Mikrobølgeovn test: Se de bedste mikrobølgeovne

Har du forelsket dig i tanken om at kunne tilberede mad hurtigt og varme rester op i en mikrobølgeovn? Så læs med her. For i denne mikrobølgeovn test gennemgår vi de bedste mikrobølgeovne, der er på markedet lige nu, så du har mulighed for at få en i en rigtig god kvalitet.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Varm kakao. Popcorn. Opvarmning af rester. Tilberedning af mad. Der er mange gode og lækre drikke og retter, som en mikroovn kan hjælpe med at tilberede. Det har de gjort i mange år, og de bliver kun bedre og mere avancerede.

Netop derfor kan det også være svært at finde hoved og hale i, hvilken mikroovn der er bedst, og hvilke funktioner du reelt set har brug for. Det er derfor en god ide først at undersøge markedet og forskellige modeller, så du er helt sikker på, at den mikroovn du køber, er en du bliver glad for på sigt. Det hjælper vi dig med i testen her, hvor vi ser på de bedste mikroovne.

Vil du gerne kunne opvarme din mad, uden du behøver tænde ovnen og vente på, den bliver klar? Det er netop, hvad en mikroovn er fantastisk til. Som med så mange andre køkkenmaskiner, er der stor forskel på, hvad de har af funktioner, og hvad du kan forvente dig. For at gøre det nemmere for dig har vi udvalgt forskellige mikrobølgeovne på markedet, som alle har fået gode anmeldelser fra andre forbrugere, og som også scorer højt i uvildige tests.

Du bliver derfor præsenteret for de absolut bedste mikrobølgeovne, hvilket forhåbentligt gerne skulle gøre det meget nemt for dig at vælge den rette.

For at give dig det bedste udgangspunkt og det bedste indblik i de forskellige modeller, fremhæver vi fordele og ulemper samt de funktioner, som gør den enkelte model særligt god.

Rigtig god jagt efter den bedste mikroovn!

Fordele
 • pros-icon.svg Det er en kombiovn
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Mange forskellige programmer
Ulemper
 • cons-icon.svg Prisen er en anelse høj

Detaljeret gennemgang

Caso HCMG25 er er en god og rummelig mikrobølgeovn på hele 25 liter. Udover at være rummelig har den også mange funktioner og et pænt design. Med et komplet rustfrit stål interiør, spejlrefleksfront og et panel med integrerede betjeningsknapper er det en mikroovn, der giver glæde i mange år.

Er du til det stilrene i dit køkken, er denne model som sendt fra himlen. For den er fantastisk flot og gennemtænkt i designet. Placeringen af knapperne og den store flade på lågen gør det nemt og hurtigt at rengøre den. Det er selvfølgelig en mikroovn, der koster lidt mere end andre, men du får så til gengæld også noget for pengene, når det kommer til designet – for her er den så absolut en af de flotteste mikrobølgeovne, der er på markedet lige nu.

Mange forskellige funktioner

Leder du efter en mikrobølgeovn med mange forskellige funktioner, så er det, hvad du får med denne model. For du får ikke kun en mikroovn, som kan optø og opvarme nemme retter eller drikke. Du får også en mikroovn, der i mange henseender kan bruges som et alternativ til en almindelig ovn i og med, at den har en grillfunktion og varmluft. Der kan derfor tilberedes rigtig mange retter, uden du behøver så meget som at skænke din ovn en tanke.

Mikroovn med god volumen

Dens rummelighed fortjener også at blive fremhævet, da der er god plads i denne model. Med 25 liter er det muligt at sætte et mindre fad ind eller forberede en stor skål risengrød eller hvad end, du har lyst til at spise. Det er meget praktisk, og gør det nemt at tilberede mad i en hverdag, hvor der er travlt.

Fordele
 • pros-icon.svg Billig i indkøb
 • pros-icon.svg Nem at betjene
 • pros-icon.svg God kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun en mikroovn

Detaljeret gennemgang

Whirlpool MWP101 er en klassisk og enkel mikrobølgeovn med en kapacitet på 20 liter. Den er meget enkel og let i sit design og har et nemt og overskueligt udvalg af knapper. Da lågen kan åbnes med en knap, har den tilmed også et flot og stilfuldt håndtagsfrit design.

I modsætning til modellen ovenfor er mikroovnen her fra Whirlpool udelukkende en mikroovn. Den er derfor beregnet til at optø og opvarme enkle retter, men kan ikke grille eller køre med varmluftsfunktion. Det er dog heller ikke nødvendigt, hvis du blot vil have en mikroovn, der kan hjælpe dig til at varme rester, varmepuder og lignende, for dette er den ganske glimrende til.

Enkel i brug

Whirlpool ved, det skal være nemt og enkelt at betjene en mikroovn. Det er modellen her også, som kun kræver at dreje på to knapper ud for den funktion, du gerne vil bruge og den tid, du gerne vil varme retten i. Der kan vælges mellem seks forskellige effektindstillinger og en timer, der går fra 0-30 minutter.

En billig mikroovn

Whirlpool beviser med denne model, at det ikke behøver være dyrt at investere i en mikroovn. Denne koster kun lige knap 500 kroner og er dermed en af de billigere mikrobølgeovne på markedet. Du går dog ikke på kompromis med kvaliteten, da denne fortsat er høj – du kan derfor godt regne med at få en driftssikker og holdbar mikroovn, når du køber denne.

Fordele
 • pros-icon.svg Det er en indbygget model
 • pros-icon.svg Flot æstetisk design
 • pros-icon.svg God rummelighed
Ulemper
 • cons-icon.svg En meget dyr mikrobølgeovn

Detaljeret gennemgang

Siemens er lig kvalitet og med denne mikroovn overrasker de også. Det er en indbygningsmikroovn med 7 forskellige automatikprogrammer, et display der kan læses fra alle vinkler og en intelligent inverter-teknologi, der selv regulerer den maksimale effekt ved brug over længere tid.

Med denne smarte mikroovn fra Siemens, får du en indbygget kogebog i ovnen. Det er der ikke mange mikroovne, der kan tilbyde. Den indbyggede kogebog kalder de for CookControl7, da den tilbyder op til 7 automatiske programmer, så du altid får en helt perfekt tilberedning. Det er enkelt og nemt at bruge, da du blot skal vælge et program og indtaste vægten på maden.

Nem adgang til ovnrummet

Det er nemt at komme til tallerkenen eller skålen i ovnrummet, da den er med sidehængt låge. Det er ideelt, hvis du gerne vil have den stående i et højskab, og det derfor skal være nemt og ligetil at åbne lågen.

Moderne og stilrent design

Søger du en indbygget mikroovn, der er flot og lækker i designet, er det netop, hvad du får med denne model. Den ser let og elegant ud og tager ikke andet end positiv opmærksomhed der, hvor den hænger. Har du i forvejen et lyst og moderne køkken, vil modellen her passe perfekt ind.

Fordele
 • pros-icon.svg Let i vægt
 • pros-icon.svg God kapacitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Få funktioner

Detaljeret gennemgang

Sharp YC-MS01ES er en meget klassisk men rigtig god mikrobølgeovn med 5 mikrobølgeniveauer og en optøningsfunktion. Den har et enkelt og meget stilrent design og passer ind i langt de fleste køkkener. Den er særligt god til opvarmning og optøning af mad.

Modellen her er ikke den mest avancerede eller den, der kommer med flest funktioner sammenlignet med de øvrige modeller her i testen. Men det har også sine kvaliteter, da det gør den til et oplagt valg til dig, som bare gerne vil have et supplement til ovnen i en travl hverdag, hvor det er rart at kunne opvarme en ret direkte fra køleskabet. Selvom den er simpel, er der ikke noget at sætte på kvaliteten af den.

Nem og enkel betjening

Der er ikke mange dikkedarer, når det kommer til betjeningen af mikroovnen. Det er så simpelt og ligetil, som det kan blive. Alt det kræver er at dreje på nogle knapper. Her vælger du blot hvilken funktion, du gerne vil benytte samt den tid, mikroovnen skal varme. Så går der ikke længe, før du har et lækkert og varmt måltid ved hånden.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God til små køkkener
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Med grillfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav effekt sammenlignet med andre modeller

Detaljeret gennemgang

Med et ovnrum på 20 liter hører modellen her til blandt de mindste modeller på markedet. Den gør sig derfor rigtig godt i mindre køkkener eller på det lille værelse i kollektivet. Den har en effekt på 800 watt og har som en bonus også indbygget grillfunktion på 1000 watt.

Modellen her fra Sharp er med på vores liste over de bedste mikroovne, fordi den har fået mange gode anmeldelser fra forbrugere. Selvom den er billig sammenlignet med andre her på listen, har den det, der skal til for at gøre hverdagen lettere. At den oven i købet har en grillfunktion er et stort plus, da det for få penge giver dig mulighed for at grille året rundt.

God til små køkkener

Fordi den “kun” rummer 20 liter er den blandt de mindste modeller, vi nævner her i testen. Det er ikke kun en skidt ting, at den ikke rummer mere, da det gør det muligt at have en mikroovn, selvom dit køkken måske ikke er særligt stort, eller du er nødt til at have den stående på et værelse.

Fint og enkelt design

Modellen her skiller sig lidt ud fra de øvrige her testen, da den har et håndtag og ikke en knap til at åbne lågen med. Det giver lidt mere rengøring, men fungerer ganske fint. Dertil har den også et digitalt display, hvorpå tiden og den valgte funktion fremgår, når den er tændt og i brug. Funktionerne vælges på knapperne, ligesom den også sættes i gang og stoppes ved et tryk på en knap.

Fordele
 • pros-icon.svg Flot mikroovn, der vil passe ind i de fleste hjem
 • pros-icon.svg Rigtig gode brugeranmeldelser
 • pros-icon.svg Ikke super dyr
 • pros-icon.svg Ægte varmluftsfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Mangler dansk brugeranvisning

Detaljeret gennemgang

Caso MCG25 er en flot og imponerende mikroovn, der er udstyret med varmluftsfunktion, som fungerer fuldstændigt som i en almindelig ovn. Men, den er også designet med keramisk emalje i bunden, der giver plads til store fade. Med denne mikroovn åbner der sig en verden af muligheder i køkkenet.

Caso har gjort det godt med denne model og valgt at udstyre den med det, de kalder for ægte varmluftsfunktion. Du kan derfor godt forvente, at det fungerer på samme måde, som når du bruger ovnen. Det der dog får den til at skille sig ekstra meget ud er, at den også har en keramisk bund, som giver plads til og mulighed for at bruge store, ildfaste fade. Mange ovnretter kan derfor godt tilberedes i denne mikroovn.

Der kan grilles

… Så meget du vil. Simpelthen fordi denne model er en mikroovn med grill og varmluft. Vil du derfor også gerne lave nogle andre retter end det, varmluft giver dig mulighed for, er det altså reelt set muligt i denne mikroovn. Sammen med 9 andre automatiske programmer, der hjælper dig med at tilberede popcorn, kylling og varme drikke, er det lige før, du ikke behøver en ovn.

Med et flot design oven i hatten er der ingen tvivl om, at denne er en af højdespringerne i vores test af mikroovne.

PANASONIC NN-CT56JBBPQ

PANASONIC NN-CT56JBBPQ
Fordele
 • pros-icon.svg Mange automatikprogrammer
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
 • pros-icon.svg Med varmluft- og grillfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg En dyrere mikroovn

Detaljeret gennemgang

Denne lækre mikroovn fra Panasonic fortjener uden tvivl en plads i testen, fordi kvaliteten og designet er i top. Den er af den slanke type og har en lav dybde for at passe ind i køkkener, der ikke er så store eller på ungdomsværelser. Den lille størrelse skal der dog ikke kimses af, da den har hele 23 automatikprogrammer.

Der er stort set ingen grænser, når det kommer til madlavning med denne model. For med hele 23 forskellige funktioner og programmer, er alle muligheder åbne for at lave det, du har lyst til. Den kan lave alt fra pizza og lasagne til sprøde pommes fritter og grøntsager. For de optimale resultater har den også kombi-programmer. Elsker du mad og madlavning er denne model derfor som sendt fra himlen.

Stor kapacitet

Du skal ikke være nervøs for, om dine skåle eller fade kan stå i mikroovnen. For med en rummelighed og kapacitet på hele 27 liter er der mere end rigeligt plads, når der skal laves mad. Det er også den absolut største model her i vores bedst i test af mikroovne – så er det, hvad du primært går efter, er denne mere end oplagt.

Electrolux EMM21000W

Electrolux EMM21000W
Fordele
 • pros-icon.svg Lav vægt
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg God og fornuftig pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav kapacitet

Detaljeret gennemgang

Electrolux EMM2100W er den absolut mindste mikrovn i testen. Med en kapacitet på kun 18,5 liter, er den om noget velegnet til ungdomsværelset, sommerhuset eller det lille køkken. Den kan dog stadig opvarme store mængder af gangen og tilmed også ganske effektivt.

Electrolux EMM2100W har drejeknapper til indstilling af funktioner og tid. Det gør det nemt og enkelt at vælge det, du har brug for. Den har fem forskellige effektttrin og er derfor ikke den mikroovn, der har flest funktioner. Til gengæld er den rigtig god, effektiv og holdbar og leverer det, den skal.

God til det lille køkken

Er du på jagt efter en lille mikroovn, er denne et absolut godt bud, da de stort set ikke fås mindre end denne. Dog er 18,5 liter også rigeligt, hvis du bare skal opvarme retter til dig selv eller lave varm kakao og popcorn, når hyggetrangen melder sig.

Det er en rigtig god og fin mikroovn, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene.

Guide

En mikroovn er en større investering til dit køkken, og kommer også til at tage en del opmærksomhed i og med, at den fylder. Derfor er det også meget fornuftigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du kaster dig ud i købet af en mikroovn. Det sikrer også, at du ikke vælger den billigste eller den dyreste for den sags skyld.

I stedet for kun at gå efter prisen bør du i stedet se nærmere på flere forskellige parametre, så du kommer til at få glæde af din mikroovn i mange år fremover.

Vi anbefaler, at du overvejer følgende:

 • Hvilke funktioner skal din mikrobølgeovn være udstyret med?
 • Hvor stor den være og hvilken kapacitet er nødvendig?
 • Betyder betjeningen noget?
 • Hvor høj en effekt er vigtig for dig?
 • Skal den være en kombiovn, en mikrobølgeovn eller måske en miniovn?

Det er mange overvejelser at gøre sig, men det giver dig et meget bedre indblik i dine egne behov og dermed også et bedre indblik i, hvilken model der er den rette for dig. Brug derfor ikke kun vores test til at sammenligne de bedste mikrobølgeovne men også til at gøre dig helt skarp på, hvad du skal have.

Funktioner

Hurtigstart, grill, varmluft, defrost, hurtig optøning og memory-funktion er bare nogle af de mange funktioner, som mikroovne bliver lavet med. Der er også stor forskel i funktionerne på de mikroovne, vi har udvalgt til mikroovn test. Derfor er det en god ide at se de forskellige programmer igennem i specifikationerne på de forskellige mikrobølgeovne, så du får de funktioner, du har brug for i din hverdag.

Vi har ikke nævnt dem alle i vores mikroovn test, da det ellers ville blive en lang smøre. Klik dig derfor gerne videre til forhandleren af den model, som du har udset dig, så du kan få det fulde indblik i, hvilke funktioner du får ved købet af den respektive model.

Størrelse og kapacitet

Det er ikke helt ligemeget, hvor stor din valgte mikroovn er, eller hvilken kapacitet den har. Størrelsen skal naturligvis matche de muligheder, du har i køkkenet, mens kapaciteten skal matche den mængde af mad, du gerne vil bruge den til. Du skal derfor gøre op med dig selv, om det er en stor eller lille mikroovn, du vil have størst glæde af.

De fleste af vores mikroovne har en kapacitet på 20-21 liter, hvilket er meget standard for mikroovne. Ønsker du en lidt højere kapacitet, har vi også en model med i vores test, som rummer hele 25 liter. Vi har derfor forsøgt at tage hensyn til alle behov.

Mål gerne op i dit køkken, der hvor den skal stå, så du har en ide om, hvad der er plads til, og hvad du reelt set har mulighed for.

Betjening

Betjening er ikke helt ligegyldigt at tage stilling til, da der er meget stor forskel på, hvordan knapper sidder, hvor mange der er, og hvordan de skal betjenes. Det er en fordel med en mikroovn med så få knapper som muligt, da det ikke kun gør betjeningen af programmerne nemmere men også gør det nemmere at rengøre den.

Vi har forsøgt at vælge mikroovne ud med så nem og overskuelig en betjening som muligt. Men, der er selvfølgelig forskel. Så dyk gerne ned i detaljerne og klik dig også gerne gennem billederne hos forhandleren, så du har et fuldkomment indblik i, hvordan betjeningen er. Det bliver du glad for i det lange løb.

Kraft/Watt

Det er måske ikke så spændende et punkt, når det kommer til købet af en mikrobølgeovn. Men det er ret relevant, da det siger noget om, hvor god den er til varme. Det er der nemlig stor forskel på alt efter mærke og model. Har den en grill- eller varmeluftfunktion, er det især vigtigt, at der er nogle gode watt bag, da det ellers er begrænset, hvad du får ud af dine retter. Sørg gerne for, at mikroovnen som minimum har 800 watt, da det giver dig det bedste resultat, når du bruger den.

Vi har oplyst hvor mange watt de forskellige mikrobølgeovne har. Vil du gerne vide mere om den tekniske del, kan du altid klikke dig videre til forhandleren af produktet, da det her vil fremgå i specifikationerne.

Mikrobølgeovn, kombiovn eller miniovn

Dette er et meget vigtigt punkt at tage stilling til, da det har stor betydning for, hvad og hvor meget du kan bruge din mikroovn til. I vores mikrobølgeovn test har vi taget modeller med, der kun fungerer som mikroovne, mens vi også har taget modeller med, der kan mere end det.

For at kunne tage en beslutning, er det selvfølgelig nødvendigt, at du er helt med på, hvad forskellen er:

Mikrobølgeovn

En mikrobølgeovn, som kun fungerer som en mikrobølgeovn, kan benyttes til at optø og opvarme retter. Det vil sige, at du på ganske få minutter kan have en rest af en lasagne klar eller gøre klar til hjemmebiograf med popcorn i løbet af et øjeblik. Den er derfor et supplement til ovnen, når retter blot skal varmes og ikke skal tilberedes.

Kombiovn

En kombiovn er en mikroovn med flere forskellige funktioner. Det vil sige, at den udover at være en mikroovn, der kan opvarme retter, også har grillfunktion til kødretter og varmluft til bagning af mindre kager eller tilberedning af retter, der også kan laves i ovnen.

Du må dog ikke tro, at en kombiovn fungerer på samme højde som en ovn i almindelig forstand, da den ikke vil kunne tilberede lige så store mængder. Den er dog god at have, hvis du bare skal lave kylling og pommes fritter til dig selv eller bare gerne vil bage en enkelt muffin eller to.

Miniovn

En miniovn er rigtig smart, fordi den giver mulighed for at lave samme retter som i en almindelig ovn – blot kun til 1 eller to personer. Der kan derfor godt laves boller, kage og diverse varme retter i den. Det er dog ikke en type af ovn, vi har med her i denne test, da sådan en ovn ikke mikrobølgefunktion.

Ønsker du ikke at have en ovn, enten fordi du bruger den for lidt, eller der ikke er plads til det i din bolig, kan du med fordel både købe en mikroovn og en miniovn, da de dermed vil dække dine behov. Vi anbefaler dog, at du i så fald køber en miniovn i en god kvalitet, så den rent faktisk kan lave de retter, du godt kunne tænke dig.

FAQ

Hvilken mikroovn er bedst i test?

Hvis du gerne vil finde en bedst i test mikroovn, er du heller ikke langt fra at finde den. Fra vores synspunkt er Caso HCMG25 den bedste mikroovn, man kan få, fordi den har så stor en rummelighed, men også giver mulighed for at grille og bruge varmluftsfunktion. Det er selvfølgelig vurderet ud fra, at det giver mange flere muligheder for at bruge den. Det er dog bedre, at du selv finder frem til, hvad der er den bedste mikrobølgeovn for dig og dine behov, så du ikke ender med at købe en, der enten har for mange funktioner, som du aldrig får brugt eller en, som har for få, og du derfor bliver træt af den ret hurtigt. Vi har forsøgt så godt som muligt at udpensle fordele og ulemper samt de bedste features ved de enkelte modeller, så du nemt og hurtigt kan finde frem til, hvilken mikrobølgeovn der i dine øjne er bedst i test.

Hvordan virker en mikrobølgeovn?

En mikrobølgeovn er en elektrisk ovn, der bliver brugt til enten at varme eller opvarme både mad og drikke. Men i stedet for elektricitet bliver en mikrobølgeovn opvarmet med hjælp af elektromagnetisk stråling. Hvordan sker det så? Jo, det gør det ved hjælp af et vakuumrør, der generer energien, som skal opvarme maden, en bølgeleder, der dirigerer energien og et opvarmningsrum, som sikkert holder på mikrobølgestrålingen. Mikrobølgerne dannes derfor af en magnetron, som bliver ledt ind i bølgelederen. Disse bølger reflekteres på metallet i ovnen, hvilket dermed får alt energien til at sprede sig i hele ovnen. I den elektromagnetiske stråling er der energi, som bliver overført til vandmolekylerne i maden, når de bliver ramt. De begynder herefter at bevæge sig og skubber og støder ind i hinanden med så stor en fart, at det resulterer i varmeudvikling.

Hvad er forskellen på en almindelig ovn og en mikrobølgeovn?

En almindelig ovn som stort set alle danskere har, benytter sig af elektricitet til at generere varme. Den skal derfor bruge tid på at varme op, inden en vis temperatur er nået. Det sker med en blæser bagerst i ovnen, som har et ringvarmelegeme siddende omkring sig, der tænder og slukker alt efter, hvilken temperatur der skal være i ovnen. Blæseren sørger for at fordele varmen i ovnen, så der er jævn varme over det hele. Det er også, hvad der gør det muligt at have flere plader i ovnen ad gangen. Den kan derfor bruges til at bage boller og kage samt lave lasagne og retter i fad bare som nogle eksempler. Dette har en mikroovn meget svært ved – især hvis det ikke er en mikroovn med varmluft eller en mikroovn med både grill og varmluft. Den helt store forskel på en mikroovn og en ovn er derfor, at mikroovnen primært er beregnet til opvarming og optøning af allerede færdige retter og drikkevarer, mens en ovn er beregnet til at lave retter fra bunden og bagværk i. En mikrobølgeovn er dog et rigtig godt supplement til en ovn, da den er hurtigere og bedre til at opvarme rester. En ovn kan godt have tendens til at gøre rester tørre – især hvis ikke de bliver dækket over under opvarmningen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×