Mælkeskummer test – Bedste mælkeskummer 2022

I vores overskuelige mælkeskummer-test 2022 har vi lavet en oversigt over de fem bedste mælkeskummere på markedet lige nu.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

mælkeskummer
TESTVINDER

WMF Minis Stelio

Elektrisk mælkeskummer fra WMF Minis Stelio i rustfrit stål, der giver dig masser af muligheder. Den er nemlig udstyret med 3 smarte og forudindstillede programmer, så du kan lave mælkeskum af både kold og varm…

mælkeskummer 1
bedste mælkeskummer i test

WMF Minis Stelio

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi kigger blandt andet på deres funktioner, om de har LED-lys, automatisk sluk, justerbar temperatur, forudindstillede programmer, brugervenlighed, og om de tåler maskinopvask.

Lav lækker med fin og cremet mælkeskum med en praktisk og brugervenlig mælkeskummer, så din cappuccino eller café latte bliver endnu mere indbydende. Og hvorfor ikke forkæle dig selv med smuk latte art på din kaffe?

Er du dog ikke sikker på, hvilken mælkeskummer blandt de mange forskellige modeller du bør vælge? Vi står som altid klar med gode råd og tips!

I vores nyttige købsguide har vi desuden samlet al den viden, du bør have, så du er godt klædt på til at finde den helt rette mælkeskummer til dig blandt de mange forskellige mælkeskummere. Sammenligningstabellen her giver dig desuden et lynhurtigt overblik over de fem modeller.

WMF Minis Stelio

bedste mælkeskummer i test

mælkeskummer
Fordele
  • pros-icon.svg 3 programmer
  • pros-icon.svg Opvarmning af mælk
  • pros-icon.svg LED-knap
  • pros-icon.svg Automatisk sluk
  • pros-icon.svg Let
Ulemper
  • cons-icon.svg Temperatur ikke justerbar
  • cons-icon.svg Beholder tåler ikke maskinopvask

Detaljeret gennemgang

Elektrisk mælkeskummer fra WMF Minis Stelio i rustfrit stål, der giver dig masser af muligheder. Den er nemlig udstyret med 3 smarte og forudindstillede programmer, så du kan lave mælkeskum af både kold og varm mælk eller nøjedes med udelukkende at opvarme mælk til din kaffe eller varm kakao. Mums! Temperaturen kan desværre ikke justeres, men den er til gengæld udstyret med praktisk automatisk sluk og en LED-knap med one-touch-funktion til nem og overskuelig betjening. Vær opmærksom på, at selve beholderen ikke tåler maskinopvask, men da den er belagt med en praktisk non-stick-belægning, klares rengøringen i en håndevending. Den praktiske hældetud gør desuden, at du kan hælde mælken i stedet for at skulle bruge en ske. Både det magnetisk fastgjorte piskehoved og låget tåler derudover maskinopvask, mens ledningen kan rulles sammen og fastgøres i bunden, så den er nem at opbevare. Vinderen i vores mælkeskummer-test!

Bodum Chambord

bedste billige mælkeskummer

Fordele
  • pros-icon.svg Skum på 30 sekunder
  • pros-icon.svg Ikke brug for elektricitet
  • pros-icon.svg Fri for BPA
  • pros-icon.svg Beholder tåler mikrobølgeovn
  • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
Ulemper
  • cons-icon.svg Kan ikke opvarme mælk
  • cons-icon.svg Ikke til varmt mælkeskum

Detaljeret gennemgang

Lav dit egen lækre mælkeskum på kun 30 sekunder! Denne Bodum-mælkeskummer er en manuel mælkeskummer, så du kan ikke bruge den til at opvarme mælken eller lave varmt mælkeskum, men så er du heller ikke afhængig af at skulle have en stikkontakt i nærheden. Du hælder bare mælk i den manuelle mælkeskummer og skummer løs! Perfekt til at have med på udflugter og køreture. 

Den gennemsigtige beholder er udstyret med en praktisk streg, så du ved præcis, hvor meget mælk du kan hælde i. Og så har beholderen en smart hældetud. Den er desuden fremstillet af BPA-frit plast og rustfrit stål, og alle dele tåler maskinopvask. Vil du gerne varme mælken, kan beholderen med den kolde mælk sagtens komme i mikrobølgeovnen. Låget har en praktisk dyb kant, der forhindrer mælken i at løbe ud. Du behøver altså ikke bekymre dig om at spilde indholdet. En god basismælkeskummer til få penge.

Severin SM3586 Spuma 700

bedste premium mælkeskummer

Fordele
  • pros-icon.svg Justerbar temperatur
  • pros-icon.svg LED-indikator
  • pros-icon.svg 13 programmer
  • pros-icon.svg Tåler maskinopvask
  • pros-icon.svg Hurtig opvarmning med induktion
Ulemper
  • cons-icon.svg 16 watt i standby-funktion
  • cons-icon.svg Kan være svært at finde rundt i programmer

Detaljeret gennemgang

Severin-mælkeskummeren i rustfrit stål har en særlig stor kapacitet, så du kan skumme op til 350 ml kold eller varm mælk samt opvarme 700 ml! Den har 13 programmer, så der er noget for enhver smag. Temperaturen er desuden justerbar fra 45 og helt op til 65 grader, så du selv kan bestemme, hvor varmt skummet eller mælken skal være. Du kan selvfølgelig også vælge at skumme mælken kold, hvis du ønsker det. Drej blot på knappen, og vælg den indstilling, du ønsker. Vil du have varm chokolade? Ingen problem! Kom chokoladestykker i, opvarm det hele og vupti! Beholderen er udstyret med en praktisk og præcis hældetud, så du undgår spild. Rundt om beholderen er der et smart LED-lys, der lyser blåt, når mælken er kold og rødt, når den er varm. Induktionsteknologien undgår på behændig vis, at mælken brænder på. Og så tåler de løse dele vask i opvaskemaskine.

Melitta Cremio

bedste hurtige mælkeskummer

Fordele
  • pros-icon.svg Automatisk sluk
  • pros-icon.svg 3 funktioner
  • pros-icon.svg Nem rengøring
  • pros-icon.svg Non-stick-belægning
  • pros-icon.svg Energiklasse A
Ulemper
  • cons-icon.svg Låg kan være lidt svært at få af

Detaljeret gennemgang

Melitta Cremio-mælkeskummeren er en elektrisk mælkeskummer, der med sine 600 watt er særlig kraftig og derfor også ekstremt hurtig. Du får cremet mælkeskum på kun 30 sekunder! Du kan lave skum af kold og varm mælk samt opvarme mælk. Takket være den automatiske sluk-funktion slukker mælkeskummeren helt af sig selv efter nogen tid uden at være blevet brugt. Derudover slukker maskinen også, når du løfter låget af.

De praktiske markeringer på indersiden af beholderen indikerer, hvor meget mælk du kan hælde i, og takket være den praktiske hældetud, kan du hælde indholdet direkte fra beholderen over i din kop. Smart! Desuden er beholderen belagt med en non-stick-belægning, der gør den dejlig nem at rengøre. Rørearm og låg tåler maskinopvask. Låget har en ekstra kant, der forhindrer spild. Det ergonomiske greb er rart at holde om, og du vil elske LED-lyset, og at ledningen kan rulles sammen og opbevares i bunden.

Philips Senseo CA6500

bedste kompakte og lille mælkeskummer

Fordele
  • pros-icon.svg Autosluk
  • pros-icon.svg Betjening med ét tryk
  • pros-icon.svg Gennemsigtigt låg
  • pros-icon.svg Kompakt design
  • pros-icon.svg Tilbehør til at skrabe skummet ud med
Ulemper
  • cons-icon.svg Skumningstid 130 sek.
  • cons-icon.svg Ingen hældetud

Detaljeret gennemgang

Cremet mælkeskum i en lille og kompakt mælkeskummer med magnetisk piskning, der ikke fylder så meget? Det får du med Philips Senseo CA6500. En automatisk mælkeskummer, der er nem at betjene: Tryk blot knappen en enkelt gang for at få varmt mælkeskum, og hold den nede i tre sekunder for at lave koldt mælkeskum. Vær opmærksom på, at den ingen særskilt funktion har til opvarmning af mælk uden skum, og det tager et stykke tid at skumme mælken.

Beholderen har dog en praktisk og nemt afvaskbar belægning, mens de løse dele tåler maskinopvask. Særligt elsker vi, at låget er gennemsigtigt, så du hele tiden kan holde øje med skummets konsistens. Du vil også sætte pris på den praktiske auto-sluk-funktion, så du slipper for at skulle huske at slukke for den. Ledningen sidder på underdelen, så du får en aftagelig mælkebeholder, der gør, at du er fuldkommen uafhængig af ledningens længde.

Guide

Det er ren luksus at nyde en lækker, fyldig og cremet kop espresso macchiato med mælkeskum ovenpå.

Hvad siger du så til, at du nu kan være din egen barista og luksuskaffe-pusher, der på nul komma fem selv kan skumme mælk og fremtrylle det mest cremede og luftige mælkeskum til din kaffe?

Det vil være et sikkert hit til din næste brunch eller eftermiddagskaffe med venner eller familie.

Tro os!

Og hvorfor ikke lære at lave smuk latte art, nu du er i gang?

I vores mælkeskummer-test får du de fem bedste mælkeskummere på markedet lige nu, mens vi i nedenstående går i detaljer med, hvad du alt skal være opmærksom på, når du går ud og anskaffer dig en mælkeskummer.

Type mælkeskummer

Der er mange forskellige mælkeskummere at vælge imellem, men overordnet set er der tre typer mælkeskummere. Nemlig:

  1. Elektrisk mælkeskummer
  2. Manuel mælkeskummer
  3. Håndholdt mælkeskummer

Alle tre slags har fordele og ulemper.

De elektriske mælkeskummere skummer mælken for dig og kan som regel give dig en cremet skum af både kold og varm mælk.

En elektrisk mælkepisker bruger naturligvis strøm, så det er nødvendigt at have en strømkilde ved hånden, når du vil piske mælken.

Det undgår du, hvis du vælger en manuel mælkeskummer.

Den egner sig altså perfekt, hvis du tager på mange udflugter, hvor du ikke lige har adgang til strøm, men ikke vil undvære det cremede mælkeskum i din café latte.

Ulempen er her, at du ikke kan varme mælk ved brug af mælkeskummeren alene. Den skal altså varmes separat inden eller efter.

Men man kan også sagtens lave lækkert mælkeskum af kold mælk. Og så er den manuelle model en særdeles brugervenlig mælkeskummer.

Til sidst er der de håndholdte mælkeskummere.

De består som regel kun af selve rørearmen og kører på batteri. Det er altså også en god løsning til udflugter.

Ulempen er, at du alligevel skal have en form for beholder med, til når du skummer mælken, og den varmer ligesom manuelle mælkeskummere heller ikke mælken og kan derfor ikke bruges som mælkevarmere.

Budget og anvendelse

Jo mere mælkeskummeren kan yde og jo flere funktioner den har, desto dyrere er den også. Laver du ikke mange forskellige typer kaffe, der kræver varmt skum, men har du mest brug for en til at lave kold mælkeskum, kan en billig, men god mælkeskummer, sagtens dække dine behov.

Men vil du gerne lave den perfekte café latte eller cappuccino med lækker og tyk mælkeskum, kan det godt svare sig at investere lidt flere penge i en mælkeskummer.

Kapacitet

Hvor stor en kapacitet, og hvor meget skummet mælk mælkeskummeren skal kunne klare på én gang, afhænger af hvad du gerne vil bruge den til. Laver du mange kopper kaffe på én gang, er det en klar fordel at anskaffe dig en mælkeskummer med en stor kapacitet.

Temperaturindstillinger

Laver du en type kaffe, der kræver varm mælk, er det vigtigt at den opnår den helt rette temperatur.

Den skal gerne holdes på mellem 60 og 70 grader. Når du varmer mælk, får den en sødere smag, mens kogende mælk har tendens til at få en lidt bitter eller risengrød-agtig smag.

Og det er jo ikke helt den smagsretning, vi ønsker os i en kop kaffe!

Desuden er mælken sværere at skumme, hvis den er for varm.

Den helt perfekte temperatur er 65 grader.

Brug eventuelt et termometer, hvis temperaturen på din mælkeskummer ikke kan justeres.

Dette gælder naturligvis ikke, hvis du tilsætter kold mælk til din kaffe, for eksempel til en iskaffe. Se, hvordan du laver en den forneden!

Rengøring af mælkeskummere

De fleste mælkeskummere er forsynet med en praktisk non-stick-belægning på indersiden af beholderen.

Det betyder, at du nemt og hurtigt kan tørre den af med en fugtig klud eller rengøre den med opvaskemiddel.

Sørg dog for at skylle den meget grundigt, da sæberester kan ødelægge smagen af dit mælkeskum

Nogle modeller tåler desuden maskinopvask. Vær dog opmærksom på, hvilke dele tåler dette. Som regel er det de aftagelige dele, der kan sættes i opvaskemaskinen.

Dele indeholdende motorer eller elektronik tåler ikke vask i opvaskemaskine!

Hvis du vil kunne sætte alle dele i opvaskemaskinen uden frygt for at ødelægge noget, bør du vælge en manuel mode, som for eksempel Bodum Chambord-mælkeskummeren i vores test, da alle dele tåler en tur i opvaskemaskinen.

Sådan rengør du mælkeskummeren uden opvaskemaskine

Din opvaskemaskine er måske allerede fyldt, eller ikke fyldt nok op? Det kan også være, du ganske enkelt ingen opvaskemaskine har. Er det tilfældet, følg nedenstående skridt til at rengøre din mælkeskummer:

  1. Skyl som det første din mælkeskummer med koldt vand.
  2. Tag derefter rørearmen ud.
  3. Skyl rørearmen grundigt. Du kan også lægge den lidt i blød i sæbevand, men husk, at skylle den ekstra grundigt bagefter, så der ikke sidder sæberester tilbage bagefter.
  4. Fyld mælkeskummerbeholderen med sæbevand.
  5. Brug en ren klud til at rengøre indersiden af beholderen.
  6. Brug samme klud til at rengøre låget.
  7. Skyl.
  8. Tør mælkeskummeren af.
  9. Det kan være svært at tørre rørearmen af med en klud, og den kan med fordel lægges på et rent viskestykke eller et opvaskestativ og lufttørre.
  10. Saml mælkeskummeren, inden du sætter den på plads, så den ikke samler støv indvendigt.

Kan mælkeskummere bruges til al slags mælk?

Som udgangspunkt kan du skumme al slags mælk.

Du kan altså godt bruge både økologisk mælk, homogeniseret mælk, sødmælk, skummetmælk, laktosefri mælk og økologisk uhomogeniseret mælk. Der er dog nogle typer mælk, der egner sig bedre end andre.

Mælkeskum består af mange små luftbobler omkapslet af mælkeprotein. Jo mere protein mælken indeholder, desto flere luftbobler dannes under skummeprocessen. Derfor anbefales det at bruge en mælk, der som minimum indeholder 3,4 gram protein per 100 gram.

Dernæst har mælkens fedtindhold en betydning.

Fedtet agerer nemlig som stabilisator for skummet. I homogeniseret mælk er fedtdråberne små og ensartede, og derfor egner homogeniseret mælk sig særlig godt til at lave mælkeskum.

Det betyder dog ikke, du ikke kan bruge uhomogeniseret mælk. Det betyder blot, at skummet ikke bliver helt så flot og jævnt, fordi fedtdråberne i denne type mælk er uregelmæssige både i størrelse og form.

Sådan får du det perfekte mælkeskum

Perfekt mælkeskum afhænger af mælkens protein- og fedtindhold, og derfor er der nogle typer mælk, der egner sig bedre til at danne mælkeskum end andre, som nævnt ovenfor. Følg disse skridt for at at opnå det det bedste mælkeskum, der er både cremet og luftig, uanset mælketype:

  1. Vælg en mælketype med et højt protein- og fedtindhold, for eksempel sødmælk.
  2. Sørg for, at mælken holder en varme mellem 60-70 grader, hvis du opvarmer den. Hvis du ikke kan justere temperaturen på din mælkeskummer, kan du med fordel anvende en termostat, så du er sikker på, du rammer den helt rette temperatur.
  3. Bevæg kanden eller beholderen med det skummede mælk i roterende bevægelser, når du er færdig med at skumme den. Det gør skummet mere cremet, da den får lov til at sætte sig.
  4. Bank derefter beholderen let i bordet, så de sidste store bobler slås ned.
  5. Hæld din portion mælk i koppen, og nyd!

Lav en perfekt café latte

En café latte er som regel et hit hos alle. Den er ikke for stærk, og så har den en dejlig cremet konsistens ideel til de kolde vintermåneder!

  1. Hæld to skud espresso i en kop.
  2. Varm mælken.
  3. Hæld dernæst den varme mælk oven i kaffen.
  4. Skum mælken.
  5. Afslut til sidst med et lag mælkeskum.
  6. Er du særlig vaks, kan du trække en lille spids genstand gennem mælkeskummet og på den måde lave et lille mønster i det.

Tip: Du følger næsten samme fremgangsmåde, når du skal lave en iskaffe. Her er mælken skummet i kold tilstand, og du tilsætter mælken kold sammen med koldt skum som afslutning. Smid dog nogle isterninger i glasset, inden du tilsætter mælken, og tadaa, du har lavet en iskaffe! Sommerens pendant til en varm café latte.

FAQ

Hvilken mælkeskummer er bedst i test?

Den bedste mælkeskummer i test er WMF Minis Stelio i rustfrit stål. Du kan lave både varmt og koldt mælkeskum til din caffe latte eller bruge den til at opvarme mælken. Den har en praktisk automatisk sluk og en LED-knap med one-touch-funktion. Beholderen er desuden belagt med en indvendig nonstick-belægning.

Hvordan skummer man mælk?

Skummet mælk er et must i enhver form for kaffe, hvori der tilsættes mælk. Du kan med fordel anvende en elektrisk mælkeskummer, der gør det for dig, men du kan også sagtens bruge en manuel mælkeskummer til at opnå en cremet konsistens.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×