre til vores sammenligningstabel her.

DeLonghi Dragon4 TRD4 0615 230V

bedste olieradiator i test

Fordele
  • pros-icon.svg Mekanisk termostat
  • pros-icon.svg Hjul
  • pros-icon.svg Bærehåndtag
  • pros-icon.svg Egnet til rumstørrelse 45 m2
Ulemper
  • cons-icon.svg Lys altid tændt

Detaljeret gennemgang

DeLonghi Dragon4-olieradiatoren er en kompakt og praktisk model, der med sine 1.500 watt egner sig til at opvarme et rum på op til 45 m2. Dens store varmeoverflade kombineret med en hurtig luftstrøm sørger for, at den spreder varmen på en særlig effektiv måde. Du skal dog ikke være bange for at brænde dig på den, da dens overflade holder en lavere temperatur. Af samme grund brænder den heller ikke støv.

Den er desuden udstyret med en mekanisk og justerbar varmeindstilling, der sørger for, at rumtemperaturen holdes på et stabilt niveau, mens den er i brug. For at den er nemmere at transportere rundt, er den både udstyret med fire hjul samt et praktisk bærehåndtag.

Grupo Fm Olieradiator Elradiator Med

bedste billige olieradiator

Grupo Fm Olieradiator Elradiator Med
Fordele
  • pros-icon.svg 7 kamre
  • pros-icon.svg Justerbar termostat
  • pros-icon.svg Lille og let
Ulemper
  • cons-icon.svg Ingen hjul
  • cons-icon.svg Energiklasse G

Detaljeret gennemgang

Olieradiator med termostat: Den kompakte olieradiator fra Grupo Fm giver trods sine 900 watt en effektiv opvarmning, hvis du står og mangler lejlighedsvis opvarmning. Radiatoren antændes, og du kan derefter nemt justere temperaturen og indstille den meget præcist til den temperatur, du har brug for.

De syv kamre sørger nemlig for at fordele varmen jævnt og konstant, så hele rummet ikke kun opvarmes hurtigt, men også holder temperaturen på et ensartet niveau. Den har desværre hverken hjul eller håndtag, men da den er lille og kun vejer 4 kilo kan den alligevel nemt flyttes rundt på, hvis du gerne vil bruge den i forskellige rum. En billig og smal radiator med olie ideel til supplerende opvarmning.

MILL AB-H2000DN

bedste premium olieradiator

Fordele
  • pros-icon.svg Dag-/natprogram
  • pros-icon.svg 3 indstillinger
  • pros-icon.svg 29 % mere effektiv
  • pros-icon.svg Sikkerhedsfunktioner
  • pros-icon.svg Lavt energiforbrug
Ulemper
  • cons-icon.svg Manual lidt kompliceret
  • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Oliefyldt radiator med moderne teknologi. Dens moderne design fordeler varmen jævnt, da den distribueres gennem toppen, hvilket giver en 29 % mere effektiv og jævn varmefordeling, end hvis den udsendtes fra pladerne foran. Desuden er olieradiatoren designet til også at kunne opvarme større rum.

Den er udstyret med praktiske programmer, så du kan indstille den til at køre både om dag og nat, mens den holder en behagelig temperatur. Den har tre indstillinger at vælge imellem, og du kan sætte den til 800, 1.200 eller 2.000 watt alt efter behov. Som ekstra bonus er den designet til at yde et lavt strømforbrug, så du i sidste ende sparer penge. Skulle den vælte slukker den takket være en indbygget sikkerhedsfunktion. Hvis den bliver for varm slukker den takket være den indbyggede beskyttelse mod overophedning.

DeLonghi TRRS 0920 230V

bedste frostsikre olieradiator til større rum

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Justerbar varmeindstilling
  • pros-icon.svg Lydsvag
  • pros-icon.svg Effektiv og hurtig opvarmning
  • pros-icon.svg Foldbare hjul
  • pros-icon.svg Egnet til rum på 60 m2
Ulemper
  • cons-icon.svg Grader ikke angivet på termostat
  • cons-icon.svg Kabel forholdsvis kort

Detaljeret gennemgang

DeLonghi TRRS 0920 er en strømbesparende og alligevel kraftig oliefyldt radiator med hele 2.000 watt. Den har tre indstillinger, der giver dig meget mere kontrol over dit strømforbrug og den ønskede temperatur. Den højeste varmeindstilling opvarmer et rum hurtigt, mens den lave indstilling sørger for, at varmen holdes stabil. Den sidste indstilling er energieffektiv, da den ikke bruger så meget strøm, så du i sidste ende sparer penge og holder strømforbruget nede. Varmeindstillingen kan justeres, så du selv vælger, hvor varmt der skal være.

Den er udstyret med fire små hjul, hvilket gør den nem at flytte rundt på, mens der nederst sidder en praktisk opbevaring til ledningen. Som ekstra bonus har den også en antifrost-funktion, så du ikke behøver bekymre dig om, at den går i stykker ved kolde temperaturer. En smart transportabel radiator, der afgiver meget varme.

Adax Basic 8500030

bedste transportable olieradiator

Fordele
  • pros-icon.svg 3 varmeindstillinger
  • pros-icon.svg Transportabel
  • pros-icon.svg Antivælte-funktion
  • pros-icon.svg God pris
Ulemper
  • cons-icon.svg Forholdsvis tung

Detaljeret gennemgang

En skøn lille og transportabel radiator med mekanisk termostatindstilling, så du kan vælge den ønskede temperatur. Bare slut din Adax-olieradiator til en almindelig stikkontakt, og nyd varmen! Med sine 2.000 watt giver den dig en særlig effektiv opvarmning til rum på op til 31 m2, og en sådan radiator er derfor perfekt til brug i hjemmekontoret eller andre mindre rum.

Det forseglede varmesystem sørger for masser af varme samt en stabil og ensartet temperatur. Olieradiatoren er derfor ideel som ekstra varmekilde. Ledningslængden på 1,7 meter giver dig derudover masser af fleksibilitet, så du kan stille den der, hvor den gør mest gavn. Du behøver heller ikke være nervøs for brandfare, da den er udstyret med en praktisk væltesikring, der betyder, at den slukker automatisk, hvis den skulle vælte.

Guide

En olieradiator er en energibesparende løsning, hvis du gerne vil have et supplement til din eksisterende radiator. Den er nemlig yderst effektiv, da den omdanner al energi til varme. Modsat en varmeblæser skal den heller ikke bruge yderligere strøm på en ventilator eller motor.

Den oliefyldte radiator kan desuden afgive varme i lang tid og opvarme rum i længere tid, fordi olien inde i holder på sin varme i lang tid.

Den er derfor det oplagte valg, hvis du har et mindre rum, såsom et arbejdsværelse eller et loftsrum, der skal opvarmes. Det kan også være et godt supplement, hvis du bare gerne vil varme et rum op hurtigere, end din almindelige radiator kan klare.

Forskellen på en olieradiator og en el-radiator

El-radiatoren har indvendige tråde. Strømmen ledes igennem trådene, hvorved de varmes op.

En olieradiator er rent teoretisk også en form for el-radiator, da den jo også har brug for at blive tilsluttet strøm. Forskellen er dog, at en olieradiators forskellige kamre – altså dens strukturelle opbygning og design – indeholder olie. En indvendig el-patron sørger for at opvarme olien, hvorefter olien holder den ønskede temperatur.

Sammenlignet med en el-radiator tager det lidt længere tid for en olieradiator at regulere temperaturen, altså at varme olien. Men når først den har opnået den ønskede temperaturindstilling gennem sin el-patron, afgiver den en jævn og ensartet varme.

Du skal ikke være nervøs for at temperaturen afkøles for hurtigt, når den slukker for strømmen. Den giver nemlig en langtidsholdbar og længerevarende eftervarme. En fritstående radiator med olie holder altså længere på varmen end en almindelig el-radiator og er derfor billigere i drift.

Desuden har en olieradiator en lavere overfladetemperatur, hvor en mange typer el-radiatorer har tendens til at blive meget varme. Det betyder, at olieradiatoren ikke brænder støv, hvilket er dårligt for indeklimaet. Den forhindrer også, at luften bliver tør.

Det skal her også nævnes, at en oliefyldt elradiator bruger lige så meget strøm, som en ganske almindelig radiator.

Og hvad er pointen så med en olieradiator, tænker du måske.

Fordelen ved en olieradiator er, at den kun bruger strøm, så længe den varmer op! Når først den har opnået den ønskede temperatur, slukker den for strømtilførslen og tænder først igen, når olien på ny skal varmes op.

Fordele ved en olieradiator

1. Den er forholdsvis billed ved anskaffelsen.

Du kan godt få en olieradiator for mindre end 500 kroner. Som regel er modeller med mange funktioner også dyrere.

2. Den bruger samlet set mindre strøm.

Fordi den slukker, når den har opnået den angivne temperatur, bruger den i det tidsrum heller ikke strøm. Det er først, når den tænder igen, at den atter bruger strøm.

3. Temperaturen er mere stabil og holdes, når først den er varmet op.

Olien holder særlig godt på varmen, og derfor kan temperaturen holdes på et stabilt og jævnt niveau i lang tid. Og i den tid betaler du som nævnt foroven ikke for strøm. Hvis man sammenligner med gas- eller elapparater, giver en olieradiator altså mere konstante temperaturer.

4. Den kan flyttes og sættes i det rum, du har brug for at varme op.

Nogle modeller er udstyret med hjul. Testvinderen DeLonghi Dragon4 TRD4 0615 har sågar et praktisk bærehåndtag, så den er dejlig nem at flytte rundt med. Fortvivl dog ikke, hvis din olieradiator ikke har hverken hjul eller håndtag. En olieradiator er som regel forholdsvis lille i størrelsen og let, så selvom den ikke har hjul, kan du godt flytte rundt med den.

5. Energi omdannes straks til varme, hvilket giver en forbedret effektivitet.

Dens design gør, at strømmen straks begynder at varme olien, hvorefter denne varme føres igennem rør indlejret inde i selve radiatoren. For dig betyder det, at du ikke spilder energi! Ja, tak!

6. Olien skal ikke udskiftes.

Olien inde i den brænder ikke op, men varmes op. Resultatet er, at olien derfor heller ikke skal udskiftes, hvilket mange fejlagtigt tror.

7. Da den ikke har en ventilator, tørres luften i rummet ikke ud.

En ventilator har tendens til at give tør luft i et rum, men da den ingen ventilator har, har den ingen negativ indflydelse på luften.

8. Den er bedre for indeklimaet, fordi den ikke brænder støv.

Dens flader bliver ikke så varme, at de brænder støv. Desuden er mange udstyret med en overophedningssikring, når du netop ikke behøver bekymre dig for, om den bliver for varm.

9. Det er en af de sikreste typer varmekilder.

Olieradiatorens olie er indkapslet og kan ikke løbe ud af den. Samtidig kan den ikke blive så varm, at den antændes, hvilket gør den til en af de sikreste former for varmelegemer på markedet. Vil du være ekstra sikker, bør du anskaffe dig en model, der også har yderligere sikkerhedsfuntioner som automatisk sluk og antivælte-funktion.

Det skal du være opmærksom på

Når du vælger en olieradiator skal den naturligvis leve op til dine krav om sikkerhed og opfylde dine behov. Vi har her samlet alt, du bør vide om olieradiatorer, så du kan træffe det rette valg for dig.

Olieradiatorens anvendelse

En olieradiator varmer op, indtil den opnår den indstillede temperatur, hvorefter den slukker. Den egner sig derfor bedre til velisolerede opholdsrum. Er rummet ikke godt isoleret, kan det tage lang tid for radiatoren at opnå sin temperatur. Da den hele tiden vil prøve at vedligeholde en jævn temperatur, hvilket ikke er muligt, hvis den opnåede varme, smutter ud gennem dårlig isolering, kan denne form for el-opvarmning godt ende med at blive en dyr affære.

Da den kører på strøm, er det naturligvis også nødvendigt at have en form for strømkilde i nærheden af, hvor du sætter den. Ledningen på radiatoren kan godt være en anelse kort, men om nødvendigt, kan du bruge en forlængerledning.

Rumstørrelse

Det lyder måske som en selvfølge, men det er nemt at glemme at tjekke, hvilken rumstørrelse, den er beregnet til, når man finder en olieradiator, der har alle de funktioner, man ledte efter. Du må dog ikke glemme, at olieradiatorer ikke alle er beregnede til samme rumstørrelse. Sørg derfor for at vælge en model, der egner sig til det rum, du skal bruge den i.

Det nytter ikke noget at købe en olieradiator til et rum på 25 m2, hvis rummet du gerne vil bruge den i er på 50 m2. Omvendt er det ikke nødvendigt at købe en dyrere model til mange kvadratmeter, hvis rummet kun er på 9 m2.

Olieradiatorens vægt

Da nogle modeller kan være tunge, bør du altid placere den på en plan flade, så den ikke kan vælte ned over nogen eller beskadige dit gulv.

Desuden ønsker mange at kunne anvende den i forskellige rum. Men er den for tung, kan det blive enormt besværligt at bære på den, især hvis den ikke har hjul. Tjek derfor, hvor tung den er, og om den kan transporteres.

Sikkerhed

En olieradiators overflade bliver ikke så varm, at du kan brænde dig på den. Det er særlig betryggende at vide, hvis du har små børn i huset.

Ydermere er varmeelementet forseglet inde i radiatoren. Der er derfor ingen risiko for, at den kan antændes.

Mange modeller er desuden udstyret med yderligere sikkerhedsforanstaltninger i form af en antivælte-funktion, der sikrer, at den ikke kan vælte, og/eller en automatisk sluk-funktion, der sørger for, at den slukker, hvis uheldet er ude, og den alligevel skulle vælte.

Lydniveau

Modsat en varmeblæser larmer en el-radiator med olie ikke, da den ikke indeholder en støjende blæser, som afgiver en form for hvæsende støj, mens den er i brug. En elradiator med olie kan dog af og til afgive små kliklyde. Det sker, når termostaten justerer sig.

Det er muligt at købe en olieradiator med blæser. I så fald larmer den naturligvis mere end en radiator uden blæser. Men kliklyden kan som sådan ikke regnes for en vedvarende lyd, der forstyrrer. Det er især en fordel, hvis du gerne vil have stående ved siden af dig, mens du arbejder. Det er ikke så fedt at være i et Zoom-møde og samtidig have en larmende blæser stående ved siden af.

Så meget koster en olieradiator i drift

Elregningen er langt fra en ubetydelig faktor, når vi vælger varmekilder. En olieradiator er ikke en holdbar erstatning for almindelige radiatorer, men et virkelig nyttigt supplement, hvis du har brug for at opvarme et mindre rum. En olieradiator bruger omkring 500 og 1.500 watt strøm i timen. Du skal derfor regner med at skulle betale mellem 2,00 og 2,20 kroner per kilowattime.

Er du nervøs for at miste overblikket over, hvor meget du bruger den, kan du med fordel vælge at anskaffe dig en olieradiator med timer. Med en indbygget timer kan du sætte den til at køre et bestemt antal timer, hvorefter den slukker, og du beholder overblikket.

Vedligeholdelse af en olieradiator

Mange tror fejlagtigt, at de med jævne mellemrum skal fylde ny olie på olieradiatoren for at vedligeholde den. Det passer dog ikke.

En olieradiator forbrænder ikke olien for at skabe varme. Den varmer i stedet olien op. Derfor skal olien heller ikke erstattes. Det vil altså sige, at den ikke koster dig mere – ud over strøm naturligvis – når først den er købt og betalt. Det er da en god nyhed, ikke?

FAQ

Hvilken olieradiator er bedst i test?

Den bedste olieradiator i test er DeLonghi Dragon4. Dens 1.500 watt giver en hurtig opvarmningstid til rum på op til 45 m2. Du kan desuden justere varmeindstillingen. Overfladen bliver ikke for varm, og så har den fire hjul og et nyttigt bærehåndtag til nem transport.

Hvor meget koster en olieradiator i drift?

En Olieradiator er samlet set billigere i drift end en almindelig el-radiator. Olieradiatorer bruger typisk mellem 500 og 1.500 watt strøm i timen. Du skal derfor forvente at komme til at betale mellem 2,00 og 2,20 kroner per kilowattime.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×