Mobil aircondition test: Find den bedste aircondition til hjemmet

Er du glad for sol og varme? Men skal det helst ikke ødelægge dine muligheder for at sove eller slappe af? Så kan en mobil aircondition være det, der skal til, da du kan have den med dig rundt i hele boligen. I testen her får du et indblik i de 6 bedste mobile airconditions.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Transportabel Aircondition & Luftkøler
TESTVINDER

Transportabel Aircondition & Luftkøler

Modellen her er et ret stort og kraftigt airconditionanlæg. Den er perfekt til de meget varme sommerdage, da den effektivt kan køle rum ned, der er op til 25 kvadratmeter. Da den samtidig er nem at…

Transportabel Aircondition & Luftkøler 1

Transportabel Aircondition & Luftkøler

Arctic Air Mini Air Cooler 3

Arctic Air Mini Air Cooler

Wood’s Cortina Silent G 4

Wood’s Cortina Silent G

Inventor mobil aircondition 100448 6

Inventor mobil aircondition 100448

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kan du godt lide at lægge dig til at sove med aircondition til soveværelset? Eller vil du bare gerne have mulighed for at sænke temperaturen i rummet på varme dage?

En mobil aircondition er en fantastisk opfindelse, da den giver dig mulighed for at køle netop det rum, du opholder dig i.

Altså behøver du ikke installere airconditions flere steder i hjemmet for at undgå en høj temperatur i stuen, soveværelset og der, hvor du ellers opholder dig meget. Det er fantastisk smart!

Spørgsmålet er så bare, hvilken mobil aircondition du skal vælge?

Det har vi forsøgt at gøre så nemt for dig at finde ud af som overhovedet muligt ved at udvælge de 6 mobile airconditions, der er bedst i test. Håbet er, at du kommer godt her fra siden med en mobil aircondition, der kan køle dit soveværelse, gæsteværelse, stue eller et helt fjerde rum effektivt ned, når solen står højt på himlen og temperaturen stiger i vejret.

Mobile airconditions er der mange af. Men de bedste mobile airconditions er omvendt ikke mange af – de hænger i hvert fald ikke på træerne. Dog må du endeligt ikke give op, da vi har samlet de absolut bedste airconditions i testen her.

Disse modeller er ikke bare valgt tilfældigt ud. Vi har nemlig undersøgt markedet meget nøje og udelukkende valgt de modeller, som skiller sig ud og klarer sig bedst blandt anmeldelser fra forbrugere og uvildige tests hos eksperter.

For at give dig et rigtig godt udgangspunkt for at vælge den bedste mobile aircondition kommer vi ind på de forskellige egenskaber og funktioner, som de enkelte modeller har. Sammen med tekniske specifikationer og indblik i eventuelle fordele og ulemper ved hver enkelt model, håber vi, at du efter gennemlæsning af denne test nøjagtigt ved, hvilken mobil aircondition, du godt kunne tænke dig.

Transportabel Aircondition & Luftkøler

Transportabel Aircondition & Luftkøler
Fordele
 • pros-icon.svg Den kan køle store rum
 • pros-icon.svg Den er har en god energiklasse
Ulemper
 • cons-icon.svg Den kan kun køle

Detaljeret gennemgang

Modellen her er et ret stort og kraftigt airconditionanlæg. Den er perfekt til de meget varme sommerdage, da den effektivt kan køle rum ned, der er op til 25 kvadratmeter. Da den samtidig er nem at flytte rundt på, er det ingen åsag at flytte den rundt i boligen.

Om du godt kunne tænke dig en aircondition til soveværelse eller en aircondition til lejlighed, der kan sørge for at holde tempeaturen godt nede om sommeren, er denne model oplagt til det. For den er nemlig stor nok til at køle stuen ned og effektiv nok til at holde soveværelset koldt natten igennem. Sammen med den tilhørende fjernbetjening behøver du ikke engang rejse dig, hvis du gerne vil have det køligere, eller gerne vil sætte den på pause et øjeblik.

En luftkøler i et flot design

Er det ikke kun vigtigt for dig at kunne holde rummets temperatur nede, men må den også gerne være pæn at se på, mens den gør det, får du, hvad du leder efter her. For det sorte og meget elegante design falder meget diskret ind i omgivelserne. Du kan derfor sagtens have den stående i hjørne af stuen, mens du har gæster eller i soveværelset, uden du hver dag irriterer dig over den. Den skal dog kunne stå tæt ved et vindue, da ventilationsslangen skal kunne føre fugten væk.

En smart og brugervenlig LED-skærm

Udover det smarte og diskrete design, har det mobile klimaanlæg også en brugervenlig LED-skærm. Herfra kan du tænde og slukke for den, justere temperaturen og meget andet, som du også kan gøre ved brug af fjernbetjeningen. Det er nemt og enkelt at bruge og indstille.

Fordele
 • pros-icon.svg Den køler effektivt (god luftkøler)
 • pros-icon.svg Den har affugtningsfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er IKKE en mobil aircondition uden slange

Detaljeret gennemgang

Modellen her fra Electrolux er en mini aircondition til hus, der nemt kan flyttes rundt fra rum til rum takket være dens hjul. Den kan køle rum op til 40 m2, hvilket gør den fantastisk i brug i både små og store rum. Med dens elegante og diskrete design, passer den også ind i selv minimalistisk indrettede hjem.

Når du køber en flytbar aircondition, er det naturligvis også nødvendigt, at den er effektiv nok til dine behov. Det er vi ret sikre på, at denne model er. For den kan nemlig køle rum op til 40 m2. Den er mest effektiv i rum, der er mindre – men de helt store rum er ingen hindring.

Vil du altså gerne have en aircondition til soveværelset, der kan køle luften inden du går til ro, eller din stue, inden du lægger dig ind for at slappe af, kan du roligt gøre dette. Den larmer tilmed mindre end en almindelig samtale – så stiller du den i et hjørne af stuen, er det begrænset, hvor meget du kommer til at høre den.

Mini klimaanlæg pakket ind i et flot design

Udover at den kan affugte dit soveværelse, mens den køler og også kan blæse, så du i højere grad bliver kølet ned, er den også pakket ind i et rigtig flot og lækkert design. Det er en af de mindre mobile airconditions, du kan få – og da den samtidig er stilfuld og lækker at se på, er den så absolut attraktiv at have stående i alle boligens rum.

Arctic Air Mini Air Cooler

Arctic Air Mini Air Cooler
Fordele
 • pros-icon.svg Det er en billig mobil aircondition (god aircondition til små rum)
 • pros-icon.svg Den har 3 funktioner i 1
 • pros-icon.svg Luftfilteret kan vaskes
 • pros-icon.svg Bedste pris i denne test af forskellige airconditions
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er bedst til meget små rum eller til at have stående på bordet

Detaljeret gennemgang

Arctic Air Mini Air Cooler er i bogstavelig forstand en lille aircondition. For den er nemlig ikke større, end at den kan stå på dit køkkenbord eller sågar arbejdsbord. Den er derfor perfekt til dig, som godt kunne tænke en mini aircondition, som du kan tage med dig overalt.

Det er ikke nogen overdrivelse. For det er præcis sådan, det er med denne mini aircondition. Den er nemlig hverken større eller tungere, end at du kan tage den med dig i bilen til og fra arbejde og altså kan have den stående på arbejdsbordet, dit kreative bord eller sågar dit spisbord.

Dens størrelse betyder naturligvis også, at du ikke kan bruge den til at holde temperaturen nede i store rum. Til gengæld kan du bruge den til at køle dig selv rigtig godt ned med på dage, hvor der ikke synes en ende for, hvor varmt det kan blive. For du kan sætte den til at blæse imod dig såvel som i en 90 graders vinkel.

Giver et bedre indeklima

Airctic Air Cooler er ikke kun fantastisk at bruge på de varme dage. For den er nemlig også konstrueret til at give et bedre indeklima ved at komme tør luft til livs. Har du f.eks. en bolig med tendens til tør luft i vinterhalvåret, som giver dig tørre luftveje og slimhinder, kan du med fordel sætte denne aircon til. For den har nemlig en indbygget luftfugter, der på effektiv og hygiejnisk vis fugter luften, som den blæser ud. Naturligvis uden støvpartikler.

Vask filteret i opvaskemaskinen

Når du har brugt denne smarte Air Cooler over længere tid, og den har samlet en masse støv i filteret, kan du nemt og enkelt gøre noget ved det. For når filteret er så støvet, at det ikke længere er effektivt til at rense luften, kan den ganske enkelt kommes i opvaskemaskinen.

Wood’s Cortina Silent G

Wood’s Cortina Silent G
Fordele
 • pros-icon.svg Køler luften i store rum
 • pros-icon.svg Den kan affugte op til 36 liter i døgnet
 • pros-icon.svg Den har et lavt lydniveau (næsten lydløs aircondition
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en dyr aircondition

Detaljeret gennemgang

Denne aircondition fra Wood’s er en flot og professionel aircondition. Den kan både bruges til effektivt at køle dit hjem ned såvel som din arbejdsplads. Designet er diskret og med et lydniveau på 64 dB, er det lige før, du ikke lægger mærke til, at den er der.

Er der en aircondition, der er nem at bruge, så er det denne model. For den har en smart og enkel LED-skærm, der tillader dig at skrue op og ned for temperaturen alt efter, hvad du har brug for. Derudover kan du også her indstille den til, om den skal affugte, hvor længe den skal køre og meget andet. Den skal blot stå ved et vindue eller anden udluftningskanal, så den har mulighed for at trække luft.

En tung men professionel aircondition

Denne aircondition fra WOOD’s vejer 33 kilo. Det er derfor en lidt tung krabat at flytte rundt på. Til gengæld er den forholdsvist nem at flytte rundt på, da den er med hjul. Vil du derfor gerne flytte den fra stuen til soveværelset eller omvendt, kan det relativt nemt gøres til trods for de mange kilo.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges i store rum og som aircondition til soveværelse
 • pros-icon.svg Har smarte funktioner
 • pros-icon.svg Kan benyttes med fjernbetjening
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyr aircondition

Detaljeret gennemgang

Whirlpool PACW29Ol er en vaskeægte testvinder hos Råd&Rön i 2020. Det er derfor ikke kun en god aircondition men så absolut en af de bedste airconditions på markedet. Med sense teknologi, HEPA luftfilter og Around U funktion, er det en aircondition, du med garanti får stor glæde af.

Med den smarte Around U funktion, er det slut med at svede, hvis du sidder i nærheden af modellen her. For det sikrer nemlig, at der er den helt optimale temperatur lige omkring dig – og at det altså ikke bliver for koldt at sidde ved den, hvis det er det, du foretrækker.

Ingen støv med HEPA filter

Vil du gerne være fri for at få hvirvlet en masse støv op, når du gør brug af en aircondition, kan du roligt benytte dig af denne model. For den er nemlig udstyret med HEPA filter, som opfanger selv mikroskopiske partikler. Den luft, der bliver blæst tilbage i rummet fra luftkøleren, er derfor helt rent og fri for diverse allergener.

Modellen har desuden et meget diskret ventilationsrør, som nemt kan opsættes og tages i brug.

Inventor mobil aircondition 100448

Inventor mobil aircondition 100448
Fordele
 • pros-icon.svg Den har et meget lavt lydniveau
 • pros-icon.svg Den har stor variation i temperatur (både køler og varmer)
 • pros-icon.svg Energiklasse A
Ulemper
 • cons-icon.svg Den dyreste aircondition i vores test
 • cons-icon.svg Den har ikke støvfilter

Detaljeret gennemgang

Med modellen her fra Inventor kan du komme hjem til et altid dejligt afkølet hjem. Hvor køligt det skal være, bestemmer du selv takket være de forskellige temperaturindstillinger. Derudover kan du flytte rundt på denne aircondition som du helt selv vil, da den er udstyret med hjul. Vil du gerne, at den selv sætter i gang med at køle, kan dette godt lade sig gøre takket være timeren.

Med denne aircondition er det slut med at have det for varmt eller at fryse for den sags skyld. For den har nemlig en temperaturskala på 16-30 grader. Kan du derfor godt lide at have et køligt soveværelse er dette ingen problem, ligesom du kan varme stuen op, hvis det bliver en tand for koldt om vinteren.

Da den tilmed også har en timer, kan du altid komme hjem til en skøn og behagelig temperatur – eller at stå op til det for den sags skyld.

Styr temperaturen fra sofaen eller sengen

Når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, behøver du end ikke gå hen til din aircondition for at tænde den. For det kan du blot gøre ved hjælp af den trådløse fjernbetjening, der følger med. Nemmere bliver det ikke at få den temperatur, du godt kunne tænke dig i soveværelset, stuen eller et helt tredje rum.

Elregningen er heller ikke noget, der skal lægge dig til bekymring, da den er i en energiklasse A.

Guide

En mobil aircondition er ikke en billig investering og skal også gerne bringe glæde både nu, hvor der er brug for den samt på længere sigt. Derfor anbefaler vi, at du inden køb af en mobil airondition til dit soveværelse eller stue gør dig nogle nøje overvejelser vedrørende funktioner, lyd, energiklasse og meget andet, som vi uddyber i teksten herunder.

Overvejelserne og uddybningerne omring dem, skulle gerne hjælpe dig til at tage en endnu nemmere beslutning om, hvilken model du skal have.

Skal den kunne køle og varme?

En aircondition er som regel til for at køle et rum ned. Men, nogle modeller fås også med en varmefunktion. Dette er smart, hvis du oplever, at det er svært at varme din bolig op om vinteren, eller du generelt er lidt af en frossenpind.

En mobil aircondition med varmefunktion koster som regel noget mere end en aircondition udelukkende med kølefunktion. Derfor bør du overveje, hvor meget du eventuelt vil komme til at bruge en eventuel varmefunktion i forhold til, hvad du giver for selve anlægget.

Selvom du ender med at købe en, der også kan varme rummet op, skal du huske, at den ikke er ment til at blive brugt som et varmeanlæg til terrassen eller andre uderum – for det er den ikke konstrueret til.

Hvor skal den bruges?

I dit køb af aircondition er det også en god ide at overveje, hvor den skal bruges henne. For der er stor forskel på, hvor meget de fylder, hvor nemme de er at flytte rundt på, og hvor effektive de er. Vil du kun bruge en mobil aircondition i soveværelset, behøver du ikke at købe den største og den dyreste, da det dermed kun er få kvadratmeter, den skal køle ned.

Vil du omvendt gerne kunne bruge den mobile aircondition i flere rum – og også gerne i store rum – kan det være en fordel at se nærmere på størrelsen og effektiviteten af den mobile aircondition. For så skal den gerne kunne køle rum, der er mere end 10 kvadratmeter. Vil du også gerne bruge den i et rum som stuen, er designet især vigtigt. For så gør det ikke noget, at den er ekstra diskret.

Lydniveau

Hvor meget kan du holde ud, at den larmer? Det er en overvejelse, der ikke er til at komme udenom, da det har betydning for din glæde af anlægget. For der er ikke noget værre end at gå i seng til støj. Det ødelægger nattesøvnen og også dine muligheder for at falde til ro.

Det betyder måske ikke lige så meget, når det er i stuen, da du måske alligevel vil have diverse apparater til at køre. Ikke desto mindre er det rart, at du også kan læne dig tilbage i sofaen, uden at skulle irritere dig over, at du tydeligt kan høre din aircondition være i gang i med at køle.

Vi anbefaler derfor, at du går efter så lavt et lydniveau som overhovedet muligt.

Energiklasse

Betyder elregningen noget for dig? Så bør du også se nærmere på energiklassen ved den mobile aircondition, som du går hen og vælger. For når sommeren først får fat og temperaturen stiger ude og inde, kommer din aircondition til at køre på højtryk – og tænker du ikke over valg af energiklasse, vil det tydeligt kunne ses på elregningen.

Ved at vælge en god energiklasse sparer du også miljøet for ekstra belastning – for jo bedre energiklasse, jo mindre strøm bruger den. Dermed er det kun en ren win-win at vælge en aircondition med en god energikasse.

Samtlige modeller i vores bedst i test har energiklasse A – så de er alle gode for elregningen og miljøet.

Leder du efter den bedste pris eller bedst i test?

Dette er et godt spørgsmål at fundere over i forbindelse med købet af din mobile aircondition. For hvad er det egentligt, du godt kunne tænke dig? For den der er bedst i test er ikke nødvendigvis den, der er til den bedste pris. Omvendt er en mobil aircondition til den bedste pris heller ikke nødvendigvis den, der er bedst i test.

I denne test kan du få en aircondition, der er bedst i test. Men du kan også få den til den bedste pris, da vi samtidig har fundet forhandlere, der er gode til at sætte lave og konkurrencedytige priser på deres produkter. Vi håber derfor, at du uanset ønske for dit valg af mobil aircondition, finder en der matcher her på siden.

FAQ

Hvilken aircondition er bedst i test?

Blandt de airconditions vi har valgt ud til denne bedst i test, er det meget svært at pege på en, der er den absolut bedste. Det er ikke fordi, vi ikke vil udpege en, der er bedst i test – men vi vil helst ikke farve dit valg, da det skal være på baggrund af dine behov og dine økonomiske muligheder. Vi kan dog garantere, at uanset om du vælger en bedst i test aircondition fra Whirlpool eller en bedst i test aircondition fra Electrolux, får du en aircondition, der effektivt køler dit soveværelse, stue med mere. Vi anbefaler derfor, at du læser samtlige produktbeskrivelser igennem, så du får netop den aircondition, der passer til dig og dine behov. Vigtigst er blot, at du får en aircondition, som du bliver glad for nu og på længere sigt, så du kan sove, uanset om der er 30 eller 22 grader udenfor.

Hvilken aircondition skal man vælge?

Du skal vælge den mobile aicondition, der passer til dig og dine behov. Vi og andre tests kan sagtens komme med anbefalinger til, hvilke modeller der er de bedste. Men når alt kommer til alt, er det dine behov, der er afgørende for, hvad du i sidste ende vælger. For kommer du kun til at bruge en mobil aircondition ganske få gange om året, når du på de varmeste dage lige har behov for en luftkøler, er det ikke nødvendigvis den bedste eller den dyreste, du egentligt har behov for. Så kan du måske godt nøjes med en, der er lidt billigere og næsten lige så god som den bedste. Er du omvendt typen, der nemt får det meget varmt, eller har du ikke rigtig mulighed for at køle rummet ned ellers, kan vi kun anbefale dig, at du udvælger den bedste aircondition og luftkøler her fra vores test. Lad derfor dine behov bestemme, hvilken mobil aircondition, du skal vælge.

Hvad er den bedste temperatur til soveværelset?

Hvad der er den bedste temperatur at sove i, er meget individuel. Dog sover langt de fleste mennesker bedst ved en temperatur på 16-18 grader. Dette er køligt og kræver derfor også en aircondition, der køler rummet, om sommeren. Sover du bedst ved denne temperatur, er det vigtigt, at du også i perioder lader soveværelset blive varmet op. For når rummet står køligt over længere perioder, øger det risikoen for dannelse af skimmelsvamp. Det kan du dog også minimere ved at have en aircondition, der kan affugte. For så er der mindre fugt i rummet. Prøv gerne nogle forskellige temperaturer af, når du får købt din mobile aircondition. Det er nemlig langt den bedste måde at finde ud af, hvad der for dig er den bedste temperatur til soveværelset.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×