Marshall Højtaler Test: Se de bedste modeller

I denne test tager vi et kig på de bedste Marshall højttalere fra den engelske producent. Læs med her, hvis du leder efter en af de lækre engelske rock-inspirerede modeller.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Engelske Marshall er hovedsageligt kendt som storleverandør af tungt rockudstyr til professionelle musiker, koncerter m.m. I de seneste år har de dog valgt afvige en kende fra dette fokus, og i stedet allokeret en del af deres fokus til udvikling af fortrinlige lydprodukter til private forbrugere – herunder Bluetooth-højttalere.

Deres sortiment er vidtspændende, hvilket garanteret, at det indeholder noget for enhver, set ud fra både et budget- og størrelsesmæssigt behov. Fælles for samtlige højttalere er, at de præges af et retrodesign, der er inspireret af de klassiske Marshall-forstærkere.

Herunder finder du en oversigt over højttalere fra Marshall, der er udarbejdet med udgangspunkt i grundig research af deres store produktsortiment. Ved hver højttaler er der angivet både gode og dårlige egenskaber, hvilket medfører, at du har lettere ved at udvælge den bedste Marshall højtaler, set med dine øjne.

I samme ombæring er det naturligvis vigtigt at pointere, at højttalerne fra Marshall adskiller sig på et væld af forskellige punkter. Derfor er det ikke alle, der tiltaler dig, eller harmonerer med de tanker, du har gjort. Af den grund er det vitalt, at din højttaler vælges ud fra egne præferencer – og ikke ud fra, om den er testvinder.

Fordele
 • pros-icon.svg Leverer en fortrinlig musikoplevelse med god bass
 • pros-icon.svg Er vandresistent (ikke det samme som vandtæt)
 • pros-icon.svg Du kan justere på lydindstillingerne
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er relativt tung

Detaljeret gennemgang

Marshall Stockwell II er en kompakt Bluetooth-højtaler i rock’n’roll-design, der er inspireret af den klassiske guitarforstærker fra den engelske fabrikant. Den batteridrevne højtaler leverer 20 timers musik, og dens kompakte størrelse tillader dig at medbringe den overalt.

Stockwell II er en kompakt Bluetooth-højttaler med over 20 timers spilletid på det indbyggede batteri. Designet er inspireret af det ikoniske rockunivers, som hele Marshall-brandet er bygge omkring. Den er nemlig lavet i samme stil som de legendariske guitarforstærkere med metalgitter, logo og kontrolknapper på toppen.

Remmen er foret med stilfuldt rødt velour på indersiden, hvilket ligeledes er en designdetalje, der er lånt fra guitarforstærkeren. Designmæssigt er det derfor en højtaler, der hovedsageligt appellerer til dig, der har en forkærlighed for de retroinspirerede og rå designs.

Størrelsesmæssigt appellerer den til de fleste. Den kan sagtens være i en cykelkurv, og kan snildt klare en regnbyge, hvis det skulle hænde, at du glemmer den udendørs. Da højttaleren måler 16,1 x 18 x 7 cm (BxHxD) er det ikke just problematisk at finde plads til den i hjemmet – du kan tilmed hænge den på en knage, såfremt dette ønskes.

Leverer god lyd til alle omkringværende personer

De indbyggede højtalere spiller både fremad og bagud. Derfor kan du passende placere Stockwell II i midten af forsamlingen, da alle omkringværende person derved vil kunne lytte til musik. Da batteritiden lyder på 20 timer en fuld opladning, slutter festen ikke foreløbigt – slet ikke med hurtig-opladning, der giver 6 timers spilletid på 20 min.

I højtaleren er der integreret en batterimåler, der fortæller dig, hvor meget strøm du har tilbage. Derfor er du aldrig i tvivl om det resterende batteriniveau, hvorfor du har mulighed for at reagere, før batteriet er drænet helt. Skulle det forekomme, at batteriet drænes helt, kan musikken heldigvis fortsætte lige så snart den tilsluttes en stikkontakt.

Endvidere kan højtaleren parres med to telefoner samtidig. Dette medfører, at du og vennerne nemt kan skiftes til at styre musikken. Ønsker du at spare strøm på telefonen, kobler du den blot direkte til højtaleren med et minijack-kavel, fremfor at spille via Bluetooth.

Fordele
 • pros-icon.svg Flot lyd og god råstyrke for en lille højtaler
 • pros-icon.svg Nem og fleksibel i opsætning og daglig brug
 • pros-icon.svg Lækkert udført design med detaljer i messing
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke indbygget multirumsfunktion
 • cons-icon.svg Ikke indbygget batteri

Detaljeret gennemgang

Den ikoniske Marshall Stanmore højttaler bryster sig af fortrinlig størrelse, fed lyd, god råstyrke og et rock’n’roll-design, der er kendetegnet ved det engelske brand. Højtaleren har adskillelige muligheder for personlig tilpasning af lyden via henholdsvis knapper og smartphone-app.

Stanmore II er en kompakt højtaler kompatibel med Bluetooth. Den bryster sig af en sublim råstyrke og et ikonisk design, der er tydeligt inspireret af Marshalls legendariske guitarforstærkere. Du er garanteret fed lyd, om end den hovedsageligt henvender sig til dig, der foretrækker at lytte til rock.

Designet er – som angivet – taget direkte ud af Marshalls velkendte rock-univers. Højtaleren har samme vinyl-finish som deres guitarforstærkere, som kombineres med detaljer i messing. Bl.a. er logo på forsiden, knapperne øverst og skinne nederst udformet i messing. Nederst er ‘1962’ indgraveret, som er året for Marshalls grundlæggelse.

Ydermere byder den på en ekstra lækker detaljer, hvilket er, at lydstyrken er markeret med rødt lys rundt om knapperne. Det giver ikke blot lidt spil til udseendet, men medfører også, at du nemt kan justere lydstyrken i svag belysning. Et mørkt lokale er derfor ikke til hindring for at justere på lydniveau og -indstillinger.

Har god lyd til musiklytning i hjemmet

Marshall er kendt for ikke at gå på kompromis med lydkvaliteten. Det har de heller ikke gjort i Stanmore II. Den leverer god lyd til musiklytning i hjemmet, hvad enten det er for dig selv eller i festligt selskab med vennerne. Du kan tilpasse lyden på de to bass/treble-knapper, eller via den tilhørende app med equalizer.

Desuden har applikationen også en tænd/sluk-funktion, hvorfor din smartphone faktisk fungerer som fjernbetjening. Af denne årsag er der ikke behov for at bruge de fysiske knapper på højtaleren, da samtlige aspekter af højtaleren kan håndteres via din smartphone.

Den trådløse tilslutning foregår via Bluetooth 5.0 og aptX-teknologien. Det garanterer trådløs lyd uden tab af kvalitet med en rækkevidde på op til 10 meter. Det er dog også muligt at tilslutte via RCA- eller 3,5 mm-kabel, hvis du vil spare strøm på telefonen. Vær opmærksom på, at Marshall Stanmore højtaler ikke er batteridrevet.

Fordele
 • pros-icon.svg Fremragende lydoplevelse med kraftig basdybde og solid klarhed
 • pros-icon.svg Equalizer i app samt justerbare bass- og diskantknapper
 • pros-icon.svg Attraktivt rock’n’roll-inspireret design
Ulemper
 • cons-icon.svg Har en knap så attraktiv bagside
 • cons-icon.svg Leveres uden lydkabler og andre accessories

Detaljeret gennemgang

Marshall Woburn II leverer en lyd, der resonerer med den unikke tilstedeværelse og kraft ved live-musik. Enheden er omhyggeligt udformet, og er udviklet med et gennemsyret fokus på at opnå Marshalls kendetegnende lyd. Desuden er det én af de større højttalere fra engelske Marshall, hvorfor den behøver en fast placering i hjemmet.

Woburn II er ikke blot en Marshall trådløs højttaler. Faktisk er det én af de største produkter i deres sortiment. Produktet har en solid lyd, der rammer de høje diskanter rent, klarer de dybe pastoner, og leverer en klar, levende mellemtone. Med andre ord, er det i sandheden en højttaler for Hi Fi-elskeren.

Den er forsynet med to 1″ diskanthøjtalere og en dobbelt 5,25″ subwoofer, der hver især er drevet af en Klasse D-forstærker, der samlet leverer 110 W. Er du ikke teknisk interesseret, er førnævnte sandsynligvis ikke af interesse for dit vedkommende. Hvad det betyder er, at denne højttaler Marshall giver dig en sublim lydoplevelse.

Din smartphone tilslutter du blot via Bluetooth, da det som bekendt er en Bluetooth højtaler Marshall. Det er dog ikke en hvilken som helst Bluetooth-version, den er kompatibel med. Den benytter nemlig Bluetooth 5.0 og Qualcomm® aptXTM-teknologi, hvilket sikrer trådløs musik i god stereolyd helt uden kabler.

Klassisk Marshall-design med rock’n’roll-inspiration

Designmæssigt er der ikke nogle overraskelser på Woburn II. Faktisk ligner den mest af alt en forvokset version af deres Marshall Stanmore højttaler. Den præges nemlig også af de klassiske Marshall-detaljer såsom den strukturerede vinyloverflade, det sort-hvide gitter og det ikoniske logo på fronten.

På nederste del af fronten er der en messingplade, hvor årstallet 1962 er indgraveret. Det er ikke blot et tilfældigt årstal, men er derimod et diskret nik til mærkets over 50 år lange historie. Det er nemlig året, hvor det engelske brand blev grundlagt, som tidligere angivet. Det vidner også om, at du får en højtaler, der er baseret på 50 års erfaring.

Lyden kan du desuden tilpasse og justere på forskellig vis. Du kan enten bruge de fysiske bass/treble-knapper øverst på højtaleren, eller den tilhørende app med equalizer. Det letteste er at bruge applikationen på din smartphone, da du kan finjustere lydindstillinger til dine præferencer, samt styre lydstyrke, tænde og slukke mv. fra den.

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuld, afbalanceret samlet lydoplevelse
 • pros-icon.svg Indbyggede knapper til justering af bas og diskant
 • pros-icon.svg Retro- og rock’n’roll-inspireret design
Ulemper
 • cons-icon.svg Forvrænger en kende på sange med dyb bas ved høj volumen
 • cons-icon.svg Der medfølger ikke noget tilbehør

Detaljeret gennemgang

Acton II er den mindste højttaler fra Marshall. Dette skal du dog ikke lade dig narre af. Det er en dynamisk og kompakt højttaler med tre dedikerede Klasse D-forstærkere, to tweeters og en subwoofer, hvorfor du er garanteret en lyd, der ikke just mangler styrke. Det er netop på disse punkter, at Marshall formår at brillere.

Acton II er – som sagt – den mindste højtaler i Marshalls sortiment. Til trods for den kompakte størrelse, kan den dog stadig levere en storslået lyd med høj lydstyrke. Leder du efter en kompakt højttaler Marshall, er dette det rette valg. Den giver en velbalanceret, kraftfuld lydoplevelse, men er fortsat nem at finde plads til.

Du kan desuden finjustere musikoplevelsen, så den harmonerer med dine præferencer. Til dette formål kan du enten bruge de analoge kontroller på højtalerens panel eller den tilhørende smartphone-app. Derved er du garanteret, at du altid kan tilpasse højttalernes indstillinger, så du får den perfekte lyd i det rum, du befinder dig i.

Højtaleren understøtter endda flere værter. Det betyder, at det er muligt at tilslutte mere end én Bluetooth-enhed ad gangen. Er der to enheder tilsluttet, er det ganske nemt at skifte mellem dem. På den måde kan du og din ven skiftes til at spille musik. Derved kan flere deltagere komme med input til musikken.

Du går ikke glip af det ikoniske Marshall-design

Marshall imponerer på mange punkter. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at det i særdeleshed er deres retro- og rock’n’roll-inspirerede design, der tiltrækker kunderne. Derfor går du naturligvis heller ikke glip af dette, ved at vælge denne højttaler Marshall.

Derfor er du garanteret en højtaler, der kombinerer moderne teknologi med et legendarisk design. Vi kan derfor forsikre dig om, at du får tung lyd, men samtidig kan bevare det klassiske look. Af denne årsag er det selvfølgelig heller ikke en højttaler, du har lyst til at gemme væk – tværtimod skal den selvfølgelig vises frem.

Tilslutningen foregår som udgangspunkt via Bluetooth 5.0. Den senest nye teknologi giver førsteklasses trådløs lyd med en rækkevidde på op til 10 meter, uden at miste hverken kvalitet eller tilslutning. Du kan dog også tilslutte en enhed i 3,5 mm-indgangen, hvilket dog kræver, at du selv tilkøber et kabel.

Guide

Serien af højttaleren fra engelske Marshall byder på mange spændende højttalere. Designmæssigt minder de meget om hinanden, da de alle er kraftigt inspireret af den legendariske guitarforstærker, der gjorde Marshall verdenskendt. Dog adskiller de mange produkter sig fra hinanden på flere andre punkter.

Af denne årsag kan det være vanskeligt at udvælge, hvilken af dem, der er den rette for dit vedkommende. I og med, at der som udgangspunkt ikke er én af dem, der er bedst for alle, handler det om at vælge ud fra egne præferencer. Derfor er der mange overvejelser, du skal gøre dig forud for dit valg.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at vælge den rette højttaler for dit vedkommende, bør du især tage højde for nedenstående parameter. At overveje dine præferencer i forhold til nedenstående parameter kan hjælpe dig i retning af den højttaler Marshall, der er bedst for dit vedkommende.

Størrelse

Det er ikke alle modeller, der har samme størrelse. De modeller, der er beskrevet i vores test, adskiller sig også på markant vis ift. størrelsen. Til trods for, at Marshall Stanmore er en populær højttaler, er det ikke sikkert, at den har den rette størrelse for dig. I forhold til størrelsen skal du mærke, hvad der føles rigtigt for dit vedkommende.

Forsøg at overveje, hvad du skal bruge den til, og hvor den skal stå. Skal det være en lille højttaler, der kan stå på dit køkkenbort, er en Stockwell nok et bedre valg, end en Marshall Stanmore. Er den ikke tiltænkt kun at blive brugt ét sted, skal du også sikre, at den har en størrelse, der medfører, at du nemt kan flytte den.

Transportabel

Ikke alle højttalere fra den engelske fabrikant er transportable. Som angivet herover, er Marshall Stanmore et meget populært valg, men den er ikke transportabel. Den er nemlig ikke batteridrevet, hvilket er et kriterie, der skal opfyldes, hvis den skal medbringes. Skal den være transportabel, skal den dog både være batteridrevet og kompakt.

Heldigvis er mange af deres højttalere transportable, hvorfor det ikke er umuligt at finde en appellerende højttaler fra Marshall, hvis den skal kunne transporteres. Skal du kun bruge den derhjemme, anbefales det dog at vælge en større model såsom Marshall Stanmore. De større modeller leverer nemlig både bedre og højere lyd.

Pris

Prismæssigt befinder de fleste Marshall-højttalere sig på nogenlunde samme niveau. Der er dog forskel, og derfor er pris også et aspekt, du er nødt til at være opmærksom på. Det er dog vigtigt at understrege, at pris ikke bør være det afgørende parameter, da der er andre parametre, der bør vægtes højere – fx både bas, lydniveau, størrelse m.m.

Generelt er Marshall dog et mærke, der har et prisniveau, hvor de fleste kan være med. De er ikke de billigste på markedet, men bestemt heller ikke de dyreste. Derfor bør du bestemt også kunne finde en højttaler, der har en pris, der stemmer overens med dit budget. Måske kan du endda være heldig at støde på et godt tilbud.

Lydniveau

Vurder hvor vigtigt lydniveauet er for dig. Er det en højttaler fra Marshall, der skal spille et helt hus op? Eller skal du blot bruge den til at levere rolige toner på altanen? I disse tilfælde er der stor forskel på, hvilket produkt, der er det rette for dig. Der er nemlig stor forskel på, hvor højt de forskellige højttalere kan spille.

Husk dog, at det ikke kun er lydniveauet, der er afgørende. Det er mindst lige så vigtigt, at lydkvaliteten følger med. På trods af, at selv de kompakte modeller leverer god lyd, er det tydeligt, at de større modeller imponerer en kende mere. Derfor er det selvfølgelig også essentiel at vurdere både lydniveau og lydkvalitet.

Udseende

Som tidligere angivet, er det begrænset, hvor stor forskel, der er på designet på Marshalls højttalere. Samtlige modeller er nemlig tydeligt inspireret af guitarforstærkeren, hvis design cementeret sig som værende ikonisk. Til trods for dette, er der dog tilfælde, hvor du fx kan få produktet i både sort og hvid e.l.

Derfor er der også begrænsede forskelle på udseendet af dem. Som følge af dette, er det selvfølgelig også et parameter, der bør inddrages i dine overvejelser, hvis du har i sinde at erhverve dig en højttaler fra Marshall. Fx minder Marshall Stanmore mere om guitarforstærkeren, end den mere kompakte Stockwell II gør.

FAQ

Hvad er den bedste Marshall højttaler?

Det er umuligt at angive en Marshall højtaler Bluetooth som værende den bedste. Dette er der flere årsager til, men det skyldes primært, at det afhænger af brugerens præferencer. Søger du en lille, transportabel højttaler, er det fx ikke Woburn II, der er den rette. Den kan derimod være den rette, hvis du søger en nye stuehøjttaler.

Hvilken højtaler skal jeg vælge?

Du skal vælge det produkt, der appellerer mest til dig. Det handler derfor om at vurdere dine behov og ønsker, og vælge ud fra dette. Læs nærmere om hver af de mange højttalere, og vælg den højtaler, der synes at harmonere bedst med dine præferencer. Forsøg desuden ikke at tænke for meget på pris, når du skal vælge din højttaler.

Virker Marshall højtalere med bluetooth?

I dag er det de færreste moderne højtalere, der ikke er kompatible med Bluetooth. Dette gør sig også gældende for højtalerne fra engelske Marshall – også de produkter, der er beskrevet her i vores artikel. Faktisk er de kompatible med Bluetooth 5.0, hvorfor du bør kunne mærke, at det ikke blot er ift. lydkvaliteten, at Marshall er med i front.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×