Minihakker test – Den bedste minihakker 2022

I denne minihakker test har vi kigget på det lille, men utrolig hjælpsomme, køkkenapparat - minihakkeren.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

En god minihakker hjælper dig fx med at hakke nødder, krydderurter, løg eller chokolade, så du slipper for beskidte skærebrætter og sparer tid på madlavningen. Med en minihakker ved hånden, kan du lynhurtigt klare mange af de ting der ellers tager dig tid i køkkenet.

Vi har gennemsøgt markedet og fundet de fem bedste minihakkere til dig. I vores minihakker test sætter vi fokus på både fordele og ulemper ved alle 5 modeller. I vores købsguide deler vi al vores viden om minihakkere og hjælper dig til at vælge den bedste minihakker til lige præcis dig. For et hurtigt overblik over funktioner og egenskaber ved de testede minihakkere kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Nem “tryk-ned” betjening
 • pros-icon.svg Alt udstyr tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Kraftfuld 450 W motor
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre plads i beholderen

Detaljeret gennemgang

Med Philips minihakker, får du en effektiv hakker med et kompakt og smart design. Du kan bruge denne minihakker til mange forskellige opgaver. Når du skal hakke nødder, krydderurter, løg eller noget andet der skal finhakkes.

Minihakkeren betjenes nemt ved “tryk-ned” funktion. Den har en kraftig 450 W motor der sikrer at den også kan hakke hårdere objekter som eksempelvis nødder eller større stykker løg. Den har to knive i rustfrit stål. Du kan også tænke ud af boksen, og eksempelvis bruge den til at knuse isterninger eller frosne bær, grundet den kraftfulde motor.

Minihakkeren er lille og kompakt i designet, og den kan nemt opbevares i skabet uden at optage særlig meget plads. Hvis du gerne vil have en lille kompakt maskine, med en kraftig motor, så er denne her den rigtige for dig.

Bosch MMR08A1

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Nem at bruge
 • pros-icon.svg Kan også piske
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre motorkapacitet

Detaljeret gennemgang

Med minihakkeren Bosch mmr08a1, får du en god kompakt minihakker der effektivt kan hakke grøntsager og løg, med to knive i rustfrit stål. Denne minihakker har også en slagskive, der gør at du kan piske flødeskum eller piske æg. Den fylder ikke meget i dit køkken, og det er derfor nemt at opbevare maskinen.

Det er rigtig nemt at bruge maskinen, og du kan aflæse hvordan den skal bruges, direkte på maskinen. Den er let at rengøre, du skal blot skille den ad og sætte den i opvaskemaskinen.

Hvis du ønsker dig en god og alsidig minihakker, til billige penge, der samtidig er nemt at bruge, så er det måske minihakkeren fra Bosch der er det rigtige valg for dig.

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk hul i låget
 • pros-icon.svg To hastighedstrin
 • pros-icon.svg Knive med mikro tænder
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen piske funktion

Detaljeret gennemgang

Med denne KitchenAid mini food processor, får du en god minihakker kan du nemt hakke både løg, alle typer nødder og krydderurter lynhurtigt grundet den kraftige motor. Du betjener maskinen med knapperne på låget, hvilket du kan gøre med en hånd.

Minihakkeren har du forskellige hastigheder, en til almindelige hakke opgaver, og en puré hastighed så du kan blende madvarer.

Minihakkeren har 2 skarpe knive med mikrotænder, hvilket betyder at knivene har små tænder der bedre kan få fat i det der skal hakkes, både bløde og hårde ingredienser.

Denne minihakker har også et smart hul i låget, der gør at du kan hælde væske i uden at stoppe maskinen. Så kan du eksempelvis nemt lave pesto fra bunden, og hælde olivenolie ned til basilikum, parmesan og pinjekerner. Maskinen kan vaskes i opvaskemaskine.

Her får du altså en minihakker med flere forskellige funktioner, med god kapacitet og kompakt design. Perfekt til det moderne køkken.

Wilfa MC3B-400S minihakker

bedste kapacitet

Fordele
 • pros-icon.svg Høj kapacitet
 • pros-icon.svg Tåler maskinopvask for nem rengøring
 • pros-icon.svg 3 knive
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke alle delene tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Med Wilfa minihakker, får du en hakker til grøntsager og meget andet, med god kapacitet helt op til 1,2 liter. Dette produkt har 3 stærke knive, allesammen fremstillet i rustfrit stål. Disse tre knive, sammen med en 400 W kraftfuld motor, sørger for at hakke alt, både bløde og hårde madvarer.

Man styrer den med en enkelt betjeningsknap, som sidder i toppen af låget, så du hurtigt kan starte og stoppe maskinen. Selve skålen og knivene tåler opvaskemaskine, så når du er færdig med at bruge den, skiller du den blot ad og lader opvaskemaskinen klare resten.

Hvis du gerne vil have den store minihakker med god kapacitet, 3 effektive knive og som er let at bruge, så er minihakkeren fra Wilfa måske det helt rigtige valg.

OBH Nordica Quick 6721 minihakker

bedste lille minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelige dele kan vaskes i maskinen
 • pros-icon.svg Sugekop Fødder
 • pros-icon.svg God til små mængder
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav kapacitet

Detaljeret gennemgang

Med denne OBH minihakker, får du en lille minihakker, perfekt til mindre portioner. Minihakkeren har to knive lavet i rustfrit stål, og skridsikre fødder i bunden, så den står godt og stabilt på køkkenbordet. Du kan bruge denne minihakker mange forskellige ingredienser.

Alle de aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen, så rengøringen efter madlavningen er hurtigt klaret. Minihakkeren har en kapacitet på 400 ml, og fylder meget lidt i dit køkken. I bunden af minihakkeren er der plads til ledningsoprul, for smart opbevaring.

Minihakkeren har indbygget sikkerhedsfunktion, da den kun kan tændes hvis låget sidder korrekt, hvilket gøres ved at dreje mod uret.

Hvis du har et meget lille køkken, måske i en lille lejlighed, så er denne minihakker perfekt til dig. Her kommer ordet “mini” virkelig til sin ret. Til Gengæld er minihakkeren stadig effektiv til at hakke både nødder, urter, løg og andet du har brug for at hakke.

Guide

Nu har du læst vores minihakker test, hvor vi har set på  5 af de bedste minihakkere på markedet, men hvordan vælger du så den rette minihakker? Der findes mange forskellige minihakkere på markedet, og der er fordele og ulemper ved dem alle sammen, men en ting er helt sikkert. Der findes en minihakker der passer perfekt til dig og dine behov.

Hvis du stadig er i tvivl, så læs med her, hvor vi guider dig til hvordan du bedst vælger.

Kapacitet og funktioner

For det første skal du se på hvor stor kapacitet du har brug for i beholderen. Her kan du nemlig få en ide om hvor meget du kan hakke af gangen. Nogle minihakkere har mere end 1 liter, mens andre har omkring 400 ml. Det er op til dig at tænke over, hvor stor kapacitet du har brug for.

Det er selvfølgelig også vigtigt at tilføje at du jo sagtens kan hakke over flere omgange, hvis du foretrækker en minihakker med mindre kapacitet, fordi den fylder mindre.

Du skal også tænke over hvilke funktioner du gerne vil have i en minihakker. Skal du blot bruge den til at hakke urter, løg og nødder, eller vil du også gerne bruge den til at piske fløde eller en omelet, eller måske blande en pesto, så har du brug for at kunne hælde flydende væske i, mens knivene roterer rundt.

I vores test har nogle minihakkere kun en enkelt hastighed, mens andre har flere hastigheder. Du skal selvfølgelig også tænke over om du har brug for en maskine med mange watt, der kan hakke meget hårde ting, såsom isterninger. Eller om dette ikke er nødvendigt for dig.

Vægt og størrelse

Når vi snakker vægt og størrelse, så handler det både om køkkenplads, og om hvor meget du kommer til at bruge din minihakker.

Hvis du har planer om at bruge din minihakker ofte, så er vægten ikke så vigtig, fordi så er det en god ide at finde en fast plads på dit køkkenbord.

Hvis du derimod kun kommer til at benytte den engang imellem, så er det rart at kunne pakke den væk, og her er det rart at den ikke vejer for meget, hvis den skal op og stå på øverste hylde, eller ind bagerst i skabet.

Størrelsen er også vigtig at tænke over, både i forhold til hvis den skal stå fremme, eller hvis den skal stå i skabet. Har du et lille køkken, er det rart at minihakkeren ikke fylder meget.

Pris

Prisen er selvfølgelig heller ikke uvæsentligt. Der findes heldigvis minihakkere i forskellige prisklasser, så det bør være muligt at finde en der også passer ind i dit budget, og du kan sagtens få en billig minihakker.

Her handler det selvfølgelig også om at tænke lidt over hvad du ønsker. Hvis du gerne vil have en med en hel masse funktioner, så vil prisen naturligt stige, men hvis du kun har brug for en hakker, der kan de helt basale ting, så kan du sagtens få en til billige penge.

Elektrisk eller manuel

Der findes både elektroniske og manuelle minihakkere. Ved de elektroniske hakkere, er det en motor, der får knivene til at dreje rundt. Ved den manuelle version er det dig selv der får dem til det, enten er det en minihakker med snor, eller en hvor du styrer den ved at hive eller trykke på et håndtag.

Hvilken en du skal vælge, handler også meget om hvad du foretrækker. Fordelen ved den elektroniske er, at den kan køre helt af sig selv, så du har hænderne fri til noget andet. Fordelen ved den manuelle er, at alle dele ofte kan gå i opvaskemaskinen, og du sparer strøm når du bruger maskinen.

Fordele

Hvis du stadig er lidt i tvivl om du rent faktisk har brug for en hakker. Så kommer der her nogle fordele ved minihakkeren.

 • De fylder ikke særlig meget i køkkenet

Faktisk fylder de langt mindre end mange andre køkkenmaskiner såsom brødristere, kaffemaskiner, blendere osv. Derfor er det nemt at argumentere for minihakkeren, hvis vi snakker plads.

 • Budgetvenlige

Du kan få en til dit budget. Som du kan se i teksten ovenfor, så findes der mange forskellige minihakkere på markedet, og til flere forskellige priser. Du kan altså få en, der passer lige præcis til dit budget.

 • Funktionelle

Løghakker, persillehakker, pesto mikser, ja du kan bruge den til til en lang række formål der ellers kan tage lang tid. Eksempelvis er det at hakke løg, noget af det mange virkelig hader. Med sådan en, slipper du for at stå med tørre i øjnene og hakke løg. Det er også nemmere at hakke ting som nødder, krydderurter og endda chokolade. Du kan også bruge den til at mixe dressinger, blade krydderier eller til at lave puré eller pesto.

 • Tidsbesparende

Du sparer tid. I en travl hverdag er det altid dejligt at spare tid på ting som madlavning, så man i stedet har tid til familien, vennerne eller ren afslapning. Med minihakkeren kan du hakke ting meget hurtigere, end du kan med en kniv, og du vil derfor spare tid i køkkenet.

 • Nem rengøring

En nøddehakker er nemme at rengøre. Fælles for alle minihakkere i vores test, er at minimum de aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen. Selvfølgelig kan selve motoren selvfølgelig ikke tåle maskinopvask, men det er heller ikke den del der bliver beskidt. Både knive, låg og beholder tåler maskinopvask ved langt de fleste minihakkere, hvilken igen sparer dig for tid.

Foodprocessor vs Minihakker

På mange områder ligner disse to maskiner faktisk hinanden, der hvor den største forskel er, er selve størrelsen. En mini hakker er sådan set en mini version af foodprocessoren og er derfor et godt alternativ. Hvis du ikke har behov for at hakke store mængder af gangen, er minihakkeren perfekt for dig. Hvorimod en foodprocesser har plads til mere, og kan hakke større mængder af gangen.

Til Gengæld fylder en foodprocesser naturligvis også mere, og den er ikke helt så smart at have stående fremme. Den kræver også rimelig meget plads i dit køkkenskab. Ofte en har foodprocesser også nogle flere funktioner og indstillingsmuligheder, end minihakkeren har. Det er helt op til dig selvom du synes du har brug for de mange funktioner, eller om du kan klare dig med de funktioner maskinen har.

Så er der selvfølgelig også prisen. En foodprocesser er ofte en del dyrere end minihakkeren. Den kan selvfølgelig også flere ting, men hvis du ikke har brug for alle de forskellige funktioner, hvorfor så ikke spare penge, og plads, og vælge en minihakker i stedet.

Om du skal have en foodprocessor eller en minihakker, kommer altså helt an på hvad det er du ønsker i en køkkenmaskine. Det er altid en god ide at veje fordele og ulemper op imod hinanden, og forestille dig hvor meget du kommer til at bruge maskinen, til hvad, hvor mange penge du vil bruge, hvor meget plads du har i køkkenet, hvor stor beholder du har brug for osv.

Hvis du sørger for at tænke over alle disse ting, så er vi sikre på at du nok skal nå frem til den helt rigtige beslutning. Og bliver beslutningen at du gerne vil have en minihakker, ja så har du allerede en masse god viden omkring hvordan du vælger den helt rigtige.

FAQ

Hvilken minihakker er bedst i test?

Den bedste minihakker i test er, Philips HR1393 - Minihakker. Her får du en kompakt hakker til en fornuftig pris. Den har en god og kraftig 450 W motor, så du kan hakke både bløde og hårde elementer. Minihakkeren tåler maskinvask, og har en kapacitet på 700 ml.

Hvad er fordelene ved en minihakker

Der er flere forskellige fordele ved en minihakker. Du kan bruge den til mange forskellige ting, såsom løg, chokolade og nødder. Den er nem at rengøre, og så fylder den ikke meget, hverken på dit køkkenbord, eller i køkkenskabet. Samtidig kan du få en minihakker, der passer lige præcis til dit budget.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×