Motionscykel test – Den bedste motionscykel til hjemmetræning 2022

I vores motionscykel test anmelder 5 af de bedste modeller på markedet, så du kan finde den helt rigtige motionscykel for dig.
Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

InShape FB40
TESTVINDER

InShape FB40

Med motionscyklen fra Inshape får du en af de bedste motionscykler på markedet. Den er let at bruge, og har et pænt design, så du sagtens kan have den stående fremme. Med denne motionscykel kan…

InShape FB40 1
bedst i test

InShape FB40

tectake Motionscykel med display 2
bedste billige

tectake Motionscykel med display

InShape FB600S 4
bedste all-round valg

InShape FB600S

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En motionscykel er et rigtig godt redskab til at komme i form derhjemme. Du kan både bruge den hvis du allerede er i god form, eller hvis du skal genoptrænes efter en ulykke, eller skal igang igen efter en længere periode uden regelmæssig motion.

Der findes mange forskellige motionscykler på markedet, med forskellige funktioner og egenskaber.

Vi har kigget på både fordele og ulemper ved 5 af de bedste motionscykler, indenfor forskellige kategorier, så du kan tage den helt rigtige beslutnig. I vores købsguide giver vi dig gode råd til hvordan du vælger den helt rigtige træningscykel, og i vores sammenligningstabel kan du hurtigt få et overblik over de 5 motionscykler fra vores test.

InShape FB40

bedst i test

InShape FB40
Fordele
 • pros-icon.svg Nem at samle
 • pros-icon.svg Let at flytte
 • pros-icon.svg Indbygget computer
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen forprogrammerede træningsprogrammer

Detaljeret gennemgang

Med motionscyklen fra Inshape får du en af de bedste motionscykler på markedet. Den er let at bruge, og har et pænt design, så du sagtens kan have den stående fremme. Med denne motionscykel kan du træne i dit helt eget tempo, hjemme i din egen stue. Motorcyklen har otte forskellige modstandsniveauer, så du kan få en varieret træning, og forbedre din form.

Du kan justere cyklens sadel i højden, så du kommer til at sidde helt optimalt. Derudover har cyklen to transport hjul, så du nemt kan flytte motionscyklen rundt. Du kan eksempelvis flytte den hen foran fjernsynet, og motionere mens du ser din yndlingsserie i fjernsynet. Motionscyklen har også en brugervenlig træningscomputer, så du kan holde øje med ting som puls, distance, kalorieforbrug og lignende. Så kan du hele tiden holde øje med hvordan det går med din træning. Du får altså en god motionscykel, der har alt hvad de fleste har brug for.

tectake Motionscykel med display

bedste billige

tectake Motionscykel med display
Fordele
 • pros-icon.svg Foldbar motionscykel
 • pros-icon.svg Indbygget computer
 • pros-icon.svg Tåclips på pedalerne
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre robust kondicykel

Detaljeret gennemgang

Hvis du ikke har så meget plads, er denne budgetvenlige motionscykel fra Tectake et rigtig godt valg. Du får en motionscykel som kan foldes sammen når du ikke skal bruge den, og tages frem når der er brug for den. Foldbare motionscykler er perfekte hvis du har mindre plads. Hvis du gerne vil undgå en tung cykel, så er denne også et godt valg, da den kun vejer 15 kg.

Dette er en prisvenlig motionscykel, så du slipper for at bruge en formue, mens du stadig får meget motionscykel for pengene. Motionscyklen har en maksimal personvægt på 100 kg, og 8 forskellige modstandsniveauer, så du kan få en varieret træning.

Du kan justere sædets højde så det passer dig, og tåclipsene samt den skridsikre træde overflade, sikrer at du dine fødder ikke glider. I den indbyggede computer måles der puls, hastighed og kalorier forbrændt, så du kan følge med i hvordan din træning er gået.

Tunturi F20

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Motionscykel til genoptræning
 • pros-icon.svg Robust motionscykel
 • pros-icon.svg Behageligt sæde
Ulemper
 • cons-icon.svg Begrænset antal træningsprogrammer

Detaljeret gennemgang

Denne motionscykel fra Tunturi kan bruges af alle, men egner sig især specielt godt til ældre, eller andre der kan have gavn af den lave indstigning. Det betyder nemlig at du ikke skal svinge benene højt for at komme op på cyklen. Det kan også være gavnligt hvis du eksempelvis skal bruge motionscyklen til genoptræning efter en ulykke.

Cyklen har 8 forskellige modstandsniveauer med magnetisk modstand, som du selv kan indstille, og så er der 3 forskellige træningsprogrammer som er forprogrammeret ind i cyklens computer. Cyklen står rigtig stabilt, og har to transporthjul der gør det nemt at flytte motionscyklen. Motionscyklen har en maks brugervægt på 135 kg, hvilket er lidt højere end hos andre cykler.

Du får her en rimelig tung motionscykel der vejer lidt mere end andre modeller. Den vejer 34 kg, hvor andre kondicykler vejer omkring de 20 kg. Den tungere vægt betyder at du får en meget stabil motionscykel med en stabil og robust konstruktion.

InShape FB600S

bedste all-round valg

InShape FB600S
Fordele
 • pros-icon.svg Justerbart sæde
 • pros-icon.svg Justerbart styr
 • pros-icon.svg Scan-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen forprogrammerede træningsprogrammer.

Detaljeret gennemgang

Med denne motionscykel fra InShape, får du en enkel motionscykel, hvor både styr og sæde kan indstilles, så du kan få den helt optimale position til at cykle, og giver en meget komfortabel fitnesscykel. Du kan vælge imellem 8 forskellige modstandsniveauer, så du kan få en varieret træning ved at justere modstanden.

På den brugervenlige computer kan du følge med i ting som tid, hastighed, puls og distance. Den tæller også hvor mange kalorier du forbrænder, så du kan følge med i hvor effektiv din træning er, hvis du træner for et vægttab.

Computeren har en scan-funktion, der sørger for at displayet skifter mellem de forskellige funktioner, så du hele tiden kan se forskellige målinger, uden selv at skulle styre computeren. Der er to transporthjul på motionscyklen så du kan skubbe eller trække den rundt. Dette er en solid motionscykel, der har en maksimal brugervægt på 120 kg, så også tungere personer kan træne.

Christopeit Sport CL 2

bedste støjsvage

Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag
 • pros-icon.svg Holder til telefon eller tablet
 • pros-icon.svg Skridsikre pedaler
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen forprogrammerede træningsprogrammer

Detaljeret gennemgang

Med Christopeit Sport CL 2, får du en perfekt og meget alsidig motionscykel til hjemmetræning. Denne fitnesscykel er støjsvag, så den egner sig også godt til en lejlighed, hvor naboerne ikke skal generes. Motionscyklen vejer ca. 20 kg, og kan flyttes rundt via de to transporthjul. Du får også en brugervenlig motionscykel der er rimelig let at komme i gang med at bruge.

Der er 8 forskellige modstandsniveauer som du kan vælge imellem. Du får en smart træningscomputer der viser dig de vigtigste træningsdata såsom kalorieforbrug, distance og hastighed. Der er indbygget pulsmåling i håndtagene.

På cyklen er der en holder til tablet eller telefon, så du kan høre musik, en lydbog, en podcast eller lignende mens du træner. Pedalerne er skridsikre, så du kan stille dig op i pedalerne uden at glide, hvad end du har bare fødder eller træningssko på.

Guide

Nu har du læst hele vores test af træningscykler, men hvordan vælger du så den helt rigtige for dig, så du kan komme i gang med motionscykling? Det kan vores motionscykel guide hjælpe dig med. Her giver vi dig nemlig gode råd til, hvad det er du skal være opmærksom på, når du vælger din nye motionscykel. Der er nemlig stor forskel på kondicykler, både på de fem i vores test, og andre cykler på markedet.

Når du har taget en beslutning om at gøre noget godt for dit helbred ved at købe en motionscykel, så er det også rigtig vigtigt at du kommer hjem med den rigtige, så du kan få så meget ud af den som muligt.

Maksimal brugervægt – Hvor meget vejer du?

En af de ting du skal se på, er den maksimale brugervægt. I vores test har cyklerne en maksimal brugervægt mellem 100 og 135 kg. Andre cykler på markedet kan have højere, mens andre igen kan have et lavere tal.

Det er vigtigt at du tænker på hvem der skal bruge motionscyklen, så du vælger en velbygget motionscykel med en maksimal brugervægt der er høj nok.

Indbyggede træningsprogrammer og modstandsniveauer

Du skal også tænke over hvor mange modstandsniveauer, og træningsprogrammer du ønsker.

Hvis vi starter med modstandsniveauer, så er fælles for alle cykler i vores test, at de har 8 forskellige niveauer så du kan skifte mellem let og hård træning når du skal dyrke motion. Du kan helt sikkert også finde mange andre motionscykler med flere eller færre modstandsniveauer.

De forskellige modstandsniveauer sikrer en varieret træning, der kan tilpasses dine behov. Hvor meget justerbar modstand du har brug for, skal du gøre op med dig selv.

Nogle fitnesscykler kommer med forprogrammerede træningsprogrammer, og for nogle mennesker er det at foretrække, mens andre ikke har brug for det. Med et forprogrammeret træningsprogram, vil cyklen selv gå igennem forskellige modstandsniveauer, og din træning vil minde om en cykeltur udenfor, hvor det både kan gå op af bakke og være rigtig hårdt, og derefter gå ned ad bakke og blive mindre hårdt. Om du har brug for mange træningsprogrammer er op til dig selv.

Du kan også sagtens få denne fornemmelse uden forprogrammerede træningsprogrammer, så skal du bare selv sørge for at skifte mellem modstandsniveauerne, fra den hårde træning, til den lettere.

Indbygget computer – Følg med i din træning

Næsten alle motionscykler kommer med en indbygget computer hvor du kan følge forskellige ting såsom puls, antal forbrændte kalorier, distance osv. De forskellige fitness cykler på markedet, har mere eller mindre avancerede computere, og ofte hænger prisen på motionscyklen også sammen med dette.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor avanceret en computer du har brug for. For langt de fleste er det helt tilstrækkeligt med traditionel motionscykel med en computer der måler puls, distance, antal kalorier og eventuelt tid. For nogle kan ekstraudstyr såsom et trådløst pulsbælte og være en god tilføjelse til træning med motionscykel. Nogle computere kommer også med indbygget bluetooth så du kan koble din telefon til træningscomputeren.

Justerbar – gør din træning mere behagelig

Langt de fleste fitness cykler har et justerbart sæde, så du kan indstille det efter din højde. Du skal dog være opmærksom på om sædet kan komme højt nok op hvis du er meget høj. Ved nogle cykler kan du få problemer hvis du er mere end 180 cm høj.

Nogle motionscykler har også justerbart styr, så du kan indstille både styr og sæde så det passer helt perfekt til din højde og du kan få en komfortabel motionscykel. Hvis du bruger din motionscykel rigtig meget er dette en stor fordel, da det både giver dig en behagelig træning, og sikrer samtidig korrekt brug af de forskellige muskelgrupper.

Sammenklappelig motionscykel – Hvor meget plads har du?

Det er også muligt at få en sammenklappelig kondicykel, der kan foldes sammen så den næsten ikke fylder noget. Dette kan især være smart hvis du bor i lejlighed eller har mindre plads, og derfor har gavn af at kunne stille motionscyklen helt væk.

For nogle er det også rart at have motionscyklen stående fremme, så du kan blive motiveret til at træne. Du skal derfor gøre op med dig selvom du ønsker en foldbar motionscykel eller en der ikke er foldar.

Pris

Der er billige motionscykler, og der er dyre motionscykler. Der findes fitnesscykler i mange forskellige prisklasser, og du kan sagtens få en god billig motionscykel, der dækker langt de flestes behov. Hvis du har brug for en meget avanceret motionscykel, så stiger prisen selvfølgelig også, især hvis du gerne vil have en professionel motionscykel.

En af de dyrere modeller er abilica premium ub bt motionscykel, hvor prisen er noget højere end ved andre modeller, men hvor du også får en yderst veludstyret motionscykel med et tungere svinghjul.

De dyrere motionscykler er eksempelvis gode hvis du har brug for en motionscykel der har træningsprogrammer, eller en avanceret computer der kan mere end de mest basale ting såsom at måle puls, hastighed, distance og kalorieforbrænding.

Det er helt op til dig selv hvor mange penge du vil bruge på din motionscykel, men det er altid en god ide at afstemme dine forventninger. Hvis du blot skal bruge din motionscykel til at holde en god form, eller til at tabe dig nogle overflødige kilo, så kan en billig kondicykel sagtens være nok. Nogle af de billigste motionscykler kan sagtens opfylde de basale træningsbehov og give effektiv træning.

Hvorfor er en motionscykel en god investering?

Der er nogle der forbinder motionscyklen med en kedelig form for træning, fordi det er meget ensartet. Det er på en måde også rigtigt, men en motionscykel træner både din kondition og du træner samtidig alle de store muskelgrupper. Samtidig belaster du ikke knæene som du gør ved eksempelvis løb, derfor er det også en mere skånsom motionsform der egner sig til både unge og gamle.

Hvis du sørger for at vælge forskellige modstandsniveauer i løbet af din træning bliver det også sjovere fordi du bliver udfordret på forskellige måder. Langt de fleste motionscykler har 5 eller flere niveauer.

Fordelen ved en motionscykel derhjemme er at du kan træne derhjemme lige når der passer dig. Du skal ikke vente på at en maskine bliver ledig i et overfyldt fitnesscenter. Du kan også cykle derudaf, selvom vejret måske er dårligt udenfor.

En anden fordel er, at du kan placere motionscyklen foran fjernsynet. Det kan for nogle virke motiverende at kunne se film eller serie imens træningen bliver overstået.

Brug din motionscykel til interval træning

En af de træningsformer som de fleste trænings guruer sværger til er intervaltræning. Det er en af mest effektive måder at træne på, og lige netop denne form for træning kan gøres på en motionscykel. Nogle motionscykler har måske allerede et interval træningsprogram, men du kan også sagtens gøre det på egen hånd, ved hjælp af de forskellige modstandsniveauer.

Intervaltræning er super effektivt til at forbrænde fedt. Pointen ved intervaltræning er, at du i korte perioder, yder alt hvad du overhovedet kan, hvorefter du så kan “slappe” af, selvfølgelig mens du stadig holder dig igang. Du går altså fra interval til interval, hvor du først træner med stor modstand, mens du holder så god fart som overhovedet muligt. Herefter indstiller du cyklen til et lavere modstandsniveau, og lader kroppen “slappe af” i noget tid, inden du så vender tilbage til det hårde sæt.

Et eksempel på et intervaltræningspas kunne være at du sætter en timer til 15 minutter træning. I løbet af de 15 minutter, skifter du hele tiden med at give den alt hvad du har i 20 sekunder, hvorefter du holder “pause” i 20 sekunder, og så tilbage til at give den gas igen. Intervaltræning er rigtig hårdt, men forskning har vist at det er super effektivt, og vil hjælpe dig til at forbrænde kalorier.

FAQ

Hvilken motionscykel er bedst i test?

Den bedste motionscykel i test er InShape FB40. Her får du en motionscykel der er let at samle og let at bruge. Cyklen har 8 forskellige modstandsniveauer, og justerbart sæde. Læs resten af testen for mere information om testvinderen.

Kan en motionscykel bruges af alle?

Ja en motionscykel kan bruges af alle. Den kan både bruges som en del af almindelig træning eller til avanceret intensiv træning. Den kan også bruges af ældre, eller til genoptræning efter en ulykke, hvis man vælger en motionscykel med lav indstigning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×