Bedste Mobiltelefon: Smartphone test

Ordsproget hedder, at hunden er mandens bedste ven. De moderne smartphones er dog en stor konkurrent. En mobil kan hjælpe dig med næsten alt, lige fra at holde kontakt med de mennesker man holder af, til at give svar på alverdens ting. I vores smartphone test vil vi vise dig de bedste.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Leder du efter den bedste smartphone, du kan finde på markedet i dag? Eller skal du blot bruge den bedste mobiltelefon til prisen? Så er du kommet til det rigtige sted.

Vi har samlet en oversigt over, hvad vi mener er det bedste mobiltelefoner, man kan købe, i dette sammenligning af mobiler. I toppen har vi den nye Samsung Galaxy S20, der er efterkommeren til den gamle Galaxy S10. Derudover har vi samlet en række fantastiske telefoner i forskellige kategorier, så du kan finde den bedste mobil til dit behov.

Da telefonerne skulle vurderes, og der blev lavet en sammenligning af telefoner for at finde den bedste mobiltelefon, var fokus blandt andet på: design, ydeevne, brugervenlighed, kamera og batteritid. På baggrund af dette, er vi kommet frem til en række telefoner, som vi mener er værdige at kalde for “bedst i test”.

Nu hvor du har fået et overblik, kan vi dykke længere ned i hver enkelt telefon test, så vi kan komme tættere på den bedste telefon. Denne smartphone test har ikke kun fokus på alt det gode. Vi har så vidt som muligt prøvet at finde nogle elementer ved hver telefon, der vejer ned. Så får du et bedre billede af, hvordan de forskellige telefoner føles og fungerer.

Samsung Galaxy S20/S20 Plus

Bedste mobiltelefon 2020

Fordele
 • pros-icon.svg Bedste specifikationer
 • pros-icon.svg 30x Zoom max kamera
 • pros-icon.svg 120 Hz skærm føles fantastisk
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj pris ift. sidste års Samsung telefoner
 • cons-icon.svg Fingerscanner på skærmen er lidt ringe

Detaljeret gennemgang

Samsung Galaxy S20 Plus er den bedste telefon du kan købe i 2020 – så god at vi har valgt både at give den titlen som “bedste smartphone” og “bedste Android telefon”. Den lidt mindre (og lidt dårligere) Galaxy S20 ligner Plus-modellen så meget, at vi har valgt at smide de to sammen. Samsung har overgået sig selv med denne model, der er den bedste Samsung mobil på markedet.

Som du nok forventer af en top model, kører denne Samsung smartphone rigtig godt. Selv når man skifter mellem flere forskellige apps og flytter frem og tilbage mellem dem, er det en blød og lækker oplevelse. Samsungs har oppet sig med deres nye “Snapdragon” chip, der klarer sig bedre end deres tidligere “Exynos” chip. Den klarer sig både bedre ved daglig brug, og hvis man bruger sin telefon til at spille på.

Rigtig godt batteri

Leder man efter en telefon, der kan holde sig kørende i længere sessioner, både ved brug af Spotify, Youtube, Internet browsing og andre batterikrævende aktiviteter, er denne model bestemt ikke at lave sjov med. Med en fantastisk dvale tid, hvor telefonen kun mister omkring 5-7% batteri over natten, er der ingen grund til at være bange for, at telefonen går død mens man sover. Formår du dog at bruge alt batteriet, oplader telefonen ekstremt hurtigt igen, med helt op til 41% opladning på 20 minutter, og en fuld opladning på omkring 75 minutter.

OnePlus 8 Pro

Runner up

Fordele
 • pros-icon.svg En af de bedste displays på markedet
 • pros-icon.svg 5G kombatibel
 • pros-icon.svg Hurtig trådløs opladning
Ulemper
 • cons-icon.svg Den dyreste OnePlus indtil videre
 • cons-icon.svg Mindre lagerplads i standard modellen ift. 7T Pro

Detaljeret gennemgang

OnePlus 8 Pro giver dig en hurtig performance oplevelse med dens 120Hz skærm, super hurtig opladning et super fedt design. Denne model er en af OnePlus absolut bedre. I telefonen vil du finde 4 kameraer bagpå, der kan give dig nogle flotte billeder, en rigtig god batteri levetid, og en stor skærm på hele 6,78 tommer, så du både kan bruge telefonen til streaming og til gaming.

Dette er den dyreste model som OnePlus har udgivet. De plejer at lave billigere telefoner, som flere har råd til at betale, men i denne omgang valgte de at lave en telefon, der kunne måle sig med Samsung og Apple, hvad angår performance. Den var tæt på at tage førstepladsen. Dog får du en solid smartphone, hvor du får en masse for dine penge. Vil man gerne spare lidt, kan man dog gå med den billigere, og en smule værre, OnePlus 8 – vi synes dog, at det kan betale sig at opgradere til Pro, hvis man gerne vil have den ultimative oplevelse.

Bedste skærm og andre features

OnPlus 8 Pro skærmen er ikke at kimse af. De 6,78″ er udstyret med 120Hz og op til 2K opløsning. Den fungerer præcis som den skal, også selvom du streamer i 2K, hvilket faktisk slår test vinderen, hvor man bliver nødt til at gå ned til 1080p, hvis man skal nyde de 120Hz. Derudover er det en vandtæt mobil, og kan overleve op til 1 meter dybt vand uden problemer. Kameraerne er rigtig gode, både til video og billeder, men kan godt få lidt problemer, hvis man skal tage portrætter eller billeder rigtig tæt på.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

iPhone 11 Pro

Bedste Kamera mobil

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fantastisk kamera
 • pros-icon.svg A13 Bionic er en af de bedste mobil chip
 • pros-icon.svg Mere holdbar end tidligere modeller
Ulemper
 • cons-icon.svg I den dyre ende af skalaen
 • cons-icon.svg Lidt kortere batteritid end iPhone 11 Pro Max og iPhone 11

Detaljeret gennemgang

iPhone er et af de mest populære mobil mærker i verden. Deres modeller er unikke, og Apple telefoner har deres egen stil, der mere eller mindre gå ud på, at forbrugeren skal have en god oplevelse, kombineret med et super lækkert design – og iPhone 11 er ikke en undtagelse her. Skærmen går helt ud til kanterne, og telefonen er udstyret med det velkendte IOS system, der gør det nemt både for yngre og ældre at finde rundt i.

Apple har virkelig haft fokus på kameraet i denne model. Med 3 linser bag på kameraet, understøttet af en masse fotografi teknologi, når iPhone 11 Pro helt nye højder inden for mobil kameraer. Først og fremmest får du en trio af 12 Megapixel linser, der alle er lavet af forskellige typer linser, så du får en helt ny og unik oplevelse med kameraet. Med det nye “Night mode” kan iPhones endelig konkurrere med Google og Huaweis standarder inden for low-light billeder.

Ekstra holdbar skærm og mere lys

iPhone har aldrig været kendt for deres holdbarhed. Faktisk er deres enheder tidligere blevet kritiseret for, at de går nemt i stykker. Det har de prøvet at fikse nu. Selvom det er blevet forbedret, ville vi stadig investere i et cover. Med deres nye OLED skærm, får du dog en virkelig lys skærm, der klarer det virkelig godt – selv i direkte sollys. Med en fantastisk lyd, er telefonen perfekt at se film og videoer på.

iPhone 11

Bedste iPhone

Fordele
 • pros-icon.svg Massere telefon for pengene
 • pros-icon.svg Hurtig
 • pros-icon.svg Ultrabred linse er enormt god
Ulemper
 • cons-icon.svg LCD skærm
 • cons-icon.svg Glas bagflade tiltrækker fingeraftryk

Detaljeret gennemgang

Selvom iPhone 11 Pro på papiret er bedre, er den også væsentligt dyrere end standard modellen. Mange vil have en bedre oplevelse med denne model, og derfor har vi valgt at anmelde dem separat. Bare fordi de er en billigere model, betyder det ikke, at det er en dårlig enhed. iPhone 11 er helt klart en smartphone med en masse power, og vi vil vove at påstå, at man får mere for sine penge.

iPhone 11 er den bedste mellemklasse telefon Apple nogensinde har lavet. Selvom man med denne model, ikke får Pro versionens 2x telephoto og “night mode” på ultrawide linsen, er denne model helt sikkert god til den gennemsnitlige dansker. Med hurtigere performance, forbedret batterilevetid og et stadigt fantastisk kamera, kan man ikke gå galt i byen med denne model.

Hvad gør den anderledes end Pro?

Af en eller anden grund, har Apple gjort iPhone 11 til den “sjove” model. Det er denne, man kan få i et flertal af farver, såsom grøn og lilla. Det er desværre ikke muligt med Pro versionen. Derudover har denne model faktisk en bedre levetid, hvad angår batteriet. Kameraet er stadig godt, og Night Mode er også en feature man får med her, bare ikke på Ultrawide linsen.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Bedste billige telefon

Fordele
 • pros-icon.svg Billig smartphone
 • pros-icon.svg Godt batteri
 • pros-icon.svg Massere indhold til prisen
Ulemper
 • cons-icon.svg Kameraet er meget fremtonende
 • cons-icon.svg Kan ikke tåle vand

Detaljeret gennemgang

Normalt får telefoner kun navnet “Pro”, når de er i premium klassen – men her ser vi en middelklasse, med helt samme endelse. Redmi Note 8 Pro har været populær lige siden den kom ud, både hvad angår salgstal og interesse. Xiaomi bruger en anden chip end den populære “Snapdragon”, som især Samsung gør brug af, men denne enhed klarer sig helt fint uden. Bestemt en god billig mobil.

Xiaomi har ikke forsøgt at lave en særlig unik smartphone, hvad angår udseende. Ligesom så mange andre, er denne model lavet af glas (både foran og bagpå). Dog har den plastik og ikke metal rundt i siderne, hvilket gør at den skal bruge længere tid på at køle ned. På bagsiden har vi 3 kameraer og en fingeraftryksscanner. Der er et mindre problem med dette, som vi ikke finder i andre mobiler: det er enormt let at tilsmudse det nederste kamera til, da scanneren sidder lige nedenunder. Selve scanneren er dog super hurtigt og fungerer upåklageligt.

Performance og batteri

Som man må forvente for en billigere middelklasse model, har den sine skønhedsfejl. Chippen der sidder i telefonen føles helt fin, lige som den skal være – 80% af tiden. Når chippen viser sine svagheder, kan man opleve et par hakker fra tid til anden. Det er ikke så slemt, men det er ikke ligefrem, hvad man ønsker fra sine smartphones. Samlet får Xiaomi en flot karakter, da man får utrolig meget ift. hvad man giver for den. Det er god kvalitet, med sine fejl her og der. Helt klart blandt de bedste mobiltelefoner i middelklassen.

Huawei P30 Pro

Bedste mellemklasse telefon

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig godt kamera
 • pros-icon.svg Fede funktioner
 • pros-icon.svg Stor skærm
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan være for stor for nogle
 • cons-icon.svg Fingerscanneren kan være lidt dårlig til tider

Detaljeret gennemgang

Huawei P30 Pro er en af de mobiltelefoner, som man kalder for “flagship” modeller – producentens bedste. Dens egenskaber befinder sig i premiumklassen, mens prisen faktisk ikke er lige så høj, som nogle af de andre store modeller. Du får her en super kamera, god batterilevetid og et lækkert design. Det spiller hele vejen rundt. Huawei har fortsætter med at lave nogle af de bedste mobiltelefoner, og dette er ikke en undtagelse.

Et smartphone kamera bliver vigtigere og vigtigere, hvilket også er hvorfor, det er noget Huawei har haft fokus på i denne P30 Pro model. Med 3 kameraer bagpå, et “hoved” kamera på 40-megapixel, en ultrawide linse på 20 megapixel og en 8-megapixel linse til zoom. Det giver ejermanden en masse fotografi muligheder. Både telefonens zoom funktion (x50) og night mode er ekstremt gode. Derudover kan du tage fede wide-angle billeder og billeder med P30’erens “light painting” funktion.

Fantastisk batteri

Med et batteri på 4,200mAh vil du blive positivt overrasket. Ved normalt brug kan telefonen holde helt op til 2 dage. Det er noget de færreste andre modeller kan. Derudover er dette en af de bedste enheder til at se streaming i længere tid, lige netop på grund af dette batteri i top kvalitet. Har du altså behov for at kunne se videoer, film eller YouTube i lang tid, er Huawei P30 Pro absolut en mulighed.

Samsung Galaxy S10e

Bedste lille smartphone

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig godt bredformat kamera
 • pros-icon.svg Massere gode funktioner
 • pros-icon.svg PowerShare er en super fed feature
Ulemper
 • cons-icon.svg Dårligt placeret strømknap
 • cons-icon.svg Mindre skærm end andre Galaxy mobiler er dårligere til streaming

Detaljeret gennemgang

Samsung Galaxy S10 er en af Samsungs rigtig gode modeller – S10e modellen er den mindre og billigere model i rækken. Den har alt hvad der gør S10 modellerne gode, men med en flad skærm og et kamera mindre, end de andre modeller. Har du brug for en telefon, som du kan have med, ligemeget hvor lidt plads du har i lommen eller tasken, så er denne bestemt en god mulighed.

Samsung er gode til smartphones. De ses også her, hvor de har forsøgt at tage en af deres glimrende mobiler, en god processor, mindre lagerplads og presset det hele ned i en mindre krop. Samsung Galaxy har været på toppen af alle lister, hos dem der tester mobiltelefoner, og det er med god grund. Denne 5.8″ tommers mobiltelefon er lavet af Corning Gorilla Glass 5, der er en smule nemmere at få ridser på, end den normale 6’er som Glaxy S10 er lavet af.

Næsten samme specifikationer

Denne mindre og billigere mobiltelefon model kommer som sagt med næsten de samme specifikationer. Det er samme processor – Exynos 9820 – i S10e som i S10, hvilket gør at du får en god oplevelse hele vejen igennem. Du får dog kun 6 GB RAM, hvorimod du med de større modeller vil få 8 GB. Batterilevetiden er ligesom S10’eren, hverken imponerende, men heller ikke skuffende. Dog er opladetiden lidt på den langsomme side på 95 minutter.

Samsung Galaxy Note10+

Bedste store smartphone

Fordele
 • pros-icon.svg Bedste skærm på en telefon
 • pros-icon.svg Smart S Pen stylus
Ulemper
 • cons-icon.svg I den dyrere ende
 • cons-icon.svg Lidt ubekvem form

Detaljeret gennemgang

Samsung Galaxy Note10+. Det er bestemt en model, der overgår de fleste smartphones, både hvad angår størrelse, batteri og ekstra funktioner. I al sin simpelthen er det en stor smartphone. Den er god til det meste, men den absolut bedste store skærm til dig, der gerne vil have noget ekstra. Den besidder nogle vilde funktioner såsom “Advanced vapor cooling chamber” og den velkendte lille S pen man får med.

Denne Samsung Galaxy model er hele 6,8″ på tværs. På næsten 7 tommer får man en enhed pakket med diverse egenskaber. Det er virkelig en flot designet model, der viser Samsungs kvalitet frem på bedste vis. Med i købet får du en S Pen, hvilket er hvad der skille Galaxy Note10+ fra de fleste andre producenters modeller. Nogle gange kan det faktisk være meget nyttigt, at have en lille pen, i stedet for en stor tommelfinger, så man nemmere kan navigere rundt.

Hvad kan den ellers?

Eftersom det er en kæmpe telefon, har der også være rig mulighed for at putte diverse funktioner ind i telefonen. Man får et helt fantastisk batteri med, der næsten kan holde en hel weekend ved normalt brug. Derudover har den, hvad vi kalder, “smart photo”. Hvis du går ned til stranden for at tage et billede, kan mobiltelefonen selv anbefale dig, at du skifter til wide-angle linsen, så du får det bedste billede.

Guide

Hvis man vil have den bedste mobil, skal man som regel også betale en fin sum penge for den. Derfor er det også vigtigt, at man vælger den rigtige model, så man ikke ender med at fortryde sit køb. For at finde den bedste smartphone til prisen skal man dog lige igennem et par evalueringer. Der er nogle funktioner, designvariationer og andre parametre, der er gode at fokusere på, før man betaler for telefonen.

Vi har valgt at fokusere på følgende som værende det vigtigste, når man skal købe en ny mobiltelefon:

 • Mobilmærke (hvor kommer den fra?)
 • Hardware (kamera, Touch ID, Face ID eller andet)
 • Pris (hvad er den bedste telefon til prisen for dig?)
 • Design (størrelse, farve osv.)

Mærker

Der er mange mobilmærker på markedet. De er hver især gode til forskellige ting, hvilket er hvorfor, det er vigtigt at skænke ens mobilmærke en tanke. En ting der dog samler mange af mærkerne er styresystemet. Apple bruger deres eget system, og mange af de andre bruger Googles Andriod system. Kan man godt lide Andriod, er der altså væsentlig flere mærker at vælge imellem.

Nogle af de mest populære telefon mærker er:

 • Samsung
 • Apple
 • Huawei
 • Xiaomi
 • Oppo
 • LG
 • Motorola
 • Lenovo
 • Sony
 • Nokia

Hardware

Hardware er alt det, telefonen er lavet af. Det vil sige kamera, skærm, batteri og resten af indholdet.

De bedste smartphones har det absolut bedste udstyr. Det betyder det bedste kamera, fingeraftryksscanner, skærm, hastighed osv. Det er dog de færreste, der har hele pakken. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvad man vægter højest. Er det vigtigt for dig, at du får det absolut bedste kamera, man kan finde på markedet? Eller har du et større behov for en smartphone, der har et fantastisk batteri?

Har man høje krav til, hvad ens enhed skal indeholde af hardware, skal man også være forberedt på, at man nok skal betale lidt ekstra.

Pris

Når man skal købe en ny mobil, skal man selvfølgelig tænke over prisen. Vil man gerne have top model, må man også betale prisen for den. Vil man, eller kan man, ikke betale for det aller bedste, kan man sagtens må en god telefon, uden at skulle tømme kontoen. I vores test af mobiltelefoner har vi gennemgået de forskelligemodeller og sammenlignet på prisen.

Vil man gerne have en dyr telefon, der har alle tænkelige funktioner, kan vi anbefale Samsung Galaxy S20 Pro. Det er den bedste samsung telefon og vores “bedst i test mobil”.

Vil man gerne have en billigere smartphone, kan vi anbefale Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Det er en glimrende model, og muligvis den bedste mobil til prisen, ren og skær fordi man får en kvalitetsmobil for næsten ingen penge, ift. dens konkurrenter i premium klassen.

Design

Det er selvfølgelig vigtigt, at en smartphone har en masse godt indhold, så man får en masse ekstra funktioner og forbedringer fra forrige modeller. Dog er designet også et vigtigt aspekt af en ny smartphone model. Det er det første man ser: hvordan ser den nye model ud?

Nu til dags går producenterne meget op i at lave smartphones, der ser lækre ud. De skal udstråle kvalitet. Dog er designet ikke kun lavet for udseendets skyld. De handler mindst lige så meget om:

 • Hvordan er den at holde på?
 • Hvor bliver knapperne placeret, så de er let tilgængelige når man holder den?
 • Passer størrelsen til forbrugernes ønsker?

Der er meget man skal tænke over. Derfor er det vigtigt at vælge en model, der passer til ens eget behov.

Smartphone styresystemer

Standarderne for de nedste mobiltelefoner er efterhånden rigtig høj. Brugerne har forventninger til de nye telefoner, der bliver lanceret år efter år. Efterhånden ligger de forskellige producenter ret tæt, når det kommer til selve telefonens funktioner: kamera, skærm, faceID osv.

Hvad der dog adskiller telefonerne markant, er deres styresystemer. De to største i branchen er Google med Android og Apple med iOS. Android bruges af rigtig mange producenter, hvorimod iOS kun bruges af Apple. Nogle mennesker kan bedst lide Apple, og andre er mest til Android – det handler alt sammen om personlig præference. Få et kort overblik over de to forskellige herunder.

Apples IOS

Apple, producenten bag de kendte produkter iPhone, iPad, Macbook osv., har lavet deres eget styresystem. Dette har de kaldt for iOS (iPhone Operation System). Dette styresystem bruges til alle Apples produkter, og bliver udelukkende brugt af Apple. Det er en af de ting, der gør Apple både eftertragtet og eksklusivt og er bestemt et af tech gigantens kendetegn.

iOS styresystemet er blandt andet kendt for dets brugervenlighed og inituitet. Det er meget nemt at vænne sig til, og tager ikke lang tid at lære at finde rundt i. Derudover besidder iOS en smart feature – det kører på tværs af dine enheder. Det vil sige, at du kan starte en mail på din mobiltelefon, hvorefter du kan gøre den færdig på din computer.

Med Apples styresystem får du også en lille assistent med – Siri. Hun kan hjælpe dig med alt mellem himmel og jord, så længe det står på internettet. Siri er stemmestyret, og kan eksempelvis hjælpe dig med at ringe, sende beskeder, huske dig på aftaler og MEGET mere.

Google Android

Google er mest kendt for deres søgemaskine, der bliver brugt så meget, at det faktisk er blevet til et ord, som helt almindelige mennesker bruger i deres hverdag. Det er dog ikke kun dette, virksomheden er kendt for. De har nemlig udviklet Android, hvilket bliver brugt i over 2,5 milliarder aktive enheder verden over.

Styresystemet blev i første omgang lavet til Googles egne telefoner og tablets, men er siden da blevet udvidet til at blive brugt af mange store brands som eksempelvis Samsung, Sony og LG. Det blev første gang lanceret i september 2008, hvorefter HTC Dream blev lanceret – den første telefon med Android styresystemet.

Styresystemet er bygget på et open source system ved navn Linux. Hvis du kender noget til kode og programmering, kan du selv rette og ændre lidt i systemet – det er dog de færreste, der har evnerne til det.

Hvor Apple har Siri, har Android brugere faktisk også dere egen lille assistent. Her har de dog ikke været så kreative med navnet, da den blot hedder Google Assistant. Den virker på samme måde som Siri.

FAQ

Hvilken mobil skal jeg vælge?

Du skal vælge den mobil, der passer bedst til dit behov. Brug vores mobil test for at finde ud af, hvilken telefon der dækker dine behov bedst. Tager du tit billeder? Så skal du vælge en telefon med et godt kamera. Kan du godt lide en lille telefon? Så vælg gerne en mobil under 6 tommer.

Hvilken iPhone skal jeg vælge?

Vi vil anbefaler, at du vælger iPhone 11. Denne model vil passe bedst til de fleste mennekser. Vil du dog gerne oppe dig lidt, kan du opgradere dit valg til iPhone 11 Pro. Her vil du blandt andet få et bedre kamera og et bedre batteri. Dog er den også væsentlig dyrere.

Hvilken iPhone er bedst?

På papiret er den bedste iPhone Apples iPhone 11 Pro. Taler man dog om den model, hvor man får mest mobiltelefon for pengene, skal vi gå et trin ned til iPhone 11. Her får du en fantastisk telefon, uden at skulle betale spidsen af en jetjager.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×