Den Bedste Portable Mini Projektor (Test)

Gennem fysiske tests lavet af eksperter inden for teknologi, har vi her lavet en opsummering af de bedste. Gennem mange timers research er vi kommet frem til nedenstående inden for mini projektorere. Skal du bruge en bærbar og portabel projektor? Så læs med her.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Anker Projektor Nebula Mars II 4

Anker Projektor Nebula Mars II

Xiaomi Projektor Mi Smart Compact 5

Xiaomi Projektor Mi Smart Compact

ASUS Projektor ZenBeam S2 6

ASUS Projektor ZenBeam S2

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Skal man ud og rejse, kan det være svært at få en ordentlig filmoplevelse. Måske man er taget på hotel, hvor man tit finder et gammelt og kedeligt TV, eller måske man har sin computer med, som man bruger til film. Er man flere, eller vil man gerne have en ordentlig oplevelse, kan dette være et svært til tider. Her er en bærbar projektor løsningen.

En bærbar projektor er egentlig bare en lille projektor. Denne vil både kunne give dig et større billede, mulighed for at være flere sammen om filmen og en bedre oplevelse.

Hvis du er på udkig efter en bærbar projektor, har du måske lagt mærke til, hvor mange forskellige modeller der findes. Det kan være uoverskueligt at vælge, især hvis man ikke har helt styr på termerne inden for feltet. Hvor mange lumen skal man have? Hvilket kontrastforhold er nødvendigt? Der kan være mange spørgsmål.

Vi har udvalgt og sammenlignet de bedste mini projektorer på markedet, så du kan finde ud af, hvilken portabel projektor der er den bedste for dig. De forskellige produkter vil blive sammenlignet på funktionalitet, pris og generelle specifikationer, for at skabe det bedste overblik.

Vi har forsøgt at finde de bedste forskellige modeller, typer og produkter inden for mobile projektorer. Som nævnt vil de forskellige produkter sammenlignes på tværs af deres funktionalitet og pris, så du ved hvilken lommeprojektor du skal købe for at imødekomme dine behov.

Detaljeret gennemgang

Optoma ML750e er nok en af de bedste lommeprojektorer, man kan købe. På kun 380 gram får du integrerede højttalere, HD billeder, hele 700 lumen, 3D-duelighed og meget, meget mere. Helt klar en af de bedre mini projektorer man kan få – dog koster den også lidt mere, end eksempelvis en ASUS S1, men man betaler for kvalitet.

Denne bærbare projektor er muligvis den bedste inden for kategorien, hvis man udelukkende sammenligner med projektorer under 500 gram. Pakket med god kvalitet, fås det næsten ikke bedre. På kun 380 gram får du en mini projektor, der kan vise high-definition billeder med et forrygende kontrastforhold, indbygget højttaler og meget mere. Projektoren har fået 366 anmeldelser og lander på 4,3/5 i gennemsnit, hvilket er rimelig imponerende.

Nem tilslutning

Optoma har gjort det nemt for brugeren at komme i gang. Man kan tilslutte både med HDMI, microSD, USB og VGA, hvilket gør den utroligt nem at sætte op, så man kan komme hurtigt i gang. Derudover kan man tilslutte en højttaler, hvis man har behov for dette.

Andre specifikationer

 • Kan vise fra 17 tommer til 100 tommer
 • Kan vise 3D film
 • Kommer med indbyggede højttalere
 • Throw distance ligger på 0,55 meter til 3,23 meter
 • 700 lumen og 15.000:1 kontrastforhold

Detaljeret gennemgang

Anker Nebular Capsule 2 er en smart og meget let mini projektor på knap 700 gram, der kan tilsluttes til samtlige enheder i hjemmet via USB og HDMI. Sammen med Google Assistant kan du nemt og hurtigt sætte en film eller din favoritserie på, uanset hvor du er.

Det er nemt og hurtigt at finde dine favoritfilm frem eller se en serie hjemme på væggen med denne mini projektor. For den arbejder godt og effektivt sammen med Chromecast. Altså kan du på et øjeblik sætte gang i film, serier og dokumentarer helt uden afbrydelser og med 1280 x 720 i opløsning.

Hurtig opladning

Anker Nebula Capsule 2 holder strømmen rigtig godt, men er også hurtig til at oplade. For den er udstyret med en smart USB-C port med Power Delivery technology, der gør det muligt at oplade hurtigt. Dog behøver du ikke vente på, at den oplader, da du både kan se og oplade samtidig takket være den inkluderede PD charger.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en projektor, du kan have med dig i lommen? Så skal du have fingrene i ViewSonic M1 Mini Plus, der er lavet som en ultra-mini-projektor med en meget let vægt. Med indbygget batteri og JBL-højtaler kan du altid se film eller serier med projektoren, når du er på farten.

ViewSonic er ikke bare en lille og smart mini-projektor, du kan have med dig i lommen. Den er nemlig også udstyret med et justerbart stativ, der giver dig fleksible projektionsvinkler. Det gør det meget nemmere for dig at sætte den op, selv når omgivelserne måske ikke lige er til det. Ja faktisk kan du også bruge den til loftprojektion, hvis du gerne vil prøve det.

Halvanden times batteritid

Har du lige tid til at se to afsnit af din favoritserie? Eller vil du gerne kunne se en film sammen med en ven, når I er på telttur eller hotel? Så er der til halvanden times batteritid på mini-projektoren. Du kan dog nemt få mere batteritid ved at sætte en powerbank til, hvis det ikke er nok med en enkelt film eller to afsnit af din favoritserie.

Det er ikke den længste batteritid blandt miniprojektere – men da det er nemt at sætte den til at oplade, er 1,5 time ganske udmærket. Da projektoren også er med Cinema SuperColor+™ Technology, er det en ren fornøjelse farvemæssigt at se film og serier.

Skift design efter dit humør

Husker du de smarte covers til telefonen i “gamle dage”? Netop det er også muligt med denne projekter, da der følger forskellige paneler med, som du kan skifte alt efter, hvad du er til. Du kan blandt andet skifte til grå, gul eller blågrøn.

Anker Projektor Nebula Mars II

Anker Projektor Nebula Mars II

Detaljeret gennemgang

Ligesom Xiaomi Mi Smart, er dette en af de større bærbare projektorer. På 1,5 kg er det ikke en lomme projektor, men en man godt kan have i tasken. Du vil få en solid mini projektor, der kan leve i helt op til 30.000 timer, mens den afspiller videoer i HD. Derudover er designet rigtig lækkert, og projektoren er udstyret med 2x10W højttalere, der sikrer dig god lydkvalitet.

Med sine 300 er denne portable projektor oplagt til at bruge om aftenen til en god film. Med HD opløsning (720p) vinder den ingen priser, men det er bestemt acceptabelt. Du kan vise film helt op til 150 tommer, og med rigtig god lyd fra 2x10W højttalere, er der ikke brug for eksterne højttalere. Udstyret med Android 7.1 vil du have adgang til apps og en ready-to-go video funktion, som meget få andre projektorer har. Ved at forbinde denne til Wi-Fi vil du også kunne streame Netflix direkte fra projektoren.

Lækkert design lavet til at tage med overalt

Nebula Mars II er lavet til at tage med på farten. Med indbygget håndtag og en vægt på 1,49 kg er den nem at transportere. Det er en firkantet kasse med runde kanter, der har en lækkert og minimalistisk look. Går man op i, hvordan ens projektor skal se ud, vil man ikke blive skuffet.

Andre specifikationer

 • Kan vise video fra 30 tommer til 150 tommer
 • Kommer med indbyggede højttalere
 • 300 lumen og 1.000:1 kontrastforhold
 • Fin opløsning på 720p

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Detaljeret gennemgang

Denne projektor kan ikke betegnes som en lommeprojektor, men er stadig nem at have med i bagagen, hvis man skal ud og rejse. Vil du gerne have en bærbar projektor, der viser lidt bedre billeder, end en af de helt små, er dette bestemt en projektor for dig. Med full HD, 500 lumen og DLP teknologi, vil du kunne nyde en masse film med denne projektor.

Som nævnt foroven, er dette ikke nødvendigvis en lommeprojektor – dog er den stadig bærbar. Man kan sagtens have Xiaomi’en med på tur, dog ikke i lommen. Den ekstra vægt og fylde betyder dog også, at du vil få bedre billedkvalitet. Du kan afspille i full HD, afspille lyd fra de integrerede højttalere.

Bluetooth og HDMI tilslutning

Xiaomi har gjort det nemt for deres bruger. Ikke nok med at du nemt kan tilslutte med HDMI, så kan du også streame lyd direkte gennem bluetooth eller Wi-Fi. Du får også en trådløs fjernbetjening med, så du hverken behøver at rejse dig for at skifte film eller for at rette på projektoren.

Andre specifikationer

 • Viser billeder fra 60 til 100 tommer
 • 2x5W højttalere integreret i projektoren
 • Vejer 1,3 kg
 • 500 lumen og et kontrastforhold på
 • Understøtter Google Assistant stemmestyring
 • God opløsning på 1080p der gør billedet skarpt

ASUS Projektor ZenBeam S2

ASUS Projektor ZenBeam S2

Detaljeret gennemgang

Asus ZenBeam S2 er det sikre valg, når man skal købe en mini projektor. Med ekstra kort projektionsafstand, 500 lumen og et kontrastforhold på 400:1, kan man næsten ikke gå galt i byen, hvis man skal se film og serier på farten. Den positionerer sig godt i midten af projektor skalaen – ikke for vild, men heller ikke dårlig.

ASUS S2 er en solid bærbar projektor. Sammenligner man den med andre projektorer på denne størrelse, får man helt klart en god maskine for pengene i ASUS’en. På kun lige under 500 gram er denne model pakket med gode specifikationer, som man kan få adgang til, uden at skulle tømme pengepungen.

Let og elegant

Denne portable projektor er perfekt til dig der rejser meget, eller tit er på farten. Som nævnt vejer denne mini projektor kun 497 gram, og den er kun 12 cm lang, 12 cm bred og 3,5 cm i højden. Lige så man kan have den i lommen. Man kan nemt tilslutte den til computeren med HDMI, eller endda til mobilen, hvis din telefon understøtter dette.

Andre specifikationer

 • Kan vise fra 60 tommer til 120 tommer – og endda i 3D
 • Kommer med indbyggede højttalere
 • Throw distance ligger på 1,5 meter til 3 meter
 • 500 lumen og 400:1 kontrastforhold

Guide

De to hyppigste typer projektor er DLP og LCD. Dette er to forskellige typer teknologier, der på hver deres måde får fremkaldt billederne. Herunder kan du læse forskellen på de to.

DLP

En DLP mini projektor er en bestemt type projektor, der gengiver billedsignalet via en elektronisk chip. Chippen består af millioner af mikrospejle, der herfra reflekterer lyset fra pæren. Bag linsen sidder et hurtigt roterende farvehjul. Denne type bruges til tit film og videoer, da man får en god glidende bevægelse i hurtige scener.

LCD

En LCD-projektor er en anden type projektor. Her dannes billederne ved at lyset fra pæren splittes op med et prisme. Lyset sendes gennem røde, grønne og blå LCD-paneler for at danne farverne. Denne type bruges tit til præsentationer, da man får nogle skarpe billeder.

Dette skal din miniprojektor kunne

Skal man til at købe en portabel projektor, skal man sørge for købe en model, der opfylder ens behov. Alt afhængigt af hvad man skal bruge den til, skal man købe en model ud fra forskellige specifikationer. De vigtigste er: lumens, kontrast og opløsning.

Lumens i din lommeprojektor

Lumens, eller ANSI Lumens, er billedets lysstyrke. Jo højere antal lumens en projektor er udstyret med, jo lysere kan projektoren vise et billede. Det betyder også, at en portabel projektor med højere lumen, vil kunne bruges i lysere rum, hvilket kan være vigtigt, da man ikke altid kan vide, hvor mørkt eller lyst der vil være, når man skal se den næste film.

Et højt antal lumen vil som regel være vigtigt, hvis man skal bruge en mini projektor til præsentationer, da man tit fremviser i et lyst mødelokale. Man vil som regel se film i et mørkt lokale, men det er ikke altid muligt.

Skal du bruge en projektor til det hele, vil vi anbefale at købe en mini projektor med et gennemsnitligt antal lumens. Så vil du både kunne bruge den til fremvisninger på arbejdet og til film derhjemme.

Kontrasten i din bærbare projektor

Kontrasten er forskellen mellem de lyse og mørke farver på billedet. Jo bedre kontrastforholdet er, jo bedre vil de sorte og hvide nuancer være. Dette er tit vigtigt hvis man ser film, da skygger og sorte nuancer er vigtige for at få den helt perfekte oplevelse. Dette er som regel ikke så vigtigt til præsentationer, da man til præsentationer tit bruger stillbilleder. Dette er et af de vigtige elementer at tage med i sine overvejelser, da brug af sin mini projektor kan variere – hellere gå med en højere kontrast, så du ved, at du vil få en god filmoplevelse, når du ser film.

Opløsningen

Opløsningen er det totale antal pixels en mini projektor er i stand til at vise. Jo flere pixels der vises, jo bedre vil billedkvaliteten være. Dette er særligt vigtigt til en hjemmebiograf, hvor man viser film eller spiller videospil, da man ofte vil sidde tættere på skærmen. Sidder man tæt på, vil man nemmere kunne se et uskarpt billede. På arbejdet vil man som regel sidde længere væk fra lærredet, og derfor kan man ofte også slippe afsted med en lavere opløsning,

De hyppigste opløsninger er 720p (HD) og 1080p (full HD). Herudover kan man få 480p opløsning. Man kan desværre ikke få 4K opløsning til en portabel projektor, da den vilde opløsning vil kræve en masse kraft, som man ikke kan pakke ind i en lille og let løsning.

Umiddelbart vil vi anbefale, at du går efter 1080p, altså full HD. Dette er standarden nu til dags. Med denne opløsning vil man få et lækkert billede i god kvalitet, der kan bruges til det hele. 720p og 480p går også an, men vi vil ikke anbefale at gå længere ned end dette.

FAQ

Hvad er den bedste mini projektor?

Den bedste mini projektor er OptomaML750e. Andre gode mini projektorer er Anker Nebula Capsule 2, ViewSonic M1 og Anker Nebula Mars II.

Hvordan er de blevet testet?

Mini projektorerne er blevet testet på deres vægt, størrelse, billedkvalitet, pris, lydkvalitet og andre funktioner, så du kan tage den bedst informerede beslutning. De er ikke blevet testet direkte af os, men af kvalificerede tredjepartseksperter.

Hvilken mini projektor skal jeg vælge?

Du skal vælge den mini projektor, der opfylder dine ønsker og behov. Skal du på farten med rygsæk, skal du vælge en mindre model, end hvis du er i bil, og kan tage en større model med.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×